علائم کمبود روی و ریزش مو

علائم کمبود روی و ریزش مو
علائم کمبود روی و ریزش مو

رشد مو و سلامت کلی به‌طور قابل توجهی با مقدار «روی» (Zinc) در بدن به عنوان یکی از مواد غذایی که در رشد آن مؤثر است، تعیین می‌شود. کمبود روی می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در بدن و به ویژه در موها شود. بنابراین باید نقش «روی» در حفظ سلامت فولیکول‌های مو در نظر گرفته شود. «روی» یک نوع آنتی اکسیدان است که بدن را از وجود هرگونه رادیکال‌های آزاد غیر ضروری رهایی می‌بخشد و قادر به جذب حداکثر مواد معدنی مفید از مواد غذایی است. این بدان معنا است که بدن به‌طور خودکار سالم باقی می‌ماند. اگر سطح و میزان «روی» موجود در بدن کافی باشد سیستم ایمنی بدن قوی می‌شود، میزان استرس کاهش می‌یابد، بدن مقاومت بیشتری در برابر امراض و عفونت‌ها خواهد داشت و سوخت و ساز بدن سالم می‌شود. در نتیجه بدن یک واکنش زنجیره‌ای سالم خواهد داشت که از جمله نتایج آن می‌توان به سلامت پوست، استحکام ناخن‌ها، افزایش رشد مو و کاهش ریزش مو اشاره کرد.

نکته قابل توجه در این میان این است که موی ما به‌طور طبیعی حاوی مقداری «روی» است که به جذب پروتئین کمک می‌کند. همان‌طور که می‌دانید مو از پروتئین ساخته شده است. با این حال زمانی که بدن با کمبود «روی» مواجه می‌شود از «روی» موجود در تارهای مو استفاده می‌نماید که در نتیجه مو و پوست از «روی» مورد نیاز تخلیه می‌شوند. این امر همواره در افزایش ریزش مو و خشن شدن پوست مؤثر است. علاوه بر این رابطه کمبود «روی» و ریزش مو در مردان و زنان به یک اندازه است. کمبود «روی» سبب ایجاد مشکل در التیام زخم‌ها نیز می‌شود به این صورت که بدن توانایی جذب پروتئین کافی را از مواد غذایی ندارد در نتیجه هیچ بافت جایگزینی برای درمان جای زخم وجود ندارد.

«روی» نقش مهمی در حفظ تعادل هورمونی ایفا می‌کند. همان‌طور که بسیاری از شما می‌دانید هرگونه عدم تعادل در استرس و هورمون‌های جنسی می‌تواند منجر به ایجاد الگوهای غیر طبیعی رشد مو شود و این را می‌توان با حفظ تعادل سطح هورمون‌ها درمان کرد.

ذخیره نام ،ایمیل و سایت من در مرورگر برای زمانی که مجدد دیدگاهی می‌نویسم.

علائم کمبود روی و ریزش مو

اولین نفری باشید که از خبرها و تخفیف‌ها مطلع می‌شود!

مراقبت از پوست و حفظ طراوت و شادابی آن کاری مهم و ضروری است. به…

اگر اخیراً به فروشگاه آرایشی و یا داروخانه برای خرید کرم مراجعه کرده باشید احتمالاً…

برای اینکه بدنی سالم و سرحال و همچنین پوست و مویی زیبا داشته باشید باید…

ریمل یکی از گام‌های مهم و اصول آرایش صورت است که حتی استفاده آن به‌تنهایی…

در دنیای مد و زیبایی، موهای فر جایگاه بسیار ویژه‌ای دارند، زیرا حالت‌ها و مدل‌های…

انتخاب رنگ موی مناسب در کنار زیباتر شدن موها و ظاهر، یکی از راه‌های محافظت…

در این مقاله مجله سلامت و زیبایی جهان گستر به معرفی گروه محصولات فیتومیلسیم برند…

هوبرت دی ژیوانشی (Hubert de Givenchy) طراح مشهور و بزرگ فرانسوی دنیا مد و فشن…

© 2016 شرکت شبکه تجارت جهان گستر – تمامی حقوق محفوظ است.

یک رژیم غذایی نامناسب و با کمبود ویتامین می‌تواند منجر به بروز طیف وسیعی از علائم ناخوشایند شود. این علائم روش بدن‌تان است تا به وسیله آن به شما نشان دهد که از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی رنج می‌برد. در این مقاله به 8 علامت شایع کمبود ویتامین و مواد معدنی و روش‌های درمان آن‌ها می‌پردازیم.

دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند منجر به شکنندگی ناخن و مو شود که یکی از آن‌ها کمبود بیوتین است. این ویتامین به عنوان ویتامین B7 نیز شناخته می‌شود و به بدن کمک می‌کند تا موادغذایی را به انرژی تبدیل کند. کمبود بیوتین بسیار نادر است، اما اگر چنین اتفاقی رخ دهد، منجر به شکنندگی و نازکی مو و ناخن می‌شود. از جمله علائم دیگر کمبود بیوتین می‌توان به خستگی مزمن، درد عضلانی، انقباضات و خواب رفتگی دست و پا اشاره کرد.

زنان باردار، افرادی که زیاد سیگار می‌کشند یا زیاد مشروب می‌خورند، افراد با اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تراوا و بیماری کرون در معرض کمبود ویتامین بیوتین هستند. بعلاوه مصرف زیاد آنتی بیوتیک و داروهای سرماخوردگی فاکتورهای خطر ابتلا به کمبود بیوتین هستند. خوردن سفیده خام تخم‌مرغ می‌تواند منجر به کمبود بیوتین شود. این به دلیل وجود آویدین در سفیده تخم مرغ است که به بیوتین اتصال پیدا کرده و جذب آن را کاهش می‌دهد.

غذاهای غنی از بیوتین شامل زرده تخم‌مرغ، گوشت، ماهی، لبنیات، آجیل، دانه‌ها، اسفناج، بروکلی، سیب زمینی شیرین، گل کلم، مخمر، تمامی دانه‌ها و موز هستند. بزرگسالانی که موها و ناخن‌های شکننده دارند می‌توانند روزانه از مکمل‌های حاوی 30 میکروگرم بیوتین در روز استفاده کنند. اگرچه اغلب تامین بیوتین با استفاده از مکمل‌ها به سختی انجام می‌گیرد و به جای آن استفاده از مواد غذایی حاوی بیوتین بهتر جواب می‌دهد.

زخم‌هایی که در دهان یا اطراف آن به وجود می‌آید می‌تواند اغلب به دلیل کمبود جذب برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی باشد. برای مثال زخم‌های دهانی اغلب در نتیجه کمبود آهن یا ویتامین‌های B اتفاق می‌افتد. در مطالعه‌ای مشخص شد بیمارانی که از زخم‌های دهانی رنج می‌برند دو برابر سایرین فقر آهن دارند. در مطالعه دیگری دیده شد که حدود 28% از بیماران با زخم‌های دهانی کمبود تیامین (ویتامین ب1)، ریبوفلاوین (ویتامین ب 2 ) و پیرودوکسین(ویتامین ب 6) گاهی اطراف دهان در نتیجه بزاق زیاد یا کم آبی دچار شکاف یا خون‌ریزی می‌شود. علاوه بر این چنین شرایطی ممکن است در اثر فقر آهن و ویتامین‌های گروه B بخصوص ریبوفلاوین نیز به وجود آید.علائم کمبود روی و ریزش مو

غذاهای غنی از آهن شامل گوشت قرمز، ماهی، ماکیان، حبوبات، آجیل، برگ‌های سبز تیره، غلات و دانه‌ها هستند. منابع غنی از تیامین، ریبوفلاوین و پیریدوکسین شامل تمامی غلات، ماکیان، گوشت قرمز، سبزیجات سبز، سبزیجات شیرین، آجیل و دانه‌ها می‌باشند.

گاهی دلیل اصلی خون‌ریزی لثه مسواک زدن شدید است، اما رژیم غذایی فاقد ویتامین C نیز می‌تواند منجر به خون‌ریزی در لثه شود. ویتامین C نقش مهمی در بهبود زخم و ایمنی داشته، بعنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از آسیب سلولی جلوگیری می‌کنند. بدن انسان نمی‌تواند ویتامین C تولید کند، یعنی تنها راه به دست آوردن آن از طریق رژیم غذایی است. افرادی که به مقدار کافی میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند به ندرت با کمبود ویتامین سی مواجه خواهند شد. اما بسیاری از افراد نمی‌توانند هر روز میزان کافی میوه و سبزیجات بخورند.  

در مطالعه‌ای که بر روی جمعیت سالم انجام شد، 13-30 درصد جمعیت سطح کمی از ویتامین سی را داشته و 5-17 درصد از جمعیت کمبود ویتامین سی داشتند. مصرف کم ویتامین سی در رژیم غذایی به مدت طولانی منجر به علائمی مانند خون‌ریزی لثه و حتی از دست رفتن دندان‌ها می‌شود. یکی دیگر از عواقب شدید کمبود جدی ویتامین سی، اسکوربوت است که منجر به مهار سیستم ایمنی، ضعف عضلات و استخوان‌ها و خستگی می‌شود.

سایر دلایل شایع کمبود ویتامین سی شامل کبودی، تاخیر در بهبود زخم، خون‌ریزی مداوم از بینی و پوست خشک است.

رژیم غذایی که حاوی کمبود ویتامین باشد می‌تواند منجر به مشکلات بینایی شود. برای مثال کمبود ویتامین A اغلب منجر به شب کوری می‌شود که در این حالت افراد در نور کم یا در تاریکی دیدشان کاهش پیدا می‌کند. ویتامین A برای تولید ردوپسین ضروری است، ردوپسین، پیگمان موجود در رتینای چشم است که باعث می‌شود تا در شب قادر به دیدن باشید. اگر شب کوری درمان نشود در نهایت منجر به کوری می‌شود.

یکی دیگر از علائم کمبود ویتامین A به وجود آمدن پرده‌ای سفید بر روی چشم است که تا زمان دریافت مقدار کافی ویتامین از بین نخواهد رفت. در کشورهای توسعه یافته کمبود ویتامین A نادر است. غذاهای غنی از ویتامین A شامل گوشت قرمز، تخم مرغ، لبنیات، ماهی، برگ‌های سبز تیره سبزیجات، سبزیجات با رنگ زرد-نارنجی هستند.

افرادی که کمبود ویتامین A ندارند نباید از مکمل‌های ویتامین A استفاده کنند، چرا که این ویتامین محلول در چربی بوده در صورت مصرف بیش از اندازه منجر به تجمع چربی و مسمومیت می‌شود. علائم ناشی از مسمومیت با ویتامین A جدی است، این علائم شامل حالت تهوع و سردرد، خارش پوست، درد مفاصل و استخوان و در موارد شدید حتی کما و مرگ است.

درماتیت سبوره‌ای یا شوره سر نوعی اختلال پوستی است که منطقه‌ای از بدن را که روغن تولید می‌کنند تحت تاثیر قرار می‌دهد. این حالت منجر به خارش و فلس‌دار شدن پوست می‌شود. شوره سر معمولا محدود به اسکالپ است در حالیکه درماتیت سبوره‌ای بر روی صورت، بخش بالایی سینه، کشاله ران و زیربغل هم به وجود می‌آید. کمبود زینک، نیاسین (ویتامین B3)، ریبوفلاوین(ویتامین B2) و پیریدوکسین (ویتامین B6) در ابتلا به این بیماری نقش دارند.

غذاهای حاوی نیاسین، پیریدوکسین و ریبوفلاوین شامل غلات، گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ، ماکیان، لبنیات، حبوبات، سبزیجات سبز، سبزیجات نشاسته‌ای، آجیل و دانه‌ها هستند. غذاهای دریایی، گوشت قرمز، حبوبات، لبنیات، آجیل و دانه‌ها از جمله غذاهای حاوی زینک می‌باشند.

ریزش مو یکی از رایج‌ترین مشکلات است. بیش از 50% مردان و زنان با رسیدن به سن 50 سالگی دچار ریزش مو می‌شوند. موادغذایی که حاوی عناصر زیر هستند می‌توانند منجر به کاهش ریزش مو شوند:

این عنصر در تولید DNA موجود در فولیکول‌های مو موثر است. فقر آهن منجر به توقف رشد موها و یا ریزش آن‌ها می‌شود.

ماده اصلی برای سنتز پروتئین و تقسیم سلولی است، این دو فرآیند برای رشد موها ضروری است.

این اسیدهای چرب ضروری برای رشد و حفظ موها لازم‌اند.

این ویتامین برای حفظ سلامت موها مورد نیاز است. طاسی، شرایطی که طی آن موها در منطقه‌ای شروع به ریزش می‌کنند، یکی از شرایط فقر نیاسین است.

بیوتین یکی دیگر از انواع ویتامین‌های B است که در صورت نبودش منجر به ریزش مو می‌شود.

گوشت، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات، برگ‌های سبز تیره، آجیل، دانه‌ها و تمامی غلات منابع خوبی برای آهن و زینک هستند. غذاهای غنی از نیاسین شامل گوشت قرمز، ماهی، لبنیات، حبوبات، دانه‌ها، آجیل، غلات و برگ‌های سبز می‌باشند. زرده تخم‌مرغ و فرآورده‌های فرعی گوشت حاوی بیوتین هستند. سبزیجات برگ‌دار، آجیل، تمامی دانه‌ها و روغن‌های گیاهی غنی از لینولئیک اسید می‌باشند، گردو، دانه‌های کتان و سویا سرشار از آلفا لینولئیک اسید هستند.

در صورت فقر هر یک از این عناصر می‌توان از مکمل‌ها استفاده کرد اما توجه شود که در صورتیکه کمبودی در هر یک از این عناصر نداشته باشید، مصرف مکمل ریزش مو را تشدید می‌کند.

افرادی که از کراتوز پیلاریس رنج می‌برند، بر روی گونه، دست‌ها و  پشت برآمدگی‌هایی دارند. این مشکل معمولا در کودکی به وجود می‌آید و با افزایش سن از بین می‌رود. دلیل اصلی بروز این برآمدگی‌ها هنوز کاملا شناخته شده نیست اما به نظر می‌رسد که این اتفاق زمانی می‌افتد که میزان زیادی کراتین در فولیکول‌های مو به وجود می‌آید. کراتوز پیلاریس ممکن است دلایل ژنتیکی داشته باشد یعنی اگر یکی از افراد خانواده مبتلا باشد ریسک ابتلای آن در فرد دیگر افزایش پیدا می‌کند. اما این بیماری به دلیل فقر ویتامین A و C نیز به وجود می‌آید.

غذاهای غنی از ویتامین A و C شامل فرآورده‌های فرعی گوشت، تخم‌مرغ، ماهی، برگ‌های سبز تیره گیاهان و غذاها و سبزیجات نارنجی-زرد هستند.

سندرم پای بی‌قرار یک شرایط عصبی است که منجر به بروز حس ناخوشایندی در پاها می‌شود و فرد تمایل زیادی برای تکان دادن آن‌ها دارد. این بیماری 10% از آمریکایی‌ها را درگیر می‌کند و در زنان بیشتر از مردان است. در اغلب افراد به نظر می‌رسد زمانی که در حال خوابیدن یا استراحت هستند این حرکت منجر به حس رضایت می‌شود. دلیل اصلی چنین اختلالی هنوز مشخص نیست اما به نظر می‌رسد که با سطح آهن خون در ارتباط است.

بر اساس بسیاری از مطالعات کاهش سطح آهن در خون شدت علائم را افزایش می‌دهد. مطالعات دیگری نشان می‌دهد که این علامت در طول بارداری که سطح آهن خون کاهش پیدا کرده است بروز می‌کند. مصرف آهن و افزایش جذب غذاهای حاوی آهن مانند حبوبات، گوشت قرمز، برگ سبز تیره گیاهان، ماهی، آجیل، دانه‌ها و تمامی غلات باعث کاهش این علائم می‌شود. مصرف همزمان این غذاها با گیاهان و سبزیجات غنی از ویتامین ژ جذب آهن را افزایش می‌دهد. استفاده از قابلمه‌های آهنی و اجتناب از مصرف چای و قهوه در وعده‌های غذایی نیز جذب آهن را افزایش می‌دهد.

براساس برخی شواهد کمبود منیزیوم نیز در سندرم پای بی‌قرار نقش دارد. توجه داشته باشید که کمبود تمامی این عناصر غذایی باید به وسیله مشاور و پزشک تایید شده باشد.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

اشتراک گذاری:

کارشناس ارشد میکروبیولوژی از دانشگاه تهران
بورسیه دکتری ایمونولوژی از دانشگاه ملبورن
از جمله اهدافم، افزایش آگاهی و دانش مردم سرزمینم می‌باشد.

I have received the bachelor and master degree in microbiology at the University of Tehran.
I have been offered the Melbourne Research Scholarship for the PhD program in immunology.
Raising awareness among my people is my goal.

طراحی و پشتیبانی:
گروه توسعه نرم افزاری تیکا

پوست سر شامل 100 الی 150 هزار تار مو دارد که روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تار از آن‌ها در مرحله‌ی تلوژن یا استراحت مو می‌ریزند. البته جای نگرانی نیست، چون این ریزش مو طبیعی است و حتما هنگام دوش گرفتن و برس زدن مو، شاهد آن بوده‌اید. مشکل زمانی آغاز می‌شود که موهای ریخته شده، بیشتر از موهای رویش یافته باشد و فرد کاهش حجم موهایش را حس کند. تمام کسانی که دچار ریزش مو هستند، اغلب رنج زیادی می‌کشند که توأم با احساس عدم امنیت، ترس و هم‌چنین از دست دادن اعتماد به نفس است، بنابراین ریزش مو فقط یک مسئله‌ی ظاهری نیست.

ریزش مو دلایل بسیاری چون کم‌کاری غده‌ی تیروئید، بارداری، کمبود مواد مغذی و عدم رعایت بهداشت دارد.

بیوتین عنصر بسیار مهمی برای سلامت مو است. کمبود بیوتین می‌تواند سبب ریزش و نازک شدن مو شود. پس اگر از ریزش مو رنج می‌برید، غذاهایی را که منبع غنی بیوتین هستند در رژیم روزانه‌تان بگنجانید. گوشت، غذاهای دریایی، دانه‌های سویا، تخم‌مرغ،‌ محصولات لبنی، آجیل، سبزیجاتی مثل کلم، کلم‌پیچ، کلم بروکلی و گل‌کلم و میوه‌هایی مثل آووکادو منابع غنی بیوتین هستند. این مواد غذایی را به رژیم خود اضافه کنید و ظرف چند هفته، شاهد اثرات آن باشید.

برای تولید کراتین (پروتئین مو) که به تقویت مو کمک می‌کند، متیل ‌سولفونیل ‌متان (MSM) عالی است. طبق یافته‌های یک مطالعه، تمام افرادی که MSM مصرف کردند، هم کاهش ریزش مو و هم افزایش رشد مو را تنها ظرف شش ماه تجربه کردند. شیر، گوجه فرنگی و ذرت به طور طبیعی، سرشار از MSM هستند و می‌توانند ریزش مو را متوقف کنند و هم‌چنین در تقویت رشد مجدد مو نیز بسیار مؤثر باشند. پس، آن‌ها را در رژیم روزانه‌ی خود بگنجانید.

مصرف روزانه‌ ۱۰۰ میلی‌گرم از هر نوع مکمل ب کمپلکس به رشد مو کمک می‌کند. این مکمل‌ها شامل بیوتین و ویتامین B6 می‌شوند که با افزایش گردش خون در پوست سر، ریزش مو را کم می‌کنند و فولیکول‌های مو را جوان سازی می‌کنند. این مکمل‌های غذایی، روش‌های مؤثر و مطمئنی برای جلوگیری از ریزش مو هستند، اما بهتر است قبل از مصرف هر گونه از این مکمل‌ها، با پزشک خود مشورت کنید.علائم کمبود روی و ریزش مو

آهن عنصر مهمی برای موها است. اگر دچار ریزش شدید مو هستید، کمبود آهن می‌تواند یک دلیل رایج آن باشد. آهن برای رشد مو ضروری است و در شیره‌ی قند، سبزیجات پربرگ، تره‌فرنگی، میوه‌های خشک، انجیر و توت‌ها وجود دارد. گوشت قرمز و گوشت مرغ و طیور هم آهن بالایی دارند. پس، این غذاهای سرشار از آهن را به مقدار درست در رژیم غذایی‌تان بگنجانید تا دچار کم‌خونی نشوید. همینطور می‌توانید برای دریافت نتیجه‌ی سریع، پس از مشورت با پزشک، از مکمل‌های آهن هم استفاده کنید.

روغن رُزماری از قدیم برای افزایش گردش خون در پوست سر استفاده شده است و نه تنها در جلوگیری از ریزش مو مؤثر است، بلکه رشد مو را هم تقویت می‌کند. با وجود این، هرگز این روغن‌های فرّار را مستقیما به پوست یا موهای‌تان نمالید. چند قطره از روغن رُزماری را به یک روغن گیاهی مثل روغن نارگیل، بادام یا زیتون اضافه کنید و پوست سر را با این ترکیب روغنی ماساژ دهید. این ماساژ به نحو مؤثری، ریزش مو را متوقف خواهد کرد.

اپی گالوکاتچین گالات مهم‌ترین ترکیب چای سبز است که در حدود %۱۱ آن را تشکیل می‌دهد، این ترکیب از نظر ساختار شیمیایی یک ترکیب حلقوی است و فرمول آن C22H18O11 است، تحقیقات علمی نشان می‌دهد این ترکیب دارای خواص بسیار با ارزش برای درمان ریزش مو است.

سبوس برنج غنی از پروتئین‌ها و مواد معدنی نظیر فسفر، پتاسیم، منیزیم و سیلیس است. هم‌چنین انباشته از ویتامین‌های گروه B و ویتامین E، آلانتوئین و گامااوریزانول می‌باشد. در سبوس برنج نوعی لیپاز فعال وجود دارد که باعث می‌گردد مقدار درصد اسیدهای چرب آزاد را در آن افزایش دهد.

یکی از مهم‌ترین و شناخته شده ترین این مواد ویتامین E است. سبوس برنج حاوی ویتامین‌های B و E می‌باشد که باعث تقویت موی سر می‌گردد و رطوبت پوست و موی سر را حفظ می‌کند. هم‌چنین دارای مواد آنتی اکسیدان مانند توکوفرول ۲ است. ویتامین‌های گروه B و به خصوص B5 است چرا که این ویتامین خاصیت شگرفی در تحریک سوخت و ساز سلول‌های زنده و فعال پیاز مو دارد، یعنی همان چیزی که یک موی فعال برای زیستن و رشد کردن به آن نیاز دارد.

رزماری باعث افزایش گردش خون در سطح بدن می‌شود. برای جلوگیری از ریزش مو و درمان کم مویی مصرف می‌شود. مکانیسم عمل رزماری باعث جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن می‌شود و هم‌چنین ترپن‌ها و ترپنوئیدهای موجود در رزماری باعث اتساع عروق، بهبود گردش خون محیطی و تغذیه بهتر فولیکول مو می‌شود.

سیر دارای خواص ضد ریزش مو، افزایش خون‌رسانی و کاهش دهنده چربی مو است. ترکیبات سولفور شامل آلیسین، ظاهرا ترکیبات فعال آنتی اکسیدانی در ریشه‌ی گیاه سیر هستند. مواد معدنی موجود در سیر اصولا موجب رشد مو، تقویت و استحکام مو می‌شود. منیزیم به همراه کلسیم موجود در سیر ( ماده ضروری رشد و سلامت مو ) کمک به بهبود رشد موها می‌نماید.

اگر ریزش مو دارید می‌توانید این بار براساس توصیه‌های طب سنتی از تركیبات شیمیایی فاصله بگیرید و برای تقویت موهای‌تان سراغ طب سنتی بروید تا با استفاده از گیاهان دارویی موهایی بدون ریزش مو و زیبا داشته باشید.

یكی از عواملی كه از دیدگاه طب سنتی در رویش مو اهمیت دارد، تغذیه است. به همین دلیل غذاهایی مانند پروتئین و گوشت كه از دیدگاه طب سنتی گرم هستند و از نظر تغذیه ارزش بالایی دارند، باید مورد استفاده قرار گیرد. اصلاح رژیم غذایی می‌تواند در رویش و استحكام مو موثر باشد. یكی دیگر از عواملی كه ممكن است ریزش مو را موجب شود، استرس و حالات روحی-روانی فرد است. اما پیش از هر چیز باید وضعیت كلی بدن بررسی شود تا مشخص شود این مشكل به دلیل بیماری خاصی بروز كرده است یا اختلال در پوست و مو باعث ریزش مو شده است.

عسل خواص فراوانی در جلوگیری از ریزش مو دارد. قندی كه در عسل وجود دارد آب مو را نگه داشته و باعث حفظ رطوبت مو می‌شود. می‌توانید قبل از استحمام مقداری عسل را با روغن زیتون مخلوط كرده و نیم‌ساعت روی موها بمالید. هم‌چنین می‌توانید روغن بادام تلخ و عسل را با هم مخلوط كنید و روی سرتان بمالید. به این ترتیب موهای‌تان پرپشت می‌شود.

هلیله سیاه، گیاهی است معروف به اكسیر طول عمر كه بومی كشور هند است و برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله ریزش مو استفاده می‌شود. این گیاه مانع از سفید شدن موها هم می‌شود. می‌توانید یك دانه هلیله كابلی را زیر زبان گذاشته و مانند آب نبات آن را استفاده كنید. روغن هلیله را هم می‌توان روی موها مالید و بعد استحمام كرد.

یكی از گیاهانی كه در كتب طب سنتی به تاثیر آن در پیشگیری از ریزش مو اشاره شده، مصطكی است. این گیاه برای تقویت مو بسیار خوب است. از نظر طبیعت این صمغ گرم و خشك، محلل و مقوی است. می‌توانید پودر مصطكی را با مورد یا حنا مخلوط كرده و روی سر استفاده كنید. مصطكی روغن‌هایی هم دارد كه می‌توان روی سر گذاشت و بعد از چند ساعت سر را شست. علاوه بر این گیاه، پوسته سبز گردو را هم می‌توان به‌تنهایی و هم داخل حنا یا مورد استفاده كرد. جالب اینجاست كه پوسته‌گردو، گاهی اوقات رنگ مشكی هم به مو می‌دهد. كافی است پودر آن را با آب مخلوط كنید و روی سر قرار دهید.

برای جلوگیری از ریزش مو می‌توان از تركیب حنا، مورد و سدر استفاده كرد كه ریشه مو را محكم می‌كند. حنا، مورد و سدر را به صورت تركیبی می‌توان استفاده كرد اما برای اینكه حنا به سر رنگ ندهد بهتر است 50 گرم حنا را با 150 گرم سدر و 150 گرم مورد ترکیب کرد. به این ترتیب در صورتی كه موهای سفید داشته باشید این میزان استفاده از حنا آن‌ها را قرمز نمی‌كند. این سه گیاه اثر ضدالتهابی دارند و از آنجا كه افرادی كه ریزش مو دارند معمولا پوست سرشان ملتهب است، این گیاهان در كاهش این التهاب موثر است.

حنا و روغن حنا از جمله مواد گیاهی است كه می‌تواند در تقویت مو بسیار موثر باشد. برگ‌های این گیاه خنك و تقویت‌كننده مو و پوست است. حنا ریشه مو را سفت می‌كند. روش استفاده از حنا به صورت موضعی است البته هنگام‌استفاده از حنا باید به جنس مو توجه شود چون ممكن است این ماده گیاهی مو را خشك كند. برای جلوگیری از خشكی مو می‌توان آن را با مواد دیگری مانند روغن بنفشه و روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط كرد. بسته به‌شدت و ضعف و خشكی و چربی مو می‌توان حنا را هفته‌ای یك تا دو بار استفاده كرد.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

اشتراک گذاری:

اینجانب سید محبوبه زعفرانی دارای مدرک کارشناسی مهندسی نرم‌افزار می‌باشم که به مباحث مهندسی پزشکی علاقه دارم و از اینکه علم نرم‌افزاری خود را در راستای پیشرفت تریتا و خدمت به علوم پزشکی قرار داده‌ام، خوشحال هستم.

طراحی و پشتیبانی:
گروه توسعه نرم افزاری تیکا

علائم کمبود روی و ریزش مو
علائم کمبود روی و ریزش مو
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *