عوارض جانبي قرص هاي ضد بارداري

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

بسیاری از زوج‌ها در اوایل ازدواج به بچه‌دارشدن فکر نمی‌کنند و به‌دنبال روش مناسبی برای پیشگیری هستند. یکی از روش‌های بسیار ساده‌ و همچنین مطمئن‌ برای پیشگیری از بارداری، مصرف قرص‌های ضد بارداری است. قیمت این قرص‌ها نسبت‌به سایر روش‌های پیشگیری، بسیار ارزان‌تر است. همین موضوع باعث می‌شود اکثر خانم‌ها به آنها روی بیاورند. اما فراموش نکنید قرص ضد بارداری مانند شمشیر دولبه است، یعنی درعین‌حال که در پیشگیری از بارداری و درمانِ برخی شرایط دیگر پزشکی مؤثر است، ضررهای خاص خودش را دارد. در مطلب زیر با عوارض قرص ضد بارداری و همچنین سایر روش‌های پیشگیری از بارداری آشنا می‌شوید.

قرص ضد بارداری، نوعی روش هورمونی برای پیشگیری از بارداری است که سالانه حدود ۱۲میلیون زن در ایالات متحده از آن برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنند.

اگر قرص ضد بارداری به‌درستی مصرف شود، یعنی هر روز در زمانی مشخص، روشی بسیار مؤثر برای پیشگیری از بارداری است. به‌گفته‌ی انجمن متخصصان بهداشت باروری (ARHP) فقط ۰٫۱درصد از زنان علی‌رغم مصرف این قرص باردار می‌شوند. در نخستین سال مصرف این قرص‌ها، از هر ۱۰۰ زن تقریبا فقط ۱ نفر دچار حاملگی ناخواسته می‌شود. بااین‌حال نرخ بارداری در زنانی که بعضی اوقات مصرف قرص را فراموش می‌کنند، به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد. به‌گفته‌ی ARHP، این میزان ۳۰ تا ۸۰ برابر می‌شود.

دو نوع قرص ضد بارداری وجود دارد که هر دوِ آنها حاوی فرم‌های مصنوعی از هورمون‌های استروژن و پروژسترون (پروژستین) هستند. قرص‌های ترکیبی حاوی هر دوِ این هورمون‌ها هستند، درحالی‌که قرص‌های کوچک (mini pills) که به «قرص‌های شیردهی» معروف‌اند، فقط هورمون پروژسترون دارند.

قرص‌ ضد بارداری ممکن است برای سایر اهداف پزشکی، به‌جز پیشگیری از بارداری نیز مورد استفاده قرار گیرد، مواردی ازقبیل:

قرص‌های ضد بارداری به‌عنوان روشی برای پیشگیری از سرطان تخمدان و آندومتر (پوشش داخلی رحم) نیز به‌کار می‌روند. قرص‌های ضد بارداری از بیماری‌های مقاربتی پیشگیری نمی‌کنند.

عوارض جانبی رایج پس از مصرف قرص‌های ضد بارداری عبارت‌اند از: لکه‌بینی بین دو قاعدگی، تهوع، حساس‌شدن سینه‌ها، سردرد، افزایش وزن، تغییرات خُلقی، تأخیر در عادت ماهیانه، کاهش میل جنسی، ترشح واژن و تغییرات بینایی در هنگام استفاده از لنزهای تماسی.

در اینجا هریک از این عوارض جانبی را به‌طور کامل بررسی خواهیم کرد:

تقریبا ۵۰درصد افرادی که قرص ضد بارداری مصرف می‌کنند، بین دوره‌های قاعدگی‌شان دچار خون‌ریزی واژینال می‌شوند. این خون‌ریزیِ جزئی که به «لکه‌بینی» نیز معروف است، اغلب در طی ۳ ماه اول از شروع مصرف قرص ضد بارداری اتفاق می‌افتد. معمولا این مسئله در بیش از ۹۰درصد مواقع با مصرف سومین بسته‌ی قرص برطرف می‌شود. قرص ضد بارداری تا زمانی که به‌درستی مصرف شود و هیچ‌یک از دوزهای آن فراموش نشود، در طول لکه‌بینی نیز همچنان مؤثر است. افرادی که در حین مصرف قرص‌های فعال به‌مدت ۵ روز یا خون‌ریزی دارند یا ۳ روز یا دچار خون‌ریزی شدید می‌شوند، باید برای مشورت به پزشک زنان مراجعه کنند. لکه‌‌بینی بین قاعدگی‌ها ممکن است به‌علت سازگارشدن رحم با پوشش آندومتر نازک‌تر یا به‌خاطر عادت‌کردن بدن به داشتن سطوح متفاوتی از هورمون‌ها اتفاق بیفتد.

برخی افراد هنگامی که برای اولین بار قرص ضد بارداری مصرف می‌کنند، حالت تهوع خفیف پیدا می‌کنند، اما این حالت معمولا بعد از مدت کوتاهی برطرف می‌شود. مصرف قرص با غذا یا در هنگام خواب ممکن است به کاهش احتمال تهوع کمک کند. اگر با مصرف قرص ضد بارداری به تهوع مداوم یا شدید دچار می‌شوید، به پزشک مراجعه کنید.

قرص‌های ضد بارداری ممکن است باعث بزرگ‌شدن یا حساس‌شدن سینه‌ها شوند. این عارضه‌ی جانبی معمولا چند هفته پس از شروع قرص برطرف می‌شود، اما اگر متوجه شدید در سینه‌‌تان توده وجود دارد یا درد و حساسیت مداوم یا شدید داشتید، به پزشک مراجعه کنید. کاهش مصرف نمک و کافئین و همچنین پوشیدن سینه‌بند حمایت‌کننده (ساپورتیو) می‌تواند میزان حساسیت سینه‌ها را کاهش دهد.

هورمون‌های جنسی در بروز سردرد و میگرن نقش دارند. قرص‌هایی با انواع و دوزهای متفاوتی از هورمون ممکن است به سردردهای مختلف منجر شوند. قبلا برخی تحقیقات نشان داده‌اند قرص‌هایی که حاوی دوزهای پایینی از هورمون‌ها هستند، به‌احتمال بسیار کمتری باعث بروز سردرد می‌شوند. سردردهای ناشی از قرص‌های ضد بارداری احتمالا به‌مرورزمان بهبود می‌یابند، اما اگر در هنگام مصرف این قرص‌ها به سردردهای شدید یا مداوم دچار شدید، به پزشک مراجعه کنید.

پژوهش‌های بالینی هیچ‌گونه ارتباط واضحی بین استفاده از قرص‌های ضد بارداری و نوسانات وزنی پیدا نکرده‌اند. بااین‌حال بسیاری از افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کنند، از احتباس مایعات خصوصا در نواحی سینه و باسن شکایت می‌کنند. سلول‌های چربی نیز ممکن است تحت‌تأثیر استروژن موجود در قرص‌های ضد بارداری قرار بگیرند، هرچند این هورمون باعث می‌شود سلول‌های چربی صرفا بزرگ‌تر شوند و تعداد آنها را افزایش نمی‌دهد.

به افرادی که سابقه‌ی افسردگی دارند، توصیه می‌کنیم این مسئله را با پزشک‌شان در میان بگذارند، چون برخی افراد در هنگام مصرف قرص‌های ضد بارداری به افسردگی یا سایر تغییرات عاطفی دچار می‌شوند. اگر در طول استفاده از قرص‌های ضد بارداری به نوسانات خُلقی دچار شُدید، به پزشک مراجعه کنید.

در سال ۲۰۱۵ پژوهشی درباره‌ی ۹۰ زن انجام گرفت که نتیجه‌ی آن در مجله‌ی نقشه‌برداری انسانی منتشر شد. براساس این تحقیق، استفاده از قرص ضد بارداری با اندازه‌های کمترِ ضخامت قشری در قشر اوربیتوفرنتال جانبی و قشر خلفی سینگولت مرتبط است. این مناطق مغز به پاسخ پاداش و ارزیابی محرک‌های ورودی مربوط می‌شوند. این پژوهشگران می‌گویند برای تأیید ارتباط بین «ضخامت قشری در این نواحی مغز و تغییرات خلقی» و «استفاده از قرص‌های ضد بارداری» به تحقیقات بیشتری نیاز است.

بعضی اوقات ممکن است علی‌رغم استفاده‌ی درست از قرص‌های ضد بارداری، عادت ماهیانه به‌تأخیر بیفتد. عوامل متعددی می‌توانند بر این مسئله تأثیر بگذارند، ازجمله استرس، بیماری، مسافرت و اختلالات هورمونی یا تیروئید. اگر در حین مصرف قرص‌های ضد بارداری، یک دوره‌ی قاعدگی‌تان به‌تأخیر افتاد یا بسیار سبک بود، توصیه می‌کنیم قبل از شروع بسته‌ی بعدیِ قرص، حتما تست بارداری انجام دهید و اگر این روند، بیش از یک دوره ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید.

هورمون‌های موجود در قرص‌های ضد بارداری ممکن است بر میل جنسی برخی افراد تأثیر بگذارند. بااین‌حال بسیاری از عوامل دیگر نیز در این امر دخیل‌اند. اگر کاهش میل جنسی شما ادامه‌دار و آزاردهنده است، حتما دراین‌مورد با پزشک‌تان صحبت کنید. بااین‌حال قرص‌های ضد بارداری در برخی موارد باعث افزایش میل جنسی می‌شوند. این افزایش میل جنسی ممکن است به‌علت کاهش علائم دردناک مانند درد شکم در قاعدگی، سندرم پیش از قاعدگی، آندومتریوز و فیبروئیدهای رحم باشد.

برخی افراد در هنگام مصرف قرص ضد بارداری، تغییراتی در ترشحات واژن مشاهده می‌کنند. این مسئله ممکن است نمودهای متفاوتی داشته باشد: از افزایش یا کاهش میزان رطوبت واژن تا تغییر در نوع ترشحات و سایر تغییراتی که ممکن است بر رابطه‌ی جنسی اثر بگذارند. در صورت کاهش رطوبت واژن، استفاده از روان‌کننده‌های واژینال به داشتن رابطه‌ی جنسی راحت‌تر کمک می‌کند. معمولا تغییرات در ترشحات واژینال خطرناک نیستند، بااینحال اگر درمورد چنین تغییراتی نگرانید یا می‌ترسید دچار عفونت شده باشید، به پزشک مراجعه کنید.

تغییرات هورمونیِ ناشی از قرص ضد بارداری ممکن است به احتباس مایع منجر شود. این موضوع نیز ممکن است به‌نوبه‌ی‌خود باعث تورم یا تغییر شکل قرنیه شود. هنگامی که چنین تغییری در قرنیه اتفاق می‌افتد، ممکن است لنزهای تماسی، دیگر به‌خوبی روی چشم قرارنگیرند. افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند، در صورت مشاهده‌ی هرگونه تغییر در بینایی یا در پذیرش لنز در طول استفاده از قرص ضد بارداری، باید به چشم‌پزشک مراجعه کنند.

اگر در حین مصرف قرص ضد بارداری به هریک از علائم زیر را برخوردید، با پزشک‌تان تماس بگیرید یا به اورژانس مراجعه کنید، چون ممکن است نشان‌دهنده‌ی وضعیتی خطرناک باشند. عوارض جانبی زیر هنگام مصرف قرص ضد بارداری باید مورد بررسی قرار بگیرند:

قرص‌های ضد بارداری همچنین با علائمی همچون افزایش فشار خون، تومورهای خوش‌خیم کبدی و افزایش جزئی در خطر ابتلا به سرطان دهانه‌ی رحم نیز مرتبط‌اند.

قرص‌های ترکیبی، خطر عوارض قلبی‌-عروقی را اندکی افزایش می‌دهند، عوارضی مانند: حمله‌ی قلبی، سکته‌ی مغزی و لخته‌های خون که ممکن است باعث مرگ شوند. لخته‌های خون نادرند، اما اگر سابقه‌ی لخته‌ی خون، حمله‌ی قلبی یا سکته‌ی مغزی دارید، توصیه می‌کنیم از قرص‌های ترکیبی استفاده نکنید و درمورد استفاده از روش جایگزین برای پیشگیری از بارداری با پزشک‌تان صحبت کنید. همچنین توجه داشته باشید که بارداری ناخواسته نیز عوارض جانبی خاص خودش را دارد.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) درمورد مصرف قرص‌های ترکیبی در زنان سیگاریِ بالای ۳۵ سال هشدار می‌دهد. سایر عواملی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند، عبارت‌اند از چاقی یا سابقه‌ی خانوادگی بیماری‌های قلبی. اگر سابقه‌ی بیماری قلبی یا کبدی، سرطان رحم یا سرطان سینه، فشار خون کنترل‌نشده یا میگرن با اورا (اختلال حسی‌بینایی) دارید، توصیه می‌کنیم از قرص‌های هورمونی ضد بارداری استفاده نکنید.

ممکن است قرص‌های ترکیبی از نوع پروژسترون مصنوعی که «دروسپیرنون» یده می‌شوند، خطرات بیشتری در ارتباط با لخته‌شدن خون ایجاد کنند، ازجمله ترومبوز ورید عمقی و آمبولیس ریوی. برای مشورت درمورد مناسب‌ترین روش پیشگیری از بارداری حتما به پزشک مراجعه کنید.

روش‌های بسیارِ دیگری برای جلوگیری از بارداری وجود دارند که پزشک‌تان می‌تواند به شما توصیه کند، به‌خصوص اگر عوارض جانبی قرص ضد بارداری برای شما شدید باشند. موارد زیر فقط برخی از جایگزین‌های قرص ضد بارداری هستند.

کاندوم ازجمله وسایل پیشگیری از بارداری است که مانند سد، مانع تماس اسپرم با سلول‌های تخمک می‌شود. کاندوم‌های مردانه پوشش‌هایی هستند که روی آلت تناسلی مردان قرار می‌گیرند، درحالی‌که کاندوم‌های زنانه، کیسه‌های کوچکی هستند که در هر دو سرشان حلقه دارند و داخل واژن قرار می‌گیرند. کاندوم‌ها اغلب از جنس لاتکس هستند که ممکن است در برخی افراد باعث بروز آلرژی شود. بعضی کاندوم‌ها نیز از پُلی‌اورتان یا روده‌ی گوسفند ساخته می‌شوند.

دیافراگم، یک کاپ (کلاهک) کم‌عمق، گنبدی‌شکل و لبه‌دار است که در وا‌ژن قرار می‌گیرد و دهانه‌ی رحم را مسدود می‌کند. دیافراگم را باید به‌همراه اسپرمیسید (اسپرم‌کُش) استفاده کرد. اسپرم‌کُش‌ها موادی شیمیایی هستند که جلوِ حرکت اسپرم‌ها را می‌گیرند و باعث می‌شوند آنها نتوانند با سلول‌های تخمک تماس پیدا کنند. افرادی که از دیافراگم استفاده می‌کنند، ممکن است به عفونت ادراری یا سوزش واژن دچار شوند. عارضه‌ی جانبی دوم ممکن است مربوط باشد به ماده‌ای که دیافراگم از آن ساخته می‌شود یا اسپرم‌کُشی که در کنار آن استفاده می شود.

حلقه‌‌ای پلاستیکی است که داخل واژن قرار می‌گیرد و هورمون‌هایی برای سرکوب تخمک‌گذاری آزاد می‌کند. عوارض جانبی حلقه‌ی واژنال ممکن است مشابه قرص‌های ضد بارداری باشد، ازجمله: لکه‌بینی بین دو قاعدگی، سردرد و کاهش میل جنسی.

آمپول‌هایی مانند دپوپروورا ممکن است تخمک‌گذاری را سرکوب و مخاط دهانه‌ی رحم را غلیظ کنند و از این طریق، امکان رسیدن اسپرم به سلول‌های تخمک را کاهش دهند. ممکن است عوارض جانبی این تزریق‌ها مانند قرص‌های ضد بارداری باشند. علاوه‌براین، دپوپروورا ممکن است باعث کاهش تراکم مواد معدنی استخوان شود و خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی استخوان را در سال‌های بعد افزایش دهد.

میله‌ی پلاستیکی کوچکی است که زیر پوست بازو کاشته می‌شود و هورمونی برای غلیظ‌شدن مخاط دهانه‌ی رحم، نازک‌شدن پوشش آندومتر و سرکوب تخمک‌گذاری آزاد می‌کند. عوارض جانبی این کاشت‌ها نیز ممکن است مشابه قرص‌های ضد بارداری باشند. علاوه‌براین، کاشت‌های ضد بارداری ممکن است باعث ایجاد درد شکم و پشت شوند یا خطر کیست‌های غیرسرطانی تخمدان را افزایش دهند.

دستگاه کوچکی است که از پلاستیک و مس ساخته شده است و داخل رحم قرار می‌گیرد. آی‌یو‌دی‌ها دو نوع دارند: هورمونی و غیرهورمونی. آی‌یو‌دی‌های هورمونی، مخاط دهانه‌ی رحم را غلیظ و تخمک‌گذاری را سرکوب می‌کنند، درحالی‌که انواع غیرهورمونی موجب شکل‌گیری پاسخ یا واکنشی التهابی در رحم می‌شوند که برای اسپرم‌ها سمی است. آی‌یودی‌ها ممکن است باعث لکه‌بینی شوند و عادت ماهیانه‌ را نظم کنند. برخی از آی‌یو‌دی‌ها نیز ممکن است به پریودهای سنگین‌تر با گرفتگی عضلات شدیدتر منجر شوند.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

کارشناس نرم‌افزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذت‌بخشه.

مفید واقع شد. ممنون. ولی یه انتقادی داشتم از سایت.ربطی به ترجمه نداره. خیلی شلوغه. ایکونهای مزاحم و تبلیغات خیلی تو دست وپاست. لطفا درستش کنید. گاهی ادمو عصبی میکنه.

وقت بخیر. حتما نظر شما رو به اطلاع همکارام می رسونم. .

خیلی مطالب تون کامل و آموزنده بود ممنون

ممنون از شما فهیمه عزیز.

از مطالب مفيدتون

خوشحالم که براتون مفید بود..

علائم التهاب دهانه رحم، علل، تشخیص و پیشگیری از آن

علائم افتادگی مثانه، علت و روش‌های درمان

علائم پولیپ رحم، عوامل ایجاد، تشخیص و درمان آن

عفونت قارچی واژن، علائم، پیشگیری و درمان‌های خانگی آن

تست پاپ اسمیر چیست و چه زمانی باید انجام شود؟‌

کتاب نبرد من؛ پاسخی به تمام سؤالات شما درمورد آدولف هیتلر

راشیتیسم چیست؛ علائم، دلایل ایجاد و درمان نرمی استخوان

بیت کوین چیست و چگونه کار می کند؟‌

۱۱ علت کاهش وزن ناگهانی که می‌توانند بسیار خطرناک باشند

کتاب قلعه حیوانات (مزرعه حیوانات)؛ شاهکار بی‌بدیل جرج اورول

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]




خانه

موبایل

 

 

روش‌های تنظیم خانواده دارای فواید و خطراتی است. یكی از روش‌های متداول، استفاده از قرص‌های ضدبارداری است.بعضی از خانم‌ها در نتیجه مصرف این قرص‌ها دچار عوارض جانبی خفیف می‌شوند.

 

این علائم تهدیدی برای سلامت به شمار نمی‌رود و معمولا با مصرف مداوم یا تغییر نوع قرص تخفیف می‌یابد.

 

عوارض ناشی از استروژن قرص‌ها:

 

تهوع،حساسیت سینه‌ها،احتباس مایع، افسردگی، خواب‌آلودگی و تغییرات خلقی.عوارض ناشی از پروژسترون قرص‌ها: افزایش وزن، آكنه و عصبی شدن.

افزایش تشكیل سنگ كیسه صفرا نیز گزارش شده است.در موارد زیر مصرف قرص‌های ضدبارداری ممنوع است:

* سابقه وجود لخته خون در رگ‌ها و ریه و نارسایی قلبی،

* بیماری عروق مغز یا قلب،

* فشار خون درمان نشده،

* دیابت با عوارض عروقی،

* سن بالای 35 سال به همراه مصرف سیگار،

* تومور‌های وابسته به استروژن،

* سرطان پستان،

* خونریزی زنانه غیرطبیعی كه تشخیص داده نشده،

* تومور پرولاكتینومای هیپوفیز،

* حاملگی ثابت شده یا مشكوك،

* بیماری كبدی فعال،

* سوءجذب روده‌ای،

* مصرف قرص ریفامپین.

در موارد زیر مصرف قرص بلامانع است:

سابقه فشار خون ناشی از حاملگی، واریس عروق سطحی، سابقه بیماری كبدی با وجود آنزیم‌های طبیعی، بیماری سلول داسی شكل و روی هم افتادگی بدون علامت دریچه میترال قلب.

 

موارد احتیاط در مصرف قرص:

سردرد میگرنی، قاعدگی با فواصل زیاد و افسردگی.

فواید جانبی قرص‌ها:

كاهش بروز كیست‌های تخمدانی، سرطان تخمدان، درد قاعدگی، سرطان رحم، بیماری خوش خیم پستان، خونریزی قاعدگی، كاهش بروز عفونت‌های ناشی از مقاربت، آرتریت روماتوئید، حاملگی نابجا و پوكی استخوان.

 

نكات قابل توجه در بعضی بیماری‌ها

سرطان رحم: در خانم‌هایی كه حداقل یك‌سال قرص مصرف كرده‌اند،حدود5 درصد كاهش خطر ابتلا به سرطان رحم دیده شده كه حداقل تا1 سال بعد از قطع مصرف قرص باقی می‌ماند،البته این اثر حفاظتی برای خانم‌هایی كه سابقه زایمان ندارند،است.

 

سرطان تخمدان:

مصرف قرص برای حداقل 6 ماه، اثر حفاظتی خود را گذاشته و تا حدود 1 سال بعد از قطع مصرف باقی خواهد ماند. این كاهش در میزان بروز سرطان تخمدان فقط در مصرف‌كنندگانی است كه كمتر از 4 فرزند دارند.

 

حاملگی بعد از قطع مصرف قرص:

تقریبأ 2 درصد از خانم‌هایی كه مصرف قرص را قطع كرده‌اند بعد از حدود 6 ماه تأخیر، امكان باروری یافته و بعد از گذشت یك‌سال از نظر میزان باروری، سقط‌های خودبه‌خود، اختلالات كروموزومی‌ در جنین و نقایص تولد در شرایط عادی خواهد بود.مصرف قرص‌های تركیبی بعد از زایمان، میزان ترشح شیر مادر را كاهش می‌دهد، اما بر كیفیت آن تأثیری ندارد. فرآورده‌های محتوی فقط پروژستین، میزان شیر را كاهش نمی‌دهند و استفاده از آنها برای مادران شیردهی كه می‌خواهند قرص مصرف كنند، تجویز می‌شود.

 

 

منبع:jamejamonline.ir

 


بارداری و زایمان راحت با

تور ویژه مشهد // قیمت مناسب

شماره موبایلتان را خودتان بگذارید 912sara

خانه ایی مدرن و شیک داشته باشید

جلوگیری از ریزش مو

تقویت رشد مو

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .




خانه

موبایل

 

 

جلوگیری از بارداری بر پایه روش‌های هورمونی، اغلب با عوارضی جسمی و حتی روحی همراه است، از ناراحتی‌های اندک گرفته تا بدترین حالات که برای هر فردی متفاوت است. ممکن است شما از واکنش بدن خود نسبت به این قرص‌ها تا وقتی که از آن‌ها استفاده نکنید، خبر نداشته باشید، اما این مطلب به برخی مشکلات رایج که پس از استفاده از این قرص‌ها پیش می‌آید اشاره کرده است.

با سردرد و سرگیجه چه کنید؟

اگر این موارد رخ داد صبور باشید. دکتر هیلدا هاتچرسون، پزشک متخصص زنان و استاد دانشگاه کلمبیا در نیویورک، اظهار می‌کند: “به نظر می‌رسد این عوارض جانبی در اکثر موارد پس از مدتی استفاده از این قرص‌ها از بین می‌روند. اما اگر از بین نرفتند، شاید تغییر مارک قرص یا حتی نوع پیشگیری بتواند مفید واقع شود.”

حالت تهوع دارید؟

در موارد این واکنش پس از چند ماه مصرف این دارو، خودبه‌خود از بین خواهد رفت. اگر این حالت از بین نرفت و از قرص ضدبارداری خوراکی استفاده می‌کنید، آن را همراه با غذا میل کنید. در صورتی که از روش‌هایی مانند حلقه یا چسب‌های حاوی هورمون استفاده می‌کنید و حالت تهوع دارید، باید روش جلوگیری خود را تغییر دهید.

 

اگر قاعدگی شما با اختلال همراه است

این عارضه نسبت به دیگر عوارض جانبی مصرف قرص‌های ضدبارداری، خانم‌ها را مشوش می‌سازد، زیرا بسیار غیرقابل پیش‌بینی است و زمان سیکل قاعدگی را به هم می‌ریزد. برای حل این مشکل، خوردن قرص درست در یک ساعت معین از روز، ممکن است مفید باشد. روش‌های ضدبارداری که پیش از بارداری انجام می‌شود مانند تزریق، مینی پیل و کاشت زیر پوست، با این حالت همراه هستند. روش‌های فوق، احتمال کمتر شدن عادت ماهانه زنان را بالا برده و گاهی سبب قطع کامل آن می‌شوند. درصورتی که لکه‌بینی دارید، حتما پزشک خود را از این موضوع مطلع‌سازید.

 

در این گونه موارد گاهی می‌توان با نظر پزشک از داروهای ضدالتهابی مانند ایبوبروفن یا گهگاه از کمی استروژن استفاده کرد.

وقتی تمایل جنسی شما کم می‌شود

درصورت مشاهده این عارضه، از نوع دیگر داروهای ضدبارداری استفاده کنید. در برخی خانم‌ها، اگر قرص جلوگیری از بارداری مصرفی با قرصی که آندروژنیک یا هورمون مردانه بیشتری دارد، عوض شود، میزان تمایل جنسی به حالت اولیه باز می‌گردد. اگر این روش هم مفید واقع نشد باید از روش دیگری استفاده کرد.

علیرغم تاثیری که استفاده از این قرص‌ها روی حافظه زنان دارد، دانشمندان تاکید می‌کنند که این تاثیر،‌ اصلا بدان معنا نیست که قرص‌های پیشگیری از بارداری، حافظه افراد را ضعیف یا خراب می‌کند

خلق و خوی شما عوض شده؟

اگر تنها مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری و نه هیچ عامل دیگری، به راستی سبب نگرانی و اضطراب و حتی افسردگی شما می‌شود، باید از روش‌های غیرهورمونی دیگر استفاده کنید

 

دکتر هاتچرسون می‌گوید: “با تجربه‌ای که من به دست آورده‌ام، اگر خانمی به دلیل استفاده از قرص‌های ضدبارداری دچار افسردگی شود، معمولا تعویض دارو هم در مورد او کارساز نخواهد بود.”

 

این پزشک متخصص می‌گوید که بر اساس تجربیات او تقریبا تمامی راه‌های هورمونی باعث ایجاد چنین مشکلات مشابهی می‌شوند. برای برخی از بیماران که باید از قرص جلوگیری از بارداری استفاده کنند، دکتر هاتچرسون در برخی موارد داروی ضدافسردگی تجویز می‌کند که نتیجه موفقیت آمیز و خوبی هم داشته است.

قرص‌های پیشگیری از بارداری روی حافظه زنان موثر است؟

پیش از این مطالعات نشان داده‌اند که زن‌ها بیش از مردها جزییات هیجانی یک رویداد را به خاطر می‌سپارند. با این حال آیا ممکن است عواملی روی این تفاوت تاثیر بگذارند؟ آیا آن‌طور که گفته می‌شود، روش‌های پیشگیری از بارداری می‌توانند روی حافظه خانم‌ها موثر باشند؟

 

دانشمندان معتقدند که هورمون‌های بدن افراد روی شکل‌گیری خاطرات آن‌ها موثرند. برای مثال، هورمون‌هایی که در پاسخ جنگ یا گریز ما (واکنشی که اغلب، بدن ما نسبت به استرس و یا ترس از خود نشان می‌دهد) نقش دارند، روی نحوه یادآوری یک خاطره خاص تاثیر می‌گذارند. به همین دلیل، حوادث تکان‌دهنده در مقایسه با فعالیت‌های روزمره ما خیلی تاثیر بیشتری دارند. تصور می‌شود بخشی از مغز به آمیگدال، نقشی مرکزی در ایجاد و ذخیره خاطرات جدید دارد و این بخش، با گیرنده‌های این هورمون‌ها کار می‌کند.

 

مشخص است که قرص‌های پیشگیری از بارداری،‌ از طریق کاهش میزان استروژن و پروژسترون در بدن زن، تخمک‌گذاری را محدود می‌کنند. اما هنوز مشخص نیست که آیا این تغییر هورمونی روی نحوه یادآوری خاطرات زن‌ها هم اثر می‌گذارد یا نه.

 

در یک مطالعه جدید،‌ محققان گروهی از زنانی را که از قرص‌های خوراکی پیشگیری از بارداری استفاده می‌کردند، با زنانی که بدون مصرف هیچ قرص هورمونی،‌ دوران قاعدگی طبیعی داشتند، مقایسه کردند تا ببینند آیا نحوه یادآوری رویدادها در آن‌ها با هم متفاوت است یا خیر. هر گروه، داستان پسر جوانی را که با یک خودرو تصادف می‌کند، با استفاده از چند اسلاید دیدند.

 

بعد از بررسی، دانشمندان به این نتیجه رسیدند زنانی که قرص‌های پیشگیری از بارداری مصرف می‌کردند، اصل موضوع و نکات مهم را به خاطر داشتند، اما به اندازه زنانی که قرص مصرف نکرده بودند، جزییات را به یاد نمی‌آوردند.

 

ممکن است این تفاوت، نتیجه استروژن و پروژسترون باشد، چرا که آن‌ها در نحوه دریافت هورمون‌های استرس در مغز،‌ تداخل ایجاد می‌کنند.

 

البته علیرغم تاثیری که استفاده از این قرص‌ها روی حافظه زنان دارد، دانشمندان تاکید می‌کنند که این تاثیر،‌ اصلا بدان معنا نیست که قرص‌های پیشگیری از بارداری، حافظه افراد را ضعیف یا خراب می‌کند. بلکه یافته‌ها نشان می‌دهد که در چنین شرایطی، زنان چه نکاتی را با وضوح بیشتری به حافظه خود می‌سپارند.

 

منابع:tebyan.net


بارداری و زایمان راحت با

تور ویژه مشهد // قیمت مناسب

شماره موبایلتان را خودتان بگذارید 912sara

خانه ایی مدرن و شیک داشته باشید

جلوگیری از ریزش مو

تقویت رشد مو

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– علاوه بر جلوگیری از بارداری، قرص ضد بارداری تاثیرات دیگری هم بر بدن می گذارند که برخی از آنها خوشایند و برخی دیگر ناخوشایند هستند.

این قرص ها باعث تغییرات جدی در وضعیت هورمونی بدن می شوند. در برخی از این موارد، عوارض آنقدر آزاردهنده خواهند بود که فرد ترجیح می دهد مصرف آنها را قطع کند. همانطور که می دانید قرص‌های ضد بارداری حاوی هورمون هایی هستند که مانع آزاد شدن تخمک از تخمدان ها می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد که در بسیاری از زنان، مصرف این قرص‌ها عوارض جانبی را در پی دارد که اغلب این عوارض طی دو تا سه ماه پس از مصرف دارو کاهش یافته و از بین می‌روند.

شایع ترین عوارض انواع قرص ضد بارداری، قاعدگی های منقطع و لکه بینی است. این وضعیت معمولا در دوره های اول مصرف است و به مرور زمان معمولا بدن خود را با این قرص ها تطبیق خواهد داد.

از دیگر عوارض شایع قرص ضد بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قرص ضد بارداری خوراکی به LD دارای دو جزء اصلی استروژن و پروژسترون است که هر جزء از این هورمو ن ها عوارضی بر بدن بر جای می گذارند.

عوارض گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و افزایش وزن به علت احتباس آب در بافت های بدن از عوارض هورمون استروژن موجود در قرص LD است.

مصرف قرص LD بر روی سیستم انعقاد خون تاثیر گذاشته و موجب افزایش فاکتورهای انعقادی می شود. بنابراین احتمال خطر ابتلا به سکته های مغزی در افرادی که از این نوع قرص استفاده می کنند، بالا می رود.

بروز سکته های مغزی بر اثر مصرف قرص LD زمانی رخ می دهد که فرد پس از خوردن قرص، مایعات زیادی ننوشد. با تاثیر هورمون استروژن بر روی سیستم عصبی فرد، احتمال وقوع سردرد در افراد شده و تعداد حملات میگرن نیز افزایش می یابد.

همچنین مصرف این قرص موجب بروز سردردهای تنشی می شود. افزایش فشارخون نیز از دیگر عوارض قرص LD است که به نوعی هم زمینه ساز شروع پرفشاری خون است و هم در افرادی که فشار خون دارند موجب افزایش آن می شود.

زمانی که فشار خون سیستولیک افراد بالای ۱۴۰ میلی لیتر جیوه باشد توصیه می شود که از مصرف قرص های LD خودداری کنند.

استروژن موجود در قرص های LD احتمال بروز عفونت های واژینال را افزایش می دهد و اختلال در دوره های خونریزی قاعدگی را به دنبال دارد.

از دیگر عوارض مربوط به قرص LD افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم است. همچنین مصرف این قرص باعث بزرگ شدن سینه ها می شود.

استفاده از قرص های LD در مواردی منجر به بروز یرقان و مشکلات کبدی می شود، در مواردی نیز تیره شدن رنگ پوست بر اثر مصرف LD در افراد رخ می دهد. جزء پروژسترون LD نیز عوارضی مانند افزایش LDL خون، ریفلاکس معده، یبوست، افزایش دمای بدن و ترشح شیر از سینه ها را به دنبال دارد.

همچنین قرص های LD با داروهای انعقاد خون کاملا تداخل دارند، قرص ها در داخل کبد دچار فعل و انفعالاتی می شوند که در اصطلاح پزشکی به آن متابولیزه شدن می گویند. این مساله باعث می شود داروهای انعقادی سریع تر دفع شوند و در نتیجه تاثیرشان بر روی بدن بیمار نیز کمتر می شود.

همه چیز درباره هفته سی و دوم بارداری

زیبایی جنین در چه ماهی شکل می گیرد؟

عوارض قرص حشره کش در دوران بارداری

علت تغییرات خلقی مردان و زنان در دوران قاعدگی

جلوگیری اورژانسی از بارداری یعنی : یک خانم و اقا،  روش جلوگیری از بارداری خودشان را  دارند مثلا کاندوم و حالا به هر دلیلی، این روش با شکست مواجه شده. (مثل پارگی کاندوم). حالا باید چکار کنند؟ از روشی خارج  از روتین، به جلوگیری پس از نزدیکی استفاده کنند.

– در کشورهای غربی، به این قرصهای پیشگیری اورژانسی از بارداری می گویند: قرص صبح روز بعد از نزدیکی.

– شما حق ندارید  قرص اورژانسی را  به عنوان یک روش ، “انتخاب کنید. قرص اورژانسی جلوگیری از حاملگی، اسم اش روش هست: یعنی اورژانسیدر شرایط اضطرار و اجبار نه اینکه شما از قبل نزدیکی برای خوردنش بره ریزی کنی !!

– شما فقط سالی ۱-۲ بار مجاز به استفاده از روش اورژانسی جلوگیری از بارداری هستید.

– روش اورژانسی جلوگیری، یک شوک و تداخل بزرگ در کار تخمدان است و شما با این کار تخمدان خودتان را گیج می کنید.

برخی از خانم ها پس از مصرف قرص ضد بارداری خونریزی خفیفی را تجربه می کنند. این خونریزی سه روز پس از مصرف قرص ها قطع می شود. اگر خونریزی قطع نشد یا شدیدتر شد به پزشک مراجعه کنید. خونریزی نشانه مشکلات جدی تری است.

قرص ضد بارداری اورژانسی بر عادت ماهانه تاثیر می گذارد. عادت ماهانه بعدی ممکن است یک هفته زودتر یا یک هفته دیرتر اتفاق بیفتد. اگر عادت ماهانه شما بیش از یک هفته به تعویق افتاد حتما آزمایش بارداری انجام دهید.

استفاده از قرص های ضد بارداری اورژانسی باعث خونریزی خفیفی می شود. اما در حالتی که خونریزی شدید باشد مسئله جدی است. اگر خونریزی دارید، احساس سرگیجه می کنید و شکم تان درد می کند با پزشک تماس بگیرید.

همچنین اگر خونریزی شما بعد از سه روز متوقف نشد یا شدیدتر شد با پزشک تماس بگیرید. علائم شما نشانه های شرایط جدی هستند که نیاز به درمان و معالجه با دارو دارد.

این قرص می تواند عوارضی شبیه تهوع، سرگیجه، نفخ ، ورم و ایجاد کند. این علایم را به بارداری ربط ندهید. بارداری شما فقط با آزمایش خون مشخص می شود.

هم اکنون مصرف برخی از برندهای خارجی قرص‌های ضد بارداری (یاسمین و یاز) حاوی ماده خطرناک دروسپیرنون در کشورهای توسعه یافته به علت تاثیر جدی آنها بر افزایش درصد بروز سکته‌های مغزی و قلبی در زنان، مورد تردید واقع شده است.

عرضه قرص‌های ضد بارداری «یاز» و «یاسمین» که حاوی ماده دروسپیرنون می‌باشند هم اکنون علی رغم مقاومت بسیار شدید شرکت آلمانی بایر در آمریکا و سایر کشورهای جهان با برچسب «هشدار جدی افزایش ریسک ایجاد لخته‌های خونی خطرناک» صورت می‌گیرد.

با این وجود شرکت بایر با سوء استفاده از بی‌اطلاعی و ضعف علمی مشهود در کشورهای جهان سوم و کمتر توسعه یافته، بازار محصولات خطرناک خود را از آمریکا و اروپا به آسیا و آفریقا منتقل کرده است.

شایان ذکر است سازمان غذا و داروی آمریکا هنوز مصرف قرص‌های ضد بارداری حاوی این ماده را ممنوع نکرده، اما با ارائه «هشدار جدی»،  نصب برچسب، انجام تحقیقات اختصاصی و ارائه اطلاعات به مردم؛ نسبت به نگرانی‌های متخصصین در مورد عوارض جدی قرص‌های برندهایی همچون «یاسمین» و «یاز» واکنش نشان داده است.

تحقیقات نشان می دهد که استفاده مرتب و ناسب از قرص ضد بارداری اورژانسی می تواند عوارض خطرناکی برای فرد داشته باشد. البته مصرف قرص های اورژانسی ضد بارداری در برخی از زنان عوارض خاصی ایجاد نمی کند در صورتی که مصرف برخی از این قرص های اورژانسی می تواند در بلند مدت تاثیرات منفی داشته باشد.

قرص های ضدبارداری اورژانسی معمولا حاوی هورمون پروژسترون هستند و توصیه می شود که این قرص ها به طور مرتب مصرف نشود، زیرا در تمام موارد ممکن است نتیجه مطلوبی نداشته باشد.

باید توجه کنید که بهترین روش جلوگیری از بارداری، انتخاب یک روش مناسب و بره ریزی شده است و نباید تنها به قرص های اورژانسی تکیه کنید.

برخی از عوارض قرص های اورژانسی ضد بارداری عبارتند از:

البته باید اضافه کرد که این عوارض در همه زنان ایجاد نمی شود و در برخی خفیف تر از برخی دیگر است. علاوه بر این، اکثر این نشانه ها معمولا در طی سه تا چهار روز پس از استفاده از قرص های اورژانسی برطرف می شوند.

به طور کلی، برای جلوگیری از بارداری بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا پزشک، بهترین روش ضد بارداری را با توجه به شرایط شما به شما ارائه دهد. برای مصرف قرص های ضد بارداری اورژانسی هم بهتر است احتیاط کرده و تنها در مواقع ضروری مصرف شود.

همه چیز درباره هفته سی و دوم بارداری

غربالگری سه ماهه اول چه چیزهایی را نشان می دهد؟

علت حاملگی خارج رحم چیست؟

از بارداری خود عکس بگیرید!

برای درمان دیابت بارداری چه باید کرد؟

چند روز بعد از تخمک گذاری احتمال بارداری وجود دارد؟

دکتر سلام

تخمدان پلی کیستیک شایع ترین علت ناباروری زنان

هزینه آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی چقدر است؟ + فیلم آنژیوگرافی

مشکلات روانی و اثرات آن در ناباروری و نازایی

۱۰ شغل ضد باروری مردان +ویدئو

درمان و علل کلیه سنگ ساز +ویدئو

ویدیو های سلامت

کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو

چگونه خاطرات بد را از ذهنمان پاک کنیم؟/ویدئو

پس از مرگ، برای بدن چه اتفاقی می افتد؟ + ویدیو

پزشکی را با چی عوض می کنی+ فیلم

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

آزمایش ایدز یا عفونت HIV در بهترین آزمایشگاه

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *