رژیم غذایی کبد چرب در طب سنتی

رژیم غذایی کبد چرب در طب سنتی
رژیم غذایی کبد چرب در طب سنتی

%PDF-1.5
%
1 0 obj
>>>
endobj
2 0 obj
>
endobj
3 0 obj
>/XObject>/ProcSet[/PDF/Text/ImageB/ImageC/ImageI] >>/MediaBox[ 0 0 595.44 841.68] /Contents 4 0 R/Group>/Tabs/S/StructParents 0>>
endobj
4 0 obj
>
stream
xJ%o
,I^xn}{gf=ߛqLffUI*/xH/_>e_ퟞ񗧯?~7j0݇oߨݘS;.~qo~w}oۍ_~o?O4iۗ|/^Eiq|Wapэ;oB8-q}xDh7`

lVN
v~YFJq~MowWj97h8″hN q7D>?z:M^8T6MvFs%Z%L{è

+h7Վ3Q~mHa@uC+F41CnHQw8nw3J+cw.ehw_>}6TFA띱fph?}m6gf%ҡ1qH-֔*iĻUڝSP/VPaQpQF%kk8ZUEx{
.V;s98qFDa,zpYpDrg +ɣ”
6)
aU6J7Yq$e89
#LHDEˬ%1ԸJwq䔛?ھLߥj͠{IPA(9OabMS]N]PeF9h˓@

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، اگر بخواهیم به زبان ساده بیماری کبد چرب را شرح دهیم باید بگوییم،کبد چربعارضه ای است که  به‌دلیل انباشته شدن چربی در سلول‌های کبد به‌وجود می‌آید. به طور معمول باید مقدرای چربی در کبد وجود داشته باشد اما وقتی این مقدار  بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شود. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهاب‌‌ها، آسیب‌پذیرتر می‌کند. در این بخش از سلامت با پارسینه  ده روش درمان طبیعی و سنتی برای درمان خانگی کبد چرب آشنا خواهید شد.

انواع کبد چرب:

بیماری کبد چرب ۲ نوع اصلی دارد:

بیماری کبد الکلی که به علت مصرف  مشروبات الکلی است 

رژیم غذایی کبد چرب در طب سنتی

بیماری کبد چرب غیرالکلی که علل مختلفی از جمله رژیم نامناسب غذایی و چاقی  و کلسترول خون بالا و فشار خون بالا دارد. 

هم‌چنین ممکن است خانم ها  در طول بارداری به کبد چرب مبتلا شوند.

 

 علائم بیماری کبد چرب: 

کبـد چرب ساده معمولا به شکل اتفاقی کشف می‌شود و ۷۰ تا ۸۰ درصد بیماران مبتلا به آن نشانه‌ای ندارند و برای بیماری‌های دیگر به پزشک مراجعه می‌کنند و پزشک بر حسب اتفاق متوجه کبـد چرب آنها می‌شود، اما گاهی احتمال دارد از ضعف، خستگی و احساس سنگینی در شکم در شکم خود نزد پزشک شکایت کند . 

 

ده روش درمان کبد چرب

 

سرکه سیب 

اولین روش درمانی موثر برای درمان کبد چرب در مبتلایان مصرف سرکه سیب است، زیرا این ماده‌ی غذایی به کاهش تجمع چربی در کبد کمک می‌کند و در کاهش وزن مؤثر است. علاوه بر اینها سرکه‌ی سیب به عملکرد درست کبد و کاهش التهابات کبد نیز کمک می‌کند.

برای استفاده موثر از این ماده غذایی  بهتراست یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب خام و تصفیه‌نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. می‌توانید به آن عسل هم اضافه کنید. دوبار در روز و پیش از مصرف غذا آن را میل کنید. این کار را برای چند ماه ادامه بدهید تا شاهد تاثیرات موثر آن باشید. 

 لیموی ترش تازه

لیموترش به علت اینکه یک منبع تمام عیار از ویتامین  سی است با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود به کبد کمک می‌کند تا با تولید آنزیمی به نام گلوتاتیون، اثرات سموم را بر کبد خنثی کند. بنابراین لیموترش با خاصیت سم‌زدایی‌اش به‌عنوان یک درمان خانگی کبد چرب شناخته می‌شود و به بهبود کبد چرب کمک می‌کند. همچنین ترکیب دیگری که در لیموترش وجود دارد، نارنجین نام دارد و در کاهش التهابات کبدی مؤثر است.

برای تاثیر بیشتر روش درمان کبد چرب با لیمو ترش تازه بهتر است آب نصف یک لیموترش را در یک لیوان آب بریزید و آن را میل کنید. این کار را دو یا سه بار در روز و به‌مدت چند هفته تکرار کنید. همچنین می‌توانید دو تا سه لیموترش را برش بزنید، در ظرف آبی بریزید و آن را در بازه‌های منظمی میل کنید.

گل قاصدک 

گیاه گل قاصدک در طب سنتی یکی از عوامل موثر در درمان کبد چرب محسوب میشود، زیرا به  تجزیه‌ی چربی جمع‌شده در کبد کمک می‌کند و عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد. براساس تحقیقاتی که نتایج آن در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده است، عصاره‌ی برگ قاصدک می‌تواند در پیشگیری و درمان چاقی مرتبط با کبد چرب غیرالکلی مؤثر باشد.

برای استفاده از این گیاه کافی است یک قاشق چای‌خوری ریشه‌ی خشک‌شده‌ی قاصدک را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درپوشی روی آن بگذارید. می‌توانید کمی عسل به آن بیفزایید تا نوشیدنی‌تان را خوشمزه‌تر کنید. روزانه سه فنجان از این نوشیدنی را میل کنید. این کار را به‌مدت چند هفته ادامه بدهید. همچنین می‌توانید از برگ قاصدک در سالادها و غذاها استفاده کنید. اما توجه داشته باشید  که کسانی که باردار هستند و یا مبتلا بهدیابت هستند باید از مصر این گیاه خودداری کنند . 

چای سبز

  نوشیدن چای سبز در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی‌ها در اطراف کبد موثر است و می‌تواند تا حدودی کبد چرب را درمان کند. براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ در مجله‌ی بین‌المللی پزشکی مولکولی به چاپ رسید، چای سبز با دارا بودن مقادیر بالای کاتچین به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند و موجب کاهش چربی موجود در کبد بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می‌شود.

علاوه بر اینها چای سبز جزو بهترین خوراکی های چربی سوز به شمار میرود و به کاهش وزن نیز کمک میکند . پس بهتر است برای محافظت از کبدتان و اسیر نشدن در دام کبد چرب، روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز میل کنید 

 زرد چوبه

 آنتی اکسیدان میتواند درمان خانگی مؤثری برای بیماری کبد چرب باشد. زردچوبه نیز که سرشار از آنتی اکسیدان است و می‌تواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک کند.علاوه بر این ها زردچوبه قدرت بدن در هضم چربی را بالا می‌برد، بنابراین از تجمع چربی در کبد جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، زردچوبه به سم زدایی از کبد نیز کمک می‌کند.

برای استفاده از زرد چوبه باید یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد. آن را دوبار در روز بنوشید. این نوشیدنی را به‌مدت چند هفته مصرف کنید. می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در یک لیوان شیر گرم حل و روزی یک‌بار میل کنید. اگر کپسول یا مکمل‌های زردچوبه را پیدا کردید، می‌توانید آنها را نیز با نظر پزشک‌تان مصرف کنید.

شیرین بیان

شما می توانید از شیرین بیان نیز برای مداوای مشکلات کبدی نظیر بیماری کبد چرب غیر الکلی استفاده کنید. بر طبق مقاله ای که در سال ۲۰۱۲ انتشار یافت، عصاره ریشه گیاه شیرین بیان به کاهش فعالیت آنزیم های آمیناز کبد در بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک می کند. این گیاه همچنین از آسیب کبدی ناشی از فلزات سنگین و سموم جلوگیری می کند.

برای بهره مندی از فواید شیرین بیان در درمان کبد چرب، نصف قاشق چایخوری ریشه شیرین بیان را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. درب فنجان را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کنید و مقدار کمی عسل بدان افزوده و این دمنوش گیاهی را ۲ بار در روز بیاشامید. روش دیگر این است که یک قاشق غذاخوری پودر شیرین بیان را با ۲ قاشق چایخوری عسل مخلوط کرده و یک بار در روز از این مخلوط میل کنید و مصرف آن را چندین هفته ادامه دهید.

موز

وجود ۴۷۰ میلی‌گرم پتاسیم و مواد مغذی دیگر در موز، آن را به میوه‌ای مفید برای تصفیه‌ی کبد تبدیل کرده است. مصرف موز به هضم مواد غذایی کمک می‌کند و فلزات سنگین و سموم را از بدن می‌زداید.

رژیم غذایی کبد چرب در طب سنتی

زنجبیل

مواد غذایی با فیبر بالا به سلامتی دستگاه گوارش با جلوگیری از  مشکلات گوارشی و تسریع سم‌زدایی از بدن کمک می‌کنند. به‌عنوان مثال ریشه‌ی زنجبیل برای دستگاه گوارش مفید است. با جوشاندن برش‌های زنجبیل در چای سبز یا آب، می‌توانید چای زنجبیل درست کنید. همچنین می‌توانید زنجبیل را به غذاهایی مانند سوپ بیفزایید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

رژیم غذایی سبزیجات 

ترکیبات طبیعی موجود در سبزیجات، میوه‌ها و گیاهان برای درمان بیماری کبد چرب مفیدند. بنابراین افزودن این مواد به رژیم غذایی بسیار ضروری است.

یک راه مناسب برای بهره‌مندی از خواص سبزیجات، گرفتن آب آنهاست. با این کار می‌توانید تا حد زیادی آسیب‌های واردشده به کبد را جبران کنید. مصرف آبِ سبزیجات، هضم و جذب آنها را آسان‌تر می‌کند. سبزیجاتی مانند کلم پیچ، کلم، کاهو، گل کلم، کلم بروکلی، مارچوبه، چغندر و کرفس در سم‌زدایی کبد مؤثرند.

انواع توت ها 

توت ها این میوه های خوشمزه که انواع مختلفی دارند یکی از منابع غنی انتی اکسیدان به شمار می روند .این نوع میوه ها غنی از آنتی اکسیدان است و کبد را ترمیم می کند. برای دفع چربی از سلول های کبد، از انواع توت ها استفاده کنید. 

 

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

دکتر پیمان گوران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ساری افزود: داروهایی با عناوین تجاری و یا سنتی به عنوان داروهای درمان کبد چرب عرضه می شود که پزشکان متخصصان آنها را تایید نمی کنند و به بیماران توصیه می کنند که از آنها مصرف نکنند .وی ادامه داد: متاسفانه برخی با عنوان درمان کبد چرب از طریق طب سنتی وارد عمل شده اند که پزشکی روز هم درمان مختص به این بیماری پیدا نکرده است و درمان هایی که صورت می گیرد برای کاستن از خطر ابتلا به بیماری های دوم همچون دیابت و یا فشار خون است .این فوق تخصص کبد توضیح داد: کبد چرب زمینه ساز یکسری بیماری های غیر واگیر همچون دیابت و فشار خون می شود و آنچه که در باره درمان کبد چرب ادعا می شود در واقع کنترل آن است تا بیماری های وابسته ایجاد نشود.وی تنها راه درمان کبد چرب را رعایت خورد و خوراک و تعدیل رژیم غذایی توسط خود بیمار دانست و گفت: کاهش وزن و کم کردن غذاهای پرکالری بهترین راه درمانی است که از نظر علمی و پزشکی هم تجربه شده و هم مورد تایید است و مهم تر از همه این که عوارض بعدی ندارد.فوق تخصص گوارش اظهار داشت: برخی از بیماران دچار کبد چرب به هوای این که زودتر و سریع تر بیماریشان را درمان کنند، به تبلیغات نادرست فضای مجازی، رسانه ای و اطلاعات بی پایه و اساس متوسل می شوندف در حالی که تجربه پزشکی ثابت کرده است این شیوه های نه تنها در درمان بیماری کبد چرب تاثیری ندارند، بلکه برخی مواقع سبب می شود تا بیمار موضوع را جدی نگیرد و زمان درمان پذیری بیماری را از دست بدهد.دکتر گوران تبدیل کبد چرب به ‘ سیروز ‘ و سرطان را از تبعات بی توجهی به کبد چرب و درمان درست آن از طریق تعدیل رژیم غذایی و تحرک و ورزش کردن دانست و از بیماران کبد چرب خواست که در درمانشان صبور باشند و حتما به توصیه های پزشکی در این مراحل اعتماد کنند. وی توصیه کرد: افراد دارای کبد چرب باید در رژیم غذاییشان از غذاهای فیبردار همچون سبزیجات و میوه ها بیشتر استفاده کنند و از مصرف گوشت قرمز، زرده تخم مرع و چربی حیوانی بپرهیزند . ** رتبه اولی مازندرانی در ابتلا به کبد چرب وی با اشاره به اینکه 30 درصد از جمعیت کشور به بیماری کبد چرب مبتلا هستند ، گفت : با توجه به اینکه چاقی و اضافه وزن به عنوان عامل اصلی ابتلا افراد به این بیماری به شمار می رود مازندرانی ها به عنوان چاق ترین مردم کشور در زمینه ابتلا به کبد چرب رتبه اولی به شمار می روند .براساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران 70 درصد جمعیت این استان اضافه وزن دارند و چاق هستند . دکتر گوران گفت: کبد چرب همچون دیگر بیماری های غیر واگیر مانند دیابت و فشار خون تنها مختص سالمندان و میانسالان نیست، بلکه ابتلای جوانان و نوجوانان به این بیماری نیز در حال شیوع است . وی تغییر سبک زندگی سنتی و نبود رژیم غذایی متناسب با آن را علت مهم شیوع بیماری کبد چرب دانست و توضیح داد: در زندگی سنتی مردم در هر سن و سالی تحرک زیاد داشتند، غذاهای سالم می خوردندن و استرس کمتری را متحمل می شدند در حالی که در حال حاضر فست فودها جای غذاهای سالم را گرفتند، تحرک در همه اقشار و سنین کم و زندگی ها پر از استرس شده است.** دیر صدایی زنگ خطر بیماری کبد این فوق تخصص گوارش با اعلام این که کبد چرب یک بیماری بدون علامت است، گفت: تشخیص دیر هنگام آن باعث حادتر شدن وضعیت بیمار و یا گاهی بی اثرماندن راههای درمانی می شود . وی توضیح داد: وقتی بیماری کبد چرب حاد شود سبب از بین رفتن سلول های کبد و نابودی و از کار افتادن این عضو و در نهایت سرطان کبد می شود در حالی که از زمانی که علائم کوچکی از این بیماری در کبد فرد وجود داشته باشد تنها با یک سونوگرافی قابل تشخیص است.دکتر گوران علت 20 درصد نارسایی های کبدی را کبد چرب دانست و تاکید کرد: می توان با تشخیص بموقع و پیاده کردن راههای درمانی موثر از حاد شدن و به مرحله نارسایی رسیدن بیماری کبد چرب جلوگیری کرد . این فوق تخصص گوارش درد شکم در قسمت راست بدن ، ضعف و بی حالی را از علائم اولیه بیماری کبد چرب دانست و توصیه کرد افرادی که این علائم را دارند با انجام سونوگرافی نسبت به وضعیت سلامتی خود اطمینان پیدا کنند.کبد، بزرگ ترین عضو بدن است که در بالای شکم سمت راست قرار دارد. این عضو سم زدایی ، تبدیل داروها و زردی بدن و فاکتورهای انعقاد خون را انجام می دهد .کبد چرب یا استئاتوز واژه کلی برای اشاره به جمع شدن چربی در کبد است و هر چند وجود چربی در کبد، طبیعی است، اما اگر این میزان چربی بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است.کبد چرب به سه دسته کلی کبد چرب غیرالکلی، کبد چرب الکلی و کبد چرب حاد بارداری تقسیم می‌شود.این بیماری خاموش، در مراحل اولیه نشانه‌ای ندارد اما زمانی که پیشرفت کند، می‌تواند علایمی همچون خستگی، کاهش وزن یا کاهش اشتها، ضعف، حالت تهوع، گیجی، مشکل در تصمیم گیری و یا تمرکز به همراه داشته باشد و یا نشانه هایی مانند احساس درد در مرکز و یا سمت راست قسمت بالایی شکم یا بزرگ شدن کبد را در فرد مبتلا ایجاد کند. 2096/1654

اجتماعي

كبد چرب

درمان سنتي

مازندران

رژیم غذایی کبد چرب در طب سنتی

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

رژیم غذایی کبد چرب در طب سنتی
رژیم غذایی کبد چرب در طب سنتی
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *