عوارض جانبی لورازپام 2

موارد مصرف و عوارض لورازپام : داروهای زیادی وجود داشته است که برای درمان اضطراب مورد استفاده قرار می گیرند. بعد از اینکه بیمار به پزشک مراجعه می کند ،پس از بررسی مشخصات دقیق او و وضعیت وی ، تجویز دارو صورت می گیرد.

یکی از داروهای که پزشکان به عنوان داروی موثر در درمان بی خوابی و اضطراب برای بیماران تجویز می کنند لورازپام می باشد. البته در رابطه با داروها نباید از عوارض جانبی آنها نیز غافل شد. در ادامه این پست شما می توانید اطلاعات را در خصوص داروی لورازپام مطالعه نمایید.

لورازپام با های تجاری Ativan – Lorazepam Intensol شناخته می شود و همانطور که اشاره کرده ایم این دارو در درمان اضطراب و بیخوابی تجویز می شود و همچنین به عنوان یک آرام بخش یا برای شل کننده عضلات نیز مورد استفاده قرار می گیرد. روش جذب این دارو به واسطه دستگاه گوارش و از طریق خوراکی بوده است.

افرادی که به صورت دراز مدت از این دارو استفاده می کنند باید بدانند که این امکان وجود دارد که سبب وابستگی های روانی یا فیزیکی گردد پس میزان دوز مصرف دارو و همچنین مدت زمان آن را پزشک تعیین می کنند.عوارض جانبی لورازپام 2

نکته)اگر دارو به عنوان ضد تشنج باشد باید دوره ی درمان دارو کاملا انجام گردد.

میزان مصرف این دارو برای افراد مختلف به صورت متفاوت می باشد و حتما پزشک باید این میزان را مشخص نماید. به صورت معمول اگر از لورازپام‌ برای درمان اضطراب استفاده شده باشد و بیمار جز بزرگسالان نیز باشد مقدار این دارو به صورت روزانه 2 تا 3 میلی گرم در دو یا سه دوز تقسیم می گردد. حداکثر دوز مصرف دارو 1 میلی گرم و دوز معمول آن 2 تا 6 میلی گرم است.

دقت داشته باشید که این دارو را نباید درسته بلعید یا اینکه آن را بجوید بلکه حداقل برای مدت زمان دو دقیقه باید آن را در زیر زبان بگذارید تا به صورت بهتری جذب گردد.

اگر شما یک نوبت فراموش کرده اید که این دارو را مصرف نمایید به محض اینکه آن را به خاطر آوردید باید برای مصرف اقدام کنید مگر اینکه از یک ساعت گذشته باشد. در چنین شرایطی باید نوبت فراموش شده را رد کرده و مجدد به بره ی دارویی خود ادامه بدهید و اصلا برای 2 برابر کردن میزان دارو اقدام نکنید.

موارد مصرف و عوارض لورازپام : مصرف این دارو می تواند عوارضی چون بی‌قراری ، فراموشی، عدم آگاه بودن به زمان و محیط ، ایجاد افسردگی، حس خواب‌آلودگی، لرزش، هیجان متناقض، ضعف و سردرد یا  بی‌خوابی، افوریا، آتاکسی، وجود سرگیجه، ‏اختلالات تکلمی را برای شما به همراه داشته باشد.

لورازپام با موارد زیر در تداخل دارویی می باشد:

موارد مصرف و عوارض لورازپام : بهتر است پیش از اینکه بخواهید دارو را مصرف نمایید از نکات ضروری و لازم را در خصوص دارو به خوبی آگاه باشید تا با آگاهی برای مصرف اقدام نمایید.

1)مصرف لورازپام می تواند منجر به اعتیاد به دارو شود و پس از قطع آن نیز علائم ترک برای بیمار رخ بدهد. 2)اگر به دارو یا رنگهای خوراکی و موادغذایی و.حساسیت داشته اید حتما باید به پزشک اطلاع بدهید 3)قطع دارو نباید به صورت یکباره باشد و به تدریج اینکار باید صورت بگیرد. 4)برای اینکه از خواب آلودگی های زیاد جلوگیری شود بهتر است کمترین میزان مصرف موثر دارو استفاده گردد 5)در زمان مصرف دارو نباید فعالیت های که نیاز به تمرکز دارند مثل رانندگی را انجام داد. 6) در زمان شیردهی این دارو نباید استفاده گردد چون می تواند روی ترشح شیر تاثیر بگذارد 7)تغییر در مصرف دارو باید زیر نظر پزشک باشد 8) در زمان مصرف دارو نباید از نوشیدنی های دارای الکل استفاده گردد.

طراحی سایت و اجرا توسط اینتن



داروی لورازپام  به عنوان آرام بخش و در درمان اضطراب و تشنج به کار می رود.  خواب آور بودن از شایع ترین اثرات جانبی لورازپام محسوب می شود. مهم ترین تداخل لورازپام مصرف همزمان آن با الکل می باشد. لورازپام وابستگی ایجاد می کند بنابراین باید کمترین دوز لورازپام در کوتاه ترین مدت در نظر گرفته شود هم چنین ترک لورازپام باید تحت نظر پزشک انجام شود.  

بالغین:

2 تا 6 میلی گرم لورازپام خوراکی روزانه در دوزهای منقسم. حداکثر دوز روزانه لورازپام 1 میلی گرم می باشد.

بالغین:

ابتدا 4 میلی گرم لورازپام تزریقی به مدت دو تا پنج دقیقه. در صورت ادامه یا عود تشنج پس از 1 تا 15 دقیقه همین دوز تکرار شود. دوز کلی قابل تزریق در 24 ساعت 8 میلی گرم می باشد.عوارض جانبی لورازپام 2

کودکان و نوزادان:

دوز اولیه لورازپام به میزان .5 تا .1 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت تزریق وریدی طی دو الی پنج دقیقه. در صورت نیاز پس از 1 الی 15 دقیقه .5 میلی گرم بر کیلوگرم تزریق مجدد در نوزادان انجام می شود. حداکثر دوز اولیه .2 میلی گرم بر کیلوگرم می باشد.

بالغین:

1 تا 2 میلی گرم لورازپام به فرم خوراکی به همراه دگزامتازون قبل از شیمی درمانی.

کودکان:

.4 تا .8 میلی گرم لورازپام وریدی هر 6 ساعت.

بالغین:

1 تا 2 میلی گرم لورازپام خوراکی هر  4 تا 6 ساعت.

تداخلات داروی لورازپام عبارت است از:

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

عوارض جانبی لورازپام عبارت است از:

درسه جامع داروهای رسمی ایران- ایران فارما تالیف دکتر سعید شهراز- دکتر طاهره غازیانی

مرجع جامع داروهای ژنریک ایران با اقدامات پرستاری و مراقبت تالیف و ترجمه پوران سامی

داروهای ژنریک ایران تالیف دکتر رامین خدام

فارماکولوژی پایه و بالینی کاتزونگ

http://www.rxlist.com

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا) دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.با دروانا همراه شوید.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *