علائم کمبود شخصیت

علائم کمبود شخصیت
علائم کمبود شخصیت

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

بررسی و مطالعه درباره شخصیت بشر به دوران بسیار قدیم بازمی‌گردد و از زمان ارسطو و یونان باستان همواره تلاش‌هایی در جهت واکاوی انواع شخصیت‌های انسانی صورت گرفته است. اما مطالعات در حوزه‌ی اختلال شخصیتی از جمله مقوله‌های جدیدی است که در دوران باستان زیاد مورد توجه نبوده است.علائم کمبود شخصیت

شروع این دست از مطالعات به سال ۱۸۰۱ باز می‌گردد؛ یعنی زمانی‌که فیلیپ پینل به شرح و توصیف حالاتی از اختلال شخصیتی پرداخت. حالاتی از انسان که مجموعه‌ای بود از خشم و خشونت در غیاب توهم و خیال. در سال ۱۸۳۵ نیز پزشکی به نام جِی.سی ریچارد، اصطلاحی با عنوان «انحراف غلط از احساسات طبیعی، گرایش‌ها، عادت‌ها، خلق‌وخو، ضربات ناگهانی» مطرح کرد که به دلیل وسیع‌بودن گستره‌ی تعریفی که ارائه شده بود، امکان بررسی دقیق اختلال شخصیتی از خلال آن کاملا مشخص نبود.

در سال ۱۹۸۶، یعنی ۶۰ سال بعد از مطالعات جی.‌سی.ریچارد، امیل کریپلین ۷ نوع اختلال شخصیتی اجتماعی را شرح داد. این توصیفات بعدها کامل‌تر شد و تکمیل‌کننده‌ی آنها همکار کریپلین، کرت اشنایدر بود. دسته‌بندی و مطالعاتی که اشنایدر انجام و ارائه داد، هنوز از جمله منابع اصلی مطالعات و بررسی‌ها در اختلال شخصیتی است.

اختلال شخصیتی وقتی به وقوع می‌پیوندد که میان عملکرد رفتاری فردی و بین‌فردی نقص وجود داشته باشد. اگر نشانه‌های این نقص و ناهماهنگی به شکلی متداوم بروز یابند، به عنوان بخشی از مرحله‌ی رشد فردی یا رشد محیطی/اجتماعی شناخته نشوند، در اثر مصرف مواد و قرارگرفتن در شرایطی خاص نباشند، با عنوان اختلال شخصیتی شناخته خواهند شد.

قبل از اینکه به تحلیل بیشتر هر یک از این موارد بپردازیم، باید گفت که این دسته‌بندی‌ها و تحلیل‌ها بیشتر بر پایه‌ی مطالعات تاریخی و تجربی به‌وجود آمده‌اند تا مطالعات علمی و دقیق. بیشتر افرادی که مبتلا به اختلالات شخصیتی هستند به‌موقع و آگاهانه برای درمان اقدام نمی‌کنند و معمولا پس از اینکه خسارت‌های زیادی به بار آوردند، به‌سمت درمان راهی می‌شوند. بسیاری از موارد نیز درحالی تشخیص داده می‌شوند که فرد برای مشکل دیگری اقدام به درمان کرده است، اما در خلال درمان، مشکلی دیگر شناسایی می‌شود.

در دسته‌بندی عنوان شده سه دسته کلی برای اختلال‌های شخصیتی معرفی شد. در دسته اول موسوم به A، سه مورد اسکیزوتایپال، اسکیزوئید، پارانوئید مطرح شده است. اختلال پارانوئید با بی‌اعتمادی فراگیر نسبت به دیگران همراه است. دامنه‌ی این بی‌اعتمادی بسیار گسترده است و دوستان، خانواده و شریک زندگی را نیز پوشش می‌دهد.

افراد مبتلا به این اختلال، معمولا دچار ترس‌های گوناگون هستند و برای این ترس‌ها توجیه‌هایی تولید می‌کنند. این افراد همواره نسبت به دیگران در لاک دفاعی فرو می‌روند و نسبت به همه چیز مشکوک هستند. این افراد به‌سادگی ناراحت می‌شوند و احساس می‌کنند به آنها توهین شده است، کینه‌جو هستند و در برابر شکست خیلی سریع غم‌زده می‌شوند. این افراد به‌سختی با دیگران رابطه برقرار می‌کنند. افراد پارانوئید معمولا افکار و تفکراتی اشتباه را به دیگران نسبت می‌دهند.

این اختلال شخصیتی باعث می‌شود تا فرد عمیقا به درون خود فرو برود و از ارتباط با جهان خارج باز بماند. افراد مبتلا به این اختلال، گوشه‌گیر هستند. درونگرایی شدیدی دارند و بیشتر به دنیای وهم و خیال تعلق دارند. افراد اسکیزوئید هیچ تمایلی به ارتباطات جنسی و اجتماعی ندارند. آنها به‌دنبال پیروی از سنت‌ها و هنجارها نیستند و واکنش‌های احساسی مشخصی نسبت به وقایع اطراف و انسان‌ها ندارند. این دسته از بیماران به‌شدت در دنیای درونی خود غرق می‌شوند و لزومی به برقراری ارتباطات خارجی ندارند. علی‌رغم اینکه این افراد نیز از اختلالات حادی رنج می‌برند، ولی این ظاهر عجیب و درونیات پیچیده چندان نمود بیرونی ندارد.

این دسته از افراد در ظاهر، رفتار، سخن و تجارب ادراکی عجیب هستند و ناهنجاری‌های فکری مشابه مشکلات اسکیزوفرنی دارند. افراد مبتلا به این اختلال، افکار و عقاید عجیبی دارند. برای مثال فکر می‌کنند که با صحبت‌کردن با شیطان می‌توانند موجب ظاهرشدن او بشوند. شک و نگرانی از جمله مشکلاتی است که این افراد را مدام همراهی می‌کند.

اختلال اسکیزوتایپال باعث می‌شود تا فرد علاقه‌ای به تعامل با دیگران نداشته باشد و احساس کند که دیگران برایش خطرناک هستند. این افراد به‌طرز عجیب‌وغریبی مایل هستند تا اتفاقات و رخدادها را به خود ارتباط بدهند و به نوعی شهود غریزی در خود اعتقاد دارند. این افراد احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی دارند و ترس در برقراری ارتباط با دیگران را تجربه می‌کنند. تعاملات اجتماعی برای آنها بسیار دشوار است.

این اختلال مربوط به دسته B است. تا قبل از اینکه «کرت اشنایدر» به‌طور دقیق‌تر به تحلیل و تعریف اختلالات شخصیتی بپردازد، بیشتر مشکلات در این حوزه با عنوان اختلالات ضداجتماعی شناخته می‌شد. اختلال ضداجتماعی در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود و در آن فرد حالتی تخاصمی نسبت به دیگران دارد.

در اختلال ضداجتماعی فرد حق به جانب است و خود را هیچ‌گاه، گناه‌کار نمی‌بیند، به قوانین اجتماعی و مقررات پای‌بند نیست، رفتاری تهاجمی دارد و از اشتباهاتش عبرت نمی‌گیرد. این افراد در برقراری ارتباط با دیگران مشکلی ندارند و بعضا بسیار جذاب هم جلوه می‌کنند، اما روابطی که با دیگران برقرار می‌کنند، پردردسر و کوتاه‌مدت خواهد بود. این دسته از افراد معمولا سابقه‌ی جرم و جنایت و حضور در زندان دارند.

در اختلال شخصیت مرزی، افراد احساس نوعی خلأ می‌کنند به‌گونه‌ای که انگار ترک و طرد شده‌اند و روابط عاطفی و احساسات‌شان از ثبات برخوردار نیست. برای نمونه در مواجهه با نقدشدن، واکنش‌هایی مبتنی بر خشم و خشونت ابراز می‌کنند. افراد مبتلا به این اختلال به خود نیز آسیب می‌رسانند و خودکشی در پرونده‌های آنها دیده می‌شود. علت نام‌گذاری این اختلال با عنوان مرزی به این دلیل است که افراد در این ناهنجاری، ویژگی‌های اختلال عصبی (اضطراب) و اختلال سایکوتیک را توأما دارند.

این مشکل بیشتر در افرادی دیده می‌شود که تجربه‌ی تلخ سوءاستفاده را در کودکی یا بزرگسالی تحمل کرده‌اند. زنان نیز به دلیل تجربه‌ی بیشتر سوءاستفاده به این اختلال دچار می‌شوند. اما فمینیست‌ها معتقدند که این نتیجه‌گیری اشتباه است و این قسم از اختلالات تنها به علت شیوه‌ی ابراز خشم زنان به آنها نسبت داده شده است. درحالی‌که مردان نیز آن را تجربه می‌کنند و درعوض برچسب ضداجتماعی‌بودن به آنها زده می‌شود.

این افراد از درون احساس باارزش‌بودن نمی‌کنند و برای اثبات خود نیاز به تصدیق و تأیید دیگران دارند. این اختلال باعث می‌شود تا فرد برای جلب توجه دیگران دست به حرکات نمایشی و مبتنی بر خودنمایی بزند. ریشه‌ی نام اختلال هیستریونیک نیز به واژه «هیستریونیکس» در زبان لاتین بازمی‌گردد که معنای بازیگر و نمایش‌گر دارد.

کسی که به این اختلال دچار است، به ظاهر خود اهمیت زیادی می‌دهد و ترجیح می‌دهد به گونه‌ای اغواگر و جذاب جلوه کند. این ویژگی‌‌ها باعث می‌شود تا این افراد در معرض خطر سوءاستفاده سایرین قرار بگیرند. روابط احساسی و اجتماعی این افراد مبتنی بر خلوص نیست به همین دلیل با شکست و نقد مواجه می‌شود یعنی دو چیزی که به‌شدت از آنها واهمه دارند. در این اختلال نوعی چرخه تکرار شونده وجود دارد: افراد مبتلا به اختلال هیستریونیک در صورت طردشدن و مورد بی‌توجهی قرارگرفتن، بیشتر رو به نمایش حرکات روی می‌آورند و هرچه بیشتر در این حرکات غرق می‌شوند، بیشتر دچار احساس تنهایی می‌شوند.

افراد مبتلا به اختلال خودشیفتگی خود را به‌شدت مهم و معتبر می‌پندارند و دوست دارند که مورد تحسین واقع شوند. چنین افرادی به دیگران غبطه می‌خورند و انتظار دارند که دیگران نیز به آنها غبطه بخورند. درواقع مقایسه و غبطه‌خوردن در ادبیات احساسی آنها وجود دارد. این اختلال باعث می‌شود تا فرد نسبت به دیگران فاقد هم‌دردی باشد و از هرکسی که لازم باشد در جهت رسیدن به اهدافش استفاده می‌کند.

این افراد از نگاه دیگران خودخواه، کنترل‌گر و بی‌صبر و تحمل هستند و چنانچه مورد تمسخر قرار بگیرند واکنش‌هایی شدید از نوع خشم و انتقام بروز می‌دهند. این خشم به «خشم خودشیفتگی» معروف است و عواقب منفی آن تمام افراد درگیر در آن را دربرمی گیرد.

این اختلال باعث می‌شود تا افراد مبتلا به آن مدام احساس کمبود و جذاب‌نبودن داشته باشند. آنها به‌شدت از تحقیرشدن، پذیرفته‌نشدن، نقد و طردشدن می‌هراسند. آنها تنها به روابطی تن می‌دهند که مطمئن هستند در آنها دوست داشته می‌شوند و حتی در روابط بسیار صمیمی نیز برای خود محدودیت‌های زیادی قائل هستند.

این افراد معمولا نشانه‌هایی از اختلال اضطراب اجتماعی دارند و در کودکی، طردشدن از سوی خانواده و هم‌سن‌وسالان را احساس کرده‌اند و در درون خود معمولا نسبت به رفتارهای شخصی و رفتارهای دیگران مدام با کشمکش روبه‌رو هستند. همین کشمکش‌های درونی مانع از برقراری ارتباطات مؤثر و روان با دیگران می‌شود. آنها نیز با چرخه‌ای نامطلوب دست‌وپنجه نرم می‌کنند: هرچه منزوی‌تر بشوند، بیشتر احساس انفعال و بی‌عرضگی دارند و هرچه این احساس انفعال بیشتر بشود، منزوی‌تر می‌شوند.

افراد مبتلا به این اختلال، اعتماد به نفس بسیار کمی دارند و مدام احساس نیاز به مراقبت در آنها وجود دارد. درنتیجه در تصمیم‌گیری‌های روزانه نیز نیاز به همراهی دیگران دارند. برای برقراری ارتباطات به‌مدت زمان زیادی نیاز دارند و از ترک‌شدن به‌شدت می‌ترسند. کسی که به این اختلال دچار است، کفایت لازم برای کارهای مختلف را در خود نمی‌بیند و به دیگران وابسته است. این افراد معمولا با کسانی که در دسته‌ی اختلالات B قرار دارند، ارتباط برقرار می‌سازند. این ویژگی‌ها موجب می‌شود تا این دسته از افراد مانند کودکانی ناتوان رفتار کنند و امکان و احتمال سوءاستفاده از آنها نیز زیاد است.

در این اختلال، افراد به‌شدت درگیر فهرست‌ها، جزئیات، دقت در ریزه‌کاری‌ها در امور مختلف هستند. کمال گرایی این‌گونه از افراد باعث می‌شود تا از به پایان‌رساندن کارها بازبمانند. این دسته از افراد تفریح و استراحت خود را قربانی پیشبرد کارها به شکل وسواس‌گونه می‌کنند. اختلال شخصیت نام‌برده باعث می‌شود تا فرد ویژگی‌هایی کنترل‌گر، به دور از مزاح، به شدت بااحتیاط و جدی داشته باشد. این افراد در برقراری روابط بسیار محدود و جدی عمل می‌کنند و مایل هستند تا درمقابل همه چیز خود را کنترل کند و نظراتش را بیان کند. طبیعی است که چنین امکانی همیشه وجود ندارد، ازاین‌رو وقتی احساس کنترل‌گری را نیاز دارند، اما ناکام می‌مانند، عذاب خواهند کشید.

اختلال‌های شخصیتی با اختلال‌های روانی مانند اختلال دوقطبی متفاوت هستند. این اختلالات ۱۰ درصد از افراد را پوشش می‌دهند. تشخیص و درمان این اختلالات بسیار سخت و دشوار است و ریشه در عوامل متعددی دارد که شناخت آنها کوشش و واکاوی زیادی می‌طلبد.

برگرفته از: psychologytoday.com

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

علائم کمبود شخصیت

روانشناسی

قانون مورفی چیست و چطور می‌توان با آن مقابله کرد؟

بیماری پارانویا چیست؛ علت، علائم و درمان اختلال شخصیت پارانوئید

بی انگیزه بودن؛ ۱۰ دلیل بی انگیزگی و راهکارهای مقابله با آن‌ها

تکنیک EFT چیست؛ مراحل انجام ای اف تی برای کاهش استرس

قانون کارما چیست و چه نقشی در رفتار و اعمال انسان دارد؟

آخرین مطالب

راهنمای سفر به قشم؛ گردشی ۴ روزه در خاک اسرارآمیز خلیج فارس

خونریزی بعد از زایمان و پاسخ به سؤالات متداول درمورد آن

معرفی کتاب مأمور شش؛ سومین اثر از سه‌گانهٔ تام راب اسمیت

خواص میخک؛ با تمام فواید و عوارض میخک آشنا شوید

مضرات آبمیوه؛ ۵ دلیل که نباید آبمیوه را جایگزین میوه کنید

ترین های جهان

بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کدام‌اند؟

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد

موفق‌ترین زنان کارآفرین جهان را بشناسید


برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان

معروف ترین موزه های جهان؛ ۱۰ موزه برتر جهان با آثار تاریخی حیرت‌انگیز

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

اختلال شخصیتی ،یک نوع اختلال ذهنی است که در آن شخص بیمار افکار و رفتار و عملکرد ناسالم و انعطاف ناپذیری دارد . فردی که دچار اختلال شخصیتی است در درک کردن اتفاقات و ارتباط با شرایط مختلف و دیگر افراد جامعه مشکل دارد و این امر موجب ایجاد مشکلات بزرگ و محدودیت در روابط اجتماعی و کار و تحصیل فرد می شود.

گاهی اوقات فرد بیمار گمان می کند که رفتار و طرز فکر او طبیعی است و خودش متوجه نمی شود که دچار اختلال شخصیتی شده است و ممکن است دیگران را مقصر اتفاقاتی که برایش پیش می آید بداند.

اختلالات شخصیتی معمولا در سنین نوجوانی و سال های اولیه ی جوانی شروع می شوند . انواع زیادی اختلال شخصیتی وجود دارد بعضی از انواع این اختلالات، در سنین میان سالی کمتر خودشان را نشان می دهند.

علائم:

انواع اختلالات شخصیتی بر اساس مشخصات و علائم آنها در 3 دسته، گروه بندی می شوند. خیلی از افرادی که دچار یک نوع اختلال شخصیتی هستند علائم و نشانه های مربوط به حداقل یک نوع اختلال شخصیتی دیگر را هم دارند.علائم کمبود شخصیت

اختلالات شخصیتی دسته ی اول:

مشخصات اختلالات شخصیتی دسته ی اول ،رفتار و طرز فکر غیر عادی و غیر متعارف است . این اختلالات شامل اختلال شخصیتی پارانوئید،اختلال شخصیتی اسکیزوئید و اختلال شخصیتی اسکیزوفرنی می شود.در مورد هر کدام از اختلالات شخصیتی لازم نیست شخص تمام علائم و نشانه ها را یکجا داشته باشد تا بیماری او تشخیص داده شود.

علائم اختلال شخصیتی پارانوئید:

1-سوظن و شک شدید به رفتار دیگران

2-افکار بی مورد در مورد اینکه دیگران می خواهند به شما آسیب برسانند یا شما را فریب دهند.

3-شک بی مورد به وفاداری یا امانت داری دیگران

4-به دلیل ترس بیجا از اینکه دیگران از اعتماد شما سو استفاده می کنند فرد بیمار نمی تواند به کسی اعتماد کند و حرف بزند.

5-حرف های بی منظور و شرایط آرام را به اشتباه پیش خودش توهین یا دعوا و درگیری تلقی می کند .

6-عکس العمل خشن و خصومت آمیز در برابر توهین و دشنام

7-لجاجت و کینه ورزی

8-فرد بیمار شک بیجا و نادرست به همسرش دارد و فکر می کند همسرش به او خیانت می کند.

علائم اختلال شخصیتی اسکیزوئید:

1-علاقه نشان ندادن به روابط اجتماعی و شخصی و تمایل به تنهایی

2-استفاده نکردن از حرف های محبت آمیز و احساسی

3-لذت نبردن از انجام فعالیت ها

4-ناتوانی در درک نشانه های اجتماعی مثل زبان بدن

5-فرد خودش را سرد و بی تفاوت به دیگران نشان می دهد.

6-بی میلی جنسی

اختلال شخصیتی اسکیزوفرنی:

1-لباس پوشیدن و طرز فکر و عقاید و رفتار و صحبت های عجیب و غریب

2-درک عجیب و غریب از محیط اطراف مثلا شخص فکر می کند که فرد دیگری در گوش او حرف می زند.

3-بی احساسی یا عکس العمل نشان ندادن به حرف های احساسی

4-اختلال اضطراب اجتماعی و راحت نبودن در ارتباطات نزدیک با دیگران

5-بی تفاوتی و شک داشتن به دیگران

6-تفکر جادویی خطرناک- فرد بیمار فکر می کند که با افکارش می تواند روی مردم و اتفاقات مختلف تاثیر بگذارد.

7-باور اینکه یکسری اتفاق عادی یک پیام مخفی برای شما دارند.

اختلالات شخصیتی گروه دوم:

مشخصات اختلالات شخصیتی گروه دوم طرز فکر و رفتار مهیج،خیلی احساسی و غیر قابل پیش بینی است. این اختلالات شامل اختلال شخصیتی جامعه ستیز،اختلال شخصیتی مرزی،اختلال شخصیتی نمایشی و اختلال شخصیتی خود شیفتگی است . لازم نیست شخص بیمار تمام علائم مربوط به یک اختلال شخصیتی را داشته باشد تا اختلال شخصیتی او تشخیص داده شود.

علائم اختلال شخصیتی جامعه ستیز:

1-نادیده گرفتن احساست و نیازهای دیگران

2-دروغ گفتن و دزدی و استفاده از اسم مستعار و گول زدن دیگران

3-مشکلات قانونی زیاد

4-مکررا به حقوق دیگران تجاوز می کند.

5-رفتار وحشیانه و خشونت آمیز

6-نادیده گرفتن امنیت خود و دیگران

علائم کمبود شخصیت

7-رفتار بی فکر

8-بی مسئولیتی

9-احساس پشیمانی نکردن از انجام کارهای اشتباه

علائم اختلالات شخصیتی مرزی:

1-رفتار خطرناک و بدون فکر مثل رابطه ی جنسی ناسالم – قمار بازی یا عیاشی

2-داشتن تصور ضعیف و ناپایدار و شکننده از خود

3-داشتن روابط متعدد و ناپایدار

4-داشتن حالات رفتاری بی ثبات در پاسخ به استرس میان فردی

5-تهدید به آسیب زدن به خود و خودکشی

6-ترس شدید از تنهایی و رها شدن

7-احساس بیهودگی

8-عصبانیت شدید و مکرر

9-شخصیت پارانوئید شکاک و بدبینی

علائم اختلال شخصیتی نمایشی:

1-دنبال جلب توجه بودن

2-رفتار تحریک آمیز یا احساسی برای بدست آوردن توجه

3-با هیجان حرف زدن و داشتن نظرات سفت و سخت ولی دروغین و بدون توجیه

4-تاثیر پذیری زود هنگام از دیگران

5-عوض شدن سریع احساسات

6-نگرانی زیاد در مورد ظاهر

7-تصور رابطه های دیگران، صمیمانه تر از آنچه واقعا هستند.

علائم اختلال شخصیتی خود شیفتگی:

1-احساس خاص بودن و خیلی مهم بودن برای دیگران

2-تصورات خیالی در مورد قدرت و موفقیت و جذابیت

3-نادیده گرفتن نیازها و احساسات دیگران

4-بزرگ نشان دادن دستاوردها و استعدادهای خود

5-انتظار تشویق و تعریف و تمجید

6-تکبر

7-انتظارات غیر معقول و سو استفاده از دیگران

8-حساسیت به دیگران یا فکر کردن به اینکه دیگران به شما حسادت می کنند.

اختلالات شخصیتی گروه سوم:

مشخصات اختلالات شخصیتی گروه سوم، افکار و رفتار ترسناک و مضطرب است . این اختلالات شامل اختلالات شخصیتی اجتنابی،اختلالات شخصیتی وابسته و اختلالات شخصیتی وسواس جبری می شود. لازم نیست شخص بیمار تمام علائم مربوط به یک اختلال شخصیتی را داشته باشد تا اختلال شخصیتی او تشخیص داده شود.

علائم مربوط به اختلال شخصیتی اجتنابی:

1-حساسیت بیش از حد به انتقادات یا رد کردن پیشنهادات

2-احساس ناقص و پست بودن و جذاب نبودن برای دیگران

3-کناره گیری از فعالیت های کاری ای که به ارتباطات میان فردی نیاز دارند.

4-کناره گیری از اجتماع –کمرویی و انزوا طلبی مخصوصا در انجام فعالیت های جدید یا ملاقات با افراد غریبه

5-خجالتی بودن در اجتماع و روابط شخصی

6-ترس از عدم رضایت دیگران یا دستپاچگی و مورد تمسخر دیگران قرار گرفتن

علائم اختلال شخصیتی وابسته:

1-وابستگی شدید به دیگران و نیاز به مراقبت

2-مطیع و فرمانبردار دیگران بودن

3-ترس از مراقبت از خود، هنگام تنهایی

4-کمبود اعتماد به نفس و اینکه فرد برای گرفتن تصمیمات کوچک هم به به توصیه و اطمینان خاطر دیگران نیاز دارد.

5-مشکل در شروع پروژه ها به صورت تنهایی به دلیل کمبود اعتماد به نفس

6-تحمل رفتار بد و ناشایست حتی وقتی که شخص گزینه های بهتری هم برای انتخاب دارد.

7- بعد از تمام شدن یک رابطه فرد نیاز شدید به شروع رابطه ی دیگری دارد.

اختلال شخصیتی وسواس جبری:

1-ذهن فرد دائما درگیر جزئیات و نظم و قوانین است

2-کمال گرایی شدید که نتیجه ی آن احساس اضطراب از انجام نشدن درست کارها هنگامی که به نتیجه ی مطلوب نرسد. فرد استاندارد ها و محدودیت های خودش را نمی شناسد و وقتی نمی تواند یک پروژه را تمام کند احساس بدی می کند.

2-شخص انتظار دارد که همه ی افراد، وظایف و موقعیت ها را خودش کنترل کند و وظایف را به دیگران محول نمی کند.

3- بی توجهی به دوستان و لذت نبردن از فعالیت ها به دلیل تعهد زیاد به کار و پروژه های کاری

4- ناتوانی در دور انداختن وسایل بی ارزش و شکسته

5-یکدنده و سفت و سخت بودن

6-غیر قابل انعطاف بودن در مورد ارزش هاو اصول اخلاقی

7-خساست در خرج کردن پول و سرمایه گذاری

اختلال وسواس فکری عملی با اختلال شخصیتی وسواس جبری که نوعی اختلال اضطرابی است تفاوت دارد.

دلایل ایجاد اختلال شخصیتی:

شخصیت یک فرد، ترکیبی از افکار و احساسات و رفتار های او است که این ترکیب برای هر فرد منحصر به فرد است . شخصیت، همان طرز دیدگاه و فهم و ارتباط با محیط خارج و ارتباط با دیگران است . شخصیت یک فرد در طول دوران کودکی شکل می گیرد و 2 فاکتور مهم در شکل گیری شخصیت نقش دارند.

1-عوامل ژنتیکی: بسیاری از صفات شخصیتی به صورت ژنتیکی از پدر و مادر به شخص می رسند. به این صفات سرشت هم می گویند.

2-عوامل محیطی: این فاکتور مربوط به محیطی است که شخص در آن رشد می کند و اتفاقاتی که اطرافش می افتند و ارتباطات او با دیگران است.

روان شناسان معتقدند که اختلالات شخصیتی بر اثر ترکیبی از فاکتورهای ژنتیکی و محیطی در شخص ایجاد می شوند. عوامل ژنتیکی، شانس بروز اختلالات شخصیتی در فرد را افزایش می دهند و شرایط زندگی هم ممکن است این اختلالات را شدیدتر کنند./ شفاجو

فال حافظ

سلامت و پزشکی
سبک زندگی
گیاهخواری
اطلاعات دارویی
خواص ها
مد و فشن

سرگرمی
چهره ها
عکس های جالب و دیدنی
اشعار زیبا
آهنگ
ویدیو کلیپ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

علائم کمبود شخصیت
علائم کمبود شخصیت
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *