رژيم غذايي براي ديابت حاملگي

رژيم غذايي براي ديابت حاملگي
رژيم غذايي براي ديابت حاملگي

ديابت بارداري در 8-3 % بارداري ها ايجاد مي شود.در ايران به طور متوسط7% خانم ها در دوران بارداري مبتلا به ديابت بارداري مي شوند. اين بيماري به علت تغيير سطح هورمون ها در بدن به وجود آمده و گاهي اوقات براي درمان آن نياز به تزريق انسولين مي باشد.
ديابت بارداري در اکثر موارد بعد از تولد نوزاد از بين خواهد رفت. اين مطالب اطلاعاتي در مورد مصرف غذاي سالم در زمان ابتلا به بيماري ديابت بارداري در اختيار شما قرار خواهد داد.

چگونه سالم غذا خوردن به ما کمک خواهد کرد ؟

يک بره غذايي سالم را با اهداف زير پي گيري نماييد:
  • کنترل ميزان قند خون با هدف دستيابي به سطح قند خون در محدوده طبيعي
  • تامين تغذيه مناسب براي شما و همچنين براي جنين در حال رشد
  • دستيابي به تغييرات مناسب وزن در طول دوران بارداري

چه غذاهايي بايد مصرف کنم ؟

  • کربوهيدرات
غذاهاي حاوي کربوهيدرات به گلوکز تبديل شده و براي تامين انرژي بسيار مفيد مي باشند. کربوهيدرات براي شما و فرزندتان بسيار مفيد مي باشند.
براي کمک به تنظيم ميزان قند خون خود لازم است مواد حاوي کربوهيدرات را در 3 وعده غذايي اصلي و 3-2 ميان وعده در روز تقسيم کنيد.
مواد غذايي حاوي کربوهيدرات عبارتند از :

  • نان و غلات صبحانه
  • ماکاروني ، برنج و رشته فرنگي
  • سيب زميني و ذرت
  • حبوبات مانند لوبيا و عدس
  • ميوه ها
  • شير ، ماست ؛ شير سويا غني شده با ويتامين D

در بعضي از موارد علي رغم تنظيم ميزان مصرفي کربوهيدرات توسط خانم هاي باردار ، سطح قند خون بالاتر از حد طبيعي مي باشد. در اين موارد نبايد کربوهيدرات را از بره غذايي حذف کرد. در اين موارد در روند درمان ديابت بارداري نياز به استفاده از انسولين براي تنظيم ميزان قند خون مي باشد.

چربي:
همواره سعي کنيد تا ميزان چربي مصرفي خود را کم کنيد.به خصوص چربي هاي اشباع.
از چربي هاي سالم مانند روغن کانولا ، زيتون و انواع روغن هاي اشباع نشده ، مارگارين ، آواکادو و روغن تهيه شده از مغز هاي خوراکي استفاده کنيد.
به منظور محدود کردن ميزان مصرفي چربي هاي اشباع در رژيم غذايي ، گوشت مصرفي خود را از نوع کم چرب ، مرغ بدون پوست و لبنيات کم چرب انتخاب نموده و از مصرف غذاهاي آماده ( بازاري ) و فست فود خودداري نمائيد.
مصرف چربي بيش از اندازه باعث ايجاد اضافه وزن شده در نتيجه به صورت غير مستقيم باعث بالارفتن سطح قند خون خواهد شد.

پروتئين :
روزانه مصرف 2 واحد پروتئين بر اي شما توصيه مي شود.
مواد غذايي حاوي پروتئين عبارتند از : گوشت ،مرغ ، ماهي ، تخم مرغ ، پنير کم چرب ،
اين مواد غذايي به طور مستقيم باعث تغيير در ميزان قند خون شما نمي شوند.
شير، ماست و حبوبات نيز منابع مهمي براي پروتئين مي باشند. به خاطر داشته باشيد که آنها حاوي کربوهيدرات
نيز مي باشند.

کلسيم و آهن :
نياز به مصرف کلسيم و آهن در طول دوران بارداري افزايش مي يابد. سعي کنيد 3-2 وعده مواد غذايي کم چرب حاوي کلسيم در روز مصرف کنيد. ( ا واحد = 25ml شير يا شير سويا غني شده ، 2 گرم ماست و يا 2 برش پنير )
آهن در گوشت قرمز ، مرغ و ماهي به آساني جذب مي شود. به هر حال اگر شما گياهخوار بوده و يا تمايلي به استفاده از اين مواد غذايي نداريد مي توانيد طبق صلاحديد پزشک ار مکمل هاي حاوي کلسيم و آهن استفاده کنيد.

ديگر ملاحظات رژيم غذايي :

  • مواد غذايي که باعث افزايش اضافه وزن در شما نشده و يا سطح قند خونتان را افزايش نمي دهند را مي توانيد آزادانه مصرف کنيد.به عنوان مثال: ميوه مانند توت فرنگي ، ليمو ، ليمو ترش ، خيار ، کاهو ، سبزيجات ( به جز سيب زميني ، ذرت ، حبوبات )
  • سعي کنيد 2 واحد در روز از سبزيجات استفاده نمائيد.

چه نوشيدني هايي را مي توانم مصرف کنم ؟

در اغلب اوقات سعي کنيد آب را به عنوان نوشيدني انتخاب کنيد. گاهي اوقات با اضافه نمودن ليمو ترش مي توانيد طعم متفاوتي براي خود ايجاد کنيد.

آيا مي توانم از شيرين کننده هاي مصنوعي استفاده کنم ؟

از شيرين کننده هاي مصنوعي در مقادير کم مي توان استفاده نمود

نظرتان در مورد تغذيه نوزاد با شير مادر چيست ؟

تغذيه نوزاد با شير مادر به همه خانم هاي باردار توصيه مي شود . اين يکي از بهترين روش هايي است که به شما در رسيدن به وزن قبل از بارداري کمک خواهد کرد.

آيا من در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع 2 هستم ؟

در حالي که سطح قند خون بعد از تولد نوزاد به ميزان طبيعي خواهد رسيد اما 5-3 درصد خانم هايي که در طول دوران بادراري خود مبتلا به ديابت بوده اند در 15-13 سال آينده مبتلا به ديابت توع 2 خواهند شد.

}براي کاهش ريسک ابتلا به ديابت نوع 2 چه کارهايي مي بايت انجام دهم ؟

حفظ يا رسيدن به وزن سالم با رعايت تعادل در مصرف مواد غذايي و نيز انجام فعاليت فيزيکي ( ورزش ) مناسب به منظور کاهش وزن اضافي .

مرکز تحقیقات دیابت یکی از سه مراکز وابسته به پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم می باشد که در ابتدا تحت عنوان “واحد تحقيقاتي ديابت” از سال 1372 فعالیت خود را در زمينه های مختلف باليني، آموزشي و علوم پايه برای سطوح مختلف جامعه آغاز نمود و سپس از اردیبهشت ماه سال 1389 در قالب “مرکز تحقیقات ديابت” به   ادامه »

خیابان کارگر شمالی، پایین تر از مرکز قلب، خیابان شهریور غربی، نبش هیئت، کلینیک دیابت و بیماری های متابولیک، طبقه پنجم، مرکز تحقیقات دیابت

1411715851

شماره 5-88334192

شماره فکس:5-88334192

پست الکترونیک:

emri-diabetes@tums.ac.ir

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما – برخی زنان در دوران بارداری مبتلا به قند یا دیابت بارداری می شوند که این عارضه GDM، نیز یده می شود. طبق گزارش موسسه ملی سلامت کودکان و توسعه انسانی، این بیماری حدود ۵ درصد از زنان حامله یا نزدیک به ۲۰۰۰۰۰ نفر را در سال به خطر می اندازد. در این بیماری باید رژیم غذایی دیابت حاملگی رعایت شود.

مانند عوارض این بیماری در افراد دیابتی، عوارض جانبی مشابهی در مبتلایان به دیابت بارداری دیده می شود. عملکرد انسولین شما به گونه ای است که باعث ایجاد قند خون می شود. رژیم غذایی سالم و بره درمانی می تواند اطمینان حاصل کند که شما یک کودک سالم داشته باشید.

در دوران بارداری و برای جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری، رژیم غذایی دیابت حاملگی از پزشک خود دریافت کنید. شما باید روزانه سطح قند خون خود را بررسی و میزان انسولین را تنظیم کنید تا میزان قند خون نیز تنظیم شود. کنترل مصرف کربوهیدرات، نقش مهمی در مدیریت سطح قند خون دارد.رژيم غذايي براي ديابت حاملگي

ورزش منظم توصیه می شود، و اینکه شما باید وزن سالم خود را حفظ کنید، تا به طور مناسبی از کودک خود حمایت کنید. یک بره روزانه با کمک پزشک شما می تواند کمک کند تا رژیم غذایی دیابت حاملگی خود را برای تنظیم میزان قند خون خود ایجاد کنید.

شما در دوران بارداری می توانید انواع میوه ها را مصرف کنید. اما به منظور حفظ سلامت خود در این دوران و تنظیم قند خون، بهتر است مصرف برخی میوه های با قند بالا را محدود کنید. برخی میوه ها علاوه بر قند کم، حاوی فیبر بالایی هستند که برای سلامت مادر و جنین در دوران بارداری بسیار مفید است.

به دلیل اینکه میوه ها حاوی کربوهیدرات هستند توصیه می شود که در مصرف آن ها افراط نشود.

دوران بارداری، دوران حساسی است که در طی آن باید مراقبت های لازم جهت حفظ سلامت مادر و کودک انجام شود. برخی زنان در دوران بارداری مبتلا به قند بارداری (دیابت بارداری) می شوند که معمولا پس از زایمان این مشکل برطرف می شود. زنانی که در این دوران به دیابت بارداری دچار می شوند بهتر است مواردی را جهت رفع این مشکل انجام دهند.

محدود کردن مصرف شیرینی ها، نوشابه های گازدار، آب میوه ها، میوه های شیرین و انواع دسر ها، توصیه می شود. این گونه غذاها حاوی قند آزاد هستند که به سرعت قند خون شما را افزایش می دهد. اما باید اضافه کرد که لازم نیست که به طور کامل قند را از رژیم غذایی فرد دیابتی در دوران حاملگی حذف کنید.

شما می توانید قند های ساده و مواد غذایی کم قند را جایگزین مواد غذایی مضر با قند بالا، کنید. هنگام پخت و پز نیز، سعی کنید میزان قند را در مواد غذایی خود کاهش دهید.همچنین، به جای نوشیدنی های شیرین، از آب ساده استفاده کنید.

دیابتی که در دوران بارداری ایجاد می شود، به عنوان دیابت بارداری شناخته می شود.به طور کلی می توان گفت که دیابت بارداری، حدود ۵ تا ۹ درصد از زنان باردار را تحت تاثیر قرار می دهد. البته می توان این دیابت را با رژیم غذایی دیابت حاملگی کنترل کرد.

زنانی که از پیش دچار دیابت هستند، در زمان بارداری، ممکن است دیابت نوع ۲ و نوع ۱، در آن ها تشدید شود. در طول بارداری، سطح قند خون ممکن است گاهی اوقات بالا باشد، به این ترتیب، مشکلاتی نیز برای مادر و نوزاد ایجاد می شود. بنابراین، تنظیم سطح قند در دوران بارداری، مهم است.

اما سوال اینجاست که سطح طبیعی قند خون در بارداری چه میزان است؟ کنترل قند خون یکی از ضروری ترین عواملی است که باید در دوران بارداری انجام شود.

هنگامی که اقدامات موثر برای کنترل سطح قند خون و بهره گیری از رژیم غذایی دیابت حاملگی در دوران بارداری انجام می شود، احتمال شانس بارداری موفقیت آمیز نیز افزایش پیدا می کند.

متوسط ​​گلوکز ناشتا برای زنان باردار بدون هیچگونه بیماری دیابتی از ۶۹ به ۷۵ و ۱۰۵ تا ۱۰۸ برابر؛ بلافاصله یک ساعت پس از مصرف غذا محاسبه می شود.

اگر دچار دیابت پیش از موعد هستید یا قبلا دیابت را تجربه کرده اید، بهترین راه برای کنترل سطح قند خون این است که اطمینان حاصل شود که سطح آن، در حد طبیعی باقی مانده باشد.

با توجه به توصیه های همایش بین المللی دیابت حاملگی که اهداف گلوکز خون را به ویژه برای زنان دیابتی تعیین می کند، قند خون ناشتا در طول بارداری نباید بیش از ۹۶ باشد. قند خون، یک ساعت بعد از غذا خوردن باید کمتر از ۱۴۰ و دو ساعت بعد نیز کمتر از ۱۲۰ باشد.

نبض ما– ترجمه تیم نبض ما

بهترین و کاملترین بره غذایی دیابتی ها برای ۷ روز

تمرین هایی برای تسکین درد عصبی دیابت

چگونه سطح انسولین را پایین بیاوریم؟

علل ابتلا به بیماری کتوز و نشانه های آن

نکات مهم درباره دهان و دندان بیماران دیابتی

میزان قند خون نرمال چقدر است؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی) رژيم غذايي براي ديابت حاملگي

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره ۳۷/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره ۳۷/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره ۳۷/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره ۳۷/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره ۳۷/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

رژيم غذايي براي ديابت حاملگي
رژيم غذايي براي ديابت حاملگي
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *