پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید
© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.
عوارض مصرف جیپس و پفک در دوران بارداری
مطالعه ای که توسط مرکز پژوهشی اپیدمولوژی محیطی در بارسلونای اسپانیا انجام شده، نشان می دهد مصرف زیاد چیپس، پفک و بیسکویت در زنان باردار باعث می شود کودک هنگام تولد از وزن کمتری برخوردار باشد. محققان دریافته اند مصرف چیپس و بیسکویت در هنگام بارداری باعث افزایش ماده ای به آکریلامید در بدن زنان می شود که ممکن است روند رشد جنین را به خطر اندازد و در نهایت باعث تولد نوزادی شود که در مقایسه با نوزدان سالم تر سر کوچک تری دارد.
آکریلامید یک ماده شیمیایی است که در غذاهایی که با حرارت زیاد پخته می شوند، تولید می شود. این ماده معمولاً در غذاهایی مثل چیپس، سیب زمینی سرخ کرده، نان و قهوه نیز یافت می شود.
دانشمندان معتقدند عدم رشد کافی سر کودک ناشی از اختلالات پیش آمده در رشد سیستم عصبی نوزاد است و این امر نیز به نوبه خود ممکن است روند رشد کودک در دوران پس از تولد را تحت تاثیر قرار دهد. یافته های این مطالعه نشان داده است که زنان بارداری که مواد حاوی آکریلامید بیشتری مصرف کرده اند، معمولاً کودکانی به دنیا می آورند که به طور متوسط ۱۳۲ گرم سبک تر از دیگر کودکان متولد شده هستند و اندازه سر آنها نیز ۰٫۳۳ سانتی متر کوچک تر است.
این مطالعه در سال های بین ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ بر روی ۱۱۰۰ زن باردار در کشورهای دانمارک، بریتانیا، یونان، نروژ و اسپانیا صورت گرفته، نشان داده است که تاثیر چیپس بر سلامتی جنین در حال رشد دقیقاً همانند تاثیر سیگار و مواد دخانی است.عوارض خوردن چیپس و پفک در بارداری
عوارض چیپس و پفک برای کودکان
مصرف غذاهاي تنقلي همانند چيپس و پفك داراي اثرات جبرانناپذيري است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند.
مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفك به مقادیر زیاد، سبب آسیب به كلیه ها، تغییر ذائقه افراد به شورخواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافتها و افزایش فشار خون و سكتههای قلبی و مغزی میشود.
در مراحل تهيه پفک پودر ذرت پرس می شود و در حرارت بسيار بالا قرار می گيرد تا پر حجم شود و در چنين شرايطی روغن موجود در پفک ميسوزد و پر اکسيد توليد ميکند که در مقابل حرارت و نور ميزان آن زياد می شود و درنتيجه خوردن آن سلامت افراد را تهديد می نمايد .
استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفك منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین استفاده از روغن هایی كه چندین بار برای سرخ كردن استفاده می شوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول میدهند، از جمله خطرناكترین مواردی است كه می تواند منجر به مسمومیت و سرطانزا شدن چیپس شود. نمک زیاد موجورد در پفک و چیپس باعث آسیب دیدن کلیهها و تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافتها و افزایش فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی میشود .
گرما دیدن شدید محصول طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد رادیكالهای آزاد پراكسید میشود. این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه می شود.
تحقيقات نشان ميدهد كه پفك تا ۹ برابر وزن خود آب جذب ميكند، بنابراين معده كودكان را پر كرده و منجر به بياشتهايي آنها به وعدههاي غذايي اصلي ميشود. همچنين چيپس نيز به دليل كالري بالاي روغن آن منجر به سيري كاذب ميشود و ميل افراد را به مصرف غذاهاي مغذي كاهش ميدهد؛ در نتيجه اين امر مصرفكننده به بيماريهايي نظير كمخوني، كوتاهي قد، پوكي استخوان و ريزش و تضعيف مو پس از مصرف مداوم اين فرآورده دچار ميشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، دکتر بهروز جنت اظهار کرد: فرآورده پف کرده بلغور ذرت، نوعی اسنک است که در واحدهای صنعتی به وسیله دستگاهی ب اکسترودر بر پایه بلغور ذرت تهیه می شود، همچنین این محصولات که در کشور ما با عمومی پفک شناخته می شود؛ عمدتاً حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگ های طبیعی یا رنگ های مصنوعی است.
وی افزود: البته با توجه به درخواست تولید کنندگان با مجوز از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیه ای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد.
جنت در ادامه گفت: این فرآورده ها با دارا بودن ۱۵ الی ۲۰ درصد چربی، ۵-۶ درصد پروتئین، نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته جزء کالاهای آسیب رسان به سلامت به حساب می آید.
وی تصریح کرد: تعریف ما هم از کالاهای آسیب رسان تعریفی مشخص و تغذیه ای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنک ها را جز فراورده های آسیب رسان بحساب می آوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت می گیرد.
مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر چه جامعه ما نیازمند حرکت به سوی مصرف هرچه کمتر این فرآورده هاست اما آنطور هم که در برخی آمار به اشتباه و اغراق گونه بیان می شود ۲۵ برابر کشورهای اروپایی نیست.
وی عنوان کرد: مصرف تنقلات همانند پفک داراي اثرات جبرانناپذيري است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند.
جنت خاطرنشان کرد: استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود.
وی افزود: همچنین نمک زیاد موجود در پفک که به منظور خوش طعمی پفک به مقادیر زیاد به آن افزوده می شود، علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شورخواری، باعث آسیب دیدن کلیه ها، تجمع آب در بدن، درنتیجه تورم بافتها، افزایش فشار خون، سکتههای قلبی و مغزی میشود.
جنت در پایان تاکید کرد: توصیه جدی ما این است که از مصرف زياد این فرآورده آسیب رسان به سلامت در يک زمان و يا به صورت مداوم و طولاني مدت جدا خودداري شود، در ضمن این محصول برای کودکان زیر ۲ سال اصلا توصیه نمی شود و نمی تواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود.
لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید
تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.
هشدار برای خانم های باردار ! پفک برای جنین بسیار مضر است
بارداری اولم است و ۲۰سالمه. الانم ۲۰ هفته دارم. من پفک می خورم ولی نه خیلی زیاد. می خواستم، بدانم برای جنین ضرر دارد؟
هشدار برای خانم های باردار ! پفک برای جنین بسیار مضر است
عوارض خوردن چیپس و پفک در بارداری
مضرات پفک در دوران بارداری
بارداری اولم است و ۲۰سالمه. الانم ۲۰ هفته دارم. من پفک می خورم ولی نه خیلی زیاد. می خواستم، بدانم برای جنین ضرر دارد؟
پاسخ دکتر مریم یزدانی، متخصص، جراح زنان، زایمان و نازایی:
مصرف زیاد چیپس، بیسکویت و پفک در دوران بارداری ممکن است به قیمت به خطر افتادن سلامتی کودک تازه متولدشده تمام شود. همچنین باعث می شود نوزاد هنگام تولد از وزن بیشتری برخوردار باشد، در واقع خطر ابتلا به چاقی را در كودك افزایش می دهد. همچنین كودكانی كه از این مادران متولد می شوند به بیماری دیابت،
افزایش كلسترول و فشار خون مبتلا میشوند.
عوارض مصرف چيپس و پفك
امروزه نظر به صنعتي شدن جوامع و سهم بالاي توليدات صنعتي غذايي در تغذيه مردم، اطمينان حاصل كردن از كيفيت تغذيهاي و بهداشتي آنها اهميت فراوان دارد. با توجه به اين كه در كشور ما مصرف برخي از تنقلات غيرضروري و مضر همچون چيپس و پفك توسط مردم بويژه كودكان رواج يافته است، برشمردن معايب اينگونه محصولات منجر به آگاهي بيشتر مصرفكنندگان هنگام انتخاب مواد غذايي و تنقلي خواهد شد.
مصرف غذاهاي تنقلي همانند چيپس و پفك داراي اثرات جبرانناپذيري است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند.
بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
مجله تندرستی و پزشکی سلامت تاسیس 1395
1