راه های رفع گرفتگی بینی نوزاد




خانه

موبایل

گرفتگی بینی و تنفس دهانی باعث فراهم کردن محیطی مناسب جهت رشد باکتری‌ها می‌شود

راه های رفع گرفتگی بینی نوزاد

 

چون مجاری بینی نوزاد باریك است اگر در این مجاری باریك ترشحات مخاطی جمع گردد یا هوای اتاق بیش از اندازه گرم باشد باعث گرفتگی بینی می شود . برای جلوگیری از گرفتگی بینی باید درجه حرارت اتاق كودك مطلوب باشد . بهترین دما حدود 22 درجه است . با روشن كردن یك سماور یا قرار دادن یك دیگ آب روی بخاری می توان رطوبت مناسبی را برای اتاق محیا كرد .بهترین محلول شستشوی بینی محلول های كلرید سدیم است كه در داروخانه ها موجود است . آنرا داخل بینی ریخته و با پوآرهای مخصوص تا جایی كه امكان دارد ترشحات را خارج كنید . نباید شیر را داخل بینی بریزید چون شیر باعث انسداد می گردد. و باقی ماندن شیر در بینی محیطی مناسبی را برای رشد میكروب ها فراهم می كند .و موجب عفونت های بینی می گردد .در جریان سرما خوردگی رفع گرفتگی بینی به تسریع در روند بهبودی كمك می كند . بهتر است شستشوی بینی 4 تا 5 بار در روز انجام شود .استفاده از اسپری های بینی امروزه رایج شده است . هر چند ممکن است این نوع اسپری ها موجب کوجک شدن موقتی پولیپ شوند ولی اثر بخشی کاربرد این داروها تاکنون در مقالات علمی تایید نشده است. 

برای جلوگیری از گرفتگی بینی باید درجه حرارت اتاق كودك مطلوب باشد

 

گرفتگی بینی و تنفس دهانی باعث فراهم کردن محیطی مناسب جهت رشد باکتری‌ها می‌شود، مصرف سوپ و مایعات گرم و مرطوب نگه داشتن هوای محیط زندگی کودک مانع از تشدید بیماری می‌شودوقتی می خواهید قطره بریزید كودك را به پشت بخوابانید یك حوله را تا كرده زیر شانه های كودك قرار داده تا سر بالا تر قرار گیرد .سه قطره در هر بینی بریزید .برای اینكه ترشحات بینی بهتر تخلیه شود می توانید كودك را به شكم بخوابانید . با یك دستمال بینی را بگیرید ولی دستمال یا پنبه را داخل بینی نكنید .در هنگام خواب بهتر است سر كودك بالاتر قرار گیرد مایعات بیشتری به كودك داده شود . بخور های سرد مفید ترند .شما می توانید دوش آب گرم حمام را باز كنید تا بخار بگیرد و كودك را قبل از خواب آنجا ببرید . یکی از شیوه های طبیعی برای درمان این عارضه استفاده از جوشانده گل بنفشه است .بوییدن بخار به دست آمده از جوشانده گل بنفشه در کودکان و خردسالانی که توانایی و شکیبایی لازم برای استفاده از بخور را داشته باشد می تواند به برطرف شدن انسداد گرفتگی بینی آن هاکمک می کند.اما در صورتی که کودک بی تابی دارد و حوصله کافی برای استنشاق جوشانده را ندارد با قطره چکان 2 قطره از این جوشنده را در حفره بینی او خالی کنید.منبع: کودک سالم

 


تازه مادران بخوانند

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

مراقبت از نوزادان همیشه با وسواس همراه بوده است. زیرا نوزادان علاوه بر جثه کوچک توانایی صحبت کردن و گفتن ناراحتی های جسمی شان را ندارند. به همین دلیل والدین باید توجه زیادی به سلامت نوزادان داشته باشند. یکی از مواردی که ممکن است نوزادان زیادی را درگیر کند، گرفتگی بینی است که باعث اختلال در تنفس نیز می شود. در این مقاله به چندین روش موثر برای درمان گرفتگی بینی نوزاد می پردازیم.

سیستم دفاعی بدن در نوزادان کامل نیست به همین دلیل والدین با بیماری هایی همچون سرما خوردگی نوازدان رو به رو می شوند که همراه با علایمی مانند گرفتگی بینی و گوش درد در کودکان همراه است. با این حال ممکن است گرفتگی بینی در نوزادان دلایل دیگری داشته باشد که در ادامه به این دلایل و روش های درمان گرفتگی بینی نوزاد می پردازیم.

نخستین اقدام برای درمان گرفتگی بینی نوزاد فهمیدن علت آن است. گاهی مشکلات مربوط به تغذیه ممکن است سبب گرفتگی بینی نوزادان شود. گاهی نیز عفونتهای ویروسی و باکتریایی باعث گرفتگی بینی و مشکلات ناشی از آن می شود. یک راه آسان برای تشخیص دلیل گرفتگی بینی توجه به رنگ ترشحات بینی کودک است. در صورتی که ترشحات آبکی و شفاف باشند نشان دهنده وجود عفونت ویروسی است.
کودکان نیز ممکن است دچار حساسیت شوند. تشخیص این علت بهتر است که زیر نظر پزشک باشد. بهتر است که تخلیه بینی نوزاد به آرامی انجام شود و فقط مخاط را از آن خارج کرد.

برای درمان گرفتگی بینی نوزاد باید از قطره بینی یا اسپری سالین استفاده شود. این داروها معمولا بدون نسخه به فروش می رسند. قطره بینی باعث نرم شدن مخاط داخل بینی نوزاد شده و در نتیجه خروج آن را تسهیل می کند. بهترین زمان برای استفاده از این دارو قبل از خواب و قبل از غذا دادن به نوزاد است. در واقع باید قبل از خواب و غذا مخاط را از بینی نوزاد خارج کنید تا بهتر بتواند نفس بکشد.

راه های رفع گرفتگی بینی نوزاد

یکی از بهترین روش های از بین بردن گرفتگی بینی نوزاد استفاده از محلول سدیم کلراید است. از این محلول چندین قطره داخل بینی ریخته و بعد از چند دقیقه ترشحات بینی را خارج کنید.

در صورتی که محلول کلرید سدیم در دسترس نباشد می توان با استفاده از آب نمک به درمان گرفتگی بینی نوزاد کمک کرد. برای اینکار کافیست که مقدار یک قاشق چایخوری نمک را به مقداری آب جوشیده سرد افزوده و کامل حل کنید. سپس داخل هر سوراخ بینی چند قطره بریزید تا ترشحات بینی نرم شده و مخاط راحتتر خارج گردد.

استفاده از بخور نیز می تواند به خارج شدن مخاط از بینی نوزاد کمک کند. بخور سرد را باید در اطراف محل خواب کودک قرار دهید تا در زمان خواب از رطوبت آن استفاده کند. ممکن است دستگاه بخور باعث رشد کپک و باکتری شود که در این حالت توصیه می شود که هر روز آب آن را عوض کنید. همچنین از آب داغ نباید برای بخور استفاده کرد چون باعث آسیب به دستگاه تنفسی نوزاد و سوختگی می شود. می توانید به جای استفاده از دستگاه بخور نوزاد را به حمام برده تا در معرض بخار حمام مخاط بینی نوزاد نرم شده و خارج گردد.

یکی از راههای درمان گرفتگی بینی نوزاد استفاده از جوشانده یا عصاره گل بنفشه است. می توانید مقداری جوشانده گل بنفشه را در اطاق نوزاد قرار دهید تا بخار حاصل از آن بتواند باعث نرم شدن مخاط و خروج آن شود. همچنین می توانید به جای استفاده از بخار مقدار 2 قطره از جوشانده گل بنفشه را در بینی نوزاد بریزید.

دمای محیط می تواند در خشک شدن ترشحات داخل بینی و گرفتگی آن موثر باشد. دمای اتاق نوزاد باید در حدود 22 درجه سانتی گراد باشد می توانید با قرار دادن یک قابلمه پر از آب روی بخاری دما و رطوبت را تنظیم کنید.

اگر نوزاد دچار بیماری سرما خوردگی شده است باید در طی روز 4 الی 5 بار اقدام به شستشو بینی کنید. همچنین دادن مایعات و سوپ به کودکان می تواند تا حد زیادی در درمان این مشکل کمک کند.

برای ریختن قطره داخل بینی نوزاد ابتدا او را به پشت بخوابانید و یک حوله تمیز را زیر شانه های نوزاد بگذارید. سر باید با فاصله بالاتری قرار بگیرد. سپس در هر سوراخ بینی سه قطره بریزید. سپس کودک را به شکم خوابانده و با یک دستمال تمیز و نرم بینی نوزاد را تمییز کنید.

یکی از باورهای غلط در گذشته ریختن شیر در حفره های بینی نوزاد برای خروج مخاط بوده است. این کار باعث پرورش میکروبها در مجاری تنفسی نوزاد شده  باعث بروز مشکلات بیشتری می شود. از طرفی ریختن شیر در بینی نوزاد کمکی به درمان گرفتگی نمی کند بلکه باعث تشکیل لایه ایی مجزا شده و باعث سختتر شدن تنفس نوزاد نیز می شود.

منبع : آرگا






یک ایده شیک، انتخاب شاه گیوه پاشنه بلند با زیره و‌ پاشنه چرم



یک راهنمای محلی برای گشت و گذار در هانگژو


تور اتوبوس شگفت انگیز دبی، تفریحی متفاوت و جذاب


خدمات خانه تکانی و نظافت عید نوروز با کمترین هزینه!

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

هیچ پدر و مادری دوست ندارد که بینی فرزند دلبندشان دچار احتقان (گرفتگی) و آبریزش شود و به همین علت همواره فرزند خود را از عوامل ایجاد کننده ی آن مانند سرما، ویروس و به دور نگه می دارند. اما در هر حال ممکن است که این مسأله بارها و بارها برای فرزندتان اتفاق بیفتد و شما ندانید که  آیا او سرما خورده است؟ آیا گرفتگی بینی و آبریزشش ناشی از آلرژی است؟ و یا عامل دیگری سبب بروز این حالات شده است. احتقان و آبریزش بینی خصوصاً در نوزادان و شیر خواران بسیار سخت و آزار دهنده هم برای خودشان و هم برای والدین می باشد.

هر مادر و پدری که نوزاد زیر 3 ماه دارد باید راجع به احتقان بینی نوزاد اطلاعات کافی را داشته باشد. به علت ضعیف بودن سیستم ایمنی در این سنین، سرماخوردگی و احتقانات ناشی از آن می تواند عوارض بسیار بدی را به دنبال داشته باشد. اگر نوزاد زیر سه ماه شما سرما خورده و یا بینی او به هر علتی دچار گرفتگی شده است هر چه سریع تر او را نزد یک متخصص اطفال ببرید.

 

گرفتگی بینی در نوزادان بالای سه ماه مشکل حادی نیست. مجرای بینی آن ها بسیار کوچک بوده و به راحتی ممکن است مسدود شود. از 2 نوع ویروس سرماخوردگی در محیط اطراف وجود دارد و فرزندتان تا زمانی که به آنها مبتلا نشود نسبت به هیچ کدام ایمنی نخواهد داشت. بزرگسالان سالانه 2 تا 4 بار سرما می خورند، حال تصور کنید که برای نوزادانی که هنوز نسبت به هیچ ویروسی ایمنی ندارند اوضاع چگونه خواهد بود. آبریزش از بینی همیشه نشان دهنده ی سرما خوردگی نیست. خصوصاً در فصل زمستان زمانی که نوزادتان را بیرون می برید، بینی نوزاد سعی می کند تا از خودش در برابر هوای سرد بیرون محافظت کند. به این ترتیب مخاط بیشتری تولید کرده تا مجرای بینی را مرطوب نگه دارد و ذرات موجود در هوای تنفسی را پاک کند.

راه های رفع گرفتگی بینی نوزاد

مخاط خارج شده از بینی نوزاد ممکن است که رنگ های گوناگونی داشته باشد. در این مطلب قصد داریم که اطلاعاتی راجع به هر رنگ و علل آن به شما ارائه کنیم.

 

 

خروج مایع شفاف از بینی رایج ترین نوع آبریزش بینی نوزادان می باشد که جای هیچ گونه نگرانی ندارد. این نوع از آبریزش ممکن است ناشی از تلاش بینی برای تصفیه کردن هوای تنفسی از ذرات و ممانعت از ورود آنها به ریه بوده و یا نشان دهنده ی دندان درآوردن و یا یک آلرژی باشد. واکنش مخاط بینی به خشک و سرد بودن هوای تنفسی نیز می تواند سبب بروز این علامت شود. در برخی موارد آبریزش بینی شفاف اولین علامت سرماخوردگی است.

 

 سفید بودن رنگ مایع خارج شده از بینی در شیرخواران بالای یک سال متداول بوده و ناشی از مصرف لبنیات می باشد. جای هیچ گونه نگرانی نیست. خوردن شیر سبب غلیظ شدن مخاط بینی می شود و شیرخواران و نوپایانی که تمایل زیادی به مصرف لبنیات دارند، مکرراً دچار این شرایط می شوند. اما توجه داشته باشید هرقدر که کودک بزرگتر می شود و شیر کمتری مصرف می کند، سفید بودن رنگ ترشحات بینی می تواند به علت کم آبی بدن باشد.

 

متمایل به زرد شدن رنگ ترشحات بینی، نشان دهنده ی شروع یک عفونت مانند سرماخوردگی می باشد. اگر طول مدت زمان آبریزش بینی کمتر از 1 روز است نیازی به نگرانی نیست اما اگر این آبریزش از 1 تا 14 روز طول کشید به یک متخصص نوزادان و کودکان مراجعه کنید زیرا ممکن است که نشان دهنده ی عفونی شدن سینوس ها باشد.

 

اگر ترشحات خارج شده از بینی فرزند شما به رنگ زرد پررنگ درآمد، باید به متخصص اطفال مراجعه کنید زیرا ممکن است که نشان دهنده ی ایجاد یک عفونت جدید و یا شدت یافتن عفونت قبلی باشد.

 

رنگ ترشحات خارج شده از بینی ممکن است که سبز شود که می تواند نشان دهنده ی سرما خوردگی، عفونت سینوس ها و باشد.  اما نکته ی بسیار مهم این است که اگر در هنگام صبح که فرزندتان از خواب بیدار می شود آبریزش بینی به رنگ سبز داشت، نیازی به هیچ گونه نگرانی نیست. علت خروج ترشحات سبز رنگ در هنگام صبح از بینی آن است که در تمام طول شب باکتری ها در مخاط بینی تجمع پیدا می کنند و رنگ سبز به مخاط می دهند. این ترشحات مملوء از باکتری، در هنگام صبح باید از مجرای بینی خارج شوند. اما اگر فرزندتان تمام مدت شبانه روز و نیز به مدت چند روز دچار ترشحات سبز رنگ شده است، او را نزد یک متخصص اطفال ببرید.

 

ترشحات بینی با طیف رنگی از قرمز روشن تا نارنجی و قهوه ای، همه و همه نشان دهنده ی وجود خون در مخاط بینی می باشند. رنگ قهوه ای نشان دهنده ی خونی است که مدت ها پیش از عروق خارج شده در حالی که ترشحات قرمز مربوط به خون تازه است. درنظر داشته باشید که بینی نوزادان و کودکان بدون هیچ علت مهمی به راحتی دچار خونریزی می شود. خصوصاً در زمستان که هوا سرد و خشک است، مخاط بینی به راحتی خراشیده شده و خون ریزی می کند. نیازی به نگرانی نیست مگر این که در چندین روز پیاپی دائماً ترشحات خونی را مشاهده کنید که در این صورت مراجعه به متخصص اطفال ضروری می باشد.

 

خروج ترشحاتی به رنگ سیاه و خاکستری از بینی فرزندتان به این معناست که او در معرض هوای بسیار آلوده بوده است. این آلودگی ممکن است ناشی از دود سیگار، قلیان، گرد و غبار و باشد که ممکن است که سبب بروز سرفه شود. حتی اگر فرزند شما در معرض محیط های آلوده نیز نباشد، این ترشحات علامت بسیار خوبی است، زیرا نشان می دهد که بخش مربوطه از سیستم ایمنی بدن او بسیار خوب کار می کند و مانع از ورود عوامل بیماری زا به دستگاه تنفسی می شود.

 

در برخی مواقع تجمع ترشحات درون مجرای بینی نوزاد و یا شیرخوار شما به حدی می رسد که تنفس و شیر خوردن برایش دشوار می شود، در این جا می توانید از انواع تمیز کننده های بینی استفاده کنید. معمول ترین وسیله برای تمیز کردن بینی نوزادان آسپیراتور های بینی و یا مکنده های بینی است. که مشابه با آن وسیله ای می باشد که در هنگام زایمان برای تمیز کردن مجاری تنفسی فوقانی نوزاد استفاده می شود و پوآر دارد. این وسیله در ایران با فین گیر شهرت دارد و می توان آن را از داروخانه ها و مراکز فروش لوازم سیسمونی تهیه کرد. طرز استفاده از این وسیله به این ترتیب می باشد:

 

 

اگر احتقان و آبریزش بینی نوزاد شما علائم زیر را دارد فوراً با پزشک تماس بگیرید:

اگر نوزادتان همراه با آبریزش بینی علائم زیر را دارد هر چه زود تر او را به بیمارستان ببرید:

برای والدین هیچ چیز مهم تر از محافظت از سلامتی فرزند دلبندشان نیست. به این ترتیب اگر علائم نوزادتان نگران کننده نیز نبود، در صورت امکان، درمورد اقداماتی که قصد دارید انجام دهید با پزشک مشورت کنید.

 

مطالب بیشتر:

 

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

منبع: نی نی پلاس

سلامت و رشد نوزادان

سلامت و رشد نوزادان

سلامت و رشد نوزادان

سلامت و رشد نوزادان

سلامت و رشد نوزادان

سلامت و رشد نوزادان

راه های رفع گرفتگی بینی نوزاد

سلامت و رشد نوزادان

این بخش در حال طراحی می باشد

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *