عوارض فشار خون پایین

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

علائم فشار خون پایین چیست؟ چرا زمانی که وضعیت بدن‌تان از حالت خوابیده به نشسته تغییر می‌کند سرتان گیج می‌رود؟ چرا زمانی که خبر بدی می‌شنوید، از حال می‌روید؟ تمام اینها علائم فشار خون پایین هستند و در بعضی موارد این علائم و نشانه‌ها می‌توانند بسیار خطرناک باشند. در ادامه‌ی مطلب درباره‌ی علائم پایین بودن فشار خون، علت افت ناگهانی فشار خون و درمان فشار خون پایین صحبت می‌کنیم.

عوارض فشار خون پایین

فشار خون (بالا یا پایین) به فشار خون پمپاژ شده به رگ‌ها یعنی فشار خون وارد بر دیواره‌ی رگ‌ها گفته می‌شود. میزان فشار خون بالا یا پایین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برای مثال برای یک ورزشکار حرفه‌ای یا کسی که هر روز ورزش می‌کند، فشار خون پایین می‌تواند نشانگر میزان سلامتی او باشد.

تحقیقات کلینیک مایو نشان می‌دهد زمانی فشار خون پایین است که مقدار بالای فشار خون (فشار سیستولیک) ۹۰ میلی‌متر جیوه یا کمتر باشد و مقدار پایین فشار خون (فشار دیاستولیک) ۶۰ میلی‌متر جیوه یا کمتر باشد، به عبارت دیگر زمانی فشار خون‌تان پایین است که دستگاه مقدار فشار را ۹۰ میلی‌متر جیوه یا کمتر و پایین‌ترین مقدار فشار را ۶۰ میلی‌متر جیوه یا کمتر نشان دهد. هرچند فشار خون پایین زمانی خطرناک است که به همراه علائمی مانند گیجی، غش کردن و به وجود آید.

اطلاعات رسمی منتشر شده توسط مؤسسه‌ی ملی سلامت آمریکا نشان می‌دهند که افت فشار خون معمولا با دیگر مشکلات سلامتی در ارتباط است. برای مثال رایج‌ترین علائم فشار خون پایین سرگیجه و سبکی سر هستند. هر چند خستگی شدید بدون دلیل، بینایی تیره و تار، ضعف شدید، سردرگمی و حالت تهوع (که معمولا به همراه استفراغ و اسهال) نیز بروز می‌کند.

در بعضی مواقع که از حالت نشسته یا خوابیده بلند می‌شوید، به ناگهان فشار‌تان افت می‌کند که در بعضی موارد ممکن است از حال بروید. به این حالت افت فشار، افت فشار موضعی می‌گویند. همچنین ممکن است به دلایل ایستادن به مدت طولانی، هنگام شنیدن خبری بد یا احساساتی شدن شدید فشارتان افت کند که به این نوع افت فشار، افت فشار واسطه‌ای گفته می‌شود. در هر دو مورد افت فشار که در بالا ذکر شد، معمولا فشار خون پس از چند دقیقه به حالت عادی باز می‌گردد.

طبق مطالعات مؤسسه‌ی سلامت ملی ایالات متحده، فشار خون بسیار پایین معمولا باعث از حال رفتن و غش کردن، ضربان نظم قلب یا حتی تشنج می‌شود. هرچند در موارد وخیم‌تر، علائمی مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس نیز وجود خواهد داشت.

افت فشار ممکن است علائمی مانند سردرد، سفتی گردن، سرفه مزمن همراه با خلط، سختی در دفع ادرار (سوزش ادرار)، تب بالا، مدفوع به رنگ قهوه‌ای تیره، کمردرد در قسمت بالای کمر و حتی سوء‌ِهاضمه‌های مزمن و پشت سر هم، که می‌توانند باعث استفراغ و اسهال شوند را نیز داشته باشد (مطالعه در ارتباط با درمان سرفه). اینها نشان می‌دهند بیماری دیگری در بدن‌تان وجود دارد که تأثیرات افت فشار خون را افزایش می‌دهد. اگر هرکدام از این نشانه‌ها را دارید باید سریعا به دکتر مراجعه کنید.

زمانی که در ارگان‌های اصلی (مانند مغز) به ناگهان سطح اکسیژن و خون کاهش پیدا می‌کند، فشار خون بر اثر شوک افت کرده است. شوک باعث می‌شود که رگ‌های خونی به شدت شل و آرام شوند. اگر بدن در حال از دست دادن مقدار زیادی خون باشد (بر اثر عارضه‌ی قلبی) شوک رخ می‌دهد و باعث بالا رفتن پالس و تنفس سریع می‌شود. در این حالت بدن گرم و سپس سرد و مرطوب می‌شود.

در موارد وخیم، قبل از این که از هوش بروید احساس سردرگمی و ضعف شدید می‌کنید. کسانی که در معرض شوک شدید بودند و مورد بررسی قرار گرفتند، رنگ پوست قفسه‌ی سینه آنها آبی رنگ شده که در زیر آن، رگ‌های خونی مشخص بوده است. شوک را باید یکی از موارد اضطراری تلقی کرد و زمانی که در معرض شوک قرار می‌گیرید، باید سریعا به اورژانس اطلاع دهید. پس از انتقال به بیمارستان اولین آزمایش‌هایی که انجام می‌شود، آزمایش خون و قلب است تا واکنش فشار خون سنجیده شود و طبق آن درمان آغاز شود.

همان‌طور که اشاره شد، دلایل زیادی برای به وجود آمدن افت فشار خون وجود دارد، ولی معمولا دلایلی مانند کم آبی، بارداری، کمبود مواد مقوی در رژیم غذایی، از دست دادن سریع مایعات بدن به دلیل گرمازدگی و اسهال و استفراغ باعث افت فشار خون می‌شوند. اگر افت فشار خون‌تان به دلیل یکی از موارد بالاست، احتمالا با منظم کردن سطح مایعات و الکترولیت بدن‌تان مشکل برطرف خواهد شد.

هرچند مواردی که در بالا اشاره شد، نشانه‌هایی هستند که ممکن است سلامت‌تان را به خطر نیندازند، ولی افت فشار خون در بعضی موارد می‌تواند باعث ضربه‌های سنگینی به سلامتی شما شود. نشانه‌هایی مثل واکنش شدید آلرژیک (آنافیلاکسی)، کم خونی، عفونت یا خون‌ریزی که باعث کاهش حجم خون می‌شود. اگر هرکدام از این نشانه‌ها را همراه با افت فشار خون داشتید، سریعا به پزشک معالج مراجعه کنید. گاهی اوقات افت فشار خون به دلیل استفاده از بعضی داروها مثل قرص‌های کنترل فشار و داروهای کنترل ضربان قلب است که می‌توانند باعث کاهش ضربان قلب و کاهش پمپاژ خون شوند. مشکلات قلبی مانند سکته، دریچه‌ی معیوب یا ضربان کم، می‌توانند در افت فشار خون بسیار مؤثر باشند.

بعد از آن که دوره‌ی افت فشار در شما با نشانه‌هایی که بیان شد، به اتمام رسید، پزشک معالج، شما را به متخصصی معرفی می‌کند تا علت افت فشار‌ خون شما را شناسایی کند. معمولا یک متخصص قلب از روی این نشانه‌ها گزارشی تهیه می‌کند. نوار قلب می‌گیرد تا فعالیت قلبی‌تان مشخص شود. شاید نیاز باشد که پزشک متخصص از شما تست استرس نیز بگیرد تا مشخص شود که قلب‌تان تحت استرس چگونه کار می‌کند، یا ممکن است به شما دستگاهی متصل کنند که شرایط قلب را در طول روز گزارش می‌دهد و اگر مشکلی در ریتم ضربان قلب وجود داشته باشد، پزشک معالج متوجه خواهد شد.

اگر در این روند، علت اصلی مشخص نشد، پزشک معالج شما را به متخصص اعصاب و روان یا متخصص کلیه معرفی می‌کند. اگر پزشک، دلیل افت فشار خون را داروهایی که مصرف می‌کنید، تشخیص بدهد، داروهایتان را تغییر می‌دهد. درمان افت فشار خون با توجه به سن و شرایط فیزیکی افراد و شدت نشانه‌های افت فشار خون تعیین می‌شود و در موارد برای بیمار دارو تجویز می‌شود و/یا بیمار باید برای حفظ سلامتی خود، عادت‌های زندگی‌ روزمره‌اش را تغییر بدهد.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

من چند ساله به خاطر اضطراب پس از سانحه به افت فشار خون مبتلا هستم.و الان هر از چند گاهی درد قفسه سینه و بی قراری هم دارم تمام آزمایشات مربوط به قلب و سلامت رو هم دادم نرمال بود.ولی هنوز فشارم می افته و الان دارم میرم روان درمانی امید که خوب بشم.از مطالب آموزنده شما سپاسگذارم

مهساهستم،من هم به تازکی مشکل افت فشارخون پیداکردم ومطالب شمابرای من بسیارمفید بودن ممنونم..

عوارض فشار خون پایین

من مشکل افت حاد فشار خون دارم. این مقاله برای من خیلی مفید بود. ممنون

مراجعه به پزشک متخصص

خواص خوراکی ها

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

ماتریس بازخورد؛ چطور از بازخوردها نهایت استفاده را ببریم؟

سردرد سینوسی؛ نشانه ها و راه‌های درمان آن

علت عزت نفس پایین؛ ۱۱ عادت اشتباه که عزت نفس شما را نابود می‌کند

خارش چشم؛ دلایل، تشخیص و راه‌های درمان خانگی و دارویی آن

معرفی کتاب ه به کودکی که هرگز زاده نشد

بهترین کشورها برای راه اندازی کسب و کار در سال ۲۰۱۹


ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

عجیب ترین خانه های دنیا که شما را بهت‌زده می‌کنند

عجیب ترین شغل های دنیا که شما را در سرگرمی و لذت غرق می‌کنند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری کشور، قلب، خون را از طريق سيستم گردش خون به سراسر بدن پمپ مي‌كند. شريانها و مويرگ ها سيستم گردش خون را تشکیل می دهند شبكه وريدي هم خون را به قلب باز مي‌گرداند.

هنگامي كه قلب خون را به درون شريانها هدايت مي‌كند فشار خون افزايش می یابد و در اين مرحله فشار شرياني در بالاترين ميزان خود يا « فشار سيستوليك» است.اما وقتي قلب در حالت استراحت پر شدن از خون است فشار شرياني كاهش مي‌يابد و به آن فشار دياسيستوليك گفته مي‌شود. هر 2 فشار خون “سيستوليك و دياسيستوليك” با واحد MMHG (ميلي‌مترجيوه) سنجيده مي‌شوند. همچنين هر دو فشار خون (سيستول و دياستول) مي‌تواند در نقاط مختلف از روز بين 3 تا 4 ميليمتر جيوه متغير باشد كه به فعالیت فرد وابسته است. فشار خون در حالت خوابيده و استراحت در پايين‌ترين حد و در هنگام فعاليت‌هاي ورزشي، استرس، خشم و عصبانیت در بيشترين ميزان است بنابراين کنترل مرتب فشار خون الزامي است. بر پایه این گزارش، فشار خون نرمال براي بزرگسالان جوان و سالم 11/7 است اگر فشار خون فرد 14/9 گزارش شد فرد به عنوان بیمار مبتلا به فشار خون شناخته مي‌‌شويد و پزشك معالج ممكن است در اين وضعيت به فرد براي كاهش ميزان فشار خون توصيه‌هايي از قبيل تغيير شيوه زندگي، رژيم غذايي مناسب، ترك استعمال دخانيات،‌ انجام منظم تمرينهاي ورزشي را توصیه کند يا براي كمك به كاهش فشار خون داروهايي را تجويز كند. فشار خون کسانی که به کاهش فشار خون دچار هستند 9/6 يا كمتر است اگر فردی مبتلا به فشار خون پايين است در برابر يكسري از عوامل پرفشاري خون نظير خوردن نمك به ميزان فراوان، نخوردن مقادير كافي ميوه و سبزيجات و داشتن اضافه وزن مصون هستيد. اما گاهي فشارخون پايين مي‌تواند با علائم و نشانه‌هايي همراه باشد. فشار خون پايين معمولا علامتي ندارد و در اين صورت به درمان هم نیازی نيست اما در مواردي كاهش ميزان فشار خون مي‌تواند با بروز اختلال در گردش خون به مغز و ساير ارگان‌هاي حياتي همراه باشد در نتيجه علايمي چون dizzinessو fainting بروز مي‌كند.از نشانه‌هاي فشار خون پايين می توان به 1 ـ سردرد سبك، 2 ـ اختلال ديد یا Palpitation،4 ـ گيجي،5 ـ احساس تهوع،6 ـ ضعف عمومي و Temporany lossof Cosciousness،7- افت فشارخون وضعیتی یا ارتوستاتیک اشاره کرد. افت فشار وضعيتي يا ارتوستاتيكفرد ممكن است پس از تغيير وضعيت احساس dizzy يا faint داشته باشد به طور مثال وقتي از حالت درازكش مي‌نشيند يا از حالت نشسته مي‌ايستد. البته اين افت فشار خون وضعيتي يا ارتوستاتيك براي چند دقيقه است.که در افراد جوان بيش از سالمندان بروز مي‌كند البته علائم مشابهي مي‌تواند پس از تمرين‌هاي ورزشي براي ورزشكاران هم رخ دهد. Posprandial hypotension Dizziness و احساس سردرد سبك،  faintness از علايم و نشانه‌هايي این نوع از افت فشارخون هستند كه مي‌تواند در مواردي پس ازصرف غذا اتفاق بيفتد. هايپوتنشن Postprandial غالباً در افراد سالخورده‌ با پرفشاري خون يا با يك وضعيت بيماري نظير پاركينسون يا ديابت رخ مي‌دهد. در اين حالت پس از صرف يك وعده غذا، روده به مقادير فراواني گردش خون براي هضم غذا نياز دارد بنابراين ضربان قلب افزايش مي‌يابد و عروق خوني ساير بخشهاي بدن براي جبران اين افزايش نياز به خون تنگ مي‌شوند كه نتيجه آن افت فشار خون است.درازكشيدن پس از صرف غذا، افزايش دفعات وعده‌هاي غذا و كاهش حجم وعده‌ها و نيز استفاده از وعده‌هاي كم كربوهيدرات به كاهش بروز افت فشار Postprandial كمك مي‌كند. علل فشار خون پايين عواملي که سبب كاهش فشار خون مي‌شود شامل:1 ـاستفاده از برخی داروها چون داروهاي ضد افسردگي و داروهاي موثر در درمان پرفشاري خون2 ـ ديابت مليتوس با تخريب اعصاب عروق خوني افت فشار خون وضعيتي يا ارتوستاتيك را سبب مي‌شود.3 ـ جراحات سخت نظير سوختگي و يا خونريزي‌هاي شديد كه به كاهش حجم خون و شوك منجر مي‌شود.4 ـ بيماري‌هاي سخت نظير حملات قلبي يا نارسايي غدد آدرنال5 ـ وضعيت‌هاي نادر عصبي كه با اثرگذاري بر روي اعصاب پا باعث افت شديد فشار خون مي‌شود.6 ـ افزايش سن، در افراد سالخورده شریان ها  Stiffer مي‌شوند و افت فشار خون را به ويژه در وضعيت ايستاده ايجاد مي‌كند.7 ـ افت فشار در اواسط بارداري که پديده شايعي است. فشار خون پايين بر اثر مصرف دارو امروزه بيشترين داروهاي پايين آورنده فشارخون، افت فشار در وضعيت ايستاده را ايجاد نمي‌كنند آلفابلوكرها نظير doxazosin نوعي داروست كه باعث كاهش فشار خون در حالت ايستاده می شود. بنابراين اگر مصرف كننده doxazosin هستيد بايد فشار خونتان در حالت ايستاده چك شود. نارسايي غدد آدرنال غدد آدرنال 2 غده كوچك در بالاي كليه‌ها هستند كه شماري از هورمونها شامل aldosterone را ترشح مي‌كنند اين هورمون در تنظيم مقادير نمك و سدیم بدن سودمند است.با تخريب غدد آدرنال ميزان ترشح aldosterone كاهش مي‌يابد كه نتيجه آن از دست دادن نمك از بدن است كه اين امر به افت فشار خون و بروز علايمي چون dizzy يا فينت منجر مي‌شود. اگر نارسايي غدد آدرنال تشخيص داده شود با تجویز دارو مقادير aldosterone افزایش می یابد. تشخيص فشار خون پايين ارزيابي فشار خون براي اندازه‌گيري دو فشار، سيستوليك (فشار شرايين در حالت پمپاژ قلب) و دياستوليك(فشار شرايين در حالت استراحت قلب) است. كه هر 2 فشار خون سيستوليك و دياستوليك با واحد mmhg اندازه‌گيري مي‌شود. پزشك يا پرستار از مقدار کافی  inflatable  براي اندازه‌گيري فشار خون استفاده مي‌كند. كاف به دور بالاترين بخش بازويي فرد بسته مي‌شود و پزشك يا پرستار جريان خون در شريان اصلي بازويي را با استفاده از گوشي پزشكي چك مي‌كند.بالاترين ضربه شنيده شده فشار سيستول و ناپديد شدن صدا فشار دياستول است. البته در فشارسنج های ديجيتالي اين نشانه‌ها وصداها به طور خودكار ثبت مي‌شود. پس از كنترل فشار خون توسط پزشك يا پرستار فشار خون سيستول و دياستول گزارش مي‌شود اگر فشار خون سيستوليك 12 و فشار خون دياستوليك را 8 گزارش کنند فشار خون 12 روي 8 است و نوشته مي‌شود 12/8 ، اگر فشار خون در نوسان است، فشار خون در دو وضعيت درازكش و ايستاده چك مي‌شود. درمان فشار خون پايين اگر فشار خون پايين هيچ علامتي را ايجاد نكرده باشد فرد به درمان نياز ندارد فقط براي درمان شمار محدودي از مبتلايان به فشار خون پايين دارو تجويز مي‌شود. براي مثال برخي سالخوردگان ممكن است نشانه‌هايي از افت فشار خون در تغيير وضعيت داشته باشند كه در اين صورت داروهاي تنگ كننده جدار شرياني تجويز مي‌شود. داروهايي كه فشار خون پايين را سبب مي‌شوند اگر پزشك معالج شما علت افت فشار را داروي مصرفي مي‌داند احتمالاً دارو يا دوز  آن را تغيير مي دهد. دريافت كنندگان داروهاي كاهنده فشار خون نظير آلفابلوكرها، doxazosin با احساس dizzy و faint در حالت ايستاده بايد فشار خونشان در موارد افت فشار چك شود. در صورت تاييد كاهش فشار خون بايد داروي مصرفي تغيير كند.اگر پزشك اختلالات قلبي، نارسايي غدد آدرنال يا وضعيت عصبي را علت كاهش فشار خون مي‌داند فرد را براي انجام تست‌هاي تكميلي‌ و معالجه به مراكز درماني و بيمارستان ارجاع مي‌دهد. اگر نارسايي غدد آدرنال علت افت فشار خون است براي حل مشكل هورمون جايگزين تجويز مي‌شود. البته درمان افت فشار با علت عصبي دشوارتر است و داروهاي محرك سيستم عصبي تجويز مي‌شود.  نمك و مايعات معمولاً به افراد مبتلا به پرفشاري خون مصرف اندك نمك، توصيه مي‌شود اما اگر به فشار خون پايين يا افت فشار وضعيتي (ارتوستاتيك) مبتلا هستيد رژيم غذايي پرنمك و افزودن مقادير بيشتر نمك به غذا و يا Salt tablets توصيه مي‌شود. پزشك معالج شما ميزان نمك را تعيين می کند.چنانچه شما دهيدراته شديد ( از دست دادن مقادير فراوان مايعات از بدن) نوشيدن مقادير كافي مايعات (حداقل 8 ليوان در روز ) به برگشت فشارخون به حد طبیعی  كمك مي‌كند. درمانهاي ديگر گاهي پزشكان براي مبتلايان به فشار خون پايين پوشيدن جورابهاي ساپورت را براي كمك به تحريك گردش خون يا استفاده از چندين بالش براي بالا بردن سر در هنگام خواب توصيه مي‌كنند. پيشگيري از بروز فشار خون پايين اگر شما به كاهش فشار خون دچاريد و این پدیده جزئي از ژنتيك شما به شمار می رود، شما در برابر عوامل و فاكتورهاي طبيعي افزايش فشار خون ايمن هستيد. افراد سالخورده‌تر و به طور ويژه افراد مبتلا به ديابت به افت فشار خون درحالت ايستاده دچار می شوند و مصرف داروهاي كاهنده فشار خون وضعيت را بدتر مي‌كند.اما براي پيشگيري توصيه مي‌شود شما پيش از خروج از رختخواب ابتدا کمی به آرامي بنشينيد پيش از آنكه به سرعت از رختخواب بلند شويد.



1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *