عفونت دندان آنتي بيوتيك

عفونت دندان آنتي بيوتيك
عفونت دندان آنتي بيوتيك

بيان مساله: در اغلب موارد استفاده از آنتي بيوتيك به منظور پروفيلاكسي در بيماراني كه سيستم دفاعي آنها تضعيف شده است، قبل از جراحي توصيه مي شود كه در اين صورت نفوذ و غلظت موثر آنتي بيوتيك در محل حفره دندان كشيده شده و محل جراحي به منظور جلوگيري از عفونت اهميت بسزايي دارد.هدف: مطالعه حاضر با هدف تعيين غلظت دو آنتي بيوتيك سفالكسين و آموكسي سيلين كه به طور شايع و به منظور پروفيلاكسي از آنها استفاده مي شود، در سرم خوني حفره دندانهاي كشيده شده انجام شد.روش بررسي: در اين مطالعه كه به روش مداخله اي انجام شد، 80 نفر از افراد سالم، از هر دو جنس (40 نفر مرد و 40 نفر زن) و در سنين مختلف كه براي كشيدن دندان به بخش جراحي دهان و فك و صورت دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران در فاصله زماني مهرماه تا دي ماه سال 1382 مراجعه كرده بوند، به صورت تصادفي انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. براي افراد يك گروه، 1 گرم آموكسي سيلين خوراكي (گروه اول) و براي گروه ديگر 1 گرم سفالكسين خوراكي (دو كپسول 500 ميلي گرم بصورت همزمان) تجويز شد (گروه دوم). بعد از گذشت زمانهاي 30، 60، 90، 120 و 180 دقيقه پس از مصرف دارو، خارج نمودن دندان انجام و از خون حفره آلوئول نمونه گيري شد. نمونه ها در آزمايشگاه ميكروب شناسي و طبق روشهاي استاندارد به منظور سنجش غلظت آنتي بيوتيك ها مورد ارزيابي قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوري شده با استفاده از آزمونهاي آماري Post-hoc, one way ANOVA از نوع Duncan مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفتند؛ P<0.05 به عنوان سطح معني داري در نظر گرفته شد.يافته ها: ميانگين حداكثر غلظت سرمي به دست آمده در گروه اول 10.1006 μg/ml، در زمان 120 دقيقه و در گروه دوم 41.5467 μg/ml، و در زمان 90 دقيقه پس از مصرف دارو بود. MIC محاسبه شده بر عليه استرپتوكوك سنگوئيس در گروه اول 1 μg/ml و در گروه دوم 2 μg/ml بود.نتيجه گيري: طبق يافته هاي اين تحقيق مشخص شد كه ميانگين حداكثر غلظت سرمي سفالكسين تقريبا 20 برابر MIC آن و آموكسي سيلين 10 برابر MIC اين دارو بود.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تلفن و دورنگار: 44265001 (9821+)

عفونت دندان آنتي بيوتيك

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

عفونت کردن دندان دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد. برای رفع عفونت دندان باید به دندانپزشک مراجعه و از درمان‌های دارویی استفاده کرد. قرص آموکسی سیلین (Amoxicillin) و قرص مترونیدازول (metronidazole) از انواع قرص عفونت دندان هستند که ممکن است در مواردی هم به صورت ترکیبی و هر هشت ساعت تجویز شوند.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که صبح از خواب بیدار شوید و در آینه با صورتی ورم کرده مواجه شوید. اگر چه ممکن است در ابتدا وحشت‌زده شوید اما به لطف پیشرفت علم دندانپزشکی جای نگرانی وجود ندارد، چرا که می‌توانید با مراجعه به نزدیکترین دندانپزشکی و معاینه شدن توسط دندانپزشک تحت درمان دارویی قرار بگیرید. عفونت دندان از مشکلاتی است که به دلایل مختلفی می‌تواند ایجاد شود. گاه تنها وجود کمی آلودگی کافی است تا ریشه دندان شما دچار آبسه شود. گاه این آبسه‌ها با دندان درد همراه هستند و گاهی هم بدون درد بوده و تنها ایجاد تورم می‌کنند. بنابراین چنانچه دندان درد شما به دلیل عفونت دندان یا عصب کشی دندان باشد باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و مشکل را رفع کنید.

عفونت دندان

معمولا تا زمانی که علت بروز عفونت دندان مشخص نشود نمی‌توان از درمان عفونت اطمینان خاطر پیدا کرد؛ چرا که اگر علت اصلی آن رفع نشود ممکن است دوباره عفونت دندان ایجاد شود. پزشک با معاینه دندان و گاها عکسبرداری از دندان می‌تواند به علت اصلی ایجاد این عارضه پی برده و راهکار مناسب را برای رفع آن اتخاذ کند. گاهی با وجود تلاش برای رعایت بهداشت دهان و دندان و به دلایل دیگر از جمله رژیم غذایی نامناسب، فرد دچار پوسیدگی دندان و نهایتا ایجاد عفونت دندان می‌شود. گاهی هم بر اثر ترمیم‌های ناقصی که قبلا صورت گرفته است ریشه دچار عفونت می‌شود. علت هر چیزی که باشد باید توسط پزشک درمان گردد. معمولا دندانپزشک در ابتدای امر برای رفع عفونت دارو تجویز می‌کند. در ادامه نمونه‌هایی از این داروها را معرفی خواهیم کرد. معرفی برخی از انواع قرص عفونت دندان

۱. قرص یا کپسول آموکسی سیلین

عفونت دندان آنتي بيوتيك

کپسول آموکسی‌ سیلین

آموکسی‌سیلین (Amoxicillin) دارویی نام آشناست که خیلی افراد حداقل یک بار در زندگی برای رفع عفونت‌هایی که گریبانگیرشان شده است از آن استفاده کرده‌اند. این دارو از داروهای خانواده پنی‌سیلین‌ها و یکی از مهمترین و پرمصرف‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی برای درمان عفونت است. آموکسی سیلین به منظور درمان طیف وسیعی از عفونت‌ها، درمان جوش‌های چرک‌دار و همچنین‌ درمان‌های دندانپزشکی بسیار پرکاربرد است. این دارو به صورت کپسول، قرص، شربت و سوسپانسیون موجود است. اخیرا قرص‌های جویدنی آموکسی سیلین هم به بازار آمده است. توصیه می‌شود میزان دقیق مصرف این دارو توسط پزشک تعیین شود اما به طور معمول برای عفونت‌های معمولی هر ۸ ساعت ۲۵۰ میلی‌گرم و یا هر ۱۲ ساعت ۵۰۰ میلی‌گرم از دارو مصرف می‌شود. درمان با این دارو نباید بیشتر از دو هفته به طول انجامد.

عوارض: عوارض کپسول آموکسی سیلین شامل ناراحتی‌های گوارشی، تهوع و استفراغ، اسهال و واکنش‌های حساسیتی، راش پوستی، احساس خستگی، زردی پوست، خشکی دهان، سرگیجه، سردرد و درد معده می‌باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

۲. قرص مترونیدازول

قرص مترونیدازول

قرص مترونیدازول (metronidazole) دارویی است که برای درمان طیف وسیعی از عفونت‌ها و به عنوان قرص عفونت دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. عفونت دستگاه تولید مثل، عفونت دستگاه گوارش، عفونت‌های پوستی، عفونت ادراری، عفونت واژن، عفونت دندان و… برخی از موارد مصرف این دارو هستند. توجه داشته باشید که اگر پیش از اتمام دارو، مصرف آن را قطع کنید، ممکن است علائمتان مجددا عود کند. گاه این دارو به صورت ترکیبی برای تسریع روند بهبودی به همراه آموکسی سیلین برای رفع عفونت دندان استفاده می‌شود. توصیه می‌شود میزان دقیق مصرف داروی مترونیدازول توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول این دارو به صورت یک قرص هر ۸ ساعت تجویز می‌شود. برای پیشگیری از ناراحتی معده، بهتر است این دارو را به همراه غذا و یا یک لیوان پر آب و یا شیر مصرف نمود. توجه داشته باشید که اگر بیماری خاصی دارید و یا در دوران بارداری و شیردهی به نوزادتان به سر می‌برید و یا حتی قصد باردار شدن را دارید قبل از اینکه مصرف دارو را شروع کنید با پزشک یا دندانپزشک خود در این رابطه مشورت کنید.

عوارض: عوارض قرص مترونیدازول شامل سرگیجه، سردرد، اسهال، تهوع و استفراغ، درد معده، کاهش اشتها، یبوست و خشکی دهان می‌باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

گل میخک

علاوه بر استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت دندان می‌توان درد آن را با استفاده از خوراکی‌های موجود در قفسه‌های آشپزخانه کاهش داد. مزیت استفاده از روش‌های خانگی برای تسکین درد دندان بی‌عارضه بودن آن است. استفاده از داروهای گیاهی مثل روغن میخک می‌تواند به عنوان یک درمان خانگی و گیاهی در کاهش دندان درد موثر باشد.

 +  7  =  14 .hide-if-no-js {
display: none !important;
}

تقریباً همه افراد برای یکبار در زندگی آبسه یا به بیان بهتر عفونت دندان را تجربه کرده‌اند. عموماً پس از عفونت دندان همه افراد آنتی بیوتیک یا چرک خشکن مصرف میکنند.

جای این پرسش است که آیا به غیر از آنتی بیوتیک‌ها برای رفع درد عفونت دندان روش‌های دیگر هم وجود دارد؟ یا این سوال که کار ساز ترین چرک خشک کن جهت درمان آبسه یا عفونت دندان کدام است؟

برای تشریح کلی دلیل عفونت دندان بهتر است گفته شود که رشد مستقیم باکتری ها از داخل اندودونتیک (فضای خمیری دندان) و یا پریودنتال (سطوح عمیق ریشه دندان) است که بر بافت‌های نرم و استخوان‌های صورت و گردن تأثیر می‌گذارد.

بیماری لثه یا حفره در ناحیه دندان دلیل اصلی ورود باکتری به ریشه دندان است و نتیجه آن آبسه دندان، دندان عفونی، پوسیدگی دندانی یا سایر عفونت های دندان خواهد بود. به بیان بهتر در صورت مبتلا شدن به بیماری لثه و یا حفره دندانی، احتمال ابتلا شخص به عفونت دندان بسیار افزایش می‌یابد و تنها با رعایت بهداشت دهان و دندان، می‌توان به سادگی از عفونت دندان جلوگیری کرد. توصیه می‌شود در طی روز حتماً ۲ بار دندان‌ها مسواک شود و در صورت نمایان شدن اعلائم عفونت دندان حتماً به دنداپزشک مراجعه شود.عفونت دندان آنتي بيوتيك

جهت معرفی قرص برای عفونت دندان به اینجا مراجعه کنید.

عارضه دندان درد، نشانه‌های متفاوتی دارد، جالب است بدانید که حتی علت برخی از دندان درد‌ها دندان نیست، بعضاً عارضه‌های دیگر همچون سردرد میگرنی، درد عضلانی، سینوزیت و حتی در موارد نادر سکته قلبی هم می‌توانند نقش دندان درد را بازی کنند.

خواص وکارایی انواع داروهای مناسب برای درمان عفونت دندان به شرح ذیل است:

اغلباً بعد از کشیدن دندان‌ها به خصوص دندان‌های عقل که در فک پائین هستند، مصرف استامینوفن بهترین روش برای کنترل درد بشمار می‌رود. با توجه به اینکه استامینوفن در بین داروهای ضد درد مختلف عوارض به نسبت کمتری دارد، توصیه می‌شود از این دارو جهت کنترل درد عفونت دندان استفاده شود.

یکی از قرص‌های مسکن و پرمصرف جهت دندان درد ایبوپروفن است؛ شایان به ذکر است که بیمارانی که دچار خونریزی یا مشکلات قلبی هستند نباید قرص ایبوپروفن را مصرف کنند، این قرص با ظاهر ژلاتینی کپسولی نیز وجود دارد که در ایران با نام  ژلوفن می‌شود که جذب گوارشی راحت‌تری را نسبت به نوع قرصی آن دارد.

ژلوفن از  جمله مسکن‌های غیرکورتونی است. این مسکن موارد استفاده بسیاری دارد. برای بهبود درد دندان معمولاً از ژلوفن استفاده می‌شود.

از دیگر مسکن‌های قوی درد دندان نوافن است، که ترکیبی از ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین تولید شده است. هر چند تأثیر این داروی ترکیبی برای بهبود درد دندان مشهود است، اما باید گفت که در مصرف آن باید احتیاط بیشتری داشت، چرا که احتمال می‌رود آلرژی یا عوارض ناخواسته با افزایش تعداد ترکیب های دارو افزایش پیدا کند.

یکی از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مفنامیک اسید است، این دارو جهت تسکین دردهایی همانند درد دندان، دردهای عضلانی، دردهای ناشی از قاعدگی، سردرد و… استفاده می‌شود و نتیجه آن فقط کاهش درد و است و تاثیری در درمان بیماری نخواهد داشت.

آنتی بیوتیک به تنهایی کمکی برای کاهش دندان درد نخواهد داشت، آموکسی‌سیلین از همین دسته آنتی بیوتیک‌ها بشمار می‌‌رود که تأثیری در کاهش درد ندارد، اما در مواقع تورم و تب ممکن است در کنترل علایم با کاهش فشار بافتی کمک کننده باشد.

از دیگر داروهایی که جهت دندان درد مصرف می‌شود دیکلوفناک است، که به صورت قرص یا شیاف در داروخانه‌ها موجود است.

5  +   =  14 .hide-if-no-js {
display: none !important;
}

عفونت دندان آنتي بيوتيك
عفونت دندان آنتي بيوتيك
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *