علت کاهش شدید آهن خون

علت کاهش شدید آهن خون
علت کاهش شدید آهن خون

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

کم‌خونی فقر آهن زمانی اتفاق می‌افتد که آهن کافی در بدن وجود نداشته باشد. اهمیت آهن به این دلیل است که به بدن کمک می‌کند به میزان کافی اکسیژن دریافت کند. بدن از آهن برای تولید هموگلوبین استفاده می‌کند. هموگلوبین بخشی از سلول‌های قرمز خون است و اکسیژن را در بدن حمل و انتقال می‌دهد. اگر در بدن شما به اندازه‌ی کافی آهن وجود نداشته باشد، بدن‌تان سلول‌های قرمز کوچک‌تر و کمتری می‌سازد. در این وضعیت بدن شما هموگلوبین کمتری خواهد داشت و نمی‌تواند اکسیژن کافی دریافت کند. کمبود آهن رایج‌ترین علت کم‌خونی محسوب می‌شود، ولی دلایل، علائم و درمان آن چه می‌تواند باشد؟
علت کاهش شدید آهن خون

علت کم‌خونی فقر آهن میزان پایین آهن در بدن است و بدن ممکن است به این دلایل میزان آهن پایینی داشته باشد:

– خونریزی شدیدِ دوران قاعدگی

– عدم دریافت آهن کافی از طریق غذا. این شرایط در افرادی رخ می‌دهد که به آهن زیاد نیاز دارند مثل کودکان، نوجوانان و زنان باردار.

– وجود خونریزی داخلی. این خونریزی‌ها ممکن است به دلیل مشکلاتی از قبیل زخم‌معده، بواسیر یا حتی سرطان اتفاق بیفتد. همچنین علت دیگر چنین خونریزی‌هایی مصرف مرتب آسپرین است. خونریزی داخلی معمول‌ترین علت کم‌خونی فقر آهن در مردان و زنان پس از یائسگی است.

– ناتوانی بدن در جذب مناسب آهن. این مشکل ممکن است به دلیل ابتلا به بیماری سلیاک یا برداشتن بخشی از معده یا روده‌ی کوچک اتفاق بیفتد.

ممکن است متوجه علائم کم‌خونی نشوید، چرا که این مشکل به آرامی پیشرفت پیدا می‌کند و ممکن است علائم آنقدر واضح و شدید نباشند. در حقیقت، ممکن است تا زمانی که کم‌خونی شما وخیم‌تر نشود، اصلا متوجه آن نشوید. با وخیم‌تر شدن کم‌خونی ممکن است:

نوزادان و کودکان خردسالی که به کم‌خونی دچار هستند ممکن است:

کم‌خونی در کودکان باید هرچه زودتر درمان شود تا مشکلات روانی و رفتاری در کودکان طولانی نشود.

اگر فکر می‌کنید کم‌خونی دارید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما را معاینه خواهد کرد و از شما درباره‌ی علائم و سابقه‌ی درمانی‌تان خواهد پرسید. از شما آزمایش خون گرفته خواهد شد. این آزمایش ممکن است شامل شمارش سلول‌های قرمز خون و تست آهن برای تعیین میزان آهن خون باشد.

همچنین ممکن است آزمایش‌های دیگری برای شناخت دلایل کم‌خونی از شما گرفته شود.

پزشک شما احتمالا قرص‌های مکمل آهن و مصرف غذاهای سرشار از آن را برای درمان کم‌خونی تجویز می‌کند. بسیاری از افراد پس از چند روز مصرف قرص آهن حس بهتری خواهند داشت. اما حتی با وجود چنین حسی نباید مصرف این قرص‌ را متوقف کنید چرا که برای ساخت آهن در بدن می‌باید این قرص را چند ماه مصرف نمایید.

اگر پزشک علت دقیق کم‌خونی شما، مثلا خونریزی‌ ‌معده را متوجه شود، به درمان آن نیز خواهد پرداخت.

اگر احساس می‌کنید که دچار کم‌خونی هستید، نباید به خود‌درمانی روی بیاورید. به هیچ وجه بدون تجویز پزشک و خودسرانه قرص آهن مصرف نکنید. اگر چنین کاری انجام دهید، ممکن است میزان آهن خون شما بیش از حد بالا برود یا حتی دچار مسمومیت آهن شوید. شاید دلیل کمبود آهن بدن شما، مشکلاتی جدی نظیر خونریزی‌ معده یا سرطان روده‌ی‌ بزرگ باشد. روش درمان چنین بیماری‌هایی چیزی غیر از مصرف قرص آهن است.

تاثیر قرص آهن وقتی به همراه ویتامین C یا آب‌پرتغال مصرف شود، بیشتر خواهد شد. اما هرگز نباید این قرص را با شیر، کافئین، غذای پرفیبر یا غذای سرشار از آنتی‌اسید مصرف کنید.

شما می‌توانید با مصرف روزانه‌ی غذاهایی که حاوی آهن هستند از کم‌خونی پیشگیری کنید. غذاهای سرشار از آهن عبارتند از گوشت، سبزیجات و غلات سبوس‌دار مثل غلات غنی‌شده از آهن.

روش پیشگیری از کم‌خونی در نوزادان و خردسالان، دنبال کردن توصیه‌های مربوط به تغذیه‌ی نوزدان و کسب اطمینان از دریافت میزان مناسب آهن توسط نوزدان و کودکان است.

اگر باردار هستید، با مصرف ویتامین‌های دوران بارداری از کم‌خونی پیشگیری کنید. پزشک برای شما ویتامین‌هایی تجویز خواهد کرد که حاوی آهن باشند. همچنین او برای تشخیص احتمالی کم‌خونی از شما آزمایش خون خواهد گرفت. اگر کم‌خون باشید، باید دوزهای بالاتری از قرص آهن را مصرف کنید.

اگر از دوستداران گوشت هستید، گوشت گاو بهترین نوع گوشت برای دریافت مقداری آهن است. ۱۷۰ گرم از استیک گوشت راسته حاوی ۳.۲ گرم از این ماده‌ی معدنی مهم است.
میزان نیاز روزانه‌ی بدن به آهن بستگی به سن و جنسیت دارد. مردان نیازمند ۸ میلی‌گرم آهن هستند. زنان زیر ۵۰ سال باید ۱۸ میلی‌گرم و بالای ۵۰ سال، ۸ میلی‌گرم آهن دریافت کنند. نیاز زنان باردار به آهن نیز ۲۷ میلی‌گرم در روز است.

اگر گوشت قرمز نمی‌خورید، نگران نباشید. گوشت طیور هم منبع خوبی از آهن هستند. بوقلمون، مرغ یا اردک را حتما امتحان کنید.

۸۵ گرم گوشت اردک دارای ۲.۳ میلی‌گرم آهن است. همین مقدار از گوشت مرغ یا بوقلمون، تامین‌کننده‌ی ۱ میلی‌گرم آهن است.

اگر به دنبال یک غذای چاشنی خوشمزه هستید، اسفناج، کلم‌پیچ و کولارد سبز باعث بالا رفتن میزان آهن بدن شما می‌شود. راه‌های زیادی برای آماده کردن چنین غذاهایی وجود دارد. این سبزیجات را بخارپز، تفت داده یا خام خرد کنید و به سالادتان اضافه کنید. همچنین می‌توانید آنها را در یک اسموتی مخلوط کنید.

ماهی یک غذای سرشار از پروتئین با چربی کم است که مقدار مناسبی آهن به رژیم غذایی شما می‌افزاید و اصلا مهم نیست که پرورشی یا طبیعی باشند. ماهی‌های تُن، ساردین، خال‌مخالی و روغن‌ماهی کوچک منابع خوبی از مواد معدنی هستند.

اگر نمی‌توانید خود را در مقابل یک بشقاب غذای دریایی کنترل کنید، خبر خوب اینکه شما می توانید این غذای مورد علاقه تان را میل کنید و مقداری آهن هم به بدن‌تان وارد کنید. میگو منبع غنی از آهن است.

مقداری از آن را در برنج قهوه‌ای یا غنی‌شده‌ی خود بریزید و غذای خود را به یک غذای دلپذیر و سرشار از آهن تبدیل کنید.

علت کاهش شدید آهن خون

اگر اصلا گوشت نمی‌خورید، باز هم می‌توانید آهن مورد نیاز بدن خود را دریافت کنید. توفو یا پنیر لوبیا گزینه‌ی خوبی است. لوبیاهای قرمز و سفید و نخود هم همین‌طور.

مواد غذایی گیاهی، دارای آهن‌ِ بدون هِم هستند این یعنی اینکه بدن شما نمی‌تواند چنین آهنی را مثل آهن هِم‌داری که در گوشت وجود دارد جذب کند.

غذای گیاهی خود را به همراه یک نوشیدنیِ حاوی ویتامین C مصرف کنید. این ویتامین به جذب بهتر آهن کمک می‌کند.

وعده‌ی صبحانه بهترین وقت برای جذب هر چه بیشتر آهن است. کرم گندم یا سبوس و بلغور غلات همگی روش‌های خوبی برای این کار هستند. این وعده‌ی غذایی خود را با اضافه کردن چند تکه توت‌فرنگی مغذی‌تر کنید.

اصلا مهم نیست تخم‌مرغ‌تان را به چه روشی درست می‌کنید، با مصرف آن مقدار قابل توجهی آهن جذب می‌کنید. همچنین نان گندم یا نان سفید غنی‌شده هم مقداری آهن به وعده‌ی غذایی شما اضافه می‌کند، پس یک تکه نان کنار تخم‌مرغ خود بگذارید.

اما باید به یاد داشته باشید که خوردن قهوه یا چای داغ آهن تخم‌مرغ را می‌سوزاند. این نوشیدنی‌ها مانع از جذب آهن در بدن می‌شوند.

شما آهن را در بعضی جاهای غیرمنتظره پیدا خواهید کرد. مثلا با ریختن مقداری عصاره‌ی افرا به روی پن‌کیک‌تان، به وعده‌ی غذایی خود مقداری آهن اضافه می‌کنید.

همچنین می‌توانید با مصرف عصاره‌ی ذرت یا ملاس، آهن دریافت کنید.

شما می‌توانید خودتان یک میان‌وعده‌ی سرشار از آهن درست کنید. ابتدا با بادام‌هندی یا پسته شروع کنید و میوه‌های خشک‌شده‌ای مثل کشمش، آلو، خرما یا هلو اضافه کنید.

هندوانه چیزی بیش از یک میوه‌ی دلچسب و خنک برای روزهای گرم تابستان است. یک تکه‌ی کوچک آن می‌تواند دارای ۳ میلی‌گرم آهن باشد. ۵ انجیر متوسط هم حاوی همین مقدار آهن است. موز و سیب هم به ترتیب ۱ و ۰.۵ میلی‌گرم آهن دارند.

آنقدر هم سخت نگیرید و مقداری با خودتان راحت باشید. با یک ناخنک زدن به شکلات تلخ، می‌توانید مقداری آهن جذب کنید. یک تکه‌ی ۸۵ گرمی شکلات، ۷ میلی‌گرم آهن به بدن شما هدیه می‌دهد.

 

برگرفته از: webmd.com

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

صنایع خوندم و آینده پژوهی (یه چیزی تو مایه های مهندسی رمّالی). ترجمه کردم، گیم دیزاین کردم، برنامه نویسی کردم، کارای گرافیکی کردم، پروژه هل دادم، وبلاگ نویسی کردم، آشپزی کردم(املت فقط). الانم در خدمت بچه های چطور هستم

من نمیدانم این اطلاعات را از کجا اویده ای من نمیخواهم سایت شما را تخریب کنم ولی اکثر مطالبی که نوشته ای کاملا غلط و اشتباه است لطفا سلامتی مردم را به خطر نیاندازید
گوشت ماهی سرد است و فقط ماهی دریا قابل خرودن است ماهی پرورشی به هیچ عنوان خوراکی نیست و برای سلامتی زیانبار است
گوشت گاو از قدیم گفتن مرض است و شیرش دوا!!!!!
کاکائو یا شکلات تلخ بسیار بسیار خطرناک و سمی به شدت سرطان زاست
مرغ خوک حیوانات است
اکثر ذرت ها تراریخته هستند
با این نوع تغذیه ها سرطان در وجود همه ایرانیان بصورت خفته وجود دارد و منتظر فقط یک تلنگر میباشد
امار سرطان روز به روز رو به افزایش میباشد
لطفا بیشتر تفکر کنید و از توطئه های دشمن آگاه باشید

یک بار دیگه سپاس که اطلاعاتتون رو در اختیار بقیه قرار می دین
ما تمام تلاشمون رو می کنیم که مقالاتمون رو از معتبرترین منابع انتخاب کنیم و منبع مقاله رو می تونید در پایان مقاله ببینید.
شما هم می تونید برای مواردی که ذکر کردید منبع ارائه بدین که مورد بررسی قرار بدیم؟

سلامتی

انواع قرص خواب؛ ۸ نوع قرص خواب آور و نحوهٔ مصرف آن‌ها


۹ علت سوزش گلو و راه‌های درمان سوزش گلو

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری

قرص لوراتادین چیست؛ موارد مصرف و عوارض لوراتادین

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی

آخرین مطالب

راهنمای سفر به قشم؛ گردشی ۴ روزه در خاک اسرارآمیز خلیج فارس

خونریزی بعد از زایمان و پاسخ به سؤالات متداول درمورد آن

معرفی کتاب مأمور شش؛ سومین اثر از سه‌گانهٔ تام راب اسمیت

خواص میخک؛ با تمام فواید و عوارض میخک آشنا شوید

مضرات آبمیوه؛ ۵ دلیل که نباید آبمیوه را جایگزین میوه کنید

ترین های جهان


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

باهوش ترین نژاد سگ ها در دنیا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها

ثروتمندترین سلبریتی های جهان و میزان دارایی خالص آنها

بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق می‌کنند

معروف ترین موزه های جهان؛ ۱۰ موزه برتر جهان با آثار تاریخی حیرت‌انگیز

موفق‌ترین زنان کارآفرین جهان را بشناسید

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

 


ادامه امروز »

9 دلیل که چرا تبلیغات آنلاین برای کسب و کار شما ضروری است!

هر جمعه یک “اوریگامی” یاد بگیرید(اسکلت ویژه هالووین)

علت کاهش شدید آهن خون


چطور کمتر فحش بدیم؟!


هر جمعه یک “اوریگامی” یاد بگیرید(بوقلمون)


چند کاربرد باحال بطری پلاستیکی!


هر جمعه یک “اوریگامی” یاد بگیرید(خرگوش)

علائم کمبود آهن در بدن

احساس خستگی مفرط می کنید

یکی از شایع ترین علایم که به سختی می توان علت اصلی آن را تشخیص داد، احساس خستگی مفرط است زیرا اغلب زنان زندگی پرمشغله ای دارند و در نتیجه احساس خستگی می کنند.به گفته یک متخصص خون، خانم ها خستگی را بخشی از زندگی خود می دانند؛ در حالی که کمبود آهن باعث می شود اکسیژن کمتری به بافت ها برسد و بدن از انرژی که به آن نیاز دارد، محروم می شود. اگر خستگی طبیعی شما همراه با احساس ضعف و بی قراری است و نمی توانید روی کارها تمرکز کنید، این امر می تواند نشانه کمبود آهن باشد.

پریدگی رنگ

گلبول های قرمز، رنگ قرمز به خون می دهد و کمبود پروتئین باعث رنگ پریدگی چهره می شود. رنگ پریدگی چهره، داخل لب، لثه و پلک ها نشانه کمبود آهن است.

خونریزی شدید هنگام قاعدگی:

به گفته یک متخصص زنان، علت عمده کمبود خون در زنان خونریزی شدید است. با وجود از دست دادن میزان زیاد خون، تقریبا فقط نصف آن در بدن جایگزین می شود و این روند هر ماه ادامه دارد.

کمبود نفس

اگر میزان اکسیژنی که به بدن می رسد، پایین باشد، هرچه قدر هم عمیق نفس بکشید، دچار کمبود نفس خواهید شد. اگر در انجام کارهای معمولی از جمله بالا رفتن از پله، ورزش کردن و … نفس کم می آورید، بدانید که دچار کمبود آهن شده اید.

سندروم پای بی قرار

تقریبا ۱۵درصد از افرادی که دچار این سندروم هستند، با کمبود آهن مواجهند. هرچه میزان آهن پایین باشد، علایم بدتر است.

سردرد

به علت کمبود آهن میزان اکسیژنی که به مغز می رسد از حد معمول کمتر است و در نتیجه رگ های مغز متورم و فرد دچار سردرد می شود.

تپش قلب

قلبی که از آن زیاد کار کشیده شده است، در معرض مشکلاتی از جمله ضربان نامنظم، صدای غیرعادی، بزرگ شدن و حتی سکته است. برای رسیدن به آن مرحله، فرد باید برای مدتی دچار کمبود آهن باشد.

هوس خوردن خاک و یخ

هوس خوردن مواد غیرخوراکی می تواند نشانه کمبود آهن باشد. برخی زنان وسوسه می شوند گچ، خاک و خاک رس بخورند اما اغلب زنان ترجیح می دهند یخ بخورند.

بدون دلیل دچار اضطراب می شوید

کمبود اکسیژن سیستم سمپاتیک عصبی راتحریک می کند. از آن جا که کمبود آهن می تواند ضربان قلب را بالا ببرد، فرد در حالی که دلیلی برای اضطراب ندارد، حس می کند در وضعیت فرار یا مبارزه قرار دارد.

ریزش مو دارید

کمبود آهن در مرحله پیشرفته باعث ریزش مو می شود. برای بدن حمایت از عملکرد حیاتی اهمیت بیشتری دارد تا حفظ مو. اما بدانید ریزش ۱۰۰تار مو در روز امری معمول است.

گیاه خواری می کنید

آهن های حیوانی و گیاهی ساختمان متفاوتی دارند، آهن «هم» که در گوشت قرمز، مرغ و ماهی موجود است نسبت به آهن بدون «هم» در گیاهان، ۲ تا ۳برابر موثرتر است.

می توانید با برنامه ریزی صحیح و دقیق، آهن موردنیاز بدن را تأمین کنید. سبزی های دارای برگ های سبز پررنگ و غلات سبوس دار غنی از آهن است. این مواد را با موادغذایی غنی از ویتامین C مانند فلفل دلمه ای، میوه توتی و کلم بروکلی ترکیب کنید.

کم کاری تیروئید دارید

کمبود آهن، عملکرد تیروئید را کند می کند. کم کاری تیروئید که از هر ۱۰نفر در ۶نفر دیده می شود، توسط بیمار تشخیص داده نمی شود. بنابراین اگر دچار کمبود انرژی هستید، اضافه وزن دارید یا دمای بدنتان پایین است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

باردار هستید

اغلب می شنویم که زنان باردار باید اسیدفولیک استفاده کنند اما جنین علاوه بر اسیدفولیک به آهن نیز نیاز دارد و در صورت احساس کمبود، جنین از ذخیره بدن مادر استفاده می کند. در زمان زایمان هم خون زیادی از دست می رود و میزان آهن بدن پایین می آید. اگر چندقلو باردار هستید، بارداری پشت سر هم داشته اید یا به علت تهوع صبحگاهی بالا می آورید، مصرف آهن خود را افزایش دهید.

ظاهر زبان کمی عجیب است

علاوه بر کم رنگ شدن زبان، پایین بودن آهن می تواند میزان «مایوگلوبین» نوعی پروتئین در گلبول های قرمز را کاهش دهد.علت کاهش شدید آهن خون

دچار بیماری سیلیاک یا التهاب روده هستید

اگر هم آهن کافی از طریق موادغذایی دریافت می کنید، این دو بیماری می تواند در جذب موادمغذی از جمله آهن اختلال ایجاد کند. این امر باعث ملتهب شدن و آسیب دیدن سیستم گوارشی می شود. برای رفع این مشکل به پزشک مراجعه کنید.

عوارض‌ احتمالی‌ کم خونی

عدم‌ تشخیص‌ یك‌ سرطان‌ خونریزی‌ دهنده‌، امكان‌ دارد آنژین‌ صدری‌ (درد یا فشار زیر جناغ‌ كه‌ ناشی‌ از ناكافی‌ بودن‌ خونرسانی‌ مؤثر به‌ قلب‌ است‌) یا نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌ (عمل‌ پمپ‌ كردن‌ خون ‌توسط‌ قلب‌ خوب‌ انجام‌ نمی‌گیرد) در نتیجه‌ فقر آهن‌ شدید رخ‌ دهند.

چگونه آهن بیشتری دریافت کنیم؟

نیاز روزانه به آهن در زنان ۱۹ تا ۵۰ساله ۱۸میلی گرم است. اما در صورت باردار بودن به ۲۷میلی گرم نیاز دارند. زنان در دوره شیردهی به تنها ۹میلی گرم آهن اضافه در روز نیاز دارند. اما شدید بودن خونریزی می تواند این میزان را تغییر دهد. زنان بالای ۵۰سال که یائسه شده اند، به تنها ۸میلی گرم آهن نیاز دارند. یک وعده عدس، اسفناج، گوشت، گوشت مرغ، مغز میوه، نخود، می تواند چند میلی گرم آهن موردنیاز بدن را تأمین کند. مصرف زیاد آهن نیز می تواند به اعضای داخل بدن آسیب برساند و احتمال خطر بروز دیابت، حمله قلبی و سرطان به ویژه در افراد مسن افزایش می یابد.

درمان با دارو

۱. آهن‌ را وقتی‌ معده‌ خالی‌ است‌ میل‌ كنید (حداقل‌ نیم‌ ساعت‌ قبل‌ از غذا) تا جذب‌ آن‌ بهتر باشد. اگر معده‌تان‌ را به‌ هم‌ می‌ریزید، می‌توانید با مقدار غذای‌ كمی‌ آن‌ را میل‌ كنید (البته‌ به‌ غیر از شیر).

۲. اگر داروهای‌ دیگری‌ مصرف‌ می‌كنید، بعد از خوردن‌ آهن‌ حداقل‌ 2 ساعت‌ صبر كنید و سپس‌ آن‌ داروها را مصرف‌ نمایید. به‌ خصوص‌ داروهای‌ ضداسید و تتراسیكلین‌ها در جذب‌ آهن‌ اختلال‌ ایجاد می‌كنند.

۳. مكمل‌های‌ آهن‌ می‌توانند اجابت‌ مزاج‌ را سیاه‌ رنگ‌ كنند، یا باعث‌ اسهال‌ یا یبوست‌ شوند.

۴. مكمل‌های‌ آهن‌ را تا 3-2 ماه‌ پس‌ از طبیعی‌ شدن‌ آزمایش‌ خون‌ ادامه‌ دهید.

۵. مصرف‌ آهن‌ به‌ مقدار زیاد خطرناك‌ است‌. یك‌ شیشه‌ قرص‌ آهن‌ می‌تواند یك‌ كودك‌ را مسموم‌ كند. مكمل‌های‌ آهن‌ را دور از دسترس‌ كودكان‌ قرار دهید.

رژیم‌ غذائی‌ در بیماران کم خونی

۱. برای‌ جلوگیری‌ از یبوست‌، فیبر رژیم‌ غذایی‌ را افزایش‌ دهید.

۲. غذاهای‌ آهن‌دار بخورید، مثل‌ گوشت‌، باقلا و لوبیا، و سبزیجات‌ پر برگ‌ و سبز

۳. بزرگسالان‌ باید دریافت‌ شیر روزانه‌ را به‌ حدود نیم‌ لیتر محدود كنند. شیر در جذب‌ آهن‌ اختلال‌ ایجاد می‌كند.

در این‌ شرایط‌ به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ نمائید:

۱. اگر شما یا یكی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان علایم‌ كم‌خونی‌ را دارید.

۲. اگر تهوع‌، استفراغ‌، تب‌، معده‌ درد، یا اسهال‌ یا یبوست‌ شدید به‌ هنگام‌ درمان‌ رخ‌ دهند.

منبع:بیتوته-سلامت نیوز-پزشک

شما به عنوان مهمان نظر ارسال میکنید.


علت پایین بودن مینیمم فشار خون چیست؟


علت ترش شدن دهان چیست؟


علت سرگیجه ناگهانی چیست؟


علت پایین آمدن سطح هوشیاری چیست؟

عوارض بالا رفتن آنزیم های کبدی و راه های درمان


برای ضعف بدن چه بخوریم؟


آب اکسیژنه چیست؟

چه میزان کالری در تخم مرغ وجود دارد و چرا باید بیشتر تخم مرغ بخوریم؟


فواید و مضرات تماشای تلویزیون


مضرات الکترو اسموک ، دستگاه ترک سیگار


چرا باید روزمان را با زنجبیل شروع کنیم؟


4 درمان خوشمزه سرماخوردگی!


خانوم های سحر خیز افسرده نمیشوند !


9عادت آدم های خیلی خیلی سالم!


چرا همیشه سردتان است؟


هفت دلیل اصلی یبوست!


اینفوگرافی/ ۱۰ راه ساده برای درمان گلودرد

10 روش خانگی و موثر برای از بین بردن زگیل های پوستی


چرا باید روزمان را با زنجبیل شروع کنیم؟


خواص انگور


خواص زغال اخته


خواص زعفران


خواص رزماری


خواص شگفت‌انگیز دانه‌ی چلغوز


مصرف روزانه ی عسل چه فوایدی برای بدن دارد؟


چگونه به طور طبیعی لبانی صورتی داشته باشیم؟

10 روش خانگی و موثر برای از بین بردن زگیل های پوستی

امواج وای‌فای بر عملکرد مغز چه تاثیری دارد؟


چاره طب سنتی برای گرمازدگی

رابطه جنسی برای مبتلایان به دیابت چگونه است؟

مراقبت و بهبود بینایی بدون استفاده از لیزر و عینک


لوسمی سرطان خون قابل درمان است


درمان عفونت گوش باروش های خانگی


علت بروز آلرژی و درمان آن

 

10 تبلیغ خلاقانه +عکس


مشاهده

تصاویر روز 1397/07/29


مشاهده

حیوانات هم عاشق می شوند+عکس


مشاهده

copyright © 2015 – 2018 Mashrooh

. استفاده از مطالب سايت مشروح فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است

سلامت نیوز: کمبود آهن، يکي از شايع ترين مشکلاتي است که اغلب در زنان ديده مي شود. آهن براي توليد گلبول هاي قرمز حياتي است. گلبول هاي قرمز، نوعي پروتئين است که به انتقال اکسيژن در سراسر بدن کمک مي کند.

به علايم کمبود آهن که در ادامه مطلب به نقل از سايت «MSN»، آمده است توجه کنيد و در صورت داشتن اين علايم، به پزشک مراجعه کنيد.احساس خستگي مفرط مي کنيد:يکي از شايع ترين علايم که به سختي مي توان علت اصلي آن را تشخيص داد، احساس خستگي مفرط است زيرا اغلب زنان زندگي پرمشغله اي دارند و در نتيجه احساس خستگي مي کنند.به گفته يک متخصص خون، خانم ها خستگي را بخشي از زندگي خود مي دانند؛ در حالي که کمبود آهن باعث مي شود اکسيژن کمتري به بافت ها برسد و بدن از انرژي که به آن نياز دارد، محروم مي شود. اگر خستگي طبيعي شما همراه با احساس ضعف و بي قراري است و نمي توانيد روي کارها تمرکز کنيد، اين امر مي تواند نشانه کمبود آهن باشد.خونريزي شديد هنگام قاعدگي:به گفته يک متخصص زنان، علت عمده کمبود خون در زنان خونريزي شديد است. با وجود از دست دادن ميزان زياد خون، تقريبا فقط نصف آن در بدن جايگزين مي شود و اين روند هر ماه ادامه دارد.پريدگي رنگ:گلبول هاي قرمز، رنگ قرمز به خون مي دهد و کمبود پروتئين باعث رنگ پريدگي چهره مي شود. رنگ پريدگي چهره، داخل لب، لثه و پلک ها نشانه کمبود آهن است.کمبود نفس:اگر ميزان اکسيژني که به بدن مي رسد، پايين باشد، هرچه قدر هم عميق نفس بکشيد، دچار کمبود نفس خواهيد شد. اگر در انجام کارهاي معمولي از جمله بالا رفتن از پله، ورزش کردن و … نفس کم مي آوريد، بدانيد که دچار کمبود آهن شده ايد.تپش قلب:قلبي که از آن زياد کار کشيده شده است، در معرض مشکلاتي از جمله ضربان نامنظم، صداي غيرعادي، بزرگ شدن و حتي سکته است. براي رسيدن به آن مرحله، فرد بايد براي مدتي دچار کمبود آهن باشد.سندروم بي قراري پا:تقريبا ۱۵درصد از افرادي که دچار اين سندروم هستند، با کمبود آهن مواجهند. هرچه ميزان آهن پايين باشد، علايم بدتر است.سردرد: به علت کمبود آهن ميزان اکسيژني که به مغز مي رسد از حد معمول کمتر است و در نتيجه رگ هاي مغز متورم و فرد دچار سردرد مي شود.هوس خوردن خاک و يخ:هوس خوردن مواد غيرخوراکي مي تواند نشانه کمبود آهن باشد. برخي زنان وسوسه مي شوند گچ، خاک و خاک رس بخورند اما اغلب زنان ترجيح مي دهند يخ بخورند.بدون دليل دچار اضطراب مي شويد:کمبود اکسيژن سيستم سمپاتيک عصبي راتحريک مي کند. از آن جا که کمبود آهن مي تواند ضربان قلب را بالا ببرد، فرد در حالي که دليلي براي اضطراب ندارد، حس مي کند در وضعيت فرار يا مبارزه قرار دارد.ريزش مو داريد:کمبود آهن در مرحله پيشرفته باعث ريزش مو مي شود. براي بدن حمايت از عملکرد حياتي اهميت بيشتري دارد تا حفظ مو. اما بدانيد ريزش ۱۰۰تار مو در روز امري معمول است.گياه خواري مي کنيد:آهن هاي حيواني و گياهي ساختمان متفاوتي دارند، آهن «هم» که در گوشت قرمز، مرغ و ماهي موجود است نسبت به آهن بدون «هم» در گياهان، ۲ تا ۳برابر موثرتر است.مي توانيد با برنامه ريزي صحيح و دقيق، آهن موردنياز بدن را تأمين کنيد. سبزي هاي داراي برگ هاي سبز پررنگ و غلات سبوس دار غني از آهن است. اين مواد را با موادغذايي غني از ويتامين C مانند فلفل دلمه اي، ميوه توتي و کلم بروکلي ترکيب کنيد.کم کاري تيروئيد داريد:کمبود آهن، عملکرد تيروئيد را کند مي کند. کم کاري تيروئيد که از هر ۱۰نفر در ۶نفر ديده مي شود، توسط بيمار تشخيص داده نمي شود. بنابراين اگر دچار کمبود انرژي هستيد، اضافه وزن داريد يا دماي بدنتان پايين است، بهتر است به پزشک مراجعه کنيد.باردار هستيد:اغلب مي شنويم که زنان باردار بايد اسيدفوليک استفاده کنند اما جنين علاوه بر اسيدفوليک به آهن نيز نياز دارد و در صورت احساس کمبود، جنين از ذخيره بدن مادر استفاده مي کند. در زمان زايمان هم خون زيادي از دست مي رود و ميزان آهن بدن پايين مي آيد. اگر چندقلو باردار هستيد، بارداري پشت سر هم داشته ايد يا به علت تهوع صبحگاهي بالا مي آوريد، مصرف آهن خود را افزايش دهيد.ظاهر زبان کمي عجيب است:علاوه بر کم رنگ شدن زبان، پايين بودن آهن مي تواند ميزان «مايوگلوبين» نوعي پروتئين در گلبول هاي قرمز را کاهش دهد.دچار بيماري سيلياک يا التهاب روده هستيد:اگر هم آهن کافي از طريق موادغذايي دريافت مي کنيد، اين دو بيماري مي تواند در جذب موادمغذي از جمله آهن اختلال ايجاد کند. اين امر باعث ملتهب شدن و آسيب ديدن سيستم گوارشي مي شود. براي رفع اين مشکل به پزشک مراجعه کنيد.چگونه آهن بيشتري دريافت کنيم؟نياز روزانه به آهن در زنان ۱۹ تا ۵۰ساله ۱۸ميلي گرم است. اما در صورت باردار بودن به ۲۷ميلي گرم نياز دارند. زنان در دوره شيردهي به تنها ۹ميلي گرم آهن اضافه در روز نياز دارند. اما شديد بودن خونريزي مي تواند اين ميزان را تغيير دهد. زنان بالاي ۵۰سال که يائسه شده اند، به تنها ۸ميلي گرم آهن نياز دارند. يک وعده عدس، اسفناج، گوشت، گوشت مرغ، مغز ميوه، نخود، مي تواند چند ميلي گرم آهن موردنياز بدن را تأمين کند. مصرف زياد آهن نيز مي تواند به اعضاي داخل بدن آسيب برساند و احتمال خطر بروز ديابت، حمله قلبي و سرطان به ويژه در افراد مسن افزايش مي يابد.

منبع:روزنامه خراسان

علت کاهش شدید آهن خون
علت کاهش شدید آهن خون
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *