علائم بالا بودن قند خون چیست

علائم بالا بودن قند خون چیست
علائم بالا بودن قند خون چیست

نشانه های قند خون بالا چیست؟ آیا با علائم بالا بودن قند خون آشنایی دارید؟ بالا رفتن سطح گلوکز در خون شروع بیماری قند خون می باشد که اگر به موقع شناسایی شود می توان درمان درستی انجام داد. پیشرفت بیماری قند در بدن آسیب های جدی و خطرناکی به همراه دارد. در ادامه با علائم قند خون بالا آَشنا شوید.

علائم داشتن قند خون بالا از یک شخص به شخص دیگر و حتی از یک روز به روز دیگر تفاوت می کند. اما به طول کلی شخص:

اگر شما هر یک از این علائم را دارید، فوراً قندخون خود را اندازه گیری کنید. سعی نکنید این علائم را با انسولین اضافه یا داروی دیگر مداوا کنید، مگر این که مطمئن هستید که دلیل آن بالا بودن قند خون شما می باشد. زیرا شرایط پزشکی دیگری وجود دارند که ممکن است همین علائم را داشته باشند.

زمانی که شما بیماری در بدن دارید یا اینکه به استرس مداوم دچار هستید بدن شما هورمون مبارزه با استرس تولید می کند. این هورمون سبب بالا رفتن قند در خون شما می شود. از دیگر عواملی که سبب بالا رفتن قند خون می شود می توان به این نکات اشاره کرد:

علائم بالا بودن قند خون چیست

بالا بودن میزان قندخون در دازمدت می تواند به عروق و اعصاب بدن آسیب وارد کند. این باعث می شود که جریان خون در اعضای بدن، بخصوص دست ها، پاها، بازوها و ران ها کم شود.

کمی جریان خون به این اعضا خطر امراض عفونی، امراض قلبی، سکته مغزی، نابینایی، قطع پا و امراض کلیوی را زیادتر می کند. علاوه بر این ممکن است پاهای شما احساس خود را از دست بدهد و احساس درد اضافی در پاها خود بکنید. حتی یک زخم کوچک ممکن است بدون این که متوجه شوید به پاهای شما آسیب وارد کند. بالاخره آسیب به عروق و اعصاب برای روابط جنسی مشکل های غیرقابل علاج پیش خواهد آورد. به خاطر تمام این دلایل، شما باید سعی کنید از داشتن قند خون بالا در بدنتان اجتناب کنید.

پایین آوردن قند خون؛ 15 روش طبیعی کاهش قند خون

میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت چقدر باید باشد؟

اگر مبتلا به دیابت نوع دو هستم، آیا باید نگران کنترل قند خون خود باشم؟

آیا مطلب ” نشانه های قند خون بالا چیست؟ ” برای شما مفید بود؟

کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکان‌پذیر است.

بدن شما برای عملکرد مناسب نیاز به گلوگز دارد. سلول‌ها برای انرژی خود بر روی گلوکز تکیه می‌کنند. هایپر گلیسمیا یا قندخون بالا یک نشانه برای تشخیص دیابت است. زمانی که سطح قند خون بسیار بالاست، به معنای این است که بدن از این مقدار به درستی استفاده نکرده و یا اینکه انسولین در بدن به مقدار لازم وجود ندارد.

بدن میزان قند مورد نیاز خود را از مواد غذایی تامین می‌کند. کربوهیدرات‌ها مانند میوه، شیر، سیب‌زمینی، نان و برنج، بزرگ‌ترین منابع قند در رژیم غذایی معمولی هستند. بدن کربوهیدرات‌ها را به گلوکز یا قند قابل مصرف بدن، شکسته و سپس از طریق جریان خون به سایر اندام‌های بدن انتقال می‌دهند.

با این حال، برای استفاده از گلوکز، بدن شما نیاز به انسولین دارد. این یک هورمون تولید شده توسط پانکراس است. انسولین انتقال گلوکز به سلول‌ها، به ویژه سلول‌های عضلانی تسهیل می‌کند.

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 انسولین مورد نیاز بدن برای جذب گلوکز را تولید نمی‌کنند، بنابراین این افراد باید انسولین مصرف کنند که این انسولین بصورت تزریقات زیر جلدی وارد بدن می‌شود. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است انسولین کافی داشته باشند، اما بدنشان از آن استفاده نمی‌کند، سلول‌های بدن آن‌ها در برابر انسولین تولیدی مقاوم است، البته امکان تولید ناکافی انسولین در این افراد وجود دارد.

افرادی که مبتلا به دیابت هستند، ممکن است در صورت عدم کنترل سطح قند خون خود (با استفاده از انسولین، داروها و برنامه‌ریزی مناسب غذا)، دچار بالا رفتن قند خون شوند. به عنوان مثال، اگر فرد مبتلا به دیابت نوع 1 قبل از غذا خوردن انسولین کافی نداشته باشد، گلوکز بدنش دچار افزایش گردیده و منجر به هایپرگلیسمی می‌شود.

علائم بالا بودن قند خون چیست

متخصصین غدد میزان متناسب قند خون را براساس شرایط بدنی تشریح خواهند کرد. سطوح هر فردی براساس شرایط بدنی مانند بارداری، افزایش سن و شرایط سلامتی دیگر دستخوش تغییر خواهد شد.

 بدین معنا است که حداقل 8 ساعت از آخرین وعده غذایی گذشته باشد. محدوده توصیه شده برای افراد غیر دیابتی 70 تا 130 میلی‌گرم در دسی‌لیتر است. اگر سطح قند خون بالاتر از 130 باشد، به معنی هایپر گلیسمی یا قند خون بالا ناشتا است. هایپرگلیسمی ناشتا یک عارضه معمول دیابت است.

یک حالتی از قند خون بالا وجود دارد که بعد از صرف غذا رخ می‌دهد. در طول این نوع هایپرگلیسمی، کبد شما تولید قند را متوقف نمی‌کند، درحالیکه به طور معمول بعد از صرف غذا و ذخیره گلوکز به عنوان گلیکوژن (ذخیره انرژی) این عمل متوقف می‌شود. اگر بعد از صرف غذا (1-2 ساعت پس از خوردن) سطح قند خون بیش از 180 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر باشد، این هایپرگلیسمی از نوع صرف غذا یا واکنشی محسوب می‌گردد.

با این وجود این شرایط تنها در افراد مبتلا به دیابت گسترش یافته دیده نمی‌شود. بعضی از داروها و بیماری‌ها می‌توانند ایجاد کننده این شرایط باشند، از جمله بتا بلوکرهای قلبی، استروئیدها و بولیمیاها (زیاده روی دوره‌ای در خوردن). این مقاله بر روی هایپرگلیسمی ناشی از دیابت تمرکز خواهد کرد.

علائم اولیه هایپرگلیسمی یا قند خون بالا ممکن است به عنوان هشدار، حتی قبل از اندازه‌گیری سطح گلوکز، مفید واقع شوند. علائم معمول عبارتند از:

 

در صورت ابتلا به دیابت نوع 1، تشخیص و درمان‌هایپرگلیسمی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که اگر این شرایط بصورت درمان نشده رها گردند، می‌توانند به کتواسیدوز منجر شوند. در این حالت به دلیل عدم وجود گلوکز، سلول‌های بدن باید از کتون‌ها (اسیدهای سمی) به عنوان منبع انرژی استفاده کنند. کتواسیدوز زمانی بوجود می‌آید که کتون‌ها در خون افزایش می‌یابند. این شرایط بسیار خطرناک بوده و می‌تواند به کمای دیابتی و یا حتی مرگ منجر شود. این شرایط به ندرت بر روی دیابتی‌های نوع 2 تاثیرگذار خواهد بود.

بسیاری از علائم کتواسیدوز همانند هایپرگلیسمی می‌باشند. نشانه‌های کتواسیدوز عبارتند از:

برخی از افراد مبتلا به دیابت طبق دستور پزشک باید به طور مرتب میزان کتون خود را اندازه‌گیری کنند. آزمایش کتون به دو روش انجام می‌شود: استفاده از ادرار و یا استفاده از خون. برای آزمایش ادرار، نوعی نوار تست مخصوص به درون ادرار فرو برده می‌شود. برای آزمایش کتونهای خونی، از یک متر و نوار تست استفاده می‌شود. این تست دقیقا مثل یک آزمایش گلوکز خون انجام می‌شود.

این بیماری بسیار نادر است، اما باید در مورد آن اطلاع کافی داشت. HHNS به احتمال زیاد در زمان بیماری فرد اتفاق می‌افتد و افراد سالخورده بیشتر به آن مبتلا می‌شوند. هنگامی که سطح قند خون به سرعت بالا می‌رود، بدن برای برطرف کردن این حالت شروع به دفع آن از طریق ادرار کرده، بنابراین حالت تشنگی در فرد ایجاد خواهد شد.

همانطور که می‌دانید باید در هنگام بیماری آب مورد نیاز بدن را تامین کرد اما متاسفانه، گاهی اوقات تامین آب بدن در این شرایط دشوار است. به عنوان مثال، در هنگام بیماری و عدم آب‌رسانی به بدن، سطح گلوکز خون همچنان افزایش یافته و در نهایت می‌تواند به حد بالا رسیده و کمای دیابتی را در پی داشته باشد.

برای جلوگیری از ایجاد این سندرم، تلاش کنید در هنگام بیماری میزان سطح گلوکز خون را به طور دقیق کنترل کنید. هم‌چنین باید بتوانید علائم و نشانه‌های HHNS را به سرعت تشخیص دهید، این علائم شامل موارد زیر هستند:

اگر سطح گلوکز خون همواره بالاست، با پزشک درباره روش‌هایی که بتوان این میزان را در مقادیر مناسبی نگه داشت، صحبت کنید. او می‌تواند پیشنهاد کند:

تنظیم دارو: پزشک ممکن است دز انسولین (یا داروهای کاهش دهنده گلوکز) را تنظیم کند یا در پیشگیری از افزایش قند خون، به شما کمک کند.

کمک در وعده‌های غذایی: رژیم سالم و برنامه‌ریزی غذایی مناسب می‌تواند در جلوگیری از افزایش قند خون کمک شایانی کنند. در این موارد می‌توانید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

ورزش: ورزش منظم مهم است، حتی اگر دیابت ندارید.

توجه: در صورت ابتلا به قند خون بالای پیشرفته یا وجود کتون در ادرار، ورزش نکنید. قند خون بالا و یا کتون‌ها در ادرار، باعث افزایش قند خون می‌شوند.

ساده‌ترین راه برای جلوگیری از هایپرگلیسمی یا قند خون بالا، کنترل دیابت است. به یاد داشته باشید جنبه‌های بسیاری از مراقبت‌های دیابتی وجود دارد که می‌توان آن‌ها را کنترل کرد:

نگه داشتن سطح قند خون روزانه در محدوده توصیه شده در پیشگیری از عوارض طولانی مدت دیابتی کمک کننده خواهد بود، عوارضی همچون:

با حفظ سطح قند خون و اجتناب از هایپرگلیسمی یا بالا رفتن قند خون، می‌توان خطر بروز این عوارض را تا حد چشمگیری کاهش داد.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

اشتراک گذاری:

فاطمه قربانی هستم، لیسانس ژنتیک، به علوم نوین پزشکی و ایمونولوژی علاقمندم. از شما دوست گرامی بخاطر مطالعه این مقاله و همچنین مجموعه تریتا بخاطر فرصت انتشار مطالبم در راستای کمک به ارتقای دانش کمال تشکر دارم. شاد باشید و سلامت

my name is Fatemeh Ghorbani, I have a B.S in genetics and interested in immunology and medical science. I believe that, even into the smallest acts, should be put our heart, mind and soul. Thank you for reading my article

طراحی و پشتیبانی:
گروه توسعه نرم افزاری تیکا

اکثر مردم فکر می کنند تنها افراد مبتلا به دیابت دارای میزان قند خون بالا هستند. در حالی که اینطور نیست. هر کسی ممکن است از این مشکل رنج ببرد و دچار آسیب عصبی، رگ های خونی و اندام ها در قند خون بالا شود. ما در رسانه دکتر سلامت برای جلوگیری از عوارض، تشخیص به موقع علائم نگران کننده و اقدامات لازم در مورد قند خون بالا راه کارهای مناسبی را پیشنهاد می کنیم.

۱- گرسنگی دائمی

قند خون بالا مانع از ورود گلوکز به سلول ها می شود. در نتیجه، بدن انرژی لازم را دریافت نمی کند و دوباره درخواست غذا می دهد: این چرخه نادرست دائما ادامه می یابد.

۲- خستگی زیاد(شدید)

علائم بالا بودن قند خون چیست

هنگامی که سطح قند خون بالاست، بدن قادر به ذخیره و جذب گلوکز نیست. این انرژی دریافتی ناکارآمد می شود و سلولهای بدن سوختی را که نیاز دارند دریافت نمی کنند. این امر منجر به این می شود که فرد بدون هیچ دلیلی احساس خستگی کند.

۳- تکرر ادرار

اگر قند خون بدن شما بیش از حد بالا باشد، کلیه ها نمیتوانند مایعات را جذب کنند. بنابراین بدن، تلاش می کند تا میزان غلظت گلوکز را در خون و سلول ها همسطح کند، بدن خون را با مایع داخل سلولی حل می کند، بنابراین غلظت گلوکز را در درون سلول ها به حالت طبیعی نگه میدارد. این امر باعث تکرر ادرار می شود.

۴- دهان خشک، تشنگی بیش از حد

دهان خشک و تشنگی بیش از حد، باعث خوردن مایعات بیشتر می شود. هیپوتالاموس، که میزان کم آبی بدن را ارزیابی می کند و سبب تشنگی می شود، سیگنال مربوطه را به مغز ما ارسال می کند. البته، شما نمی توانید از نوشیدن امتناع ورزید، اما بهتر است آب و چای بدون شکر را انتخاب کنید.

۵- کاهش وزن

زمانی که سطح قند خون بالاست، این امر سبب می شود، وزن شما در عرض یک دوره کوتاه مدت کاهش یابد، حتی اگر غذاهای حاوی مقدار زیادی کالری مصرف کنید. چند دلیل برای این امر وجود دارد:

۶- بیماری های عفونی

عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) و عفونت های مخمر ممکن است در مردان و زنان رخ دهد. با این حال این بیماری در زنان با سطوح بالای قند و دیابت بیشتر یافت می شوند. مقدار زیاد قند در خون باعث ایجاد محیط مناسب برای تولید مثل مخمرها و باکتری ها می شود.

۷- پوست خشک

به دلایل مختلفی ممکن است پوست خشک، با قند خون بالا ارتباط داشته باشد:

۸- نداشتن تمرکز

سطح بالای قند خون باعث جلوگیری از ورود گلوکز به سلول های مغز می شود، بنابراین مغز توانایی تولید انرژی را نخواهد داشت. این عامل بر سرعت تفکر و تصمیم گیری تاثیر می گذارد.

۹- تاری دید

تار دیدن همچنین نتیجه خشک بودن سلول های چشم، ناشی از قند خون بالا است، همچنین بر روی سلول های چشم تأثیر می گذارد. در نتیجه، سلول های چشم تغییر شکل می یابند و چشم توانایی خود را برای تمرکز و درست دیدن از دست می دهد.

۱۰- کاهش سرعت بهبودی زخم ها و بریدگی ها

این به دلیل آسیب دیدگی عروق، در نتیجه سطح بالای قند خون اتفاق می افتد. این منجر به بدتر شدن گردش خون، به ویژه در اندام ها و نرسیدن تغذیه کافی به بافت ها می شود.

۱۱- ناتوانی جنسی

مشکلات ناشی از نعوظ ممکن است بدلیل قند خون بالا باشد. نعوظ سالم نیاز به اعصاب سالم، جریان خون خوب و تعادل مناسب هورمون ها دارد. با این حال، قند خون بالا می تواند بر روی هر یک از این سیستم ها تاثیر بگذارد.

۱۲- تحریک پذیری

با توجه به تحقیقات، افرادی که قند خون بالا دارند بیشتر در معرض اضطراب، تحریک پذیری و افسردگی قرار دارند.عملکرد مغز تحت تاثیر رسیدن میزان متعادلی از گلوکز است و جهش های شدید در مغز اثرهای منفی را به دنبال خواهد داشت. در نتیجه، خلق و خوی ما ناگهان بد می شود.

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

نام

آدرس ایمیل

علائم بالا بودن قند خون چیست


Current ye@r *


Leave this field empty

بیماری کم خونی، شامل انواع مختلفی است که در آن سطح هموگلوبین موجود در گلبول های قرمز خون پایین بوده و…

پیلینگ پوست یا همان پیلینگ شیمیایی پوست، یک روش لایه برداری از پوست است که از یک محلول شیمیایی و…

اگزما، یک التهاب پوستی است که می تواند موجب علائم گوناگون از راش قرمز خارش دار تا زخم های تکه…

کف لگن، به مجموعه ای از عضلات گفته می شود که یک زنجیر یا حلقه در میان لگن ایجاد می…

علائم بالا بودن قند خون چیست
علائم بالا بودن قند خون چیست
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *