زمان مصرف قرص اورژانسی حاملگی

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

در سلامت ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ ۱۹ نظر 253,153 بازدید

روش جلوگیری از بارداری بصورت اضطراری به مجموعه ای از روشها و تکنیکهایی اطلاق می شود که در صورتی که نزدیکی بدون استفاده از یکی از راههای مطمئن پیشگیری از بارداری انجام شود و یا علیرغم استفاده از یک روش مشخص، اتفاقی مانند پاره شدن کاندوم و یا نظیر آن رخ دهد، می توان از آن استفاده کرد

البته  باید در نظر داشت که این روش به هیچ وجه از انتقال بیماریهای مقاربتی جلوگیری نمی کند. رایج ترین روش پیشگیری بصورت اضطراری، مصرف قرصهای معمولی خوراکی ضد بارداری HD است که به “قرص صبح روز بعد مشهور شده اند. البته این مناسبی نیست چون نیازی به صبر کردن تا صبح روز بعد نیست و بهتر است در اولین فرصت بعد از نزدیکی بدون محافظت، از این روش استفاده شود.

در چه مواقعی می توان یا باید از این روش استفاده کرد؟

زمان مصرف قرص اورژانسی حاملگی

موارد استفاده از این روش زمانی است که نزدیکی از طریق واژن صورت گیرد در حالیکه هیچ روش پیشگیری از بارداری استفاده نشده یا بطور ناصحیح و غیر کارآمد استفاده شده باشد.

این موقعیت ها می تواند شامل موارد زیر باشد: زمانی که علیرغم استفاده از کاندوم مردانه، در زمان ناسبی خارج شود یا پاره شود. زمانی که علیرغم استفاده از دیافراگم یا کلاهک دهانه رحم، بطور زودهنگام بیرون آید و یا بعد از نزدیکی بلافاصله خارج شود. مقاربت بعد از فراموش کردن اتفاقی یک قرص از دوره قرصهای جلوگیری از بارداری انجام شود. در صورت استفاده از روش تقویمی، محاسبه زمان تخمک گذاری بطور ناصحیح انجام شود و نزدیکی کامل در زمان باروری زن انجام شده باشد. بره استفاده از روش طبیعی یا انقطاع در نزدیکی با شکست مواجه شود.

روش اضطراری پیشگیری از بارداری چقدر موثر است؟

اثربخشی این روش به نحوه صحیح استفاده و بخصوص زمان مصرف قرصها بستگی دارد. این روش صد درصد موثر نیست، اما تقریبا در ۹۸% موارد از حاملگی پیشگیری می کند. یعنی از هر ۱۰۰ خانمی که از این روش برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند حدود ۲ نفر در طول یکسال حامله می شوند. اگرچند بار از این روش استفاده شود، تاثیر آن کمتر شده و احتمال بارداری بیشترمی شود. بنابراین این روش فقط برای موارداضطراری بکار می رود و نباید بطور مداوم، بعنوان یک روش پیشگیری بکار رود. بلکه پس از استفاده از این روش، فرد باید به پزشک یا مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده و پس از مشاوره، یکی از روشها را بصورت دائمی انتخاب کند.

زمان و نحوه مصرف آن چگونه است؟

باید در دو نوبت با فاصله ۱۲ ساعت هر بار ۲ قرص HD خورده شود. در واقع بعد از مقاربتی که احتمال بارداری دارد در اولین فرصت ۲ قرص خوراکی HD همراه با شیر یا آب زیاد مصرف می شود. باید دقت کرد که قرص نوبت اول در زمانی خورده شود که نوبت دوم را بتوان ۱۲ ساعت پس از آن مصرف کرد. مصرف نوبت اول را نباید بی دلیل به تاخیر انداخت، زیرا میزان تاثیر ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد.اگر قرص نوع LD در دسترس باشد،‌ باید در هرنوبت ۴ قرص مصرف کرد.نکته مهم: اگر بیش از ۷۲ ساعت (۳ روز) از مقاربت گذشته باشد، استفاده از روش اضطراری توصیه نمی شود و باید در این موارد با پزشک مشورت کرد.

عملکرد آن بر بدن به منظور پیشگیری از بارداری چیست؟

مصرف این قرصهای هورمونی با متوقف کردن تخمک گذاری یا تداخل در جایگزینی تخمک لقاح یافته در رحم می تواند مانع حاملگی شود. از آنجا که تخمک لقاح یافته ظرف مدت کودتاهی در قسمتی از رحم جایگزین می شود، زمان استفاده از این روش بسیار حائز اهمیت است. در واقع اگر عمل جایگزینی اتفاق افتاده باشد استفاده از این روش مانع از پیشرفت روند بارداری نشده و موجب بروز سقط نخواهد شد.

آیا مصرف بعضی از داروها ممکن است کارآیی این روش را کاهش دهد؟

بعضی از داروهایی که بطور کلی اثربخشی قرصهای ضدبارداری را کاهش می دهند ممکن است در کارآیی این روش نیز اختلال ایجاد کنند. برخی از این داروها عبارتند از ریفامپین (نوعی آنتی بیوتیک)، گریزوفولوین (داروی ضد قارچ خوراکی)، باربیتوراتها و برخی از داروهای ضد صرع.

چه مدت بعد از این روش باید پریود شوم؟

پس از مصرف هیچ علامت فوری که نشان دهد قرصها اثر کرده یا نکرده اند، وجود ندارد و فقط قاعدگی باید به موقع، چند روز زودتر یا دیرتر رخ دهد. اگر شروع قاعدگی، بیش از یک هفته به تاخیر افتد و یا هر مورد خاص دیگر وجود داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کرد. نکته مهم این است که اگر بعد از مصرف قرصها، دوباره مقاربتی انجام شود که احتمال بارداری در آن وجود داشته باشد، قرصهای قبلی خورده شده از بارداری مجدد جلوگیری نمی کنند.

آیا استفاده از این روش در دوران شیردهی بی خطر است؟

مقدار استروژن موجود در قرصهای ترکیبی ضد بارداری می تواند در مقدار و کیفیت شیر مادر تاثیر منفی داشته باشد. اما بنظر نمی رسد که استفاده کوتاه مدت آن این تاثیر را بگذارد. بعلاوه هورمون ترشح شده در شیر آثار طلوبی در شیرخوار نخواهد داشت.

در صورت استفاده از این روش چه زمانی نیاز به مراجعه به پزشک خواهم داشت؟

تاخیر در قاعدگی بیش از یک هفته. ادامه خونریزی نظم یا وجود دردهای کرامپی شکم بطور مداوم. درد شدید در ناحیه شکم یا لگن.احتمال بارداری. احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی.

قرصهایی ساخته شده اند که درصورتی که درعرض ۷۲ ساعت (سه روز) پس از مقاربت خورده شوند می توانند از بارداری جلوگیری کنند. این قرصها اصطلاحا به قرص صبح روز بعد (Morning after pill) معروف می باشند . این قرصها بعلت داشتن مقادیر زیاد هورمون ، اثر ضد بارداری خود را نشان می دهند . در صورتی که این قرصها بعد از مقاربت ، هر چه سریعتر خورده شوند(مخصوصا در ۲۴ ساعت اول) اثر بیشتری خواهند داشت.

 

امکان استفاده از قرصهای ضد بارداری دیگر در صورت عدم دسترسی به قرصهای “صبح روز بعد

می توان بعد از انجام مقاربت ، دو قرص اچ دی HD را باهم خورد و سپس ۱۲ ساعت بعد ، دوقرص. این چهار قرص حتما باید در عرض ۷۲ ساعت بعد از مقاربت خورده شوند . هرچه زودتر این قرصها خورده شوند، تاثیر آنها خواهد بود . عوارض جانبی این قرصها عبارتنداز: تهوع ، استفراغ ، سردرد ، حساس شدن پستانها ، سرگیجه ، احتباس مایعات در بدن و خونریزی های نظم . این عوارض جانبی معمولا بعداز یکی دو روز از بین خواهند رفت . با خوردن این قرصها همراه با غذا و یا مصرف داروهای ضد تهوع ، می توان از احساس تهوعی که خوردن این قرصها ایجاد میکند کم نمود . در صورتی که در عرض یکساعت که قرصها را مصرف نمودید ، استفراغ کردید ، باید دوباره قرصها را بخورید.* می توان از قرصهای ال دی LD هم استفاده نمود – اما باید در هر بار ۴ عدد قرص خورده شود (مجموعا هشت قرص خورده می شود).

 

مزایای استفاده از روش فوری جلوگیری ازبارداری کدامند؟

۱- می توان بعد از مقاربت از آن استفاده نمود

۲- استفاده از آنها آسان است

۳- از قرصهای معمولی جلوگیری از بارداری می توان استفاده کرد

۴- اشکالی در بارداری های آینده ایجاد نمی کند.

معایب استفاده از روش فوری جلوگیری ازبارداری کدامند؟

۱- دارای عوارض جانبی مثل تهوع می باشد

۲- باید حتما در طی ۷۲ ساعت بعد از مقاربت استفاده شود

۳- از بیماریهای عفونی مقاربتی مثل ایدز جلوگیری نمی کند

۴- از این روش فقط در موارد اورژانسی و اضطراری باید استفاده شود و نباید به طور دائمی از آن استفاده کرد

مصرف اولین دوز قرص ها در این روش حتما باید حداکثر در فاصله زمانی ۷۲ ساعت از تماس جنسی مشکوک صورت گیرد. اگر بیش از ۷۲ ساعت از زمان نزدیکی مشکوک نگذشته باشد، داوطلب می‌تواند با به کار بستن یکی از روش‌های زیر از حاملگی ناخواسته جلوگیری نماید:‌

۱- قرصHD ، دو عدد در اولین فرصت و دو عدد ۱۲ ساعت بعد‌ ‌

۲- قرصLD،  چهار عدد در اولین فرصت و چهار عدد ۱۲ ساعت بعد‌ ‌

۳- قرص تری‌فازیک، ۴ عدد قرص سفید در اولین فرصت و چهار عدد قرص سفید ۱۲ ساعت بعد (قرص‌های مرحله سوم)‌

زمان مصرف قرص اورژانسی حاملگی

 

هشدارها در زمان مصرف :‌

۱- بهتر است که قرص‌ها با شکم خالی خورده نشود.‌

۲- در صورت استفراغ کردن تا دو ساعت پس از استفاده از روش، خوردن مجدد قرص‌ها ضروری است.‌

۳- حداکثر دفعات مجاز استفاده از این روش در هر سیکل قاعدگی یک بار است. این روش باید در حداقل دفعات ممکن در طول دوران باروری استفاده گردد. مجاز بودن یک بار استفاده از این روش در هر دوره قاعدگی دلیلی بر تایید مصرف آن در هر دوره قاعدگی به عنوان روش پیشگیری از بارداری نیست.‌

۴- در صورت قاعده نشدن فرد در عرض ۳ هفته پس از مصرف روش اورژانسی پیشگیری از بارداری، باید، تست بارداری (ترجیحاً بتا اچ.سی.جی) در مورد وی انجام شود.‌

با توجه به اینکه این روش برای جنین خطرناک نیست، در صورت وقوع حاملگی، نیازی به سقط جنین نخواهد بود.

در بین داروهای پیشگیری از بارداری، لوونورژسترول از جمله داروهای بسیار موثر به شمار می‌رود.این دارو که نوعی پروژسترون مصنوعی به شمار می‌رود، با جلوگیری از ترشح گونادوتروپین‌های هیپوفیز قدامی، از تخمک‌گذاری جلوگیری می‌کند. به گزارش سلامت نیوز لوونورژسترول عنوان دارویی بسیار کارآمد در مورد پیشگیری فوری از بارداری است، اما با کوله‌باری اما و اگر که متاسفانه کمتر کسی در مورد این دارو اطلاعات لازم را دارد.

لوونورژسترول همچنین با تغییر در اندومتر رحم از جایگزینی تخم تشکیل شده در رحم نیز پیشگیری می‌کند و در حقیقیت با دو مکانیسم از وقوع بارداری پیشگیری می‌کند.

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در مورد مصرف داروهای ضدبارداری فوری، عدم اطلاع خانم‌ها از طرز صحیح مصرف این‌ گونه ترکیبات است و همین مشکل در بسیاری اوقات، سبب بروز بارداری‌های ناخواسته در افراد می‌شود.

داروی لوونورژسترول به شکل قرص و هر بسته ی آن دو تایی است. اولین دوز این دارو باید طی ۷۲ ساعت از مقاربت کنترل نشده، مصرف ‌شود. سپس ۱۲ ساعت بعد از مصرف اولین قرص، باید دومین قرص را میل کنید. در این صورت، تا حد زیادی احتمال بارداری را کاهش می‌دهید.

البته باید گفت که این دارو باید تحت نظر پزشک و با توصیه ایشان مصرف شود و از مصرف خودسرانه آن باید خودداری نمود.

ـ در طول یک ماه، بیش از یک بار از بسته‌های دو تایی لوونورژسترول استفاده نکنید، زیرا باعث ایجاد مشکلات هورمونی بسیاری می‌شود. ـ نظم شدن قاعدگی از جمله شایع‌ترین عوارض دارویی لوونورژسترول به شمار می‌رود. ـ سردرد، استفراغ، احساس ناراحتی در سینه‌ها، اضافه وزن و خونریزی‌های غیرطبیعی از عوارض دیگر لوونورژسترول به شمار می‌رود. ـ توصیه می‌شود یک تا دو ساعت پس از مصرف این دارو، یک داروی ضد تهوع هم برای پیشگیری از بروز عوارض ناخواسته آن مصرف شود. ـ این دارو تا ۹۹ درصد از بروز بارداری‌های ناخواسته جلوگیری می‌کند، اما هرچه زودتر مصرف شود، اثربخشی آن است.

در صورت‌ بارداری‌،خونریزی‌ تشخیص‌ داده‌ نشده‌ واژن‌،بیماری‌ شدید شریانی‌، آدنومای‌ کبدی‌،پورفیری‌، بعد از برداشتن‌ مول‌ هیداتی‌ فرم‌(تا زمانی‌ که‌ میزان‌ گونادوتروپین‌های‌پلاسما و ادرار به‌ حد طبیعی‌ برگردد)،سرطان‌ پستان‌ و دستگاه‌ تناسلی‌ نبایدمصرف‌ شود.

۱ ـ در صورت‌ ابتلای‌ بیمار به‌بیماری‌ قلبی‌، سابقه‌ بارداری‌ نابجا،سندرم‌های‌ سو جذب‌، کیست‌های‌ فعال‌تخمدانی‌، بیماری‌ فعال‌ کبدی‌، یرقان‌انسدادی‌ عود کننده‌ و یاسابقه‌ یرقان‌ دردوران‌ بارداری‌، دارو با احتیاط مصرف‌شود.

۲ ـ دو تا ۳ سال‌ پس‌ از کاشتن‌ کپسول‌های‌حاوی‌ دارو در زیر جلد، اثربخشی‌ آن‌کاهش‌ و احتمال‌ آبستنی‌ افزایش‌ می‌یابد.

‌عوارض‌ مهم‌ دارو عبارتنداز نظم‌ شدن‌ قاعدگی‌، تهوع‌، استفراغ‌،سردرد، احساس‌ ناراحتی‌ در پستان‌،افسردگی‌، اختلالات‌ پوستی‌، تغییرات‌ وزن‌بدن‌، اولیگومنوره‌ و منوراژی‌.

کاربامازپین‌،گریزئوفولوین‌، فنی‌توئین‌، فنوباربیتال‌،پریمیدون‌ و بخصوص‌ ریفامپین‌ با افزایش‌فعالیت‌ آنزیم‌های‌ کبدی‌ متابولیسم‌ لوونورژسترل‌ را افزایش‌ می‌دهند وموجب‌ کاهش‌ اثربخشی‌ آن‌ می‌گردند.لوونورژسترل‌ نیز با مهار متابولیسم‌سیکلوسپورین‌ موجب‌ افزایش‌ غلظت‌پلاسمایی‌ آن‌ می‌گردد.

‌ ۱ ـ در صورت‌ مصرف‌همزمان‌ این‌ دارو با ریفامپین‌، حتما باید ازیک‌ روش‌ دیگر جلوگیری‌ از بارداری‌ نیزاستفاده‌ نمود

۲ ـ با اینکه‌ این‌ فرآورده‌ نسبت‌ به‌قرص‌های‌ ترکیبی‌، اثربخشی‌ کمتری‌ درجلوگیری‌ از بارداری‌ دارد، اما در زنان‌میانسال‌، افراد سیگاری‌، افراد مبتلا به‌زیادی‌ فشار خون‌، بیماری‌های‌ دریچه‌ای‌قلب‌، دیابت‌ یا میگرن‌ سودمندتر ازقرص‌های‌ ترکیبی‌ می‌باشد.

۳ ـ در صورت‌ استفاده‌ قبلی‌ از قرص‌های‌ترکیبی‌ جلوگیری‌ از بارداری‌، بایدبلافاصله‌ بعد از قطع‌ مصرف‌ فرآورده‌ترکیبی‌، مصرف‌ لوونورژسترل‌ شروع‌شود تا مانع‌ بارداری‌ شود.

۴ ـ برای‌ جلوگیری‌ از بارداری‌ پس‌ اززایمان‌، سه‌ هفته‌ پس‌ از زایمان‌ بایدمصرف‌ این‌ دارو شروع‌ شود.

۵.ـ قرص‌ها باید هر روز در یک‌ زمان‌ معین‌مصرف‌ شوند. در صورتی‌ که‌ مصرف‌ یک‌قرص‌ در ساعت‌ معین‌ فراموش‌ شد، به‌محض‌ به‌ یاد آوردن‌ باید مصرف‌ شود وقرص‌های‌ بعدی‌ طبق‌ روال‌ معمول‌ مصرف‌شوند اما اگر مصرف‌ قرص‌ از ۳ساعت‌ به‌ تاخیر افتاد، علاوه‌ بر خوردن‌قرص‌های‌ بعدی‌، از آن‌ روز بمدت‌ یک‌ هفته‌از یک‌ روش‌ دیگر جلوگیری‌ از بارداری‌ نیزاستفاده‌ شود.

۶.استفراغ‌ و اسهال‌ شدید در جذب‌ شکل‌خوراکی‌ این‌ دارو اختلال‌ ایجاد می‌کنندواثربخشی‌ آن‌ را کاهش‌ می‌دهند. به‌ همین‌دلیل‌ طی‌ استفراغ‌ و اسهال‌ شدید و تا یک‌هفته‌ پس‌ از قطع‌ آن‌ باید از یک‌ روش‌ دیگرجلوگیری‌ از بارداری‌ نیز استفاده‌ شود.

۷.طی‌ دوره‌ مصرف‌ این‌ دارو، فشار خون‌فرد باید دائما کنترل‌ شود.

۸.در مورد فرآورده‌های‌ کاشتنی‌، ۵ سال‌پس‌ از کاشتن‌ کپسولها در زیر جلد، بایدآنها را به‌ روش‌ جراحی‌ ساده‌ از زیر جلدبرداشت‌.

به گفته رئیس انجمن علوم اعصاب ایران، سن سکته مغزی براساس پژوهش‌های انجام شده در کشور ۱۰ سال کمتر از استانداردهای جهانی است که علاوه بر عوامل ژنتیکی،  عوامل محیطی نیز در آن دخیل هستند. این در حالی است که هم اکنون مصرف برخی از برندهای خارجی قرص‌های ضد بارداری حاوی ماده خطرناک دروسپیرنون در کشورهای توسعه یافته به علت تاثیر جدی آنها بر افزایش درصد بروز سکته‌های مغزی و قلبی در زنان، مورد تردید واقع شده است. عرضه قرص‌های ضد بارداری «یاز» و «یاسمین» که حاوی ماده دروسپیرنون می‌باشند هم اکنون علی رغم مقاومت بسیار شدید شرکت آلمانی بایر در آمریکا و سایر کشورهای جهان با برچسب «هشدار جدی افزایش ریسک ایجاد لخته‌های خونی خطرناک» صورت می‌گیرد. علاوه بر آن به واسطه افشاگری‌های علمی صورت گرفته توسط پزشکان و متخصصین زنان، «شرکت آلمانی بایر» بازار فروش محصولاتی همچون یاز و یاسمین را در اروپا و آمریکا از دست داده و با انبوهی از دعاوی مطرح شده توسط وکلای خصوصی با هدف کسب غرامت درگیر است. با این وجود شرکت بایر با سوء استفاده از بی‌اطلاعی و ضعف علمی مشهود در کشورهای جهان سوم و کمتر توسعه یافته، بازار محصولات خطرناک خود را از آمریکا و اروپا به آسیا و آفریقا منتقل کرده است. به نحوی که هم اکنون یاز و یاسمین در سکوت مطلق سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت کشورمان به برند شماره یک خارجی فعال در ایران به عنوان قرص ضد بارداری «فاقد عوارض» تبدیل شده‌اند و با حمایت اغلب متخصصین زنان و ماماها مورد توصیه قرار می‌گیرند. شایان ذکر است سازمان غذا و داروی آمریکا هنوز مصرف قرص‌های ضد بارداری حاوی این ماده را ممنوع نکرده، اما با ارائه «هشدار جدی»،  نصب برچسب، انجام تحقیقات اختصاصی و ارائه اطلاعات به مردم؛ نسبت به نگرانی‌های متخصصین در مورد عوارض جدی قرص‌های برندهایی همچون «یاسمین» و «یاز» واکنش نشان داده است. در سایت FDA آمریکا آمده است: «براساس دو مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۱، اف ‌دی‌ای مطمئن شده که میزان بروز حوادث ترومبوز آمبولی وریدی- تشکیل لخته‌های خطرناک خونی- در زنانی که قرص‌های ضد بارداری حاوی دروسپیرونون را مصرف می‌کرده‌اند دو تا سه برابر بیش از سایرینی بوده که قرص‌های حاوی لوونورژسترول استفاده نموده‌اند. مطالعات اختصاصی سازمان غذا و داروی آمریکا به عنوان معتبرترین سازمان پایش عوارض دارویی در جهان بر ۸۳۵/۸۲۶ زن مصرف‌کننده قرص‌های ضد بارداری حاوی دروسپیرنون نشان داد که مصرف داروهای مذکور بطور کلی ۷۴ درصد خطر بروز لخته‌های خونی را افزایش داده است. این میزان در سه ماهه نخست مصرف، در زنان منجر به افزایش ۹۳ درصدی ریسک ایجاد لخته‌های خونی خطرناک در عروق شده است. پس از مصرف ۱۲ ماهه قرص‌های ضد بارداری یاز و یاسمین و موارد مشابه حاوی دروسپیرنون، خطر تشکیل لخته‌های سکته‌آور، به بیش از ۲۹۰ درصد افزایش یافته است! همچنین در تحقیقی دیگر محققین دانشگاه ویسکانسین، عملکرد مغزی ۱۱۵ زن که از انواع مختلف قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کردند را مورد بررسی قرار دادند. زنانی که از نسل قدیمی این قرص‌ها استفاده می‌نمودند، عملکرد مغزی مشابه با زنانی داشتند که کلا قرص ضدبارداری مصرف نمی‌کردند، در حالی که زنان مصرف‌کننده «یاسمین»، عملکرد مغزی ضعیف تری نسبت به سایر زنان مورد مطالعه،  از خود نشان دادند و عملکرد مغزی آنها نسبت به زنانی که از قرص استفاده نمی‌کردند به گونه قابل توجهی پایین‌تر بود! در این مطالعه عملکرد شناختی یا visuspatial مغز مورد مطالعه قرار گرفته بود. مطالعه‌ای دیگر که بر ۳۳ زن مصرف‌کننده قرص یاسمین انجام شد، نشان داد که سطح «پراکسیدلیپید» در این افراد به طرز قابل توجهی بالاتر از زنانی است که با شرایط بدنی مشابه از این قرص استفاده نمی‌کردند. پراکسید لیپید ماده‌ای حاصل متابولیسم چربی‌هاست که مثل بمب‌های شناور در خون حرکت کرده و منجر به تخریب هر آنچه که با آن برخورد کند، می‌شود و از عوامل آغازگر واکنش‌های زنجیره‌ای تخریب سلولی و بروز سکته‌های مغزی و قلبی محسوب می‌شود. با وجود همه نتایج علمی اعلام شده، سازمان غذا و داروی کشورمان در رفتاری سوال‌برانگیز، علی رغم افشاگری‌های صورت گرفته توسط برخی از متخصصین و رسانه‌ها، تاکنون در قبال همه‌گیری شیوع مصرف برندهای خارجی و گران‌قیمت قرص‌های ضدبارداری حاوی دروسپیرونون همچون یاز و یاسمین که تحت عنوان «قرص با کیفیت و بدون عوارض» نسخه می‌شوند، سکوت کرده است! این در حالی است که با توجه به تاکید متخصصین بر تاثیر مصرف قرص‌های مذکور بر افزایش جدی ریسک بروز سکته‌های مغزی و قلبی حتی در وزارت بهداشت، تحقیقی برای اطلاع از عوارض ایجاد شده در زنان ایرانی و ثبت مرگ و میر احتمالی به منظور پیگیری حقوقی موضوع در برابر شرکت آلمانی بایر و تعیین غرامت، برخلاف اغلب کشورهای جهان در دستور کار قرار نگرفته است!

منبع: دستورالعمل روش‌های پیشگیری از بارداری در جمهوری اسلا‌می ایران-انتشارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

۳ اسفند ۱۳۹۷

۳ اسفند ۱۳۹۷

۸ بهمن ۱۳۹۷

سلام ممنونم ار مطالب مفیدتون باکیفیت ترین دارو کدام تو بازار ایران با زدم دفعه اوله رابطه دارم لطفا بگید ممنون میشم ممنون میشم سریع تر جواب بدین

سلام.من با زدم رابطه داشتم و یکمی از مایع منی ایشون ب واژن من برخورد کرد امکان بارداری وجود داره؟هیچ نوع قرصی مصرف نکردم

با توجه به قابلیت تحرک اسپرم، بله. امکان بارداری شما وجود داره. اما ن خیلی جدی

چ خوبن همه همه با زداشون رابطه داشتن و نگرانن. هیشکی دوس پسر نداره و شیطونی نکرده

ساز گاری دارو با الکل به چه صورت ؟؟ ایا الکل درروند عملکرد طبیعی دارو جلوگیری ، تاثیر دارد .

با سلام من با زدم نزدیکی بدون دخول داشتیمیک روز بعد پریودم فک می کنم پیشابش نزدیکی واژنم برخورد کرد و اینکه من باکره هستم و ۴ ساعت بعدش یدونه قرص لوونوژسترون ۱.۵ خوردم ایا امکان بارداری هس؟

با توجه به زمانی که اعلام کردین(روز بعد پریودی) خیر. امکان بارداری وجود نداره

با سلام این سوال فکرمنو درگیر کرده و یجورایی استرس هم گرفتم این قرص برای دختر باکره هم قابل استفادس ؟. یعنی یه دختر با رابطه مقعد فکر کنه حاملس میتونه از این قرص استفاده کنه؟ عوارضی هم داره ؟؟.یعنی پرده بکارت دختر سالم میمونه بعد از استفاده از قرص اورژانسی؟

خیلی خنگی بابا تو

اولا رابطه مقعدی و حتی ریختن مایع منی مرد در داخل مقعد، باعث بارداری نمیشه. ثانیا، مصرف قرص ضد بارداری اورژانسی، هیچ آسیبی به پرده بکارت وارد نمیکنه

سلام قرص های ایرانی و ارزون جواب نمیده . قرص تکی خارجی بخرید و بخورید البته نه مداوم. آخه کی با رابطه مقعد باردار شده که شما فکر میکنی اولیشی.؟؟؟؟!! قرص هیچ صدمه ای به بکارت نمیزنه بعدشم آدم با زدش رابطه داره دیگه نگرانی نداره یا باردار میشه یا نمیشه بد نیست به جای نطر گذاشتن تو نت و ابراز نگرانی به دکتر زنان مراجعه کنید دکتر که لولو نیست مشورت میده و راهنمایی میکنه از تجربیات بزرگترا هم استفاده کنید

سلام.من و زدم با هم نزدیکی داشتیم ک در پنجمین روز از پریودش میگذره.مقداری از منی من روی واژن زدم ریخته شد و بعد از چند لحظه با دستمال پاک کردیم چمد دقیقه بعد هم شست واژنش رو.بعد قرص اچ دی هم مصرف کرد ایا امکان بارداری وجود داره؟خیلی ممنون میشم جواب بدین

اگه بین دو وعده ی مصرف اچ دی فاصله بیوفته برای مثال ۱۲ ساعت بشه ۱۶ ساعت باید چی کار کرد؟

سلام من ور تاریخ شروع پریودی رابطه داشتم برای احتیاط یک عدد قرص اورژانسی خوردم.پریود نشدم الان یک هفته شده.بیبی چک گرفتم و انجام دادم منفی بود .میخواستم ببینم علتش چیه که پریود نمیشم؟ خیلی استرس دارم لطفا یکی جوابنو بده.

ممکنه مصرف قرص اورژانسی باعث اختلال در روند نرمال پریودی شما شده باشه. که این مشکل، با گذشت زمان رفع خواهد شد. نگران باردار شدن خودتون نباشین. ذوابط زناشویی در حوالی دوران قاعدگی، موحب بارداری نمیشن

با سلام پس از مصرف مرحله اول قرص ضدبارداری اورژانسی اگر مصرف دو قرص اچ دی دیگر بعد از دوازده ساعت فراموش شود چه باید کرد؟

مرحله دوم ۱۸ ساعت بعد مصرف شده، ایا تاثیر خود را دارد یا دوباره ۱۲ساعت بعد باید مصرف شود؟

سلام من ۲۵ تیر پریود شدم ۲مرداد ،۱۳مرداد و ۲۰ مرداد مجبور به استفاده از قرص اورژانسی بودم . بعد از مصرف دو بار اول توی روزهای اولیه خونریزی داشتم اما بعد از دفعه ی اخر یعنی ۲۰ مرداد که منی وارد بدنم شد و بعد از بیست و چهار ساعت قرص رو مصرف کردم تا امروز که ۲۶مرداد هست خونریزی نداشتم بنده چند سالی هم میشه که کیست دارم و این دفعات اولی بود که قرص مصرف میکردم . توی همین هفته بی نهایت استرس داشتم در مورد موضوعی و الان استرس بارداری رو هم دارم ممنون میشم اگر بهم کمک کنید

سلام من حدود یک هفته پیش با زدم رابطه بدون دخول داشتیم و باکره هستم وتا به حال از قرص ضدبارداری استفاده نکردم مایه منی زدم روی واژنم ریخت و من بلافاصله واژنم را شستم و حدود ۲۴ ساعت بعد از نزدیکی ، ۴ عدد قرص ال دی خوردم و بعد از ۱۲ ساعت ، ۴ عددقرص ال دی ، سوال من اینه که بعد چه مدت باید پریود شوم ؟ یک هفته یا تا سه هفته ؟ لطفن پاسخ دهید .ممنون

سلام. ده روز بعداز قاعدگی با هنسرم رابطه داشتم و در حین رابطه کاندوم پاره شد و منی ریخت داخل واژن .۱۲ ساعت بعد دو تا قرص اووسیز خوردم ایا امکان بارداری هست.و چون بچه شیر میدم برا بچم که یکسالش هست ضرر نداره؟

آدرس شما منتشر نخواهد شد .بخش ‌های مورد نیاز علامت‌ گذاری شده ‌اند * *

دیدگاه.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “13df155baf42cc8bca889b243b665d4” ).getElementById(“e6d7f52f78”).setAttribute( “id”, “comment” )

*

*

وب سایت

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.

© 219, All Rights Reserved. | Powered by saten

قرص اورژانسی برای مواقع اضطراری که مشکلی در روند پیشگیری از بارداری به وجود آمده است مصرف می شود. استفاده از این قرص بدون هیچ‌گونه محدودیت و بدون اطلاع از روش و زمان استفاده هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت می تواند آسیب های جبران ناپذیری به فرد وارد کند. با توجه به مصرف روز افزون و گاها غلط روش پیشگیری اورژانسی و اشتباهی که راجع به مصرف قرص اورژانسی وجود دارد در این مقاله از مجله دلگرم همراه شوید تا به طور کامل به مزایا و معایب استفاده از قرص های اورژانسی پرداخته و موارد زیر را شرح می دهیم:

قرص اورژانسی چیست؟
عملکرد قرص اورژانسی در بدن منظور پیشگیری از بارداری چیست؟
بهترین زمان مصرف قرص اورژانسی
روش استفاده از قرص اورژانسی
در چه مواقعی می‌توان از این روش استفاده کرد؟
مزایا و معایب استفاده از قرص اورژانسی جلوگیری از بارداری کدامند؟
عوارض قرص اورژانسی
میزان مجاز استفاده از قرص اورژانسی
هشدارها در زمان مصرف قرص اورژانسی
تداخلات دارویی احتمالی با قرص اورژانسی

یکی از معضلات مهمی که فضای روابط جنسی را مخدوش کرده و باعث آسیب رساندن به روح و جسم زن می شود استفاده بی رویه از قرص های ضد بارداری است. در بین این قرص ها، از همه خطرناک تر قرص اورژانسی است که متأسفانه بی رویه مورد استفاده قرار می گیرد. عوارض قرص اورژانسی بسیار زیاد است و مشکلات بسیار زیادی را برای فرد به وجود می آورد.
قرص اورژانسی به این علت تولید شده است که اگر زوجی قصد دارند از بارداری جلوگیری کنند و در این روند با اختلالی مواجه شدند، با مصرف این قرص احتمال بارداری را به حداقل برسانند. برای مثال فرض کنید زوجی برای جلوگیری از بارداری از کاندوم استفاده می کند و در حین ارتباط جنسی این کاندوم سوراخ شده و یا اصلاً پاره شود، در این هنگام باید از قرص اورژانسی استفاده شود. پس قرص اورژانسی یک روش جلوگیری نیست؛ بلکه یک اقدام خارج از عرف برای موارد اضطراری است!


زمان مصرف قرص اورژانسی حاملگی




قرص اورژانسی با اسم ژنریک لوونورژسترول ( که با اسامی تجاری لونژیل و اووسیز در بازار دارویی ایران موجود می باشند) روشی مؤثر و بی خطر برای پیشگیری از بارداری می باشد آن هم زمانی که نزدیکی جنسی محافظت نشده ای صورت گرفته و یا روش کنترل بارداری مؤثر واقع نشده باشد.
این دارو در واقع هورمون پروژسترون است که عمدتاً با جلوگیری از آزادسازی تخمک (تخمک گذاری) در طول دوره قاعدگی شما اثر می‌گذارد. همچنین باعث می شود ترشحات واژن برای جلوگیری از رسیدن اسپرم به تخمک (لقاح) و پوشش داخلی رحم برای جلوگیری از اتصال تخمک بارور شده ضخیم تر شود.
در کشورهای خارجی به قرصی که ما در ایران به آن اورژانسی می گوییم ” قرص صبح روز بعد” (Morning after pill) می گویند. البته این مناسبی نیست چون نیازی به صبر کردن تا صبح روز بعد نیست و بهتر است در اولین فرصت بعد از نزدیکی بدون محافظت، از این روش استفاده شود.
قرصهای اورژانسی به علت داشتن مقادیر زیاد هورمون اثر ضد بارداری و در صورتی که بعد از مقاربت ، هر چه سریعتر خورده شوند(مخصوصاً در 24 ساعت اول) اثر بیشتری خواهند داشت.



قرص های اورژانسی ضد بارداری مخاط دهانه رحم را تغییر داده و یا توانایی اسپرم برای لقاح با تخمک را کاهش می‌دهند. مصرف این قرص ها با متوقف کردن تخمک گذاری یا تداخل در جایگزینی تخمک لقاح یافته در رحم می تواند مانع حاملگی شود. از آنجا که تخمک لقاح یافته ظرف مدت کوتاهی در قسمتی از رحم جایگزین می شود، زمان استفاده از این روش بسیار حائز اهمیت است. در واقع اگر عمل جایگزینی اتفاق افتاده باشد استفاده از این روش مانع از پیشرفت روند بارداری نشده و موجب بروز سقط نخواهد شد.




قرص اورژانسی بلافاصله پس از داشتن رابطه جنسی محافظت نشده ، ترجیحاً طی 24 ساعت اول تا 72 ساعت مصرف شود ، اما بعد از 72 ساعت نباید این دارو را مصرف کنید.
همچنین نباید قرص‌های اضافی مصرف نکنید زیرا این کار خطر بارداری را کاهش نمی دهد، اما ممکن است خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد.
قرص های اورژانسی با دو دوز مختلف در بازار وجود دارد:



درصورتی که به قرص اورژانسی دسترسی نداشتید می توانید از قرص های زیر نیز استفاده کنید

دقت کنید قرص های اورژانسی باید بلافاصله بعد از نزدیکی مشکوک و در اسرع وقت مصرف شوند. زمان استفاده از این روش بسیار حائز اهمیت است.




موارد استفاده از قرص اورژانسی زمانی است که نزدیکی از طریق واژن صورت گیرد در حالی که هیچ روش پیشگیری از بارداری استفاده نشده یا به‌طور ناصحیح و غیر کارآمد استفاده شده باشد. این موقعیت ها می تواند شامل موارد زیر باشد:




مهمترین عوارض جانبی قرص اورژانسی این است که قرص اورژانسی خیلی ساده تخمدان را از وظایف خود باز می دارد. اگر از این قرص بیش از اندازه استفاده شود، تخمدان دیگر تمایلی به انجام وظایف خود نخواهد داشت و می تواند زن را نابارور کند. این مشکل یکی از بزرگترین عوارض قرص اورژانسی است و اگر بانوان کمی آینده نگر باشند به این سادگی ها از این قرص استفاده نمی کنند.
از دیگر عوارض قرص اورژانسی می توان به سرگیجه، تهوع، نفخ معده , حساسیت سینه ها و لکه بینی اشاره کرد. برخی از بانوان فکر می کنند این‌ها علائم بارداری است و قرص اورژانسی به خوبی عمل نکرده است در حالی که این موارد از عوارض این قرص است و ربطی به حاملگی ندارد.


عوارض قرص اورژانسی بسیار زیاد است و به همین علت باید در مصرف این قرص احتیاط کرد. پزشکان معتقدند در سال، 1 الی 2 بار میزان مجازی است که می توان از قرص اورژانسی استفاده کرد. مشخص است که اگر روش های جلوگیری به درستی انجام شود شاید به ندرت اتفاق بیافتد که به خوردن این قرص نیاز باشد.








بعضی از داروهایی که به‌طورکلی اثربخشی قرص های ضدبارداری را کاهش می دهند ممکن است در کارایی این روش نیز اختلال ایجاد کنند. برخی از این داروها عبارتند از ریفامپین (نوعی آنتی بیوتیک)، گریزوفولوین (داروی ضد قارچ خوراکی)، باربیتوراتها و برخی از داروهای ضد صرع.
قرص اورژانسی را با هیچ یک از داروهای زیر مصرف نکنید:
آمپرنواویر
بوسنتان
فوزامدرنیر
قرص اورژانسی همچنین ممکن است با داروهای زیر نیز تداخل داشته باشد:
aprepitant
داروهای باربیوتراپ برای خوابیدن یا درمان تشنج
bexarotene
griseofulvin
داروهایی که برای درمان تشنج استفاده می شوند مانند کاربامازپین، اتوتین، فبلامات، اکسکروبازپین، فنیتوئین، توپیرامات
مدافینیل
پیوگلیتازون
ریفابوتین
ریفامپین
ریفپنتین
بعضی از داروها برای درمان عفونت اچ آی وی استفاده می شوند مانند آتاازانویور، اندینوویر، لوپیناویر، نلفینوویر، Tipranavir، ریتوناویر
مخمر سنت جان
وارفارین

مقدار استروژن موجود در ترکیب قرص‌های ضد بارداری می تواند در مقدار و کیفیت شیر مادر تأثیر منفی داشته باشد. اما به نظر نمی رسد که استفاده کوتاه مدت آن این تأثیر را بگذارد. بعلاوه هورمون ترشح شده در شیر آثار طلوبی در شیرخوار نخواهد داشت.

در صورت ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات زیر برای استفاده از قرص های اورژانسی با پزشک مشورت کنید:

زمان مصرف قرص اورژانسی حاملگی

بله حتماً تا زمان پریود از روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید.

با توجه به عدم ایجاد ناهنجاری برای جنين، در صورت وقوع حاملگی، نیازی به ختم آن نخواهد بود.





گرد آوری بخش سلامت مجله دلگرم


طیبه بیگی


پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *