علائم ابتلا به پوکی استخوان

علائم ابتلا به پوکی استخوان
علائم ابتلا به پوکی استخوان

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

پیش از ابتلا به پوکی‌ استخوان با علائم و نشانه‌های آن آشنا شوید. افرادی که ریسک بالایی برای ابتلا به بیماری پوکی ‌استخوان دارند مانند خانم‌های یائسه، کسانی که بیشتر از ٣ ماه گلوکوکورتیکوئید(glucocorticoids) را مصرف کرده‌اند یا کمبود ویتامین D یا کلسیم دارند، باید قبل از ظهور علائم پوکی ‌استخوان به فکر انجام تست غربال‌‌گری استخوان باشند.

علائم ابتلا به پوکی استخوان

دکتر گوپال کریشنان (Geetha Gopalakrishnan) متخصص غدد و استادیار بخش غدد، دیابت و متابولیسم در دانشگاه پزشکی براون (Brown) می‌گوید: «پوکی‌استخوان یک بیماری خاموش است و تا زمانی‌که شکستگی یا ترکی در استخوان ایجاد نشود، خودش را نشان نمی‌دهد.»

اگر به پوکی‌ استخوان مبتلا باشید، با یک ضربه یا زمین خوردن ممکن است دچار شکستگیِ مُچ، ران‌ها یا ستون‌ فقرات شوید، درحالی ‌که در جوانی با وقوع چنین حوادثی معمولا استخوان‌ها آسیبی نمی‌دیدند. طبق تحلیل داده‌های مربوط به پژوهشی در دانشکده‌ی پزشکی ویرجینیای شرقی در سال ۲۰۱۶ درباره‌ی جهانی شدن پوکی‌ استخوان، درمان شکستگی‌های ناشی از پوکی ‌استخوان بسیار پرهزینه‌ و زمان‌بر است و این بیماری به‌طور جدی سلامت افراد را تهدید می‌کند. معمولا این شکستگی‌ها نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند و هزینه‌های درمان آنها بسیار زیاد است. اگر بتوانید علائم ضعیف شدن استخوان‌ها را زودتر تشخیص دهید، ریسک کمتری برای ابتلا به این بیماری خواهید داشت.

افرادی که بالای ۵۰ سال سن دارند باید درباره‌ی پوکی ‌استخوان با پزشک خود مشورت کنند تا در صورت لزوم تست غربال‌گری استخوان برای آنها انجام شود. به‌طور کلی، با توجه به استانداردهای ذکر شده در سال ۲۰۱۴ درباره‌ی جهانی شدن پوکی ‌استخوان، افرادی که شرایط زیر را دارند باید مورد تست غربال‌گری قرار گیرند:

از آنجایی که روند ضعیف شدن استخوان‌ها بدون علامت است، غربال‌گری باید قبل از اینکه عاملی برای نگرانی داشته باشید، انجام شود.

ممکن است پیش از تشخیص پوکی ‌استخوان دچار شکستگی ناشی از شکنندگی استخوان‌ها شوید. به این معنا که مُچ دست، کمر، ران یا سایر اعضا در اثر یک ضربه‌ی آهسته یا متوسط مانند افتادن روی زمین، دچار شکستگی شوند. ضربات ملایمی مانند سکندری خوردن، افتادن، برخورد با اشیا یا سابقه‌ی شکستگی در گذشته در افرادی که پوکی ‌استخوان دارند می‌تواند به شکستگی استخوان منجر شود. اگر چنین اتفاقی برای شما رخ داده است و بالای ۵۰ سال سن دارید، مؤسسه ملی سلامت (NIH) به شما توصیه می‌کند که پیش از ابتلا به پوکی ‌استخوان با پزشک خود در مورد تست غربال‌گری استخوان مشورت کنید. با توجه به نتیجه غربال‌گری شما باید مورد درمان قرار بگیرید تا پوکی استخوان کاهش یابد.

پژوهشگران پس از بررسی آزمایشات ۴۷۱۷۱ نفر از زنان بالای ۶۰ سال که دارای شکستگی استخوان بودند، به این نتیجه رسیدند که از هر ۵ نفر تنها یک نفر می‌دانسته که پوکی ‌استخوان دارد و اکثر آنها پس از شکستگی استخوان‌ برای بررسی سلامت استخوان‌ها‌ به پزشک مراجعه کرده بودند. با توجه به گزارش سال ۲۰۱۴ درباره‌ی جهانی شدن پوکی ‌استخوان، تعداد بسیار کمی از زنان اقدامات درمانی را برای پیشگیری از تکرار شکستگی استخوان آغاز کردند.

چطور می‌توان فهمید که شکستگی استخوان ناشی از شکنندگی استخوان‌ها بوده است؟ گاهی اوقات کاملا واضح است. شما بلافاصله پس از سقوط یا ضربه‌ای که حتی فکرش را نمی‌کردید به شما آسیبی برساند، دچار درد و تورم می‌شوید. آکادمی جراحی ارتوپد در آمریکا به این مطلب اشاره کرد که ممکن است ناحیه آسیب‌دیده در اثر شکستگی کج شود. در سایر موارد ممکن است افراد در پشت خود احساس درد داشته باشند اما حتی متوجه نشوند که در اثر چه چیز دچار درد شده‌اند. درد در ناحیه‌ی پشت می‌تواند به دلیل شکستگی یا تَرَک در مهره‌ها باشد و درمان آن ممکن است ۶ هفته طول بکشد. اگر چنین مواردی برای‌تان اتفاق افتاد به پزشک مراجعه کنید.

تغییرات جسمانی خاص می‌تواند نشانه‌ی پوکی ‌استخوان باشد. طبق گزارش مؤسسه ملی سلامت، خم شدن قامت یا تغییر در حالات مانند دولا شدن بیش از حد می‌تواند نشانه‌ی ابتلا به پوکی ‌استخوان باشد. پزشکان باید به طور منظم قد بیماران را اندازه بگیرند تا بر تغییرات حاصل از کهولت سن نظارت داشته باشند. پس از هر دوره آزمایش چکاپ کامل در مورد قدتان از دکتر سؤال کنید.

دکتر گوپال کریشنان می‌گوید: «اگر بیشتر از ۵ سانتی‌متر کاهش قد داشتید یا دچار انحنای ستون فقرات شدید،‌ باید به این علائم توجه کنید. این تغییرات نشان می‌دهد که پوکی ‌استخوان بر مهره‌های شما اثر گذاشته است».

سایر نشانه‌ها یا شرایطی که به معنای ریسک بالای ابتلا به پوکی ‌استخوان است شامل موارد زیر است:

این علائم می‌تواند نشان‌دهنده‌ی سایر بیماری‌ها نیز باشد، بنابراین باید با پزشک‌تان صحبت کنید تا بتواند مشکل شما را دقیقا تشخیص بدهد. به یاد داشته باشید با بالا رفتن سن، درد مفاصل امری طبیعی است و همه‌ی دردها نشانه‌ی ابتلا به پوکی ‌استخوان نیست؛ اما تا وقتی مطمئن نشده‌اید هر درد قابل ملاحظه‌ای را جدی بگیرید.

برگرفته از : everydayhealth.com

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات هستم و همون طور که اقتضای گرایش تحصیلیم بوده به مدیریت دانش علاقمندم و دوست دارم دانش خودم رو با بقیه به اشتراک بگذارم و متقابلا از دانش شما هم استفاده کنم.

سلام خسته نباشین مطلبتون راجع به پوکی استخوان جامع نبود من ۲۲ سالمه و پوکی استخوان دارم در مورد پوکی استخوان سن های پایینم بنویسید

سلام دوست گرامی
ممنون از توجه و پیشنهاد خوب شما. حتما مطالب بیشتری در این رابطه خواهیم داشت.
سپاس که همراه‌مون هستین

سلام دوست عزيز مقاله سودمند و باارزشي بود .مرسي

سلام خوشحالم که براتون مفید بوده 🙂

سلام وخسته نباشی خدمت سر کار خانم الهام صدوقی پیشاپیش عید نوروز را تیریک گفته وبابت مطالب ارزنده شما تشکر میکنم

سلام ممنون از لطفتون من هم سال نو رو خدمت شما دوست عزیز تبریک عرض می کنم و براتون آرزوی سالی سرشار از موفقیت و سلامتی رو دارم 🙂

سلامتی

علائم ابتلا به پوکی استخوان

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری


۹ علت سوزش گلو و راه‌های درمان سوزش گلو

قرص لوراتادین چیست؛ موارد مصرف و عوارض لوراتادین

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی

قرص رانیتیدین چیست؛ نحوه مصرف و عوارض رانیتیدین

آخرین مطالب


علت درد تخمدان و روش های درمان آن

خواص گیاه مورینگا؛ ۲۲ خاصیت اثبات‌شده و عوارض مورینگا

بوتاکس مو چیست؛ نحوه انجام و عوارض آن برای موها

چرا مدیریت داده‌‌ و اطلاعات برای سازمان‌ها حیاتی است؟

معرفی کتاب مائده های زمینی اثر ماندگار آندره ژید

ترین های جهان

برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز نام آن‌ها را نشنیده‌اید


قدرتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۷


بهترین رمان های جهان؛ ۹۹ رمان خواندنی


ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۸


بهترین دانشگاه های کانادا کدام‌اند؟

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

علائم ابتلا به پوکی استخوان
علائم ابتلا به پوکی استخوان
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *