عوارض سوماتروپین دانمارکی


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

عوارض سوماتروپین دانمارکی

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

بیوگرافی

سوابق تحصيلي و علمي

مدرك تخصصي تغذيه ورزشي از انستيتو طب ورزشي استرالياکارشناس ارشد تغذيه و رژیم درمانی و کارشناسی تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیبرنده جايزه محقق جوان در کنگره بین المللی بیماريهای تنفسی دانمارک (25)برنده جايزه محقق جوان كنگره تغذيه اروپافرانسه(27 FENS)برنده جايزه محقق جوان المپيك پكن کنگره طب ورزشي چين( pre-olympic congress 28)نویسنده 52 مقاله علمی و چاپ در نشریات و ژورنالهای علمیسوابق کاریمدرس دانشگاه پرسپولیسمشاور تغذيه ورژيم درمانی ستاد پزشكي بازيهای آسیایی والمپيک از سال85 تا به حالمشاور تغذيه تغذيه ورژيم درمانی فدراسيون پزشکی ورزشی از سال82 تا به حالمشاور تغذيه ورژيم درمانی المپيك چين- بازيهاي آسيايي دوحه (25 تيم ورزشي)- پاراليمپيك گوانجو – پارا المپیک آتن- پارا المپیک سيدنیمشاور تغذيه ورژيم درمانی فدراسیون شنا سال83تا 87- جودو سال85-فدراسیون آمادگي جسماني سال86- قايقراني سال 87مشاور تغذيه ورژيم درمانی شركت نفت و گاز پارس از سال 1386-139همكاري با سازمان منطقه ويژه اقتصادي عسلويه در زمينه ارتقاءسطح سلامت وتغذيه از سال 86کارشناس ارشد دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ازسال 1383 تا 1386مشاور تغذيه تغذيه ورژيم درمانی بیمارستان آیت ا طالقانی سال 78-8عضويت انجمن ها و کميته های علمیعضو انجمن تخصصي تغذيه ورزشي استرالیاعضو انجمن تخصصي تغذيه آکادمی ملی المپیکعضو انجمن علمی اتا ( تغذیه ايران )عضو سازمان نظام پزشکی عضو کميته تخصصی تغذيه فدراسون پزشکی ورزشیعضو کميته تغذیه ستاد بازيهای آسیایی والمپيکآدرس مطب: شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی ساختمان 19طبقه 3 2236677–9373133 تلفن مشاوره دستگاههای لاغری -9373133

دستگاه های لاغری و موضعی

کرایولیپولیز

تغذيه ورزشي

تازه های پزشکی

خدمات کلینیک

مقالات

سوماتروپین عوارض,قیمت سوماتروپین,سوماتروپین برای افزایش قد,طریقه مصرف سوماتروپین,سوماتروپین ویکی پدیا,خرید سوماتروپین,سوماتروپین دانمارکی,سوماتروپین آرژانتینی

هورمون رشد که سوماتروپین نیز یده می شود. یک هورمون رشد انسانی است و برای استعمال موارد پزشکی خاص درست شده است . سوماتروپین امروزه دارویی گران در لیست موارد مصرفی ورزشکاران می باشد، بنابراین بهتر است که با دقت و مخصوصی مورد استعمال قرار گیرد ، البته وقتی که این مورد را از بازار سیاه تهیه می کنید باید خیلی دقت کنید .

از نظر کاربرد و استعمال یک شباهت هایی با   HCG دارد. انواع تولید شده تقلبی و خطرناک این دارو نیز وجود دارد که گزارش شده است.    سوماتوتروپ تا ۵۰% یا در ترشح غده مربوطه به رشد و ساخت هورمون رشد که جزء مهمترین هورمون های بدن هستند، دخالت دارد. به واسطه بالا رفتن عمر تا ۶۰ سال، اغلب مردم تقریباً ۸۰% هورمون رشد در سیستم بدنشان تنبل می شود و دیگر فعالیتی ندارد.

از موارد استعمال این دارو  در زمان کودکی  چربی بالا، ترس زیاد، مشکلات رشدی ، سلامتی عمومی ناخوشایند، فقدان سلامتی و آسایش مثبت می باشد. این دارو دارای منفعت هایی همچون بهبود فعالیت مغز و عملکرد آن عاملی برای تقویت بافت های ارتباطی که صدمات احتمالی را کاهش می دهند ، می باشد .

افزایش وزن به طور باور نکردنی بدون اینکه صدمه ای به تکیه گاه اندازه ای داشته باشد ، کاهش خمیدگی بدن بوسیله برگرداندن جوانی به پوست، بالا بردن درجه انرژی و وضعیت واضح و روشن، سوماتروپین اثر آنابولیک (بافت سازی) قوی دارد و سبب افزایش ساخت (سنتز) پروتئین می شود که خود را به صورت hypertrophy (گسترش سلولهای ماهیچه ای) و hyperplasia (افزایش سلولهای ماهیچه ای) نشان می دهد.

عوارض سوماتروپین دانمارکی

جالب اینجاست که این تغییرات با مصرف استروییدها بدست نمی آید. این شاید تنها دلیلی است که سوماتروپین به عنوان قویترین هورمون محسوب می شود، تاثیربسیاربر سوزاندن چربیها دارد. بدنهای چاق در هدایت انرژی جهت کاهش شدید چربیها و یا ورزشکاران در افزایش مصرف کالری و انرژی از آن استفاده می کنند بهبود بخشیدن قوای جنسی ، بهبود بخشیدن به عملکرد ششها و افزایش درجه موادSaure در جریان خون، کمک به سیستم دفاعی بدن و عملکرد غده تیموس و شاید در اغلب موارد مؤثراً اختصاصی باشد.

این دارو قابلیتش با تولید زیاد سلول های عضلانی بدون استروئید امکان پذیر است. سوماتروپین تقویت کننده بافتهای پیوندی، زردپیها و غضروفها می باشد، که می تواند دلیل اصلی برای افزایش قابل ملاحظه قدرت ورزشکاران باشد. بعضی بدنسازها و پاورلیفتینگ کارها اعلام کرده اند که مصرف همزمان استروییدها و سوماتروپین نه تنها باعث افزایش قدرت ورزشکارمی شود، بلکه آنها را ازآسیب نیزحفظ می کند.

سوماتروپین مکملی گران است. اگر چه سودهای زیادی به همراه دارد اما دارای عوارض جانبی وخیمی است که از یک طرف بر روی مفاصل و از طرف دیگر بر روی غدد و کبد اثر مخرب می گذارد . به همراه چند ماده دیگر این دارو تأثیر سازنده زیادی دارد : ۱-انسولین ۲-سیتومل یا هورمون های غده تیروئید گروهL-T۳ دیگر. ۳-کورتیکواسترویید ۴- گنادوتروپین ۵- استروژن و البته با تعجب آندروژن و آنابولیکها

این دارو می تواند به وسیله مکمل های داروهای آنتی کاتابولیکی دیگر همچون کلن بوترول یا افدرین مکمل های بنا کننده دیگر را افزایش دهد. دوزهای مصرفی می توانند درون عضلات و محدوده آنها تزریق بشوند البته  یک روش جالب و محبوب تزریق کردن زیر پوست و روی عضله می باشد با سرنگ انسولین در هر بار

سوماتروپینHypothalamic and Pituitary Hormones جزءهورمون های هیپوتالاموس و هیپوفیزاست و یکی از هورمون های هیپوفیز قدامی می باشد.اکثر بدنسازان برای پیشرفت بهتر در رشد و عضله سازی از این هورمون استفادهمی کنند. بطور طبیعی هورمون رشد در بدن ساخته می شود ولی با افزایش سن ازترشح این هورمون کاسته می شود، در کشورهایی مثل آمریکا هورمون سوماتروپینغیر مجاز و دوپینگ شناخته نمی شود و جزء داروهای مفید و در یک تعریف اغراقآمیز به اکسیر جوانی نیز معروف است زیرا افراد پیر با استفاده از اینهورمون بلافاصله شروع به عضله سازی و همچنین باعث تقویت قوای ج.ن.س.ی میشود.

البته بدنسازان در سطح پیشرفته و در دوران تفکیک عضلانی از این هورموناستفاده میکنند چون این هورمون علاوه بر عضله سازی خاصیت چربی سوزی نیزدارد به هر حال استفاده از آن به افراد مبتدی وافرادی که زیر ۱۸ سال هستندتوصیه نمیشود چون به زبان ساده موجب اختلال در رشد طبیعی بدن میشود و درافراد بالغ احتمال رشد عرضی استخوانها وجود دارد.باتوجه به تخقیفات جدید و عوارض جدا که این دارو داره بهتره قبل مصرف این دارو کمی فکر کنید و تحقیق کننید بعد تصمیم بگیرید .

معمولاسوما رو واسه کات کردن و افزایش رشد استفاده میشهاما کات کردن و افزایش قد به چه قیمتی؟؟؟؟تومورهای مغزی، اگرومگالی ناراحتی کلیه سر درد دائم عصبی بودن گنده شدن ****** ضمخت شدن صدا بی خوابی و..به تازگیها تحقیقات نشان داده با توجه به افزایش فشار داخل جمجمه ای و تومورها ی مغزی در صورتی پزشکان می توانند از سوما تروتروپین در درمان کوتاه قدی استفاده کنند که کوتاه قدیناشی از کمبود هورمون رشد باشد.

موارد مصرف: در درمان کوتاه قدیناشی از کمبود هورمون رشد از جمله در کوتاه قدی در سندروم ترنر به کار می رود.مقدارمصرفunits/kg/7-/5 ) در سندرم ترنر مقدار مصرف بهunits/kg1 افزایش مییابد) در هر هفته می باشد که به ۷-۶ مقدار منقسم برای تزریق زیرجلدی تقسیممی شود( یا به ۳-۲ مقدار برای تزریق داخل عضلانی

نکات مهم: قبل از به کار بردن این فرآورده باید حساسیت به هورمون رشد و مصرف همزمانسایر داروها خصوصاً کورتیکواستروئیدها و کورتیکوتروپین را در .نظر گرفت. . دارو باید به مقدار مناسب تجویز شده و میزان رشد به طور منظم توسط پزشک تعیین شود. در صورتی که درمان با شکست مواجه شود، آزمونهای سرولوژیک برای تعیین میزان پادتن بر علیه هورمون رشد انجام گردد. . سن استخوان طی درمان باید هر سال تعیین شود. بررسی عملکرد تیروئید و ارزیابی بروز ضایعات داخل جمجمه ای لازم می باشد. تزریق داخل عضلانی دارو بسیار دردناک می باشد.

هشدارها: ۱ـ مصرف دارو تنها در بیمارانبا اپیفیز باز مجاز میباشد. ۲ـ در افراد مبتلا به دیابت ممکن استتنظیم مقدار مصرف داروی ضد دیابتلازم باشد.

تداخل دارویی: استفاده هم زمان مقادیر زیاد استروئیدهای آنابولیک، آندروژن ها، استروژنها و هورمونهای تیروئید با این دارو سبب تسریع بسته شدن اپی فیز ها می شود. مصرفطولانی مدت مقادیر درمان کورتیکوتروپین(ACTH) و مقادیر بالای خوراکیکورتیکواستروئیدها، سبب مهار پاسخ به هورمون رشد می شود. تشکیلآنتی بادی، واکنش های موضعی آلرژیک، درد و تورم در ناحیه تزریق و افزایشخوش خیم فشار داخل جمجمه ای از عوارض جانبی دارو هستند. . قبل از به کار بردن این فرآورده باید حساسیت به هورمون رشد و مصرف همزمانسایر داروها خصوصاً کورتیکواستروئیدها و کورتیکوتروپین را در نظر گرفت.

. ۲دارو باید به مقدار مناسب تجویز شده و میزان رشد به طور منظم توسط پزشک تعیین شود. . ۳در صورتی که درمان با شکست مواجه شود، آزمونهای سرولوژیک برای تعیین میزان پادتن بر علیه هورمون رشد انجام گردد. . ۴سن استخوان طی درمان باید هر سال تعیین شود. . ۵بررسی عملکرد تیروئید و ارزیابی بروز ضایعات داخل جمجمه ای لازم می باشد. . ۶تزریق داخل عضلانی دارو بسیار دردناک می باشد.

نیمه عمرسوماتروپین نیمه عمر مصرف دارو به دنبال تزریق داخل وریدی ۳۰-۲۰ دقیقه و پس از تزریق داخلعضلانی یا زیر جلدی حدود ۵-۳ ساعت است. طول اثر دارو ۴۸-۱۲ ساعت است. متابولیسم دارو کبدی و دفع آن از طریق صفرا می باشد.

موارد منع مصرف سوماتروپین درهیپوتروئیدیسم درمان نشده یا تومورهای بدخیم، خصوصاً تومور داخل جمجمه ایکه به طور فعال در ۱۲ ماه گذشته رشد کرده باشد، نباید مصرف شود.

عوارض: به یاد داشته باشید افرادی که برای افزایش کارائی عضلانی یا افزایش رشد قدی بدون ابتلا به کمبود هورمون رشد از سوما استفاده می کنند همواره خطر برخی مشکلات جسمی را دارند. که از آن جمله می توان به: دیابت، کم کاری تیروئید، آکرومگالی، بزرگ شده کلیه ها، افزایش حجم عضلات قلب، قند خون بالا اشاره کرد.

عوارض جانبی این دارو اصولا همچون عوارض جانبی استروئیدهای آندروژنی و آنابولیکی نیستند. اغلب عوارض جانبی  Hypoglycemia (پایین آمدن سطح قند خون)هستند. عملکرد کوتاه مدت غده تیروئید را نیز سبب می شوند . یکی دیگر از عوارض جانبی استعمال این دارو ژیانتیسم است که در بدن های نرمال انسانی ایجاد می شود . این مهم فقط زمانی صدق می کند که استعمال در حین و دوره رشدی یک زندگی صورت بگیرد، چرا که تناسب رشد را متلاشی می کند. این خیلی مهم است که شخصی کاملاً رشد کرده است  و بالغ شده است قبل از این که عوارض جانبی نادر دیگری به وسیله مصرف دارو ایجاد شود ، که شامل دیابت، آگراندیسمان داخلی، فشار خون بالا و آگراندیسمان (بزرگ نمایی ) کلیه نیز هستند.

مشکل عمومی دیگری با تزریق و استعمال این دارو وجود ندارد اما مواظب ترکیب انسولین با آن باشید، چرا که ممکن است احتمال گرایش شما به سمت بیماری دیابت را افزایش دهد و تا آخر عمر می بایستی شما انسولین بزنید. تزریق سر خود انسولین می تواند مشکلات جدی را به دنبال داشته باشد . هورمون رشد از ماده سوماتروپین گرفته می شود که علاوه بر این به صورت پودر نیز وجود دارد که می بایستی آن را با یک محلول حل کرد که معمولاً همراه همان پودر وجود دارد . در اینجا پیشنهاد می کنیم که محلول بدست آمده را سریع تزریق کنید.

تاثیر هرمون رشد در بدن سازی هورمون رشد تأثیر اساسی روی حجم عضلات، متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی‌ها دارد. اول از همه باید گفت که هورمون رشد حجم خالص عضلانی بدن را به‌واسطه تحرک سنتز پروتئین و افزایش احتباس نیتروژن اضافه می‌کند.

بخشی از این تأثیر به خاطر این است که هورمون رشد انتقال آمینواسیدهای خاصی به داخل سلول‌های عضلانی بهبود می‌دهد. افرادی که این هورمون را در بدن خود کم دارند نسبتاً درصد چربی بدن‌شان بالا است. هورمون رشد به‌ واسطه افزایش پروتئین بدن و عمدتاً عضلات، میزان چربی بدن را کاهش می‌دهد. گاهی اوقات به‌ویژه بعد از یک دوره فقدان گلوکز، هورمون رشد دارای تأثیری مثل هورمون انسولین می‌شود به‌طوری که جذب گلوکز و مصرف آن را افزایش می‌دهد. این تأثیر خیلی سریع از بین می‌رود و دلیل فیزیولوژیک آن هنوز شخص است. بعد از حدود دو ساعت متابولیسم گلوکز در عضله و بافت چربی متوقف می‌شود. بدین‌ترتیب در استفاده گلوکز کاهش دیده می‌شود در نتیجه ذخایر گلیکوژن عضلات حفظ می‌شوند چرا که متابولیسم گلوکز متوقف می‌شود. هورمون رشد در بافت چربی تخریب تری‌گلیسیرید (چربی بدن) را بهبود داده، و سطح اسیدهای چرب آزاد خون را افزایش می‌دهد. از آنجائی‌که استفاده از گلوکز توسط هورمون رشد سرکوب می‌شود، سنتز چربی نیز سرکوب می‌گردد. این تأثیرات وقتی با هم ترکیب می‌شوند نتیجه‌اش می‌شود کاهش خالص چربی بدن.

چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که هورمون رشد جذب و مصرف گلوکز را کاهش می‌دهد و گلیکوژن را حفظ می‌کند. در نتیجه مصرف چربی‌ها را با متابولیزه کردن ذخایر چربی افزایش می‌دهد و سنتز پروتئین را می‌کند. تأثیر خالص آن می‌شود ساخته شدن بدن عضلانی‌تر و کم‌چربی‌تر. ترشح هورمون رشد به‌واسطه خواب، استرس، پائین بودن سطح گلوکز خون، افزایش برخی آمینواسیدهای مشخص (به‌ویژه آرژنین، لیوسین، والین و ارنتتین) و ورزش تحریک می‌شود به‌طور طبیعی این هورمون در بیشترین مقادیر حین خواب عمیق ترشح می‌شود.

هورمون رشد در هیپوفیز جلوئی سنتز و ذخیره می‌شود و سطح آن در پلاسمای خون به واسطه مقدار ترشحش کنترل می‌شود. میزان ترشح هورمون رشد توسط دو هورمون دیگر از ۱. هیپوتالاموس و ۲ GHRH سوماتوستاتین کنترل می‌شود. ترشح هورمون رشد دقیقه به دقیقه تحت کنترل سیستم عصبی می‌باشد. ترشح این هورمون در سن بلوغ به فعال‌ترین حد می‌رسد و تا بسته شدن صفحات رشد استخوان‌ها در همان حد می‌ماند و ترشح آن به‌تدریج در مردها و زن‌ها بین سن‌های ۲۰ و ۴۰ کاهش می‌یابد.  ترشح بیش از حد این هورمون باعث رشد بیش از حد بدن می‌شود و وقتی می‌بینید فردی بیش از ۲۴۰ سانتی‌متر بلندی قامت دارد نتیجه‌ای از ترشح بیش از حد هورمون رشد می‌باشد.  ترشح بیش از حد این هورمون در بزرگسالان نتیجه‌ای است از تومور هیپوفیز، یا تزریق مصنوعی آنکه باعث بروز پدیده آکرومگالی می‌گردد. آکرومگالی با رشد فک و آرواره ضخیم شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های دست و پاها قابل تشخیص است. همچنین با مصرف مصنوعی این هورمون رشد غیرعادی در قفسه سینه، کبد و طحال دیده می‌شود و پوست بدن هم ضخیم‌ می‌گردد. اگر به ترشح طبیعی این هورمون در بدن متکی هستید هرگز نمی‌خواهد که نگران آکرومگالی باشید چرا که با سوءاستفاده از داروی مصنوعی آن است که آکرومگالی رخ می‌دهد

شما به‌طور طبیعی می‌توانید به حد کافی میزان هورمون رشد بدن را بالا ببرید تا حجم عضلات‌تان اضافه و میزان چربی‌های بدن‌تان کم شود.

چگونه ترشح هورمون رشد را اضافه کنیم؟ چندین راه برای افزایش طبیعی هورمون رشد در بدن وجود دارد.

۱) اول از همه پیروی از رژیم غذائی که در آن به‌ازاء هر کیلوگرم از وزن بدن ۲/۲ گرم پروتئین به بدن برسد. یک وعده پرپروتئین باعث افزایش ترشح هورمون رشد می‌شود. ۲) دومین روش این است که از مکمل‌های آزادکننده هورمون رشد استفاده کنید (آنهائی‌ که حاوی آرژنین پیروگلوتامیت و لیسین مونوهیدروکلراید هستند) از این مکمل‌ها قبل از خواب و قبل از تمرین استفاده کنید و همیشه آنها را با معده خالی مصرف کنید. ۳) راه سوم این است که خواب کافی داشته باشید حداکثر ترشح هورمون رشد طی خواب عمیق اتفاق می‌افتد. چنانچه مقدور است بعدازظهر هم چرتی بزنید. راه آخر اینکه زیرکانه تمرین کنید. تمرین سنگین با تکرارهای کم راهی مؤثر برای افزایش قدرت است. احتمالاً دلیلش این است که میزان تستوسترون در این نوع تمرین افزایش می‌یابد و تمرین روی سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد. تمرین با تکرارهای زیاد و وزنه‌های متوسط برای ترشح هورمون رشد مؤثر است. بنابراین کار اشتباهی است اگر تکرارهای زیاد را از بره‌های خود حذف کنید. ترشح هورمون رشد نتیجه‌ای است از تمرینات پرمقدار که همچنین باعث تحریک چربی‌سوزی هم می‌شود البته لازم است که برای داشتن پیشرفتی مداوم هم با تکرارهای کم و هم با تکرارهای زیاد تمرین کنید.

اثرات هورمون رشد بر بدن این هورمون روی صفحات رشد در استخوان‌ها، اثر می‌گذارد و موجب رشد آنها می‌شود و در واقع کودک ما قد می‌کشد. البته این هورمون، علاوه بر اثر مستقیم، به صورت غیرمستقیم هم سبب رشد اندام‌های بدن می‌شود که با تأثیر روی کبد، دستور ترشح هورمونی را به او می‌دهد که آن هورمون، وظیفه رشد اعضای بدن را بر عهده دارد و کمبود هورمون رشد، حفظ پروتئین‌سازی در بدن را مختل می‌کند. هورمون رشد در همه مقاطع زندگی ما ترشح می‌شود، حتی در دوران جنینی و سبب رشد جنین می‌شود. البته در دوران جنینی، این هورمون از سلو‌ل‌های جفت ترشح می‌شود.

مساله ی مهم، میزان ترشح هورمون رشد در دوران بلوغ است. اگر این ترشح مختل شود، بیماری‌هایی مثل کوتاهی قد یا کوتولگی و مشکلات دیگر پیش می آید. این هورمون روی پخش چربی در بدن هم موثر است و کودکانی که دچار کمبود این هورمون هستند، چربی بدنشان بیش از حد معمول است. در ضمن صدایشان گاهی طبیعی نیست، چون هورمون رشد روی حنجره هم موثر است.

هورمون رشد انسان (GH، سوماتوتروپین) محتوی یک زنجیره پلی پپتیدی واحد متشکل از ۱۹۱ آمینو اسید می‌باشد که توسط بخش پیشین غده هیپوفیز که یک غده درون‌ریز است ترشح می‌شود. هیپوتالاموس توسط هورمون آزادکننده GHRH (سوماتوکرینین) و هورمون مهار کننده SRLF (سوماتوستاتین) ترشح GH را از هیپوفیز قدامی کنترل می‌کند. هیپوفیز طبیعی محتوی ۳تا ۵ میلی گرم هورمون رشد است و روزانه ۸۷۵-۵۰۰ میکروگرم GH ترشح می‌کند.

عوامل مؤثر و بازدارنده در ترشح هورمون رشد عبارتند از: عوامل مؤثر(غیر داروئی): ۱- خواب ۲- فعالیت بدنی(ورزش) ۳- برخی از آمینو اسیدها بخصوص آرژنین (آرژنین آزادی GH را از طریق مهار آزادی سوماتوستاتین تحریک می‌کند.) ۴- قند خون پائین (هیپوگلیسمی) ۵- عوامل استرس‌زا.

عوامل مؤثر داروئی: ۱- آگونیست‌های آلفا- آدرنرژیک، مانند گاتاپرس، آزادی GH را تا حدودی تحریک می‌کند. ۲- داروهای پیشی سازودوپامین مانند Levodopa و بروموکریپتین سطح ترشح هورمون رشد را افزایش می‌دهند. ۳- آگونیست‌های سروتونین نیز سطح ترشح GH را افزایش می‌دهند.

ب) عوامل بازدارنده(غیر داروئی): ۱- قند خون بالا (هیپوگلیسمی) ۲- افزایش غلظت سری اسیدهای چرب آزاد، آزادی GH را کند می‌کند. ۳- چاقی آزادی GH را در پاسخ به بسیاری از محرک‌ها کم می‌کند که این مسئله با کاهش وزن حل‌شدنی است. ۴- ناراحتی روحی.

عوامل بازدارنده داروئی داروهای مسدد آلفا آدرنرژیک مانند Yohimbine آزادی GH را کاهش می‌دهد. همچنانکه احتمالا می‌دانید، افزایش بیش از حد هورمون رشد پیش از بسته شدن اپی فیزها (قسمت‌های قابل رشد استخوان‌ها) روی دهد، موجب رشد طولی بیش از اندازه استخوانها یا ژیگانتیسم gigantism می‌شود و چنانچه این افزایش GH بعد از بسته شدن اپی فیزها باشد (در نژاد ایرانی بین ۱۶ الی ۲۱ سال و در بعضی نژادها تا ۲۵ سال) موجب رشد عرضی بیش از حد استخوانها یا آکرومگالی(acromegaly) می‌شود. هورمون رشد بر روی تمام بدن و بر روی اغلب نسوج تأثیرگذار است که البته تأثیر GH به طور مستقیم بر روی عملکرد بدن ناچیز بوده و در واقع GH با تحریک ساخت فاکتورهای رشد با سوماتومدین‌ها(Sm) یا فاکتورهای رشد شبه انسولین(IGF) توسط کبد عضلات و بعضی بافت‌های دیگر باعث تحریک رشد در اغلب بافت‌های بدن می‌شود

ثبت شده در ستاد ساماندهی سایتهای کشور

 سوماتیوپین چیست؟ 

در پاسخ به این سوال در رابطه با سوماتروپین که سال ها مورد سوء استفاده در ورزش بدنسازی قرار گرفته جمع بندی زیر را داریم: 

 – موارد مصرف در پزشکی: 

سوماتروپین در درمان کوتاه قدی ناشی از کمبود هورمون رشد از جمله در درمان کوتاه قدی سندروم ترنر به کار میرود. که یکی از هورمون های هیپوفیز قدامی میباشد. 

عوارض سوماتروپین دانمارکی

– فارماکوکینتیک: 

نیمه عمر مصرف دارو به دنبال تزریق داخل وریدی 2 – 3 دقیقه و پس از تزریق داخل عضلانی یا زیر جلدی حدود 3 – 5 ساعت است. طول اثر دارو 12- 48 ساعت میباشد.متابولیسم دارو کبدی و دفع ان از طریق صفرا میباشد. 

– منع: 

در هیپو تیروئیدیسم درمان نشده یا تومور های بدخیم خصوصا تومور های داخل جمجمه ای که به طور فعال در 12 ماه گذشته رشد کرده  باشد نباید مصرف کرد. مصرف دارو تنها در بیماران با اپی فیز باز مجاز می باشد. در افراد مبتلا به دیابت ممکن است تنظیم مقدار مصرف داروی ضد دیابت لازم باشد. 

– عوارض: 

تشکیل انتی بادی . واکنش های موضعی الرژیک . درد وتورم در ناحیه تزریق و افزایش خوش خیم فشار داخل جمجمه ای از عوارض جانبی دارو هستند.  

– تداخل:  

استفاده همزمان  مقادیر بالای استرویید های انابولیک و اندروژنها و واستروژن ها و سایر هورمون های تیروئیدی با این داروسبب تسریع بسته شدن اپی فیز ها میشود. 

نکاتی که ذکر شد تماما کاربرد سوماتروپین در علم پزشکی میباشد و اما اکنون به بررسی سوماتروپین در پرورش اندام میپردازیم: 

سوماتروپین یا همان هورمون رشد انسانی امروزه به شدت مورد استفاده ورزشکاران به خصوص بدنسازان قرار گرفته که طبق معمول همه دارو ها دارای عوارض خاص خود میباشد. سوماتروپین ابتدا اکسیر افزایش قد شناخته شد و هنوز نیز در رفع برخی ناهنجاری ها که در بالا نیز یاداور شدیم کاربرد فراوان دارد برای مثال نوجوانانی که در اواخر سن بلوغ و یا پس از سن بلوغ که از رشد نرمال قد برخوردار نیستند پس مراجعه به پزشک متخصص و عکس برداری از صفحات رشد جهت باز یا بسته بودن این صفحات  در صورت صلاح دید پزشک معالج از این دارو استفاده میکنند که در صورت بسته نشدن صفحات رشد اغلب نتایج قابل قبولی میگیرند. 

اما بدنسازان امروزه از سوماتروپین برای رشد عضلات شکم ویا به اصطلاح کات کردن و نمایان ساختن شش تکت های شکم استفاده میکنند و اقدام به تزریق سوماتروپین در نواحی شکم و پهلو ها می کنند. 

-برخی از عوارض سوماتروپین از زبان علی حاجی رحیمیان: 

در این جا برخی از عوارض سوماتروپین رو که خودم به عینه مشاهده کردم براتون توضیح میدم: در واقع همه ما در بدن خود دارای سلول هایی هستیم که طی عوامل مختلفی دستخوش تغییر شده اند.(سلول های سرطانی) که در این جا ازبررسی این عوامل خود داری میکنیم. سوماتروپین یا همان هورمون رشد انسانی باعت تسریع رشد همه بافت ها و در  برخی شرایط استخوان نیزمیشود. سلول های تغییر یافته یا همان سرطانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بلافاصله بعد از تزریق این دارو رشد نموده و در اخر به صورت غدد زیر پوستی که اغلب در زیر گره های لنفاوی ران پا یا زیر بغل به وجود می ایند که در مواردی طی جراحی های سرپایی خارج شده و در برخی موارد باعث مرگ مصرف کننده نیز میشوند. 

مورد دیگر ازعوارض این دارو آگرومالی یا افزایش رشد استخوان های جمجمه به ویژه فک می باشد. که در نتیچه چهره ای غیر معمول برای مصرف کننده در پی خواهد داشت. که تقریبا غیر قابل بازگشت خواهد بود. 

چند نکته بالا تنها برخی از عوارض این دارو بود لذا از جوانان عزیز خواهش دارم که بعد از مصرف چند روزه هورمون یا حتی به پایان بردن دوره های هورمونی و استروئیدی و مشاهده نکردن عوارض جدی دوباره مبادرت به مصرف هورمون ها نکنند چرا که اثرات استفاده از استروئید ها 1 تا 15 سال بعد ازمصرف بروز میکنند. در این باره میتوان بدن انسان را از دوره  جنینی که هورمون های رشد در رحم مادر وارد بدن جنین میشوند و  یاد کرد که عوارض ان در سن بلوغ (15 سالگی) از قبیل رویش مو در بدن و صورت. رشد ناگهانی استخوان ها. کلفت شدن صدا و.  میباشد. باتشکر. 9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *