عفونت ادراری چیست

عفونت ادراری چیست
عفونت ادراری چیست

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

عفونت ادراری در زنان بسیار شایع‌تر از مردان است. از هر دو زن تقریبا یک نفرشان در طول زندگی حداقل یک‌بار به عفونت ادراری مبتلا می‌شود. عده‌ی زیادی از زنان نیز به‌طور مداوم با این بیماری دست‌به‌گریبان‌اند. بد نیست بدانید یکی از فواید نوشیدن آبلیمو و عسل قبل از صبحانه، کاهش احتمال ابتلا به عفونت ادراری است. در ادامه با ما همراه باشید تا با علل، علائم و راهکارهای درمان عفونت ادراری بیشتر آشنا شوید.عفونت ادراری چیست

همیشه گفته می‌شود که خودتان را بعد از توالت از سمت جلو به عقب پاک کنید تا به عفونت ادراری مبتلا نشوید، زیرا پیشاب‌راه (مجرایی که ادرار را از مثانه به خارج از بدن هدایت می‌کند) در نزدیکی مقعد قرار دارد و مقعد نیز جایگاه باکتری‌های منتقله از روده‌ی بزرگ مانند ای‌کولای است که درصورت پاک‌کردن بدن از سمت عقب به‌ جلو موجب آلوده‌سازی پیشاب‌راه خواهند شد. چنانچه باکتری‌های نواحی مقعد به‌سمت پیشاب‌راه رانده شوند، به مثانه ورود خواهند کرد و درصورت درمان‌نشدن به عفونت کلیه منجر خواهند شد. زنان بیشتر از مردان در معرض عفونت ادراری قرار دارند، زیرا پیشاب‌راه یا مجرای خروج ادرار در زنان کوتاه‌تر است و همین کوتاهی موجب می‌شود که باکتر‌ی‌ها سریع‌تر به مثانه راه پیدا کنند. رابطه‌ی جنسی نیز می‌تواند موجب عفونت مجاری ادراری شود.

چنانچه مشکوک به عفونت ادراری هستید، در اسرع‌وقت به پزشک مراجعه کنید. احتمالا باید آزمایش ادرار بدهید تا معلوم شود که آیا در ادرارتان باکتری‌های مولد عفونت ادراری وجود دارند یا خیر. درصورت تشخیص عفونت ادراری برای‌تان آنتی بیوتیک تجویز خواهد شد. یادتان باشد که آب خیلی زیادی بنوشید و حتی اگر احساس بهبودی کردید، دوره‌ی مصرف دارو را قطع نکنید. پزشک معالج شاید داروی مسکّن نیز برای کاهش درد تجویز کند، اما از کیسه‌ی آب‌گرم هم می‌توانید استفاده کنید.

از هر پنج زن تقریبا یک نفرشان در طول زندگی بیش از یک‌بار به عفونت ادراری مبتلا می‌شود و عده‌ای نیز دائما با این بیماری دست‌به‌گریبان‌اند. در بسیاری موارد، باکتری‌ها از انواع و نژادهای مختلفی موجب ایجاد عفونت می‌شوند. برخی انواع باکتری‌ها نیز می‌توانند با حمله به سلول‌های بدن و تشکیل اجتماعات باکتریایی در برابر حملات سیستم ایمنی و آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شوند. این عوامل دردسرساز همچنین قادرند با خروج از سلول دوباره به سلول‌های بدن حمله کنند و درنهایت به مجموعه‌ای از باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها با توانایی حملات چندباره تبدیل شوند.

برخی از زنان بنابه دلایل ژنتیکی مستعد ابتلا به عفونت ادراری هستند و برخی دیگر به‌علت ناهنجاری‌های ساختاری مجاری ادراری نسبت به ابتلا به این بیماری مستعدترند. زنان مبتلا به دیابت نیز بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به عفونت ادراری قرار دارند،‌ زیرا سیستم ایمنی این افراد در مقابله با عفونت‌هایی مانند عفونت ادراری ضعیف‌تر است. عوامل دیگری که احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند، عبارت‌اند از بارداری، اِم اِس و هر عامل دیگری که روی جریان ادرار تأثیر بگذارد، مانند سنگ کلیه، سکته و آسیب نخاعی.

چنانچه سه یا بیش از سه‌بار در سال به عفونت ادراری مبتلا می‌شوید، حتما باید در پی درمان جدی باشید. برخی از راهکارهای درمانی رایج در این مورد عبارت‌اند از:

دقت داشته باشید که مصرف خودسرانه‌ی آنتی‌بیوتیک به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود و هرگونه مصرف آنتی‌بیوتیک حتما باید تحت نظر پزشک باشد.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

مترجم گروه دانش و سلامت روزنامه‌ی جام جم. دانش آموخته‌ی ادبیات انگلیسی. علاقه‌مند به نقد روانکاوانه. بی‌نهایت عاشق نقاشی.

با سلام
مطالبی که گفتید بسیار مفید فایده بود ولی من واقعا چندین بار مبتلا شدم و هر چقدر به پزشک مراجعه نمکنم بعد از طول دوره دوباره باز عفونت به سراغم میاد وواقعا اذیت میشم .
باتشکر

خواص خوراکی ها

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

آخرین مطالب

راهنمای جامع راه اندازی سایت در ۵ مرحله

اسهال صبحگاهی؛ علت، روش‌های پیشگیری و درمان آن

آموزش ماساژ کف دست به روش صحیح و اصولی

اورژانس اجتماعی و همه چیز دربارهٔ خدمات و مأموریت‌های آن

عفونت ادراری چیست

درمان خشکی بینی با ۵ روش مؤثر خانگی

ترین های جهان

ثروتمندترین سلبریتی های جهان و میزان دارایی خالص آنها

بهترین فیلم های تاریخ سینما که حداقل یک بار باید ببینید

بهترین فیلم های تاریخی جهان که حقیقت را به شما نمایش می‌دهند

مرگ‌بارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می‌گیرند

عجیب ترین قوانین دنیا که با شنیدن آن‌ها بهت‌زده خواهید شد

بهترین فیلم های ترسناک دنیا که دلهره و ترس را به جان‌تان می‌اندازند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

آرشیو موضوعی وبسایت

شما در حال حاضر اینجا هستید :

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

عفونت ادراری چیست

سلامت کودکان

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

عفونت ادراری زمانی رخ می دهد که میکروب ها، سیستمی که ادرار را به خارج از بدن دفع می کنند – کلیه ها، مثانه، و لوله هایی که به آنها متصل می شوند – را دچار عفونت می کنند. همه افراد ممکن است به عفونت ادراری مبتلا شوند ولی این بیماری بین زنان بیشتر شایع می باشد.  برای اطلاعات بیشتر درباره علل و علائم عفونت ادراری و چگونگی تشخیص و درمان آن، با این مقاله از راستینه همراه شوید.

 

حدود نیمی از زنان در طول زندگی خود دچار عفونت ادراری یا UTI خواهند شد. عفونت مثانه شایع است و معمولا اگر به سرعت درمان شود خطری ندارد. اما اگر عفونت به کلیه ها گسترش پیدا کند، می تواند بیماری های جدی تری را در پی داشته باشد.

 

اکثر عفونت های ادراری عفونت مثانه هستند. علائم این بیماری عبارتند از:

 

عفونت مثانه درمان نشده می تواند به کلیه ها گسترش یابد. علائم آن عبارتند از:

 

در صورتی که علائم عفونت دستگاه ادراری را مشاهده کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. عفونت مثانه به طور کلی در شمار بیماری های اورژانس پزشکی محسوب نمی شود، اما برخی افراد بیشتر در معرض خطر عوارض هستند. این افراد شامل زنان باردار، افراد مسن، و مردان، و همچنین افراد مبتلا به دیابت، مشکلات کلیوی، و یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیف شده دارند، می باشد.

 

اگرچه سوزش در هنگام ادرار کردن نشانه ای از عفونت ادراری است، این مشکل می تواند نشانه ای از عفونت قارچی واژن و یا برخی از بیماری های مقاربتی دیگر نیز باشد (STD ها). این بیماری ها عبارتند از: کلامیدیا، سوزاک و تریکومونیاز. تست های آزمایشگاهی ساده ای وجود دارند که تمایز عفونت ادراری از بیماری های مقاربتی را نشان می دهند. سیستیت بینابینی بسیاری از علائم مشابه عفونت دستگاه ادراری را دارد. این مشکل هم می تواند در مردان و هم زنان رخ دهد و می تواند بعد از یک عفونت ادراری شروع شود. در عین حال انجام سیستوسکوپی، یک لوله باریک و دوربین دار که وارد مثانه می شود، می تواند به پزشکان در تشخیص این بیماری کند.

 

چیزهایی هست که می تواند ماه عسل شما را خراب کند مانند عفونت ادراری. اما این مشکل شایع است و نام مختص به خود را دارد تحت عنوان، “عفونت مثانه ماه عسل.” دلیل این است که فعالیت جنسی می تواند باکتری ها را به مجرای ادرار وارد کند. البته، مشکل به زیاد بودن ارتباط جنسی محدود نمی شود. برخی از زنان تقریبا در هر زمان که رابطه جنسی دارند دچار عفونت مثانه می شوند. به ویژه زنانی که از دستگاه برای کنترل بارداری استفاده می کنند بیشتر آسیب پذیر هستند.

 

گاهی اوقات، عفونت ادراری بدون علائمی که ذکر شد رخ می دهد. یک فرد ممکن است هیچ عوارضی نداشته باشد. با این حال، آزمایش ادرار وجود باکتری را نشان می دهد. این نوع عفونت تحت عنوان باکتریوری بدون علامت شناخته شده است. در بسیاری از موارد، هیچ درمانی نیاز نیست. اما زنان باردار، برخی از کودکان، و دریافت کنندگان پیوند کلیه باید برای جلوگیری از عفونت کلیه درمان شوند.

 

عفونت ادراری چیست

خطر اصلی در ارتباط با عفونت ادراری درمان نشده این است که عفونت ممکن است از مثانه به هر دو کلیه گسترش یابد. هنگامی که باکتری ها به کلیه ها حمله می کنند، آنها باعث آسیبی خواهند شد که به طور دائم عملکرد کلیه را کاهش می دهد. در افرادی که مشکلات کلیوی دارند، عفونت ادراری می تواند خطر ابتلا به نارسایی کلیه را افزایش دهد. همچنین احتمال کمی وجود دارد که عفونت به جریان خون وارد شود و به سایر اندام های دیگر گسترش یابد.

 

انواع بسیاری از باکتری ها در روده ها و ناحیه تناسلی زندگی می کنند، اما در مورد سیستم ادرار اینگونه نیست. در واقع، ادرار استریل است. بنابراین، هنگامی که باکتری سرگردانی، همچون ای کولای (E.coli) به طور تصادفی به سیستم ادراری وارد می شود، می تواند عفونت ادراری شروع شود. به طور معمول، باکتری از مجرای ادرار به سمت مثانه حرکت می کند، جایی که عفونت می تواند باقی بماند. زنان نسبت به مردان حساس تر هستند، احتمالا بدین دلیل که مجرای پیشاب در زنان کوتاه تر است.

 

عفونت ادراری در زنان فعال از نظر جنسی شایع تر است. عوامل دیگری که ممکن است خطر را افزایش دهد عبارتند از:

مردان بسیار کمتر از زنان به عفونت ادراری دچار می شوند. هنگامی که این مشکل در مردان رخ می دهد، اغلب مربوط به یکی دیگر از بیماری های زمینه ای، مانند سنگ کلیه یا بزرگ شدن پروستات است.

 

اولین گام در تشخیص عفونت ادراری معمولا آزمایش ساده به نام آزمایش ادرار است. این آزمایش به دنبال باکتری و همچنین تعداد غیر طبیعی سلول های سفید و قرمز خون است. آزمون نواری نتایج فوری را فراهم می آورد. علاوه براین پزشک شما ممکن است ادرار را به منظور کشت برای تایید نوع باکتری به آزمایشگاه ارسال کند. کیت های تست خانگی می توانند به تشخیص عفونت ادراری کمک کنند، اما ۱۰۰٪ دقیق نیستند. مطمئن شوید پزشک شما نتایج و علائم را مرور می کند.

 

آنتی بیوتیک های تجویزی تقریبا همیشه عفونت ادراری را درمان نمی کنند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است به شما توصیه کند مقدار زیادی مایعات مصرف کنید و مثانه را به منظور تار و مار کردن باکتری ها به طور مکرر تخلیه کنید. عفونت های کلیه اغلب می توانند با آنتی بیوتیک خوراکی نیز درمان شوند. اما عفونت های شدید کلیوی ممکن است نیاز به مراقبت در بیمارستان، از جمله دوره آنتی بیوتیک داخل وریدی داشته باشند.

 

برخی از زنان مستعد ابتلا به عفونت ادراری به صورت مکرر هستند. اگر شما سه بار یا بیشتر در سال دچار عفونت ادراری می شوید، با پزشک خود در مورد چگونگی پیشگیری یا به حداقل رساندن این عفونت مشورت کنید. گزینه هایی که پیش روی شماست ممکن است عبارتند از:

 

یک داروی بدون نسخه به نام فنازوپیریدین می تواند به کاهش درد، سوزش، و آزردگی شما کمک کند. همچنین نیاز شما به ادرار مکرر را کنترل می کند.اما این مسئله را در نظر داشته باشید که این دارو تنها بر روی علائم شما تاثیرگذار است و عفونت را درمان نمی کند. بنابراین هنوز هم نیاز به مراجعه به پزشک دارید تا مطمئن شوید که برای مبارزه با باکتری ها که باعث عفونت ادراری شده اند درمان شده اید. همچنین، یکی از عوارض جانبی شایع برای عفونت ادراری تغییر رنگ ادرار به قرمز، نارنجی یا تیره شدن ادرار است.

 

افراد مبتلا به دیابت به چند دلیل نسبت به عفونت ادراری آسیب پذیرتر هستند. اول اینکه سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است. دوم، قند خون بالا می تواند به ادرار نشت کند و رشد باکتری را افزایش دهد. همچنین، آسیب عصبی مربوط به دیابت می تواند مانع تخلیه کامل مثانه شود. افراد مبتلا به دیابت با مشاهده اولین نشانه این بیماری باید با پزشک خود مشورت کنند.

 

در دوران بارداری، عوامل متعددی وجود دارند که افزایش خطر ابتلا به عفونت ادراری، به خصوص عفونت کلیه را تشدید می کنند. هورمون ها باعث تغییرات در دستگاه ادراری می شوند، و رحم ممکن است بر حالب یا مثانه و یا هر دو فشار وارد کند، این مسئله گذشتن ادرار از کلیه ها به مثانه و دفع شدن را دشوارتر می کند. عفونت ادراری درمان نشده می تواند در زایمان زودرس نقش داشته باشد، بنابراین خانم های باردار در صورتی که مشکوک به عفونت ادراری هستند، حتما به پزشک خود اطلاع دهند.

 

استروژن دارای اثر حفاظتی در دستگاه ادراری است، اما سطح این هورمون به طور قابل توجهی در دوران یائسگی کاهش می یابد. سطوح پایین استروژن می تواند رشد باکتری را در مهبل (واژن) و یا مجرای ادرار راحت تر کند. به همین دلیل، زنان ممکن است پس از یائسگی بیشتر در معرض خطر عفونت ادراری قرار گیرند.

 

بستری شدن در بیمارستان می تواند شما را در معرض خطر عفونت ادراری قرار دهد، به خصوص اگر نیاز به استفاده از یک کاتتر (میل جراحی بول) داشته باشید. کاتتر لوله نازکی است که به مجرای ادرار برای دفع ادرار از بدن متصل میشود. باکتری ها می توانند از طریق کاتتر وارد شوند و به مثانه برسند. این مسئله اغلب اوقات مشکلی برای افراد مسن است که نیاز به بستری شدن طولانی مدت در بیمارستان دارند و یا دروه ای طولانی در مراکز مراقبت زندگی می کنند.

 

عفونت ادراری در شمار عفونت های شایع در سالمندان است. اما ممکن است علائم این بیماری از الگوی معمول پیروی نکنند. اضطراب، هذیان و یا دیگر تغییرات رفتاری ممکن است تنها نشانه عفونت ادراری در زنان و مردان سالمند باشد. این گروه سنی در نتیجه عفونت ادراری بیشتر احتمال می رود که به عوارض جدی مبتلا شوند.

 

نوزادان گاهی اوقات دچار عفونت ادراری می شوند، اما احساس خود را نمی توانند بیان کنند. برخی از علائم عفونت ادراری در نوزادان عبارتند از:

حدود ۱٪ از پسران و ۳٪ از دختران حدود سن ۱۱ سالگی دچار عفونت ادراری می شوند. این مشکل شامل برخی از کودکانی می شود که بارها و بارها تخلیه ادرار خود را به تاخیر می اندازند. عضلات آنها بعد از تخلیه کامل مثانه ممکن است به اندازه کافی شل نشوند و همه باکتری ها را دفع نکند. تخلیه منظم ادرار و نوشیدن مقدار زیادی مایعات می تواند کمک کننده باشد. تعداد کمی از کودکان مشکلی ساختاری که مانع جریان ادرار و یا امکان برگشت ادرار از مثانه به کلیه ها که تحریک کننده عفونت مزمن کلیه هستند را دارند. این مشکل می تواند آسیب به کلیه را در پی داشته باشد.

 

در طول آموزش رفتن به توالت به کودکان مشکلات زیادی پیش روست. حتی بچه هایی که به خوبی تسلط دارند ادرار خود را کنترل کنند گاهی اوقات ممکن است برگشتی وجود داشته باشد. بچه های دیگر ممکن است در زمان آموزش به عنوان راهی برای اعتراض در برابر این فرایند فریاد بکشند یا گریه کنند. این ها معمولا نشانه های عفونت ادراری نیستند.

 

در اینجا استراتژی های مختلفی برای کاهش خطر ابتلا به عفونت ادراری ذکر شده اند از جمله:

 

شاید مادرتان به شما گفته باشد که آب زغال اخته عفونت ادراری را درمان می کند. او تقریبا درست می گوید. برخی مطالعات نشان می دهند که آب زغال اخته می تواند از عفونت ادراری جلوگیری کند اما عفونت را درمان نمی کند و در زنان جوان و میانسال موثر تر است. زغال اخته حاوی ماده ای است که مانع از چسبیدن باکتری ای کولای به دیواره های مثانه می شود. اگر طعم و مزه آب زغال اخته را دوست ندارید، کپسول یا قرص نیز می توانند کارساز باشند. افراد مبتلا به سابقه سنگ کلیه ابتدا باید با پزشک مشورت کنند.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منبع تصاویر 

سلامت جنسی

سلامت عمومی

پوست و مو

سلامت عمومی

اطلاعات دارویی

اعتیاد به سیگار و مواد مخدر

اطلاعات دارویی

اطلاعات دارویی

اطلاعات دارویی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

گردآوری- نبض ما

مجرای ادراری به راهی گفته می شود که ادرار به واسطه ی آن از کلیه ها به خارج از بدن انتقال داده می شود. ادرار در کلیه تولید می شود و سپس از لوله های باریکی عبور کرده و در مثانه ذخیره می گردد. زمانیکه مثانه پر می شود، شما احساس میکنید که باید ادرار خود را تخلیه نمایید. ادرار از شکافی با نام “مجرای پیشاب” از بدن شما خارج می شود.

ادرار معمولاً فاقد باکتری است. مجاری ادراری زمانی عفونت می کنند که باکتری ها به داخل مثانه راه پیدا می کنند. از آنجایی که مجرای پیشاب خانم ها نسبت به آقایون کوتاهتر است، باکتری ها خیلی راحت تر می توانند به داخل مثانه راه یافته و سبب ایجاد عفونت شوند.عفونت ادراری چیست

از جمله شایع ترین انواع عفونت ادراری، عفونت مثانه است که به آن التهاب مثانه یا (Cystitis) اطلاق می شود. اگر عفونت صرفاً بر روی مجاری ایجاد شده باشد، به آن التهاب مجاری ادراری یا (Urethritis) گفته می شود. اگر کلیه دچار عفونت شود، به آن عفونت کلیوی یا (Pyelonephritis) می گویند.

عفونت ادراری بر اثر ورود باکتری به محیط مثانه رخ می‌دهد. این باکتری‌ها با ورود به مجرای ادراری و مثانه، به جداره آن حمله می‌کنند و باعث قرمزی، التهاب و واکنش در دستگاه ادراری تحتانی می‌شوند. اولین واکنش التهابی، تکرر ادرار و سوزش است.

البته در دستگاه ادراری بعضی بیماران باکتری وجود دارد، ولی اصلا علائم واضحی ندارند و به طور اتفاقی و در آزمایش‌های کلینیکی شاهد بالا رفتن باکتری در اوره هستیم، اما علائم به تکرر ادرار و سوزش ختم نمی‌شود، بلکه با رشد سریع باکتری‌ها، درد زیر شکم یا پهلوها، دفع قطره‌قطره ادرار، احساس پر بودن مثانه، بوی بد ادرار، خون در مثانه یا تیره‌شدن رنگ ادرار نیز به دیگر نشانه‌ها اضافه خواهد شد.

خون در ادرار را باید جدی گرفت. این علامت، نشانه آن است که مخاط دستگاه ادراری در حال خونریزی است و جداره عروق ظریف آسیب دیده‌اند، اما رنگ و نوع خونریزی نیز می‌تواند نشان دهد محل خونریزی کجا بوده است.

اگر خونریزی از قسمت فوقانی باشد خونریزی پررنگ خواهد بود. این نوع خونریزی‌ها ممکن است به دلیل وجود سنگ کلیه باشد، ولی در این موارد هیچ‌گاه خونریزی لخته‌ای نخواهیم دید. عفونت‌های داخل مثانه و پیشابراه یا وجود تومور در دستگاه ادراری تحتانی، موجب خــونریــزی لختــه‌ای به رنـگ روشن مـی‌شود.

خونریزی همیشه با چشم مسلح قابـل رویت نیسـت و گاهی فقط در آزمایش ادراری و زیر میکروسکوپ دیده می‌شود. خونریزی می‌تواند به دلایل دیگری از جمله بالا بودن کلسیم در ادرار، اسیداوریک زیاد و کریستال اوری باشد.

بیشتر عفونت‌ها به دستگاه ادراری تحتانی محدود می‌شود. عفونت پیشابراه اوتریت، عفونت مثانه سیستیت و عفونت کلیه پیلونفریت نام دارد. در عفونت دستگاه ادراری تحتانی دو عضو یعنی پیشابراه و مثانه درگیرند که گاه کلیه‌ها نیز درگیر می‌شوند. اگر درمان مناسب انجام نشود باکتری‌ها به نقاط فوقانی دستگاه ادراری تجاوز می‌کنند.

این بیماری مسری نیست و شما نمی توانید آن را از کس دیگری بگیرید. در اکثر موارد بیماری به دلیل مشکلات کلیوی و اختلالات مربوط به مثانه ایجاد می شود. عفونت ادراری در خانم های جوانی که دارای شرایط زیر هستند شایع تر است:

این بیماری عموماً با یک آزمایش ساده ی ادرار قابل تشخیص است. یک لیوان به شما داده می شود و از شما می خواهند که ادرار خود را درون آن بریزید. نمونه ی ادرار شما به آزمایشگاه انتقال داده می شود و آنجا از روی باکتری های موجود در آن تست به عمل می آید.

اگر شما از نظر جنسی ارتباط دارید، ممکن است پزشک تشخیص دهد که این علائم مربوط به بیماری های دیگری نظیر بیماری های جنسی مانند: کالامیدیا و یا تبخال تناسلی باشند که متعاقباً آزمایش های لازم در آن زمینه را انجام خواهد داد.

درمان عفونت‌ ادراری به صورت دارویی است. بیشتر مواقع با یک دوره کوتاه درمانی مشکل بیمار برطرف می‌شود. ولی در موارد عودکننده که دلیل مشخصی هم برای عود پیدا نمی‌کنیم، به درمان آنتی‌بیوتیک طولانی‌مدت نیاز است. گاه لازم می‌شود تا یک ماه،شش ماه یا حتی دو سال درمان ادامه یابد. حتی گاهی نیز درمان آنتی‌بیوتیک آنقدر ادامه می‌یابد که بیماری به درمان مقاوم می‌شود. در این حالت لازم است داروها تغییر کند.

عفونت‌ ادراری به درمان نیاز دارد، ولی هر بیمار باید مواردی را رعایت کند؛ یعنی مصرف مایعات روزانه را بالا ببرد. بهتر است این مقدار شش تا هشت لیوان باشد. عصاره زغال اخته مانع پیوستن باکتری‌ها به دیواره مثانه می‌شود و اگر به طور مکرر مصرف شود، احتمال عود را کاهش خواهد داد.

البته این عصاره‌ها به صورت قرص‌های خوراکی در داروخانه‌ها وجود دارند. بسیاری از بیماران برای رهایی از عود مکرر ممکن است با مواد ضدعفونی‌کننده مجاری را شست‌وشو دهند که این کار به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است باعث تحریک بشود. بنابراین توصیه می‌کنیم همه کسانی که مبتلا به هر نوع عفونت ادراری هستند چه ساده و چه عودکننده به پزشک مراجعه کنند تا درمان مناسبی برایشان اتخاذ شود.

– سعی کنید مصرف مایعات را زیاد کنید تا زودبه‌زود به دستشویی بروید. سعی کنید با مصرف کافی آب هر ۲۰ دقیقه یک بار به دستشویی بروید تا عفونت های موجود در دستگاه ادراری تان خارج شود.

– حمام بروید و از دوش آب داغ استفاده کنید .اگر چه این روش از نظر پزشکان و محققان علوم پزشکی ثابت نشده است، اما بسیاری از افراد مبتلا به عفونت ادراری بعد از حمام آب داغ احساس کاهش خارش و سوزش و درد را اعلام می کنند.

– مصرف مرکبات و غذاهای حاوی ویتامین ث را فراموش نکنید. این نوع مواد به دلیل داشتن خاصیت اسیدی، بسیاری از عفونت های دستگاه ادراری را از بین می برند.

۱۳ دلیل وجود خون در ادرار + درمان

جراح کلیه و مجاری ادراری و تناسلی ، ناباروری مردان

پزشک ها متخصص مرتبط

علت پر ادراری در زنان و مردان

آیا بی اختیاری ادراری قابل درمان است؟

درمان پروستات با حنا و عسل

علل و درمان خانگی سوزش ادرار

علائم ورم پروستات در مردان

روش های تشخیص هرپس تناسلی یا HSV

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

عفونت ادراری چیست

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

با سلام با لارجر باکس ممکنه بعد از یک سال ۱_۲ سانت اضافه بشه یا نشه اعمال جراحی مربوط به بزرگ کردن آلت در ایران خوب انجام نمیشه و در آمریکا و اروپا انجام میشه


حدود نیمی از زنان در طول زندگی خود، دچار عفونت دستگاه ادراری (Urinary Tract Infection)  می شوند.




عفونت ادراری چیست



هنگامی که یک میکروب، دستگاه ادراری را آلوده کند، این عفونت رخ می دهد. دستگاه ادراری شامل کلیه ها، مثانه و لوله هایی به نام میزنای (حالب) است که رابط بین کلیه و مثانه هستند.

 

عفونت مثانه بیشتر از بقیه قسمت های دستگاه ادراری شایع است و اگر فورا درمان شود، مشکلی را در بر نخواهد داشت. اما اگر این عفونت به کلیه ها انتشار یابد، می تواند باعث بروز بیماری های جدی تری شود.

 

علائم عفونت مثانه

– درد و احساس سوزش هنگام ادرار کردن

– زود به زود به دستشویی رفتن

– درد قسمت پایین شکم

– ادرار کدر و یا یا بوی بد

برخی افراد مبتلا به این عفونت نیز ممکن است علامتی نداشته باشند.

 

علائم عفونت کلیه

– درد دو طرف کمر

– تب و لرز

– تهوع و استفراغ

 

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر شما دارای علائم عفونت ادراری که در بالا ذکر شد، هستید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

عفونت مثانه در افراد زیر عوارض زیادی دارد:

زنان باردار، افراد مسن، مردان، افراد مبتلا به دیابت، افراد دارای مشکلات کلیوی و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده است.


عفونت ادراری مخفی


یک فرد ممکن است هیچ گونه علامتی را نداشته باشد، اما دارای این عفونت باشد.

انجام آزمایش ادرار، وجود و یا عدم وجود میکروب را نشان می دهد.

در بسیاری از موارد، هیچ درمانی لازم نیست.

اما زنان باردار، بعضی بچه ها و گیرندگان پیوند کلیه باید درمان شوند تا از عفونت کلیه جلوگیری گردد.

 

چگونه عفونت ادراری آغاز می شود؟

انواع باکتری ها در روده و ناحیه تناسلی زندگی می کنند، اما این باکتری ها در دستگاه ادراری نیستند. در واقع ادرار، استریل است.

بنابراین هنگامی که یک باکتری مانند اشرشیاکلی، به طور تصادفی وارد دستگاه ادراری می شود، عفونت ادراری آغاز می شود.

مثانه، جایی است که باکتری می تواند در آنجا مدتی بماند.

زنان به دلیل کوتاه بودن پیشابراه، نسبت به بروز این عفونت حساس‌ترند.عفونت ادراری چیست

 

عفونت ادراری عود کننده

بسیاری از زنان در طول زندگی چندین بار به عفونت ادراری دچار می شوند.

اگر شما در سال سه بار یا بیشتر دچار این عفونت شدید، درباره این که چگونه می توانید تعداد این عفونت ها را کم کنید، با پزشک صحبت کنید.

پزشک راه های جلوگیری و یا کم کردن این عفونت را به شما خواهد گفت.

 

عفونت ادراری در مردان

مردان بسیار کمتر دچار این عفونت می شوند. اما هنگامی که این عفونت در مردان رخ دهد، غالبا با سایر مشکلات مانند سنگ کلیه و بزرگ شدن پروستات همراه است.

 

افراد در معرض خطر

– این عفونت در زنانی که خیلی رابطه جنسی دارند، شایع تر است.

– افرادی که مایعات به اندازه کافی نمی نوشند.

– افردی که غالبا در وان حمام می نشینند.

– افرادی که ادرار خود را نگه می دارند.

– افرادی که دارای سنگ کلیه هستند.


عوارض عفونت ادراری


عفونت می تواند از مثانه به یک و یا هر دو کلیه انتشار یابد.

هنگامی که باکتری به کلیه ها حمله کند، کلیه ها تخریب می شوند تا جایی که عملکرد خود را در تصفیه مواد زائد کاهش می دهند.

افرادی که دچار بیماری کلیوی باشند، خطر کاهش عملکرد کلیه ها در آنها بیشتر است.

ممکن است عفونت وارد جریان خون شود و به دیگر اعضای بدن انتشار یابد.

 

تشخیص عفونت ادراری

با آزمایش ادرار می توان عفونت ادراری را تشخیص داد.

برای تشخیص نوع باکتری، کشت ادرار در آزمایشگاه لازم است.

 

درمان عفونت ادراری

برای درمان عفونت ادراری، مصرف آنتی بیوتیک لازم است.

پزشک توصیه می کند که مرتبا مایعات زیادی بنوشید و به دستشویی بروید تا اگر باکتری در مثانه جمع شده باشد با ادرار خارج شود.

برخی افرادی که عفونت های جدی کلیه دارند، باید در بیمارستان بستری شوند و باید آنتی بیوتیک داخل وریدی به آنها تزریق شود.

مریم سجادپور

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

عفونت ادراری؛ علل و درمان آن

عفونت ادراری در کودکان

درمان عفونت ادراری

توصیه های تغذیه ای در عفونت مجاری ادراری

 

فیلم های مرتبط:

اختلالات ادراری

سنگ کلیه

عفونت ادراری چیست
عفونت ادراری چیست
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *