عوارض خوردن زیاد سیر ترشی

سیر ترشی یکی از انواع ترشیجات پر طرفدار در ایران محسوب می شود که از ترکیب سیر تازه و سرکه به دست می آید، سیر ترشی هفت ساله یکی از بهترین انواع سیر ترشی محسوب می شود.

سیر ترشی فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص مضرات سیر ترشی را برای سلامتی بدن، دوران بارداری، کودکان، دیابت و لاغری توضیح داده ایم.

استفاده از سیر ترشی به همراه وعده های غذایی از افزایش ناگهانی قند خون پس از خوردن غذا جلوگیری می کند، این خاصیت سیر ترشی برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو و افرادی که به انسولین مقاوم هستند، مفید می باشد.

به افراد دیابتی پیشنهاد می شود که قبل از مصرف سیر ترشی به پزشک متخصص مشورت کنند.

سیر ترشی حاوی مقادیر بالایی آلیسین است که بر روی رگ ها اثر می گذارد و با شل کردن شریان ها، جریان خون سالم را در رگ ها برقرار کرده و به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

عوارض خوردن زیاد سیر ترشی

افراد مبتلا به فشار خون پایین که نمی توانند از سیر خام استفاده کنند، بهتر است سیر ترشی مصرف کنند.

سیر ترشی خانگی که با سرکه طبیعی تهیه شده باشد به هضم غذا، درمان مشکلات معده و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و چون سیر یک پروبیوتیک طبیعی است باکتری های مفید در روده را افزایش می دهد و به این ترتیب باعث افزایش جذب مواد مغذی در روده ها می شود.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در سیر ترشی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.

خواص ضد التهابی و مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در سیر ترشی باعث کاهش کلسترول و چربی خون بالا شده و به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، آترواسکلروزیس و سکته قلبی کمک می کند.

نتایج تحقیقات نشان داده که مصرف سیر ترشی به دلیل مقادیر بالای آلیسین موجود در آن می تواند به لاغری و کاهش وزن افراد کمک کند.

سیر ترشی متابولیسم بدن را افزایش داده و با کاهش تولید چربی در بدن به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و آلیسین موجود در سیر ترشی باعث سم زدایی و پاکسازی کبد شده و برای پیشگیری و درمان بیماری هایی از جمله کبد چرب مفید می باشد.

گفته می شود که سیر ترشی باعث بهبود عملکرد مغز شده و برای پیشگیری از ابتلا به زوال عقل و آلزایمر مفید می باشد.

زیاده روی در مصرف سیر ترشی به دلیل سدیم موجود در آن می تواند باعث افزایش فشار خون شود.

کودکان و زنان باردار : گفته می شود که بهتر است کودکان و زنان در دوران بارداری و شیردهی از سیر ترشی استفاده نکنند.

طبیعت سیر گرم و خشک و طبیعت سرکه سرد و تر می باشد اما سیر ترشی هفت ساله دارای طبیعت معتدل است. سیر ترشی حاوی مقادیر بالایی ترکیب گوگرد آلیسین و دی آلالی سولفید، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، سلنیوم و منگنز می باشد.

بد نیست بدانید که ترکیبات شیمیایی موجود در سیر خام تازه در هنگام تهیه سیر ترشی باقی می مانند.

سیر ترشی را می توان در کنار انواع وعده های غذایی به عنوان چاشنی استفاده کرد.

از نظر علم طبایع و اصول تغذیه در طب ایرانی‌، حکیمانه‌ترین و در عین حال پرخاصیت‌ترین چاشنی سفره ایران‌زمین‌، “سیرترشی است که از نظر طبعی در معتدل‌ترین شکل طبعی خود قرار دارد.

سیر ترشی‌، تنها چاشنی غذایی است که برای همه طبایع و برای هر فردی با هر مزاجی چه بلغمی‌، چه سودایی‌، چه صفرایی و چه دموی مزاج مناسب بوده و به‌دلیل اعتدال طبعی که دارد حتی بیماران نیز می‌توانند بدون هیچ مشکلی از آن میل کنند.

سیر ترشی یک چاشنی مدبره است چون سیر دارای طبعی گرم و خشک در درجه سوم و سرکه دارای طبع سرد و تر در درجه سوم است؛ این دو بعد از 7 سال به معتدل‌ترین وضعیت طبعی می‌رسند.

در ادامه بخوانید : خواص جادویی سیر تازه برای سلامتی

منابع : خبرگزاری تسنیم – garlicheals.com – rabbitspickledgarlic.com

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

 پارس فارس – جادوی درمان مریضی ها با سیر ترشی حقیقت دارد؟

برخی خانواده ها بر این باورند که هرچه از زمان تهیه ترشی بگذرد کیفیت بهتری پیدا می کند و حتی معتقدند سیر ترشی چند ساله خاصیت درمانی دارد و التیام دهنده بیماری های قلبی است. اما حقیقت این است، اگرچه ترشی های جاافتاده، خوشمزه تر هستند، ولی باید دانست سرکه و نمک افزوده شده به ترشی با گذر زمان از خاصیت و میزان مواد مغذی ترکیبات ترشی می کاهد و آن را به محصولی بی ارزش تبدیل می کند.

این را هم بدانید ماندگاری زیاد برخی از انواع ترشی موجب ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی در آن شده و ماده ای مضر به نیترات تولید می شود که در طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.

 

باید بدانید سیر موجود در شور یا خیارشور طی فرآیند تخمیر اکثر میکروب های خیار یا شکوفه آن را به خود جذب می کند و غیرقابل مصرف می شود. پس از خیر خوردن این نوع سیر شور بگذرید.

عوارض خوردن زیاد سیر ترشی

 

سیر ترشی مفید است و مقداری از خواص سیر را دارد اما مواد غذایی را تا می توانید به صورت تازه میل کنید. سیر وقتی به صورت ترشی در می آید، دست خوش تغییراتی خواهد شد که به حرارت محیط، سرکه، زمان نگه داری و بستگی دارد، ولی در اکثر موارد دارای خواصی شبیه به سیر است.

 

سیرترشی‌، تنها چاشنی غذایی است که برای همه طبایع و برای هر فردی با هر مزاجی چه بلغمی‌، چه سودایی‌، چه صفرایی و چه دموی‌مزاج مناسب بوده و به‌دلیل اعتدال طبعی که دارد حتی بیماران نیز می‌توانند بدون هیچ مشکلی از آن میل کنند.

 

هر چه ترکیبات آروماتیک (معطر) سیر باشد، سیر تازه‌تر و خاصیت بیشتری دارد ضمن این‌که سیر‌ترشی‌های بودار خاصیتی نزدیک به سیر تازه دارند. انواعی از سیر‌ترشی‌ها که سیر آن پخته شده یا سیر سرخ کرده به جهت آن‌که طی فرآوری به مقدار زیادی مواد مغذی و معطر خود را از دست می‌دهند 4 تا 7 درصد از خاصیت آن کاسته می‌شود.

این‌که گفته می‌شود مصرف سیر‌ترشی چند ساله برای بیماران قلبی ـ عروقی مفیدتر است، هنوز از نظر علمی تحقیق جامع و کاملی در این خصوص صورت نگرفته است. ضمن این‌که باید دانست سرکه و نمک افزوده شده به سیر‌ترشی با گذر زمان از خاصیت و میزان مواد مغذی ترکیبات سیر می‌کاهد و حتی ماندگاری زیاد برخی از انواع ترشی‌ها باعث ایجاد ماده‌ای مضر به نیترات می‌شود که ریسک ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.

 

سیر یکی از گیاهانی است که برای سلامتی ما بسیار پر فایده است. سیر خاصیت میکروب زدایی داشته و عفونت بدن را از بین می برد. پس اینها همه جزو خواص سیر ترشی هم هستند.

ولی مصرف زیاد سیر و سیر ترشی باعث سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف چشم و ایجاد جوش در داخل چشم می شود. پس نباید در مصرف ان زیاده روی کنید.

 

سیر ترشی صنعتی طعمی شور دارد و به واسطه جوشاندن در سرکه، سیرهای آن قهوه ای رنگ می شود اما خواص سیر ترشی خانگی که با گذر زمان رنگش تیره شده و طعم لذیذ و به یاد ماندنی پیدا کرده، بسیار می باشد. با اینکه افزودن سرکه و نمک به انواع ترشی ها از خواص مواد داخل آن ها کاسته و در مدت زمان طولانی باعث ایجاد مواد سمی مثل نیترات (عامل بروز معده و کبد) در آن ها می شود ، اما این مورد برای سیر ترشی خانگی وجود ندارد.

ترکیبات گوگردی موجود در سیر وقتی در طی فرآیند هضم قرار می گیرند، گازی تولید می کنند. این گاز وارد خون شده و باعث ایجاد بوی بد در دهان و سیستم تنفسی شخص می شود. یکی از فواید سیر ترشی بودار این است که با وجود اینکه حاوی نرکیبات گوگردی می باشد، اما باعث ایجاد بوی تند سیر در شخص نمی شود. سیر خام را پس از پوست کندن برای ۳۰ دقیقه در معرض هوا قرار می دهند تا خواص درمانی آن فعال شود. در سیر ترشی نیز خواص درمانی سیر به دلیل فرآیندی که دارد تا تهیه  می شود، آزاد می گردند.

 

اگرچه نکته خاصی در منابع علمی راجع به فواید یا عوارض احتمالی مصرف سیرترشی در حاملگی یافت نمیشود، با این حال می توان درباره اجزاء تشکیل دهنده آن اظهارنظر کرد. سیر و سرکه، دو ماده ای هستند که مصرف متعادل آنها در دوران بارداری کاملاً بی خطر محسوب می شود.

در عوض ترخون یا دیگر سبزی های معطر (مثل نعناع، ریحان و پونه) به خصوص درصورت مصرف بیش از حد، می توانند قاعده آور و برای حاملگی مضر باشند.

لذا به نظر می رسد بهتر باشد زنان باردار یا قید خوردن این خوراکی خوشمزه را حداقل برای نه ماه بزنند، یا اینکه در صورت تمایل شدید به مقدار کم اکتفا کنند.

جهت دریافت آخرین نسخه اپلیکیشن پارس فارس از منابع رسمی زیر اقدام نمایید :

آخرین اخبار پارس فارس را در صفحات اجتماعی دنبال کنید :

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *