علت کمبود فسفر در خون

علت کمبود فسفر در خون
علت کمبود فسفر در خون

لطفا با ارسال پیشنهادات و انتقادات خود، ما را در بهبود و ارتقاء ابرسلامت یاری نمائید.

به بهترین پیشنهادات یک عدد ربع
سکه جایزه داده خواهد شد.

فسفات یک یون مهم در داخل سلول است که در شکل گیری غشاء های سلولی، ذخیرة انرژی و نقل و انتقال سلولی نقش دارد. به طور کلی 85 درصد از فسفر بدن در استخوان به شکل هیدروکسی آپاتیت و 15 درصد بقیه در بافت نرم وجود دارد. زمانی که سطح خونی فسفر در بدن کم می شود، می گوییم فرد به هایپوفسفاتمی مبتلا شده است.

علل زیر می توانند سبب پایین آمدن فسفات در خون شوند:

مصرف زیاد داروهای آنتی اسید برای درمان ریفلاکس و داروهای ملین، اعتیاد به الکل، داروهایی مانند استازولامید، ففوسکارنت، پنتامیدین، ایماتینیب و ..، ابتلا به سندرم فانکونی (که روی توبول های تصفیه کننده در کلیه اثر می گذارد و باعث دفع فسفات، قند، بی کربنات و اسید آمینه در ادرار می شود)، گرسنگی کشیدن، کمبود شدید ویتامین D، پرکاری غده پاراتیروئید از علل پایین آمدن فسفات خون هستند.علت کمبود فسفر در خون

کم بودن فسفات در رژیم غذایی، کمبود هورمون های پاراتیروئید و مقادیر بسیار بالای ویتامین D، باعث افزایش بازجذب فسفات از کلیه می شود. اگر فسفات در خون افزایش یابد، تولید ترکیبات ویتامین D کم شده و ترشح هورمون پاراتیروئید افزایش می یابد.

علایم کمبود فسفات چیست؟

کمبود فسفات معمولاً هیچ علامتی ندارد و به ندرت ممکن است صرفاً از روی سابقه بیمار به آن پی ببریم و به شک قوی پزشک بستگی دارد. اگر علایمی ایجاد شود (به عنوان مثال در نرمی استخوان به علل خونی و ژنتیک) معمولاً شامل موارد زیر است:

جهت تشخیص، پزشکتان آزمایش های عملکرد کلیه و سطح خونی ویتامین D، فسفات، کلسیم و منیزیم را درخواست می کند. هورمون های پاراتیروئید و آلبومین سرم را اندازه می گیرد و ممکن است جمع آوری ادرار 24 ساعته از جهت فسفات نیاز باشد. گاهی اوقات نیاز به انجام شمارش سلول های خونی و بررسی گازهای خونی است.

ممکن است بررسی ها مشکلات خونی یا تخریب عضلة قلب را مشخص کنند. جهت درمان می توان فسفات را به صورت خوراکی یا تزریقی جایگزین کرد.

بر اساس

http://emedicine.medscape.com/article/767955-overview

https://medlineplus.gov/ency/article/000307.htm

http://www.merckmanuals.com/home/kidney-and-urinary-tract-disorders/disorders-of-kidney-tubules/fanconi-syndrome

http://emedicine.medscape.com/article/981774-clinical

 

یکشنبه، ۲۰ فروردین ۹۶

۱۳۹۸ © | تمامی حقوق این سایت متعلق به ابر سلامت می‌باشد.
طراحی و پیاده‌سازی توسط تیم یاریما

“),t.close()},t.write(‘

فقط در بیماران کلیوی یا افرادی که بیش از نیاز روزانه ی خود فسفر دریافت می کنند و یا افرادی که کمبود کلسیم دارند، ممکن است میزان فسفر موردنیاز بدن شان بالاتر از حد معمولی باشد … … ادامه خبر

جستجوگر خبر فارسی، بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است (قانون تجارت الکترونیک). برای مشاهده متن خبری که جستجو کرده‌اید، “ادامه خبر” را زده، وارد سایت منتشر کننده شوید (بیشتر بدانید …)

سایت های دیگر

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

علت کمبود فسفر در خون

می پسندم

0

سایر خبرها

مردم شفاف در میان گذاشته نشد، اتفاق خوبی نبود. سال گذشته سارینا 8 ساله به خاطر عفونت در بیمارستان علی آباد کتول استان گلستان بستری شد، پزشک بیمارستان نسخه ای به دست پدرش داد و از او خواست تا برای درمان دخترش آمپولی را تهیه کند. پس از تهیه این آمپول و تزریق آن به دختربچه 8 ساله، وی با کاهش سطح هوشیاری مواجه شد و به کما رفت و در نهایت پس از چند هفته از دنیا رفت. بررسی های مقدماتی درباره …

محیط اطراف استتار می دهند و به همین خاطر مشاهده آنها برای افراد غیر متخصص مشکل است. وی اضافه کرد: تخریب زیستگاه ها و دخالت های انسانی در محیط یکی از مهمترین دلایل کاهش این گونه پرنده نادر و در معرض خطر انقراض است. عسگری یادآور شد: دوره زادآوری میش مُرغ در فصل بهار با گرم شدن دمای هوا و طولانی شدن طول روز شروع می شود و در هر دوره نیز 2 تا چهار تخم می گذارد که پس از 25 تا 27 روز جوجه ها سر …

به گزارش نامه نیوز ، برای پی بردن به کمبود مواد مغذی در بدن، شما نیاز به انجام آزمایش های دوره ای خون دارید. در عین حال می توانید برخی از این کمبودها را از روی صورتتان نیز تشخیص دهید. وقتی بدن شما برخی مواد مغذی را از دست می دهد، صورت شما شاید اولین جایی باشد که در مورد این کمبودها به شما هشدار می دهد: کمبود آهن: پوسیدگی لب ها یکی از نشانه های کمبود آهن است. نشانه های دیگر عبارتند از …

… 8- آزمایش چگونه دیابت را مشخص می کند؟ قند ناشتا بین 70 تا 99 میلی گرم در دسی لیتر طبیعی است. اگر این عدد از 126 بیشتر بشود ، فرد دچار دیابت گردیده است. همچنین قند بین100_ 126 نیز نشان از مرحله پیش دیابت دارد. آزمایش HbA1C میزان قند خون بدن در یک دوره زمانی را مشخص می کند که اگر از 9 درصد بیشتر باشد نشان از قند خون بالای بدن است. 9- در هر سال چند بار آزمایش قند خون بدهیم؟ …

از افزایش وزن و حتی بالا بردن شانس کاهش وزن است. درواقع، اگر افراد به مدت 2 سال، هر روز در وعده صبحانه 8 گرم فیبر مصرف کنند، در حالت عادی حدود 2 کیلوگرم از وزن خودشان را کاهش می دهند. جو دوسر جو دوسر، یکی از ترکیباتی است که می تواند از دو طریق به کاهش وزن کمک کند. اول از همه آن که جو دوسر سرشار از فیبر غذایی است و احساس سیری را به مدت طولانی تر و به صورت مطلوب تر حفظ می کند …

خواب شبانه احساس خستگی کنید، زیرا وضعیت خوابیدن شما می تواند بر گردش خون تاثیرگذار باشد. قرار دادن صبحگاهی پا ها در آب گرم به بهبود گردش خون کمک می کند و به طور همزمان سیستم غدد درون ریز را تنظیم می کند. این کار شرایط سیستم عصبی را نیز بهبود بخشیده و شما را برای آغاز روزی پر مشغله آماده می کند. کمک به افراد مبتلا به آرتریت با اضافه کردن فلفل سیاه، چوب دارچین و گیاه دارویی هونگ …

. زمان آن رسیده که از لوسیونتان به مقدار زیاد استفاده کنید تا ترمیم شروع شود. رودنی باسلر، می گوید که خیس کردن و یا کمپرس کردن خوب هستند اما جزء درمان های موقتی محسوب می شوند. اما اگر پوستتان را بلافاصله مرطوب نکنید، پوست خشک تر می شود. پوستتان را به آهستگی خشک کنید و سپس مقداری روغن مخصوص حمام به بدنتان بمالید و اجازه دهید جذب بدن شود سپس کرم مرطوب کننده یا لوسیون بزنید. نکته هوشمندانه …

و آبمیوه طبیعی از جمله نوشیدنی هایی هستند که مصرف مرتب شان در طول روز به این بیماران توصیه می گردد. البته افراد مستعد این نوع سردردها نباید از نوشیدنی های شیرین استفاده کنند زیرا قندهای ساده موجود در این نوشیدنی ها، افت ناگهانی قندخون را به همراه داشته و باعث شروع حمله های میگرنی می شوند. شکلات و بستنی در انواع شکلات ها خصوصا کاکائو ترکیباتی نظیر فنیل اتیل آمین …

…، صفرای کبد و سلامت روده همگی بر این که بدن چه کاری با ویتامین ها انجام می دهد، تاثیرگذار هستند. زمانی که این موارد عملکرد درستی نداشته باشند، شما ممکن است به آن اندازه که می خواهید ویتامین ها را مصرف کنید، اما بدن در استفاده از بیشتر آنها ناتوان باشد.یک مثال خوب در این زمینه افراد مبتلا به اختلالات روده و گوارش مانند بیماری سلیاک، پانکراتیت مزمن، سندرم روده تحریک پذیر و بیماری کرون هستند که در …

، دیابت، چاقی، پیری پیش از موعد و عوارض جانبی زیادی منجر می شود. اکثر این نوشابه ها 100 درصد نیاز روزانه ی ما به قند را تامین می کنند؛ یعنی با خوردن یک بطری کوچک نوشابه بدن شما دیگر نیازی به خوردن هیچ ماده ی قندی دیگری ندارد و هر میزان قند دیگری که وارد بدن شود به صورت چربی ذخیره می شود. فراموش نکنید که مصرف میزان زیادی مواد قندی در طولانی مدت به سلامتی تان آسیب های جدی خواهد زد. بیست دقیقه …

مبتلا هستند . هموفیلی یک اختلال خونریزی دهنده ارثی است که افراد مبتلا به این بیماری به علت سطح پایین یا عدم وجود فاکتورهای انعقادی، قادر به متوقف کردن روند خونریزی نیستند از اینروبرای ادامه حیات باید از فاکتورهای انعقادی استفاده کنند. کارشناسان معتقدند ، بسیاری از بیماران مبتلا به هموفیلی دچار خونریزی های مکرر مفصلی در مفاصل زانو، مچ پا یا آرنج خود می شوند که هر چه سن بیمار بالاتر می …

به گزارش نامه نیوز ، استفاده از توالت فرنگی و ایرانی هرکدام مزایا و معایبی دارد. توالت ایرانی یا توالت فرنگی، در نوع خود مضرات و حسناتی را دارند. به عنوان مثال؛ گفته شده استفاده دائمی از توالتهای ایرانی ایجاد پادرد و کمردرد میکنند اما در برابر آن؛ استفاده زیاد از توالت فرنگی نیز از نظر گوارشی و بهداشت پوست بسیارمضر است و انسان را دچار بیماری های دردناکی مانند کولیت یا قولنج روده و همچنین در صورت …

ماندگاری بالا ایجاد می کند. حسین خانی- استادگیاه شناسی دانشگاه تهران در گفت و گوی اختصاصی با ایسکانیوز در این باره گفت:پلاستیک بسته به نوع آن بین 500 تا 1000سال در طبیعت باقی می ماند و تجزیه نمی شود و عدم تجزیه آن باعث می شود که مواد نفتی که عمدتا هم برای گیاهان و جانوران مضر هستند وارد طبیعت شوند .بخش بسیار زیادی از پلاستیک هایی که ما در زندگی روزمره استفاده می کنیم مانند بطری های آب …

خصوص علائم سرطان روده گفت: علائم این بیماری ممکن است شبیه به علائم بیماری هایی مانند عفونت ها، تب، بواسیر و بیماری های التهابی روده باشد؛ سرطان در برخی افراد دو تا سه برابر افراد دیگر جامعه است برای مثال کسانی که دچار یبوست، خونریزی مقعد هستند؛ اما افرادی که به اندازه کافی سبزیجات، میوه، فیبر فراوان، نان سبوس دار، شیر و لبنیات استفاده می کنند کمتر در معرض سرطان روده قرار می گیرند. سلیم …

340 میلی گرم در روز، نیاز بدن به استفاده از داروها را در کودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم آلرژیک کاهش می دهد و همچنین واکنش های پوستی ناشی از آلرژی را هم کمتر می کند. آنتی اکسیدان ها واکنش های آلرژیک، استرس بیوشیمیایی قابل توجهی را در بافت های ملتهب به وجود می آورند. این درحالی است که آنتی اکسیدان ها می توانند چنین اثری را خنثی کنند. امروزه مکمل های آنتی اکسیدان عمدتا با هدف …

پروتئینی از سوی ورزشکاران به صورت خام مصرف می شود، جذب برخی ویتامین ها را مختل کرده و پخته آن توصیه می شود. طبق طب سنتی زرده تخم مرغ گرم و سفیده آن سرد بوده و زیاد خوردن آن باعث ناراحتی پوستی و سنگ کلیه می شود./ مراقب مصرف تخم مرغ های محلی باشید تخم مرغ های محلی یا رسمی معمولاً آلوده به فضولات مرغ هستند و قرار دادن آن ها بدون ظرف در بسته داخل یخچال باعث انتقال آلودگی هایی مانند سالمونلا به سایر مواد غذایی و آلوده شدن یخچال می شود اما تخم مرغ های صنعتی بلافاصله پس از تخم گذاشتن مرغ داخل مسیری قرار می گیرد که امکان آلوده شدن دوباره آن با مدفوع مرغ به وجود نمی آید. …

. عظمایی اظهار کرد: معجون چهار مغز قند و فشار خون بالا را تنظیم می کند؛ این معجون همچنین تاثیر بسزایی در شفافیت پوست بدن به ویژه صورت، رفع ریزش مو، بهبود بیماری های گوارشی، افزایش قوای جنسی مردان و درمان نازایی آنها دارد. وی یادآور شد: مصرف معجون چهار مغز موجب رفع آرتروز و پوکی استخوان می شود؛ این معجون برای مبتلایان به سنگ کیسه صفرا هم مفید هست. مواد لازم برای تهیه …

متوقف و مواد طبیعی را جایگزین آن ها کنید. 10 وسیله رایج در خانه ها که سرطان زا هستند 6- ظروف نچسب وقتی دمای سطح ظروف نچسب از 230 درجه ی سانتیگراد بگذرد، مواد شیمیایی سمی ای از ظرف آزاد می شود که وارد غذا و در نتیجه خون شما می شود و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. برای حفظ ایمنی، از ظروف چدنی برای پخت و پز استفاده کنید و آن را با آب گرم و اسفنج بشویید …

سوخت و ساز کربوهیدرات ها به تولید انرژی در بدن کمک می کند؛ اگر به هر دلیلی (تغذیه نامناسب، عادت ماهانه، بارداری یا عمل جراحی) دچار کمبود آهن شده اید, حتماً نخود مصرف کنید. نخود به دلیل دارا بودن فسفر به تشکیل و حفظ استخوان ها و دندان ها، ترشح شیر، تقسیم سلولی و متابولیسم یا تشکیل بافت های عضلانی کمک می کند, وجود فسفر به شکل فسفولیپید در غشای سلول های مغز لازم و ضروری است, این ترکیب باعث …

استخوان ها: یکی دیگر از عوارض بی تحرکی، از دست دادن مواد معدنی استخوان ها و کاهش توده استخوانی است. برای جبران این روند منفی، غذاهای غنی از کلسیم مانند شیر و اسفناج، و غنی از ویتامین دی مانند تخم مرغ و ماهی می توانند مفید باشند. گردن درد: اگر شما با کامپیوتر کار می کنید یا کار اداری فراوانی دارید که موجب می شود ساعات زیادی را پشت میز کارتان بگذرانید، احتمال اینکه در پایان روز در ناحیه پشت …

نشان داده اند که ویتامین A که از بتاکاروتن تولید می شود، رادیکال های آزادی را که می توانند به سلول های بدن آسیب زده و منجر به سرطان شوند نابود می کند. این خاصیت خنثی کنندگی ویتامین A روی رادیکال های آزاد می تواند جلوی ابتلا به سرطان سینه و سرطان پوست را بگیرد. پاکسازی کبد یکی از فواید قابل توجه آب هویج این است که مصرف منظم آن کمکتان می کند سیستم بدنتان را سم زدایی کنید. مقدار …

: مبتلایان به نقرس بهتر است این غذا را استفاده نکنند و در صورت مصرف حتماً مقداری سماق و آبغوره به آن بیفزایند. عظمایی درباره سایر افرادی که باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، یادآور شد: مبتلایان به بیماری هایی مانند گواتر ، چربی و فشارخون خیلی بالا، اختلالات قلبی و عروقی ، سنگ کلیه اگزالاتی ، میگرن و پارکینسون باید در مصرف این غذا احتیاط کنند؛ اشخاص سوداوی مزاج هم بهتر است آبگوشت را استفاده نکنند. …

موجب شکل گیری عوارض جانبی ناخوشایند می شوند. بر همین اساس، افراد بسیاری استفاده از جایگزین های طبیعی را مد نظر قرار می دهند، که به طور معمول گزینه هایی کم هزینه محسوب می شوند و اثراتی مشابه بدون ایجاد واکنش های منفی را به همراه دارند. پاک کننده صورت با جوش شیرین و روغن نارگیل ترکیب بی کربنات سدیم و روغن نارگیل می تواند یک پاک کننده صورت خوب را ارائه می کند، که بر خلاف گزینه های …

زودرس تشدید می کند. به علاوه انتخاب چاشنی های روی غذا، مانند شربت، پودر شکر و … منجر به چاقی و اضافه وزن می شود. غلات بدون سبوس : این نوع غلات دارای کربوهیدرات و قند فراوان است در حالی که فیبر کمی دارد و باعث افزایش ناگهانی قند خون و افت ناگهانی آن می شود. توصیه به انتخاب غلات صبحانه حاوی سبوس است که حداقل 3 گرم فیبر در هر وعده داشته باشد. شما می توانید فیبر اضافه را از طریق مصرف توت ها …

غذاهای آماده ای که در ایالات متحده به فروش می رسند، افزودنی شکر وجود دارد. یک آمریکایی در روز بین 100 تا 200 گرم شکر مصرف می کند. اگر بدانید که میزان شکر مصرفی در یک کن سودا بیش از میزان شکری است که اغلب آمریکایی ها طی یک سال مصرف می کنند، آن وقت می توان به تصوری رسید که محیط اطراف ما از چند قرن پیش به این طرف تا چه حد تغییر کرده است. نیاز به شکر که روزگاری باعث بقایمان شده بود حالا تبدیل به دشمنمان …

هورمون در بخش های فوقانی بدن به دلیل تجمع چربی در سطح شانه ها، قفسه سینه و پشت محسوس است. افزایش هورمون کورتیزول بدن افراد را در معرض اضافه وزن و چاقی قرار می دهد. علائم پوستی پوست نیز تحت تاثیر هیپرکورتیزولیسم قرار می گیرد. این امر نیز می تواند باعث بروز اختلالاتی مانند آکنه، زخم های کبود روی سینه ها، شکم و ران ها، هماتوم و ضعف های شدید و افزایش موی زاید صورت و بدن می شود …

خراطین اصل هنگام مصرف، موجب گرم شدن در اندام می شود و اصلا نباید با حالت پف فوری و غیرطبیعی همراه باشد. اگر اینطور باشد به این معنی است که روغن تقلبی بوده و دارای مواد شیمیایی کورتون دار است که موجب پف کردن موقت می شود و متأسفانه عوارض زیاد دارد. مضرات روغن خراطین (عوارض جانبی و موارد منع مصرف) با توجه به اینکه روغن خراطین دارای طبع گرم و تر است، استفاده از آن برای افرادی که دارای مزاج …

ها مالش دهید و سپس آن را با آب گرم بشویید. 6- ساخت کود بسیاری از باغبان ها از پودر قهوه ی استفاده شده برای کود گیاهان استفاده می کنند. پودر قهوه حاوی مواد مفیدی مثل فسفر، پتاسیم، منیزیم و مس است و بعد از تجزیه شدن در خاک نیتروژن آزاد می کند. 7- ساخت رنگ طبیعی به دلیل وجود رنگدانه های طبیعی در قهوه می توان از آن برای رنگ کردن پارچه، کاغذ و تخم مرغ …

افزایش فشار خون و دفع پروتئین از طریق ادرار در دوران بارداری)، فشار خون بالا، افزایش مایع درون کیسه آب بیش از مقدار طبیعی (پلی هیدرآمنیوس) و مادرانی که ورم دست و پا دارند، میزان مصرف مایعات را طبق نظر پزشک خود تنظیم نمایند. نکته 2: نوشیدنی های خنک بنوشید و نوشیدن مایعات داغ و کافئین دار مثل چای و قهوه را محدود کنید؛ زیرا علاوه بر افزایش دمای بدن، کافئین موجود در این نوشیدنی ها به دلیل …

. 6. لبنیات پاستوریزه در کل دوران بارداری و شیردهی مصرف لبنیات پاستوریزه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در ماه سوم بارداری نیز باید روزانه مادر باردار دو تا سه لیوان شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده نماید. مواد غذایی غیر مجاز برای مصرف در ماه سوم بارداری 1. غذاهای آماده از ماه سوم بارداری به بعد، مواد غذایی آماده ای مانند انواع همبرگرها، ساندویچ ها و …

“),t.close()},t.write(‘




 

در بدن حدود 800 گرم فسفر وجود دارد که حدود 85 درصد آن در استخوان‌ها و دندان‌ها به صورت فسفات کلسیم یا به طور دقیق‌تر به صورت مشتق فسفات کلسیم یعنی کلسیم هیدروکسی آپاتیت یافت می‌شود و بقیه آن در بافت‌های نرم مانند ماهیچه‌ها و سایر اندام‌های داخلی است. مقدار فسفری که در استخوان‌ها یا دندان‌ها موجود نیست در تمامی محلول‌ها و مایعات بدن پخش شده است. این مقاله به اختصار به معرفی و نقش عنصر فسفر در سلامت بدن می‌پردازد. علت کمبود فسفر در خون

 

بسیاری از غذاها به ویژه غذاهای پر پروتئین مانند شیر، انواع گوشت و تخم‌مرغ حاوی فسفر (عمدتاً به صورت فسفات) می‌باشند که میزان دریافت توصیه‌شده آن 700 میلی‌گرم در روز است. فسفر در صنایع غذایی در بسیاری از غذاهای فرآیند شده به عنوان یک افزودنی استفاده می‌شود. به طور مثال در نوشابه‌های گازدار مقدار زیادی اسید فسفریک وجود دارد که با مصرف آن‌ها دریافت فسفر هم افزایش می‌یابد. تحقیقات علمی نشان داده‌اند که مصرف زیاد نوشابه‌های گازدار تا حد زیادی به واسطه داشتن همین ترکیبات سبب بروز اختلال در متابولیسم بافت استخوانی شده که به دنبال خود افزایش پوکی و شکستگی استخوان را به همراه دارد.


سه عامل مختلف را می‌توان دلیل بروز این مشکل ناشی از مصرف بی‌رویه نوشابه‌های گازدار دانست: مصرف زیاد نوشابه‌های گازدار می‌تواند جایگزین نوشیدنی‌هایی با کلسیم زیاد مثل شیر شود که سبب کاهش دریافت کلسیم می‌شود. خواص اسیدی به میزان زیاد اسید فسفریک در نوشابه‌ها، باعث برداشت کلسیم از استخوان‌ها (به منظور خنثی کردن خاصیت اسیدی ایجاد شده) می‌گردد. کافئین موجود در نوشابه‌ها، اتلاف کلسیم از ادرار را افزایش می‌دهد. بنا به توصیه متخصصین تغذیه برای دریافت کافی فسفر، رعایت یک رژیم غذایی متنوع و متعادل کافی است و دیگر نیازی به افزایش دریافت آن از منابع دیگر نمی‌باشد. بنابراین از مصرف مقادیر زیاد فسفر (که در گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی‌های کولا) یافت می‌شود خودداری نمایید زیرا مقدار زیاد فسفر در رژیم غذایی، از دست رفتن مواد معدنی را از سیستم اسکلتی تسریع می‌کند.

 

برای جذب بهتر کلسیم، برقراری نسبت متعادل میان این عنصر و فسفر دریافتی ضروری است. به طور مثال شیر مادر بهترین نسبت را از این نظر داشته و به همین دلیل نیز کلسیم شیر مادر بالاترین جذب را برای شیرخوار دارا می‌باشد. همچنین توصیه سنتی وجود داشته «که پنیر (منبع غنی از کلسیم و ضعیف از فسفر) همراه گردو (منبع غنی از فسفر و ضعیف از کلسیم) مصرف شود.» شاید توجیه توصیه تا حد زیادی به برقراری نسبت مناسب بین کلسیم و فسفر دریافتی مربوط بوده است.

 

در جدول زیر برخی مواد غذایی که حاوی فسفر می‌باشند بیان شده است:

منبع غذایی حاوی فسفر                        (میلی‌گرم)

مغز دانه آفتاب‌گردان(30 گرم)                    350

جگر گاو پخته(30 گرم)                              30

شیر کم چربی(یک لیوان)                         275

گوشت کم چربی پخته(100 گرم)              285 

عدس پخته(نصف لیوان)                            160

 

فسفر علاوه بر شرکت در فیزیولوژی استخوان، در تشکیل آدنوزین ‌تری فسفات (ATP) نقش داشته و همچنین در اسیدهای نوکلئیک یافت می‌شود که جزئی از سلول‌ها را تشکیل می‌دهند و با ساخت پروتئین‌های بدن و انتقال خصوصیات ارثی ارتباط دارند. آدنوزین تری فسفات (ATP) یک نقش کلیدی در فرآیندهای پیچیده‌ای که توسط آن‌ها، بدن با اکسیداسیون مواد غذایی انرژی کسب می‌کند به عهده دارد.

مغز و سیستم عصبی از نظر فسفر غنی بوده و هیچ‌گونه خطری از جهت کمبود

فسفر برای بدن وجود ندارد (مگر در شرایط قحطی‌زدگی)


فسفر در متابولیسم چربی‌ها و پروتئین یک جزء ضروری محسوب شده و یون‌های فسفر موجود در خون به حفظ ثبات PH در حدود 4/7 کمک می‌کنند. بنابراین به طور اجمال برخی از نقش‌های فسفر در بدن شامل موارد زیر می‌باشد: تنظیم اسیدیته خون، ذخیره و انتقال انرژِی، تقسیم سلولی و تولید مثل، موجود در پروتئین‌های بدن، جزئی از ساختمان مولکول‌های وراثتی موجود در سلول‌های بدن (RNA و DNA).

 

مغز و سیستم عصبی از نظر فسفر غنی بوده و هیچ‌گونه خطری از جهت کمبود فسفر برای بدن وجود ندارد (مگر در شرایط قحطی‌زدگی). از جمله عوارض کمبود فسفر در بدن شامل نارسایی تنفسی، عدم توانایی تشکیل ATP و نارسایی رشد می‌باشد.

 

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: دنیای سلامت – مهندس مسعود خبازی

 

فسفر

صادق دهقان زاده

۱۳۹۲/۰۶/۱۷
Medical – Surgical, ایستگاه پرستاری

۴ نظرها

Hypophosphatemia


هایپوفسفاتمی به غلظت های پائین تر از حد طبیعی فسفر غیر ارگانیک سرم اطلاق می شود. اگرچه هایپوفسفاتمی اغلب بر کمبود فسفر دلالت دارد ، اما گاهی اوقات تحت شرایطی ایجاد می شود که ذخایر کل فسفر بدن در حد طبیعی هستند . برعکس ، کمبود فسفر به پائین آمدن غیر طبیعی مقادیر فسفر بافتهای غیر چربی بدن گفته می شود که می تواند بدون وجود هایپوفسفاتمی نیز ایجاد گردد.

از جمله علل بروز هایپوفسفاتمی می توان موارد زیر اشاره کرد :علت کمبود فسفر در خون

مقادیر پائین منیزیم و پتاسیم و افزایش ترشح هورمون پاراتیروئید منجر به افزایش دفع فسفر از راه ادرار شده و به بروز هایپوفسفاتمی کمک می نمایند .

تظاهرات بالینی

بیشتر علائم و نشانه های کمبود فسفر، در اثر کاهش مقادیر ۲ و ۳ دی فسفوگلیسرات ، ATP یا هر دوی آنها ایجاد می شوند . کمبود ATP ، سبب اختلال در منابع انرژی سلولی شده و کمبود دی فسفوگلیسرات آزاد سازی اکسیژن جهت مصرف بافتی را دچار اختلال می گرداند.

دامنه وسیعی از نشانه های عصبی می توانند پدیدار شوند نظیر :

مقادیر پائین دی فسفوگلیسرات ، آزاد سازی اکسیژن را جهت مصرف بافتهای محیطی کاهش داده و منجر به آنوکسی بافتی می گردد. هیپوکسی نیز به نوبه ی خود سرعت تنفس و احتمال وقوع آلکالوز تنفسی را افزایش داده و موجب حرکت فسفر به داخل سلول و بروز هایپوفسفاتمی خواهد شد.

عقیده بر این است که هایپوفسفاتمی فرد را مستعد ابتلا به عفونت می نماید . در حیوانات آزمایشگاهی ، هایپوفسفاتمی با رکود فعالیت های کموتاکتیک ، فاگوسیتیک و باکتریایی گرانولوسیت ها همراه بوده است. با افت مقادیر ATP در بافتهای عضلانی ، عضلات دچار آسیب دیدگی می گردند . تظاهرات بالینی عبارتند از :

ضعف عضلات تنفسی تا حد زیادی وضعیت تهویه ای بیمار را دچار اختلال می گرداند. هایپوفسفاتمی قادر است فرد را نسبت به انسولین مقاوم سازد و در نتیجه سبب بروز هایپرگلیسمی شود. از دست رفتن فسفر برای مدت طولانی ، منجر به وقوع خونریزی و کبود شدگی ناشی از اختلال در عملکرد پلاکتها خواهد شد.

هدف پیشگیری از هایپوفسفاتمی است. بیمارانی را که در معرض خطر هایپوفسفاتمی قرار دارند ، باید از نظر مقادیر فسفر سرم به دقت تحت مراقبت قرار داد و قبل از آنکه کمبود فسفر به مراحل شدید خود برسد تدابیر لازم جهت اصلاح آن ها را آغاز نمود. به محلول های تزریقی باید مقادیر کافی فسفر افزوده شود ، همچنین به میزان فسفر موجود در محلول های غذایی که از راه لوله مورد مصرف بیمار قرار می گیرند نیز باید دقت و توجه داشت.

هایپوفسفاتمی های شدید خطرناک بوده و نیازمند مراقبت سریع و به موقع می باشند. اصلاح مقادیر فسفر از طریق روش های تهاجمی وریدی ، معمولا به بیمارانی محدود می شود که مقادیر فسفر سرم آنها به پائین تر از ۱ میلی گرم/ دسی لیتر رسیده و یا دستگاه گوارش قادر به انجام عملکردهای خود نمی باشد.

تتانی ناشی از کاهش کلسیم سرم و کلسیفیکاسیون بافتی ناشی از هایپرفسفاتمی ( در بافتهایی نظیر بافت های قلبی، عروق خونی، ریه ها، کلیه ها و چشم ها ).

سرعت تزریق فسفر نباید از ۱۰ میلی اکی والان/ ساعت فراتر رود و از ناحیه تزریق باید به دقت مراقبت شود چون ارتشاح مواد سبب نسوج مرده و نکروز بافتی می گردند. در وضعیت های نه چندان حاد ، معمولا جایگزین نمودن فسفرهای خوراکی ، کافی به نظر می رسد.

مداخلات پرستاری

پرستاران ، بیماران در معرض خطر هایپوفسفاتمی را شناسایی کرده و آنها را تحت مراقبت دقیق قرار می دهند.

از آنجا که مصرف کالری زیاد در تغذیه وریدی بیمارانی که مبتلا به سوء تغذیه هستند خطرناک می باشد ، به همین دلیل باید اقدامات پیشگیری کننده را که شامل استفاده تدریجی از محلول های غذایی است به عمل آورد تا از انتقال سریع فسفر به داخل سلول جلوگیری گردد.

Hypophosphatemia

Hypophosphatemia occurs when the serum phosphorus level falls below 2.5 mg/dl (or 1.8 mEq/L). Although this condition generally indicates a deficiency of phosphorus, it can occur under various circumstances when total body phosphorus stores are normal. Severe hypophosphatemia occurs when serum phosphorus levels are less than 1 mg/dl and the body can’t support its energy needs. The condition may lead to organ failure.

Elderly patients are particularly at risk for altered electrolyte levels for two main reasons. First, they have a lower ratio of lean body weight to total body weight, which places them at risk for water deficit. Second, their thirst response is diminished and their renal function decreased, which makes maintaining electrolyte balance more difficult. Age-related renal changes include changes in renal blood flow and glomerular filtration rate.

Medications can also alter electrolyte levels by affecting the absorption of phosphate. So make sure you ask elderly patients if they’re using such over-the-counter medications as antacids, laxatives, herbs, and teas.

How it happens

Three underlying mechanisms can lead to hypophosphatemia:

Some causes of hypophosphatemia may involve more than one mechanism. Several factors may cause phosphorus to shift from extracellular fluid into the cell. Here are the most common causes.

Although the mechanism that prompts respiratory alkalosis to induce hypophosphatemia is unknown, the response is a shift of phosphorus into the cells and a resulting decrease in serum phosphorus levels.

Because vitamin D contributes to intestinal absorption of phosphorus, inadequate vitamin D intake or synthesis can inhibit phosphorus absorption. Chronic diarrhea or laxative abuse can also result in increased GI loss of phosphorus. Decreased dietary intake rarely causes hypophosphatemia because phosphate is found in most foods.

Drugs associated with hypophosphatemia

The following drugs are commonly associated with hypophosphatemia :

Diuretic use is the most common cause of phosphorus loss through the kidneys. Thiazides, loop diuretics, and acetazolamide are the diuretics that most commonly cause hypophosphatemia.

The second most common cause is diabetic ketoacidosis (DKA) in diabetic patients who have poorly controlled blood glucose levels. In DKA, high glucose levels induce an osmotic diuresis. This results in a significant loss of phosphorus from the kidneys. Ethanol affects phosphorus reabsorption in the kidneys so that more phosphorus is excreted in urine.

A buildup of PTH, which occurs with hyperparathyroidism and hypocalcemia, also leads to hypophosphatemia because PTH stimulates the kidneys to excrete phosphate.

Finally, hypophosphatemia occurs in patients who have extensive burns. Although the mechanism is unclear, the condition seems to occur in response to the extensive diuresis of salt and water that typically occurs during the first 2 to 4 days after a burn injury. Respiratory alkalosis and carbohydrate administration may also play a role here.

What to look for

Mild to moderate hypophosphatemia doesn’t usually cause symptoms. Noticeable effects of hypophosphatemia typically occur only in severe cases. The characteristics of severe hypophosphatemia are apparent in many organ systems. Signs and symptoms may develop acutely because of rapid decreases in phosphorus or gradually as the result of slow, chronic decreases in phosphorus.

Hypophosphatemia affects the musculoskeletal, central nervous, cardiac, and hematologic systems. Because phosphorus is required to make high-energy ATP, many of the signs and symptoms of hypophosphatemia are related to low energy stores.
علت کمبود فسفر در خون

With hypophosphatemia, muscle weakness is the most common symptom. Other symptoms may include diplopia (double vision), malaise, and anorexia. The patient may experience a weakened hand grasp, slurred speech, or dysphagia. He also may develop myalgia (tenderness or pain in the muscles).

With severe hypophosphatemia, rhabdomyolysis (skeletal muscle destruction) can occur with altered muscle cell activity. Muscle enzymes such as creatine kinase are released from the cells into the extracellular fluid. Loss of bone density, osteomalacia (softening of the bones), and bone pain may also occur with prolonged hypophosphatemia. Fractures can result.

Logical neurologic effects

Without enough phosphorus, the body can’t make enough ATP, a cornerstone of energy metabolism. As a result, central nervous system cells can malfunction, causing paresthesia, irritability, apprehension, memory loss, and confusion. The neurologic effects of hypophosphatemia may progress to seizures or coma.

When the heart isn’t hardy

The heart’s contractility decreases because of low energy stores of ATP. As a result, the patient may develop hypotension and low cardiac output. Severe hypophosphatemia may lead to cardiomyopathy, which treatment can reverse.

Oxygen delivery drop-off

A drop in production of 2,3-DPG causes a decrease in oxygen delivery to tissues. Because hemoglobin has a stronger affinity for oxygen than for other gases, oxygen is less likely to be given up to the tissues as it circulates through the body. As a result, less oxygen is delivered to the myocardium, which can cause chest pain.

What tests show

These diagnostic test results may indicate hypophosphatemia or a related condition:

When dietary changes aren’t working

If your patient’s phosphorus-rich diet hasn’t raised serum phosphorus levels as you had hoped, it’s time to ask these questions:

How it’s treated

Treatment varies with the severity and cause of the condition. It includes treating the underlying cause and correcting the imbalance with phosphorus replacement and a high-phosphorus diet. The route of replacement therapy depends on the severity of the imbalance.

Treatment for mild-to-moderate hypophosphatemia includes a diet high in phosphorus-rich foods, such as eggs, nuts, whole grains, organ meats, fish, poultry, and milk products. However, if calcium is contraindicated or the patient can’t tolerate milk, he should instead receive oral phosphorus supplements. Oral supplements include Neutra-Phos and Neutra-Phos-K and can be used for moderate hypophosphatemia. Dosage limitations are related to the adverse effects, most notably nausea and diarrhea.

For patients with severe hypophosphatemia or a nonfunctioning GI tract , I.V. phosphorus replacement is the recommended choice. Two preparations are used: I.V. potassium phosphate and I.V. sodium phosphate.

Dosage is guided by the patient’s response to treatment and serum phosphorus levels. Potassium phosphate requires slow administration (no more than 10 mEq/hour). Adverse effects of I.V. replacement for hypophosphatemia include hyperphosphatemia and hypocalcemia.

If your patient begins total parenteral nutrition or is otherwise at risk for developing hypophosphatemia, monitor him for signs and symptoms of this imbalance. If the patient has already developed hypophosphatemia, your nursing care should focus on careful monitoring, safety measures, and interventions to restore normal serum phosphorus levels. Alert the practitioner to any changes in the patient’s condition and take these other actions:

Teaching about hypophosphatemia

When teaching a patient with hypophosphatemia, be sure to cover the following topics and then evaluate your patient’s learning:

Documenting hypophosphatemia

If your patient has hypophosphatemia, make sure you document the following information:

منبع : برونر و سودارث ( ویرایش یازدهم ۲۰۰۸ ) درد ، الکترولیت ، شوک ، سرطان ، مراقبت پایان عمر

مترجمان : دکتر ژیلا عابد سعیدی و نیره ابراهیمی ، دکتر زهره پارسا یکتا ، منصوره فراهانی ، زهرا تذکری

تهیه و تنظیم : مرضیه براهویی و صادق دهقانی زاده

 

۱۳۹۵/۰۸/۱۳

۱۳۹۴/۱۰/۱۵

۱۳۹۴/۰۵/۰۶

۱۳۹۳/۱۱/۰۷

۱۳۹۳/۰۸/۲۸

۱۳۹۳/۰۱/۲۰

هیپوکسی ، هیپوکسمی و اکسیژناسیون مختل اصطلاحات فوق غالبا به جای هم بکار گرفته می …

آقا صادق عزیز مرسی،کامل بود تقریبا.
ما هم خوراکی های شامل فسفر رو قبلا نوشته بودیم،لینکشو واستون میزارم:

http://g36.ir/1392/05/19/%D9%81%D8%B3%D9%81%D8%B1%D8%8C%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF-%D9%88-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C/

ممنونم ازت دوست عزیزم خیلی خوب بود حتما ازش استفاده میکنم

سلام ممنون از مطالب خییییییییلی خوبتون .عالیه این سایت وخیلی چیزایی رو ک نمیدونستمو یاد گرقتم

ممنونم از لطفتون خیلی خوشحالم که از مطالب ما رضایت دارید و خوشحالتر از اون اینکه میگید مورد استفادتون هم واقع شده

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

مشترک خبرنامه‌ی ما شوید.

علت کمبود فسفر در خون
علت کمبود فسفر در خون
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *