عفونت رحم و تاخیر در پریود

عفونت رحم و تاخیر در پریود
عفونت رحم و تاخیر در پریود

 من 27 ساله و متاهل هستم چند روزی هست که دچار عفونت قارچی واژن شدم و پماد کلوتریمازول مصرف می کنم. 2 روز تاخیر در پریود دارم. ممکنه عفونت باعث تاخیر در پریود من شده باشه؟!!!


پاسخ مشاور نی نی نما:

عفونت قارچی معمولاً ارتباطی به عقب افتادن قاعدگی ندارد. اگر تاریخ قاعدگی شما دقیق است می توانید از بیبی چک استفاده کنید. همچنین تاخیر چند روزه پریود می تواند طبیعی باشد که عوامل متعددی از جمله استرس، ورزش، تغییر آب و هوا و برخی داروها و … می تواند نظم قاعدگی را بهم بزند.


عفونت قارچی واژن چیست؟
علت بروز عفونت قارچی واژن نوعی قارچ است. بیش از 90 درصد از عفونت های قارچی واژن توسط گونه ای قارچ که کاندیدا آلبیکنس نامیده می شود بروز می کند. این قارچ می تواند بدون علائم و نشانه های خاص در واژن مادران سالم نمایان شود. در حقیقت، این قارچ در 20 تا 50 درصد واژن زنان وجود دارد. از میان رفتن تعادل مخمر و باکتری باعث بروز عفونت در واژن خواهد شد.

عفونت رحم و تاخیر در پریود

علائم و نشانه های بروز عفونت قارچی واژن چیست؟
علائم و نشانه های عفونت قارچی واژن عبارتند از :

ترشحات واژنی که معمولا سفید و خاکستری رنگ، بی بو و غلیظ هستند.
خارش شدید واژن
دردناک شدن رابطه جنسی
سوزش ادرار
متورم، دردناک و قرمز شدن واژن

علت بروز عفونت قارچی واژن چیست؟
عفونت قارچی واژن زمانی بروز می کند که قارچ وارد واژن شده یا تعادل میان قارچ و باکتری ها از میان برود. به عنوان مثال، وقتی باکتری های طبیعی و محافط توسط آنتی بیوتیک ها یا داروهای ضد فشار خون از بین می روند، مخمر می تواند با حمله به بافت های واژن آن را عفونی کند. عفونت واژن می تواند در زنانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن مصرف می کنند یا شیمی درمانی می شوند نیز بروز کند.

سایر عواملی که احتمال بروز عفونت قارچی واژن را افزایش می دهند عبارتند از:

دیابت
بارداری
داروهای خوراکی ضد بارداری
استفاده کردن از اسپری های خوشبو کننده واژن
بانوان سرطانی و دیابتی که شیمی درمانی شده و داروهای مختلف مثل استروئید مصرف می کنند بیش از دیگران در معرض ابتلا به این نوع عفونت قرار دارند. خطر بروز عفونت قارچی واژن در بانوان باردار و افرادی که داروهای ضد بارداری خوراکی مصرف می کنند نیز بسیار زیاد است. مصرف آنتی بیوتیک ها نیز تعادل میان قارچ و باکتری های واژن را به هم ریخته و احتمال بروز عفونت را به شدت افزایش می دهد. پوشیدن لباس زیر پنبه ای که میزان رطوبت واژن را کم می کند احتمال بروز عفونت را کاهش می دهد.

روش های پیشگیری از بروز عفونت قارچی واژن
به دلیل این که این نوع عفونت در مادران سالم نیز بروز می کند، پیشگیری کردن از آن تقریبا غیر ممکن است. با این وجود، با اجرای توصیه های زیر می توان احتمال بروز این نوع عفونت را کاهش داد:

به تن کردن لباس زیر پنبه ای با هدف کنترل رطوبت واژن
عدم استفاده از خوشبو کننده های شیمیایی واژن
عدم استفاده از نوار بهداشتی و تامپون معطر و حاوی مواد شیمیایی خوشبو کننده
حمام کردن
عدم استفاده از دوش واژینال
مصرف مواد غذایی حاوی پروبیوتیک

عفونت قارچی واژن چگونه درمان می شود؟
برای درمان این نوع عفونت باید به پزشک متخصص زنان و زایمان یا ماما مراجعه کرد. در صورت بروز علائم و نشانه های مختلف مانند ترشحات سفید و خاکستری رنگ، خارش، سوزش، قرمز شدن، درد و … پزشک پیش از انتخاب نوع درمان و تجویز دارو باید از وجود عفونت قارچی واژن مطمئن شود. پزشک متخصص زنان و زایمان برای تشخیص دقیق تر، نمونه ای از ترشح واژن را به آزمایشگاه می فرستد تا از وجود قارچ اطمینان حاصل کند.

عفونت قارچی تنها با مصرف داروهای ضد قارچ درمان می شود. ترکیب دارو درمانی و درمان های هومیوپاتی برای کنترل و درمان عفونت قارچی واژن موثر هستند. داروهایی که برای خرید نیازی به نسخه پزشک ندارند، برای درمان هومئوپاتی این نوع عفونت ایده آل هستند.

درمان موضعی آنتی بیوتیک (پماد، شیاف و قرص) بدون نسخه تجویز می شود. زمان استفاده از داروها معمولاً یک تا سه روزه است و در 90 درصد موارد عفونت را درمان می کنند. برخی از داروهای موضعی عبارتند از:


کلوتریمازول
میکونازول

داروهای خوراکی که به صورت قرص یا کپسول در دسترس قرار دارند توسط پزشک تجویز می شوند. فلوکونازول دارویی است که اکثر قریب به اتفاق پزشکان آن را برای درمان این نوع عفونت تجویز می کنند. مصرف این نوع دارو عوارض جانبی زیر را به همراه دارد:


سردرد
درد غیر طبیعی
حالت تهوع

روش درمان عفونت قارچی واژن در بارداری
عفونت قارچی واژن در بارداری متداول است. مادران باردار بالافاصله پس از مشاهده علائم و نشانه های عفونت باید به پزشک مراجعه کنند تا داروهای مناسب (پماد و شیاف) دریافت کنند.

لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید. نظرات و سوالات شما بعد از تایید نمایش داده خواهد شد.

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج نام و لينک سايت مجاز است.

بیماری کاندیدیازیس یا عفونت قارچی بیماری شایعی در بین زنان است که به احتمال زیاد حداقل یک بار در زندگی هر زنی رخ می دهد. این بیماری در اثر رشد بیش از حد مخمری به نام کاندیدا آلبیکنس که به طور طبیعی در همه ما اتفاق می افتد، ایجاد می شود. هنگامی که قارچ در واژن بیش از حد رشد کند باعث عفونت قارچی واژن می شود.


 

علائم عفونت کاندیدیازیس عبارتند از خارش، سوزش و ترشحات واژن. غشاء مخاطی مادگی ممکن است دچار قرمزی و زخم کوچک شود. درد شکم و تب به علائم این عفونت مربوط نمی شود و اگر این علائم را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید. دلیل شروع این عفونت مشخص نیست اما به عنوان مثال آنتی بیوتیک، بارداری و استفاده از لباس های تنگ می تواند باعث شروع این عفونت شود. همچنین لباس هایی که جنس آن ها پلاستیکی است نیز مانع رسیدن هوا به بدن می شود و باعث عفونت می شود. این عفونت می تواند از مقعد به واژن منتقل شود بنابراین در هنگام استفاده از دستمال توالت همیشه از جلو به عقب تمیز کنید.

از آن جایی که علائم این عفونت مانند بیماری های زیادی از قبیل بیماری های مقاربتی است، قرص باید با نظر پزشک مصرف شود به خصوص اگر بار اولی است که دچار این عفونت می شوید. همچنین خانم های زیر 16 سال و بالای 60 سال با مشاهده این علائم باید به پزشک مراجعه کنند.


 

عفونت رحم و تاخیر در پریود

برای درمان عفونت واژن قرص های خوراکی و شیاف های واژن تجویز می شود. شیاف های واژن باید یک تا سه روز مصرف شوند (حتی در دوران پریودی). کرم های مختلفی مشکل خارش از بین می برد. التهاب و ترشحات خمیری بدون علائم نیازی به درمان ندارند.

می توانید با رعایت بهداشت شخصی و مصرف رژیم غذایی کم کالری خود درمانی کنید. پدهای پریودی که مانع از رسیدن هوا به بدن می شوند، شلوارهای تنگ و لباس زیر پلاستیکی نپوشید و از مرطوب بودن محل جلوگیری کنید.


 

ممکن است کاندیدیازیس در دوران پریودی افزایش یابد. در این حالت، بهتر است از لباس زیر مناسب استفاده کنید و بهداشت شخصی را رعایت کنید. همچنین شستن قسمت پایین پشت و مالش آن مجاز نیست فقط سعی کنید از آب و مواد شوینده با pH کمتر از 7 استفاده کنید. شستن با آب به تنهایی بهترین حالت است.

در طول عفونت، سعی کنید از پدهای پریودی و شلوارهای تنگ استفاده نکنید زیرا مانع از رسیدن هوا به بدن می شوند و باعث رشد بیشتر قارچ می شوند. در طول عفونت قارچی و پریودی بهتر است از کاپ های مخصوص پریودی استفاده کنید. زیرا به قسمت انتهایی پشت اجازه نفس کشیدن می دهد و مانع از به هم خوردن تعادل رطوبتی می شود.

اگر عفونت داخلی است و قرص های مخصوص قارج را نتوان به صورت خوراکی مصرف کرد یا شیاف واژن همراه با قرص تجویز شد بهتر است شیاف را بعد از ظهرها استفاده کنید. در این حالت استفاده از تامپون و کاپ پریودی توصیه نمی شود اما پدهای پنبه ای تا زمانی که به بدن اجازه تنفس بدهند، مجاز هستند. عفونت قارچی می تواند در مردها نیز اتفاق بیفتد بنابراین اگر عفونت قارچی دارید به همسرتان توصیه کنید در طول نزدیکی جنسی از کاندوم استفاده کند.

عفونت رحم و تاخیر در پریود
عفونت رحم و تاخیر در پریود
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *