علت ضربان قلب بالا در بارداری چیست

زجر جنين، یعنی ایجاد تغييرات بارز در تعداد ضربان قلب جنين که نشان می دهد ميزان اکسيژن خون او کافی نيست و مواد زائد خون افزایش یافته است. همان‌ طوری‌ که گه گاهی ضربان قلب تان دچار نوسان می‌شود، تپش قلب فرزندتان نیز ممکن است دچار نوسان شود. البته ضربان قلب جنین بسیار سریع‌ تر از بزرگسالان است و اندازه نرمال ضربان قلب جنین بین 12 و 16 تپش در دقیقه (تپش قلب مردی سالم حدود 6 و برای بانوان 8) است. مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر اکسیژن‌رسانی به جنین را کاهش می دهد و باعث بالا رفتن سرعت تپش قلب می شود.

 

حمام کردن با آب داغ نیز می‌تواند تاثیر مشابه ای داشته باشد. به پشت دراز کشیدن طولانی در وان حمام نیز می‌تواند ارسال مناسب جریان خون به جفت را مختل کند و باعث آهسته شدن ضربان قلب فرزندتان شود.

البته این مواردی که ذکر شد کوتاه مدت هستند و برای فرزندتان خطری به همراه ندارند، اما باید از انجام آنها پرهیز شود، زیرا می‌تواند باعث ایجاد تنش در فرزندتان شود.علت ضربان قلب بالا در بارداری چیست

آزمایش نبود تنش بدون درد و غیرتهاجمی است و برای بررسی تپش قلب جنین در رابطه با حرکات او است. احتمال دارد این آزمایش در مطب پزشک یا بیمارستان انجام شود. اگر ضربان قلب جنین در محدوده ایمنی باشد، به آزمایشات بعدی نیازی نیست. اما اگر تپش قلب جنین به اندازه مناسب نباشد (زیادتر یا کم تر از میزان معمول)، آزمایش‌های بیشتری انجام خواهد شد. اگر جنین در وضعیت خطرناکی قرار داشته باشد، ممکن است زایمان زودهنگام ضروری باشد. خوشبختانه این مشکل بسیار نادر است.

آزمایش (تست) بدون استرس (NST)، یعنی این‌که تپش قلب جنین بر اساس حرکات او نظارت می‌شود(در نبود انقباضات). مدت انجام این آزمایش بستگی به خواب یا بیدار بودن جنین دارد که می تواند از 2 تا 6 دقیقه به درازا بکشد. در این آزمایش به پهلو دراز می کشید و به شما دکمه‌ای داده می‌شود که هر زمان فرزندتان تکان خورد، آنرا فشار دهید تا بتوان این حرکات را روی نمودار ثبت کرد.

نظاره‌ گر الکتریکی جنینی، کمربندی است که روی شکم شما در نقطه‌ای که در آن ضربان قلب فرزندتان نیرومندتر است بسته می شود. این ابزار امواج صدایی با بسامد بالا (با فرکانس زیاد) تولید کرده که با انعکاس این صدا، تپش قلب جنین را ثبت می‌کند. این انعکاس‌ها روی صفحه نمودار ثبت می‌گردد. نمایشگرهای دیجیتالی نیز وجود دارد که صدای قلب جنین را تقویت می کند.

هر فاصله 3 ثانیه‌ای، فرزندتان حداقل یک بار تنفس ریه ها را خواهد داشت.فرزندتان، بدن، دست ها و پاهای خود را حداقل سه بار در 3 دقیقه تکان می‌دهد. طی آزمایش نبود تنش، فرزندتان حداقل یک بار دستان خود را باز و بسته کرده و کِش می‌دهد.حداقل در هر بیست دقیقه، یک مرتبه تپش قلب فرزندتان با حرکت های او سریع‌تر می‌شود، یعنی برای حدود 15 ثانیه میزان آن با 15 تپش در دقیقه افزایش می‌یابد.اگر فرزندتان طی آزمایش خواب است، با خوردن، نوشیدن یا تغییر حالت بدنی می‌توانید برای بیدار کردن او تلاش کنید.اگر پزشک از نتیجه آزمایش راضی نباشد، به ویژه اگر مشکلات دیگری وجود داشته باشند، مثل حضور عفونت، کوچک بودن جنین یا مشکلی در رساندن اکسیژن و مواد مغذی به جفت یا کم خونی جنین (مشکل مرتبط با ناسازگاری گروه خونی زوجین)، یک آزمایش تنش انقباضی ضروری خواهد بود یا ممکن است پزشک دستور انجام سونوگرافی دهد. این آزمایش پیشرفته‌ با کمک تصویربرداری حرکات و نیز توازن ماهیچه‌ای، تنفس، سلامت جفت و میزان مایع آمنیوتیک جنین را نظارت می‌کند.

اگر نتیجه همه آزمایشات عادی است و شما و فرزندتان از سلامت کامل برخوردارید، نیازی به آزمایش‌های بعدی (آزمایش‌های پیگیری) نیست.

اگر دچار مشکلی پزشکی هستید یا نگرانی‌ای وجود دارد که فرزندتان در خطر است یا اگر به دیابت دچار باشید، آزمایش نبود تنش یک مرتبه در هفته یا برای دفعات بیشتری تکرار می شود. در موارد شدیدتر ممکن است در بیمارستان پذیرش شده و پس از 24 ساعت دوباره آزمایش شوید. اگر نتیجه آزمایش طی این زمان بد‌تر شد، امکان دارد فرزندتان به زایمان زودهنگام نیاز داشته باشد. اگر در هفته 36 یا بیشتر، دهانه رحم نرم و جنین در خطر دریافت ناکافی اکسیژن باشد، احتمال دارد زایمان القاء شود.

یکی از چالش‌های زندگی مدرن، به ویژه برای بانوان باردار استرس است. استرس میزان ترشح آدرنالین را افزایش می دهد و مداوم می‌کند و بر سیستم‌های اعصاب، قلب، سیستم غدد درون ریز و ایمنی تاثیر می گذارد.

تصمیم گیری برای اجرایِ آزمایشِ نبودِ تنش، به‌ خودی‌خود می‌تواند استرس زا باشد و شما و همسرتان را درباره وقایعی که احتمالاً هرگز رخ نمی دهند نگران سازد.

اگر به کلاس‌های بارداری می‌روید، نگرانی‌های خود را با ماما در میان بگذارید. به یاد داشته باشید، علاوه بر آزمایش‌های مدرن که به پزشک شما برای در نظر گرفتن احتیاط‌های کمک می‌کند، فرزندتان نیز از پشتوانه خوبی برخوردار است.

 

1. تست NST چیست و چه کاربردی دارد؟

 

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

منبع: parents

دانشه جنین

دانشه جنین

دانشه جنین

دانشه جنین

دانشه جنین

دانشه جنین

دانشه جنین

این بخش در حال طراحی می باشد

قلب انسان به طور متوسط ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه می زند. ضربانی که فراتر از این محدوده باشد، یک ضربان قلب تند محسوب می شود. تپش قلب در بارداری معمولاً به صورت مقطعی دیده می شود.

در صورت داشتن یک ضربان قلب سریع، ممکن است احساس کنید که قلب شما در حال تپش و لرزش بوده و یا در حال شرکت در یک مسابقه است. در این مطلب سعی بر این است که درک صحیحی از وجود احتمالی ضربان قلب سریع در دوران بارداری حاصل نموده و راهکارهایی برای تسکین و کمک به خودتان در این شرایط پیدا کنید.

افزایش ضربان قلب تا ۱۰۰ بار در دقیقه و گاهی کمی بالاتر در این دوران طبیعی است. این وضعیت تحت عنوان تاکی کاردی یده می شود و شایعترین رخداد در دوران بارداری است. بدن شما تغذیه یک موجود زنده دیگر درونش را نیز بر عهده داشته و به تبع آن به اکسیژن و مواد مغذی بیشتری نیاز دارد، بنابراین قلب شما سخت تر کار می کند تا خون بیشتری برای این موجود پمپ کند. عوامل دیگری نیز می توانند موجب ضربان قلب سریعتر در دوران بارداری شوند که بعداً از آنها مطلع خواهید شد.

علاوه بر عوامل فیزیولوژیکی، چندین جنبه دیگر نیز ممکن است موجب ضربان قلب سریع شود. برخی از آنها عبارتند از: – تغییرات در کارکرد قلب و جریان خون: برای رشد و تکامل کودک، رحم شما نیاز به خون بیشتری برای عرضه اکسیژن و مواد مغذی کافی دارد. در نتیجه، قلب شما حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از حالت معمول، خون خواهد ساخت. بنابراین، ضربان طبیعی قلب که بین ۶۰ تا ۸۰ بار در دقیقه است در طول بارداری ۱۵ تا ۲۰ بار در دقیقه افزایش می یابد و در سه ماهگی آخر، به حداکثر مقدار خود می رسد.

– اضطراب بارداری: این طبیعی است که در مورد کودک، ایمنی خودتان در هنگام زایمان و مسئولیتی که پذیرفته اید، نگران باشید. اضطراب می تواند باعث افزایش ضربان قلب شود.علت ضربان قلب بالا در بارداری چیست

– تغییرات در اندازه رحم: رحم به اندازه ای بزرگ می شود که جنین فضای کافی برای رشد داشته باشد که به همین دلیل به خون بیشتری نیاز دارد. این باعث می شود که قلب بیش از حد معمول کار کند و تا خونرسانی بیشتری را برای رحم انجام دهد.

– تغییر سینه: در حالی که هنوز باردار هستید، غدد شیری شروع به فعالیت کرده و بدنتان را برای تغذیه کودک با شیر مادر آماده می کنند. همانطور که سینه ها رشد کرده و بافت ها بزرگ می شوند، جریان خون بدن مادر نیز افزایش می یابد و این بدین معنی است که قلب باید خون بیشتری را نسبت به حد معمول پمپ کند. چرا نوک سینه ها در دوران بارداری تیره می شود؟

– شرایط پزشکی: اختلالات تیروئید، کم خونی، پری اکلامپسی و مشکلات و بیماری های قلبی-عروقی و فشار خون ریوی موجب افزایش ضربان قلب در دوران بارداری می شوند.

– سایر عوارض بارداری: افزایش وزن، تغییرات هورمونی و عوارض جانبی داروهای بارداری، باعث تقلای سیستم گردش خون و به تبع آن افزایش ضربان قلب می شوند.

– عوامل شخصی: کشیدن سیگار و مصرف الکل و کافئین بیش از حد نیز باعث افزایش ضربان قلب می شود.

ضربان قلب سریع در دوران بارداری با بسیاری از علائم دیگر ظاهر می شود، از جمله: – تنگی نفس – تپش قلب – سرفه مداوم – سرماخوردگی یا سرگیجه – غش اگر این علائم را به طور مرتب تجربه می کنید، حتماً به پزشک مراجعه نمایید. تشخیص اینکه تغییرات بدن شما به سبب بارداری عادی است یا خیر، فقط توسط پزشکتان قابل بررسی و تایید است.

عملکرد قلب در سه ماهه های مختلف بارداری متغیر است. از هفته هفتم ضربان قلب شروع به افزایش می کند و در سه ماهه سوم ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش می یابد. حجم دبی خون (میزان خون پمپ شده از قلب) در نیمه اول بارداری تا ۱۰ درصد افزایش می یابد و تا ۲۰ هفتگی به حداکثر رسیده و سپس تا زمان زایمان پایدار باقی می ماند.

ضربان قلب بالا نشانه یک بارداری سالم است و نشان می دهد که بدن شما به طور صحیح کار می کند تا به تقاضای اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز کودک پاسخ دهد. تا زمانی که علائم مضر و مشکل ساز جدی با ضربان قلب تند شما همراه نشده است، جای نگرانی نیست.

اگر چه افزایش ضربان قلب در دوران بارداری یک فرآیند فیزیولوژیکی طبیعی است، اما ممکن است برای حفظ سلامت و کودکتان شما را حساس کند. بنابراین جهت داشتن حسی بهتر، می توانید موارد زیر را انجام دهید: – با مصرف چای بابونه یا آروماتراپی (رایحه درمانی) سعی کنید آرامش کسب نموده و با استرس مقابله کنید. – روال خواب کافی شبها را حفظ کنید. ترفندهای بهتر خوابیدن در بارداری را یاد بگیرید. – تمرینات آرام بخش مانند یوگا و مدیتیشن داشته باشید. – به اندازه کافی آب بنوشید تا بدن همواره هیدراته و پرآب باقی بماند.

داروها همیشه بهترین روش برای درمان ضربان قلب خیلی بالا نیستند و فقط تحت شرایط اضطراری تحت نظارت پزشک مورد استفاده قرار می گیرند. داروهای ضد آریتمی (ضرباهنگ نرمال قلب) و یا مسدود کننده های کانال کلسیم معمولاً برای حل تاکیکاردی سینوسی (ضربان قلب بیش از حد) تجویز می شوند.

حال به چند سوال معمول در مورد ضربان قلب بالا در حین بارداری پاسخ می دهیم:

بنا به اظهار مجمع متخصصین زنان و زایمان آمریکا (ACOG)، ضربان قلب زنان باردار نباید بیش از ۱۴۰ بار در دقیقه باشد که آن هم در طول تمرینات و ورزشهای شدید اتفاق می افتد.

هیچ مطالعه ای تعیین جنسیت از طریق ضربان قلب جنین را ثابت نمی کند. این فقط یک لفاظی قدیمی است که ضربان قلب بالای ۱۴۰ بار در دقیقه نشانگر فرزند دختر و کمتر از آن نشاندهنده پسر است.

باز هم تکرار می کنیم که افزایش ضربان قلب یک تغییر فیزیولوژیکی سالم در دوران بارداری است و بنا به دانش روز پزشکی جهان تاثیر سوئی بر نوزاد نخواهد گذاشت. ضربان قلب سریع تر در دوران بارداری، بخشی از پروسه طبیعی بارداری است. بنابراین بی ضرر است، اما بدان معنا نیست که شما باید هر گونه علائم مرتبط با آن را نادیده بگیرید. اگر به علائم و نشانه های غیر معمول دچار شدید، با پزشک خود صحبت کنید، به اندازه کافی استراحت کنید و از تمام عوامل استرس زای احتمالی فاصله بگیرید.

بخوانید: ۵ عامل افزایش دهنده خطر حمله قلبی در بارداری

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

یکی از شایع ترین مسائل رخ داده در طول بارداری, تپش قلب می باشد. عوامل مختلفی سبب ایجاد این مسئله می شوند. با این حال تا حدی افزایش تپش قلب در بارداری طبیعی است و جای نگرانی برای آن وجود ندارد.

بارداری یکی از مهمترین دوران زندگی زنان محسوب می شود که علاوه بر سلامتی زنان, سلامتی جنین درون رحم آن ها تحت تاثیر آن می باشد. زنانی که بارداری سالمی را تجربه می کنند, خطری آن ها را تهدید نمی کند. با علاوه نوزاد این زنان در صحت و سلامتی کامل به دنیا می آیند و از این رو خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها در آن ها به شدت کاهش می یابد. یکی از مهمترین مسائل تپش قلب در بارداری می باشد. در این مطلب به طور مفصل به این مسئله می پردازیم.

ضربان یا تپش قلب در بارداری یکی از مهمترین مسائلی است که زنان باید در طی بارداری و حتی پس از بارداری, از آن آگاه باشند. بدن زنان باردار نیاز به خون بیشتری دارد که این مسئله مستلزم ضربان قلب سریع تر است. این نیاز نه تنها سیستم سوخت و ساز بدن مادر باردار را اماده می کند بلکه خون غنی از اکسیژن را برای جنین از طریق جفت تامین می کند. علت ضربان قلب بالا در بارداری چیست

ضربان قلب به تعداد ضربه و یا انقباضات قلب که در یک دقیقه تجربه می کند, گفته می شود. در دوران بارداری، مقدار خون پمپ شده توسط قلب (برون ده قلبی) 3 تا 5 درصد افزایش می یابد. به همین دلیل سرعت تپش قلب در بارداری در حالت استراحت از نرخ طبیعی حدود 7 ضربه در دقیقه به 8 و یا 9 ضربه در دقیقه می رسد.  این افزایش ضربان قلب, طبیعی و نرمال بوده و جای نگرانی برای ان وجود ندارد. اما در صورتی که این تعداد شود, ممکن است سلامتی مادر باردار و جنین درون رحم آن به خطر افتد, از این رو به زنان باردار توصیه می شود ضربان قلب خود را در طول بارداری کنترل و بررسی کنند.

افزایش تپش قلب در بارداری, طبیعی است, با این حال افزایش بیش از حد آن طبیعی نبوده و باید کاهش یابد. بسیاری از زنان باردار تپش قلب غیر طبیعی را به دلایل مختلف تجربه می کنند. افزایش حجم خون, تولید بیش از حد هورمون پروژسترون, افزایش مصرف محصولات کافئین دار و واکنش های هیجانی از جمله عوامل تشدید کننده تپش قلب در بارداری محسوب می شوند.

کاهش و درمان تپش قلب در بارداری, بستگی به علت ایجاد آن دارد. در اغلب موارد, این تپش ها مضر نمی باشند و بدون درمان خاصی, بهبود می یابند. با این حال پزشکان به منظور کاهش و کنترل ضربان قلب در بارداری به زنان رعایت سه فاکتور زیر را توصیه می کنند.

با توجه به مطالب بیان شده, افزایش تپش قلب در بارداری, تا حدی طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد با این حال پزشکان در طول 9 ماهه بارداری, ریتم و ضربان قلب را بررسی و کنترل می نمایند تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.

منبع : آرگا







با بهترین بهترین مراکز خرید استانبول آشنا شوید




15 حقیقت شوکه کننده در مورد دبی

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

ذخیره ، و من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *