علائم دیابت نوع دو چیه

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

دیابت نوع 2 شرایط مزمنی است که در آن، بدن، قادر به استفاده و ذخیره گلوگز نمی باشد و گلوکز به جای تبدیل به انرژی به جریان خون باز گشته و سبب ایجاد علایم مختلف می گردد.

دیابت نوع 2 (یا دیابت بزرگسالی یا غیر وابسته به انسولین) در نتیجه عدم توانایی بدن در تولید انسولین کافی و یا ناتوانی از استفاده ی بهینه از انسولین تولیدی رخ می دهد؛ که به این حالت مقاومت به انسولین گفته می شود.

این نوع دیابت اغلب در افراد بالای 4 سال، چاق و دارای سابقه خانوادگی دیابت رخ می دهد ولی متاسفانه باید اذعان کرد که امروزه آمار ابتلای افراد جوان تر نیز به دلیل شیوه زندگی امروزی  افزایش یافته است.

فاکتورهای مختلفی سبب ابتلا به دیابت نوع 2 می شوند: اضافه وزن، بی تحرکی یا کمبود فعالیت بدنی و  اختلالاتی که همراه با عدم توانایی بدن در استفاده از گلوگز می باشند از عوامل اصلی ابتلا به دیابت نوع دو می باشند. به علاوه کسانی که اختلال گلوکز ناشتا یا اختلال عدم تحمل گلوکز در آن ها تشخیص داده شده نیز خطر بالایی در ابتلا به دیابت نوع 2 دارند.

افراد مبتلا به دیابت نوع 2 یک سری از علایم را تجربه می کنند. شامل:

علائم دیابت نوع دو چیه

* تشنگی و پرنوشی

* پُرادراری

* تاری دید

* زودرنجی و تحریک پذیری

* بی حسی یا سوزش دست و پا

* عفونت مکرر لثه، پوست و مثانه

* عدم بهبودی زخم ها

* خستگی زیاد غیر قابل توجیه

اما باید بدانید در بعضی موارد دیابت نوع 2 هیچ علامتی ندارد. در این گونه موارد افراد مبتلا ماه ها یا حتی سال ها بدون این که از بیماری خود مطلع باشند به زندگی ادامه می دهند. دیابت آن قدر به تدریج پیش می رود که حتی گاهی اوقات علایم آن قابل شناسایی نیست. به همین دلیل خیلی از مبتلایان به دیابت تا سال ها از بیماری خود اطلاع ندارند.

عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شامل چاقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا و عدم تحرک بدنی کافی است. همچنین مطالعات نشان داده اند که خطر ابتلا به دیابت با افزایش سن افزایش می یابد به همین دلیل به این نوع از بیماری دیابت بزرگسالان نیز گفته می شود. بر همین اساس افراد چاق بالای 4 سال ریسک بالاتری برای ابتلا به دیابت نوع دو دارند. البته ظهور این نوع دیابت در افراد جوان نیز در حال افزایش است.

همچنین افرادی که دردوره بارداری به دیابت مبتلا می شوند، که دیابت بارداری دارد، ممکن است بعدها به دیابت نوع 2 دچار شوند.

باید اذعان نمود که در حال حاضر هیچ راه درمانی برای بهبود قطعی دیابت نوع 2 شناخته نشده است. البته در مراحل اولیه می توان به راحتی کنترل قند خون را در فرد مبتلا اصلاح نمود. ولی این بدان معنا نیست که این فرد می تواند مجددا به عادات نادرست زندگی قبلی خود باز گردد. چرا که در هر صورت این افراد احتمال افزایش مجدد قند خون را در طی مراحل مختلف زندگی خواهند داشت. به همین دلیل با تشخیص اولیه دیابت حتی پس از اصلاح قند خون شما باید کنترل قند خود را به صورت ادواری انجام دهید.

اگرچه نظریاتی در مورد نقش عمل بای پس معده در درمان دیابت نوع 2 وجود دارد با این حال این رابطه بین عمل جراحی و درمان دیابت نوع 2 هنوز به اثبات نرسیده است.

دیابت نوع 2 در مراحل اولیه با تغییر شیوه زندگی اعم از تغذیه سالم، فعالیت بدنی و نیز کنترل استرس قابل درمان خواهد بود. جالب است بدانید که در فردی که از افزایش وزن شدید رنج می برد حتی با کمتر از 1 در صد کاهش وزن در خیلی از موارد کنترل قند خون اصلاح می گردد.

اگر با تغییر عادات نادرست زندگی، قند خون شما اصلاح نشد، آن موقع دیابت اغلب با مصرف داروهای خوراکی قابل درمان است زیرا که بدن بسیاری از افراد مبتلا تا حدی انسولین ترشح می کند ولی به داروهایی برای بهبود بهره برداری و یا افزایش ترشح انسولین نیاز است.

قرص های مصرفی برای کنترل دیابت حاوی انسولین نیستند. در عوض این دارو ها مثل متفورمین، سولفونیل اوره ها، مهار کننده های آلفا گلوکوزیدازها و باعث می شوند تا انسولین ترشح شده در بدن موثرتر و کارآمدتر عمل کند.

در مراحل پیشرفته، در نهایت بعضی از افراد مبتلا، با انسولین درمان می شوند. انسولین می تواند چند بار در روز تزریق شود یا با استفاده از پمپ استعمال گردد. هدف از انسولین درمانی تقلید انسولین ترشح شده توسط پانکراس است. مصرف انسولین به این معنی نیست که شما در کنترل گلوکز خون خود بد عمل کرده اید بلکه به این معنی است که بدن قادر به تولید انسولین کافی یا استفاده از آن در تبدیل غذای مصرفی نمی باشد.

یکی از روش های کلیدی در کنترل دیابت، کنترل دقیق گلوکز خون است تا مطمئن شوید که مقادیر قند خون نزدیک به مقدار مطلوب است. بیماران باید در مورد سطح هدف گلوکز خون با پزشک خود مشورت کنند. همچنین سطح هموگلوبین A1C  نیز بسیار مهم است. با حفظ قند خون در میزان تعیین شده می توانید از بسیاری از مشکلات ناشی از دیابت پیشگیری نمایید.

همانطور که در دیابت نوع اول بیان شد، خون در سراسر بدن شما جاری است و زمانی که میزان گلوکز موجود در خون بالا باشد، محیطی را که ارگان های مختلف بدن در آن وظایف خود را انجام می دهند، مختل می سازد. در این هنگام بدن شما علایمی را ظاهر می سازد تا نشان دهد که اوضاع داخلی بدن شما مناسب نیست، این علایم، همان علایمی هستند که افراد دیابتی تجربه می کنند. اگر این مشکل که تحت عوامل مختلف ایجاد می گردد، بدون درمان رها شود، سبب ایجاد مشکلاتی مثل حمله های قلبی، سکته، کوری، نارسایی کلیه و بیماری رگ های خونی می گردد که ممکن است سبب قطع عضو، آسیب های عصبی و ناتوانی جنسی شود.

البته پیشگیری نقش مهمی در کاهش این مشکلات خواهد داشت. با کنترل قند خون تان  می توانید به بدن خود کمک کنید تا اعمال خود را تا حد ممکن به صورت نرمال انجام دهد. با این کار، شانس تجربه مشکلات ناشی از قند خون بالا را کاهش خواهید داد.

تحقیقات نشان داده اند که روش هایی برای پیشگیری ازدیابت نوع 2 یا حداقل به تاخیر انداختن ابتلا به آن وجود دارد. روش های اساسی برای کمک به کاهش ابتلا به دیابت شامل تغییر شیوه نادرست زندگی ازجمله: تحرک بدنی و یا اگر از قبل فعالیت منظم ورزشی داشته اید، نگهداری و ادامه آن فعالیت بدنی و حفظ وزن در محدوده طبیعی می باشد.

البته به ویژه در افراد مستعد ابتلا به دیابت، شما باید در مورد شیوه های عملی لازم برای ایجاد تغییر در شیوه زندگی و نیز در مورد روش های دیگر برای پیشگیری یا مدیریت بیماری با پزشک خود مشورت نمایید.

دکتر حمیدرضا فرشچی – همکار تبیان

متخصص تغذیه – فوق تخصص دیابت و چاقی

اگر می خواهید با کارشناسان تغذیه ی سایت درباره رژیم های غذایی مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید. 

اصول اساسی برای تازه دیابتی ها (1) و (2)

دیابت و باورهای نادرست (1) و (2)

مرحله پیش از دیابت (1) و (2)

عوامل ابتلا به دیابت نوع 2

همه چیز درباره دیابت

انواع دیابت کدام است؟

رژیم‌های دیابت‌ آفرین

توصیه هاى طلایى به مبتلایان دیابت

علائم دیابت نوع دو چیه

توصیه های غذایی در دیابت

پرسش ‌های شایع افراد دیابتی

رژیم غذایى در بیماران دیابتى (1) و (2)

 


دیابت نوع 2 (دیابت بزرگسالان یا دیابت غیر وابسته به انسولین) در نتیجه عدم توانایی بدن در تولید انسولین کافی و یا ناتوانی از استفاده ی بهینه از انسولین تولیدی رخ می دهد. این نوع دیابت اغلب در بزرگسالان رخ می دهد.




علائم دیابت نوع دو چیه



در بیماری دیابت، بدن نمی تواند قند موجود در غذاها را به انرژی تبدیل کند و در نتیجه قند خون زیاد می شود.

 

با گذشت زمان، مقدار اضافی قند خون باعث افزایش خطر بیماری های قلبی، از دست دادن بینایی، تخریب اعصاب و ارگان ها و دیگر مشکلات جدی می شود.

 

علائم هشداردهنده

1- تشنگی زیاد : بیماران دیابتی نوع 2 غالبا هیچ علامتی ندارند. هنگامی که علائم ظاهر شود، یکی از اولین آنها عبارت است از تشنگی زیاد.

تشنگی همراه با مشکلات دیگری بوجود می آید که عبارتند از:

– خشکی دهان

– افزایش اشتها

– تکرر ادرار (غالبا هر ساعت نیاز به تخلیه ادرار دارند)

– افزایش یا کاهش وزن غیرعادی

 

2- سردرد : میزان بالای قند خون باعث سردرد، تاری دید و خستگی می گردد.

 

3- عفونت : عفونت از راه های مختلفی وارد بدن می گردد، از جمله:

– بریدگی و یا زخم هایی که به کندی ترمیم می شوند.

– عفونت قارچی مکرر و یا عفونت های دستگاه ادراری

– خارش پوست به خصوص در ناحیه کشاله ران



4- اختلال در عملکرد جنسی : دیابت باعث تخریب رگ های خونی و اعصاب در ناحیه اندام تناسلی می شود.


خشک شدن واژن در زنان و ناتوانی جنسی در مردان از جمله عوارض بیماری دیابت می باشند.

حدود یک نفر از سه نفر زن مبتلا به دیابت، دارای اختلال عملکرد جنسی می باشد.

 

انسولین چگونه کار می کند؟

هورمون انسولین کمک می کند تا غذا به انرژی تبدیل شود. به این صورت که معده، کربوهیدرات های غذایی را می شکند و به قند ساده (گلوکز) تبدیل می کند.

سپس قند وارد جریان خون می گردد و لوزالمعده (پانکراس) را تحریک می کند تا هورمون انسولین ترشح کند.

 

انسولین، به قند اجازه ورود به سلول ها را می دهد و سلول ها از قند درون خود، به عنوان سوخت استفاده می کنند.

 

اگر کربوهیدارت زیادی هم مصرف کنید، کربوهیدارت در کبد تبدیل به قند زیادی می شود و قند وارد جریان خون شده و به مقداری که سلول ها نیاز دارند، به درون سلول می رود و باقیمانده آن، در کبد ذخیره می شود.

 

علائم دیابت نوع دو چیه


در دیابت نوع 2، سلول های پانکراس انسولین تولید می کنند، اما به دلایلی قابل استفاده نیست و درست به کار نمی رود. در این نوع دیابت، سلول های بدن به طور کامل قند را جذب نمی کنند و باعث افزایش مقدار قند خون می گردند.

 

اگر شما دارای بیماری‌ای به مقاومت به انسولین باشید، بدن انسولین زیادی را می سازد، اما عضلات، کبد و سلول های چربی از انسولین استفاده نمی کنند و یا پاسخ درستی به انسولین نمی دهند.

 

اگر دیابت نوع 2 را کنترل نکنید، پانکراس (لوزالمعده)، تولید انسولین را کاهش خواهد داد.

 

راه های تشخیص دیابت نوع 2

– با یک آزمایش خون ساده می توانید دیابت را تشخیص دهید.

– آزمایش A1c (هموگلوبین گلیکوزیله) نشان دهنده میزان قند خون در 2 تا 3 ماه گذشته است. اگر میزان A1c، 5/6 درصد و یا باشد، نشان دهنده دیابت می باشد.

– اگر میزان قند خون ناشتا از 126 باشد، نشان دهنده دیابت می باشد.

– پزشک ممکن است به شما یک ماده قندی بدهد و دو ساعت بعد آزمایش خون را انجام دهد. اگر سطح قند خون بعد از دو ساعت از 2 باشد، نشان دهنده دیابت می باشد.

 

انسولین های غیرتزریقی

داروهای جدیدی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در دسترس می باشد.

این داروها عبارتند از: Pramlintide، Exenatide، Liraglutide و انسولین های غیرتزریقی.

در حالی که انسولین باعث می شود که قند وارد سلول گردد، این داروها باعث آزاد شدن انسولین برای کنترل قند خون می شوند.

مریم سجادپور

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

مطالبی درباره بیماری دیابت

نوع چهارم دیابت یا دیابت ثانویه

چه كسانی در معرض دیابت هستند؟

قند خون دیابتی ها چقدر باید باشد؟

چرا پایش روزانه قند خون مشکل است؟

نکات مربوط به انسولین در دیابتی ها

14 توصیه درباره قند خون به دیابتی ها

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

هنگامی‌ که بدن توانایی ذخیره‌ی گلوکز یا استفاده از آن را نداشته باشد، این ماده به جای تبدیل شدن به انرژی لازم برای فعالیت‌های بدن، به جریان خون بازمی‌گردد و بدن عکس‌العمل نشان می‌دهد. در این حالت فرد به دیابت نوع ۲ یا همان دیابت بزرگسالان مبتلاست که دیابت غیروابسته به انسولین هم گفته می‌شود. در این بیماری بدن توانایی لازم برای تولید انسولین یا استفاده‌ی درست از آن را ندارد. قبلا درباره‌ی رابطه چاقی و دیابت صحبت کردیم، بد نیست بدانید که دیابت معمولا در افراد بالای ۴۰ سال یا دارای سوابق وراثتی بروز می‌کند و فاکتورهای مختلفی مثل اضافه‌وزن، کم‌تحرکی، چربی یا فشار خون بالا در ابتلا به این بیماری مؤثر هستند. اما موضوع بحث ما در این نوشته روی نشانه های دیابت نوع ۲ متمرکز است، متأسفانه نشانه های دیابت در تشنگی مفرط، تکرر ادرار، بی‌حسی و خواب رفتن دست و پا خلاصه نمی‌شود. دیابت نوع ۲ نشانه های پنهانی دارد که بعضی از آنها ممکن است گمراه‌کننده باشند.

علائم دیابت نوع دو چیه

با این نوشته همراه باشید؛ می‌خواهیم درباره‌ی تعدادی از نشانه های دیابت نکات جدیدی بیاموزیم. حتما بخوانید: رابطه چاقی و دیابت چیست؟

هنگام بروز این تغییرات فرد متوجه قسمت‌هایی تیره‌ و ضخیم‌تر روی پوستش می‌شود و لکه‌های زبر و مخملی روی سطح پوست به‌خصوص در نواحی چین‌خوردگی‌ها یا جاهایی که پوست بدن تا می‌شود، مثل نواحی پشت گردن، آرنج، قوزک پا یا پنجه‌ها‌ی دست به چشم می‌خورند. این ضایعات پوستی اغلب، هشدار می‌دهند که سطح قندخون بیش از حد بالا رفته است و در واقع علامت بروز دیابت هستند. البته این اختلالات پوستی که اکانتوزیس نیگریکانس (Acanthosis nigricans) یده می‌شوند ممکن است ریشه‌ی وراثتی داشته باشند یا به دلیل مشکلات هورمونی به‌وجود بیایند. سنجیو ساینی (Sanjiv Saini) متخصص پوست در مریلند درباره‌ی این بیماری می‌گوید: «هر زمان که فردی با علائم این بیماری پوستی به من مراجعه می‌کند، اولین اقدامی که صورت می‌گیرد انجام تست قندخون برای فرد مبتلاست.»

زمانی که فرد مبتلا به دیابت می‌شود، انسولین بالا، رشد سلول‌های پوست و ملانین (رنگدانه‌ها‌ی طبیعی) پوست را افزایش می‌دهد. تراکم رنگدانه‌های تولید شده، باعث به‌وجود آمدن لکه‌های تیره‌تر و مخملی‌شکل روی پوست می‌شوند.

وقتی این علائم دیده شدند و تست قندخون انجام شد، ممکن است دو حالت اتفاق بیفتد:

اگر فرد کمتر از ۵ کیلوگرم وزن از دست داده باشد، یعنی به تازگی به دیابت مبتلا شده است و این احتمال وجود دارد که بیماری خفیف‌تر باشد و بتوان این ضایعات پوستی را مداوا کرد. در غیر این‌صورت متخصص پوست می‌تواند با استفاده از لیزردرمانی یا درمان‌های موضعی آنها را از بین ببرد.

با عرض پوزش، در این‌ مورد اگر ناگهان متوجه شُدید می‌توانید عینک‌تان را کنار بگذارید چون دور از جان‌تان مثل یک عقاب تیزبین شده‌اید، اصلا چیز خوبی نیست! پس هیجان‌زده و خوشحال نشوید. هوارد باوم (Howard Baum)، استادیار پزشکی بخش دیابت دانشگاه واندربیت (Vanderbilt) در این‌باره معتقد است: «هرچند همه‌ فکر می‌کنند تاری دید یا کم شدن بینایی یکی از نشانه های دیابت است، اما در حقیقت بهبود بینایی فرد هم می‌تواند یکی از نشانه های دیابت باشد.»

او می‌گوید: «من تا به حال بیماران زیادی داشته‌ام که وقتی قند خون‌شان بالا می‌رود، دیدشان قوی‌تر می‌شود و زمانی که مراحل درمانی را آغاز می‌کنند، دوباره‌ باید عینک بزنند.»

به نظر شما چه اتفاقی می‌افتد؟ دیابت در واقع سطح مایعات بدن را تغییر می‌دهد و آنها را در اطراف بدن و اندام‌های دیگر پخش می‌کند، چشم‌ها هم یکی از این اندام‌ها هستند که چون سطح مایعات در آنها ثابت نیست، بینایی دچار نوسان می‌شود.

می‌دانم که این یک مطلب علمی و پزشکی است و اینکه فردی با شکایت از خارش شدید نزد پزشک برود کمی احمقانه به‌نظر می‌رسد، اما در واقع این‌طور نیست. از آنجایی‌ که دیابت موجب اختلال گردش خون می‌شود، بدن خشکی و درد را تجربه خواهد کرد.

باوم در این‌باره این‌طور توضیح می‌دهد: «از آنجایی‌ که تعدادی از بیمارانی که دیابت آنها تازه تشخیص داده شده بود، از خارش اندام‌های انتهایی بدن‌شان مثل انگشتان دست و پا شکایت داشتند، پزشکان این علامت را هم در کنار سایر نشانه های دیابت قرار دادند.»

چنانچه استفاده‌ی منظم از مرطوب‌کننده‌ها این مشکل را برطرف نکند، توصیه می‌شود حتما فرد مبتلا در مراجعه‌ی بعدی خود به پزشک، موضوع را با او در میان بگذارد.

اگر خدایی نکرده به خودتان آمدید و دیدید که مدام در حال زیاد کردن صدای تلویزیون هستید یا هنگام گفت‌وگو با دیگران تا زمانی که چندبار حرف‌‌هایشان را با صدای بلند تکرار نکنند چیزی از مکالمه‌تان نمی‌فهمید، حتما از پزشک‌تان بخواهید برای‌تان یک آزمایش قندخون بنویسد.

در مطالعه‌ای که توسط مؤسسه‌ی ملی بهداشت آمریکا انجام شد، مشخص شد که از دست دادن شنوایی یا کم شدن آن می‌تواند از اولین علائم بروز دیابت باشد. افراد مبتلا به قندخونِ بالا‌تر از سطح نرمال که هنوز نشانه های دیابت در آنها مشاهده نشده است، ۳۰ درصد از کسانی که سطح گلوکوز خون‌شان نرمال است ممکن است دچار آسیب شنوایی شوند.

محققان بر این باورند که دیابت رگ‌های خونی و اعصاب گوشِ داخلی را دچار آسیب می‌کند و این آسیب، شنوایی فرد را کمتر از حد معمول می‌کند.

اسامه حمدی (Osama Hamdy) مدیر بخش دیابت مرکز بوستون می‌گوید: «حدود نیمی از بیماران دیابتی نوع ۲ هنگام خواب، اختلال تنفسی دارند.» بنابراین اگر فردی فهمید که در خواب با صدای بلند خروپف می‌کند یا در طول روز خیلی خواب‌آلود است، هر چه زودتر بهتر است تست قندخون بدهد. مطالعه‌ای که به تازگی در کانادا انجام شده است نشان می‌دهد ۲۳ درصد از بیماران مبتلا به آپنه‌ی انسدادی خوابِ خفیف یا متوسط که مشکل رایجی است، احتمالا طی ۵ تا ۶ سال آینده ممکن است مبتلا به دیابت شوند. هرچند نمی‌توان این دو را دقیقا بهم ربط داد، اما یک رابطه‌ی مهم بین این اختلال تنفسی خواب و دیابت وجود دارد؛ بدن بیماران مبتلا به این اختلال تنفسی، هنگام خواب هورمون استرس منتشر می‌کند و سطح قندخون را بالا می‌برد.

می‌توانید با دیدن ویدیوی زیر نیز با این نشانه‌ها به شکل تصویری آشنا شوید.

برگرفته از: prevention

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

کارشناسی ارشد، ادبیات نمایشی خوندم. نمایشه و فیلمه می نویسم و عاشق هنر و روانشناسی ام. خوش شانس بودم که با «چطور» آشنا شدم و حالا عضوی از تحریریه این مجموعه و در خدمت مخاطبین درجه یک این نشریه هستم.

مطالب خوبي بود و كاملآ صدق مي كند متشكر از مقاله مفيدتان.

سلام
ممنونم از توجهتون و خوشحالم که همراه ما هستید

علائم دیابت نوع دو چیه

قبول ندارم چیزایی ک شما نوشتید

سلام
ممنونم که نظرتون رو به ما هم منتقل کردید، چون مطالب جنبه علمی دارند، اظهار نظر شخصی نیستند بنابراین فقط می تونم تشکر کنم و خوشحالم که جزو همراهان ما هستید.

سلام خسته نباشید
بابت پست عالی که تهیه کردید بسیار متشکرم.
حین خوندن مطلب بدنم به شدت می خارید که به شماره ۳ رسیدم حقیقتش خیلی ترسیدم!

سلام
خوشحالم که مطالب براتون مفید بوده و از اینکه همراه ما هستید ممنونم
درباره خارش هم نگران نباشید حتما چیز خاصی نبوده 🙂

سلامتی

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری

قرص رانیتیدین چیست؛ نحوه مصرف و عوارض رانیتیدین

قرص لوراتادین چیست؛ موارد مصرف و عوارض لوراتادین

قرص ضد استرس؛ معرفی داروهای ضد اضطراب و روش‌های جایگزین برای کاهش

ساحل گیسوم؛ رویایی آبی در انتهای سبزینگی یک جاده

پایین آوردن فشار خون بالا با ۱۰ درمان گیاهی مؤثر

چطور مهارت‌هایی را که برای موفقیت نیاز داریم،‌ شناسایی کنیم؟

درمان یبوست با روغن زیتون و نکاتی که باید حتما بدانید

از بین بردن موریانه؛ اقدامات ساده و سریع برای دفع موریانه

خاص ترین سواحل دنیا که زیبایی آن‌ها شما را خیره می‌کند

زیباترین حیوانات دنیا و خصوصیات منحصربه‌فرد آن‌ها


گران‌ترین ساعت‌های مچی و جیبی دنیا

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند


برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *