عوارض تستسترون

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

تستسترون ی آشنا در پزشکی و جوامع ورزشکاران بدن‌ساز است. این هورمون که از دسته هورمون‌های استروئیدی است نقش مهمی در بلوغ و نمو پستانداران از جمله انسان‌ها دارد. هورمون تستوسترون توسط ورزشکاران به عنوان کمک کننده و افزایش دهنده عملکرد استفاده می‌شود. امروز در جیمیتو به بررسی هورمون تستسترون و اثرات آن خواهیم پرداخت.

 

همان‌طور که اشاره کردیم تستسترون هورمونی جنسی است که تولید آن بیش از دو ماهگی در رحم مادر آغاز گشته و در تعیین جنسیت نوزاد دخالت دارد. تولید این هورمون در دوران بلوغ به عنوان نیاز جنسی برای تکامل بلوغ در پسران مورد نیاز است. وجود این هورمون باعث تغییرات فیزیکی در بدن جنس نر می‌گردد. هورمون تستوسترون از جمله هورمون‌های استروئیدی است که ساختار اصلی آن کلسترول است.

 

تستسترون مهم‌ترین هورمون مردانه و بسیار مؤثر در رشد و تکامل اندام‌های جنسی و بروز صفات ثانویه جنسی مانند رویش موی صورت، بم شدن صدا، ریزش موی مدل مردانه و خواص آنابولیک مانند رشد عضلات و توده استخوانی است. این هورمون باعث جهش رشد در نوجوانان و توقف رشد قدی با بستن صفحات رشد در دو انتهای استخوان‌ها می‌شود. تستسترون باعث ساخته شدن بافت‌ها می‌گردد. محل اصلی ساخت و ترشح این هورمون در بدن مردها بیضه است هر چند که مقدار کمی در غده فوق کلیوی هم تولید می‌شود.عوارض تستسترون

تستسترون با افزایش سن دچار کاهش می‌گردد. کاهش سطح تستسترون علائمی به مانند افسردگی، کاهش انرژی، کاهش میل جنسی، کاهش تحرک، پرخاشگری، عدم تمرکز، درد عضلانی و بی‌خوابی دارد. کاهش تستوسترون عوارض جانبی زیادی نیز دارد. اغلب مردان بعد از سن ۳۰ سالگی دچار روند نزولی در سطح تستوسترون خون می‌شوند که این امر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی، کم شدن تراکم استخوان و مواد معدنی، اختلال در عملکرد جنسی و کاهش توان عضلانی را در پی دارد. خانم‌ها نیز در اثر کاهش سطح این هورمون آنابولیک در بدنشان دچار مشکل می‌شوند. کاهش تستوسترون سبب از بین رفتن تعادل بین تستسترون و استروژن می‌گردد که نتیجه آن افزایش چربی بدن، کندی متابولیسم، کاهش استقامت و پوکی استخوان است.

بدن‌سازان در وهله اول به علت تأثیرات عضله سازی این هورمون از استرهای مختلف تستوسترون مانند تستسترون سوسپانسیون، پروپیونیت و استفاده می‌کنند، استفاده غیرعلمی این هورمون توسط ورزشکاران (افراد سالم) دوپینگ محسوب می‌شود و بسته به نوع دارو با عوارضی چون ریزش موی سر، افزایش موهای زائد بدن، جوش‌های پوستی، کاهش میزان ترشح این هورمون توسط بدن و قدرت باروری (وابسته به نوع سیکل)، ژنیکوماستی و همراه خواهد بود.

آمپول تستسترون همچنین در پرورش اندام و ورزش‌های قدرتی دیگر نیز کاربرد دارد. این دارو که تحت عناوین تجارتی مختلف تولید و عرضه می‌شود تستوسترونی طولانی اثر بوده و بسته به ویژگی‌های متابولیکی افراد، به مدت ۲ یا ۳ هفته در بدن به صورت فعال باقی می‌ماند؛ اما بدن‌سازان و وزنه‌برداران قدرتی به طور متوسط هفته‌ای یک تزریق از این دارو را انجام می‌دهند. این موضوع نشان می‌دهد که نیمه‌عمر پلاسمایی این دارو در خون حدود ۷ روز است.

 

مصرف تستسترون در دوران بارداری توسط مادر می‌تواند کاملاً خطرناک باشد. لذا قبل از مصرف داروهای شامل این هورمون می‌بایست با پزشک مشورت کنید. همچنین اگر فرد مبتلا به سرطان پروستات، سرطان سینه یا بیماری‌های دیگر به مانند بیماری قلبی هستید، مصرف خودسرانه تستسترون می‌تواند برای شما خطرناک باشد. پزشکان تزریق یا خوردن تستوسترون را به صورت دارویی برای بیماران کلیوی و کبدی نیز ممنوع کرده‌اند. عوارض مصرف خودسرانه تستسترون می‌تواند غیرقابل جبران و برگشت‌پذیر باشد لذا در صورت نیاز می‌بایست قبل از هر اقدامی، با پزشک متخصص مشورت کرد. در ادامه به طور مفصل به باید و نبایدهای مصرف تستوسترون خواهیم پرداخت.

در صورتی که یکی از موارد زیر را در خود دارید یا نسبت به دریافت تستسترون حساسیت دارید باید به پزشک خود یا مربی ورزشی خود اطلاع دهید. مواردی که موجب تداخل و بروز مشکلات جدی با مصرف تستسترون می‌شود شامل:

حتی اگر مشکوک هستید که بیماری‌هایی به مانند آنچه که در ادامه خواهیم گفت می‌تواند سلامتی شما با مصرف تستوسترون را به حاشیه بکشاند می‌بایست به تجویزکننده تستوسترون اطلاعات لازم را بدهید. بیماری‌های مشکوک به دریافت تستسترون عبارت‌اند از:

خوردن داروهای تستسترونی می‌تواند به جنین مشکلات جبران ناپذیر وارد کند و موجب بروز مشکلات مادرزادی در آن شود. اگر حامله هستید به هیچ وجه تستسترون مصرف نکنید (اهمیت این موضوع باعث گفتن چند بار آن شده است) و اگر در طول دوره درمان نیاز دارید که از هورمون تستوسترون مصرف کنید می‌بایست با پزشک مشورت‌های لازم را داشته باشید. تنها زمانی مجاز هستید دارویی مصرف کنید که پزشک آن را تحت کنترل داشته باشد.

اطلاعات دقیقی از انتقال تأثیرات تستسترون به شیر مادر در دسترس نیست، بنابراین می‌بایست در زمان شیردهی به کودک نیز احتیاط‌های لازم را داشته باشید.

تستسترون به صورت تزریقی وارد عضلات می‌شود و هر دو هفته تا چهار هفته یک‌بار می‌توان تزریق انجام داد. سوء استفاده و مصرف نا به‌جای تستسترون همان‌طور که بارها اشاره کردیم عوارض جانبی به دنبال دارد که از جمله آن‌ها در مردان بزرگ شدن سینه‌ها، بیضه‌های نابارور، فشارخون بالا، حمله‌های قلبی، سکته مغزی، بیماری کبدی، مشکلات رشد استخوان، اعتیاد به مصرف دوباره و اثرات ذهنی به مانند خشونت است. این علائم شباهت زیادی به کمبود تستسترون دارد و باعث سردرگمی افراد می‌گردد.

تزریق تستسترون باید زیر نظر پزشک متخصص باشد و مراقبت‌های لازم بعد از آن انجام شود. در طول مدت درمان می‌بایست شخص زیر نظر پزشک باشد. برخلاف آنچه که تصور می‌شود تستسترون در مورد عملکرد ورزشی نمی‌تواند تأثیر معجزه‌آسایی داشته باشد. آنچه که مسلم است مصرف درست مواد غذایی و تأمین روزانه نیاز بدن برای دریافت تستسترون توسط غدد درون‌ریز است. در طول مدت‌زمان دریافت تستسترون می‌بایست شما آزمایش‌های مکرر خون برای ارزیابی وضعیت بدنی خود داده باشید. رشد استخوان پسران در دوران بلوغ می‌تواند تحت تأثیر هورمون تستسترون باشد لذا می‌بایست در این افراد با استفاده از اسکن و رادیولوژی طول استخوان‌ها را ارزیابی کرد.

 

 

در صورتی که یکی از علائم ذکر شده در یا تنفس سخت، تورم در چهره، لب‌ها و گلو را مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید. علائم عوارض جانبی تستوسترون عبارت‌اند از:

مصرف تستسترون در بانوان موجب بروز برخی از ویژگی‌های مردانه در آن‌ها می‌شود. اگر شما تحت درمان با تستوسترون هستید و یکی از علائم زیر را مشاهده کردید بهتر است با پزشک خود سریعاً تماس حاصل نمایید.

این علائم و همه نکاتی که در مورد تستسترون به شما گفته شد برخی از نشانه‌های مصرف این هورمون است و شما می‌بایست در طول مدت درمان یا تزریق تحت نظر پزشک باشید.

 

داروهای گیاهی و برخی دیگر از داروهای مربوط به پیشگیری و کنترل بیماری‌ها در کنار مصرف تستوسترون ممکن است عوارض جانبی داشته باشد؛ بنابراین اگر شما نیاز دارید روزانه از مواد دارویی دیگر استفاده کنید با پزشک خود قبل از تزریق تستسترون مشورت کنید. داروهایی هم‌پایه با تستسترون وجود دارند که عبارت‌اند از Danazol، Fluoxymesterone، Methyltestosterone،Oxandrolone و Nandrolone که اثرات مشابه تستسترون دارند.

اگر به بدنسازی علاقه مند هستید و قصد دارید به جای مصرف داروهای پر خطر استروئیدی به سراغ روش‌های طبیعی بروید. در این بخش شما را راهنمایی خواهیم کرد.

 

قبل از هر کاری باید عادت غذایی خود را تغییر دهید و به سراغ غذاهایی بروید که به صورت طبیعی برای شما این هورمون را تولید کنند. در این بخش به این غذاها اشاره خواهیم کرد.

 

خوردن مواد غذایی سالم‌تر سطح تستسترون شما را افزایش می‌دهد، برای مثال می‌توانید از مواد غذایی که منبع غنی مواد معدنی هستند استفاده کنید. سبزی‌ها، دارای مقادیر زیادی کلسیم، روی و منیزیم هستند که تولید تستسترون را افزایش می‌دهند.

 

آجیل شامل پسته، بادام، فندق، بادام‌زمینی حاوی مقادیر کافی از چربی‌های مفید، پروتئین و ویتامین E است که در افزایش تولید تستوسترون بی‌تأثیر نیستند.

 

گوشت ماهی، صدف دریایی، شیر و لبنیات غنی از روی هستند. روی ماده مغذی است که تولید تستوسترون در بدن را افزایش می‌دهد. اگر علاقه‌ای به خوردن گوشت و صدف ندارید می‌بایست از مکمل‌های غذایی استفاده کنید.

تخم‌مرغ حاوی کلسترول مفید برای بدن است که می‌تواند تولید هورمون تستوسترون در بدن را افزایش دهد؛ بنابراین توصیه شده است روزانه ۳ عدد تخم‌مرغ کامل برای افزایش سطح تستسترون میل کنید.

 

عوارض تستسترون

مردان چاق به نسبت هم نوعان لاغر خود میزان تولید تستوسترون پایینی دارند؛ بنابراین برای تولید تستوسترون هر گرم برای شما مهم و قابل توجه است. سعی کنید خوردن نوشیدنی‌های قندی که عامل اصلی چاقی است را کاهش دهید.

 

خوردن برگ کاهو و کلم تأثیر شگفت‌انگیزی در افزایش تولید تستوسترون در مردان دارد. این در حالی است که در زنان تولید هورمون‌های مردانه با خوردن کاهو کاهش پیدا می‌کند.

 

تحقیقات علمی نشان داده است که خوردن ویتامین D3 میزان تولید تستسترون بدن را افزایش می‌دهد.

از دیگر روش‌های افزایش تولید تستسترون در بدن تغییر در سبک زندگی است که از جمله این تغییرات خواب بهتر داشتن، کاهش استرس در زندگی، عدم مصرف الکل و نیکوتین، کاهش کافئین مصرفی، ورزش کردن، کنترل فشارخون و دوری از مواد شیمیایی و مضر برای بدن است.

 

امیدواریم که توانسته باشیم شما نسبت به تستسترون و مصرف آن را تغییر داده باشیم. و توجه داشته باشید که این مقاله صرفا در مورد عوارض و پیامدهای استفاده از این دارو بوده و هرگز و تحت هیچ شرایطی بدون مشورت پزشک این دارو را مصرف نکنید.

 

بخوانید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

عالی بود
واقعا اطلاعات مفیدی را آقای جعفری در اختیار ما قرار دادید
من برادرم از این دارو استفاده کرده
و الان بعد از چندین سال با مشکلاتی مواجه شده است
به همه ورزش کارها توصیه می کنم
هرگز از آمپول تستسترون استفاده نکنند

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

گردآوری – نبض ما

دانشمندان دریافته اند استروئیدهای آنابولیک می توانند رشد ماهیچه های اسکلتی را در جانوران آزمایشگاهی تقویت کنند. پس از این کشف، وزنه برداران و بدنسازان و سپس ورزشکاران سایر رشته های ورزشی از این ترکیبات استفاده کردند. این روزها استفاده از انواع هورمون های نیروزا میان جوانانی که تب داغ تناسب اندام و عضلانی شدن را در سر دارند رایج شده است. بعضی از این ورزشکاران که هم ورزشکار حرفه ای و هم مبتدی جزو آنها هستند، بدون توجه به عوارض هورمون های مردانه و فقط برای رسیدن به هدف کاذبی که در سر دارند سلامتی شان را به خطر می اندازند.

در نتیجه مصرف خودسرانه این هورمون های مردانه ، سطح کلی هورمون ها در بدن افراد به هم می ریزد. مرکز کنترل رفتارهای جنسی در مغز، نزدیک قسمت کنترل رفتار قرار دارد. وقتی سطح هورمون های جنسی که عموما جزو هورمون های مردانه هستند تغییر می کند، رفتار فرد مصرف کننده نیز به طرز خشونت آمیز تغییر می کند.عوارض تستسترون

از دیگر عوارض این هورمون های مردانه دیابت، پرفشاری و سکته های مغزی، قلبی و مشکلات کبدی و کلیوی است. از آنجا که هورمون ها به صورت تزریق استفاده می شوند. درصورتی که از سرنگ تمیز استفاده نشود، عوارض مصرف هورمون با بیماری هایی مانند هپاتیت و ایدز می شود.

برخی از این داروهای هورمونی می توانند کاهش عملکرد و اندازه غدد جنسی، عقیم شدن و حتی مرگ را به دنبال داشته باشند، گذشته از این موارد هورمون های رایج در بدنسازی حتی آثار منفی بر کبد و کلیه ها هم می گذارند.

در ادامه به بررسی برخی از این هورمون های مردانه می پردازیم:

انواعی از داروها که از هورمون های جنسی مردانه مشتق شده و برای تقویت عضلات استفاده غیرقانونی دارند. وجود این مواد در خون و ادرار ورزشکاران به عنوان دوپینگ محسوب می شود. استفاده از این داروها که حاوی هورمون های مردانه هستند به خصوص در خانم ها باعث ریزش موی سر، عضلانی شدن بیش از حد و به صورت مردانه، پرمویی، اختلال سیستم باروری و بم شدن صدا می شود.

گاه این عوارض حتی بعد از قطع مصرف داروها نیز باقی خواهد ماند. استفاده از این داروها در مردان هم با وجود اینکه این مواد مشتقات تستسترون هستند، به خاطر سرکوب سیستم ترشح هورمون های مردانه درونی، باعث کوچک شدن بیضه ها، عقیمی و بیماری پروستات می شود. علاوه بر این، عوارض کبدی مثل سرطان های کبدی و عوارض روانی شدید این داروها تا سال ها بعد بیمار را آزار خواهد داد.

برخی ورزشکاران علاوه بر سوماتوتروپین (هورمون رشد) انسولین را هم به کار می گیرند تا اینکه اثر هورمون رشد را بهبود بخشند.افراد عادی ممکن است با یک بار تزریق انسولین دچار افت قند خون شدید و شوک هیپوگلیسمی ناشی از آن شوند، به کما بروند و هیچ وقت هم از این کما زنده و سالم بیرون نیایند.

زمانیکه فردی خودسرانه شروع به مصرف استروئیدهای آنابولیک می کند، تعادل کلسترول خونش به هم می ریزد. از طرف دیگر می تواند خشکی و شکنندگی عروق خونی را هم به دنبال داشته باشد. همچنین استروئیدها می توانند پارگی مویرگ ها و افزایش فشار خون را به دنبال داشته باشند. گاهی این افزایش فشار خون تا ابد با فرد خواهد ماند. مصرف مداوم انواع استروئیدها افزایش چربی بد و تری گلیسرید خون و کاهش چربی خوب خون را در پی خواهد داشت. با این حساب تمام این عوامل دست به دست هم می دهند و زمینه ابتلای فرد به بیماری مزمن و ناگهانی قلب و عروق را فراهم می کنند.

تستوسترون یکی از هورمون های آنابولیک و از هورمون های شبه گنادی است. این هورمون های مردانه میزان ساخت پروتئین را افزایش و میزان تجمع چربی را کاهش می دهند و در نهایت با انتقال چربی از بافت چربی به خون، باعث می شوند بافت خشک بدن افزایش یابد.

تزریق تستوسترون به بدن علاوه بر تأثیرات مستقیم، می تواند ترشح هورمون های تیرویید، رشد و کورتیزول را نیز مختل کند. شایع ترین عوارض سوء مصرف تستوسترون در مردان و زنان، آکنه های صورت، ریزش مو، تغییر میزان ترشح آنزیم های کبدی و ابتلا به کبد چرب، کاهش چربی خوب خون و افزایش چربی بد، افزایش تری گلیسرید، افزایش فشارخون، کاهش ایمنی بدن، بروز حالت های تهاجمی و کاهش میل و اذت جنسی است.

عوارض شایع مصرف تستوسترون در مردان با مهار هورمون های محرک جنسی در هیپوفیز به وجو می آید که به کاهش اسپرم سازی و خیلی وقت ها به ناباروری فرد منجر می شود. علاوه بر این موارد، با تغییری که هورمون تستوسترون در بافت چربی ایجاد می کند، علایم افزایش سطح استروژن خون هم در فرد دیده می شود که به صورت بزرگ شدن سینه ها و تغییر در رشد موهای زاید بدن است. در مقاله های علمی متعددی نیز به ارتباط بسیاری از تومورها و سرطان ها از جمله سرطان پروستات با افزایش غیرطبیعی این هورمون دربدن اشاره شده است.

در پزشکی فقط برای افرادی که به صورت طبیعی دچار کم کاری غدد جنسی هستند از تستوسترون استفاده می شود وگرنه استفاده از آن به دلیل عوارض متعدد توصیه نمی شود.

هورمون ها و شبه هورمون ها (تحریک کننده هورمون های بدن) از جمله موادی هستند که برای بدن ورزشکاران مضرند و در لیست ممنوعه قرار دارند. برخی دیگر از این مکمل ها که در این لیست قرار ندارند مثل اسید آمینه، کراتین، پودرهای پروتئینی Bcaa ممنوع نیستند ولی نحوه استفاده و شرط سنی مصرف کننده دارند. به طور مثال افراد زیر ۱۸سال به هیچ عنوان حق استفاده خودسرانه از این مواد را ندارند و باید با چکاپ های سلامتی و تحت شرایط بسیار خاص این مواد توسط پزشک برایشان به صورت دارو تجویز شود. مکمل ها باید آرم و لوگوی وزارت بهداشت و بارکد شبنم داشته باشند. دیده شده که در قوطی مکمل های اصلی و استاندارد، داروهای تقلبی ریخته شده است. بنابراین برای خرید این مکمل ها باید به داروخانه های مجاز مراجعه شود.

 

علل و درمان ضعف غدد آدرنالین

عوارض کم کاری تیروئید در مردان

همه آنچه درباره اسکن تیروئید باید بدانید

این افراد قند خون می گیرند؟!

وقتی که کف دست و پا عرق می کند

با عرق زیر بغل چه کنیم؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

عوارض تستسترون

سلام.ایا مصرف هورمون ها مثل ال ارژنین روی چشم تاثیر میگذارد وباعث ضعیف شدن چشم میشود یا خیر؟

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

تزریق تستوسترون سطح کلی هورمون ها در بدن افراد را به هم می ریزد. وقتی سطح هورمون های جنسی که عموما جزو هورمون های مردانه هستند تغییر می کند، رفتار فرد مصرف کننده نیز به طرز خشونت آمیز تغییر می کند. میزان تستوسترون در دوران نوجوانی و اوایل بلوغ ترشح می شود. همانطور که سن افزایش می یابد، به همان نسبت میزان تستوسترون نیز کاهش می یابد.

تستوسترون یک هورمون جنسی طبیعی است که در بیضه‌های انسان تولید می‌شود. مقدار کمی تستوسترون نیز در تخمدان و سیستم آدرنال زنان تولید می‌شود. تزریق تستوسترون در مردان و پسران برای درمان مشکلات ناشی از فقدان این هورمون مانند تأخیر در بلوغ، ناتوانی جنسی یا سایر اختلالات هورمونی استفاده می‌شود. تزریق تستوسترون همچنین در زنان برای درمان سرطان پستان در زمانی استفاده می شود که این بیماری به سایر قسمت های بدن گسترش یافته باشد. تستوسترون کیفیت عملکرد ورزشی را افزایش نخواهد داد و نباید برای این منظور استفاده شود.

این نوع درمان می تواند اثر معکوس بر هیپوگنادیسم بگذارد، اما هنوز مشخص نیست که آیا این درمان می تواند برای افراد مسن مفید باشد یا نه. برخی مردان باور دارند که مصرف تستوسترون موجب جوانی و کسب انرژی می شود.برخی مطالعات نشان داده مردانی که هورمون تستوسترون را دریافت کردند، توده عضلانی آنها افزایش یافت، اما قدرت عضلانی را بدست نیاوردند.


عوارض تستسترون

1.تستوسترون باروری را افزایش می‌دهد

تستوسترون به ویژه در سطوحی که توسط ورزشکاران برای پرورش اندام، استفاده می‌شود، می‌تواند با کوچک و تنبل ساختن بیضه ها، یک مرد را عقیم سازد.

2. بالا بودن وزن به سطح تستوسترون ربطی ندارد

چربی بالا در بدن مانند اسفنج عمل کرده و تستوسترون را کاهش داده و تمایل جنسی ، انرژی و دیگر ویژگیهای مردانه را کاهش می‌دهد. این به ویژه وقتی درست است که چربی، دور شکم یا عضله های شکم را فرا می گیرد. چربی ران و باسن اثر کمتری بر تستوسترون دارد.

3. مردان می‌توانند سطوح تستوسترون خود را با تمرینات شدید بالا ببرند

رابطه بین تستوسترون و ورزش پیچیده است. بله، ورزش معتدل می تواند سطوح تستوسترون را مقداری افزایش دهد، اما اگر تمرینات شدید باشد، می‌تواند سطوح تستوسترون را کاهش دهد. همچنین این مساله درست است که تستوسترون پائین ورزش کردن را دشوار تر می‌کند، و این امر می‌تواند به چرخه نادرست بی تحرکی و کاهش سطح هورمون ها منجر شود.

4. بحران میانسالی مردان به تستوسترون ربطی ندارد

در بسیاری مواقع ، وقتی مردان می گویند که شغلشان، همسرانشان، یا کلا زندگیشان کسل کننده شده اند، در واقع از کمبود تستوسترون رنج می‌برند. به این پدیده ” مونو پورش” می‌گوییم ،چون بسیاری را دیده ایم که فکر می‌کنند خریدن یک ماشین خیلی جدید و خوب به آنها جذابیت جنسی و دلربایی می‌دهد، در واقع ، بهتر است این افراد سطح تستوسترون خود را چک کنند.

5. مکمل های تستوسترون ایمن اند ، چون FDA آنها را تائید کرده است.

در واقع تستوسترون یا مواد حاوی تستوسترون را فقط می توان تحت نظارت پزشک استفاده کرد .

6. تستوسترون کم باعث افسردگی می‌شود

مردان نمی‌دانند که خود افسردگی یا حالت افسرده ، می‌تواند سطوح تستوسترون را افزایش دهد. از آنجا که بسیاری از مردان نشانه های افسردگی خود را نمی‌شناسند، یا برای یافتن راه درمان افسردگی تمایلی ندارند ، این مشکل مهمی برای میلیون ها مرد است. برخی اوقات اصلاح سطوح تستوسترون ، می تواند نشانه های افسردگی را کاهش دهد و گاهی درمان افسردگی با روانکاوی و/ یا داروی ضد افسردگی، می تواند سطوح تستوسترون را افزایش دهد.

7. داروهای افزایش دهنده نعوظ ( مانند ویاگرا) ، برای مردان با تستوسترون نرمال مناسب است

مطالعات نشان می‌دهند که دارو های افزایش دهنده نعوظ برای مردانی با سطوح تستوسترون نرمال بهتر جواب می‌دهد. زیرا تستوسترون میزان انگیزش لازم برای رابطه جنسی را فراهم می‌کند، ولی دارو های افزایش دهنده نعوظ نمی‌توانند.

8. درمان با تزریق تستوسترون در واقع شبیه عمل های زیبایی است

تزریق تستوسترون برای مردانی که تستوسترون پایین دارند، یک درمان پزشکی معتبر است. کم کاری بیضه ها و کمبود تستوسترون، مردان را در معرض عوارضی مانند سستی، پوکی استخوان، بیماری قلبی و احتمالا بیماری آلزایمر قرار می‌دهد.

9. تستوسترون فقط مشکل افراد سالمند است

مشخصا هر چه سن بالاتر برود، سطح تستوسترون پایین تر می‌آید، اما این وضعیت می‌تواند در هر مردی پیش آید، حتی در نوجوانان . وضعیت هایی مانند بیماری واریکوسل،بیضه های آویزان شده و مشکلات ژنتیکی مشخصی، می‌توانند باعث شوند تستوسترون زیر حد نرمال برود که باید این بیماران تا حد ممکن سریعترمعاینه و درمان شوند.


البته باید گفت که علائم بالا غیر از کاهش تستوسترون، می توانند در اثر افزایش سن، عوارض جانبی برخی داروها، مشکلات تیروئید و افسردگی نیز ایجاد شوند.

آزمایش تستوسترون با نمونه خون در اول صبح انجام می شود، زمانی که میزان این هورمون در بیشترین حالت خود قرار دارد. میزان نرمال این هورمون 3 تا 1 ng/DL است. ممکن است پزشک برای تشخیص قطعی آزمایش را تکرار کند.

اگر میزان این هورمون در خون شما کم شده باشد و علایمی دارید که شرایط عادی زندگی را مختل می کند ممکن است برای شما مکمل تستوسترون تجویز شود. دقت کنید که همه افرادی که این مشکل را دارند نباید این مکمل ها را مصرف کنند. بهترین کار این است که با مراجعه به یک متخصص، خطرات و فواید مصرف این مکمل ها را بفهمید. برای این منظور به متخصص کلیه و مجاری ادراری (اورولوژیست) یا فوق تخصص غدد مراجعه کنید.

تستوسترون در اشکال دارویی مختلفی وجود دارد. از جمله ژل، قرص، کپسول و آمپول. روش تزریقی ارزان ترین گزینه است اما می تواند دردناک باشد. شما این هورمون را بسته به تجویز پزشکتان هر 7 تا 22 روز تزریق می کنید.

برای اطمینان از اینکه تزریق تستوسترون برای شما خطری ندارد، در موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:

این دارو می‌تواند به یک نوزاد متولد نشده آسیب برساند و یا نقایص مادرزادی را ایجاد کند. اگر باردار هستید یا ممکن است باردار شوید، از این دارو استفاده نکنید.اگر در طول درمان باردار شدید بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید. در حالی که این دارو را دریافت می‌کنید، از یک روش مؤثر پیشگیری از بارداری استفاده کنید.

مشخص نیست که آیا این دارو می‌تواند از طریق شیر مادر به کودک شیرخوار انتقال یابد و ممکن است که به کودک آسیبی بزند یا نه. هنگام استفاده از این دارو نباید به کودک شیرخوار، شیر دهید.


اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

اگر موارد زیر را مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید:

زنان دریافت کننده تستوسترون ممکن است ویژگی‌های مردانه‌ای در آنها ایجاد شود که اگر درمان ادامه یابد، می‌تواند غیر قابل برگشت باشد. در صورت مشاهده هر یک از این علائم وجود تستوسترون بیش از حد به پزشک خود مراجعه کنید:

این یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.



بخوانید:


فواید و عوارض کاشت کپسول تستوسترون

تستوسترون چیست؟ افزایش هورمون تستوسترون در مردانعوارض تستسترون


آقایان درباره تستوسترون چه می دانید ؟



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *