عوارض سیگار کشیدن برای مردان

یافته های تازه نشان می دهند، سیگار کشیدن می تواند به اسپرم های مردان و پسران آسیب وارد کند.

 

محققان توصیه می کنند، بانوان و مردانی که قصد دارند بچه دار شوند باید  سیگار کشیدن را ترک کنند.

پروفسور محمد حمدن، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه بن آلمان و سرپرست این مطالعه گفت:” نتایج مطالعات انجام گرفته نشان داده اند سیگار کشیدن، تاثیر بیولوژیکی مخربی بر دی ان ای اسپرم ها می گذارد. “

عوارض سیگار کشیدن برای مردان

نتایج مطالعه پروفسور حمدن و همکاران اش نشان داد، مردانی که روزانه بیش از یک پاکت سیگار دود می کنند ممکن است علاوه بر آسیب دیدن دی ان ای و کاهش میزان پروتئین مهم درون اسپرم با مشکلات باروری دست و پنجه نرم کنند. همچنین، بانوان که در هفته های نخست بارداری سیگار استعمال می کنند ممکن است بر بهداشت باروری فرزندان پسری که به دنیا می آورند تاثیر منفی بگذارند.

گروه تحقیقاتی پروفسور حمدن، اسپرم های 53 مرد به شدت سیگاری که روزانه بیش از یک پاکت سیگار دود می کردند را با اسپرم های 63 مرد غیر سیگاری مقایسه کردند.

آنها پس از گذشت چهار روز از مایع منی شان نمونه گرفتند و میزان پروتئین پروتامین درون آنها را سنجیدند و دریافتند این پروتین نقش اساسی در رشد اسپرم ها، شکل گیری کروموزوم و تقسیم سلولی ایفاء می کند.

محققان مدرسه پزشکی دانشگاه بن پی بردند، پروتئین پروتامین اسپرم سیگاری ها در مقایسه با میزان این پروتئین در اسپرم غیر سیگاری ها 14 درصد کمتر است که زمینه بروز ناباروری را فراهم می کند.

کارشناسان باور دارند، دود کردن سیگار با استرس اکسیداتیو  (پیروزی رادیکال های آزاد بر دفاع آنتی اکسیدانی بدن) ارتباط دارد که نتیجه اش آسیب دیدن دی ان ای اسپرم ها است.

به گفته پروفسور حمدن، یافته های او و همکاران اش نشان می دهند، سیگار کشیدن نقش اساسی در آسیب دیدن اسپرم ها و بروز مشکلات باروری ایفا می کند.

مطالعه بیشتر:

1- عوارض و مضرات سیگار الکترونیکی برای مردان

2- عوارض کشیدن سیگار در دوران بارداری و روش های ترک سیگار

3- 9 روش حفظ کیفیت اسپرم مردان

4- افزایش کیفیت اسپرم مردان با ورزش کردن

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

منبع: healthday

مراقبت های پیش از بارداری در زنان و مردان

مراقبت های پیش از بارداری در زنان و مردان

مراقبت های پیش از بارداری در زنان و مردان

مراقبت های پیش از بارداری در زنان و مردان

مراقبت های پیش از بارداری در زنان و مردان

مراقبت های پیش از بارداری در زنان و مردان

مراقبت های پیش از بارداری در زنان و مردان

این بخش در حال طراحی می باشد

۲- تغییر شکل دادن سلولهای جنسی در مردان :استعمال دخانیات باعث کاهش تعداد اسپرم و کاهش جریان خون در آلت تناسلی مردان و ناتوانی جنسی در این افراد می شود. ناباروری جنسی در مردان سیگاری نیز متداول تر از افراد غیر سیگاری است.

عوارض سیگار کشیدن برای مردان

۳- سرطان رحم و سقط جنین :استعمال دخانیات در دوران بارداری می تواند باعث افزایش خطر زایمان نوزاد با وزن کم و بروز مسایل بهداشتی در آینده شود. سقط جنین در مادران سیگاری ٢ تا ٣ برابر است.

۴- تغییر رنگ انگشتان و لبها:قطران موجود در دود سیگار در اثر استعمال مستمر دخانیات روی انگشتان و ناخنها جمع شده و باعث تغییر رنگ آنها به قهوه ای مایل به زرد می شود. همچنین سبب تغییر رنگ گوشه لب ها به قهوه ای تیره می شود.

۵ -زخم معده:استعمال دخانیات مقاومت معده را در برابر باکتریها پایین می آورد؛ همچنین باعث تضعیف معده در خنثی سازی اسید معده و مقاومت در برابر آن بعد از غذا خوردن و بر جای ماندن باقیمانده اسید در معده و در نتیجه تخریب دیواره آن می شود.

۶ -بیماریهای قلبی:استعمال دخانیات باعث افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا و گرفتگی عروق و نهایتا ایجاد حمله قلبی و سکته می شود.

۷ -پوکی استخوان و فساد دندان ها:منواکسید کربن یکی از اصلی ترین گازهای سمی در خروجی اگزوز اتومبیل و دود سیگار است، میل ترکیبی این گاز با خون بسیار بالاتر از اکسیژن است. این گاز باعث کاهش قدرت عمل اکسیژن در خون افراد سیگاری حرفه ای می شود. همین عامل سبب پوکی استخوان می شود.جرمی که همگام کشیدن سیگار روی دندانها باقی می ماند، به مرور زمان سبب فساد دندان ها می شود.

۸ -سرطان پوست:پوسته پوسته شدن و برجسته شدن نقاطی از پوست عواملی هستند که یک علت آن سیگار می باشد.

۹- ضایعات شنوایی:سیگار کشیدن سبب عفونت گوش میانی می شود و در کارکرد آن اختلال به وجود می آورد.

۱۰- چین و چروک:استعمال دخانیات باعث از بین بردن پروتئین های انعطاف دهنده پوست می شود؛ همچنین باعث تحلیل بردن ویتامین A و محدود کردن جریان خون در عروق پوست می گردد. همین عامل سبب چین و چروک پوست می شود.

11-مواد درون دود سیگار روی اجسام می‌نشیند و اطرافیان فرد سیگاری از جمله کودکان این اشیاء را لمس می‌کنند و از این طریق سموم موجود در دود سیگار به بدن آنان منتقل می‌شود.

دود سيگار دست دوم، دود سيگاري است كه به محيط وارد مي شود و ديگران آن را استنشاق مي كنند.اين دود مخلوطي از دود سيگار و بازدم يك فردسيگاري است كه از دهان خود به بيرون منتقل مي كند. طي يك ساعت در اطاق پر از دود سيگار، يك فرد غيرسيگاري ممكن است معادل كشيدن 15سيگار فيلتردار، مواد سمي موجود در دود سيگار رااستنشاق كند. طبق گزارش هاي سازمان جهاني بهداشت، يكي از هر 1 مرگ ناشي از تنباكو، براي افراد سيگاري دست دوم اتفاق مي افتد. بين 7 تا 9درصد از مردم غيرسيگاري در معرض دود سيگار افرادسيگاري هستند. در طول دو دهه گذشته دانشمندان اثبات كرده اند كه همه بيماري هاي ناشي از سيگاركشيدن، در افراد سيگاري دست دوم هم ممكن است ايجاد شود مثلاً سرطان ريه يا بيماري هاي قلبي-عروقي. زناني كه شوهر سيگاري دارند 91 درصد بيش از ساير زنان به بيماري هاي قلبي مبتلا مي شوند. علاوه بر آن احتمال ابتلا به سرطان ريه و مرگ به دليل اين بيماري هم در اين خانم ها 2 برابر ديگران است. حتي وقتي اين زنان باردار مي شوند احتمال سقط و مرده زايي بيشتري در آنها وجود دارد.ترکیبات نیکوتین خون نیمی از کودکان ایرانی، بالاتر از حد مجاز است و  والدین بسیاری از این کودکان حتی یک­بار نیز سیگار مصرف نکرده­اند.نیمی از کودکان جهان (حدود 7 میلیون نفر) در معرض استنشاق دود تحمیلی سیگار قرار دارند.کارشناسان با گردآوری داده‌هایی از 192 کشور محاسبه کرده است که سالانه در سراسر جهان حدود 6 هزار مورد فوت به واسطه در معرض دود دست دوم سیگار قرار گرفتن  بوده است.

 حتی سیگار کشیدن در بیرون از خانه و در محیط باز خطر سیگار را برای دیگران ( افراد غیر سیگاری بخصوص کودکان و فرزندان ) از بین نمی برد.یک تهدید بهداشتی جدید را به سیگار کشیدن اضافه کنید: (همو طنان عزیز  لطفاً خطر را جدی بگیرید و از بغل کردن و بوسیدن کودکان خود توسط افراد سیگاری جلوگیری نمایید )

علاوه بر آسیب ناشی از خود سیگار کشیدن (دود سیگار دست اول) و استنشاق دود سیگار محیطی (دود سیگار دست دوم)، دود سیگار دست سوم هم  به خصوص برای نوزادان و نوپایان خطرناک می باشد.

به گزارش لایوساینس یک بررسی جدید نشان می‌دهد که باقیمانده‌های نیکوتین که در سطح اجسام باقی می‌ماند، می‌تواند با سایر مواد شیمیایی دیگر در هوا واکنش کند، و مواد سرطان‌زای قویی را تشکیل دهد – مواد شیمیایی که با سرطان‌های گوناگون پیوند دارند.

در حالیکه دود سیگار دست اول به طور مستقیم بوسیله فرد سیگاری  استنشاق می‌شود، و دود سیگار دست دوم دود سیگاری است که به محیط وارد می‌شود و دیگران آن را استنشاق می‌کنند،‌ دود سیگار دست سوم  باقیمانده دود محیطی یا دست دوم بر روی سطوح است.

هوگو دستایلاتس، متخصص شیمی در آزمایشگه ملی لاورنس برکلی در سانفرانیسیسکو و یکی از این پژوهشگران گفت: “سوختن توتون، نیکوتین را به شکل بخار آزاد می‌کند که به شدت جذب سطوح درون خانه مانند دیوارها، سقف‌ها، فرش‌ها،‌ پرده‌ها و اسباب و اثاث خانه می‌شود. نیکوتین می‌تواند روی این مواد برای روزها، هفته‌ها و حتی ماه‌ها باقی بماند.”

دانشمندان از چندین سال قبل می‌دانسته‌اند که دود سیگار روی سطوح می‌‌نشیند و در آنجا می‌تواند با سایر مواد شیمیایی وارد واکنش شود. اما به گفته پژوهشگران  این بررسی جدید نشان داد که واکنش‌های دود سیگار باقیمانده در محیط می‌تواند به ایجاد مولکول‌‌هایی در هوا بینجامد که تا به حال به عنوان منبع مواد آلاینده زیانبار نادیده گرفته شده بودند.

دستایلاتس و همکارانش تشکیل مواد شیمیایی زیانبار در هوا پس از سیگار کشیدن را مورد بررسی قرار دادند. و دریافتند دود سیگار با یکی از مواد شیمیایی به خصوص وارد واکنش می‌شود.

دستایلاتس گفت:‌”بررسی ما نشان می‌دهد که این نیکوتین باقیمانده در محیط با اسید نیترو محیطی وارد واکنش می‌شود و نیتروزامین‌های سرطانزای خاص توتون یا TSNA ‌ها را به وجود می‌آورد. TSNA ها جزو مواد سرطان‌زای قدرتمند و وسیع‌االاثر هستند که هم در توتون سوخته‌نشده و هم دود توتون وجود دارند.”

این پژوهشگران از سلولز به عنوان مدلی از مواد داخل خانه استفاده کردند، و آن را در معرض دود سیگار قرار دادند. آنها سپس سلولز را برای سه ماه در معرض غلظت‌ “بالا اما قابل‌ قبول” اسید نیترو قرار دادند. میزان TSNA های تشکیل‌شده پس از قرارگیری در معرض اسید نیترو، 1 برابر بود. این پژوهشگران همچنین دریافتند که TSNA ها به سرعت تشکیل می‌شوند.

سرپرست این پژوهش‌، محمد سلیمان، از آزمایشگاه برکلی، در این باره گفت: ‌”با توجه جذب و حفظ مقادیر بالای نیکوتین در سطوح درون خانه، از جمله لباس‌ها و پوست انسان، یافته‌های ما بیانگر آن است این دود دست سوم از طریق جذب از راه پوست، استنشاق غبار و بلع  یک خطر بهداشتی قبلا مورد توجه قرار نگرفته است.”

از آنجایی که اغلب وسائل نقلیه مقداری اسید نیترو آزاد می‌کنند که می‌تواند به بخش مسافران نفوذ کند،‌ همچنین آزمایش‌های در سطوح داخلی ماشین افراد شدیدا سیگاری از جمله سطح استیل جعبه داشبورد انجام شد. این اندازه‌گیری‌ها نشان‌دهنده میزان قابل‌ توجه TSNA‌ها در این محل بود.

افراد بیش از همه از طریق استنشاق غبار یا تماس پوستی با فرش یا لباس‌ها در معرض این TSNAها قرار می‌گیرند، بنابراین دود سیگار دست سوم بیشترین خطر را برای نوزادان و نوپایان دارد.

یافته‌‌های این تحقیق که به طور مشروح در شماره 8 فوریه ژورنال “پیشرفت‌های آکادمی ملی علوم”  آمده است، بیانگر آن است که باز کردن یک پنجره یا به راه انداختن هواکش در اتاق هنگام سیگار کشیدن خطرات این دود سیگار دست سوم را برطرف نمی‌کند.

حتی سیگار کشیدن در بیرون از  خانه هم  مشکل را کاملا حل نمی‌کند.لارا گاندال، یکی دیگر از این پژوهشگران از آزمایشگاه برکلی گفت: “سیگار کشیدن در بیرون از خانه بهتر از سیگار کشیدن درون خانه است، اما همچنان باقیمانده‌های نیکوتین به پوست و لباس فرد سیگاری خواهد نشست. این باقیمانده هنگامی فرد سیگاری به درون خانه بازمی‌گردد، در همه جا منتشر خواهند شد.”

کاملش آستورا از  بره پژوهش در باره بیماری‌های مربوط به دخانیات در دانشگاه کالیفرنیا که هزینه این تحقیق را پرداخته است، گفت: “آنچه ما از این تحقیق درمی‌یابیم این است که و اکنش نیکوتین باقیمانده در محیط با اسید نیترو بر روی سطوح به ایجاد یک عامل بالقوه سرطان‌زا می‌‌‌انجامد، و این نتایج ممکن است تنها نوک کوه یخ باشد.”

این پژوهشگران در مقاله‌شان راه‌های متعددی را برای محدود کردن اثر دود سیگار دست سوم پیشنهاد می‌کنند، از جمله کاربرد محیط‌های 1 درصد عاری از دود سیگار در مکان‌های عمومی و محدودیت‌های شخصی در مکان‌های سکونت و اتومبیل‌ها. در ساختمانی که مقادیر بالای دود سیگار در آن وجود داشته است، تعویض فرش‌ها، پرده‌ها و کاغذ دیواری‌ها می‌تواند به کاهش قرارگیری در معرض این مواد سرطان‌زا کمک کند.

مواد سمي قليان نه تنها كمتر از سيگار نيست بلكه بعضي مواد از جمله دوده، مونوكسيد كربن و نيكوتين آن بيشتر از سيگار است. آب هيچ گونه فيلتر ومحافظي در مقابل دود ايجاد نمي كند. با مصرف قليان بيش از 6 ماده سمي و مهلك را وارد ريه خود وفرزندان و خانواده خود مي كنيد. تنباكوهاي تحت اصطلاح ميوه اي و عطري نه تنها بي ضرر نيست بلكه عوارض بيشتري نسبت به تنباكوي ساده دارد زيرا مواد آروماتيك موجود در آن ها با سوخته شدن خاصيت سمي و سرطان زايي دارند. بعلاوه مزه بهتر آنها باعث گرايش بيشتر جوانان و نوجوانان به سمت اين مواد و ايجاد وابستگي در آنها خواهد شد. مصرف قليان در اماكن عمومي و پارك ها يك نوع ترويج و اشاعه فرهنگ مصرف دخانيات درجامعه براي كودك و نوجوانان است. فرزندان والدين سيگاري دو برابر ديگر افراد در آينده سيگاري خواهندشد. مصرف قليان در اماكن سربسته عوارض آن را دوچندان خواهد كرد و سلامت افراد به خصوص كودكان را در معرض خطر جدي قرار خواهد داد. استفاده ازقليان به صورت مشترك، خطر انتقال بيماري هاي عفوني را نيز به دنبال خواهد داشت. نیکوتین قلیان 5 برابر هروئین اعتیادآور است.

 یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد دود سیگار به دی ان آی پدر آسیب می‎رساند و این ژن‎های معیوب ممکن است با انتقال به کودکان خطر ابتلاء آنها به سرطان را افزایش دهند.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پیشگیری نوین به نقل از هلث دی، بررسی های دانشمندان دانشگاه بردفورد نشان داده، دود کردن سیگار توسط پدر می تواند به ابتلاء کودکان به سرطان خون کمک کند.

دکتر دایانا اندرسون، سرپرست این مطالعه می‎گوید:” یک سلول اسپرم بارور شده سه ماه زمان لازم دارد تا کاملا رشد کند. بنابراین پدرهای سیگاری باید برای جلوگیری از این خطر 12 هفته پیش از انعقاد نطفه دود کردن سیگار را کنار بگذارند. سیگار کشیدن پدران در زمان‎های نزدیک به انعقاد نطفه ممکن است تغییرات ژنتیکی خطرناکی در فرزندان ایجاد کند و این تغییرات می‎تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.”

به‌رغم اینکه شرکت‌های سیگارسازی می‌کوشند سیگاری‌ها در تبلیغات شان جذاب و سکسی به نظر برسند، اما تحقیقات نشان می‌دهند که عکس این موضوع صحیح است.سیگار می‌تواند باعث ناتوانی جنسی در مردان شود. نتایج چند تحقیق حاکی از این است که مردان سیگاری حدود دو برابر بیش از مردان غیرسیگاری احتمال رنج بردن از ناتوانی جنسی را دارند. مواد سمی موجود در دود سیگار باعث آسیب به عروق خونی، کاهش جریان خون در آلت مردانه و اختلال در نعوذ می‌شود. ناتوانی جنسی می‌تواند نشانه‌ای از بیماری قلبی و عروقی آینده در فرد نیز باشد.

در زنان، استعمال سیگار می‌تواند منجر به نازایی و مشکلاتی در حین حاملگی شود. زنانی که سیگار می‌کشند احتمال بیشتری دارد که به‌ نازایی، حاملگی خارج‌رحمی، سقط خود بخودی و زایمان جنین مرده دچار شوند. سیگار کشیدن در خلال حاملگی مسئول مستقیم 2 تا 3 درصد از کمبود وزن نوزادهای متولدشده، 14 درصد از زایمان پیش از موعد و حدود 1 درصد از نوزادان مرده به دنیا آمده است.

حق چاپ و تکثير کتاب “بهترين راه براي ترک سيگار”براي ناشر و مترجم محفوظ و هرگونه کپی برداري يا ذکر مطالب کتاب پيگرد قانوني خواهد داشت 

اسامی روزهای هفته ملی سلامت مردان اعلام شد/ شعار هفته ملی سلامت مردان: “مردان فعال تر، مردان سالم تر”

کلسیم چیست و چرا به کلسیم نیاز داریم؟

جوانه حبوبات را در بره تغذیه ای خود قرار دهید

7 درصد از جمعیت کشور دچار کمبود ویتامین دی هستند

پیروی از یک بره غذایی مناسب باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت می شود / پیشگیری از اضافه وزن و چاقی می تواند شانس ابتلا به دیابت را کاهش دهد

عوارض سیگار کشیدن برای مردان

 

 

 



 

گام اول سلامت؛همین که یاد بگیریم خودمان از خودمان مراقبت کنیم

 

 

The online version of the Iranian daily Hamshahri

گروه سلامت- زهرا رفیعی:
در اطراف همه افراد سیگاری که نمی‌خواهند ترک کنند، یک یا چند نفر آدم پیر وجود دارند یا داشته‌اند که تا 8سالگی سیگار کشیده‌ و هیچ‌چیزشان نشده است.

آنها صحیح و سالم زندگی کرده و بچه‌دار شده‌اند یا همچنان با سیگار‌های پشت سر هم زندگی می‌کنند و نوه‌هایش را یکی یکی می‌شمارند. اما همیشه این طور نیست. همیشه استثناء وجود دارد. در مورد باروری افراد سیگاری و سیگاری تحمیلی، دخانیات و مواد‌مخدر تاثیر منفی خود را همیشه داشته است. به‌طور متوسط حدود 25‌درصد از زوجین مشکل ناباروری دارند. کارشناسان معتقدند که سیگار می‌تواند تاثیر پررنگی بر مشکل آنها داشته باشد.

در ایران به‌طور متوسط سالانه 1میلیون نفر، بیش از 6میلیارد نخ سیگار دود می‌کنند که منجر به قربانی شدن 6هزارنفر آنها می‌شود. در این بین اگرچه تعداد زنان سیگاری کمتر از مردان است اما آنها نیز به‌دلیل همجواری با افراد سیگاری در معرض ابتلا به انواع بیماری‌های ناشی از سیگار هستند. سیگار به یک اندازه بر دو طرف امر باروری تاثیر می‌گذارد و در انجام آن اختلال ایجاد می‌کند. در گفت‌وگو با دکتر صفیه عشوری مقدم، متخصص زنان و زایمان به تاثیرات سیگار بر امر باروری قبل و بعد از آن خواهیم پرداخت.

حدود 2 تا 25‌درصد زوجین ممکن است دچار ناباروری باشند. این آمار با توجه به افزایش سن ازدواج بالاتر هم می‌رود. اما به‌طور مسلم، عوامل جانبی بیشتری مانند عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیک، اقتصادی و اجتماعی بر باروری و افزایش شیوع ناباروری تاثیر گذارند. از مهم‌ترین این عوامل رفتاری، مصرف دخانیات و مواد‌مخدر است. خیلی وقت‌ها مخصوصا آقایان فکر می‌کنند یک سیگار کشیدن ساده باعث ناباروری نمی‌شود و فلانی که سال‌هاست سیگار می‌کشد چند تا بچه دارد.

عوارض سیگار کشیدن برای مردان

واقعیت این است که دخانیات و مواد‌مخدر اثر سوء بر باروری هم در زنان و هم در مردان دارد؛ به‌نحوی که گفته می‌شود که مصرف 1 نخ سیگار در روز باعث کاهش 4 تا 5‌درصد باروری در هر دو جنس می‌شود. از جمله تاثیرات سیگار می‌توان به تغییر در الگوی قاعدگی‌ها اشاره کرد. معمولا انتظار بر این است که زوج‌هایی که قصد باروری دارند بعد از چند ماه به نتیجه برسند ولی سیگار روی این زمان و اصل مسئله تاثیر می‌گذارد. حتی ممکن است فرد باردار هم بشود ولی سیگار باعث سقط در همان مراحل اولیه می‌شود.

خانم‌ها ممکن است در پی مصرف سیگار دچار اختلالات ماهانه بشوند. تغییر در الگوی نرمال عادت ماهانه می‌تواند در باروری زنان تاثیر منفی بگذارد. مواد شیمیایی درون سیگار بعد از مدتی مانع از تخمگ‌گذاری و در نتیجه اختلال در باروری زنان می‌شود.

آنچه ثابت شده این است که سیگار هم باعث کاهش تعداد اسپرم مردان سیگاری می‌شود و هم تحرک اسپرم را کم می‌کند، همچنین مورفولوژی یا‌درصد شکل نورمال اسپرم‌ها را کاهش می‌د‌هد. به لحاظ پزشکی همه اسپرم‌ها شکل نرمال ندارند و فقط اسپرم‌های نرمال باروری طبیعی را ایجاد می‌کنند. مشکل اصلی دیگر در باروری مردان این است که آنها تا زمانی که در مراکز تشخیص ناباروری مورد آزمایش قرار نگیرند متوجه نمی‌شوند که در باروری آنها تغییر ایجاد شده است.

بسیاری از تغییرات فیزیکی ناشی از سیگار در اصطلاح پزشکی وابسته به دوز است. یعنی هر چقدر مصرف سیگار توسط پدر یا مادر در روز باشد و تماس جنین با این ماده سمی باشد عوارض و شدید‌تر خواهند بود.

در برخی آمار‌ها مشخص شده است که میزان سم دریافتی فرد غیرسیگاری نصف فرد سیگاری است. سیگار ترکیبی از مواد شیمیایی و سمی متعدد است. مخصوصا سمومی مانند نیکوتین، سیانید، تیو سیانیات، منواکسید کربن، سرب، کادمیوم و در سیگار وجود دارد. از عوارض آشکار و واضح آنها کاهش میزان خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی به جنین است. ثابت شده که حتی تماس‌های غیرفعال با سیگار یا همان سیگاری‌های تحمیلی که خود سیگار نمی‌کشند ولی در معرض آن هستند، در کاهش وزن هنگام تولد نوزاد تاثیر دارند. اختلال و محدودیت رشد جنین افراد سیگاری و سیگاری تحمیلی 2 تا 3برابر جمعیت عمومی نوزادان است؛ مخصوصا اگر در ماه‌ها و ابتدای بارداری، جنین در معرض دود سیگار باشد. شاید مادرها فکر کنند که سیگار تاثیری در ابتدای حاملگی نداشته باشد ولی سخت در اشتباهند. در زمانی که اجزای جنین شکل می‌گیرد نه تنها سیگار که خیلی موارد دیگر نیز موثرند.

وقتی وزن نوزاد کم باشد مقاومت او در برابر تمام عوامل بیماریزای بیرونی کاهش پیدا می‌کند؛ در نتیجه تحمل او در مقابل بیماری‌هایی مانند زردی کم می‌شود. در پی آن عوارض مغزی و شناختی بر نوزاد تحمیل می‌شود. همه می‌دانند که بزرگ کردن بچه‌هایی که وزن کمتری دارند بسیار دشوار‌تر از بچه‌های دیگر است. آنها قدرت مکیدن کمتری دارند. همکاران متخصص اطفال عموما بچه‌هایی را که وزن کمتری دارند در بیمارستان نگه می‌دارند که این خود می‌تواند علاوه بر بار مالی بار عاطفی را نیز بر نوزادان و مادرانشان تحمیل کنند.

همچنین تغییراتی که سیگار در عروق مادر ایجاد می‌کند ممکن است باعث ایجاد نقایص مادرزادی هم بشود. این طور نیست که فقط یک بچه ریز‌تر تحویل مادر داده شود بلکه باعث مختل شدن خون‌رسانی به یک طرف قفسه سینه جنین و یک طرف او شود. حتی به‌صورت کاملا وابسته به دوز (یعنی هرچه مصرف بکنند خطر ابتلا به بیماری است) خطر بیماری‌های مادرزادی را در جنین افزایش می‌دهد. همچنین خطر ایجاد اختلالات در روده، لب شکری یا همان شکاف کام نوزادان باشد. عارضه لب‌شکری در نوزادان در معرض سیگار 7-4برابر جمعیت عمومی است. از عوارض دیگر دوران بارداری می‌توان به هیدروسفالی یا همان آب آوردن مغز، میکروسفالی و اختلال در رشد آناتومی دست اشاره کرد. علاوه بر وزن کم تولد، بروز سقط‌های خودبه‌خودی، جفت سرراهی، دکولمان یا کنده شدن غیرطبیعی جفت قبل از زایمان، زایمان زودرس و پاره شدن زود هنگام کیسه آب رخ می‌دهد.

سیگار در ایجاد بسیاری از بیماری‌ها تاثیر دارد ولی به این معنا نیست که هر کسی میکروسفالی داشت به‌دلیل سیگار است. در واقع سیگار در افزایش شیوع این بیماری در نوزادان تاثیر‌گذار است و میزان آن را به‌مراتب می‌کند.

سیگار دروازه ابتلا به مواد‌مخدر هم هست. همه عوارضی که گفته شد در مورد مواد‌مخدر نیز به‌صورت شدید‌تر صادق است. این مواد تاثیرات جدی بر هورمون‌های اصلی باروری مثل LH، FSH و پرولاکتین در زنان و مردان می‌گذارند و ممکن است به‌شدت باعث ناباروری بشوند.

تاثیر مواد روی باروری سال‌هاست ثابت شده است. علاوه بر مواردی که در بالا در مورد دخانیات گفته شد، موادی مثل هروئین محدودیت‌هایی در رشد جنین ایجاد می‌کند. خطر مرگ جنین را در حوالی زمان زایمان ایجاد می‌کند. ثابت شده که اندازه متوسط دور سر جنین افراد معتاد، از سایر افراد طبیعی کوچک‌تر است؛ در نتیجه نوزادان این افراد مغز کوچک‌تری دارند و رشد آنها تحت‌تاثیر این مسئله اختلال خواهد داشت. بعد از تولد سندرم مرگ ناگهانی در نوزادان این افراد است. حتی امکان دارد که بچه بعد از زایمان مشکلی نداشته باشد ولی از آنجا که طی بارداری سموم مواد‌مخدر را دریافت کرده است، عوارض ترک اعتیاد مانند لرزش، تحریک‌پذیری، تب، تشنج و را داشته باشد. نوزادان افراد معتاد در معرض مرگ ناگهانی هستند.

نکاتی که گفته شد بررسی تاثیرات کلی است. باید دید از هر 1 مرد سالم غیرسیگاری چند نفر نازایی دارند و از همین تعداد افراد غیرسیگاری به چه میزان دچار اختلالات باروری هستند. در مقایسه این دو رقم است که می‌گوییم میزان ابتلا به بیماری‌های نازایی در افراد سیگاری است. تعداد اسپرم‌های افراد به یک اندازه نیست. ممکن است فردی به‌دلیل سیگاری بودن 2 تا 3میلیون اسپرم مورد نیاز را نداشته باشد و فرایند باروری‌اش با اختلال مواجه شود.

برخی افراد جامعه فکر می‌کنند قلیان ضرر ندارد. متاسفانه این مسئله در بین زنان جوان در حال شیوع است. اگر بدانند که قلیان هم ضرر دارد امکان دارد به سمتش نروند. گفته می‌شود حدود 8 سم در قلیان وجود دارد که در سیگار نیست. خطر قلیان به‌مراتب از سیگار است و عوارض آن نیز بر باروری مردان و زنان در معرض دود قلیان است. گفته شد اختلالاتی که مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود بستگی به هر عدد سیگاری دارد که کشیده می‌شود. بنابراین هر پک به قلیان که چندین برابر سیگار مواد سمی دارد می‌تواند در میزان دوزی که به آن اشاره شد تاثیر‌گذار باشد.

همشهری آنلاین:
قطعات گمشده نمونه یک قایق مینیاتوری متعلق به «توت عنخ آمون» فرعون مصر باستان که به منظور کمک در زندگی پس مرگش ساخته شده است، در انبار موزه «اقصر» اخیرا کشف شده است.

همشهری آنلاین:
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در اجلاس «هیت مشورتی سیاست نیروی کاری آمریکا» برای تشکر دست دخترش ایوانکا را گرفته است.

‌همشهری آنلاین:
فرمانده انتظامی مشهد از دستگیری زن جوانی خبر داد که به‌عنوان کارگر خدماتی به منازل مسکونی رفت‌وآمد ‌و سرقت می‌کرد.

مهدیه تقوی راد – خبرنگار:
شب هادی خانیکی از سری شب‌های بخارا برای پاسداشت فعالیت‌های این استاد ارتباطات و رسانه با حضور جمعی از استادان ارتباطات، فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

همشهری آنلاین:
عابران پیاده با پوست‌های تیره در معرض خطر بیشتری برای برخورد با خودروهای خودران قرار دارند، چرا که خودروهای خودران در تشخیص رنگین‌پوستان ضعف دارند.

همشهری آنلاین:
استاندار خراسان رضوی گفت: مکان فرودگاه به دلیل نزدیکی به شهر مزاحمت‌هایی را برای مردم فراهم کرده است و نیازمند تغییر مکان و ایجاد شرایط بهتر است.

همشهری آنلاین:
رئیس پلیس فتا تهران با توجه به روزهای پایانی سال ۹۷ و افزایش خریدهای اینترنتی گفت: یکی از روش های سهل وآسان برای خرید، خرید اینترنتی است به شرطی که خریدی امن داشته باشید.

همشهری آنلاین:
گروهی از فعالان اقتصادی و محققان جوان کشور در بیانیه‌ای به موضوع پرداخت یارانه پنهان در اقتصاد ایران پرداخته و از دولت خواستند این نوع از یارانه که سالانه رقم قابل توجهی هزینه وارد می‌کند را متوقف کنند.

همشهری آنلاین:
التهاب مزمن نقشی اساس در ایجاد بسیاری‌ از بیماری‌های عمده از بیماری قلبی تا آرتروز دارد.

همشهری آنلاین:
دولت ونزوئلا سفیر برلین در این کشور را «یک عنصر طلوب» خواند و از او خواست که خاک ونزوئلا را ظرف ۴۸ ساعت ترک کند.

همشهری آنلاین:
سازمان غذا و داروی آمریکا یک اسپری بینی برای درمان افسردگی را تأیید کرده است.

حقوق همشهری‌آنلاین متعلق به موسسه همشهری است

© 218 HamshahriOnline, All rights reserved

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *