شربت ضد سرفه قوی کودکان

خواص دارویی و گیاهی

اخیراً محققان تأثیر عسل و شربت سینه را روی کودکانی که دچار سرماخوردگی و سرفه هستند مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیدند که عسل بهتر از شربت سینه، سرفه‌ی کودکان را درمان می‌کند.

آیا فرزندتان سرماخورده و مدام سرفه می‌کند؟ آیا از شربتی که از داروخانه گرفته‌اید ناامید شده‌اید؟ در این صورت به سراغ عسل بروید. زیرا محققان آمریکایی ثابت کرده‌اند که عسل برای تسکین سرفه‌ی کودکان بسیار مؤثرتر از دارو است.

دکتر ایان پل و همکارانش در دانشگاه پنسیلوانیا، 15 کودک که دچار سرماخوردگی بودند را تحت نظر گرفتند. این کودکان مدام سرفه می‌کردند به طوری که سرفه مداوم مانع از خواب آن‌ها شده بود. محققان این کودکان را به سه گروه تقسیم کردند و به گروه اول هر شب قبل از خواب یک قاشق عسل دادند، به گروه دوم یک قاشق شربت سینه و به گروه سوم هیچ دارویی داده نشد. محققان دریافتند که عسل بهتر و مؤثرتر از هر دارویی عمل می‌کند. آن‌ها مشاهده کردند کودکانی که قبل از خواب یک قاشق عسل خورده‌اند کمتر سرفه كرده و خواب راحت‌تری داشتند.

سؤال اینجاست که چرا عسل تا این اندازه مفید است؟ محققان در پاسخ به این سؤال می‌گویند: «عسل سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و مواد ضدمیکروب است و به همین دلیل می‌تواند سرفه را درمان کند.»

میزان مصرف برای کودکان

شربت ضد سرفه قوی کودکان

برای کودکان بین 2 تا 5 سال: نصف قاشق چای‌خوری

برای کودکان 6 تا 11 سال: یک قاشق چای‌خوری

برای بچه های بزرگ‌تر از 11 سال: دو قاشق چای‌خوری عسل

البته روشن است که کودکان عسل را راحت‌تر از شربت‌های تلخ و بد مزه خواهند پذیرفت به خاطر اینکه با طعم شیرینی از سرفه خداحافظی خواهند کرد.

همه ما عارضه سرفه کردن را تجربه کرده ایم و همیشه از دست آنها مخصوصا در مواقعی که شدت می گیرد گلایه مند بوده ایم زیرا آسایشمان را بر هم می زنند. ما در این مقاله از بخش سلامت نشریه آرگا به معرفی انواع شربت ضد سرفه و تاثیرات و عوارض آن پرداخته ایم.

سرفه ها بسته به فصل و حال شخص بیمار متفاوت هستند و به همین طبع دلایل مختلفی هم می توانند داشته باشند. اما اکثریت سرفه ها که ناشی از سرماخوردگی و حساسیت های فصلی می باشد و با استفاده از انواع شربت ضد سرفه موجود در بازار که برای راحتی در دسترس عموم قرار گرفته است می توان آنها را درمان کرد.

واکنش ریه ها در برابر تحریک و محافظت از سیستم تنفسی منجر به رخ دادن سرفه می شود. سرفه سبب تمیز شدن راه های هوایی از ذرات گرد و غبار و آلوده کننده می باشد و اگر در هنگام مواجه با این عوامل سرفه نکنیم، ورود ترشحات راه های هوایی و موادی که از حلق به سمت ریه می روند باعث ایجاد عفونت در بدن می شود.

شربت ضد سرفه قوی کودکان

رفلکس سرفه به علل مختلفی رخ می دهد که به همین جهت درمان های مختلفی را هم در پی دارد و ما در ادامه به شرح این موارد پرداخته ایم:

عده ای به محض سرفه کردن سر خود به خوردن شربت ضد سرفه اقدام می کنند و مطلع نیستند که بسیاری از سرفه ها یا نیازی به دارو ندارند  و یا با دارو رفع نمی شوند و نوع سرفه و حالت خشک و خلط دار بودن آن در مصرف شربت ضد سرفه بسیار مهم است. انواع مختلفی از شربت ضد سرفه وجود دارد اما می توان آن ها را به شش دسته عمده تقسیم بندی نمود.

ما انواع شربت های ضد سرفه را به شش گروه عمده به شرح زیر دسته بندی و تقسیم کرده ایم:

تمام داروها از عوارض جانبی برخوردار هستند و شربت های ضد سرفه هم از این مقوله جدا نیستند و کودکان در این دسته جز حساس ترین افراد قرار می گیرند که حدالامکان نباید از این داروها استفاده کنند و در صورت استفاده برای کودکان زیر شش سال حتما باید با نظر و تجویز پزشک صورت بگیرد. سالمندان نیز جز گروه های پر خطر هستند چون به همراه این دارو ها، داروهای دیگری مصرف می کنند و امکان تداخل دارویی وجود دارد. در افراد دیابتی نیز این داروها باید با احتیاط مصرف شود چون این داروها حاوی شیرین کننده های قندی هستند. در مصرف داروها با شربت های ضد سرفه به طور همزمان باید دقت کرد چون با برخی داروها تداخلات دارویی دارند. از عوارض داروهای ضد سرفه گیجی و خواب آلودگی و تهوع و استفراغ است و معمولا چند روز بعد از مصرف این داروها سرفه ها تسکین پیدا می کنند. اما اگر رفته رفته حتی با مصرف شربت ضد سرفه نه تنها سرفه ها رو بهبودی نرفت و به خلط خونی و درد قفسه سینه همراه شد، حتما باید نزد پزشک رفت.

به طور کلی تا می توانید سر خود از هیچ دارویی استفاده نکنید و در صورتی که مجبور به مصرف بدون تجویز شدید حتما بروشور داخل جعبه را مطالعه کنید و از دستورالعمل استفاده آن آگاه شوید.

منبع : آرگا



تفریحات آبی و جشنواره‌های خرید با تور دبی


آشنایی با چایامانگالارام مجسمه بودایی غول پیکر به خواب فرو رفته!





با انواع مدل مبلمان 219 آشنا شوید




نشانی شما منتشر نخواهد شد.








خانه

موبایل

 15 درمان خانگی برای سرفه بچه ها

هیچ چیز برای والدین ناراحت‌کننده‌تر از شنیدن صدای سرفه بچه‌ها هنگام شب نیست. این مشکل معمولا پدر و مادرها را نگران می‌کند؛ طوری که حاضرند هر کاری انجام دهند تا هرچه زودتر سلامت کوچولویشان را ببینند اما در واقع سرفه رفلاکس طبیعی بدن است که به دلیل تحریک مژه‌های برونش و دستگاه تنفس، تحریک و توسط اعصاب مرکزی و تحریک دیافراگم ایجاد می‌شود. توسط سرفه، مقدار زیادی ترشحات خارج می‌شود تا راه هوایی باز شده و تنفس راحت‌تر انجام شود. سرفه بر اثر مکانیسم تحریک گاهی خفیف و گاهی شدید است اما علت سرفه هرچه باشد راه‌های درمانی خاصی برای آن وجود دارد که والدین باید به آن توجه کنند. از زبان دکتر اکبر کوشانفر، متخصص کودکان و استاد دانشگاه  علوم پزشکی شهید بهشتی به تشریح علل گوناگون سرفه در کودکان و راه‌های درمان آن را می‌خوانید.شربت ضد سرفه قوی کودکان

سرفه خروسکیفرزندتان با گرفتگی بینی به خواب می‌رود اما فقط چند ساعت می‌تواند بخوابد چون ناگهان با صدای سرفه‌ای شبیه خروس از خواب بیدار می‌شود. علت چیست:   خروسک. این سرفه‌ها معمولا به دلیل التهاب و تورم در قسمت پایین راه تنفسی، حلق، ‌نای و حنجره و معمولا بین کودکان 6 ماه تا 3 سال اتفاق می‌افتد زیرا این کودکان مسیرهای تنفسی باریک‌تری دارند. این مشکل معمولا دلیل ویروسی دارد. این سرفه‌ها معمولا طی روز بهتر می‌شود اما شب‌ها دوباره برمی‌گردد. در این حالت خشونت در صدای کودک به وضوح مشخص است. خروسک می‌تواند والدین را نگران کند اما در  مواقع می‌توان علائم آن را برطرف کرد.

به راهکارهای شماره 1، 2، 4، 5، 7، 8 و13 مراجعه کنید.

سرفه خشک شبانهکوچولوی شما در طول زمستان مدام سرفه خشک می‌کند و این مشکل شب‌ها تشدید می‌شود. علت چیست:  آسم و سرماخوردگی. در آسم راه‌های هوایی تنگ شده و ریه ملتهب می‌شود که همین، ترشح اضافه ایجاد می‌کند. اگرچه والدین فکر می‌کنند که خس‌خس سینه علامت اولیه آسم است اما سرفه‌های خشک شبانه اغلب بارزترین علامت کودک است. از علائم دیگر می‌توان به سرفه همراه با ورزش، آلرژی،‌ سرماخوردگی  یا هوای سرد اشاره کرد. سرفه آسمي زماني بايد مدنظر قرار گيرد که سرفه پايدار (مزمن) به وسيله سرما يا فعاليت تشديد شده يا در شب‌ها بدتر شود.به راهکارهای شماره 1، 2، 3، 6، 7، 8، 9 و12 مراجعه کنید.

سرفه همراه با خس‌خسکودک شما چند روزی است سرما خورده و حالا سرفه‌اش صدادار است. به نظر می‌رسد سریع نفس می‌کشد و تحریک‌پذیر شده است. علت چیست:  برونشیت. برونشیت اصطلاحی است كه به التهاب لوله‌های نایژه‌ای اطلاق می‌شود. زمانی كه این معابر تحریك می‌شوند موكوس ترشح می‌كنند كه باعث ایجاد سرفه می‌شود تا معابر هوایی پاك شود. در عفونت برونش، کودک وقتی آب دهانش را قورت می‌دهد با ترشحات همراه است و تنفس برایش سخت است. گاهی اوقات علت بیماری میکروب‌ها هستند که معمولا با تب و سرفه شدید همراه است. در کودکان کمتر از 4 سال می‌توان انتظار گوش درد هم داشت و در افراد 4 سال به بالا سینوزیت ایجاد می‌شود که تبدیل به سینوزیت برونشی می‌شود.به راهکارهای شماره 1، 2، 7، 8  و 9 مراجعه کنید.

سرفه قطاریفرزند شما یک هفته است سرما خورده و گاهی اوقات بیش از 2 ثانیه پياپي سرفه می‌کند و همین باعث ایجاد مشکل در تنفس او می‌شود. علت چیست:   سیاه سرفه. علت این بیماری نوعی باکتری است که با حمله به راه‌های تنفسی در راه‌های هوایی ایجاد التهاب شدید می‌کند. معمولا به دنبال یک حمله شدید سرفه (که حتی می‌تواند یک دقیقه طول بکشد) کودک یک دم‌ صدادار انجام می‌دهد که به اصطلاح به آن Whoop  می‌گویند که به دلیل ورود هوا به داخل حنجره متورم ایجاد می‌شود. در این بیماری، علائم سرماخوردگی مانند تب، آبریزش بینی و درد مشاهده می‌شود.به راهکارهای شماره 1، 3، 7، 8، 1 و11 مراجعه کنید.

سرفه‌های خلط‌داروقتی فرزندتان سرفه می‌کند، همراه با خلط‌ است. علاوه بر این، آبریزش بینی، گلودرد،‌ اشک ریزش و بی‌اشتهایی هم کودک را آزار می‌دهد. علت چیست: سرماخوردگی، سینوزیت و التهاب ریه. کودکان مبتلا به سرماخوردگی یا التهاب ریه معمولا سرفه می‌کنند که می‌تواند در بدترین شرایط یک تا 2 هفته طول بکشد. از آنجايي که کودکان سیستم ایمنی ضعیفی دارند در اثر تماس با ویروس‌ها مدام بیمار می‌شوند و گاهی برخی خانواده‌ها می‌گویند فرزندشان در سال 3 تا 4 بار دچار سرماخوردگی می‌شود. از آنجا که سرفه‌های کودکان خلط‌دار است، نباید آنها را سرکوب کرد زیرا باقی ماندن ترشحات ممکن است انسداد مجاری هوایی را در پی داشته باشد.به راهکارهای شماره 1، 7، 8، 9، 1، 12 و13 مراجعه کنید.

سرفه مزمنکوچولوی‌ شما از 1 روز است که سرماخورده اما سرفه‌هایش بهبود پیدا نمی‌کند. علت چیست:  سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی می‌تواند یک هفته طول بکشد؛ به خصوص اگر کودک سرماخوردگی قبلی نداشته باشد. آسم، آلرژی یا عفونت‌های مزمن در سینوس‌ها یا مسیر تنفسی می‌توانند باعث سرفه‌های مزمن شوند.به راهکارهای شماره 1، 2، 6، 7، 8، 9، 12، 13 و 15 مراجعه کنید.

سرفه همراه با استفراغفرزندتان آنقدر سرفه می‌کند که درنهایت به استفراغ منجر می‌شود. علت چیست:  سرماخوردگی یا آسم. سرفه زیاد کودکان باعث تحریک حلق می‌شود و بازتاب آن استفراغ است. خلط بیش از حد در معده باعث تحریک و حالت تهوع می‌شود که در شب اتفاق می‌افتد و معمولا این دلیل نگران‌کننده نیست مگر اینکه استفراغ متوقف نشود.به راهکارهای شماره 1، 2، 4، 6، 7، 8 و13 مراجعه کنید.

 

سرفه به همراه تبفرزندتان چند روزی است که علائم سرماخوردگی دارد اما همچنان تب دارد و سرفه می‌کند. علت چیست: سرماخوردگی معمولی، آنفلوآنزا. سرفه کودک به همراه تب و آبریزش بینی احتمالا سرماخوردگی معمولی است، اما سرفه به همراه تب 39 درجه سانتی‌گراد یا بالاتر گاهی اوقات سینه پهلو است، به ویژه هنگامی که تنفس تند و ضعیف باشد.به راهکارهای شماره 1، 3، 4، 7، 8، 13 و14 مراجعه کنید.

راهکار شماره 1مراجعه به پزشکدر تمام موارد سرفه باید علت آن مشخص شود، بنابراین مراجعه به پزشک اولین و مهم‌ترین راهکار است. برخی والدین بدون هیچ اطلاع و آگاهی‌اي اقدام به خوددرمانی برای کودکان‌شان می‌کنند که این بزرگ‌ترین اشتباه است زیرا حتی مصرف استامینوفن هم نباید بدون تجویز پزشک و بدون توجه به وزن و سن کودک باشد. حتی قاشق و پیمانه‌ای که با آن به کودک دارو داده می‌شود بسیار اهمیت دارد. بنابراین قبل از هر اقدامی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

راهکار شماره 2استفاده از بخور گرمدر سرفه خشک باید از بخور آب گرم به مدت 5/1 تا 2 ساعت در یک آپارتمان 1 متری استفاده کرد زیرا هوای خشک ممکن است ایجاد سرفه کند. اگر از این زمان از بخور استفاده شود باعث به وجود آمدن مایت‌ها می‌شود و خود ایجاد حساسیت می‌کند. شاید برای بخور از حوله استفاده کنید اما نباید آن را مستقیم روی پوست کودک قرار دهید. استفاده‌ از بخور فواید زیادی‌ دارد و موجب‌ رفع‌ گرفتگی‌ بینی، مرطوب‌ شدن‌ مجاری‌ تنفسی‌ و بهبود سرفه‌های‌ خشک‌ و همچنین‌ تسهیل‌ خروج‌ خلط‌ می‌‌شود. اگر دستگاه‌ بخور ندارید، می‌‌توانید یک‌ ظرف‌ آب‌ را روی‌ شعله‌ بگذارید تا به‌ جوش‌ آید.

راهکار شماره 3استامینوفن به نوزاد زیر 3 ماه بدون اجازه پزشک استامینوفن ندهید. مقدار مصرف مناسب کودک بر اساس وزن او تجویز می‌شود نه سنش. مصرف استامینوفن در کودکان بالای ۲ ماه ایمن است اما مقدار مصرف باید توسط پزشک تعیین شود، زیرا اثرات زیانبخشی را به همراه دارد. در سرفه خشک و سرفه همراه با تب، معمولا با تجویز پزشک استامینوفن یا ایبوپروفن تجویز می‌شود.

راهکار شماره4خوردن عسلیکی از مواد غذایی که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد، عسل است. این ماده مفید در کودکان یک سال به بالا راهکاري خوب برای تسکین سرفه است. می‌توان یک قاشق مرباخوری عسل را در نصف لیوان شیر حل کرد و روزی 2 بار آن را مصرف کرد. یکی دیگر از راه‌های مصرف عسل، حل کردن آن در چای و لیمو ترش است. تحقیقات متعدد نشان داده است این ماده غذایی با ارزش غذایی بالایی که دارد می‌تواند در تسکین سرفه و بازگرداندن انرژی از دست رفته کودک موثر باشد. این ماده غذایی پرارزش سبب ضدعفونی شدن راه‌های تنفسی می‌شود. پس از بهبود هم می‌توان شیرعسل را در بره غذایی کودک قرار داد.

 

راهکار شماره 5حمام گرمبهتر است كودكتان را براي 15 تا 2 دقيقه در حمام مرطوب نگه داريد و آب گرم را باز كنيد (دقت كنيد ممكن است هواي گرم به‌رغم رطوبت زياد، حال او را بدتر كند) يا او را به فضای بیرون از خانه ببريد. كافي است لباس گرم و كلاه به او بپوشانيد. آنچه كودك شما نياز دارد تنفس هواي سرد و مرطوب است. بهتر است او را به صورت قائم يا ايستاده نگه داريد، چون اين حالت به آسان شدن تنفس‌اش كمك مي‌كند.

 

  راهکار شماره 6آلرژن‌ها را حذف کنیدمواد شیمیایی موجود در تمیز کننده‌ها و ضدعفونی‌کننده‌های خانگی و نیز در خوشبوکننده‌های هوا می‌توانند مخاط گلو را اذیت کرده، سرفه را بدتر کنند و باعث سوزش چشم‌ها، گلو و دهان شوند. اگر علت سرفه‌ها ناشی از آسم یا حساسیت باشد برای بهبود فرزندتان نباید از مواد شیمیایی پاک‌کننده با بوی تند و زننده استفاده کنید بنابراین هر چیزی که باعث آلرژی کودک می‌شود باید حذف شود. این می‌تواند شامل برخی مواد غذایی نیز باشد.

راهکار شماره 7استراحت کردناصلی‌ترین درمان برای بسیاری از موارد سرفه که ناشی از بیماری‌های گوناگون از جمله سرماخوردگی، خروسک، سیاه سرفه و است، فقط و فقط استراحت است. معمولا یک هفته استراحت، هم باعث بهبود سریع کودک می‌شود و هم اگر عامل بیماری ویروس باشد از انتقال آن به دیگر کودکان جلوگیری می‌شود.

راهکار شماره 8مصرف مایعاتهمیشه برای درمان انواع سرفه بسیاری از مایعات تسکین‌دهنده هستند. از جمله این مایعات می‌توان به چای و شیر گرم اشاره کرد. علاوه بر این نباید از سوپ مرغ غافل شد. مصرف غذاهاى آبكى و گرم مانند سوپ مرغ، انواع آش‌ و سوپ‌هاى ساده همواره در طول بيمارى سرماخوردگى، سينه‌درد و سرفه ازجمله تجويزهاى پزشكان بوده است، در حال حاضر افزودن ادويه‌جات تند مانند فلفل، پودر سير يا خود سير و پودر كارى به اين غذاها نيز توصيه مي‌شود. اين تركيب به واقع يك اكسپكتورانت طبيعى محسوب مى‌شود زیرا هنگام سرفه‌هاى خلط‌دار اينگونه مواد اخلاط موجود در شش‌ها را كنده و سبب خروج آنها توسط سرفه مى‌شود. استفاده از هویج و گشنیز در سوپ نیز توصیه می‌شود چون این مواد آنتی‌اکسیدان دارند، می‌توانند به بهبود سریع کودک کمک کنند.

راهکار شماره 9مصرف آنتی‌بیوتیکآنتی‌بیوتیک‌ها، داروی کشنده باکتری‌ها هستند که در ۹۰ درصد از عفونت‌های مجاری تنفسی از جمله آنفلوآنزا موثر بوده و عفونت‌های سینوسی را بهبود می‌بخشند. از آنجا که آنتی‌بیوتیک‌ها بر ویروس‌ها بی‌اثرند، افتراق عامل به وجود آورنده بیماری توسط پزشک نقش مهمی در استفاده مؤثر از داروها و التیام بیماری‌ها دارد.

راهکار شماره 1استفاده از داروهای استروئیدیبرای جلوگیری از تورم و التهاب حنجره در سرفه‌هایی که اغلب  هستند، پزشك برای كودك داروهای استروئیدی یا كورتونی تجویز می‌كند تا كودك بتواند به راحتی نفس بكشد.

راهکار شماره 11مراجعه به بیمارستاندر سرفه‌های ناشی از سیاه سرفه یا سرفه‌های آلرژیک که کودک به صورت مداوم سرفه a ممکن است نیاز به اکسیژن درمانی باشد که به این ترتیب کودک باید به بیمارستان برده شود. در سرفه‌های ناشی از جسم خارجی نیز باید به سرعت به بیمارستان مراجعه شود.اصلی‌ترین درمان برای بسیاری از موارد سرفه که ناشی از بیماری‌های گوناگون از جمله سرماخوردگی، خروسک، سیاه سرفه و است، فقط و فقط استراحت است.

راهکار شماره 12استفاده از سرم شست‌وشودر سرفه‌های ناشی از سیاه سرفه یا سرفه‌های آلرژیک که کودک به صورت مداوم سرفه a ممکن است نیاز به اکسیژن درمانی باشد که به این ترتیب کودک باید به بیمارستان برده شود. در سرفه‌های ناشی از جسم خارجی نیز باید به سرعت به بیمارستان مراجعه شود.

 

 

 

 راهکار شماره 13شلغم بخوریدشلغم، گیاهی با ارزش غذایی بالاست و در درمان آسم و سرفه‌های خلط‌دار موثر بوده و  میکروب‌کش و ضد باکتری قوی‌اي است. در واقع شلغم اثر مفید و مؤثری در درمان بیماری‌های تنفسی دارد. از آنجا که ممکن است بچه‌ها از مزه شلغم خوش‌شان نیاید، والدین می‌توانند این ماده غذایی را داخل سوپ رنده کنند و آن را به فرزندشان بدهند.

راهکار شماره 14واکسن آنفلوآنزااز آنجا که کودکان 6 ماه تا 5 سال ایمنی ضعیفی دارند، می‌توان برای پیشگیری از آنفلوآنزا هر سال کودک را واکسینه کرد. خوشبختانه آنفلوآنزا واکسنی دارد که توسط سازمان جهانی بهداشت تایید می‌شود و با تزریق هر ساله آن می‌توان از این بیماری پیشگیری کرد.

راهکارشماره 15ویتامین‌های گروه Bكمبود ویتامین B12 هم گاهی منجر به سرفه‌های مزمن می‌شود. این ویتامین در تشكیل سلول‌های خونی و عملكرد بهینه سیستم مغز و اعصاب تاثیرگذار است. در افرادی كه مبتلا به كمبود این ویتامین هستند، سرفه‌های مزمن به دلیل ایجاد حساسیت زیاد در نایژه‌ها التهاب ایجاد می‌کند. میوه‌‌ها و سبزی‌های تازه از منابع غذایی سرشار از ویتامین‌های گروه B هستند.منبع:bartarinha.ir

 


برای داشتن بچه های سالم تر بخوانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

 

اکسپکتورانت

ضد سرفه

شربت ضد سرفه قوی کودکان

شربت ضد سرفه گیاهی کاف استاپ باریج تهیه شده از عشقه و عصاره آویشن قابل استفاده برای کودکان بالای ۱ سال ، دارای خاصی ضد سرفه و اکسپکتورانت ، محصول جدید باریج

مکانیسم پاکسازی طبیعی راههای هوایی در بدن انسان، بسیار حساس است. چنانچه میکروب یا مواد آزار دهنده وارد راههای هوایی شود، می تواند موجب التهاب در دستگاه تنفسی گردد. این التهاب منجر به افزایش تشکیل خلط در مسیر تنفسی شده و مژه ها قادر نخواهند بود این مقادیر اضافی خلط را به طور کامل از راه های هوایی بردارند و باعث ایجاد سرفه می شود. به علاوه چسبیدن ترشحات در دستگاه تنفس بستری مناسب برای تولیدمثل میکروب های مضر ایجاد می کند.

اسانس آویشن نه تنها اکسپکتورانت (خلط آور) و ضد سرفه گیاهی قوی است، بلکه نقش آنتی بیوتیکی نیز دارد.

عصاره برگ عشقه هم به عنوان یک اکسپکتورانت در بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی توام با سرفه های خلط دار (productive cough)  تایید شده  و دارای اثرات رقیق کننده خلط و گشادکننده راههای هوایی  است.

طی تحقیقات صورت گرفته، کودکان مبتلا به آسم خفیف کنترل نشده، علیرغم درمان منظم با داروهای استنشاقی، از اضافه کردن عصاره عشقه به درمان های رایج، سود زیادی می برند.

محققین به این نتیجه رسیده اند که ترکیب مواد موثر استخراج شده از آویشن و عشقه در درمان برونشیت حاد، آسم و تسکین سرفه های ناشی از سرماخوردگی از اثربخشی بی نظیری برخوردار است.

بر همین اساس شربت کاف استاپ باریج با فرمولاسیون خاص و اتکا به روشهای نوین داروسازی و نوآور در عصاره گیری و تهیه اسانس، طراحی و به بازار عرضه شد. شربت کاف استاپ، فاقدرنگ و طعم دهنده مصنوعی می باشد، میزان تیمول آن به گونه ای تنظیم شده است که ضمن دارا بودن خواص درمانی به خوبی مورد پذیرش شیرخواران و کودکان قرار گیرد و از این رو به عنوان شربت تسکین دهنده سرفه اطفال، گزینه مناسبی خواهد بود.

دستور مصرف این فراورده روزی ۳ مرتبه، هر بار طبق مقادیر بیان شده در جدول بروشور دارو و با استفاده از پیمانه مخصوص می باشد. مدت درمان به دوره بیماری و نظر پزشک معالج شما بستگی دارد.

 

آویشن (Thyme) به طور گسترده‌ای برای درمان بیماری‌های تنفسی به کار می‌رود. مطالعات In vitroنشان داده‌اند که اسانس آویشن  و تیمول دارای اثرات ضدقارچ در برابر Cryptococcus neoformans و گونه‌های Aspergillus،Saprolegnia  و Zygorhynchus و اثرات آنتی‌باکتریال در مقابل Salmonella typhimurium، ‌Staphylococcus aureus، Escherichia coli و چند باکتری دیگر است. به عنوان یک آنتی‌بیوتیک، اثر تیمول ۲۵ برابر فنول است و نسبت به آن سمیت کمتری دارد. همچنین نشان داده شده که عصاره آویشن دارای اثر شل‌کننده قوی روی حلقه‌های نای خوکچه هندی (اثر برونکودیلاتوری) است که در مقدار به کار رفته با اثر تئوفیلین قابل مقایسه است. غالباً اثر ضداسپاسم و ضدسرفه آویشن را به تیمول و کارواکرول موجود در آن نسبت می‌دهند. کارواکرول ممکن است مسئول اثر برونکودیلاتوری آویشن باشد.  در مطالعات In vitro فلاون‌ها و عصاره آویشن پاسخ به آگونیست‌های گیرنده‌های اختصاصی مانند استیل کولین، هیستامین و نوراپی نفرین  همچنین عواملی که فعالیت آنها به گیرنده اختصاصی نیاز ندارد (مانند کلرید باریوم) را مهار می‌کند.

در طب اطفال، فرآورده‌های حاوی برگ عشقه (ivy)  به علت داشتن اثرات اکسپکتورانت برای درمان سرفه در سرماخوردگی به کار می‌روند. در ۲ مطالعه مستقل باز غیر مداخله‌ای به منظور بررسی اثربخشی و ایمنی مصرف شربت و قطره حاوی عصاره عشقه در درمان سرفه و برونشیت، ۲۶۸ کودک زیر ۱۲ سال به مدت ۱۴ روز با یکی از دو فرآورده تحت درمان قرار گرفتند. تأثیر روی علائم مرتبط با سرفه بوسیله مقیاس درجه‌بندی کلامی مشخص شد. در پایان مطالعه، علائم اصلی رینیت، سرفه و خلط غلیظ در ۹۳، ۹۴.۲ و ۹۷.۷ درصد بیماران خفیف یا برطرف شده بود. تأثیر کلی به صورت خوب یا خیلی خوب در 5/96 درصد از بیماران گزارش شد. پذیرش و تحمل مصرف دارو در ۹۹ درصد (شربت) و ۱۰۰ درصد (قطره) بیماران خوب یا خیلی خوب بود. پنج عارضه جانبی طبقه بندی شده به عنوان خفیف و غیرجدی گزارش شد (۱.۹ درصد) که مربوط به سیستم گوارش بود. محققین نتیجه گرفتند عصاره عشقه به صورت شربت و قطره در درمان سرفه کودکان مؤثر و بی‌خطر است. عصاره خشک برگ عشقه به عنوان یک اکسپکتورانت در بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی توأم با سرفه‌های خلط دار (productive cough) تأیید شده و دارای اثرات رقیق‌کننده خلط و ضداسپاسم برونش است. در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور متقاطع تصادفی با کنترل دارونما، ۳۰ کودک (متوسط سن ۹.۰۷ سال، حداقل- حداکثر: ۶-۱۱) مبتلا به آسم آلرژیک پایدار خفیف با کنترل نسبی یا کنترل نشده علیرغم درمان طولانی  با ۴۰۰ میکروگرم معادل بودزوناید (budesonide) بررسی شدند. بعد از ۴ هفته run-in period، بیماران به مدت ۴ هفته عصاره خشک برگ عشقه یا پلاسبو را همراه با کورتیکوستروئید استنشاقی دریافت نمودند و قبل از هر بار تغییر درمان یک دوره  wash-outوجود داشت. بعد از هر دوره درمان؛ عملکرد ریه، نیتریک اکسید جزء به جزء بازدمی (FeNO)، pH هوای تغلیظ شده بازدمی (exhaled breath condensate pH) و کیفیت زندگی آنالیز گردید. بعد از درمان با عصاره خشک برگ عشقه، بهبود قابل توجه MEF75-25،  MEF25وVC مشاهده شد اما بعد از درمان با دارونما دیده نشد. این مطالعه نشان داد که کودکان مبتلا به آسم خفیف کنترل نشده علیرغم درمان منظم با کورتکوستروئید استنشاقی، از افزودن عصاره خشک برگ عشقه به درمان سود می‌برند.

به منظور بررسی اثربخشی و تحمل مصرف BronchipretSaft (ترکیب آویشن و برگ عشقه) در بیماران مبتلا به برونشیت حاد، در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور با کنترل دارونما، ۳۶۱ بیمار سرپایی مبتلا به برونشیت حاد (حداقل ۱۰ سرفه در روز، خلط برونشیال حداکثر ۲ روز قبل از ورود به مطالعه، نمره شدت برونشیت حداقل ۵) به مدت ۱۱ روز تحت درمان با ترکیب آویشن و برگ عشقه (n182) یا دارونما(n179)  3 نوبت در روز  هر بار به میزان 4/5 میلی‌لیتر قرار گرفتند. ویزیت بیماران روزهای 1، 4 و 1 صورت گرفت. اثربخشی درمان با شمارش تعداد سرفه‌های بیمار در روز، ارزیابی علائم مرتبط با بیماری و نمره شدت برونشیت بررسی شد. تحمل مصرف با پایش عوارض جانبی و اندازه‌گیری علائم حیاتی سنجیده شد. پیامد اولیه عبارت بود از تغییر در تعداد موارد سرفه طی روزهای 9-7. بر اساس نتایج این بررسی؛ نسبت به شروع مطالعه، در گروه ترکیب آویشن و برگ عشقه، متوسط کاهش سرفه در روزهای 9-7  برابر با 7/68 درصد و در گروه دارونما6/47 درصد بود(P

۳ بار در روز، هر بار طبق مقادیر بیان شده در جدول زیر  با استفاده از پیمانه مخصوص دارو یا مطابق دستور پزشک

کودکان سنین ۱ تا ۵ سال:

کودکان سنین ۶ تا ۱۱ سال:

۴.۳ میلی‌لیتر

۵.۴ میلی‌لیتر

روش مصرف: قبل از مصرف شربت را خوب تکان دهید. با استفاده از پیمانه مدرج همراه شربت، ۳ بار در روز (صبح، ظهر، شب) بدون آن­که آن­را رقیق نمایید یا با مقداری آب، شربت را مصرف نمائید. در صورت نیاز می‌توانید پس از مصرف شربت مقداری مایع ترجیحاً یک لیوان آب بنوشید. شربت را می‌توان همراه با غذا یا مایعات یا بدون توجه به زمان خوردن غذا مصرف نمود. اگر معده حساسی دارید، شربت را ترجیحاً بعد از غذا مصرف نمائید.

مدت مصرف: مدت درمان به دوره بیماری بستگی دارد. در صورت ادامه علائم بیش از یک هفته، بروز تنگی نفس، تب یا خلط چرکی یا خونی، فوراً با پزشک تماس بگیرید.

عصاره آويشن (Thymus vulgaris)

عشقه (Hedera helix)

مواد مؤثره:

تيمول، هدراکوزید C

شربت، ۶۰ ميلي‌ليتر همراه با پیمانه مدرج

بر اساس وجود حداقل ۰.۱۳ میلی‌گرم تیمول و کارواکرول در هر ميلي‌ليتر شربت

موارد منع مصرف:

عوارض جانبي:

در صورت بروز عوارض زیر، مصرف شربت را متوقف و در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک می‌تواند شدت عارضه و هر اقدام دیگری که لازم باشد را تعیین نماید. به طور ناشایع؛ شکایات گوارشی مانند دلپیچه، تهوع، استفراغ ممکن است رخ دهد. به طور نادر ممکن است واکنش‌های حساسیتی (آلرژیک) همراه با بثورات پوستی رخ دهد. واکنش‌های حساسیتی شامل تنگی نفس، کهیر و تورم صورت، دهان و یا حلق نیز ممکن است رخ دهد. با بروز اولین علائم  واکنش‌های حساسیتی، نباید مجدداً از شربت استفاده نمود.

نکات قابل توصيه:

شرکت داروسازی باریج اسانس، تولید کننده داروهای گیاهی و اولین شرکت دانش بنیان دارویی در کشور میباشد. این شرکت در سال ۱۳۷۱ با هدف بهبود و ارتقای سطح سلامت جامعه تاسیس گردید.

ادامه

آدرس کارخانه : کاشان مشهد اردهال

دفتر تهران : خیابان مرزداران – بین آریافر و سرسبز – پلاک ۷۸

تلفن کارخانه : ۴۰۰۲ (۰۸۶)

تلفن دفتر تهران : ۷۹۹۲ ۴۴۲۶ (۰۲۱)

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *