علائم فشار خون پایین چیست

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

علائم فشار خون پایین چیست؟ چرا زمانی که وضعیت بدن‌تان از حالت خوابیده به نشسته تغییر می‌کند سرتان گیج می‌رود؟ چرا زمانی که خبر بدی می‌شنوید، از حال می‌روید؟ تمام اینها علائم فشار خون پایین هستند و در بعضی موارد این علائم و نشانه‌ها می‌توانند بسیار خطرناک باشند. در ادامه‌ی مطلب درباره‌ی علائم پایین بودن فشار خون، علت افت ناگهانی فشار خون و درمان فشار خون پایین صحبت می‌کنیم.

علائم فشار خون پایین چیست

فشار خون (بالا یا پایین) به فشار خون پمپاژ شده به رگ‌ها یعنی فشار خون وارد بر دیواره‌ی رگ‌ها گفته می‌شود. میزان فشار خون بالا یا پایین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برای مثال برای یک ورزشکار حرفه‌ای یا کسی که هر روز ورزش می‌کند، فشار خون پایین می‌تواند نشانگر میزان سلامتی او باشد.

تحقیقات کلینیک مایو نشان می‌دهد زمانی فشار خون پایین است که مقدار بالای فشار خون (فشار سیستولیک) ۹۰ میلی‌متر جیوه یا کمتر باشد و مقدار پایین فشار خون (فشار دیاستولیک) ۶۰ میلی‌متر جیوه یا کمتر باشد، به عبارت دیگر زمانی فشار خون‌تان پایین است که دستگاه مقدار فشار را ۹۰ میلی‌متر جیوه یا کمتر و پایین‌ترین مقدار فشار را ۶۰ میلی‌متر جیوه یا کمتر نشان دهد. هرچند فشار خون پایین زمانی خطرناک است که به همراه علائمی مانند گیجی، غش کردن و به وجود آید.

اطلاعات رسمی منتشر شده توسط مؤسسه‌ی ملی سلامت آمریکا نشان می‌دهند که افت فشار خون معمولا با دیگر مشکلات سلامتی در ارتباط است. برای مثال رایج‌ترین علائم فشار خون پایین سرگیجه و سبکی سر هستند. هر چند خستگی شدید بدون دلیل، بینایی تیره و تار، ضعف شدید، سردرگمی و حالت تهوع (که معمولا به همراه استفراغ و اسهال) نیز بروز می‌کند.

در بعضی مواقع که از حالت نشسته یا خوابیده بلند می‌شوید، به ناگهان فشار‌تان افت می‌کند که در بعضی موارد ممکن است از حال بروید. به این حالت افت فشار، افت فشار موضعی می‌گویند. همچنین ممکن است به دلایل ایستادن به مدت طولانی، هنگام شنیدن خبری بد یا احساساتی شدن شدید فشارتان افت کند که به این نوع افت فشار، افت فشار واسطه‌ای گفته می‌شود. در هر دو مورد افت فشار که در بالا ذکر شد، معمولا فشار خون پس از چند دقیقه به حالت عادی باز می‌گردد.

طبق مطالعات مؤسسه‌ی سلامت ملی ایالات متحده، فشار خون بسیار پایین معمولا باعث از حال رفتن و غش کردن، ضربان نظم قلب یا حتی تشنج می‌شود. هرچند در موارد وخیم‌تر، علائمی مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس نیز وجود خواهد داشت.

افت فشار ممکن است علائمی مانند سردرد، سفتی گردن، سرفه مزمن همراه با خلط، سختی در دفع ادرار (سوزش ادرار)، تب بالا، مدفوع به رنگ قهوه‌ای تیره، کمردرد در قسمت بالای کمر و حتی سوء‌ِهاضمه‌های مزمن و پشت سر هم، که می‌توانند باعث استفراغ و اسهال شوند را نیز داشته باشد (مطالعه در ارتباط با درمان سرفه). اینها نشان می‌دهند بیماری دیگری در بدن‌تان وجود دارد که تأثیرات افت فشار خون را افزایش می‌دهد. اگر هرکدام از این نشانه‌ها را دارید باید سریعا به دکتر مراجعه کنید.

زمانی که در ارگان‌های اصلی (مانند مغز) به ناگهان سطح اکسیژن و خون کاهش پیدا می‌کند، فشار خون بر اثر شوک افت کرده است. شوک باعث می‌شود که رگ‌های خونی به شدت شل و آرام شوند. اگر بدن در حال از دست دادن مقدار زیادی خون باشد (بر اثر عارضه‌ی قلبی) شوک رخ می‌دهد و باعث بالا رفتن پالس و تنفس سریع می‌شود. در این حالت بدن گرم و سپس سرد و مرطوب می‌شود.

در موارد وخیم، قبل از این که از هوش بروید احساس سردرگمی و ضعف شدید می‌کنید. کسانی که در معرض شوک شدید بودند و مورد بررسی قرار گرفتند، رنگ پوست قفسه‌ی سینه آنها آبی رنگ شده که در زیر آن، رگ‌های خونی مشخص بوده است. شوک را باید یکی از موارد اضطراری تلقی کرد و زمانی که در معرض شوک قرار می‌گیرید، باید سریعا به اورژانس اطلاع دهید. پس از انتقال به بیمارستان اولین آزمایش‌هایی که انجام می‌شود، آزمایش خون و قلب است تا واکنش فشار خون سنجیده شود و طبق آن درمان آغاز شود.

همان‌طور که اشاره شد، دلایل زیادی برای به وجود آمدن افت فشار خون وجود دارد، ولی معمولا دلایلی مانند کم آبی، بارداری، کمبود مواد مقوی در رژیم غذایی، از دست دادن سریع مایعات بدن به دلیل گرمازدگی و اسهال و استفراغ باعث افت فشار خون می‌شوند. اگر افت فشار خون‌تان به دلیل یکی از موارد بالاست، احتمالا با منظم کردن سطح مایعات و الکترولیت بدن‌تان مشکل برطرف خواهد شد.

هرچند مواردی که در بالا اشاره شد، نشانه‌هایی هستند که ممکن است سلامت‌تان را به خطر نیندازند، ولی افت فشار خون در بعضی موارد می‌تواند باعث ضربه‌های سنگینی به سلامتی شما شود. نشانه‌هایی مثل واکنش شدید آلرژیک (آنافیلاکسی)، کم خونی، عفونت یا خون‌ریزی که باعث کاهش حجم خون می‌شود. اگر هرکدام از این نشانه‌ها را همراه با افت فشار خون داشتید، سریعا به پزشک معالج مراجعه کنید. گاهی اوقات افت فشار خون به دلیل استفاده از بعضی داروها مثل قرص‌های کنترل فشار و داروهای کنترل ضربان قلب است که می‌توانند باعث کاهش ضربان قلب و کاهش پمپاژ خون شوند. مشکلات قلبی مانند سکته، دریچه‌ی معیوب یا ضربان کم، می‌توانند در افت فشار خون بسیار مؤثر باشند.

بعد از آن که دوره‌ی افت فشار در شما با نشانه‌هایی که بیان شد، به اتمام رسید، پزشک معالج، شما را به متخصصی معرفی می‌کند تا علت افت فشار‌ خون شما را شناسایی کند. معمولا یک متخصص قلب از روی این نشانه‌ها گزارشی تهیه می‌کند. نوار قلب می‌گیرد تا فعالیت قلبی‌تان مشخص شود. شاید نیاز باشد که پزشک متخصص از شما تست استرس نیز بگیرد تا مشخص شود که قلب‌تان تحت استرس چگونه کار می‌کند، یا ممکن است به شما دستگاهی متصل کنند که شرایط قلب را در طول روز گزارش می‌دهد و اگر مشکلی در ریتم ضربان قلب وجود داشته باشد، پزشک معالج متوجه خواهد شد.

اگر در این روند، علت اصلی مشخص نشد، پزشک معالج شما را به متخصص اعصاب و روان یا متخصص کلیه معرفی می‌کند. اگر پزشک، دلیل افت فشار خون را داروهایی که مصرف می‌کنید، تشخیص بدهد، داروهایتان را تغییر می‌دهد. درمان افت فشار خون با توجه به سن و شرایط فیزیکی افراد و شدت نشانه‌های افت فشار خون تعیین می‌شود و در موارد برای بیمار دارو تجویز می‌شود و/یا بیمار باید برای حفظ سلامتی خود، عادت‌های زندگی‌ روزمره‌اش را تغییر بدهد.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

من چند ساله به خاطر اضطراب پس از سانحه به افت فشار خون مبتلا هستم.و الان هر از چند گاهی درد قفسه سینه و بی قراری هم دارم تمام آزمایشات مربوط به قلب و سلامت رو هم دادم نرمال بود.ولی هنوز فشارم می افته و الان دارم میرم روان درمانی امید که خوب بشم.از مطالب آموزنده شما سپاسگذارم

مهساهستم،من هم به تازکی مشکل افت فشارخون پیداکردم ومطالب شمابرای من بسیارمفید بودن ممنونم..

علائم فشار خون پایین چیست

من مشکل افت حاد فشار خون دارم. این مقاله برای من خیلی مفید بود. ممنون

مراجعه به پزشک متخصص

خواص خوراکی ها

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

نوروفیدبک چیست و چطور به درمان اختلالات روانی کمک می‌کند؟

کتاب قاف، بازخوانی زندگی آخرین پیامبر از سه متن کهن فارسی

ماتریس بازخورد؛ چطور از بازخوردها نهایت استفاده را ببریم؟

سردرد سینوسی؛ نشانه ها و راه‌های درمان آن

علت عزت نفس پایین؛ ۱۱ عادت اشتباه که عزت نفس شما را نابود می‌کند

بلندترین آبشار دنیا؛ ۱۰ آبشار حیرت‌انگیز دنیا

زیباترین گلهای جهان که مبهوت زیبایی‌شان می‌شوید


بهترین رمان های جهان؛ ۹۹ رمان خواندنی

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

دکتر صادقی قهرودی متخصص قلب و عروق –

در حالی که داشتن فشار خون پایین یک مزیت به نظر می رسد اما گاهی اوقات فشار خون می تواند بیش از حد پایین بوده و سبب ایجاد مشکلاتی شود. در ادامه سعی شده است تا درباره ی علائم فشار خون پایین و دلایل آن صحبت شود.

در برخی موارد، درمان های طبیعی می توانند فشار خون پایین را افزایش داده و برخی علایم مرتبط با آن را رفع کنند. در دیگر موارد، جهت افزایش فشار خون به میزانی مناسب ممکن است به مداخلاتی در قالب دارو و درمان نیاز باشد.

فهرست موضوعات

علائم فشار خون پایین چیست

فشار خون پایین یا هایپوتانسیون معمولا به هر فشار خون پایین تر از ۹۰ بر روی ۶۰ میلی متر جیوه گفته می شود. فشار خون می تواند با استفاده از واحد میلی متر جیوه (mmHg) اندازه گیری شود.

هر چند که اغلب پزشکان فشار خون پایین را هنگامی توصیف می کنند که فرد علایم آن را بروز دهد. فشار خون پایین در صورت عدم وجود علایم آن، یک نگرانی به حساب نمی آید. با این حال، هنگامی که فشار خون پایین سبب بروز علایم می شود به این معناست که خون کافی به اعضای بدن نمی رسد.

در صورتی که این وضعیت به مدتی طولانی ادامه یابد می تواند سبب عواقبی از جمله موارد زیر شود:

اغلب افراد مبتلا به فشار خون پایین جهت افزایش فشار خون نیازی به دارو ها یا دیگر مداخلات پزشکی ندارند. تعداد زیادی روش طبیعی و تغییر سبک زندگی برای افزایش فشار خون پایین وجود دارد که تغییرات سبک زندگی گفته شده در پایین را نیز شامل می شوند:

برخلاف توصیه عمومی، رژیم های غذایی کم سدیم برای همه افرادی که به مشکلات فشار خون مبتلا هستند مناسب نمی باشند. افراد مبتلا به فشار خون پایین باید جهت کمک به افزایش فشار خون خود افزایش مدیریت شده مصرف سدیم را در نظر داشته باشند.

الکل می تواند سبب کاهش بیش تر فشار خون شود بنابراین، افرادی که به فشار خون پایین مبتلا هستند باید از نوشیدن مقادیر زیاد الکل خودداری کنند.

فشار خون پایین می تواند عارضه ای جانبی از مصرف تعدادی از دارو ها باشد. در صورتی که علایم فشار خون پایین پس از مصرف یک دارو بروز کنند فرد باید پدیدار شدن این علایم را با پزشک خود در میان بگذارد.

نشان داده شده است که در هنگام نشستن قرار دادن پا ها بر روی یکدیگر سبب افزایش فشار خون می شود. برای افرادی که به فشار خون بالا دچار هستند این وضعیت می تواند یک مشکل باشد. در افراد مبتلا به علایم فشار خون پایین، قرار دادن پا ها بر روی یکدیگر می تواند با کم ترین تلاش به افزایش فشار خون کمک کند.

نوشیدن آب بیش تر می تواند به افزایش حجم خون کمک کند که آن نیز می تواند یکی از عوامل بالقوه فشار خون پایین را برطرف کند. همچنین، این مورد می تواند به جلوگیری از دهیدراتاسیون نیز کمک کند. دهیدراتاسیون، از دست رفتن آب بدن می باشد.

مصرف وعده های غذایی کم تر با دفعات بالا تر در طول روز می تواند به رفع فشار خون پایین کمک کند.

علت گفته قبل این است که مصرف وعده های غذایی کوچک تر به جلوگیری از افت فشار خون در اثر مصرف وعده های حجیم تر و سنگین تر کمک می کند.

جوراب فشاری به کاهش حجم خونی کمک می کند که در کف و ناحیه پایینی پا ها باقی می ماند و آن حجم خون را به جایی دیگر منتقل می کند. همچنین، جوراب فشاری برای رهایش درد مرتبط با واریس سیاهرگ ها نیز استفاده می شود. این جوراب ها به صورت آنلاین نیز قابل سفارش هستند.

برخاستن یا ایستادن سریع، می تواند احساس سبکی در سر، گیجی یا غش کردن احتمالی را در افراد مبتلا به فشار خون پایین به وجود آورد. در این موارد، قلب مقدار خون کافی را با سرعت لازم برای جبران تغییر ناگهانی موقعیت یا برخاستن پمپاژ نمی کند.

فشار خون تنها در صورتی یک مشکل تلقی می شود که علایم آن وجود داشته باشند. اگر هیچ علامتی وجود نداشته باشد، فشار خون پایین به عنوان نشانه سلامتی فرد در نظر گرفته می شود. ضروری است که فرد، علایم را شناخته و بداند در صورت بروز مشکل در اثر فشار خون پایین چه اقداماتی باید انجام دهد.

عوامل احتمالی متعددی برای ایجاد فشار خون بالا وجود دارند. در برخی موارد، نیاز است جهت درمان فشار خون پایین علت زمینه ای درمان شود.

برخی از شایع ترین عوامل شامل موارد زیر می شوند:

با این حال، در صورتی که فرد هیچ گونه علایمی را تجربه نکند، فشار خون پایین می تواند بیانگر سلامت آن فرد باشد.

ممکن است علایم فشار خون پایین همواره حاضر یا آشکار نباشند. با این حال، این علایم می توانند شامل خستگی، تاری در دید و مشکل در تمرکز شوند. برخی افراد مبتلا به فشار خون پایین هیچ گونه علایمی ندارند.

در این افراد، فشار خون پایین معمولا خطرناک یا نگران کننده نیست. با این وجود، حتی بروز دادن یک یا دو علامت می تواند بیانگر یک مشکل باشد. فشار خون پایین می تواند سبب بروز موارد زیر شود:

ممکن است برخی افراد تنها در حالت ایستاده علایم فشار خون را بروز دهند. این مورد، کاهش فشار خون اورتو استاتیک یده می شود. معمولا در صورتی که تغییرات احتمالی موقعیت بدن، سبب افت سریع فشار خون و غش کردن فرد نشوند این حالت خطرناک نیست.

در موارد شدید تر فشار خون پایین می تواند به بروز شوک منجر شود. شوک یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در اثر کاهش جریان خون در بدن ایجاد می شود. شوک می تواند سبب آسیب دیدن اعضا در سطح سلولی شود. علایم شوک شامل موارد زیر می شوند:

فردی که در حال تجربه علایم شوک می باشد به مراقبت پزشکی اورژانسی نیازمند است.

گاهی اوقات، فشار خون می تواند به وسیله مصرف برخی دارو ها یا وجود عوامل زمینه ای ایجاد یا بد تر شود. پزشکان عموما بر این موضوع اتفاق نظر دارند که فشار خون پایین تنها در صورتی یک مشکل تلقی می شود که با علایم همراه باشد.

فرد مبتلا به فشار خون پایین باید از علایم احتمالی و دارو هایی که سبب افت بیش تر فشار خون او می شوند آگاه باشد.

تجربه کردن هر کدام از علایم فشار خون پایین می تواند بیانگر وجود یک مشکل زمینه ای باشد که باید درمان شود.

از آنجایی که شوک یک وضعیت پزشکی اورژانسی و تهدید کننده زندگی فرد است، هر کسی که  در حال تجربه علایم و نشانه های شوک است، باید به دنبال مراقبت فوری پزشکی باشد.

افرادی که به خوبی به درمان های طبیعی پاسخ نمی دهند می توانند از پزشک خود در ارتباط با دارو های افزایش دهنده فشار خون سوال بپرسند.

فرد مبتلا می تواند موارد زیر را نیز مد نظر قرار دهد:

برخلاف فشار خون بالا که با بسیاری از مشکلات سلامتی در ارتباط است، فشار خون پایین اغلب به عنوان نشانه ای از سلامت خوب تلقی می شود. فرد باید از علائم فشار خون پایین آگاه بوده و با پزشک خود در ارتباط با مشکل ساز بودن فشار خون پایین برای او سوال کند.

دکتر محسن صادقی قهرودی استادیار دانشگاه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص بالون آنژیوپلاستی و والوپلاستی

دکتر محسن صادقی قهرودی متخصص قلب و عروق | متخصص قلب و عروق دانشگاه شهید بهشتی ۱۳۷۹ و فلوشیپ فوق تخصصی آنژیو پلاستی ۱۳۸۴ دانشگاه ایران (شهید رجایی)

حتما نیاز به بررسی است.

علائم فشار خون پایین چیست

شما میتوانید شش ماه بعد ارثز امبولی وارفارین را قطع کنید.

نوشته قبلی

بالون زدن قلب ، چرا و چگونه؟ [قسمت اول]

نوشته بعدی

مراقبت های بعد از بالون زدن قلب – قسمت دوم

علت بالا رفتن فشار خون چیست؟

راحت ترین روش های اندازه گیری فشار خون

فشار خون بالا را از کجا تشخیص دهیم؟

دکتر محسن صادقی قهرودی متخصص قلب و عروق

پزشکی عمومی فارق التحصیل ۱۳۷۵ دانشگاه شهید بهشتی متخصص قلب و عروق دانشگاه شهید بهشتی ۱۳۷۹ فلوشیپ فوق تخصصی آنژیو پلاستی ۱۳۸۴ دانشگاه ایران (شهید رجایی)

پستهای اخیر

آیا میزان ضربان قلب ورزشکاران در حین استراحت پایین تر از افراد عادی است؟

دلایل ایجاد احساس سنگینی قفسه سینه

آیا تپش قلب در حاملگی خطرناک است؟

خطرات تنگی شدید دریچه آئورت

پستهای اخیر

آیا میزان ضربان قلب ورزشکاران در حین استراحت پایین تر از

دلایل ایجاد احساس سنگینی قفسه سینه

آیا تپش قلب در حاملگی خطرناک است؟

پستهای اخیر

آیا میزان ضربان قلب ورزشکاران در حین استراحت پایین تر از افراد عادی

دلایل ایجاد احساس سنگینی قفسه سینه

آیا تپش قلب در حاملگی خطرناک است؟

خطرات تنگی شدید دریچه آئورت




1396 / 4 / 15 -1:4


1393 / 8 / 5 -9:38


1394 / 5 / 25 -8:15


1396 / 4 / 7 -11:29


1396 / 7 / 4 -12:44

علائم فشار خون پایین چیست


1396 / 4 / 27 -12:4


1396 / 3 / 13 -1:9


1394 / 6 / 22 -1:2


1397 / 7 / 12 -12:3


1394 / 4 / 25 -9:7




با نحوه و چگونگی احیای قلبی آشنا شوید



 



درباره سلامت قلب بیاموزیم




آیا می توان استرس را اندازه گیری کرد !



 


 


 


 

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *