عوارض استفاده از قرص آسنترا

خواص دارویی و گیاهی

عوارض استفاده از قرص آسنترا
عوارض استفاده از قرص آسنترا

ورود | عضویت

عوارض قرص آسنترا آسنترا قرصی است که برای درمان برخی اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب و وسواس و پانیک و مورد استفاده قرار می گیرد آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین می باشد در این مقاله به شرح اطلاعات دارویی این قرص پرداخته شده است و عوارض آن ذکر شده است

آسنترا میتواند خلق و خوی، خواب، اشتها و سطح انرژی شما را بهبود بخشد و ممکن است به بازگرداندن علاقه شما به زندگی روزمره کمک کند. میتواند ترس، اضطراب، افکار ناخواسته، و تعداد حملات هراس را کاهش دهد.

موارد مصرف آسنترا

عوارض استفاده از قرص آسنترا

از آسنترا برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس جبری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی (هراس اجتماعی)، و شکل شدید سندرم پیش از قاعدگی (اختلال بی قراری پیش از قاعدگی) استفاده می شود. همچنین میتواند نیاز به انجام کارهای مکرر (وسواس عملی مانند شستن دست، حساب و کتاب، و چک کردن) که در زندگی روزمره تداخل ایجاد میکند، را کاهش دهد. آسنترا به عنوان یک مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) شناخته شده است. آسنترا با کمک به بازگرداندن تعادل یک ماده طبیعی خاصی (سروتونین) در مغز کار می کند.

نحوه استفاده از آسنترا

قبل از استفاده از آسنترا و هر بار شروع دوباره آن، بروشور اطلاعات بیمار و اطلاعات دارویی که توسط داروساز ارائه میشوند، را مطالعه کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.

آسنترا از طریق دهان طبق دستور پزشک یا صبح و یا شب ، معمولا یک بار در روز مصرف میشود. شکل قرص این دارو ممکن است یا همراه با غذا یا بدون غذا مصرف شود. شکل کپسول آن معمولا همراه با غذا پس از صرف صبحانه و یا پس از شام مصرف میشود.

اگر آسنترا را برای مشکلات پیش از قاعدگی مصرف میکنید، پزشک شما ممکن است دستور دهد این دارو را هر روز از ماه یا فقط ۲ هفته قبل از قاعدگی تا شروع دوره قاعدگی خود مصرف کنید.

دوز دارو براساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما تعیین میشود. برای کاهش خطر ابتلا به عوارض جانبی، پزشک ممکن است این دارو با دوز پایین شروع کند و به تدریج دوز شما را افزایش دهد. دستورالعمل پزشک خود را به دقت دنبال کنید. برای دریافت بیشترین فایده این دارو، آن را به طور منظم مصرف کنید. برای کمک برای یادآوری، دارو را هر روز در همان زمان مصرف کنید.

ادامه مصرف این دارو طبق تجویز حائز اهمیت است حتی اگر احساس کنید حالتان خوب شده است. مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید. هنگامی که مصرف این دارو به صورت ناگهانی متوقف شود برخی از شرایط بدتر خواهند شد. همچنین، ممکن است علائمی مانند نوسانات خلقی، سردرد، خستگی، مشکلات خواب، و احساسات مختصری مشابه شوک الکتریکی را تجربه کنید. ممکن است برای کاهش عوارض جانبی، نیاز باشد دوز شما به تدریج کاهش یابد. هر گونه نشانه جدید یا بدتر شدن وضعیت خود را فورا گزارش دهید.

در صورتی که وضعیت شما همچنان ادامه یافت و یا بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی آسنترا

به بخش هشدار نیز مراجعه کنید.

با مصرف این دارو تهوع، سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان، از دست دادن اشتها، افزایش تعریق، اسهال، ناراحتی معده، یا مشکلات خواب ممکن است رخ دهند. اگر هر یک از این عوارض باقی ماندند یا بدتر شدند، فورا به پزشک یا داروساز خود بگویید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را بدین دلیل تجویز کرده است که او فایده آن را بیش از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی فورا پزشک خود را مطلع سازید: کبودی / خونریزی آسان، کاهش رابطه جنسی، کاهش توانایی جنسی (تاخیر انزال)، گرفتگی عضلات / ضعف، تکان دادن (لرزش)، کاهش وزن غیر معمول.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما جدی فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید: مدفوع خونی/سیاه، استفراغی که مانند دانه های قهوه باشد، درد / تورم / قرمزی چشم، گشاد شدن مردمک، تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ در شب، تاری دید).

این دارو ممکن است سروتونین را افزایش دهد و به ندرت باعث بیماری بسیار جدی تحت عنوان سندرم/سمیت سروتونین شود. این خطر در صورتی که شما داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین میشوند را همزمان مصرف کنید، افزایش می یابد، بنابراین پزشک یا داروساز را از تمام داروهایی که مصرف میکنید مطلع سازید (بخش تداخلات دارویی را ببینید). در صورت بروز برخی از علائم زیر فورا کمک پزشکی دریافت کنید: ضربان قلب سریع، توهم، از دست دادن هماهنگی، سرگیجه شدید، تهوع / استفراغ / اسهال شدید، کشش عضلات، تب با علت ناشناخته، تحریک / بی قراری غیر معمول.

به ندرت، مردان ممکن است دچار نعوظ دردناک یا طولانی مدت به مدت ۴ ساعت یا بیشتر شوند. در این صورت، مصرف این دارو را متوقف کنید و فورا کمک پزشکی دریافت کنید، و گرنه ممکن است مشکلات دائمی رخ دهند.

واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه هر گونه نشانه واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، تنفس مشکل شدید، فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید.

در این مقاله از راستینه ارائه لیست کاملی از عوارض جانبی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

هشدار

داروهای ضد افسردگی برای درمان انواع بیماری ها، از جمله افسردگی و سایر اختلالات روانی / خلق و خوی استفاده می شوند. این داروها می توانند به جلوگیری از افکار /تلاش به خودکشی و ارائه دیگر فواید، کمک کنند. با این حال، تعداد کمی از افراد (به خصوص افراد جوان تر از ۲۵ سال) که از داروهای ضد افسردگی برای هر نوع بیماری استفاده میکنند ممکن است بدتر شدن افسردگی، سایر علائم روانی / خلق و خوی، و یا افکار خودکشی / تلاش را تجربه کنند. بنابراین، صحبت با پزشک در مورد خطرات و مزایای داروهای ضد افسردگی (به خصوص برای افراد جوان تر از ۲۵) اهمیت بسزایی دارد، حتی اگر درمان برای یک بیماری روانی / خلق و خوی باشد. اگر متوجه بدتر شدن افسردگی / شرایط دیگر روانی، تغییرات رفتاری غیر معمول (از جمله افکار /تلاش برای خودکشی)، و یا دیگر تغییرات ذهنی / خلق و خوی (از جمله بدتر شدن اضطراب یا اضطراب جدید، حملات هراس، مشکلات خواب، تحریک پذیری، خصمانه / احساسات خشم، اقدامات ضربه، بی قراری شدید، صحبت کردن بسیار سریع) شدید، فورا به پزشک اطلاع دهید. به خصوص زمانی که مصرف داروی ضد افسردگی جدید را آغاز میکنید و یا زمانی که دوز آن را تغییر میدهید، مراقب بروز این علائم باشید.

قبل از مصرف آسنترا، اگر به این دارو حساسیت دارید، و یا اگر هر گونه آلرژی دیگری دارید، با پزشک یا داروساز خود مطرح کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده فعالی باشد، که می توانند موجب بروز واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شوند. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، پزشک و یا داروساز را از سابقه پزشکی خود آگاه سازید، به ویژه سوابقی همچون: مشکلات خونریزی، بیماری کبد، اختلال تشنج، بیماری تیروئید، سابقه شخصی یا خانوادگی گلوکوم (نوع زاویه بسته).

این دارو ممکن است موجب سرگیجه یا خواب آلودگی شود. تا زمانی که مطمئن نشدید که میتوانید فعالیت هایی که نیازمند هوشیاری هستند را با خیال راحت انجام دهید، از رانندگی، استفاده از ماشین آلات، و یا انجام هر فعالیتی که نیاز به هوشیاری دارد خودداری کنید.

قبل از عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه، و محصولات گیاهی) مطلع سازید.

افراد مسن ممکن است به عوارض جانبی این دارو، به خصوص خونریزی یا از دست دادن هماهنگی حساس تر باشند. افراد مسن ممکن است محتمل ابتلا به یک نوع عدم تعادل نمک (هیپوناترمی) باشند، به خصوص اگر آنها در حال مصرف “قرص های آب” (دیورتیک ها) باشند. از دست دادن هماهنگی می تواند خطر سقوط را افزایش دهد.

کودکان ممکن است به عوارض جانبی این دارو، به ویژه از دست دادن اشتها و کاهش وزن حساس تر باشند. نظارت بر وزن و قد در کودکانی که از این دارو مصرف میکنند ضروری است.

در دوران بارداری، این دارو باید تنها در صورت نیاز استفاده شود. این دارو میتواند به جنین آسیب برساند. همچنین، نوزادان متولد شده از مادرانی که این دارو را طی ۳ ماه آخر بارداری استفاده کرده اند ممکن است به ندرت علائم ترک مانند مشکلاتی در تغذیه / تنفس، تشنج، سفتی عضلات، یا گریه مداوم را نشان دهند. اگر متوجه هر یک از این نشانه ها در نوزاد خود شدید، فورا پزشک را مطلع سازید.

از آنجا که مشکلات روحی و روانی / خلق و خوی درمان نشده (مانند افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواسی جبری، اختلال استرس پس از سانحه) می توانند به یک بیماری جدی تبدیل شوند، مصرف این دارو را متوقف نکنید مگر اینکه پزشک چنین دستوری داده باشد.

اگر در حال برنامه ریزی برای بارداری هستید، باردار شده اید، یا فکر می کنید ممکن است باردار باشید، بلافاصله در مورد مزایا و خطرات ناشی از استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

این دارو به شیر مادر نفوذ می کند. قبل از تغذیه با شیر مادر با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد داروهای شما را تغییر دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. این مقاله از راستینه شامل تمام تداخلات دارویی امکان پذیر نیست. لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای با نسخه / داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) تهیه کنید و آن را با پزشک و مسئول داروخانه به اشتراک بگذارید. بدون تایید پزشک، میزان مصرف هیچ دارویی را شروع، متوقف، و یا تغییر ندهید.عوارض استفاده از قرص آسنترا

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل ایجاد کنند عبارتنداز: پیموزاید، داروهای دیگری که می توانند موجب خونریزی / کبودی شوند (از جمله داروهای ضد پلاکتی مانند کلوپیدوگرل، التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، “رقیق کننده خون” مانند وارفارین).

مصرف مهار کننده های MAO با این دارو ممکن است تداخل دارویی جدی ایجاد کند (احتمالا منجر به مرگ میشود). از مصرف مهار کننده های MAO (ایزوکاربوکسازید، لینزولید، متیلن آبی، موکلوبماید، فنلزین، پروکاربازین، رازاگیلین، سلجیلین، ترانیل سیپرومین) در طول درمان با این دارو اجتناب کنید. همچنین اکثر مهار کننده های MAO باید به مدت دو هفته قبل و بعد از درمان با این دارو مصرف نشوند. از پزشک خود بپرسید چه موقع مصرف دارو را شروع و یا قطع کنید.

در صورتی که داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین میشوند را مصرف میکنید، خطر سندرم / سمیت سروتونین افزایش می یابد. نمونه چنین داروهایی عبارتند از: داروهای خیابانی مانند MDMA / “اکستازی،” مخمر سنت جان، داروهای ضد افسردگی خاصی (از جمله داروهای SSRI دیگر مانند فلوکستین / پاروکستین، SNRI ها مانند دولوکستین / ونلافاکسین)، تریپتوفان. احتمال خطر ابتلا به سندرم سروتونین / سمیت زمانی که شما این داروها را شروع یا دوز آنها را افزایش میدهید میتواند بیشتر شود.

در صورت مصرف سایر محصولاتی که باعث خواب آلودگی میشوند از جمله آنتی هیستامین ها (از قبیل ستیریزین، دیفن هیدرامین)، داروهایی برای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم)، شل کننده های عضلانی، و داروهای ضد درد مخدر (مانند به عنوان کدئین)، پزشک یا داروساز را مطلع سازید.

برچسب روی تمام داروهای خود (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) را بررسی کنید، چرا که آنها ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده ای باشند که باعث خواب آلودگی میشوند. از داروساز در مورد نحوه استفاده مطمئن داروها سوال کنید.

آسپرین زمانی که با این دارو مصرف شود، می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. با این حال، اگر پزشک شما مصرف آسپرین با دوز پایین را (معمولا در دوزهای ۸۱-۳۲۵ میلی گرم در روز) برای پیشگیری از حمله قلبی یا سکته تجویز کرده است، شما باید مصرف آن را ادامه دهید مگر اینکه پزشک شما غیر از این دستور داشته باشد.

این دارو ممکن است با آزمایش های پزشکی/ آزمایشگاهی خاص (از جمله اسکن مغز برای درمان بیماری پارکینسون) تداخل داشته باشد و احتمالا باعث نتایج اشتباه خواهد شد. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاه و پزشکان شما می دانند که شما از این دارو استفاده میکنید.

مصرف دوز بالا یا اوردوز

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

نکته های مهم

آسنترا را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، رشد در کودکان) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: راستینه

مصاحبه با میلاد بیک خواننده

مصاحبه با محسن اورنگ

مصاحبه با سید رضا اورنگ

مصاحبه جنجالی با رضا ایرانمنش

نکات مهم آیین نامه برای قبولی در آزمون آیین نامه اصلی

نوبت گرفتن از پزشکان به سبک درمانکده

بهترین زمان برای خرید تور مالزی و سنگاپور چه زمانی است؟

الکتروگیربکس ها و انواع گیربکس

صفر تا صد تحصیل پزشکی در چین

هوندا سیویک از ابتدای تولید تا کنون

جهت مشاوره رایگان درباره تبلیغات، با ما تماس بگیرید:

۰۲۱ – ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

آفتاب وبسایت مرجع فارسی زبانان سراسر دنیا، از سال ۱۳۸۰ تا کنون است

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

تلگرام آفتاب

اینستاگرام آفتاب

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۱۰۳

ایران، تهران، میدان نوبنیاد ، کوهستان سوم ، پلاک ۳

خانه » قرص، شربت، کپسول » قرص آسنترا یا سرترالین 50-کاربرد، عوارض، نحوه مصرف و سایرنکات مهم

در این مطلب که طی چند روز جستجوی مجلات معتبر پزشکی دنیا جمع آوری شده است جدیدترین یافته ها راجب کاربردها، عوارض جانبی، نحوه مصرف اصولی و نکات مهم دیگری از سرتالین را در اختیارتان قرار می دهیم.

سرترالین یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است. این دارو با تاثیر بر موادشیمیایی درمغز بخصوص افزایش سطح انتقال دهنده های عصبی سروتونین عمل میکند. افزایش سروتونین در مغز موجب بهبود خلق وخو، کاهش حملات پانیک و درمان بیماری OCD (اختلال وسواسی جبری) میشود.

اگرچه با استفاده از سرترالین بهبودی سریعتر ظاهر میشود اما حدود ۴ هفته یا بیشتر زمان لازم است تا بدن به دارو پاسخ دهد.

سرترالین تحت نامهای تجاری مختلف و درفرم های متفاوتی موجود است. هر نام تجاری بخصوص این دارو در همه ی فرم ها موجود نیست. برخی فرم های این دارو برای بیماری هایی که در این مطلب بحث میشود کاربرد ندارد.عوارض استفاده از قرص آسنترا

ممکن است پزشک این دارو را برای بیماری هایی استفاده کند که در این مطلب ذکر نشده است. اگر مطمئن نیستید که دلیل تجویز این دارو برای شما چیست با پزشک مشورت کنید. بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را متوقف نکنید.

هیچگاه سرترالین را به افراد دیگر ندهید حتی اگر علایم فرد با علایم بیماری شما یکسان باشد. اگر این دارو توسط پزشک تجویز نشود، میتواند برای فرد مضر باشد.

برای افسردگی و اختلال وسواس جبری، دوزتوصیه شده ی روزانه ۵۰ تا ۲۰۰ میلی گرم در روز است، این قرص همراه باغذا مصرف میشود.

برای اختلال پانیک، دوزتوصیه شده ۲۵ تا ۲۰۰ میلی گرم یکبار در روز است.

ممکن است پزشک از دوزهای پایین شروع کند و بتدریج میزان دوز را افزایش دهد تا به مقدار مناسب برای فرد برسد.

سرترالین باید همراه با غذا و ترجیحا عصرها مصرف شود؛ اما اگر ترجیح میدهید قرص را صبحها بخورید، بهمراه صبحانه میل کنید. کل کپسول را قورت دهید و از خرد کردن یا جویدن آن بپرهیزید.

عوامل زیادی بر میزان دوز داروی مورد نیاز فرد اثرگذار است، مثلا وزن، دیگر بیماری هایی که فرد به آن مبتلا است و دیگر داروهایی که در حال مصرف آنهاست. اگر پزشک دوز متفاوتی با آنچه در این مطلب آمده است پیشنهاد کند، بدون مشورت با او میزان مصرف دارو را تغییر ندهید

مصرف به اندازه و دقیق دارو اهمیت زیادی دارد. اگر دوزی از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری نوبت فراموش شده را بخورید و براساس برنامه ی منظم به مصرف دارو ادامه دهید. اگر زمان دوز بعدی باشد، نوبت فراموش شده را مصرف نکنید و براساس نسخه ی پزشک به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه دو قرص را باهم نخورید.

این دارو را در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. همچنین دور از دسترس اطفال قرار داده شود.

حتما بخوانید: عوارض قطع سرتالین و سایر داروهای ضد افسردگی (نظر فوق تخصص)

همه ی داروها میتوانند عوارض جانبی داشته باشند. عارضه ی جانبی یک پاسخ ناخواسته از دارو است، حتی زمانیکه به اندازه ی نرمال مصرف شود. عوارض جانبی میتوانند خفیف یا شدید و موقت یا دایم باشند. عوارض جانبی گفته شده در زیر، در حداقل ۱ درصد از افرادیکه سرترالین را مصرف میکنند دیده شده است. بسیاری از آنها قابل درمانند و برخی دیگر پس از مدتی از بین میروند.

اگر این عوارض جانبی شدید یا آزار دهنده شدند، به پزشک مراجعه کنید:

اگرچه عوارض جانبی گفته شده در بالا، اغلب اوقات اتفاق نمی افتند اما اگر پس از ابتلا به آنها، به پزشک مراجعه نکنید میتوانند جدی و خطرناک باشند. در صورتیکه عوارض زیر را مشاهده کردید، در اصرع وقت به پزشک مراجعه کنید:

درصورت مشاهده ی این علایم، مصرف دارو را متوقف کنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید:

قبل از مصرف سرترالین، پزشک را درمورد همه ی بیماریها، آلرژی ها، داروهای مورد استفاده، بارداری، شیردهی و هر چیزی درمورد سلامتی مطلع کنید. این فاکتورها بر نحوه ی مصرف این دارو اثرگذار هستند.

خونریزی: سرترالین خطر خونریزی را افزایش میدهد. بخصوص در مواقعی که فرد داروهایی مانند استیل سالیسیلیک اسید، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (مانند ibuprofen, naproxen, ketoprofen) یا وارفارین مصرف کند. اگر درحین مصرف این دارو آثار کبودی، دانه های قرمز رنگ برروی پوست یا خونریزیهای غیرمعمول مشاهده شد، باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

استخوانها: سرترالین خطر شکستگی استخوان را بخصوص در سالمندانی که پوکی استخوان دارند افزایش میدهد. از زمین خوردن یا افتادن بخصوص زمانیکه فرد سرگیجه یا کمبود فشارخون دارد جلوگیری شود. ممکن است پزشک هنگام مصرف این دارو، آزمایشات و معایناتی در این خصوص انجام دهد.

دیابت: کنترل قندخون افراد مبتلا به دیابت، حین مصرف این دارو دشوار است. با مصرف سرترالین احتمال بالا و پایین رفتن قندخون وجود دارد. افراد دیابتی یا آنهایی که در معرض ابتلا به دیابت هستند باید قبل از مصرف این دارو با پزشک درمورد نحوه ی تاثیراین دارو بر بیماری، دوز مورد نیاز وآزمایشات مورد نیاز صحبت کنند.

خواب آلودگی و کاهش هوشیاری: سرترالین موجب اختلال در قضاوت، تفکر یا مهارتهای حرکتی میشود. پس از مصرف این دارو، از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز دارند بپرهیزید.

گلوکوما: سرترالین میتواند موجب بدتر شدن علایم گلوکوما (آب سیاه) شود. افراد مبتلا به گلوکوما درمورد تاثیردارو بر بیماری، دوز مورد نیاز ومعاینات مورد نیاز با پزشک مشورت کنند.

درصورت مشاهده ی تغییرات بینایی مانند تاری دید یا اشکال در تمرکز، هرچه سریعتر با پزشک مشورت کنید.

عملکرد کلیه: بیماری های کلیه یا کاهش عملکرد آنها موجب ایجاد عوارض جانبی ناشی از سرترالین میشود. افرادیکه این بیماری ها را دارند باید قبل از مصرف این دارو با پزشک درمورد نحوه ی تاثیراین دارو بر بیماری، دوز مورد نیاز وآزمایشات مورد نیاز صحبت کنند.

عملکرد کبد: بیماری های کبد یا کاهش عملکرد آن موجب ایجاد عوارض جانبی ناشی از سرترالین میشود. افرادیکه این بیماری ها را دارند باید قبل از مصرف این دارو با پزشک درمورد نحوه ی تاثیراین دارو بر بیماری، دوز مورد نیاز وآزمایشات مورد نیاز صحبت کنند. در حین مصرف این دارو پزشک باید عملکرد کبد را بصورت منظم با آزمایش خون کنترل کند. درصورت مشاهده ی علایم مشکلات کبدی مانند خستگی، کسالت، کاهش اشتها، تهوع، زردشدن پوست یا چشم ها، ادرار تیره، مدفوع کمرنگ، درد یا تورم غیرطبیعی و خارش پوست سریعا به پزشک مراجعه کنید.

حتما بخوانید: ریتالین -کاربرد، عوارض جانبی، تداخلات و نحوه اصولی استفاده که باید بدانید!

مانیا: ممکن است سرترالین موجب فعال شدن بیماری مانیا (شیدایی) شود. این بدین معناست که افرادیکه در گذشته به مانیا مبتلا بودند، احتمال بازگشت بیماری در آنها وجود دارد. افراد مبتلا به مانیا یا اختلال دوقطبی باید حین مصرف این دارو از نزدیک توسط پزشک معاینه شوند.

تشنج: افرادیکه سابقه ی تشنج دارند، باید هنگام مصرف سرترالین توسط پزشک معاینه شوند. اگر فرد تشنج کرد، باید مصرف دارو متوقف شود و سریعا به پزشک مراجعه شود.

سندروم سروتونین: سرترالین میتواند موجب بیماری های نادر و کشنده ای بنام سندروم سروتونین شود. این شرایط بخصوص زمانی اتفاق می افتد که سرترالین با داروهایی مصرف شود که موجب بالا رفتن سطح سروتونین شود (مثل سوماتریپتان، ریزاتریپتان، ترامادول و مخمر سنت جان). اگر علایمی مانند پرخاشگری، گیجی، هزیان، ضربان قلب سریع، تب، عدم هماهنگی بدن، افرایش دمای بدن، تهوع، استفراغ و اسهال مشاهده شد، سریعا به پزشک مراجعه شود.

سطح سدیم: سرترالین میتواند موجب پایین آمدن سطح سدیم خون شود. احتمال این شرایط در سالمندان و افرادیکه دیورتیک مصرف میکنند بیشتر است. درصورت مشاهده ی گیجی، ضعف، سردرد و مشکلات حافظه سریعا به پزشک مراجعه شود. اگر میزان زیادی سدیم از بدن دفع شود، این میتواند موجب توهم، گیجی، تشنج، کما، مشکلات تنفسی و حتی مرگ شود.

قطع مصرف سرترالین: درصورت قطع ناگهانی مصرف این دارو، عوارض جانبی در فرد اتفاق می افتد. اگر به فکر قطع مصرف سرترالین هستید، ابتدا با پزشک مشورت کنید.

خودکشی یا آشفتگی: افرادیکه این دارو را مصرف میکنند ممکن است به آشفتگی (بیقراری، اضطراب، پرخاشگری و…) مبتلا شوند. همچنین این افراد ممکن است به خود یا دیگران صدمه بزنند. این علایم معمولا بعد از چندهفته مصرف دارو اتفاق می افتد. ممکن است پزشک فرد را برای تغییرات رفتاری و احساسی از نزدیک معاینه کند. درصورت مشاهده ی رفتارهای پرخاشگرانه یا خودکشی یا هر تغییررفتاری دیگر، به پزشک مراجعه کنید. افراد خانواده و دوستان هم باید تغییرات رفتاری بیمار را در نظر داشته باشند.

بارداری: تازمانیکه فواید این دارو از مضراتش بیشتر باشد، نباید از آن در دوران بارداری استفاده کرد. اگر حین مصرف سرترالین باردار شدید، سریعا به پزشک مراجعه کنید. گزارشاتی وجود دارد که نشان میدهد زنانیکه درطول نیمه ی دوم بارداری سرترالین را مصرف کرده بودند، نوزادانشان به مشکلات ریه مبتلا شدند. درمورد اگر در این خصوص نگرانی دارید با پزشک صحبت کنید.

شیردهی: سرترالین از شیرمادر عبور میکند. اگر در دوران شیردهی هستید و این دارو را مصرف میکنید، این بر کودک تاثیر میگذارد. درمورد ادامه دادن به شیردهی با پزشک مشورت کنید.

کودکان و نوجوانان: ایمنی و اثربخشی سرترالین بر افراد زیر ۱۸ سال تایید نشده است. مصرف سرترالین توسط افراد زیر ۱۸ سال موجب تغییرات رفتاری و احساسی مانند افکار و رفتار خودکشی شود.

سالمندان: سالمندانی که سرترالین مصرف میکنند بیشتر ممکن است به کاهش میزان سدیم در خون مبتلا شوند. این میتواند موجب مشکلاتی در هماهنگی، دردعضلانی و گیجی شود. درصورت مشاهده ی هر چیز غیرطبیعی حین مصرف دارو به پزشک مراجعه کنید.عوارض استفاده از قرص آسنترا

حتما بخوانید: قرص فلووکسامین- کاربرد، عوارض و مقایسه آن با قرص سرتالین (تحقیقات جدید)

تداخل بین دو دارو بدان معنا نیست که همیشه باید مصرف یکی از این داروها را متوقف کنید. در مورد نحوه ی تداخل داروها با هم از پزشک سوال کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال دیدگاه

شرکت لوتوس

با بیش از ۱۵ سال سابقه درخشان در امر آموزش و فروش محصولات پزشکی، تنها به کیفیت و رضایت مشتری می اندیشیم !

تماس با ما

تهران-خیابان انقلاب  تلفن تماس 09193226326 تلفن ثابت ۲۸۴۲۶۹۲۹ -۰۲۱

ایمیل maxer.ir@gmail.com

© استفاده از مطالب سالم زیبا تنها با کسب اجازه از مدیریت امکان پذیر می باشد.

مطالب وبسایت سالم زیبا تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

آسنترا یا سرترالین و یا زولوفت، یک دارو از خانوادۀ SSRI هاست. سرترالین یکی از پرمصرف ترین دارو های ضد افسردگی است. مکانیسم اثر این دارو، جلوگیری از جذب مجدد سروتونین است که باعث افزایش سطح این انتقال دهنده عصبی در مغز می شود. درنتیجه برای درمان افسردگی، وسواس و زود انزالی تجویز می شود. احتمال اعتیاد و سوءمصرف داروی زولوفت بالاست. توصیه می شود که هرگز بدون نظارت پزشک، مصرف یا قطع دارو صورت نگیرد. همچنین سرترالین، مانند هر داروی دیگر دارای عوارض و تداخلات دارویی است که در ادامه این مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد. با مشاوره افسردگی می توانید از روان درمانی های موثر در بهبود و درمان افسردگی بهره مند شوید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه داروی سرترالین یا آسنترا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

سرترالین به طور عمده برای درمان افسردگی استفاده می شود و از گروه مهارکننده های بازجذب سروتونین می باشد. این دارو با جلوگیری از جذب دوباره سروتونین، باعث افزایش این ماده در مغز می شود. سرترالین به عنوان قرص تاخیری برای درمان زودانزالی نیز استفاده می شود.عوارض استفاده از قرص آسنترا

سروتونین ماده ایست که کاهش آن در مغز باعث اختلال در خلق و افسردگی می شود. این دارو با نام تجاری زولوفت و آسنترا نیز فروخته و تجویز می شود. داروی سرترالین یکی از پر مصرف ترین داروهای ضد افسردگی است و به دلیل تاثیر خوب و عوارض کم، استقبال زیادی از آن شده است.نکته بسیار مهم: متاسفانه در بازار، بسیاری از داروهایی که به عنوان داروی تاخیری، درمان زود انزالی و یا لاغری توصیه و تجویز می شود، داروهای درمان اختلالات اعصاب و روان است و پیش از مصرف باید با این داروها و عوارض آن آشنا باشید و در دام سودجو ها قرار نگیرید.

 

سرترالین برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) اختلال اضطراب اجتماعی، زودانزالی و نوع شدید اختلال ملال پیش از قاعدگی (PMS) تجویز می شود. گاهی نیز برای درمان اختلال بیش فعالی (ADHD)، بی اشتهایی یا پر خوری عصبی و حتی کاهش تکانه های جنسی در افرادی دارای انحرافات جنسی نیز استفاده می شود. 

 

درست است که داروی سرترالین به دلیل نحوه اثر، جزء داروهای با عوارض پایین است؛ اما به هرحال در دسته دارو های اعصاب و روان قرار دارد و قطعا عوارض مشخصی خواهد داشت. برخی از عوارض داروی سرترالین که ممکن است پیش بیاید:

1- تهوع

2- سرگیجه

3- خواب آلودگی

4- خشکی دهان

5- از دست دادن اشتها

6- اسهال

7- افزایش عرق

اگر هرکدام از این عوارض شدید یا افزایشی بودند، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

این دارو با افزایش سروتونین، ممکن است باعث افزایش بیش از حد سروتونین خون شود و سندروم خطرناک مسمومیت سروتونین را ایجاد کند. مخصوصا وقتی با داروهای دیگری که این اثر را دارند مصرف شود. برخی از نشانه های سندروم مسمومیت سروتونین شامل:1-1-

ا1- فزایش شدید ضربان قلب

2- توهم و از دست دادن هماهنگی عضلات

3- سرگیجه شدید

4- تهوع، اسهال و استفراغ

5- تکان دادن ناگهانی ماهیچه ها و عضلات

6- تب نامعمول

7- آشفتگی، پریشانی و بی حوصلگی غیر معمول

 

برخی از تداخلات دارویی خطرناک در داروی سرترالین به شرح زیر می باشد:

1- مصرف همزمان با مهار کننده های MAO می تواند کشنده باشد. برخی از این دارو ها شامل ایسوکاربوکازید، لینزولید، متیلن آبی، مکلبباید، فنلزین، پروکاریسین، راازگالی و ترانیلسیپرومین می باشد.

2- مصرف همزمان با دارو های افزایش دهنده سروتونین مثل اکستازی، داروهای ضد افسردگی دیگر مثل فلوکستین، ونلافکسین، دالوکستین، تریپتوفان و … می تواند باعث مسمومیت سروتونینی شود.

3- مصرف با مواد خواب آور مثل الکل، ماری جوانا، آنتی هیستامین ها مثل سیتریزین و دیفن هیدرامین، داروهای اضطراب مثل زولپیدوم، دیازپام و آلپرازولام، آرامبخش های عضلانی مثل کدئین، دارو های آلرژی، سرفه و سرماخوردگی می تواند باعث خواب آلودگی و گیجی شدید شما شود.

4- آسپیرین نیز می تواند خطر خونریزی را هنگام مصرف سرترالین افزایش دهد.

5- مصرف همزمان با داروهای درمان بیماری پارکینسون

 

در صورت داشتن موارد زیر، قبل از مصرف با پزشک مشورت کرده و احتیاط های لازم را در نظر بگیرید:

1- داشتن سابقه شخصی یا خانوادگی افسردگی یا اختلال دوقطبی

2- مشکلات خونریزی

3- بیماری کبد

4- تشنج

عوارض استفاده از قرص آسنترا

5- بیماری تیروئید

6- این دارو باعث خواب و سرگیجه می شود. مصرف همزمان با الکل و ماری جوانا می تواند این اتفاق را تشدید کند. بنابراین در صورت نیاز به هوشیاری کامل، مصرف نکنید.

7- سالمندان به دلیل تاثیر این دارو در خونریزی و عدم هماهنگی، باید در مصرف آن احتیاط کنند.

8- مصرف برای کودکان ممنوع است.

9- مصرف برای زنان باردار ممنوع نیست اما باید کاملا محتاطانه و زیر نظر پزشک مصرف شود.

10- قطع ناگهانی اکیدا ممنوع است.

11- برای کسانی که افکار خودکشی دارند مصرف آن ممنون است.

 

1- برخی اصرار به مصرف نوع خارجی این دارو دارند. بر اساس مشاهدات، تفاوتی در اثر بخشی نوع ایرانی یا خارجی آن وجود ندارد و فقط اثر تلقینی دارو های خارجی ممکن است روی شما تاثیر بگذارد.

2- در صورت مشاهده کاهش میل جنسی، بدانید که طبیعی است و با مصرف برخی دارو های گیاهی قابل جبران است.

3- این دارو به دلیل حساسیت و امکان سوء استفاده، فقط از طریق نسخه پزشک قابل دریافت است.

4- این دارو ممکن است باعث تاخیر در دوره قاعدگی یا بهم ریختن سیکل منظم آن شود.

5- یکی از عوارض آن، بیدار شدن در شب و ناتوانی در به خواب رفتن مجدد است. در صورت مشاهده این مسئله با پزشک مشورت کنید.

6- در صورت وجود عدم تاثیر سرترالین، با پزشک درباره افزایش دوز مصرفی صحبت کنید.

7- هرگز این دارو را با دیگران به اشتراک نگذارید و برای هرگونه تغییر دوز با پزشک مشورت کنید.

8- قطع ناگهانی این دارو ممکن است باعث گیجی، لرزش دستها، اضطراب و … شود. بنابراین برای قطع مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه داروی سرترالین یا آسنترا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

سرترالین یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده است. 

سرترالین در سال 2013 با تجویز بیش از 41 میلیون نسخه پرمصرف ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده است.

 

گرچه حساسیت دارویی شدید به داروی سرترالین عارضه ای نادر است اما نباید به سادگی از کنار آن گذشت. بنابراین در صورت پدید آمدن هر یک از علایم حساسیت دارویی بایستی بلافاصله به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. شایع ترین علایم حساسیت دارویی عبارتند از: 

  

عوارض استفاده از قرص آسنترا

کم شدن میل جنسی شما ممکن است به دلیل مصرف سرترالین باشد. چرا که داروهای ضدافسردگی معمولا میل جنسی را کاهش می دهد. ضمن این که سرترالین به دلیل افسردگی برای شما تجویز شده است نه استرس. همچنین کم کاری تیروئید هم به تایید افسردگی و هم کم شدن میل جنسی کمک می کند.

اگر این موضوع به تنش در داخل خانه منجر می شود باید تمرین کنید تا به سمت یک رابطه جنسی خوب پیش بروید. به جای این که میل جنسی را ایجاد کنید، رفتارهای جنسی و عوامل تحریک کننده را ایجاد کنید. با همسرتان بیشتر باید معاشقه یا عشق بازی را در پیش بگیرید تا خود رابطه جنسی را نه حتما در معاشقه، بلکه برای لذت بخش بودن اتفاق بیفتد.

عوامل های افزایش میل جنسی را در خود شناسایی کنید و آن عوامل ها را در خودتان اجرا کنید و به آن ها پاسخ مثبت بدهید. مدام با خودتان نگویید که من میل جنسی ندارم. افکارتان را مثبت کنید و بگویید می توانم رابطه خوبی داشته باشم. از طرفی همسر هم نقش خیلی مهمی در این مسئله دارد.

بدعملکردی و رفتارهای بد جنسی همسرتان ممکن است میل جنسی شما را کم کند. ممکن است مشکل از عدم رضایتمندی یا عدم ارگاسم در ایشان باشد. شما باید این عوامل را شناسایی و برطرفش کنید تا میل جنسی شما برگردد.

 

قبل از شروع به مصرف سرترالین، در صورت وجود هر یک از موارد زیر پزشک خود را مطلع کنید: 

در صورت حساسیت به سرترالین، یا هر داروی دیگر 

در صورتی که داروهای بازدارنده منوآمین اکسیداز (MAO) دریافت می کنید، حتی اگر این داروها را در کمتر از 14 روز گذشته نیز دریافت کرده باشید. برخی از این دارو ها عبارتند از:ایزوکربوکسازید، فنلزین، سلژیلین، و ترانیل سیپرومین. بعد از قطع مصرف سرترالین نیز باید حداقل 14 روز تا شروع مصرف داروهای باز دارنده MAO صبر کنید. 

در طول دوره درمان با سرترالین نباید دی سولفیرام دریافت کنید. 

در صورتی که داروی دیگری نیز مصرف می کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است لازم باشد پزشک، شما را از نظر بروز برخی عوارض جانبی تحت نظر داشته باشد. بخصوص داروهای زیر: 

داروهای مورد استفاده برای درمان میگرن مانند:

در صورت ابتلا به هر یک از بیماری های زیر (یا داشتن سابقه قبلی ابتلا به آنها) 

در صورت بارداری، به خصوص ماه های آخر بارداری، تصمیم به باردار شدن و یا شیردهی

 

سرترالین ممکن است موجب خواب آلودگی شود. بنابراین تا زمان مشخص شدن اثرات دارو از رانندگی و یا انجام کارهایی که نیازمند هوشیاری کامل است خودداری کنید. 

سرترالین ممکن است موجب ایجاد گلوکوم با زاویه بسته نماید (اختلالی که در آن مایع درون چشم نمی تواند جریان یابد و این کار باعث افزایش ناگهانی فشار داخل چشم و اختلال در بینایی می شود). قبل از دریافت سرترالین بهتر است تحت معاینه چشم پزشکی قرار بگیرید. 

سرترالین بارداری 

مصرف این دارو در زنان باردار مطالعه نشده است ولی بروز عوارض جانبی در نوزادانی که مادران آنها در طول دوران بارداری این دارو را مصرف می کنند مشاهده شده است. در صورت بارداری یا احتمال آن به پزشک اطلاع دهید. 

سرترالین شیردهی 

این دارو در شیر مادر ترشح می شود و گزارشاتی مبنی بر ایجاد عوارض جانبی در نوزادن شیرخواره که مادر آنها در دوران شیردهی این دارو را مصرف می کنند دیده شده است. در صورت مصرف این دارو در دوران شیردهی پزشک را مطلع سازید. 

1- پزشک معالج حتما باید طبق فواصل زمانی منظم پیشرفت بهبودی شما را کنترل کند تا تغییرات لازم را انجام دهد و احتمال بروز عوارض ناخواسته را کاهش دهد. 

2- از مصرف این دارو هم زمان یا 14 روز بعد از قطع مصرف داروهای مهارکننده های آنزیم مونوآمینواکسیداز خودداری کنید. هم چنین از مصرف داروهای مهارکننده MAO هم زمان یا 14 روز بعد از قطع مصرف این دارو خودداری کنید زیرا احتمال بروز فشار خون بسیار بالا یا تشنج افزایش می یابد. 

3- این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی، اختلالات فکری و اختلالات حرکتی شود. لذا ضمن درمان از رانندگی و یا کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری کامل دارند و هر فعالیتی که ممکن است در صورت هوشیار نبودن یا عدم تعادل خطرناک باشند خودداری کنید. 

4- مصرف این دارو در بعضی از افراد سبب اضطراب، تحریک پذیری و رفتارهای غیر عادی دیگری می شود. هم چنین ممکن است سبب افزایش تمایل به خودکشی و افسردگی شود. در صورت بروز هر یک از عوارض فوق سریعا پزشک را مطلع سازید. 

5- قبل از قطع مصرف این دارو حتما پزشک را مطلع سازید. ممکن است پزشک قبل از قطع کامل مصرف دارو، مقدار آن را کاهش دهد تا از بروز عوارض قطع مصرف دارو مانند دلواپسی، اضطراب، گیجی، احساس حرکت مداوم خود و یا محیط اطراف، سردرد، افزایش تعریق، حالت تهوع، لرزش، اختلال در خوابیدن و راه رفتن و یا خستگی غیر عادی جلوگیری شود.

 

مقادیر ذکر شده در زیر مقدار متوسط مصرف است و مقدار دقیق را پزشک تعیین می کند. 

بزرگسالان 

• برای افسردگی و وسواس: 

برای شروع، 50 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

• برای اختلال ترس، اضطراب بعد از ضربه (PTS) و اضطراب: 

برای شروع، 25 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

• برای سندرم قبل از قاعدگی (PMS): 

عوارض استفاده از قرص آسنترا

برای شروع، 50 میلی گرم یکبار در روز در طول دوران قاعدگی و یا قبل از قاعدگی. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک افزایش داده شود. میزان مصرف در طول دوران قاعدگی نباید بیشتر از 150 میلی گرم در روز و در طول دوران قبل از قاعدگی نباید بیشتر از 100 میلی گرم در روز باشد. 

کودکان 

• برای افسردگی، اضطراب بعد از ضربه (PTS) یا ترس: 

مصرف و مقدار آن توسط پزشک تعیین می شود. 

• برای وسواس: 

– کودکان کمتر از 6 سال:مصرف و مقدار آن توسط پزشک تعیین می شود. 

– کودکان 6 تا 12 سال:برای شروع، 25 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

– نوجوانان 13 تا 17 سال:برای شروع، 50 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

سالمندان 

• برای افسردگی، وسواس، اختلال ترس، اضطراب بعد از ضربه (PTS)، اضطراب: 

برای شروع معمولا 5/12 تا 25 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. 

این دارو به صورت قرص و کپسول خوراکی 50و100میلی گرم موجود می باشد.

-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید . 

قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ی تشنجی برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع این دارو بایدبصورت تدریجی و تحت نظر پزشک انجام شود. 

ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود. 

در صورتی که این دارو بصورت 1 عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید. معمولاً توصیه می شود این صبح یا عصرها مصرف گردد. 

در صورتی که از این دارو جهت درمان اختلالات اضطرابی استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سرترالین امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید. 

این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید. 

در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎ 

احتمال بروز گیجی،لرزش دستها،اضطراب،تهوع و طپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

سرترالين

قرص روکشدار 50  و  100ميلي گرم

 

ترکیبات:

هر قرص  روكشدار حاوی 50 میلی گرم و یا 100 میلی گرم سرترالین هیدروکلراید است. عوارض استفاده از قرص آسنترا

سـاير اجــزاء: كلسيم هيدروژن فسفات دي هيدرات، سديم استارچ گليكولات، سلولز ميكروكريستالين، هيدروكسي پروپيل سلولز، تالك، منيزيوم استئارات، هيدروكسي پروپيل متيل سلولز، تيتانيوم دي اكسايد(E171)،  پروپيلن گلايكول.           

خواص دارویي:

آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته داروهاي مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) می باشد. 

موارد مصرف: 

آسنترا در درمان اختلالات  افسردگی  توأم یا بدون اضطراب، اختلالات پانیک یا وحشت زدگی (دوره های کوتاه اضطراب شدید یا حملات پانیک)، اختلالات وسواسی – اجباری obsessive – compulsive (تفکرات اجباری، رفتارهای تکراری مانند شستن مداوم دستها)  بکار مي رود.

موارد منع مصرف:

آسنترا  در موارد وجود حساسیت به سرترالین یا سایر ترکیبات موجود در این دارو نباید مصرف شود. تجویز هم زمان و یا با فاصله کمتر از دو هفته آسنترا  با مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAO) نیز ممنوع است. 

احتياط ها و هشدارها:

در صورت ابتلا به بیماری های مزمن، اختلالات متابولیک، وجود حساسیت بیش از حد به داروها و نیز مصرف سایر داروها حتماً پزشک خود را مطلع سازید. 

مواردی که باید به پزشک  اطلاع داده شود:

    ابتلا به بیماری کبدی (اگر لازم باشد، پزشک مقدار داروی تجویز شده را کاهش داده و یا فواصل   تجویز آن را افزایش می دهد). 

    سابقه بروز حملات صرعی 

    سن کمتر از 16 سال    

 بارداری و شیر دهی:

پيش از مصرف هر دارویي با داروساز يا پزشكتان مشورت كنيد.

بی خطر بودن سرترالین در زمان بارداری یا شیردهی اثبات نشده است. اگر باردار هستید يا می خواهید باردار شوید و یا اگر به کودک خود شیرمی دهید، حتماً با پزشک در مورد مصرف سرترالین مشورت کنید. 

تأثیر بر روی رانندگی و کار با ماشين آلات:  

سرترالین باعث کاهش توانایی فیزیکی و ذهنی بیمار می شود،  به خصوص اگر اين دارو همراه الکل یا با داروهای خاص دیگری مصرف شود. از پزشک معالج خود درباره امکان کار با دستگاهها و رانندگی سؤال کنید. توصيه هاي پزشكتان با توجه به شدت بیماری،  پاسخ  شما به درمان و عوارض جانبی دارو خواهد بود.  

تداخلات دارویی:

در صورت مصرف دارویی دیگر حتی داروهای بدون نسخه پزشکتان را از موضوع مطلع سازید.  اهمیت این موضوع به این دلیل است که بعضی از داروها میزان اثر بخشی سرترالین را تحت تأثیر قرار می دهند و برعکس. داروهایی که با آسنترا تداخل اثر دارند عبارتند از: کاربامازپین، فنی توئین، سوماتريپتان، فن فلورامین، ترامادول، دیازپام، تولبوتامید و سایمتیدین. اگر لیتیوم یا وارفارین مصرف می کنید، احتمالاً پزشکتان توصیه به انجام آزمایش خون خواهد کرد. 

مصرف همزمان سرترالين و الکل توصیه نمی شود.

مصرف آسنترا همراه غذا و نوشیدنی ها:

مصرف آسنترا همراه با آب گریپ فروت ممنوع است.

مقدار و نحوه مصرف: 

با دقت به توصیه های پزشک عمل کنید. شما نباید بدون مشورت با پزشک درمان را قطع کرده و یا مقدار مصرف دارو را تغییر دهید. از پزشکتان بپرسید که تا چه زمانی باید مصرف دارو را ادامه دهید. دارو را یک بار در روز صبح یا شب مصرف کنید.

مقدار مصرف دارو: 

افسردگي

ميزان معمول شروع درمان 50 ميلي گرم (يك قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين يك بار در روز مي باشد. اگر درمان مؤثر نبود، پزشك به تدريج با فواصل زماني بيش از يك هفته،  دوز روزانه را به ميزان حداكثر200 ميلي گرم (چهار قرص 50 ميلي گرمي يا دو قرص 100 ميلي گرمي) افزايش مي دهد. 

اختلالات وسواسی- اجباری:

دوز ابتدایي 50 ميلي گرم (یک قرص  50 ميلي گرم) سرترالين یکبار در روز می باشد. در صورت مؤِثر نبودن درمان پزشک ممکن است در فاصله زمانی حداقل یک هفته ای دوز درمانی را از50 ميلي گرم (یک قرص 50 میلی گرمی) حداکثر تا حد 200 میلی گرم (4 قرص 50 میلی گرمی و یا 2 قرص 100 میلی گرمی) افزایش دهد.

درکودکان سنين 6 تا 12 سال: دوز ابتدایي روزانه 25 ميلي گرم (نصف قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين مي باشد. بعد از يك هفته، پزشك ممکن است دوز روزانه را به 50 ميلي گرم (يك قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين افزايش دهد.

اختلالات پانيك:

دوز ابتدایي روزانه 25 ميلي گرم (نصف قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين مي باشد. بعد از يك هفته، پزشك دوز روزانه را به 50 ميلي گرم (يك قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين افزايش مي دهد و به تدريج  با فواصل زماني بيش از يك هفته، دوز روزانه را به ميزان حداكثر 200 ميلي گرم (چهار قرص 50 ميلي گرمي يا دو قرص 100 ميلي گرمي) افزايش مي دهد.

دارو را بايد هر روز در زمان معيني، همراه يا بدون غذا مصرف نمود.

دارو را با مقداري آب مصرف نمایيد.

عوارض استفاده از قرص آسنترا

قرصها را نجويد يا خرد نكنيد.          

قرصها را هرروز به طور مرتب مصرف نمایيد. بعد از یک هفته ممکن است احساس بهبودی نسبی کنید.  در مواردی هم احساس بهبودي 2تا 4 هفته پس ازآغاز درمان به وجود می آید.  در صورت احساس بهبودي  مصرف دارو را تا زمانی که پزشک معین کرده است ادامه دهید. پزشکتان معین خواهد کرد که دارو را چه زمانی قطع کنید.

اگر احساس می کنید که تأثیر دارو بیش از حد زیاد و یا کم است با داروساز يا پزشکتان مشورت کنید.

مصرف مقادیر بیش از حد:

در صورت مصرف مقادیر بیش از حد دارو سریعاً با داروساز يا پزشک معالج خود تماس بگیرید. 

اگر مصرف یک وعده دارو را فراموش کردید:

مقدار مصرف بعدی را به هیچ وجه دو برابر نکنید. مصرف آن را مطابق با دستور پزشكتان ادامه دهید. 

عوارض قطع درمان با آسنترا:

در صورت قطع مصرف سرترالين احتمال بروز گیجي، لرزش دستها (ترمور)،  اضطراب،  تهوع و تپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

عوارض جانبی:

آسنترا مانند تمام داروهای دیگر عوارض جانبی دارد. عوارض جانبي زير ممكن است ايجاد شود:  تهوع، اسهال،  یبوست،  لرزش دستها( ترمور)،  تعریق،  اختلالات جنسی (مانند تعویق در انزال)، گيجي،  بی خوابی،  خواب آلودگی، کاهش اشتها و کاهش وزن از جمله  عوارض سرترالین هستند.  این عوارض معمولًا خفیف بوده و با ادامه مصرف دارو از بین می روند. 

عوارض جانبی نادر: 

کرامپ، واکنشهای آلرژیک (تنگی نفس، درد قفسه سینه، تورم پلکها، صورت و لبها، کهیر،  خارش در تمام بدن) حرکات و تکان های غیر ارادی، حرکات پیچشی یا فشاری در اندام ها، درد شکم، بی نظمی در دوره قاعدگی، افزایش حجم و حساسیت پستانها و ترشح احتمالی شیر از آنها. در صورت مشاهده هرگونه عارضه جانبی از جمله مواردی که ممکن است در این بروشور ذکر نشده باشد، پزشکتان را مطلع سازید. 

شرایط نگهداری دارو و تاریخ انقضاء: 

از مصرف دارو بعد از انقضاء یا اتمام تاریخ مصرف درج شده برروي بسته بندي خودداری کنید.

دارو را در دمای کمتر از 30 درجه  سانتیگراد نگهداری نمایید. 

دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.

اطلاعات براي نسخه كردن:

فقط طبق دستور پزشک مصرف شود.

اشكال دارویي:

هر بسته حاوی 28 قرص روكشدار 50 میلی گرمی و یا 100 میلی گرمی است. 

دارنده پروانه ساخت و محل ساخت: کارخانه داروسازی اکتوورکو، کرج – ایران

تحت لیسانس KRKA، اسلوونی


          





آسنترا
سرترالین
قرص روکشدار ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم

ترکیبات:
هر قرص روکشدار حاوی ۵۰ میلی گرم و یا ۱۰۰ میلی گرم سرترالین هیدروکلراید است.
سایر اجزاء: کلسیم هیدروژن فسفات دی هیدرات، سدیم استارچ گلیکولات، سلولز میکروکریستالین، هیدروکسی پروپیل سلولز، تالک، منیزیوم استثارات، هیدروکسی پروپیل متیل سلولز، تیتانیوم دی اکساید (E۱۷۱)، پروپیلن گلایکول.عوارض استفاده از قرص آسنترا

خواص دارویی:
آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) می باشد.

موارد مصرف:
آسنترا در درمان اختلالات افسردگی توأم یا بدون اضطراب، اختلالات پانیک یا وحشت زدگی (دوره های کوتاه اضطراب شدید یا حملات پانیک)، اختلالات وسواسی – اجباری compulsive – obsessive (تفکرات اجباری، رفتارهای تکراری مانند شستن مداوم دستها) بکار می رود.

موارد منع مصرف:
آسنترا در موارد وجود حساسیت به سرترالین یا سایر ترکیبات موجود در این دارو نباید مصرف شود. تجویز هم زمان و یا با فاصله کمتر از دو هفته آسنترا با مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAO) نیز ممنوع است.

احتیاط ها و هشدارها:
در صورت ابتلا به بیماری های مزمن، اختلالات متابولیک، وجود حساسیت بیش از حد به داروها و نیز مصرف سایر داروها حتما پزشک خود را مطلع سازید.
مواردی که باید به پزشک اطلاع داده شود:
• ابتلا به بیماری کبدی (اگر لازم باشد، پزشک مقدار داروی تجویز شده را کاهش داده و یا فواصل تجویز آن را افزایش می دهد).
• سابقه بروز حملات صرعی
• سن کمتر از ۱۶ سال

بارداری و شیردهی:
پیش از مصرف هر دارویی با داروساز یا پزشکتان مشورت کنید.
بی خطر بودن سرترالین در زمان بارداری یا شیردهی اثبات نشده است. اگر باردار هستید یا می خواهید باردار شوید و یا اگر به کودک خود شیر می دهید، حتما با پزشک در مورد مصرف سرترالین مشورت کنید.

تأثیر بر روی رانندگی و کار با ماشین آلات:
سرترالین باعث کاهش توانایی فیزیکی و ذهنی بیمار می شود، به خصوص اگر این دارو همراه الکل یا با داروهای خاص دیگری مصرف شود. از پزشک معالج خود درباره امکان کار با دستگاهها و رانندگی سوءال کنید. توصیه های پزشکتان با توجه به شدت بیماری، پاسخ شما به درمان و عوارض جانبی دارو خواهد بود.

تداخلات دارویی:
در صورت مصرف دارویی دیگر حتی داروهای بدون نسخه پزشکتان را از موضوع مطلع سازید. اهمیت این موضوع به این دلیل است که بعضی از داروها میزان اثر بخشی سرترالین را تحت تأثیر قرار می دهند و برعکس. داروهایی که با آسنترا تداخل اثر دارند عبارتند از: کاربامازپین، فنی توئین، سوماتریپتان، فن فلورامین، ترامادول، دیازپام، تولبوتامید و سایمتیدین، اگر لیتیوم یا وارفارین مصرف می کنید، احتمالاً پزشکتان توصیه به انجام آزمایش خون خواهد کرد.
مصرف همزمان سرترالین و الکل توصیه نمی شود.

مصرف آسنترا همراه غذا و نوشنیدنی ها:
مصرف آسنترا همراه با آب گریپ فروت ممنوع است.

مقدار و نحوه مصرف:
با دقت به توصیه های پزشک عمل کنید. شما نباید بدون مشورت با پزشک درمان را قطع کرده و یا مقدار مصرف دارو را تغییر دهید. از پزشکتان بپرسید که تا چه زمانی باید مصرف دارو را ادامه دهید. دارو را یک بار در روز صبح یا شب مصرف کنید.

مقدار مصرف دارو:
افسردگی
میزان معمول معمول شروع درمان ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین یک بار در روز می باشد. اگر درمان موءثر نبود، پزشک به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته، دوز روزانه را به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم (چهار قرص ۵۰ میلی گرمی یا دو قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش می دهد.

اختلالات وسواسی-اجباری:
دوز ابتدایی ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرم) سرترالین یکبار در روز می باشد. در صورت مؤثر نبودن درمان پزشک ممکن است در باصله زمانی حداقل یک هفته ای دوز درمان را از ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرم) حداکثر تا حد ۲۰۰ میلی گرم (۴ قرص ۵۰ میلی گرمی و یا ۲ قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش دهد.
در کودکان سنین ۶ تا ۱۲ سال: دوز ابتدایی روزانه ۲۵ میلی گرم (نصف قرص ۵۰ میلی گرم) سرترالین می باشد. بعد از یک هفته، پزشک ممکن است دوز روزانه را به ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین افزایش دهد.

اختلالات پانیک:
دوز ابتدایی روزانه ۲۵ میلی گرم (نصف قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین می باشد. بعد از یک هفته، پزشک دوز روزانه را به ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین افزایش می دهد و به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته، دوز روزانه را به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم (چهار قرص ۵۰ میلی گرمی یا دو قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش می دهد.
دارو را باید هر روز در زمان معینی، همراه یا بدون غذا مصرف نمود.
دارو را باید هر روز در زمان معینی، همراه یا بدون غذا مصرف نمود.
دارو را با مقداری آب مصرف نمایید.
قرصها را نجوید یا خرد نکنید.
قرصها را هر روز به طور مرتب مصرف نمایید. بعد از یک هفته ممکن است احساس بهبودی نسبی کنید. در مواردی هم احساس بهبودی ۲ تا ۴ هفته پس از آغاز درمان به وجود می آید. در صورت احساس بهبودی مصرف دارو را تا زمانی که پزشک معین کرده است ادامه دهید. پزشکتان معین خواهد کرد که دارو را چه زمانی قطع کنید.
اگر احساس می کنید که تأثیر دارو بیش از حد زیاد و یا کم است با داروساز یا پزشکتان مشورت کنید.

مصرف مقادیر بیش از حد:
در صورت مصرف مقادیر بیش از حد دارو سریعاً با داروساز یا پزشک معالج خود تماس بگیرید.

اگر مصرف یک وعده دارو را فراموش کردید:
مقدار مصرف بعدی را به هیچ وجه دو برابر نکنید. مصرف آن را مطابق با دستور پزشکتان ادامه دهید.

عوارض قطع درمان با آسنترا:
در صورت قطع مصرف سرترالین احتمال بروز گیجی، لرزش دستها (ترمور)، اضطراب، تهوع و تپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

عوارض جانبی:
آسنترا مانند تمام داروهای دیگر عوارض جانبی دارد. عوارض جانبی زیر ممکن است ایجاد شود: تهوع، اسهال، یبوست، لرزش دستها (ترمور)، تعریق، اختلالات جنسی (مانند تعویق در انزال)، گیجی، بی خوابی، خواب آلودگی، کاهش اشتها و کاهش وزن از جمله عوارض سرترالین هستند. این عوارض معمولاً خفیف بوده و با ادامه مصرف دارو از بین می روند.

عوارض جانبی نادر:
کرامپ، واکنشهای آلرژیک (تنگی نفس، درد قفسه سینه، تورم پلکها، صورت و لبها، کهیر، خارش در تمام بدن) حرکات و تکان های غیر ارادی، حرکات پیچشی یا فشاری در اندام ها، درد شکم، بی نظمی در دوره قاعدگی، افزایش حجم و حساسیت پستانها و ترشح احتمالی شیر از آنها. در صورت مشاهده هرگونه عارضه جانبی از جمله مواردی که ممکن است در این بروشور ذکر نشده باشد، پزشکتان را مطلع سازید.

شرایط نگهداری دارو و تاریخ انقضاء:
از مصرف دارو بعد از انقضاء یا اتمام تاریخ مصرف درج شده بر روی بسته بندی خودداری کنید.
دارو را در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.
دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.

اطلاعات برای نسخه کردن:
فقط طبق دستور پزشک مصرف شود.

اشکال دارویی:
هر بسته حاوی ۲۸ قرص روکشدار ۵۰ میلی گرمی و یا ۱۰۰ میلی گرمی است.

✔ تکفال دات کام

درمان هیجانات منفی ، عصبانیت بیش از حد چیست؟

درمان هیجانات منفی،عصبانیت بیش از حد چیست؟
داروی آن را بنویسید.

سلام شوهر من الان بعد از ۳ هفته ۲ تا قرص میخوره هر روز دچار دیر انز*لی شده برای بچه دار شدن دکترقرص ری پرو ستاسیس رو که هر روز باید بخوره تجویز کرده آیا همزمانی این دوتا قرص باعث دیر انز*لی شده ؟ قرص اسنترا رو قطع کنم؟

سلام شوهر من الان بعد از ۳ هفته ۲ تا قرص میخوره هر روز دچار دیر انز*لی شده برای بچه دار شدن دکترقرص ری پرو ستاسیس رو که هر روز باید بخوره تجویز کرده آیا همزمانی این دوتا قرص باعث دیر انز*لی شده ؟ قرص اسنترا رو قطع کنم؟

ببخشید مادر من بعد یک هفته استفاده دچار ادم در گردن صورت و لبش شد و کهیر پاشیده قرص قطع کردم اما چون دیابتی هستن نمیتونم دهرو دیگه بهش بدم چکنم؟

مادرم سکته مغزی کرده ۴سال پیش وتهت درمان دکتردیگه ای بود.دکترجدیدش این داروروبراش تجویزکرده آیااین داروربطی به سکته داره آخه هرچی میخونم درباره سکته چیزی ننوشته.عجب متخصصای گاوی داریم ۴تاقرص بهش داده فقط یکیش بدردش میخوره اونم رقیق کننده خونه .میرم مطبشوروسرش خراب میکنم د**ث پدرسگ.

ایا باعث چاقی میشه این دارو؟
من شیش سال دارو مصرف میکردم و خودمو ترک دادم الان فقط اینو میخورم فقط
چاقی میاره؟

اگر مصرف روزی یک عدد ۵۰ باشه ۴روز نخورم، بعد الکل مشکلی ایجاد میکنه؟

حوردن ۱۰تا ازین قرص یکجا چی میشه؟؟؟باعث مرگ‌میشه؟؟

نه هیچ مشکلی نداره شما 20 تا بخور، مشکل نداره، فقط شاید بری اورژانس بیمارستان معده ت رو شست شو بدی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

عوارض استفاده از قرص آسنترا

وب‌سایت

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

ویکی روان 25/09/2018 پرسش و پاسخ های روابط جنسی دیدگاه27

سلام دوستان عزیز، ما با مشکلات زیادی دست به گریبان هستیم که برای بسیاری از آنها راه کارهای قطعی وجود دارد. این راهکارها میتوانند بلند مدت و یا کوتاه مدت باشند اما با ممارست و دقت در پروسه درمانی میتوانیم بر آنها فائق آییم. در ادامه به پرسش یکی از خوانندگان عزیز سایت ویکی روان در مورد قطع مصرف داروی آسنترا اشاره شده است که در بخش مشاوره روانشناسی رایگان با ما در میان گذاشته اند.

با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

سلام، دختری ۳۸ ساله هستم و متاسفانه به دلیل مشکل خود ارضایی با مراجعه به مشاوره و در نهایت روانپزشک مجبور به استفاده از قرص آسنترا ۱۰۰ شدم.

یعنی یک قرص با دوز ۱۰۰ صبح و یک قرص شب استفاده می کردم . بعد از ۸ ماه استفاده کمی بهبود پیدا کردم و بعد از مطالعه و فکر کردن به این نتیجه رسیدم که قرص رو کنار بزارم.عوارض استفاده از قرص آسنترا

البته الان خوبم و باشگاه ثبت نام کردم . سوالم این هست که بعد از قطع قرص بدن درد شدیدی دارم و همچنین فشار خونم مدام بالا میره و همچنین چشم و سر درد بدی دارم ! آیا اینها از عوارض قطع قرص می باشد؟

چه کارهایی باید انجام بدم و چه مدت این عوارض طول می کشه؟ لازم به ذکر است که حدود ۴۰ روز هستش که قرص ها رو قطع کردم! خواهش می کنم کمک کنید که چیکار کنم؟ چون خیلی اذیت میشم . چون شغلم هم حسابداری هستش چشم درد و سردرد امانم رو بریده؟

سلام دوست عزیز، وقت به خیر.

قرص آسنترا یک داروی ضد افسردگی میباشد که دارای اثرات بسیاری بر بدن بوده و در شرایط گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد.

این دارو در موارد همچون کاهش اضطراب، تشویش، تغییر در نحوه خواب و حتی میزان اشتها مورد استفاده قرار میگیرد. که نتیجه کلی آن تغییر در نوع رفتار شما میباشد.

دارویی که شما مصرف کردید دارای دوز بالایی بوده و با توجه به مدت زمان طولانی مصرف آسنترا (هشت ماهی که ذکر کردین) حتی بعد از قطع مصرف داروی آسنترا اثرات آن بر بدن شما باقی مانده و ایجاد وابستگی گردیده است.

داروی آسنترا (سرترالین) ایجاد خواب آلودگی میکند پس به یاد داشته باشید در رانندگی و انجام کارهای پر دقت مثل شغل شما (حسابداری) ایجاد اختلال میکنند که این تاثیرات به خصوص بعد از قطع استفاده بیشتر نمود میکنند.

یکی از اثرات این دارو کاهش میل جنسی میباشد که بسته به شرایط فیزیکی افراد میتواند کم و یا زیاد باشد. اما در مورد موضوع خودارضایی.

دوست عزیز و گرامی ترک خود ارضایی دارای راه های بسیار زیادی میباشد که میتوان بدون مصرف دارو انجام شود.

خود ارضایی بیشتر از نیاز جنسی و فیزیکی بدن به موضوع روانی و حالات روحی بر میگردد. قویا توصیه میشود مقاله راه های ترک خودارضایی را مطالعه و به دقت به راه های بیان شده در آن عمل کنید تا بدون شک نتیجه مورد نظرتان را دریافت کنید.

همیشه خاطرتان باشد که برای ترک عادتی ناپسند باید رفتاری پسندیده جایگزین شود، شما فردی ۳۸ ساله هستید و میبایست با روی آوردن به رابطه جنسی ایمن و سالم خود ارضایی را برای همیشه ترک کنید. فرق خودارضایی و رابطه جنسی بسیار زیاد میباشد و نباید در تعریف آنها اشتباه کنید.

برای کسب تجربه جدید و البته ایمن نترسید و با استفاده از خرد بهترین گزینه را انتخاب کنید.

ممنون از همراهیتان با سایت ویکی روان.

همراه با بیش از 9 هزار مشترک دیگر برای دریافت بهترین و جدیدترین مطالب روانشناسی و دیگر موضوعات عضو خبرنامه سایت ویکی روان شوید

سایت روانشناسی ویکی روان

13/07/2019

12/07/2019

09/05/2019

25/09/2018

22/06/2017

23/05/2017

اگر می خواهید با استفاده از راه کارهای جدید تنوع در روابط زناشویی داشته باشید …

شاید پیش خود فکر کنید انواع بوسه خیلی زیاد نیستند اما بوسه هایی که درست …

دروددوز تجویزی به هیچ عنوان نمیتونه صرفاً به خاطر خود ارضایی باشه و هرگز چنین دارویی برای خود ارضایی تجویز نمیشه. ایشون قطعاً مشکلات دیگه ای چون افسردگی شدید داشتند که خودشون آگاه نیستند.ضروری است مجدداً به پزشکشون مراجعه کنند.لطفاً مشاوره غلط و مخرب ندین.

سلام دوست گرامی وقت به خیر،

همانطور که ملاحظه میفرمائید در پاسخ متخصص مربوطه ذکر شده است که داروی تجویز شده ابتدا به ساکن داروی ضد افسردگی میباشد و بدون شک متخصص روانپزشکی مراجع بر اساس مشاهدات خود این دارو را تجویز کرده است.مشکل اصلی به بعد از قطع مصرف دارو و تبعات آن بر میگردد که توضیحات لازم بیان شده اند.

با تشکر از شما

سلام من ی سوال پرسیدم اما نمتونم پیداش کنم یا هنوز رو سایت نذاشتید بنابرین اینجا مطرح میکنم من ۴ شب نصفه اسنترا خوردم ولی الان پشیمونم میخام مشکلمو با ورزش و قرانو حرف زدن حل کنم نه قرص الان ی شبه قطع کردم، اینکه قطع ناگهانی محسوب نمیشه؟ اخه فقط ۴شب خوردم. بعدم سرم خیلی سنگینه حالت تهوع میگیرم

سلام،پیشنهاد میکنیم مشکل را با پزشکی که دارو را برایتان تجویز کردن در جریان بگذارید.اما به طور کلی بعد از تنها ۴ روز قطع ناگهانی محسوب نمیشه.پیشنهاد میکنیم مقاله راه های ترک خود ارضایی را مطالعه کنید

https://www.wikiravan.com/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%DA%A9-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%B6%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B4%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87/

البته من برای حمله های پنیک مصرف میکردم ن این مورد متشکر

با سلاممن حدودا ۳ سال روزانه یک قرص اسنترای ۱۰۰ استفاده کردم، و ۳ روزه مصرف قرص رو قطع کردم، به شدت حالم بد شده، حال تهوع شدید و سرگیجه شدید دارم،دستام یه دفعه مثل یخ سرد میشه و …الان باید چی کار کنم؟ قرص رو دوباره شروع کنم، یا تحمل کنم این حالت ها برطرف شه؟ممنون میشم راهنمایی م کنید

سلام دینا جان،تحت هیچ شرایطی بدون هماهنگی با پزشک معالج دارویی را قطع نکنید.مدت زمان مصرف شما بسیار بالا میباشد و این مورد قطع ناگهانی مصرف به حساب میاید.عوارض قطع ناگهانی میتواند شدیدتر از این هم باشد، پیشنهاد میکنیم با پزشک خود برای قطع دارو مشورت کنید.دقیقا میدانیم حستان نسبت به این دارو چیست و چرا این تصمیم را گرفته اید، در صورتی که اصرار به قطع دارو دارید شیوه قطع آن را آرام آرام انجام دهید نه به صورت ناگهانی.

سلاممن ۶ ماه زیر نظر پزشک قرص اسنترا ۵٠ میخورم بخاطر حمله پانیک که بهم دست میداد، الان حدود ٢ ماهی هست که دیگه حمله بهم دست نمیده و با مشورت با دکتر قرص رو نصفه میخورم ، از زمانی که شروع کردم به نصفه خوردن سردرد و سرگیجه عجیبی دارم ، سرگیجم مثل زمانی هستش که با استرس از خواب بپری ، نمیدونم چیکار کنم که خوب شم و دکتر هم فعلا در دسترس نیس ازش بپرسم ، لطفا راهنمایی کنیدعوارض استفاده از قرص آسنترا

سلام دوست عزیز،عوارضی که گفتین طبیعی هست و به خاطر مصرف تقریبا بلند مدت این دارو میباشد. نگران نباشید و اگر باز هم ادامه داشتند فقط و فقط به دکتر خودتون مراجعه کنید.

سلام. من به مدت سه ماه آسنترا مصرف کردم که از دوز ۲۵ میلی شروع شد و به روزی صد میلی رسید. شاید یک ماهه که صد مصرف میکنم. الان خیلی سردرد و حالت تهوع دارم و میخام دارو را قطع کنم. آیا مدت زمان مصرفی من بالا بوده و قطع دارو عوارض خواهد داشت؟ البته بگم که من دارو را به طور منظم مصرف نمیکردم. شده بود چند روز پشت سر هم فراموش کنم بخورم و مشکلی هم برام پیش نمیومد.

رها جان سلام،اولین قانون استفاده ازدارو این است که باید آن را مطابق دستور العمل تجویز شده توسط پزشک معالج مصرف کنید.برای قطع دارو هم باید با ایشان هماهنگی کنید.عوارض مصرف آسنترا برای افراد مختلف متفاوت میباشد پس حتما موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید

سلام خسته نباشین من امروز رفتم دکتر و دکتر روانپزشک برای من اسنترا ۱۰۰ واپی وال ۲۰۰ وترانکوپین تجویز کردن ایشون پزشک خیلی خوبی هستن و پانیک من رو ایشون تشخیص دادن و درمان کردن سوال من اینکه اگ تحت نظر خود دکتر باشم وهمکاری کنم ایا بعد از ترک داروها ک خود پزشک دستورشو میدن عوارض هم خواهد داشت؟

سلام میلاد جان،بله مصرف این داروها به هر حال عوارض خواهد داشت اما میزان اون برای افراد متفاوت هست. لطفا در این زمینه فقط به تجویزات پزشکتون گوش بدین

سلام من امروز رفتم پیش روانپزشک ک خود ایشون تشخیص دادن من پانیک دارم و با دارو هایی ک تجویز کردن پانیک من بهتر شدفقط سوال من این هستش ک ایا با گفته های خود پزشک اگه جلو و خودمم همکاری کنم این داروها عوارضشون می مونه

سلام من دختری هستم ک میل جنسیم خیلییی بالا بوده، حدود ۶ ماهه ک قرص سرترالین برای افسردگی مصرف میکنم و متوجه شدم میل جنسیم به شدت کاهش داده شده.. بعد از این ک قرص رو کاملا قطع کنم میل جنسیم برمیگرده؟ خیلی فکرم درگیر این موضوعه زندگی برام بدون اون میل معنا نداره…اگر دیگه مثل قبل نشم در اینده داخل روابط زناشویی هم دچار مشکل میشم، باید چکار کنم ک برگرده؟

سلام وقت به خیر، تاثیر این دارو بر افراد متفاوت میباشد. به احتمال زیاد مشکلی در این باره نخواهید داشت. به پزشک خود مراجعه کنید لطفا

منم دقیقا همین مشکلو دارم میل جنسیم خیلی بالاعه وقتی قرص رو میخورم شدیدا بی میل میشم و میترسم تاثیر بدی رو آیندم بذاره

اگه اشکالی نداره بهم ایمیل بدین باهاتون کار دارم در رابطه با این مشکل hamidreza.pm98@gmail.com

سلام من یکسال آسنترا ۱۰۰ خوردم بعد با مشورت دکترم کم کم دارو رو قطع کردم از وقتی که قطع کردم سردرد دارم میشه راهنماییم کنید

سلام وقت خوش،قطع این دارو به خصوص زمانی که برای طولانی مدت استفاده میکردین دارای عوارض است.این مورد را با پزشک معالجتون درمیان بزارید

سلام.وقتتون بخیر.من ۱۹ سالمه و بخاطر ی سری مسائل آسنترا مصرف کردم ی مدت کمتر از یک سال.اوایل روزی ی دونه ۱۰۰ بود ولی اواخر دوتا تجویز کردن.ولی خب من اوکی نشدم و دکترمو عوض کردم .بهم گفتن ب مرور کمش کنم اما من کامل قطعش کردم.حدودن یک ماهه ک مصرف نمیکنم حالمم خوبه مشکلی ندارم‌.قطع دارو چ عوارضی میتونه برام ایجاد کنه به مرور؟خطرناکه؟

با سلام. شب بخیربنده به خاطر افسردگی با نظر پزشک روانشناس به مدت سه ماه روزی یک عدد آسنترا ۱۰۰ مصرف می کردم. مقداری از بیماری من بهبود پیدا کرد. اما بعد از سه ماه به یک متخصص دیگر مراجعه کردم و قرص ایرانی سرتالین ۵۰ را تجویز کرد و دکتر گفت به جای آسنترا از این قرص جدید بخورم . به نظر شما تتغییر دارو مشکلی برایم ایجاد نمی کند؟

سلام من حدود هشت ساله دارم داروی اسنترا رو مصرف میکنم، دکتر قلبم به خاطر طپش قلب ناشی از اضطراب با مشورت روانپزشک برام تجویز کردن اما الان حدود دو ماهه با وجود اینکه مصرفش رو قطع نکردم حملات اضطرابی و طپش قلب دارم جوری که فعالیتهای روزمرم رو مختل کرده با روانپزشک مشورت کردم و بهم کلونازپام تجویز کرده من واقعا دلم نمیخاد خوابم زیاد بشه نمیدونم باید چیکار کنم

سلامحدود یک سال هست که در شبانه روز دو عدد قرص آسنترا ۵۰ مصرف میکنم .هفته گذشته به دکترم مراجعه و شرح حال دادم . ایشون دارو را قطع و فلوکستین ۱۰ را جایگزین کردند…(تا امروز ۶ روز گذشته). از بعد قطع کردن دارو , و مصرف فلوکستین ، بالای (کف) سرم درد می کنه و یکم حالت منگی بهم دست داده… ؟ ادامه بدهم ؟ لطفا راهنمایی بفرمایید…

این موارد از نشانه های قطع دارو هست.در صورت ادامه دار بودن برای چند روز دیگه حتما به پزشک خود مراجعه کنید

سلام.من به مدت حدود ۱۰سال وسواس دارم و دارویی سرترالین,هالوپریدول و کلو میپرامین مصرف میکنم.وقتی قرص میخورم خوبم اما الان تصمیم گرفتم دیگه دارو نخورم اما تدریجی.مثلا در عرض ده روز یک ربع از سرترالین ۱۰۰رو کم کنم.اما کم کردن همین میزان هم باعث شده دوباره علایم وسواس فکریم نمودار بشه و حال روحی بدی دارم.اما علامت جسمی ندارم.این یعنی چه؟یعنی من بعد ده سال هنوز درمان نشدم؟ایا امکان داره که بتونم ترک کنم؟به مرور روحیم دوباره خوب میشه؟خواهش میکنم جواب سوالمو علاوه بر اینجا توی ایمیلم هم بنویسید.خیلی نیازمند جوابم.پیشاپیش ممنون از پاسخگویی و توجه

دوست عزیزم سلامهمیشه گفتیم بدون نظر پزشک دارویی و قطع نکنید.تو این مواردی هم که اشاره کردین باید حتما حتما نظر پزشک معالج خودتون و بپرسید چون ایشون شما رو معاینه و ویزیت کردن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

آدرس ایمیل:

وب سایت روانشناسی ویکی روان محیطی صمیمی و مطمئن برای کسب دانش و اطلاعات کاربردی در رشته روانشناسی برای همه مردم، اشتراک سوالات و مشکلات شخصی و دریافت پاسخ از متخصصین رشته روانشناسی میباشد. اطلاعاتی که بدون شک در زندگی همه ما کاربردی بوده و تاثیر مثبت فراوان به همراه خواهد داشت. برای اطلاعات بیشتر با شماره تلفن زیر تماس بگیرید021-22372174پشتیبانی در تلگرامinfo[at]wikiravan.com

آدرس ایمیل:


Username*


E-Mail*


Password*


Confirm Password*


Phone*

عوارض استفاده از قرص آسنترا

Forgot ?

Enter your email to reset your password.


E-Mail*

ببخشید مصرف قرص ضد افسردگی سرترالین در بارداری برای جنین ضرر داره؟

 ۳۴ هفته ام عزیزم. واقعا چند وقتی میشه خیلی بهم ریخته هستم. هر کاری هم میکنم روحیه ام عوض شه، تاثیری نداره.

به خاطر افسردگی رفتم دکتر و ایشون قرص ضد افسردگی دادن.

فقط الان نگرانم برای جنین خطر نداشته باشه. آخه تو نت نوشته مشکل ریوی شاید برای جنین پیش بیاد.

خواستم از شما هم بپرسم. دوز سرترالین ۵۰ هست خانم دکتر.

خیلی میترسم برای نینی مشکلی به وجود بیاد. دوزش خوبه؟

سلام مامان عزیز. افسردگی در دوران بارداری بعضی از مامانا پیش میاد.

نگران نباش ان شاالله گذراست. در مورد مصرف قرص ضد افسردگی سرترالین در بارداری پرسیدی.

نازنین مصرف این قرص در بارداری در شرایطی که پزشک صلاح بدونه و منافعش رو ترجیح بده مساله ای نداره.

ایشون در جریان حال و احوال شما و وضعیت بارداری شما هستن. با خیال راحت مصرف کن.

با تجویز پزشک هیچ مشکلی نداره. حتی عوارض مصرف نکردنش برای شما بیشتر از مصرفشه جانم.

برای همین پزشک به شما این قرص رو در این دوز دادن. دقیقا مطابق تجویز ایشون مصرف کنید.

برای بعضی از خانم ها دوزهای بالاتر هم میدن جانم. نگران دوزش نباش. خود دکتر حواسش به این مسائل هست جانم.


E-Mail*


وبسایت

پاسخ*


 مطلب قبلی


مطلب بعدی 

سلام خسته نباشید من توی هفته ۱۱ هستم و اینکه دیروز رفتم …

سلام
من تو ۲۸ هفته و چهار روز بارداری هستم رفتم سونو …

عوارض استفاده از قرص آسنترا

آرایش

مدل مو

مدل لباس

قبل از شروع به مصرف سرترالین، در صورت وجود هر یک از موارد زیر پزشک خود را مطلع کنید: 

امروزه در بین همه ی داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب، قرص “سرترالین” که به “آسنترا” و “زولوفت” نیز مشهور است بیش از هر داروی دیگری شهرت پیدا کرده است. تاثیر عالی و کم بودن عوارض این قرص باعث استقبال زیاد مردم از آن شده است.

سرتالین (Sertraline) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌ است. این دارو در سال ۲۰۰۷ با تجویز در نزدیک به ۳۰ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و نهمین داروی پرمصرف در ایالات متحده بوده است.

این گروه دارویی می‌تواند تا حدودی موجب بهبود اشتها و خواب و بهبود انگیزه فرد برای کارهای روزمره فرد گردد. داروی سرتالین از راه خوراکی جذب شده و از طریق ادرار و مدفوع دفع می‌شود.

 

 

با مصرف این دارو تهوع، سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان، از دست دادن اشتها، افزایش تعریق، اسهال، ناراحتی معده، یا مشکلات خواب ممکن است رخ دهند. اگر هر یک از این عوارض باقی ماندند ویا حتی بدتر شدند، فورا پزشک یا داروساز خود را در جریان قرار دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را به این دلیل تجویز کرده است که او فایده آن را بیش از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی فورا پزشک خود را مطلع سازید: کبودی / خونریزی آسان، کاهش رابطه جنسی، کاهش توانایی جنسی (تاخیر انزال)، گرفتگی عضلات / ضعف، تکان دادن (لرزش)، کاهش وزن غیر معمول.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما جدی فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید: مدفوع خونی/سیاه، استفراغی که مانند دانه های قهوه باشد، درد / تورم / قرمزی چشم، گشاد شدن مردمک، تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ در شب، تاری دید).

واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه هر گونه نشانه واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش یا تورم (به خصوص در صورت ، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، تنفس مشکل شدید، فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید.

در صورت حساسیت به سرترالین، یا هر داروی دیگر 

در صورتی که داروهای بازدارنده منوآمین اکسیداز (MAO) دریافت می کنید، حتی اگر این داروها را در کمتر از 14 روز گذشته نیز دریافت کرده باشید. برخی از این دارو ها عبارتند از:ایزوکربوکسازید، فنلزین، سلژیلین، و ترانیل سیپرومین. بعد از قطع مصرف سرترالین نیز باید حداقل 14 روز تا شروع مصرف داروهای باز دارنده MAO صبر کنید. 

در طول دوره درمان با سرترالین نباید دی سولفیرام دریافت کنید. 

در صورتی که داروی دیگری نیز مصرف می کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است لازم باشد پزشک، شما را از نظر بروز برخی عوارض جانبی تحت نظر داشته باشد. بخصوص داروهای زیر: 

داروهای مورد استفاده برای درمان میگرن مانند:

در صورت ابتلا به هر یک از بیماری های زیر (یا داشتن سابقه قبلی ابتلا به آنها) 

در صورت بارداری، به خصوص ماه های آخر بارداری، تصمیم به باردار شدن و یا شیردهی

 

سرترالین ممکن است موجب خواب آلودگی شود. بنابراین تا زمان مشخص شدن اثرات دارو از رانندگی و یا انجام کارهایی که نیازمند هوشیاری کامل است خودداری کنید. 

سرترالین ممکن است موجب ایجاد گلوکوم با زاویه بسته نماید (اختلالی که در آن مایع درون چشم نمی تواند جریان یابد و این کار باعث افزایش ناگهانی فشار داخل چشم و اختلال در بینایی می شود). قبل از دریافت سرترالین بهتر است تحت معاینه چشم پزشکی قرار بگیرید. 

مصرف این دارو در زنان باردار مطالعه نشده است ولی بروز عوارض جانبی در نوزادانی که مادران آنها در طول دوران بارداری این دارو را مصرف می کنند مشاهده شده است. در صورت بارداری یا احتمال آن به پزشک اطلاع دهید. 

این دارو در شیر مادر ترشح می شود و گزارشاتی مبنی بر ایجاد عوارض جانبی در نوزادن شیرخواره که مادر آنها در دوران شیردهی این دارو را مصرف می کنند دیده شده است. در صورت مصرف این دارو در دوران شیردهی پزشک را مطلع سازید. عوارض استفاده از قرص آسنترا

1- پزشک معالج حتما باید طبق فواصل زمانی منظم پیشرفت بهبودی شما را کنترل کند تا تغییرات لازم را انجام دهد و احتمال بروز عوارض ناخواسته را کاهش دهد. 

2- از مصرف این دارو هم زمان یا 14 روز بعد از قطع مصرف داروهای مهارکننده های آنزیم مونوآمینواکسیداز خودداری کنید. هم چنین از مصرف داروهای مهارکننده MAO هم زمان یا 14 روز بعد از قطع مصرف این دارو خودداری کنید زیرا احتمال بروز فشار خون بسیار بالا یا تشنج افزایش می یابد. 

3- این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی، اختلالات فکری و اختلالات حرکتی شود. لذا ضمن درمان از رانندگی و یا کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری کامل دارند و هر فعالیتی که ممکن است در صورت هوشیار نبودن یا عدم تعادل خطرناک باشند خودداری کنید. 

4- مصرف این دارو در بعضی از افراد سبب اضطراب، تحریک پذیری و رفتارهای غیر عادی دیگری می شود. هم چنین ممکن است سبب افزایش تمایل به خودکشی و افسردگی شود. در صورت بروز هر یک از عوارض فوق سریعا پزشک را مطلع سازید. 

5- قبل از قطع مصرف این دارو حتما پزشک را مطلع سازید. ممکن است پزشک قبل از قطع کامل مصرف دارو، مقدار آن را کاهش دهد تا از بروز عوارض قطع مصرف دارو مانند دلواپسی، اضطراب، گیجی، احساس حرکت مداوم خود و یا محیط اطراف، سردرد، افزایش تعریق، حالت تهوع، لرزش، اختلال در خوابیدن و راه رفتن و یا خستگی غیر عادی جلوگیری شود.

 

مقادیر ذکر شده در زیر مقدار متوسط مصرف است و مقدار دقیق را پزشک تعیین می کند. 

• برای افسردگی و وسواس: 

برای شروع، 50 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

• برای اختلال ترس، اضطراب بعد از ضربه (PTS) و اضطراب: 

برای شروع، 25 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

• برای سندرم قبل از قاعدگی (PMS): 

برای شروع، 50 میلی گرم یکبار در روز در طول دوران قاعدگی و یا قبل از قاعدگی. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک افزایش داده شود. میزان مصرف در طول دوران قاعدگی نباید بیشتر از 150 میلی گرم در روز و در طول دوران قبل از قاعدگی نباید بیشتر از 100 میلی گرم در روز باشد. 

• برای افسردگی، اضطراب بعد از ضربه (PTS) یا ترس: 

مصرف و مقدار آن توسط پزشک تعیین می شود. 

• برای وسواس: 

– کودکان کمتر از 6 سال:مصرف و مقدار آن توسط پزشک تعیین می شود. 

– کودکان 6 تا 12 سال:برای شروع، 25 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

– نوجوانان 13 تا 17 سال:برای شروع، 50 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. به هر حال، مقدار مصرف نباید بیشتر از 200 میلی گرم در روز باشد. 

• برای افسردگی، وسواس، اختلال ترس، اضطراب بعد از ضربه (PTS)، اضطراب: 

برای شروع معمولا 5/12 تا 25 میلی گرم یکبار در روز، صبح یا عصر. ممکن است میزان مصرف توسط پزشک تدریجا افزایش داده شود. 

این دارو به صورت قرص و کپسول خوراکی 50و100میلی گرم موجود می باشد.

-از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید . 

قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ی تشنجی برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع این دارو بایدبصورت تدریجی و تحت نظر پزشک انجام شود. 

ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود. 

در صورتی که این دارو بصورت 1 عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید. معمولاً توصیه می شود این صبح یا عصرها مصرف گردد. 

در صورتی که از این دارو جهت درمان اختلالات اضطرابی استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سرترالین امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید. 

این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید. 

در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎ 

احتمال بروز گیجی،لرزش دستها،اضطراب،تهوع و طپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

عوارض استفاده از قرص آسنترا
عوارض استفاده از قرص آسنترا
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *