عوارض ترک اعتیاد با شربت تریاک

شربت تریاک OT یا ( opium tincture ) در سال ۱۳۹۰ توسط مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران با همکاری جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ (درمان اعتیاد( پروتکل درمان اعتیاد با داروهای آگونیست را اجرا کرد که در طی چند مرحله و با موفقیت ۵۰۰۰ مصرف‌کننده مواد مخدر افیونی با روش DST و داروی شربت تریاک در طی ۱۱ ماه به درمان کامل رسیدند. هم اکنون در ایران کلینیک‌های درمان اعتیاد در کنار متادون، شربت تریاک را به عنوان داروی درمانی معتادان استفاده می‌شود. بر اساس آمارهای ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران و نیز آمار رهایی‌های کنگره ۶۰ از ابتدای سال ۱۳۹۳ تاکنون در مجموع ۱۲۱۹ نفر آقا و خانم با روش کاهش تدریجی DST و داروی شربت تریاک موفق به درمان اعتیاد خود در کنگره ۶۰ شده‌اند.

شربت تریاک (Laudanum) یکی از داروهای گیاهی ساخته شده الکلی است که شامل حدود ۱۰٪ پودر تریاک، معادل ۱٪ مرفین است. رنگ آن قرمز مایل به قهوه‌ای بوده و طعم آن بسیار تلخ است. شربت تریاک شامل تمامی آلکالوئیدهای تریاک، مرفین و کدئین می‌شود.به دلیل غلظت مرفین بالا، مخلوط افیون به عنوان یک ماده مخدر نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته ‌است، در طول تاریخ این ماده برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به ویژه ضد درد و سرفه مورد استفاده بوده‌ است. از آنجاییکه این شربت تمامی آلکالوئیدهای تریاک را دارا می‌باشد به تریاک کامل نیز شناخته می‌شود. لادانوم به صورت دارو در آمریکا و در انگلستان توسط پزشکان تجویز می‌شود. هرچند مصرف این دارو اکنون محدود به کنترل و درمان بیماری اسهال، کم کردن درد و کم کردن اثرات قطع مصرف در نوزادان به دنیا آمده از مادران مصرف‌کننده هروئین و دیگر مواد مخدر است. سازمان غذا و دارو اخیراً اعلام کرده‌ است که میزان در دسترس بودن داروی اپیوم تینکچر در آمریکا دچار مخاطره شده‌ است.

شربت تریاک یکی از قوی‌ترین داروهای خوراکی مشتق از مرفین است که امروزه به عنوان داروی تجویزی مورد استفاده است. به علت قوی بودن این محلول میزان (مصرف بیش از حد) در اثر استفاده زیاد از دارو گزارش شده‌ است. مصرف ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلی‌گرم مرفین برای یک شخص سالم که وابستگی جسمانی به مصرف مواد افیونی ندارد اثر کشنده دارد. مصرف بیش از حد این شربت به شدت اعتیاد آورتر از تریاک می‌باشد.


عوارض ترک اعتیاد با شربت تریاک

یکی از نکات مثبت شربت تریاک این است که معتادان به مواد افیونی خیلی راحت به مصرف این ماده منتقل می‌شوند و چون شناخت کاملی از این ماده دارند از مصرف آن احساس رضایت می‌کنند، به همین علت ماندگاری روی این ماده برای این معتادان بالاست و قطعاً زمانی که این ماده عرضه شود، تعداد زیادی از معتادان علاقه‌مند خواهند بود که آن را مصرف کنند و روی این درمان می‌مانند. نکته مثبت دیگر شربت تریاک این است که تنظیم دوز مصرف آن خیلی راحت است، طول عمر، خواص ماده و عوارض آن خیلی شبیه ماده تریاک است به همین علت اکثر معتادان با آن آشنا هستند، ضمن اینکه عوارض جانبی متادون مثل خواب آوری را ندارد. اگر چه گروه هدف متادون، معتادان تزریقی و گروه هدف شربت تریاک معتادان به تریاک است.

اثر کلی شربت اپیوم OT در عملکرد هماهنگ آلکالوئیدهای مختلف با اثرات مختلف است در حالی که تجربه ثابت کرده الکالوئیدها به تنهایی چنین عملکردی ندارند .

ترکیبات شربت OT اثرات متقابل کاهنده و فزاینده بر یکدیگر دارند و یکدیگر را تعدیل می کنند و همین مساله باعث شده که OT خواص درمانی بسیار پیچیده و بی نظیری داشته باشد بدون آنکه عارضه منفی به جای بگذارد در حالی که هیچکدام از ترکیبات اپیوم به تنهایی چنین خاصیتی را ندارد .

این دارو را می توان مولتی دارو یاد کرد به این دلیل که این ماده از ترکیبات دارویی بسیاری تشکیل شده است که هر یک می تواند نقش درمانی خاصی را دربازسازی سیستم های تخریب شده داشته باشد .

بیماری اعتیاد از نظر تشکیلات هلال (سروج) در سه بخش ناقل های عصبی و هورمون های درون ریز وبرون ریز تخریب ایجاد کرده وهماهنگی این سه بخش را در به تعادل رساندن فرد مصرف کننده مختل می نماید .

رفتارها وحالت های ارادی وغیر ارادی در انسان مرتبط به هماهنگ بودن این سه بخش می باشد. همانطور که می دانیم در بدن انسان مواد شبه افیونی (مخدرهای طبیعی) تولید می شود که به هماهنگ بودن سه بخش ارتباط دارد با توجه به ناشناخته بودن عملکرد فوق در بیماری اعتیاد وناشناخته ماندن آن از دید جامعه پزشکی می بایست تحقیقات میدانی بسیاری در رابطه با این عملکرد هماهنگی سه بخش فوق بوجود آید تا شناخته شود.

بخش عصبی مربوط به ناقل های عصبی و نور ترانسمیترها بوده که در فضای بین سیناپسی عمل می کند.

بخش هورمونی که شامل دو قسمت می باشد. 1- هورمون های درون ریز و 2- هورمون های برون ریز

هورمون های درون ریز بخشی از هورمون ها می باشند که مستقیما وارد گردش خون می شوند و خود را به بافت های هدف نزدیک کرده و نیاز این بافت ها را تامین می نمایند که بخشی از این هدف عملکرد هورمون های برون ریز می باشند.

حال سوال این است که چرا اپیوم یا اپیوم تینکچر بسیار هماهنگ با سیستم های فوق عمل می کند وچرا بیماری اعتیاد نسبت هر نوع موادی را به خوبی درمان می نماید .

تا به امروز مشخص شده است ساختار سیستم ها در گیاهان ، جانوران وانسان شباهت هایی دارند وبه همین دلیل این اپیوم گیاهی با ترکیبات دارویی که خود شباهت شیمیایی به مواد شبه افیونی تولیدی انسان را دارد درمان را پیش می برد.

داروهای زیادی تا به حال برای درمان اعتیال تولید شده واستفاده گردیده و موفق نبوده و حتی خود معضلی شده برای مصرف کنندگان .

ترکیبات متنوع گیاه خشخاش با عملکرد هماهنگ باعث پیشبرد درمان است ووجه تمایز با داروهای دیگر دارد ما می دانیم داروی شیمیایی با داروی گیاهی تفاوت هایی دارد داروی شیمیایی محصول لابراتواری است ومواد از جایی استخراج وساخته شده وترکیب طبیعی خود را از دست داده است اما ترکیبات دارویی گیاهی مانند اپیوم و داروهایی از این دسته خالص می باشد زیرا تغییری در ساختار آنها ایجاد نشده است .

در اپیوم (تریاک) بیش از 25 نوع آلکالوئید دارویی واسیدهای مختلف مواد قندی وصمغ و در کنار هم قرار گرفته اند و تواما عملکرد هماهنگ را دنبال می کنند هر یک وظیفه خاص خود را انجام می دهند و مجموعه بسیار متعادل وهماهنگ است .

اگر بخواهیم یکی از این آلکلوئیدها را خارج کنیم داروی اپیوم تاثیر اولیه را نخواهد داشت به همین دلیل ممکن است مرفین یا کدئین که از ترکیبات اپیوم می باشند به تنهایی عوارضی داشته باشند اما در داروی اپیوم عوارض آنها به حداقل می رسد چرا که این ترکیبات در کنار هم یکدیگر را کامل می کنند (نکته مهم)

آلکالوئیدهای موجود در اپیوم اختلاف بسیاری در اثراتش دارند ممکن است یک نوع آلکالوئید گیرنده ناقل های عصبی را تحریک ودیگری آدرنالین را افزایش دهد وآلکالوئید دیگر آن را کاهش دهد. مهمترین نکته آلکالوئیدها این است که اکثر آلکالوئید های دیگر را تعدیل و مازاد یکدیگر را خنثی می کند. یکی دوپامین را افزایش و دیگری ترشح دوپامین را مهار می کند.

ترکیبات اپیوم طبق تحقیقات انجام شده شامل ترکیبات شیمیایی درهم و مواد مختلف است .میزان آلکالوئیدها و مواد شیمیایی اپیوم به روش تهیه آن در نواحی مختلف بستگی دارد. اپییوم علاوه بر آلکالوئیدهای موثر دارویی دارای پرسیلاژ- پکتین- مواد آلبومینوئیدی –کائوچو – رزین واملاح معدنی – کلسیم – منیزیوم و پتاسیوم –به حالت سولفات ها وفسفات ها و ومواد قندی دارای اسید کلنیک واسید لاکتیک ومواد خنثی نظیر مکونین و پروفیروزین وغیره می باشد .این ترکیبات سه چهارم وزن اپیوم را تشکیل می دهند و یک چهارم باقی مانده اجزای فعالی هستند که خواص درمانی دارند به اجزا فعال آلکالوئید گفته می شود. آلکالوئید ها جزیی از مجموعه می باشند که خواص درمانی دارد اما ترکیبات ممکن است خواص دارویی خاص وشناخته شده ای نباشد.


تعداد زیادی آلکالوئید در شربت اپیوم تینکچر وجود دارد این شربت توسط مرکز مطالعات اعتیاد وابسته به دانشگاه علوم پزشکی پس از تحقیقات طولانی درست تولید ودر دسترس بیماران مصرف کننده می باشد که حدود 25 نوع آلکالوئید دارویی و درصد آلکالوئید در دارو با یکدیگر متفاوت است وبعضی وبعضی کمتر است وزن آلکالوئید حدود 25 درصد اپیوم را تشکیل می دهد.

موسیلین ، نوسکاتین ، کدئین ، پاپاوارین ، تبائین ، آلوکریتیوئین ،بربرین ، کانادین ، کوپتیسین وغیره . به همین دلیل دارویی که هم اکنون تحت عنوان اپیوم تینکچر یا شربت تریاک OT در اختیار ماست باعث شده تمام ترکیبات وآلکالوئیدها به صورت کامل ودر هم حل شده بهترین – ارزان ترین – تنهاترین – سالمترین – بی خطرترین و قوی ترین داروی درمان اعتیاد به هر نوع مواد مخدر باشد.



بخوانید:


معرفی شربت آیرون پلاس


آشنایی با شربت معده گاویسکون و عوارض آن


معرفی مزایای مصرف شربت ویتان (Vitane)



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.




 


 

صفحه فوق یافت نشد

عوارض ترک اعتیاد با شربت تریاک

Page not found.

بانك اطلاعات
بيماريها

پزشكان دندانپزشكان
و..

داروخانه ها

بيمارستانها

عوارض ترک اعتیاد با شربت تریاک

درمانگاه ها

پاراكلنيك

تجهيزات پزشكي

پزشكان مقيم خارج

مقالات

Case Report

محاسبه طول عمر

گياهان دارويي

تغذيه و رژيم درماني

قد و  وزن 
نرمال

واكسيناسيون

طب ورزشي و دوپينگ

بيماري هاي روز

قوانين و تعرفه هاي
پزشكي

گالري عكس واطلسها

آمار حياتي وشاخصهاي
بهداشتي  ايران

كنگره هاي جهاني
پزشكي

همايشهاي پزشكي ايران

نمايشگاههاي پزشكي

بازآموزي

بيمه هاي درماني

سايتهاي پزشكي

نرم افزارهاي پزشكي

دانشگاههاي علوم
پزشكي

انجمنهاي علمي پزشكي

روش پيگيري بيماريها

 
شربت ترياك يا دارويي كه به «اپيوم تينگچر» معروف است،‌ در ايران كاملاً در مرحله پژوهش است و مراحل پژوهش آن با حمايت ستاد مبارزه با مواد مخدر در مركز ملي مطالعات اعتياد دانشگاه علوم پزشكي تهران انجام مي‌شود و در صورتي كه نتايج بررسي‌هاي كلي آن از ابعاد مختلف مثبت باشد، امكان اجراي آن در جامعه وجود دارد. پژوهش كامل استفاده از شربت ترياك در جامعه به حداقل يك سال زمان نياز دارد، در زمان حاضر يك گروه محدود 6 تا 7 نفره از افرادي كه تحت درمان در DIC ها (مراكز درمان گذري اعتياد) هستند به اضافه چند نفر در خود مركز مطالعات اعتياد تحت درمان با شربت ترياك هستند تا نكات مثبت و منفي آن از نظر درماني، اجتماعي و اقتصادي بررسي شود. هدف از اين بررسي‌ها اين است كه ببينيم شربت ترياك چقدر اثر مثبت دارد و چقدر عوارض منفي و كدام بر كدام مي‌چربد. * نكات مثبت شربت ترياك يكي از نكات مثبت شربت ترياك اين است كه معتادان به مواد افيوني خيلي راحت به مصرف اين ماده منتقل مي‌شوند و چون شناخت كاملي از اين ماده دارند از مصرف آن احساس رضايت مي‌كنند، به همين علت ماندگاري روي اين ماده براي اين معتادان بالاست و قطعاً زماني كه اين ماده عرضه شود، تعداد زيادي از معتادان علاقه‌مند خواهند بود كه آن را مصرف كنند و روي اين درمان مي‌مانند. نكته مثبت ديگر شربت ترياك اين است كه تنظيم دوز مصرف آن خيلي راحت است، طول عمر، خواص ماده و عوارض آن خيلي شبيه ماده ترياك است به همين علت اكثر معتادان با آن آشنا هستند، ضمن اينكه عوارض جانبي متادون مثل خواب آوري را ندارد. گر چه گروه هدف متادون، معتادان ترزيقي و گروه هدف شربت ترياك معتادان به ترياك است. * از دسترسي غير معتادان به شربت ترياك نگرانيم البته عرضه شربت ترياك در سطح جامعه نكات منفي و نگراني‌هاي جدي هم دارد كه مهم‌ترين آن اين است كه ممكن است شربت ترياك به دست افرادي بيفتد كه براي درمان از آن استفاده نمي‌كنند، بلكه به منظور تفريح و تفنن آن را سوء‌مصرف مي‌كنند و اين جاست كه مسئله نظارت بسيار دقيق در توزيع اين شربت مطرح مي‌شود. مسئله بعدي تبعات اجتماعي توزيع شربت ترياك در جامعه است، اينكه توزيع اين دارو چه تغييري در ذهنيت مردم درباره اعتياد به وجود مي‌آورد و آيا ممكن است حساسيت و نگراني مردم از اعتياد در محله شان كم شود كه در اين صورت ضرر است يا اينكه نگرش معقول تري پيدا مي‌كنند. اندازه‌گيري نگرش مردم درباره اعتياد پس از توزيع شربت ترياك نيازمند يك تحقيق ميداني دقيق است كه كار راحتي نيست. موضوع ديگر ساختار خود شربت است، برخي معتادان مي‌گويند مزه شربت ترياك تلخ است با اينكه با خوردن آن حالت تهوع پيدا مي‌كنند، ما هنوز اين عوارض را خوبي نمي‌دانيم و در حال تحقيق هستيم و بايد ببينيم چقدر از اين مشكلات قابل حل است. اما اکنون بايد به موضوع شربت ترياك فقط در حد يك تحقيق نگاه كنيم و لی اين تحقيق انجام شود‌ زيرا ممكن است نتايج آن براي بهبود زندگي بخشي از معتادان مفيد باشد و ما نبايد آن‌ها را از يك داروي احتمالي محروم كنيم. وي افزود: علت ديگري كه موجب مي‌شود بر ادامه تحقيق اصرار كنم اين است كه در مرحله تحقيق همه افرادي كه روي اين دارو مي‌روند تحت نظارت و كنترل دائمي هستند و نگراني‌هايي كه درباره توزيع آن در جامعه وجود دارد در مدل تحقيقي وجود ندارد، عوارض چنداني هم براي كسي ايجاد نمي‌كند، فقط ممكن است در نهايت بگوئيم كم‌تر از حد انتظار سود برديم. * بايد به دنبال مدل ايراني درمان اعتياد باشيم مسئله ديگر اين است كه بايد پژوهش‌ها در حوزه درمان اعتياد در ايراني كه 2 ميليون معتاد دارد توسعه يابد و ما بايد از اين نظر سرآمد دنيا باشيم، استفاده از روش‌هاي دست چندم برگرفته از كتاب‌هاي غربي ترجمه شده، ممكن است هميشه در كشور ما جواب ندهد و بايد حتماً زير ساخت‌هاي پژوهشي در حوزه اعتياد در ايران تا جاي ممكن تحكيم شود. بايد پله پله تحقيقات را جلو ببريم و هر جا كه ديديم عوارض كم و سوددهي بالاست وارد پله بعدي تحقيق شويم. *توزيع شربت ترياك در جامعه قطعي نيست،ممكن است پس از تحقيق شربت ترياك مثلاً روي هزار نفر متوجه شويم كه اين دارو هيچ مزيتي نسبت به متادون ندارد يا حتي از آن ضعيف‌تر است يا اينكه نشت آن بالاست و افرادي كه روي مصرف شربت ترياك هستند، آن را مي‌برند بيرون و مي‌فروشند، در اين صورت توزيع آن در سطح جامعه مطلوب نيست. اگر چنين اتفاقي بيفتد نه تنها باعث بهبودي معتادان نمي‌شود، بلكه عده ديگري كه اكنون معتاد نيستند نيز علاقه‌مند مي‌شوند براي تفريح و تفنن و مصرف غير درماي آن را مصرف كنند كه بايد جلوي چنين اتفاقي گرفته شود. *دلايل ايجاد بازار آزاد متادون در ايران وي در پاسخ به اين پرسش كه «‌ولي درباره متادون كه جذابيت‌هاي به مراتب كم‌تري دارد، بازار سياه درست شده است و با قيمت چند صد برابر مشتري دارد‌»، گفت: بله! به همين علت نظارت آن كار بسيار دقيقي مي‌طلبد، درباره متادون و بازار غير‌مجاز آن البته سرنخ را كه دنبال كنيم به طور واضح معلوم مي‌شود كه متقاضيان متادون در بازار آزاد معتاداني هستند كه به هر دليل به مراكز درماني مراجعه نمي‌كنند ممكن است، ظرفيت مراكز درماني محدود باشد، يا معتاداني باشند كه به هر دليل نمي‌خواهند به كلينيك بيايند، يا شرايط رفتن به كلينيك براي آن‌ها سخت‌، يا دور است، ممكن است وقت يا حوصله رفتن به مراكز مجاز متادون درماني را نداشته باشند يا دوست دارند گم بمانند، يا حتي خجالت مي‌كشند، حتي ممكن است مراجعه كرده باشند و برخورد بدي با آن‌ها شده باشد كه منصرف شده باشند در هر صورت بازار سياه متادون براي معتادان است و هيچ جوان غير معتادي براي تفريح سراغ مصرف متادون نمي‌آيد. البته اين اتفاق نگران كننده‌اي است و بايد بررسي كنيم چرا با وجود تصميم سياستگذاران اين حوزه براي توسعه درمان نگهدارنده با متادون هنوز متادون اين قدر بازار سياه دارد، هنوز درصد قابل توجهي از معتادان تزريقي هستند كه نمي‌دانند به كجا بايد مراجعه كنند‌. يا اين‌كه رفته‌اند و ديده‌اند، ظرفيت پر است و جا نيست به همين علت به بازار سياه متادون رو آورده‌اند ولي ته خط را كه بررسي مي‌كنيم مي‌بينيم همه اين‌ها معتاد‌ند و مردم عادي نيستند. البته من نگراني شما را درباره بازار آزاد شربت ترياك درك مي‌كنم و يكي از نكاتي كه ما هم به آن فكر مي‌كنيم همين است. * شربت ترياك دست قاچاقچيان را كوتاه مي‌كند بايد فعلاً پژوهش را جلو ببريم و موضوع را دنبال كنيم، پيش‌داوري نكنيم به خصوص اينكه توزيع شربت ترياك يك حسن مهم ديگر هم دارد و آن اين‌كه شبكه توزيع قاچاق مواد مخدر را تضعيف مي‌كند و وفور مواد در مناطق مختلف كشور كاهش مي‌يابد. اگر دولت خودش به صورت حساب شده شربت ترياك را در اختيار مصرف‌كنندگان و معتادان قرار دهد پس از يك دوره كوتاه مدت يا ميان مدت، شبكه‌هاي تأمين كننده مواد مخدر مجبورند عقب نشيني كنند، شبكه‌هايي كه متأسفانه هميشه موفق‌تر از ما عمل كرده‌اند. يك مثال واضح از عملكرد قوي شبكه‌هاي توزيع مواد؛ اين است كه توانستند ظرف 2 يا 3 سال يك ماده مخرب به كراك را اين قدر راحت به جامعه بقبولانند و مشتري پيدا كنند و اين نشان مي‌دهد. عامل سودهاي ميليارد دلاري چقدر براي آن‌ها در اين زمينه انگيزه ايجاد مي‌كند تا طرح‌هاي خود را به صورت حساب شده جلو ببرند. به همين علت لازم است كه ما هم در مقابل آن‌ها شبكه مقابله‌اي قوي داشته باشيم و به ابزارها و درمان‌هاي متنوع مسلح شويم و زير ساخت‌هاي علمي خودمان را قوي كنيم و در اين اثنا ممكن است تنتور ترياك هم به ما كمك كند. * سابقه شربت ترياك، دارو يا ماده مخدر هنوز اين شربت در فارماكوپه ايران ثبت نشده است و اگر كسي بخواهد آن را به عنوان دارو عرضه كند حتماً بايد مراحلي را كه وزارت بهداشت براي ثبت آن اعلام مي‌كند طي كند، تا مانند هر داروي ديگر نتايج اثربخشي آن در يك جمعيت مشخص، عوارض جانبي آن و مراحل توليد آن به روشني مشخص شود. وقتي وزارت بهداشت اعلام مي‌كند كه اين شربت، دارو نيست، معنايش اين است كه هنوز به ثبت نرسيده است و به ثبت رساندن آن نيز مستلزم، 2 تا 3 سال بررسي در مراكز تحت نظر وزارت بهداشت است.واتفاقاً اين دارو سابقه مصرف بالايي تا قرن 19 ميلادي دارد، در آن زمان با ‌هاي ديگر مانند پاراگوريك يا لودانوم براي درمان اسهال، سرفه،درمان دردهاي شديد بدن مشتري داشت اما كم كم با آمدن داروهاي جديد براي اين ناراحتي‌ها كم كم ناپديد شد. فرمول اين داروها بسيار شبيه همين شربت ترياك است كه در ايران توليد شده است اما اكنون مصرف آن در دنيا بسيار محدود است و مثلاً براي درمان سرفه در برخي بيماران خاص و به خصوص درمان اعتياد نوزاداني كه از مادران معتاد به دنيا مي‌آيند مصرف مي‌شود و چون تعداد اين نوزادان بسيار كم است، كاربرد آن در دنيا بسيار محدود است.  با اين وجود استفاده از شربت ترياك براي معتادان بالغ براي نخستين بار توسط ما در دنيا انجام مي‌شود و اين موضوع همان تحقيقي است كه در حال انجام آن هستيم تا نتابج اثربخشي آن را بررسي كنيم.

 

Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.


 آمار

 


    

© 2-21 irteb All right
reserved

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *