روشهای درمان مسمومیت بارداری

در صورت وجود سابقه‌ی مسمومیت خفیف حاملگی در یکی از اعضای خانواده و یا با مشاهده‌ی یک یا چند مورد از علایمی مانند سردرد شدید یا اختلال بینایی، افزایش وزن به میزان بیش از یک کیلوگرم در هفته، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و دردهای شکمی در فرد باردار باید به پزشک معالج مراجعه شود.

پزشک ابتدا افراد مشکوک به پره‌اکلامپسی (مسمومیت بارداری) را از نظر فشار خون و ادرار مورد بررسی قرار می‌دهد. در افراد مبتلا پروتئینوری (3 میلی‌گرم پروتئین در ادرار 24 ساعته) و هیپرتانسیون (افزایش فشار خون) که فشار خون پس از 2 هفته‌ی بارداری 14 روی 9 یا بیشتر، مشاهده می‌شود. در بعضی از موارد افزایش فشار خون قبل از پروتئینوری مشاهده می‌شود.

 

در صورت بروز پره‌اکلامپسی خفیف اقدامات زیر صورت می‌گیرد:

روشهای درمان مسمومیت بارداری

 

در افراد مبتلا به پره‌اكلامپسی شدید پس از بررسی، علایم زیر مشاهده می‌شود:

 

درمان خانم‌های مبتلا به پره‌‌اکلامپسی به شدت بیماری بستگی دارد. برای خانم‌های باردار مبتلا به پره‌‌اکلامپسی خفیف در منزل و خانم‌های باردار مبتلا به پره‌اکلامپسی حاد در بیمارستان مراقبت لازم را انجام می‌دهند. در صورت بدتر شدن شرایط بیمار (پره‌اكلامپسی شدید) ختم بارداری غالباً به صورت سزارین صورت می‌گیرد. پره‌‌اکلامپسی و اکلامپسی (آخرین مرحله‌ی پره‌اکلامسپی همراه با بروز تشنج) تا زمان پایان بارداری به طور کامل قابل درمان نیستند، اما تا پایان بارداری اقدامات زیر صورت می‌گیرد:

 

 هیچ روش پیشگیری خاصی برای جلوگیری از مسمومیت بارداری وجود ندارد. با محدود کردن مصرف نمک در رژیم ‌غذایی به کاهش تورم بدن کمک می‌شود، اما از شروع فشار خون بالا یا وجود پروتئین در ادرار پیشگیری نمی‌شود. در ویزیت‌های بارداری، پزشک به طور مداوم وزن، فشار خون و ادرار بیمار را مورد بررسی قرار می‌دهد. اگر مسمومیت بارداری زودتر تشخیص داده شود مشکلات آن کمتر خواهد بود.





باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

پراكلامپسی چگونه نوزاد را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

پراكلامپسی می‌تواند مانع رسیدن خون كافی به جفت شود و موجب شود كه نوزاد كوچكتر از حد طبیعی به دنیا بیاید.

همچنین موجب نارس شدن نوزاد و ایجاد مشكلات مربوط به آن می‌شود مانند ناتوانی در یادگیری، مشكلات مغزی، تشنج، مشكلات شنوایی و بینایی و .

هرچه پراكلامپسی زودتر شروع شده‌باشد و شدیدتر باشد، خطر نارس شدن نوزاد و عوارض آن است. اگر نوزادی كه كمتر از 37 هفته سن دارد، به دنیا بیاید، به دلیل تكامل ناقص ریه‌ها با مشكلات تنفسی رو برو می‌شود.

همچنین پراكلامپسی، موجب كاهش جریان خون جفت شده، نوزاد مواد غذایی كمتری دریافت می‌كند و بنابراین رشد جنین، كمتر از حد طبیعی خواهد بود. مرگ مادر در اثر پراكلامپسی، اتفاق نادری است، اما خطر مرگ جنین در چنین شرایطی، 5 برابر یك بارداری طبیعی است. اكلامپسی این احتمال را به بیش از این مقدار نیز، افزایش می‌دهد.

روشهای درمان مسمومیت بارداری

اكلامپسی و پراكلامپسی چگونه درمان می‌شوند؟

تنها درمان قطعی اكلامپسی و پراكلامپسی، زایمان است.

در موارد خفیف پراكلامپسی، كه فشار خون بالا همراه با مقادیر كم پروتئین در ادرار باشد، امكان اداره‌ی بیماری، با محدود كردن فعالیت و تحت نظارت در بیمارستان یا منزل وجود دارد. اگر جنین نارس باشد، شرایط طوری اداره می‌شود كه تا حد امكان، نوزاد بتواند سالمتر به دنیا بیاید. ممكن است پزشك، استراحت مطلق تجویز كند یا دستور بستری شدن در بیمارستان را صادر كند. این عمل به منظور طولانی‌كردن دوران بارداری و افزایش شانس زنده ماندن جنین انجام می‌گیرد.

اگر پایان بارداری نزدیك باشد ممكن است القاء زایمان صورت گیرد.

 در مورد پراكلامپسی شدید كه برای مادر خطرناك بوده و همراه با مشكلات بینایی، ریوی، ‌درد شكمی، مشكلات برای جنین و علائم دیگر می‌باشد، ممكن است درمان اورژانسی نیاز باشد كه شامل ختم بارداری، بدون توجه به سن جنین است.

ممكن است در مواردی كه نیاز باشد، از داروها برای تسریع روند تكاملی ریه‌های جنین استفاده شود.

درمانهای دیگر شامل تجویز داروهایی برای پیشگیری از تشنج و اكلامپسی می‌باشد.داروهایی نیز برای كاهش دادن فشار خون افزایش یافته، به كار می‌روند. كنترل دریافت مایعات نیز صورت می‌گیرد.

چگونه می‌توان پراكلامپسی را تشخیص داد؟

پزشك با معاینه، اندازه‌گیری فشار خون و اندازه‌گیری میزان پروتئین ادرار می‌تواند پراكلامپسی را تشخیص دهد.

چگونه می‌توان از عوارض پراكلامپسی پیشگیری كرد؟

معاینه و اندازه گیری فشار خون و آزمایش ساده ادراری می‌تواند موجب تشخیص پراكلامپسی شود. در این صورت می‌توان از پیش آمدن شرایطی مانند اكلامپسی و تشنج، آسیب مغزی و نارسایی كلیه در مادر، تولد نوزاد نارس و آسیبهای كشنده به جنین پیشگیری كرد.

پراكلامپسی بدون هیچ هشداری روی می‌دهد. محققان می‌گویند كه فاكتور رشد جفت، در ادرار زنانی كه مبتلا به پراكلامپسی می‌شوند كاهش یافته است. اگر این موضوع در تحقیقات آینده اثبات شود، ممكن است در آینده بتوان با یك تست ساده‌ی ادراری، زودتر از گذشته، افرادی را كه به احتمال زیاد دچار پراكلامپسی می‌شوند، تشخیص داد.

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

سوختگی های خفیف به سرعت و در خانه درمان می شوند، اما گاهی ممکن است آزار دهنده باشند. در ادامه به چند روش ساده و سریع برای درمان سوختگی اشاره می شود

شایعترین علت ایجاد كننده ی درد كف پا التهاب نوعی بافت همبند است كه در این ناحیه قرار گرفته است

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *