عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

خواص دارویی و گیاهی

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی
عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

  آتورواستاتین (Atorvastatin) یا لیپیتور (Lipitor) عنوان کاهش دهنده کلسترول بد خون تجویز میشود . هرچند تاثیر اصلی آتورواستاتین در کاهش کلسترول خون است ولی به میزان کمتری تری گلیسرید خون را نیز کاهش می دهد.

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

این دارو به صورت قرص‌های 10، 20 و 40 میلی‌گرمی به صورت بلیسترهای 10 عددی در جعبه‌های 30 عددی و به همراه یک برگه راهنما توسط کارخانجات داروسازی روز دارو تهیه و عرضه می گردد.

بزرگسالان:10 میلی‌گرم یک بار در روز. ممکن است طبق نظر پزشک میزان مصرف دارو افزایش یابد.کودکان و افراد بین 10 تا 17 سال: 10 میلی‌گرم یک بار در روز. ممکن است طبق نظر پزشک میزان مصرف دارو افزایش یابد.کودکان کمتر از 10 سال: استفاده و میزان مصرف می‌بایست توسط پزشک تعیین شود. در صورت فراموش کردن هر وعده بلافاصله بعد از به یاد آوردن دارو را مصرف کنید. توجه داشته باشید مقدار دارو در یک وعده را دو برابر مصرف ننمایید.
 

دارو را در جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید، در دمای پایین تر از 30 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.

— در صورت داشتن حساسیت به این دارو یا داروهای مشابه، سایر غذاها، رنگ‌ها و مواد محافظ.
— در صورت استفاده از هر نوع داروی دیگر.
— در صورت ابتلاء به بیماری‌هایی نظیر نارسایی آنزیم‎های کبدی، صرع، بیماری‌های عفونی، کمی فشارخون و بعد از جراحی.
— در صورت سابقه ابتلاء به بیماری کبدی.
 

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

مصرف در بارداری و شیردهی:
مصرف این دارو حتی برای زنانی که قصد باردار شدن را دارند نیز توصیه نمی‌شود. همچنین طی دوره بارداری و دوران شیردهی اکیداً مصرف نشود.هشدار‌ها:
در صورت وقوع حاملگی بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.
این دارو را به مقدار تجویز شده مصرف نمایید.
از مصرف الکل به همراه این دارو خودداری کنید.
در صورت بروز هر گونه ناراحتی شدید دستگاه گوارش، اشکال در کار کلیه، دردهای عضلانی، ضعف عمومی، تشنج، مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک خود مراجعه نمایید.
 

هر دارو به موازات اثرات درمانی مطلوب ممکن است باعث بروز عوارض ناخواسته نیزگردد، اگرچه همه‌ی این عوارض در یک فرد دیده نمی‌شود. ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک خود مشورت نمایید. از مهم‌ترین این عوارض می‌توان به ناراحتی شدید دستگاه گوارش از قبیل اسهال، یبوست، برگشت غذا به مری، دردهای شکمی، سر درد، تهوع، ضعف عمومی، راش‌های پوستی و همچنین بی خوابی اشاره کرد.
 

توجه: تجویز و تعیین دوز دارو به عهده پزشک می باشد. سوالات در این خصوص انتشار و پاسخ داده نخواهد شد.

“مصرف خودسرانه دارو عوارض و آسیب‌هایی جدی دارد لطفا از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید”

همه مقالات

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت روزدارو می باشد


شروع موضوع توسط buy66 ‏27 اکتبر 2018 در انجمن پزشکی و سلامت

‎آتورواستاتین
‎چربی ها به راحتی در بافت های بدن ذخیره می شوند تا بعدا به عنوان منبع انرژی استفاده شوند . کلسترول یک نوع چربی (لیپید) می باشد که در کبد از چربی های غذای مصرفی شما ساخته می شود. زمانی که میزان کلسترول در خون شما افزایش یابد هایپرکلسترومیا (افزایش چربی خون ) رخ می دهد. با این وجود کلسترول بالا ممکن است در شما احساس بیماری ایجاد نکند اما عوارض پنهان ناشی از آن در حال وقوع است.
‎کلسترول بالا در عروق خون رسوب می کند و به مرور زمان دیواره ی عروق را سخت می کند . این عارضه موجب تنگ شدن عروق کاهش جریان خون و افزایش خطر بیماری های قلب و عروق از جمله سکته های قلبی و مغزی می شود.
‎آتورواستاتین دارویی از دسته ی استاتین ها می باشد که کلسترول خون را با مهار کردن آنزیم های سازنده ی کلسترول کاهش می دهد. کاهش کلسترول ، ریسک بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
‎آتورواستاتین همچنین در افرادی که مستعد بیماری های قلب و عروق هستند(حتی با وجود کلسترول نرمال خون ) ریسک این بیماری ها را کاهش می دهد.
‎پیش از مصرف آتورواستاتین 
‎-در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورت سابقه ی ابتلا به مشکلات کبدی یا هرگونه بیماری که مسبب عارضه کبدی شده است را دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورتی که مشکلات عضلانی مانند گرفتگی یا درد عضلانی دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورتی که سابقه تیروئید کم کار،سکته و یا خونریزی مغزی دارید حتما به پزشک خود بگویید.
‎-در صورت حساسیت به هرگونه دارو، پزشک خود را مطلع نمایید.
نحوه ی مصرف آتورواستاتین 
‎-این دارو به صورت قرص ۱۰،۲۰،۴۰ میلی گرمی در ایران موجود می باشد و مقدار مصرف روزانه دارو با توجه به شرایط شما توسط پزشک محاسبه می شود.
‎-معمولا آتورواستاتین به صورت یک بار در روز تجویز می شود.
– آتورواستاتین را در زمان مشخصی از روز; هر زمانی که راحتید، مصرف نمایید . این دارو با غذا تداخل ندارد و می توانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید .
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.
‎توصیه های دارویی آتورواستاتین
– معمولا درمان با این دارو طولانی مدت می باشد لذا با پزشک خود در ارتباط باشید و معاینات و آزمایشات دوره ای را به طور منظم انجام دهید تا پیشرفت درمانی شما ارزیابی شود.
– مصرف دارو را تا زمانی که پزشک برای شما تجویز کرده است ، ادامه دهید .
– یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن مصرف الکل، کاهش نمک در رژیم غذایی ،ترک سیگار و داشتن فعالیت بدنی مناسب همراه با مصرف آتورواستاتین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
– مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت در رژیم غذایی معمول، باعث افزایش احتمال عوارض ناشی از آتورواستاتین می شود لذا مصرف این ماده غذایی را در رژیم خود محدود نمایید.
– خانم ها در مدت درمان با آتورواستاتین باید از یک روش جلوگیری از بارداری مناسب استفاده نمایند و در صورتی که حین درمان ، بارداری رخ داد، فوراًبه پزشک اطلاع دهند.
‎عوارض ناشی از آتورواستاتین
– درد و گرفتگی عضلانی یکی از عوارض شایع آتورواستاتین می باشد ، در صورت بروز این عارضه ، به پزشک خود مراجعه نمایید به دلیل این که احتمال بروز عارضه ای نادر اما جدی عضلانی در اثر مصرف آتورواستاتین وجود دارد، جهت بررسی های لازم مراجعه به پزشک در صورت درد عضلانی لازم است .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_تغییرات گوارشی مانند یبوست و اسهال ممکن است در اثر مصرف این دارو رخ دهد.
در صورت یبوست یک رژیم مناسب غذایی سرشار از فیبر و مصرف مایعات به مقدار مناسب و در مورد اسهال نیز مصرف مایعات به مقدار کافی موثر می باشد.
– احساس تهوع ، سو هاضمه و نفخ ناشی از این دارو با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای چرب یا پر ادویه برطرف می شود .
– احتمال خونریزی بینی، علائمی شبیه به سرماخوردگی(مانند آبریزش بینی یا عطسه) با مصرف این دارو وجود دارد . در صورت بروز این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید .
‎عوارض خاص اما مهم
– در صورت کشیدگی و درد شدید عضلانی خصوصا در پاها، احساس بیماری و ضعف و یا تب بالا به پزشک خود مراجعه نمایید .
– در صورت تنگی نفس یا سرفه بدون علت، پیش از مصرف نوبت بعدی دارو، به پزشک مراجعه نمایید .
_در صورتی که علائم حساسیت دارویی از جمله ضایعات قرمز و خارش دار پوستی ،تنگی نفس،ورم صورت یا لبها مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کنید.

Reference:https: //www.drugs.com/atorvastatin.html

چنانچه در خصوص “آتورواستاتین ” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

باعلم – درمان جوش ، علائم بارداری، زایمان طبيعی ، جلوگیری اورژانسی ، انواع پیتزا ، مجله علمی آموزشی، مشاوره ازدواج ، دارونامه، علائم بیماری ها

فهرست سرفصل ها

 

کلید واژه ها : عوارض آتورواستاتین, عوارض آتورواستاتین۲۰, عوارض آتورواستاتین چیست, عوارض داروی آتورواستاتین, عوارض جانبی آتورواستاتین, عوارض قرص آتورواستاتین ۱۰, عوارض مصرف آتورواستاتین, عوارض مصرف قرص آتورواستاتین, عوارض مصرف طولانی مدت آتورواستاتین, عوارض داروی آتورواستاتین ۲۰,

آتورواستاتین (Atorvastatin) یا لیپیتور (Lipitor)  عنوان کاهش دهنده کلسترول بد خون تجویز میشود . هرچند تاثیر اصلی آتورواستاتین در کاهش کلسترول خون است ولی به میزان کمتری تری گلیسرید خون را نیز کاهش می دهد

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

مانند بقیه استاتینها با مهار آنزیم HMG COA ردوکتاز در کبد عمل می کند. HMG COA در بیوسنتز کلسترول نقش اساسی دارد

تورواستاتین برای درمان کلسترول بالا استفاده می شود و خطر ابتلا به سکته مغزی, حمله قلبی, و یا عوارض قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲, بیماری عروق کرونر قلب و یا دیگر عوامل خطر کاهش می دهد. این دارو برای درمان بیماری بزرگسالان و کودکان بالای ۱۰ سال تجویز می شود. آتورواستاتین میزان تولید کلسترول توسط کبد را کاهش می دهد.

برای اثربخشی بیشتر این دارو, توصیه می شود از رژیم غذایی سالم و کم کلسترول و کم چربی استفاده شود. به علاوه ورزش کردن, درمان چاقی و کاهش وزن و ترک سیگار می توانند نقش موثری در درمان چربی خون با این دارو داشته باشند. این دارو به شکل قرص موجود است.

 

این دارو نباید جهت درمان چربی خون زنان باردار و شیرده و افراد مبتلا به بیماری های کبدی تجویز شود.

قبل از مصرف این دارو, در صورت حساسیت به آن, از مصرف آتورواستاتین اجتناب کنید.

همچنین در صورت داشتن علائمی از قبیل درد و ضعف عضلانی, سابقه بیماری های کبدی و کلیوی و سکته مغزی و بیماری های تیروئید قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.

در واقع آتورواستاتین می تواند موجب تجزیه بافت های عضلانی اسکلتی شده که منجر به نارسایی کلیه می شود.

احتمال رخ دادن این شرایط برای افراد پیرتر و کسانی که به بیماری کلیوی و کم کاری تیروئید مبتلا هستند, بیشتر است.

مصرف این دارو توسط زنان باردار, ممکن است به جنین آسیب وارد کرده و موجب نقص او پس از تولد شود.

بنابراین به زنان باردار توصیه می شود به هیچ عنوان از این دارو استفاده نکنند.

به علاوه مصرف این دارو برای زنان شیرده, ممنوع است چرا که آتورواستاتین به شیر مادر منتقل می شود و در صورت تغذیه کودک با شیر مادر, به او آسیب وارد می کند.

یکی از شایع ترین عوارض جانبی آتورواستاتین, ایجاد واکنش های آلرژی است. در صورت بروز علائمی از قبیل کهیر، مشکل تنفسی، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو سریعا به پزشک مراجعه شود. از آن جایی که در برخی موارد آتورواستاتین موجب تجزیه بافت های عضلانی استخوانی می شود, در صورت مشاهده علائمی مانند درد عضلانی غیر قابل طبیعی, حساسیت به لمس, احساس ضعف همراه با تب, خستگی غیر طبیعی و تیرگی ادرار, باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

برخی دیگر از عوارض جانبی آتورواستاتین عبارت است از:

 

 

 

 

از آن جایی که آتورواستاتین ممکن است به کبد و ماهیچه ها آسیب وارد سازد, در شروع درمان با این دارو توصیه می شود آزمایش های کبدی انجام شود و در طول درمان و پس از آن نیز این آزمایش ها تکرار شوند تا از سلامت کبد اطمینان حاصل شود.

منبع : آرگا

آکا ایران

ویکی پدیا

 

نام عمومی: آتورواستاتین ، لیپوفیکس

نام تجاری : Lipitor

آتورواستاتین برای درمان کلسترول بد بالا و کاهش احتمال خطر حمله قلبی ، سکته مغزی و سایر بیماری های قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیبابت نوع 2 و کسانی که قبلا دچار حمله قلبی شده اند ، استفاده می شود . آتورواستاتین سطح کلسترول بد (LDL)  و تری گلسیرید خون را کاهش داده و باعث افزایش کلسترول خوب(HDL) خون می شود . مصرف این دارو در کودکان زیر 10 سال توصیه نمی شود  .

در صورتی که باردار هستید نباید از آتورواستاتین استفاده کنید . در صورتی که در زمان مصرف دارو متوجه شدید که باردار هستید ، مصرف دارو را قطع کرده و بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید . به محض شروع مصرف آتورواستاتین باید از روش های پیشگیری از بارداری استفاده نمایید . مصرف آتورواستاتین میتواند به جنین آسیب های جدی وارد کند .

این دارو از طریق شیرمادر به نوزاد منتقل می شود و مصرف آتورواستاتین در دوران شیردهی مجاز نیست .

 

در صورتی که قرص آتورواستاتین آلرژی دارید نباید از آن استفاده کنید. علائم آلرژی به قرص آتورواستاتین میتواند این موارد باشد : خارش چشم ، قرمز شدن چشم ، آبریزش بینی ، خارش گلو ، تنگی نفس ، عطسه ،تورم لب ها و زبان . در صورت مشاهده این علائم سریعا به پزشک مراجعه نمایید .

در صورتی که بیماری کبدی دارید نباید از این دارو استفاده کنید .همچنین در صورتی که این موارد را دارید ، قبل از تجویز آتورواستاتین به پزشک خود اطلاع دهید :

این دارو را باید دقیقا طبق تجویز و نظر دکتر متخصص مصرف کنید و این مقاله فقط جهت اطلاع رسانی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست .

این دارو معمولا به صورت یک بار در روز مصرف میشود . همیشه سعی کنید قرص آتورواستاتین را سرساعت معین در روز مصرف کنید . در صورتی که هر کدام از عوارض و علائم زیر را مشاهده کردید به پزشک مراجعه نمایید :

در صورتی که نیاز به هرگونه عمل جراحی دارید ، قبل از جراحی به پزشک جراح مصرف قرص آتورواستاتین رو اطلاع دهید . ممکن است نیاز باشد که چند روز قبل از عمل مصرف آتورواستاتین را قطع کنید .

با شروع مصرف قرص آتورواستاتین ممکن است شما هیچ تغییری در خود احساس نکنید . این بخاطر این است که اولین نشانه های تاثیر داروی آتورواستاتین معمولا 10 الی 14 روز بعد از اولین مصرف مشاهده می شود . ممکن است در زمان مصرف قرص آتورواستاتین ، پزشک شما چند بار آزمایش خون از شما بخواهد .

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

در صورتی در زمان معیین آتورواستاتین را مصرف نکرده اید ، به محض یاداوری ، دوز فراموش شده را مصرف کنید . مگر این که تا زمان دوز بعدی 12 ساعت مانده باشد . در این صورت دز فراموش شده را رهاکرده و سر ساعت نوبت بعدی ، قرص خود را مصرف نمایید .

در صورتی که به صورت اتفاقی و یا به قصد خودکشی با قرص آتورواستاتین ، مقدار زیادی دارو مصرف کرده باشید ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید . مسمومیت با قرص آتورواستاتین خطرناک است و میتواند کشنده باشد .

در صورتی که به آتورواستاتین آلرژی دارید هرگز از این دارو استفاده نکنید . اگر با اولین مصرف آتورواستاتین این علائم را مشاهده کردید سریعا با اورژانس تماس بگیرید : قرمز شدن چشم ، خارش و آبریزش چشم ، آبریزش بینی ، تورم صورت و لب ها ، تورم گلو و مشکلات تنفسی ، تنگی نفس و …

این دارو مانند تمام داروهای دیگر میتواند دارای عوارض جانبی باشد . شما ممکن است هیچ کدام از این عوارض را در خود مشاهده نکنید و یا چند عارضه را باهم تجربه کنید .

مقدار مصرف آتورواستاتین باید طبق نظر و تجویز پشک باشد و این متن فقط جهت اطلاع رسانی بوده و جایگزین تشخیص و تجویز پزشک نیست

مصرف آتورواستاتین معمولا با دوز 10 الی 80 میلی گرم در روز آغاز می شود . مصرف آتورواستاتین معمولا یکبار در روز بود و وابسته به وعده غذایی نیست و قبل و بعد از غذا میتوان مصرف کرد .

ایتراکونازول و کتوکونازول جم‌فیبروزیل ، داروهای حاوی فیبرات ، نیاسین ریفامپین ( Rifampin ) داروناویر ( darunavir ) ، فوزام پرناویر ( fosamprenavir ) ، لوپیناویر ( lopinavir ) ، ریتوناویر ( ritonavir ) ، ساکویناویر ( saquinavir ) و تیپراناویر ( tipranavir ) کلشیسین ( Colchicine ) کلاریترومایسین , اریترومایسین,

قرص آتورواستاتین داروی لاغری و کاهش وزن نبوده و فقط جهت کاهش کلسترول بدخون و جلوگیری از سکته مغزی و حمله قلبی استفاده میشود . ولی در صورتی که شما وزن بالایی داشته باشید و پزشک شما تشخیص دهد که چربی خون بالایی دارید ، ممکن است در کنار درمان ها و رژیم های دیگر ، قرص آتورواستاتین نیز تجویز کند .

جستجوهای مرتبط : آتورواستاتین و لاغری, آتورواستاتین 20 و لاغری, قرص آتورواستاتین 10 میلی,  چیست؟, زمان مصرف, قرص لیپوفیکس برای چیست, آتورواستاتین و ریزش مو,  کبد چرب, آتورواستاتین زمان مصرف, ایا اتورواستاتین باعث لاغری میشود,  لاغر کننده است, ,, آتورواستاتین 20  آتورواستاتین و ریزش مو,

شربت دس‌لوراتادین، تحولی نو در درمان آلرژی کودکان

“مترونیدازول”|موارد مصرف و عوارض,تداخل دارویی (METRONIDAZOLE)

“متی مازول”|موارد مصرف,عوارض جانبی,تداخل دارویی,نحوه مصرف

“لیتیوم کربنات” | موارد مصرف,عوارض جانبی,تداخل دارویی,نحوه مصرف

“کاربامازپین” موارد مصرف,عوارض,تداخل دارویی,نحوه مصرف Carbamazepine

“دکستران Dextran”|موارد مصرف,عوارض,تداخل دارویی,نحوه مصرف

آدرس ایمیل شما نمایش داده نمیشود و محرمانه است

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

خیلی ممنون از مطالب مفیدتون. خیلی به دردمون خورد و کمکمون کرد. مادرم با مصرف این دارو عوارضی که قید شده رو پیدا کرده بود و ما نمیدونستیم چرا حالش اینطور شده. با خوندن این مطالب متوجه موضوع شدیم. بازم ممنون.

سلام چند ماهه آتورواستاتین مصرف میکنم ۳ماهه درد شدید و تورم زانو ضعف شدید در پاهایم دارم چطوری که دیگر قادر به کار کردن نیستم و عکس و آزمایش چیزی را نشان نداده همه رقم دکتری هم رفته‌ام آیا می‌تواند عوارض قرص باشد خواهش میکنم راهنمای ام کنید

باتشکر
ای کاش میزان مصرف مجاز راهم برای مصرف روزانه با دوز 20ذکر میکردید

از ضرر های مواد مخدر هم بگید فقط الکل بده بد باشه ما که نمیخوریم راست میگی اون هایی که مخدر مصرف دارن هم دست از بساط بردارن و ساعت ها وقتشون رو هدر ندن ماکه میگم هر دو تاشون بد هستند بد بده بد بده بد بده ……

دیگران می خوانند

کاش آن روزها گول حرفهای امیر را نمی خوردم، کاش…

پزشكي | عاداتي كه موجب آسيب هاي جبران ناپذير كليوي ميشوند

آرايش و زيبايي | آموزش آرايش شرقي ( عربي ) چشم + عكس

آموزش خیاطی | آموزش دوخت آستین کیمونو بالاتنه گرد

آموزش انواع نوشیدنی | آموزش درست کردن چند آب میوه از میوه…

روش درمان شایع‌ترین علت نازایی ناشی از عدم تخمک‌گذاری…

روش تازه و علمی برای “درمان آکنه” | جدیدترین راه…

رایج ترین دلایل ریزش مو در آقایان و خانم ها + روش های درمان


كاربردهاي جالب جوش شيرين در منزل

نرم افزار | راهنمای استفاده از Magnifier ويندوز

خرید بلیط هواپیما برای تمام مقاصد داخلی و خارجی از تمام خطوط ریلی کشور با قیمت مناسب

برای جلوگیری از جریمه گوگل برای وبسایت شما ، ما از روش بالا برای ثبت بک لینک استفاده می کنیم.برای اطلاعات بیشتر با شماره 09144029928 تماس بگیرید.

تمام توصیه های پزشکی و دارویی موجود در این سایت فقط جنبه اطلاع رسانی و افزایش آگاهی دارد و به هیچ عنوان جایگزین توصیه های پزشک نیست.این سایت هیچ مسئولیتی در این مورد ندارد.شما باید قبل از هرگونه اقدام به خود درمانی ، با پزشک خود مشورت کنید.

تماس باما :

توجه : هیچ محصولی برای فروش نداریم.(بخصوص دارو) .هیچ اطلاعی از روش های فروش کلیه نداریم.لطفا سوال نفرمایید.

ایمیل : info{@}baelm.net

موبایل : 09144029928

تلگرام : 09903724250

پیوندها : جوجه کشی

نبض بازار


قیمت حوله تن پوش – 98/02/27

رپورتاژ

معرفی بهترین مقاصد گردشگری بهار و تابستان

توصیه هایی برای خرید ارزان و مطمئن انواع “ورق های…

تولیدی لباس فرم اداری – لباس فرم اداری برای بانوان


چطور برای سفرهای نوروزی چمدان ببندیم

با ضروری‌ترین لوازم آرایش برای خانم‌ها آشنا شوید

آتورواستاتین (با نام انگلیسی: Atorvastatin و نام تجاری: لیپیتور) از داروهای متعلق به گروه استاتین ها است که مصرف آن در کنار رژیم غذایی مناسب به کاهش چربی های مضر بدن از جمله کلسترول بد خون و تری گلیسیرید کمک کرده و کلسترول خوب خون را افزایش می دهد.

آتورواستاتین با کاهش مقدار کلسترول تولید شده توسط کبد عمل می کند.

آتورواستاتین برای درمان کلسترول بالا تجویز می شود و با کاهش کلسترول بد خون، تری گلیسیرید و افزایش کلسترول خوب خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و از بروز سکته و حمله قلبی پیشگیری می کند.

این دارو گاهی برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی برای کاهش خطر حمله قلبی و دیگر مشگلات قلبی عروقی تجویز می شود.

آتورواستاتین ممکن است به عنوان یک داروی پیشگیری کننده برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، فشار خون بالا، افراد سیگاری یا مبتلا به سایر اختلالاتی که خطر بروز بیماری های قلبی را افزایش می دهد تجویز شود.

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

رژیم غذایی مناسب (رژیم کم چرب و کم کلسترول) و تغییرات دیگر در سبک زندگی از جمله ورزش کردن، لاغری و کاهش وزن (در صورت چاقی) و ترک سیگار از مواردی هستند که به تاثیر بهتر آتورواستاتین کمک می کنند.

نکته: این دارو برای بزرگسالان و کودکان بالای 10 سال تجویز می شود.

قبل از مصرف آتورواستاتین و هر بار که بسته جدیدی خریداری می کنید حتما برچسب آن را با دقت مطالعه کنید.

زمان مصرف آتورواستاتین خوراکی را در طول روز به همراه غذا یا جداگانه می باشد. دوز مصرف این دارو معمولا یک بار در روز می باشد اما لازم است برای مقدار و زمان مصرف آتورواستاتین مطابق دستور پزشک عمل کنید.

دوز مصرف این دارو با توجه به وضعیت پزشکی بیمار، پاسخ بدن به درمان، سن و دیگر داروهای مصرفی تعیین می شود. حتما لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید.

در صورت مصرف سایر داروهای ضد کلسترول (رزین های پیوندی با اسیدهای صفراوی مانند کلستیرامین یا کلستیپول) آتورواستاتین را حداقل 1 ساعت قبل یا 4 ساعت بعد از آن ها مصرف کنید زیرا این داروها از جذب کامل آتورواستاتین جلوگیری می کنند.

برای نتیجه بهتر، دارو را به صورت منظم مصرف کنید.

مهم است دارو را به صورت پیوسته مصرف کرده و حتی اگر احساس بیماری نمی کنید از قطع ناگهانی قرص آتورواستاتین بدون مشورت پزشک خودداری کنید زیرا بسیاری از افراد مبتلا به کلسترول یا تریگلیسیرید بالا علائم بیماری از خود نشان نمی دهند.

به توصیه های پزشک درباره رژیم غذایی سالم و تمرینات ورزشی حتما توجه کنید. معمولا حدود یک ماه طول می کشد تا اثرات کامل داروی آتورواستاتین مشاهده شود.

از شکستن دارو قبل از مصرف خودداری کنید.

در صورت مشاهده علائم آلرژیک نسبت به آتورواستاتین از جمله کهیر، تنفس مشکل، ورم صورت، لب ها، زبان یا گلو به اورژانس مراجعه کنید.

در صورت علائم زیر بلافاصله با پزشک تماس بگیرید:

عوارض جانبی رایج آتورواستاتین عبارتند از:

در صورت مشاهده حالت های زیر ممکن است نیاز باشد مصرف دارو را برای مدت کوتاهی متوقف کنید:

همچنین توجه داشته باشید:

آتورواستاتین در موارد نادر ممکن است باعث بروز نوعی اختلال شود که خطر شکستگی بافت های ماهیچه ای استخوانی را افزایش داده و ممکن است به نارسایی کلیوی منجر شود. در صورت بروز درد عضلانی بی دلیل، حساسیت به درد یا ضعف بخصوص اگر با تب، خستگی غیرطبیعی و ادرار تیره رنگ همراه باشد فورا با پزشک تماس بگیرید.

افرادی که مشکلات کبدی دارند نباید از این دارو استفاده کنند، برخی عوارض کبدی مرتبط با آتورواستاتین عبارتند از: هپاتیت، تغییرات چربی کبدی (کبد چرب)، سیروز کبدی

مصرف آتورواستاتین خطر ابتلا به میوپاتی را افزایش می دهد، میوپاتی نوعی بیماری عضلانی است که فیبرهای عضلانی به درستی کار نمی کنند.

توجه: عوارض ذکر شده تنها بخشی از عوارض احتمالی این دارو می باشد، برای اطلاع از لیست کامل عوارض جانبی و مضرات آتورواستاتین با پزشک معالج صحبت کنید.

مصرف این دارو در دوران بارداری ممکن است به جنین آسیب رسانده یا باعث ایجاد نواقص حین تولد شود، بنابراین در صورت بارداری یا مشکوک شدن به حاملگی در دوره درمان با آتورواستاتین حتما به پزشک اطلاع دهید.

حتما از داروها و روش های مطمئن پیشگیری از بارداری در این دوره استفاده کنید.

مشخص نیست این دارو از شیر مادر به نوزاد منتقل می شود یا خیر، توصیه می شود قبل از شیردهی با پزشک مشورت کنید.

مصرف آترواستاتین برای بیماران با کبد چرب خفیف معمولا خطری ندارد اما اطلاعات کافی درباره عوارض این دارو برای بیماران مبتلا به کبد چرب متوسط یا شدید وجود ندارد، توصیه می شود قبل از مصرف دارو حتما با پزشک مشورت کرده و آزمایش های دوره ای برای تعیین سطح ALT و AST انجام دهید.

برخی داروها که ممکن است با آتورواستاتین تداخل داشته باشند عبارتند از:

در صورت مصرف آتورواستاتین از مصرف آب گریپ فروت و هر ماده غذایی حاوی گریپ فروت اجتناب کنید زیرا گریپ فروت باعث افزایش سطح این دارو در جریان خون شده و خطرناک است.

توجه: موارد ذکر شده در بالا کامل نمی باشد. توصیه می شود قبل از مصرف آتورواستاتین حتما پزشک را از لیست تمام داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی، مکمل ها، ویتامین ها و غیره مطلع کرده و از شروع، قطع یا تغییر دوز دارو بدون مشورت پزشک جدا خودداری کنید.

حداکثر دوز مصرف آتورواستاتین 10 تا 80 میلی گرم و یک بار در روز می باشد و اغلب دوز 10 تا 20 میلی گرم تجویز می شود، با این وجود با توجه به وضعیت بیمار و تشخیص پزشک، ممکن است دوز 40 میلی گرم نیز تجویز شود.

در صورت فراموش کردن یک نوبت به محض یاداوری نسبت به مصرف آن اقدام کنید مگر آن که بیش از 12 ساعت از نوبت قبل گذشته باشد در این منتظر نوبت بعدی بمانید و از دو برابر کردن دوز مصرف خودداری کنید.

در صورت مصرف بیش از حد آتورواستاتین و مشاهده علائم جدی همچون غش کردن یا مشکل تنفسی به اورژانس مراجعه کنید.

قرص آتورواستاتین 40، 10 و 20 میلی گرم
قرص آتورکسین (آتروکسین) 10 و 20 و 40 میلی گرم
قرص آتوکیم 10 و 20 میلی گرم
قرص آتوسترول 10 و 20 و 40 میلی گرم
قرص آتوواست 10 و 20 و 40 میلی گرم
قرص لیپاستین 10 و 20 و 40 میلی گرم
قرص لیپیمد 10 و 20 و 40 میلی گرم
قرص تیداتور 10 و 20 و 40 میلی گرم
قرص لیپوفیکس 10 و 20 و 40 میلی گرم
قرص لیپیکات 20 و 40 میلی گرم

سخن پایانی …

در دوره درمان لازم است آزمایش های دوره ای برای اندازه گیری کلسترول خون و تری گلیسیرید و بررسی عوارض جانبی دارو روی بدن بیمار انجام شود.

دارو را در دمای اتاق و دور از رطوبت، گرما و نور، کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

منابع: webmd – drugs – everydayhealth

سلامت و پزشکی
سبک زندگی
گیاهخواری
اطلاعات دارویی
خواص ها
مد و فشن

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

سرگرمی
چهره ها
عکس های جالب و دیدنی
اشعار زیبا
آهنگ
ویدیو کلیپ
آهنگ تولدت مبارک

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

 

 

 

 

 

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شربت دکسترومتورفان

دارو

پماد تتراسایکلین

دارو

برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب خود شوید یا ثبت نام نمایید.

در بازار، ما انواع نوتروپیک ها را می بینیم که واقعا مکمل های تقویت حافظه نیستند.

نقاط قهوه ای و یا آفتاب سوختگی به علت اثر نور خورشید

رزماری عطری متمایز دارد که در سراسر جهان شناخته شده است.

فيلگراستيم با تزریق زیر پوست و یا به صورت وریدی به کار گرفته شده توسط پزشک شما..

در زمانی که گلوکووانس را مصرف می کنید، مقدار زیادی مایعات بنوشید

این دارو با کمک به بازگرداندن تعادل سروتونین در مغز کار می کند.

فلوکستین از طریق کبد متابولیزه می شود. غذا درجه جذب را تحت تاثیر قرار نمی دهد

چای بابونه یکی از محبوب ترین گزینه های جایگزین برای چای معمولی محسوب می شود

مطالعات موجود نشان می دهد بابونه می تواند از سیستم قلبی عروقی محافظت کند.

برخی از مردم برای کاهش وزن از مکمل کیتوزان استفاده می کنند.

گروه خونی B به بسیاری از بیماری ها مقاوم هستند

امروزه رژیم غذایی بر اساس گروه خون یکی از محبوب ترین روش های بهبود و اصلاح وزن

منابع اصلی ویتامین B17 عبارتند از بادام تلخ و هسته های زردآلو. 

جزئیات بیشتری در مورد اسیدهای امگا 3 و آنچه در آنها وجود دارد

با رژیم غذایی متعادل، نیاز روزانه به ید توسط محصولات گیاهی و حیوانی سرشار از ید

ویتامین‌ها و مکمل‌ها می‌توانند به بهبود علائم اختلال ADHD کمک کنند؟

آیا پروتئین آب پنیر، سبب آکنه می شود؟ یک مطالعه جدید نشان می دهد

ارلیستات متعلق به یک دسته از داروهایی است که مهار کننده های لیپاز هستند.

آمینواسید مهم ال گلوتامین توسط بدن قابل ساخت است

آزیترومایسین یکی از محبوب ترین ضد میکروب های موجود در بازار امروز است.

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

ویتامین ای (E) ویتامینی است که در چربی حل می‌شود.

یکی از خواص عناب ضد سرطان بودن آن است. ناب باعث ازدیاد ویتامین k در خون می‌شود

ز

لیریکا در گروه داروهای ضد ویروسی، دردهای ناشی از عصب،زونا به کار می­رود.

داروی بتامتازون، دگزامتازون، تریامسینولون، داروهای تزریقی کورتون دار هستند.

قبل از درمان کودک زیر 12 سال با آسپرین، با پزشک خود مشورت کنید.

ویتامین k نقش مهمی در سیستم انعقاد خون دارد.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای سایت سیارک محفوظ است.

مطالب پر بازدید

مطالب پیشنهادی

هشدار های مهم

ضعف عضلانی : در هنگام مصرف آتورواستاتین خطر ابتلا به ضعف عضلانی افزایش می یابد . خطر ابتلا به این بیماری بیشتر می شود اگر دچار مشکلات تیروئید و مشکلات کلیوی باشید . اگر پس از مصرف قرص های آتورواستاتین درد یا ضعف عضلانی در عضلات شما شروع شد ، بلافاصله این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید .

مشکلات کبدی : در هنگام مصرف قرص های آتورواستاتین ممکن آزمایشات آزمایشگاهی برای کبد شما غیر طبیعی باشد و ممکن است نتایج این آزمایشات نشان دهد که شما دارای مشکلات کبدی هستید . پزشک این موضوع را مد نظر قرار می دهد .

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

دیابت : آتورواستاتین ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد . شما و پزشک تان باید با دقت کامل در هنگام مصرف این دارو ، قند خون خود را کنترل کنید .

قرص خوراکی آتورواستاتین یک داروی تجویزی است ؛ این دارو با نام برند لیپیتور ( Lipitor ) و نام عمومی آن آتورواستاتین در دسترس است . قابل ذکر است که داروهای عمومی معمولا هزینه پایین تری دارند

مصرف آتورواستاتین برای بهبود مشکلات کلسترول یا چربی خون برای افرادی که مبتلا به انواع مشکلات کلسترول هستند ، استفاده می شود . همچنین این دارو برای کاهش میزان خطر حمله قلبی و سکته مغزی مورد استفاده قرار می گیرد . جالب است بدانید آتورواستاتین همراه با رژیم غذایی ( کرب سایکلینگ ) ، کاهش وزن و ورزش مورد استفاده قرار می گیرد . این دارو برای جلوگیری از ایجاد کلسترول در عروق خونی مفید است ؛ عروق مسدود شده می توانند جریان خون رسانی به قلب و مغز را متوقف کنند که با مصرف این قرص ها از این کار جلوگیری به عمل می آید.

آتورواستاتین ممکن است به عنوان بخشی از یک درمان ترکیبی مورد استفاده قرار گیرد ، لذا این بدان معنی است که احتمال دارد قرص های دیگری نظیر داروهای کاهش کلسترول هم برای شما تجویز گردد .

آتورواستاتین متعلق به یک کلاس از داروهایی است که مهار کننده ها ردوکتاز یا استاتین ها با نام HMG-CoA هستند . منظور از یک کلاس از داروها ، گروهی از داروهایی هستند که به شیوه مشابهی کار می کنند . این داروها اغلب برای درمان شرایط مشابه به کار می روند . این دارو با کاهش لیپوپروتئین کم چگالی( LDL ) یا کلسترول بد و افزایش لیپوپروتئین پرچگالی ( HDL ) یا کلسترول خوب ، عمل می کند . این دارو توانایی بدن شما را برای از بین بردن کلسترول بد از طریق کبد شما فراهم می کند .

قرص خوراکی آتورواستاتین می تواند باعث خواب آلودگی شود و یا عوارض جانبی رایج دیگری داشته باشد ؛ برخی از عوارض جانبی رایج که ممکن است با استفاده از قرص خوراکی آتورواستاتین رخ دهند عبارتند از :

علائم سرما خوردگی مانند آبریزش بینی ، عطسه و سرفه

اسهال

باد معده

سوزش سر دل

درد مفاصل

فراموشی

سرگیجه

اگر این اثرات خفیف باشند ، ممکن است در عرض چند روز یا چند هفته از بین بروند . اگر آنها شدیدتر هستند و یا نمی روند ، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید .

اگر پس از مصرف این قرص ها با عوارض جانبی جدی روبرو شدید ، بلافاصله با پزشک خود در میان بگذارید . عوارض جانبی جدی و علائم آنها می تواند شامل موارد زیر باشد :

مشکلات عضلانی ؛ علائمی شامل : ضعف عضلانی غیر قابل توصیف ، گرفتگی یا درد

خستگی

مشکلات کبدی ؛ علائمی شامل : خستگی یا ضعف ، از دست دادن اشتها ، درد معده زیاد ، ادرار تیره رنگ ، زرد شدن پوست یا سفید شدن چشمها .

قرص های آتورواستاتین ممکن است با سایر داروها ، ویتامین ها و یا گیاهانی که مصرف می کنند ، متقابل باشد . این تقابل زمانی اتفاق می افتد که طریقه اثر دارو تغییر کند . این می تواند مضر باشد و یا مانع از تاثیرگذاری خوب دارو شود . برای جلوگیری از تعاملات ، پزشک باید به دقت داروهای مورد مصرف شما را بررسی کند . اطمینان حاصل کنید که در مورد تمام داروها، ویتامین ها، و یا گیاهانی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید .

نمونه داروهایی که در تضاد با آتورواستاتین با آتورواستاتین هستند ، در زیر آورده شده است :

برخی آنتی بیوتیک ها هنگامی که با این دارو مصرف شوند ، خطر ابتلا به مشکلات عضلانی را افزایش می دهند ؛ نمونه هایی از این داروها عبارتند از :

حتما در صورت استفاده از انتی بیوتیک ها با پزشک خود مشورت کنید .

داروهایی که برای عفونت های قارچی مورد استفاده قرار می گیرند نیز ممکن است در تضاد با آتورواستاتین باشند . نمونه این دارو ها : ایتراکونازول و کتوکونازول

سایر داروهای کاهش کلسترول خطر ابتلا به مشکلات عضلانی را هنگام مصرف با آتورواستاتین را افزایش می دهند . دکتر شما ممکن است دوز داروها را تغییر دهد یا از مصرف آنها با هم جلوگیری کند . نمونه هایی از این داروها عبارتند از : جم‌فیبروزیل ، داروهای حاوی فیبرات ، نیاسین

مصرف ریفامپین با آتورواستاتین ممکن است میزان آتورواستاتین را در بدن کاهش دهد ؛ این بدان معنی است که احتمال دارد آتورواستاتین به خوبی کار خود را انجام ندهد .

مصرف برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری ایدز یا هپاتیت C ممکن است باعث ناسازگاری آتورواستاتین در بدن شما شود . این مسئله باعث افزایش خطر مشکلات عضلانی شما می شود . پزشک ممکن است دوز آتورواستاتین را کاهش دهد . نمونه هایی از این داروها عبارتند از :

مهار کننده های پروتئاز همانند : داروناویر ( darunavir ) ، فوزام پرناویر ( fosamprenavir ) ، لوپیناویر ( lopinavir ) ، ریتوناویر ( ritonavir ) ، ساکویناویر ( saquinavir ) و تیپراناویر ( tipranavir )

آتورواستاتین می تواند میزان دیگوکسین را در خون به میزان خطرناکی افزایش دهد . پزشک شما این سطوح را نظارت خواهد کرد و در صورت لزوم دوزهای دارو را تنظیم می کند .

آتورواستاتین ممکن است سطح هورمون های ضد بارداری خوراکی را در خون شما افزایش دهد .

مصرف این دارو با آتورواستاتین خطر ابتلا به تخریب عضلات را افزایش می دهد .

این دارو با هشدارهای متعددی همراه است :

آلرژی : آتورواستاتین می تواند می تواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند . علائم عبارتند از : متورم شدن صورت ، لبها، زبان یا گلو ، مشکل تنفس ، مشکل بلع .

اگر این نشانه ها ایجاد شد ، به اورزانس اطلاع دهید . همچنین اگر واکنش آلرژیک تا به حال به آن داشته اید ، این دارو را دوباره مصرف نکنید چرا که می تواند منجر به مرگ شود .

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی

غذاها : هنگام مصرف آتورواستاتین از نوشیدن آب گریپ فروت به مقدار زیاد اجتناب کنید . نوشیدن آب گریپ فروت می تواند خطر بروز شکستگی عضله را افزایش دهد . اگر قصد نوشیدن این آبمیوه را دارید از پزشک خود میزان امن آن را جویا شوید .

الکل : مصرف نوشیدنیهای الکلی همزمان با استفاده از آتورواستاتین می تواند خطر ابتلا به بیماری های کبدی را افزایش دهد . اگر بیش از 2 لیوان نوشیدنی الکلی در روز می نوشید ، با پزشک خود صحبت کنید .

هشدارها برای کسانی که شرایط سلامتی خاصی دارند :

افرادی که مبتلا به مشکلات کلیوی هستند ؛ در هنگام مصرف آتورواستاتین خطر ابتلا به تخریب عضلات ( رابدومیولیز – واپاشی عضلات ) را افزایش می دهند . پزشک شما ممکن است برای مشکلات عضلانی بیشتر از شما مراقبت کند .

افرادی که مبتلا به مشکلات کبدی هستند ؛ نباید این قرص را مصرف کنید اگر مشکلات کبدی دارید .

افرادی که مبتلا به دیابت هستند ؛ آتورواستاتین ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد . اگر این اتفاق افتاد ، پزشک شما ممکن است داروهای دیابت شما را تنظیم کند .

برای زنان باردار : آتورواستاتین یک داروی بارداری رده X است . داروهای رده X نباید در طول بارداری مصرف شوند ! سریعاً با پزشک خود درمیان بگذارید اگر در حین استفاده از این دارو ، باردار شده اید .

برای زنان شیرده : آتورواستاتین ممکن است به شیر مادر منتقل شود و ممکن است در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، عوارض جانبی ایجاد کند . اگر فرزندتان را شیر می دهید ، با پزشک خود مشورت کنید . ممکن است لازم باشد تصمیم بگیرید که آیا شیر دادن را متوقف کنید یا مصرف این دارو را متوقف کنید .

برای سالمندان : افرادی که بیش از 65 سال دارند و از قرص های آتورواستاتین مصرف می کنند ، در معرض خطر بروز تخریب عضلانی ( رابدومیولیز ) هستند.

برای کودکان : آتورواستاتین مورد مطالعه قرار نگرفته است و نباید در کودکان زیر 10 سال استفاده شود اما برای کودکان 10 تا 17 ساله ایمن و موثر است .

این اطلاعات مربوط به دوز قرصهای خوراکی آتورواستاتین است . تمام دوزهای ممکن و فرمهای دارویی ، ممکن است در این قسمت وجود نداشته باشند . مقدار دوز، فرم دارویی و چگونگی مصرف دارو ، بستگی به موارد زیر دارد :

نام عمومی : آتورواستاتین ( Atorvastatin )

فرم : قرص خوراکی

میزان : 10 میلی گرم، 20 میلی گرم، 40 میلی گرم و 80 میلی گرم

برند تجاری : لیپیتور ( Lipitor )

دوز بزرگسالان ( 18 تا 64 سال ) : دوز اولیه استاندارد 10 تا 20 میلی گرم است که روزانه مصرف می شود . دوزهای معمولی بین 10 تا 80 میلی گرم در روز مصرف می شوند .

دوز کودکان ( 0 تا 17 سال ) : آتورواستاتین برای پیشگیری از بیماری های قلبی برای کودکان مورد تایید قرار نگرفته است .

دوز میانسالان ( 64 سال و بالاتر ) : کلیه های افرادی که سن بالایی دارند ممکن است به دارو بسنده نکرده و باعث می شود بدن شما به آرامی دارو را پردازش کند . در نتیجه مقدار بیشتری از دارو در بدن شما به مدت طولانی تری باقی می ماند . این باعث افزایش خطر ابتلا به عوارض جانبی می شود .

دوز بزرگسالان ( 18 تا 64 سال ) : دوز اولیه استاندارد 10 تا 20 میلی گرم است که روزانه مصرف می شود . دوزهای معمولی بین 10 تا 80 میلی گرم در روز مصرف می شوند .

دوز کودکان ( 10 تا 17 سال ) : در کودکان از آتورواستاتین فقط برای درمان هیپرکلسترولمی استفاده می شود . دوز توصیه شده برای درمان هیپرکلسترولمی 10 میلی گرم در روز است . حداکثر توصیه شده دوز 20 میلی گرم در روز است .

دوز کودکان ( 0 تا 9 سال ) : آتورواستاتین مورد مطالعه قرار نگرفته است و نباید در افراد زیر 10 سال استفاده شود .

دوز میانسالان ( 64 سال و بالاتر ) : همانند دوز مناسب برای پیشگیری از بیماری های قلبی ( در بالا نوشته شده است ) .

قرصهای خوراکی آتورواستاتین برای درمان طولانی مدت استفاده می شود . اگر پزشک آن را تجویز نکند با خطراتی همراه است .

اگر مصرف دارو را متوقف کنید یا به طور کل از آن استفاده نکنید ؛ در حالی که یک رژیم غذایی سالم می تواند سطح کلسترول را بهبود ببخشد ؛ آتورواستاتین می تواند بیش از پیش کمک کند . اگر شما آتورواستاتین را مصرف نکنید ، سطح کلسترول شما کنترل نخواهد شد . این ممکن است خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته شما را افزایش دهد .

اگر دوز دارو را گم کردید یا طبق برنامه پیش نرفتید ؛ داروهای شما ممکن است به خوبی کار نکند یا ممکن است به طور کامل متوقف شوند . برای اینکه دارو به خوبی کار کند ، مقدار مشخصی از آن باید همیشه در بدن شما باشد .

اگر بیش از حد مصرف کنید ؛ می توانید مقادیر خطرناکی از این دارو را در بدن خود داشته باشید و ممکن است علائم زیر را به دنبال داشته باشد :

اسهال

باد معده

سوزش سر دل

درد مفاصل

فراموشی

سرگیجه

ضعف عضلانی

از دست دادن اشتها

درد معده

ادرار تیره رنگ

زرد شدن پوست و سفید شدن چشمان

اگر فکر می کنید بیش از حد از این دارو مصرف کرده اید ، با پزشک خود تماس بگیرید. اگر علائم شما شدید باشد با اورژانس تماس بگیرید .

اگر یادمان رفت ، دوز دارو را مصرف کنیم ؛ به محض یادآوری ، دوز خود را مصرف کنید. اما اگر فاصله زمانی دوز اول و دوم زیاد نباشد ، فقط یک دوز مصرف کنید. هرگز سعی نکنید دوز دو بار در یک بار مصرف کنید. این می تواند عواقب جانبی خطرناکی را ایجاد کند.

چگونه می توان گفت که آیا دارو کار می کند ؟ شما قادر نخواهید بود که آتورواستاتین را احساس کنید . پزشک شما سطح کلسترول را اندازه گیری می کند تا ببینید که آتورواستاتین برای شما مناسب است یا خیر . دکتر شما ممکن است دوز دارو را بسته به میزان کلسترول تان تنظیم کند .

در صورتی که پزشک شما قرص های آتورواستاتین را برای شما تجویز کند ، این نکات را در ذهن داشته باشید :

عمومی : قرص را برش ندهید و یا آن را خرد نکنید .

نگهداری : آتورواستاتین را در دمای اتاق بین 68 درجه فارنهایت ( 20 درجه سانتیگراد ) و 77 درجه فارنهایت ( 25 درجه سانتیگراد ) نگهداری کنید . آن را مقابل نور آفتاب و حرارت مستقیم قرار ندهید . این دارو را در مناطق مرطوب مانند حمام نگهداری نکنید .

همیشه داروهای تان را با خود حمل کنید . هنگام پرواز آن را هرگز در ساک خود نگذارید و در کیف دستی قرار داده تا در زمان مقرر آن را مصرف کنید . در مورد دستگاه های اشعه ایکس فرودگاه نگران نباشید ، آنها نمی توانند داروهای شما را خراب کنند . ممکن است مجبور شوید به کارکنان فرودگاه آتورواستاتین خود را نشان دهید ؛ یادتان باشد همیشه جعبه اصلی دارو را با خودتان به همراه داشته باشید  . همچنین آن را در آب و هوای بسیار گرم یا بسیار سرد نگذارید .

در حالی که شما با اتورواستاتین درمان می شوید ، پزشک شما سطح کلسترول و عملکرد کبد را بررسی می کند . این کار از طریق آزمایش خون انجام می شود.

در صورت مصرف این دارو ، ممکن است پزشک شما رژیم کم چرب و کم کلسترول را به شما توصیه کند .

داروهای دیگری برای درمان بیماری شما وجود دارد . برخی از آنها ممکن است با شرایط شما سازگارتر باشند . با پزشک خود در مورد داروهای جایگزین دیگر که مناسب شما باشند ، صحبت کنید .

موضوعات مرتبط

مطالب مرتبط

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883 – 09128833237

عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی
عوارض قرص آتورواستاتین 10 میلی
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *