اگر عسل از خصوصیتهای خاص استانداردهای كیفی قانونی خود تجاوز نماید، اكثراً تقلبهای ساده را می توان در آن مشاهده نمود. برای مثال مقدار ساكارز بالای 8 درصد نشاندهنده اضافه نمودن شكر ساده یا شكر چغندر قند یا شهد ذرت با اسید هیدرولیز شده به آن است كه مقدار HMF بالا میرود. البته نسبتهای فروكتوز به گلوكز در این مورد شبیه به عسل باقی میماند (200 > HMF).
معمولاً این تقلب به دو صورت انجام می گیرد :
الف) تغذیه زنبور عسل با شکر : به هنگام فصل شهد گل ها و زمانی که جریان شهد از بیرون کندو جریان دارد، بعضی افراد جهت سود جویی بیشتر یا عدم مدیریت کافی زنبورستان (عدم شناخت علمی) اقدام به تغذیه کندو با شربت شکر می کنند که این عمل تقلب در عسل محسوب می شود. با انجام آزمایشات متعدد که یکی از آنها اندازه گیری ساکارز (قند شکر) در عسل است، می توان به این موضوع پی برد. میزان ساکارز در عسل طبیعی در ایران نباید بیشتر از 5 % باشد، ضمناً تغذیه معمولاً در فصل پس از برداشت عسل در پاییز جهت ذخیره غذایی زنبوران در زمستان امر عادی محسوب می شود و این تغذیه گاهی نیز در ابتدای فصل بهار جهت کمک به رشد کلنی نیز انجام می شود، که در هر دو شربت شکر فوق توسط زنبور مصرف می شود و وارد عسل برداشت شده نمی شود.
ب) بعضی افراد نیز بدون دخالت زنبور، با شکر و آب و اسانس خود به صورت پنهانی اقدام به ساخت عسل می نمایند و اقدام به عرضه آن با ادعای طبیعی بودن محصول می کنند، این ماده را علاوه بر تشخیص آزمایشگاه تا حدی می توان از عسل مرغوب زنبورداران تشخیص داد. عسل دست ساز با گذاشتن در دهان مانند آب نبات سفت باقی می ماند و دیر حل و جذب می شود ولی عسل طبیعی سریعاً آب را به خود جذب می نماید. عرضه این ماده علاوه بر ضایع کردن حرفه زنبورداری باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان می شود.
روش تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی
به گفته یکی از متخصصان :
مصرف کننده ایرانی به ویژه تهرانی عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی می دانند که رنگ آن کهربایی تیره یا همانند عقیق باشد، سفت بوده و اصطلاحاً کش بیاید، اگر 24 ساعت در یخچال بماند (شکرک نزند)، اگر قاشقی از آن برداشته شود قطراتی که از آن سرازیر میشود، به صورت باریکه ای ممتد باشد و قطع نشود، عده ای هم تکنیک های خاصی بکار می برند که پایه و اساس آن معلوم نیست، مانند کبریت گرفتن کنار عسل، ریختن چند قطره روی روزنامه و ….. هیچ کدام از این عقاید، ارتباطی با عسل از نظر طبیعی یا تقلبی بودن و شکرک زدن آن نداشته ندارد و از نظر عسل شناسان و علم تغذیه به طور کلی مردود است. لازم به ذکر است که تشخیص عسل طبیعی و تقلبی به کمک انگشت، قاشق و مزه و…. غیر ممکن بوده و فقط به عهده آزمایشگاه می باشد.
1- عسلی که توسط زنبور عسل تولید شده باشد از هنگامی که در دهان قرار می گیرد توسط مخاط دهان و رگ های زیر زبانی جذب می شود و این مسئله به خوبی قابل درک است. برعکس عسل هایی که دست ساز هستند مانند آب نبات روی زبان مانده و خیلی دیرتر شروع به حل شدن می نمایند. توجه کنید که با این روش نمی توان عسلی را که از طریق تغذیه زنبور عسل با شکر تولید شده را تشخیص داد.
2- هر چقدر هم که رنگ عسل طبیعی روشن باشد، نمی توان از پشت شیشه آن چیزی را مشاهده نمود. به دلیل کلوئیدی بودن عسل طبیعی، نور به طور مستقیم از آن عبور نکرده و تصاویری که از پشت شیشه دیده می شود بسیار ناواضح و نامشخص است، در صورتی که عسل تقلبی که از باتکا (گلوکز تجاری) تهیه شده مانند شیشه رنگی عمل کرده و به راحتی می توان اشیا را از پشت آن دید.
3- عسل هایی که با گلوکز تجاری تولید شده اند (تقلبی)، هیچ گاه شکرک نزده و همانطور شفاف باقی می مانند. البته پس از مدتی مانند نبات رنگی به صورت یک پارچه سفت شده و حتی با چاقو هم نمی توان آن ها را از ظرف خارج ساخت. با این تفاصیل تنها می توان عسل های دست ساز را از عسل زنبور تفکیک کرد. اما برای شناخت عسل تغذیه ای هیچ راهی به جز آزمایشگاه وجود ندارد.
4- روشهای ساده موجود برای جستجوی تقلبی بودن عسل بدون ابزار آزمایشگاهی براساس مزه، چسبندگی یا خاصیت حلالیت در آب سرد میباشد. اگر قطرهای از عسل طبیعی در آب سرد ریخته شود، حالت چسبندگی خود را حفظ نموده و به سرعت حل نمیگردد، این حالت بیشتر در عسل خالص روی میدهد. این موضوع به وضوح در مقابل نور در زمینهای تیره قابل رویت است. اگر لبههای قطره یا رشته جریان باریك عسل در زمان ریزش از هم بپاشد، احتمالا عسل تقلبی یا حاوی مقدار زیادی آب است. در هر حال بایستی از دیگر عسلها جدا نگهداری شود تا آزمایشهای دقیقتری در روی آن صورت گیرد.
عسل تقلبی عسل طبیعی
بیشتر بدانیم:
فروشگاه اینترنتی
کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت انگبین محفوظ میباشد.
Wird geladen…
Wird geladen…
Wird geladen…
Wird verarbeitet…
Wird geladen…
روش تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی
Wird verarbeitet…
Wird geladen…
Wird geladen…
Wird verarbeitet…
Wird geladen…
Wird geladen…
More info: http://ashpazibasana.com/honey_purity…Subscribe: http://bit.ly/2jZKDGXSana Ashpazi Ba Sana Channel: https://www.youtube.com/channel/UC0IB…My Facebook Page: https://www.facebook.com/AshpaziBaSanaFollow me on Instagram: https://www.instagram.com/ashpazi_ba_…Join my Telegram Channel: https://telegram.me/AshpaziBaSanaConnect with me on Telegram: https://telegram.me/sanakitchen
Wird geladen…
Wird geladen…
Wird geladen…
Wird geladen…
Wird geladen…
Wird verarbeitet…
Playlists werden geladen…
خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.
آدرس ایمیلی که با آن ثبتنام کردهاید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
«ایران» ازجمله کشورهایی است که به لطف طبیعت سبز و بکر در مناطقی مثل سبلان در استان اردبیل، ارتفاعات چهارمحال و بختیاری، ارتفاعات علمکوه، کلاردشت و … میتوان مرغوبترین عسلهای طبیعی را در آن یافت. البته ذکر این نکته ضروری است که منطقهای که زنبور در آن پرورش مییابد، بهاندازهی «روش نگهداری از زنبورها» و «نحوهی پرورش زنبور عسل» اهمیت ندارد. با این همه، برای بسیاری از علاقهمندانِ این مادهی خوراکی بسیار مفید، این سؤال پیش میآید که چگونه میتوان از طبیعیبودن یک ظرف عسل مطمئن شد. همراه ما باشید، در این مقاله هم درمورد نحوهی تشخیص عسل طبیعی و روش از بین بردن شکرک عسل برایتان نوشتهایم و هم تعدادی از خواص این مادهی شگفتانگیز را برایتان فهرست کردهایم.
روش تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی
«عَسَل» که در فارسی به آن «اَنگَبین» میگویند، یک ترکیب بسیار غلیظ قندی محلول در آب است. در واقع عسل شامل شهد و مادهای حاوی قند گیاهان است که زنبور عسل آن را جمعآوری کرده، تغییر حالت داده و در کندوی عسل ذخیره کرده است. بنابراین اگرچه عسل یک مادهی اسیدی است، ولی بهعلت شیرینی خاصش، حالت اسیدی آن محسوس نیست.
آیا میدانستید یک زنبور عسل برای درستکردن یک پوند (۴۵۴ گرم) عسل، مجبور است ۹۰ هزار مایل (۱۴۴ هزار و ۸۴۱ کیلومتر، مسافتی معادل سه بار چرخیدن دور کرهی زمین) را پرواز کند؟
رنگ عسلهای مختلف، باتوجه به منابع اصلی شهد از «سفید روشن» تا «سیاه» متغیر است. برای مثال رنگ عسل «اقاقیا» سفید و شفاف درست مثل آب است، عسل «افرا» لیمویی رنگ، عسل «اسپرس» زرد طلایی، عسل انواع میوهها زرد مایل به قهوهای، رنگ عسل «شبدر» سرخ و زرد متمایل به قرمز، رنگ عسل «زیرفون» زرد متمایل به سبز، عسل «گل قاصدک» زرد تیره، عسل «نارون» قهوهای و رنگ عسل «صنوبر» و «زبان گنجشک» سبز تیره تا سیاه است.
جالب است بدانید که رنگ، مزه و بوی عسل هیچ ارتباطی با نژاد زنبور ندارد، بلکه فقط به نوع گلهایی بستگی دارد که زنبور شهدها را از آنها جمعآوری میکند. مثلا عسلی که از گیاه «اسپرس» به دست میآید به رنگ زرد طلایی و بسیار لذیذ است و عسل گل آفتابگردان بسیار بیمزه است و البته هردو هم خالص هستند.
ازجمله خواص عسل این است که ذرات آب موجود در هوا را بهشدت به خود جذب میکند و درنتیجه رقیق میشود. بنابراین چه در شمال، چه در مرکز، چه در نقاط مرطوب و حتی در نقاط خشک، باید عسل را در ظرف با سرپوش محکم نگهداری کرد تا ذرات آب موجود در هوا را کمکم به خود جذب نکند و مثل آب رقیق نشود.
مشهورترین انواع عسل در دنیا عبارتاند از:
شاید برایتان جالب باشد که بدانید عسل طبیعی آنقدر دوام دارد که سالها پیش در کاوشهای باستانشناسان بقایای فاسدنشده و سالم آن در مقبرهی فرعون کشف شد. به عبارت دیگر، اگر از عسل طبیعی به روش صحیح و اصولی نگهداری کنید بههیچعنوان فاسد نمیشود. اگرچه عسل در طول زمان نگهداری ممکن است دچار تغییرات شیمیایی و فیزیکی شود و در اثر گذر زمان مقداری از بو و طعم خود را از دست بدهد، اما خاصیت عسل از بین نمیرود. همچنین عسل طبیعی ممکن است بعد از مدتی «کریستالیزه» شود که زنبورداران به این پدیده «رُس کردن» میگویند.
عسل طبیعی بعد از «رُس کردن» شبیه روغن حیوانی میشود. البته «رس کردن» عسل که یکی از نشانههای طبیعی بودن عسل است فرایندی کاملا برگشتپذیر است و بههیچوجه مزه و کیفیت عسل را کاهش نمیدهد.
بهترین روش برای نگهداری عسل نگهداری آن در دمای اتاق است؛ یعنی دمایی که نه خیلی سرد و نه خیلی گرم است. عسل را در یخچال نگهداری نکنید چون «زنبورها» که بهترین نگهدارندهی عسل هستند، در کندو یخچال ندارند! نگهداری عسل در یخچال سبب سفتشدن عسل میشود، برداشتن عسل از ظرف را مشکل میکند و به احتمال زیاد فرایند «رُس کردن» را تسریع میکند. از آنجایی که عسل خاصیت ضدمیکروبی دارد در صورت بسته نگه داشتن درِ ظرف و جلوگیری از ورود آب و دیگر مواد به ظرف عسل، میکروبهای بیرونی نمیتوانند به آن راه پیدا کنند و عسل تخمیر نمیشود.
یادتان باشد عسل را با قاشق خشک از ظرف بردارید، زیرا ورود آب به عسل منجر به تخمیر عسل میشود. عسل را حتما در ظروف شیشهای نگهداری کنید. نگهداری عسل در ظروف فلزی بهدلیل خاصیت اسیدی عسل سبب ایجاد ترکیبات زیانبار شیمیایی میشود.
عسل طبیعی و خالص را فقط میتوان در آزمایشگاههای مواد غذایی از انواع تقلبی تشخیص داد و حتی رفتن بالای سر کندو هم کمکی به تشخیص عسل طبیعی از تقلبی نمیکند.
یکی از روشهایی که تا حدودی میتواند به شناخت عسل طبیعی کمک کند، این است که آن را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر قطرههای عسل حل نشدند و ته لیوان تهنشین شدند، عسل طبیعی است، اما اگر عسل در آب حل و ذرات آن بهصورت رشتههایی در آب ناپدید شدند، احتمال اینکه آن عسل تقلبی باشد بیشتر است. از سوی دیگر باید بدانید که عسل طبیعی بو و طعم گلها را در خود دارد و به محض گذاشتن در دهان آب میشود، اما عسلی که طبیعی نباشد مثل «آبنبات» در دهان جمع میشود و طعم شکر آن غالب است.
یکی دیگر از روشهای تشخیص عسل طبیعی این است که آن را از داخل ظرفی به درون ظرف دیگری بریزید، اگر داخل ظرف پر از حباب شد نشانه طبیعی بودن عسل است.
شکرک زدن، یکی دیگر از روشهای تشخیص عسل طبیعی است. این خاصیت فقط در عسلهای طبیعی دیده میشود چرا که فقط «دیاستاز» قادر است ذرات عسل را متبلور کند و باعث شکرکزدن آن شود درحالیکه عسل تقلبی بهعلت نداشتن «دیاستاز» صاف و روشن باقی میماند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که اگر عسل بعد از مدتی شکرک زد حتما طبیعی و سالم است (برخلاف تصور عامه مردم) و در صورت شکرک نزدن و تهنشین نشدن میتواند مصنوعی یا تقلبی باشد.
عسل بهعنوان یک مادهی اشباعشدهی قندی باید در واقع جامد باشد، ولی مایع است. به همین دلیل بهمحض اینکه شرایط مطلوب مهیا شود یک تغییر فیزیکی یعنی «شکرکزدن» در آن پدیدار میشود که یک دلیل محکم برای اثبات طبیعیبودن آن است. بعضی از عسلها در شان (قاب یا آشیانهی زنبوران که در آن شهد و موم است) هم «کریستالیزه» میشوند و همانطور که گفتیم اصطلاح تخصصی آن در زنبورداری «رُس کردن» است.
در برخی کشورهای خارجی عسل شکرکزده بهدلیل اطمینان مشتری از طبیعی و خامبودن آن طرفداران بیشتری دارد و اتفاقا قیمت آن هم بیشتر است. بهترین درجه حرارت برای نگهداری عسل ۱۸ تا ۲۴ درجهی سانتیگراد است. بهطورکلی همهی عسلهای خالص «شکرک» میزنند ولی مدت لازم برای شکرکزدن عسلهای مختلف با هم تفاوت دارد.
اگر تمایلی به خوردن عسل شکرکزده ندارید، شیشهی عسل را در آب ۴۰ تا ۶۵ درجهی سانتیگراد قرار بدهید، هنگامی که آخرین بلور محو شد و عسل به شکل اولیهی خود برگشت آن را از آب بیرون بیاورید. بههیچعنوان عسل را روی حرارت مستقیم قرار ندهید. عسلی که شکرک بزند حتما خالص و عسلی که شکرک نزند ممکن است ناخالص باشد.
یکی از شگفتیهای عسل این است که اگر بهطور صحیح مصرف شود، برای جذب قند موجود در آن سلولهای مغز نیازی به انسولین ندارند و برای تمام فصول سال و اکثر بیماریها کاربرد دارد. «عسل» در تقویت حافظه و تقویت سیستم ایمنی بدن و قوای جسمانی، بهبود و درمان بسیاری از ناراحتیها مثل زخمها، سوختگیها و درمان بعضی از بیماریهای گوارشی، دهان و لثه مؤثر است، بسیار سریع هضم و جذب خون میشود و انرژی آن فورا به بدن منتقل میشود. برخی از خواص عسل بسیار مورد توجه کارشناسان طب سنتی هستند. چند خاصیت درمانی عسل که کمتر درمورد آنها صحبت شده عبارتاند از:
بنابر تحقیقات صورتگرفته، یکی از بهترین درمانها برای بهبود ناخنهای شکننده و درمان «قارچ ناخن» که این روزها بهخاطر اپیدمی کاشت ناخنهای غیراصولی امری متداول شده، استفاده از عسل طبیعی است.
عسل یکی از بهترین درمانهای طبیعی برای بهبود خواب و درمان بیخوابی است. از آنجایی که مشکل بیخوابی معمولا مربوط به سیستم عصبی بدن است، طبق تحقیقات علمی صورتگرفته، نوشیدن یک لیوان چای سبز یا شیر گرم با عسل به بهبود شرایط عصبی و داشتن خوابی آرام کمک میکند.
طبق گفتهی پزشکان متخصص کلیه و مجاری ادراری، خوردن عسل طبیعی میتواند عوارض مضر ناشی از سیگارکشیدن بر روی «بیضهها» را در مردان کاهش بدهد.
عسل با جذب آلودگیها از روی پوست و منافذ آن مثل یک شویندهی طبیعی عمل میکند. از آنجایی که عسل یک مادهی ضدعفونیکننده و ضد باکتریایی طبیعی است، مادهی مؤثری در درمان آکنه، نرمی، لطافت و التیام پوست محسوب میشود. برای درمان آکنه و تمیز کردن پوست، یک لایهی نازک عسل طبیعی را روی صورت بمالید و اجازه بدهید ۳۰ دقیقه روی آن بماند و پس از آن صورتتان با آب ولرم بشورید. پیش از آن بهتر است مقداری عسل را روی قسمتی از پوستتان امتحان کنید، چون عسل مثل هر مادهی طبیعی دیگری ممکن است آلرژیزا باشد.
عسل یک مرطوبکنندهی طبیعی است و درنتیجه میتوان از آن بهعنوان یک مرطوبکنندهی مؤثر برای لایههای بیرونی پوست صورت و بدن استفاده کرد. یکی از خواص این مرطوبکنندهی فوقالعاده، درمان چروکهای پوست، خشکی، زخم و خراش پوست نقاط حساس بدن است.
یکی از بهترین ماسکهای رطوبترسان و ضدپیری برای پوست بدن و صورت، ترکیبی از یک قاشق چایخوری عسل طبیعی، یک قاشق چایخوری روغن پاپایا و یک قاشق چایخوری شیر محلی یا ماست است. این ترکیب را بهمدت ۳۰ دقیقه روی پوست صورتتان بگذارید و در این فاصله هر چند دقیقه یکبار پوستتان را ماساژ بدهید تا بهبود سرعت و گردش جریان خون سبب سفتشدن پوستتان شود. بعد از ۳۰ دقیقه صورتتان را با آب ولرم بشورید و با یک حولهی تمیز بهآرامی پوستتان را خشک کنید.
عسل مانوکا که عسل حاصل از درخت چای است، بهترین عسل موجود در دنیا و اتفاقا از جمله بدبوترین عسلها و بومی کشور نیوزلند است، یک درمان فوقالعاده برای درمان زگیل محسوب میشود. یک لایهی ضخیم از عسل مانوکا را روی زگیلها بمالید و بهمدت ۲۴ ساعت روی آن را با یک پارچهی تمیز بپوشانید. بعد از ۲۴ ساعت عسل روی موضع را با آب ولرم بشورید و چند مرتبه این کار را تکرار کنید تا زگیلها درمان شوند.
طبق نتابج یک تحقیق علمی که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، عسل طبیعی یک درمان مؤثر برای بیماری فشار خون بالا است.
یکی از بهترین مواد غذایی برای تأمین انرژی عضلهی پُرکاری مثل قلب، عسل طبیعی است. انرژی موردنیاز عضلات بدن از طریق سوختن گلوکز داخل سلولهای بدن آزاد میشود و عسل هم منبعی غنی از گلوکز است. علاوه بر این، عسل دارای آنزیمهایی است که قادرند چربیها را تجزیه کنند. درنتیجه مصرف عسل باعث میشود که انرژی فراوانی برای تحریک و تقویت قلب تأمین شود، چربیهای داخل قلب کاهش پیدا کنند، عروق گشاد شوند و تنگیشان رفع شود، جریان خون در قلب و عروق افزایش یابد، فشار خون تنظیم شود و درنتیجه از ریسک بیماریهای قلبی و نیز خطر بروز سکته قلبی کاسته میشود.
بهنظر میرسد که ترکیبات فلانوئیدی عسل با خاصیت آنتیاکسیدانی، سبب شدهاند که عسل طبیعی بهعنوان مادهای برای مبارزه با سرطان شناخته شود. از سوی دیگر جایدادن عسل در برنامهی رژیم غذایی روزانه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و تأثیر بسزایی در درمان سرطان دارد. طبق تحقیقات علمی صورتگرفته، بهنظر میرسد که عسل با جلوگیری از پیشروی سلولهای سرطانی به روند درمان انواع سرطان کمک میکند.
عسل بهخاطر خاصیت آنتیاکسیدانی و نیز مبارزه با رادیکالهای آزاد میزان برگشت اسید معده را کاهش میدهد. بیماری رفلاکس معده یا همان ترش کردن معده بهخاطر ضعیفشدن «اسفنگتر مری» (عضلهی تنگکننده بین مری و معده) است. مصرف عسل سبب تحریک و رشد مجدد این اسفنگتر و درنتیجه کاهش برگشت محتویات معده به مری یا همان ترش کردن میشود (ترش کردن با سوختن پشت جناغ سینه و سردل همراه است).
از سوی دیگر خاصیت آنتیاکسیدانی و آنتیباکتریایی عسل طبیعی در درمان انواع بیماریهای مربوط به معده مؤثر است. در این میان عسل مانوکا بهخاطر یک عامل آنتیباکتریال اضافه به نام «methylglyoxal» نقش بسزایی در بهبود بیماریهای معده دارد. بد نیست بدانید یک قاشق چایخوری عسل طبیعی سبب درمان نفخ معده میشود.
(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
روش تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);
سلام صبح بخیر مقاله جالب و مفیدی برای من بود.
سپاس بابت ترجمه و مطلب مفیدتون
و تشکر از دست اندرکاران این سایت و هموطنان گرامی تمام مطالب درست است و البته خودم سالهاست که زنبوردار و فروشنده عسل طبیعی هستم
باسپاس
بسیار کامل
ممنون از وقتی که میذارین
موفق باشید
خواص خوراکی ها
قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید
خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی
قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟
خواص بادیان؛ ۶ خاصیت درمانی و نحوه مصرف آن
خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است
آخرین مطالب
علائم کم آبی بدن؛ عوامل، خطرات و راههای درمان آن
معرفی کتاب نجوم دینامیکی؛ آشنایی با نجوم در ۱۸ فصل
سواحل مازندران و جذابیتهای تفریحی و گردشگری آنها
خواص آرد نخود و طرز تهیه آن در خانه
عملکرد رژیم آنابولیک؛ برنامه هفتگی و عوارض احتمالی آن
ترین های جهان
بهترین انیمیشن های جهان برای کودکان و بزرگسالان
محبوب ترین نژاد گربه؛ ۱۰ گربه پرطرفدار در سراسر دنیا
بهترین فیلم های ۲۰۱۸ تا الان که شما را پای تلویزیون میخکوب میکنند
قدرتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۷
معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه خود بهترین هستند
ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید
۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز
9