راه های درمان کم خونی شدید در بارداری

با بررسی علائم بارداری بعد از لقاح می توان بلافاصله به باردار بودن خانم پی برد اگر نزدیکی بدون هیچ مراقبتی صورت گیرد و هیچ مشکلی در زوجین وجود نداشته باشد بارداری صورت می گیرد

اگر می خواهید با یکی از خویشاوندان و نزدیکان در فامیل وصلت کنید پیشنهاد می کنیم آزمایش‌های ژنتیک قبل از ازدواج را از یاد نبرید.

با خوشحال کردن زن و یا همسر خود میتوان وجود عشق در قلب خود نسبت به اورا یادآوری کنیم که چقدر دوستش داریم

با استفاده از مواد غذایی خاصی می توان تقویت قوای جنسی را در مردان تجربه کرد

برای نتیجه گیری از برقراری رابطه ی جنسی و حاملگی موفق باید از بهترین پوزیشن ها استفاده کرد و آگاهانه عمل نمودراه های درمان کم خونی شدید در بارداری

در تغییرات بارداری هفته به هفته بیشترین میزان تغییرات به هفته ی دهم بارداری تعلق دارد در این هفته رویان به جنینی دست و پا دار تبدیل شده و رفته رفته شبیه به انسان می شود

(c) 26-219 persianv.com All Rights Reserved

© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .




خانه

موبایل

 

راه های درمان کم خونی شدید در بارداری

 

كم خوني به هنگام بارداري عبارت است از كافي نبودن هموگلوبين به هنگام بارداري . هموگلوبين يك پروتئين درون گلبول هاي قرمز است كه اكسيژن را به بافت هاي بدن حمل مي كند.

 

علايم شايع:

حالت تنگي نفس

خستگي ، ضعف ، يا غش

رنگ پريدگي

 

 

علايم زير شيوع كمتري دارند:

تپش قلب يا يك احساس و آگاهي غيرطبيعي از ضربان قلب

التهاب و دردناك بودن زبان

تهوع

سردرد

حالت فراموشي كه گاهي اتفاق مي افتد

درد شكمي

 

علل

رژيم غذايي ناسب و ناكافي كه آهن آن به قدر كافي نباشد.

كمبود اسيدفوليك

خون از دست دادن به علت خونريزي از بواسير يا خونريزي گوارشي

پختن غذا بيش از اندازه ، كه موجب تخريب آهن و ساير موادمغذي در غذا مي شود.

توجه داشته باشيد كه حتي اگر آهن و اسيدفوليك دريافتي كافي باشد، خانم باردار ممكن است دچار كم خوني شود، زيرا بارداري باعث تغيير در جذب مواد فوق مي شود. همچنين ، جنين مقداري از آهن و اسيدفوليك مادر را مصرف مي كند.

 

عوامل افزايش دهنده خطر

تغذيه ناسب و ناكافي ، به خصوص كمبود چندين ويتامين

سيگاركشيدن ، كه باعث كاهش جذب مواد مغذي مهم مي شود.

مصرف الكل ، كه خود باعث ناسب و ناكافي بودن تغذيه مي شود.

سابقه هرگونه اختلالي كه باعث كاهش جذب مواد مغذي شود.

 

پيشگيري

غذاهاي حاوي آهن زياد مصرف كنيد، مثلاً جگر، گوشت گوساله ، غلات و نان سبوس دار، تخم مرغ ، و ميوه هاي خشك شده .

غذاهاي حاوي اسيدفوليك زياد مصرف كنيد، مثلاً جوانه گندم ، لوبيا و باقلا، بادام كوهي (پسته خام )، پوره اي كه از جو دوسر درست مي شود، قارچ ، كلم پيچ ، بروكلي ، جگر گوساله ، و مارچوبه .

غذاهاي حاوي ويتامين ـ ث زياد مصرف كنيد، مثلاً مركبات و سبزيجات خام و تازه . ويتامين ـ ث باعث جذب بهتر آهن مي شود.

امكان دارد به صلاح ديد پزشك ، ويتامين به صورت تزريقي و مكمل مواد معدني براي شما تجويز شود.راه های درمان کم خونی شدید در بارداری

 

 

 

عواقب مورد انتظار

معمولاً با دريافت مكمل آهن و اسيدفوليك ، به صورت خوراكي يا تزريقي ، قابل درمان است .عوارض احتمالي

زايمان زودرس

كم خوني شديد و خطرناك به هنگام زايمان به علت خونريزي . در اين حالت نياز به تزريق خون وجود دارد.

افزايش استعداد ابتلا به عفونت پس از زايمان

 

اصول كلي

اگر زبان سرخ و دردناك باشد، دهان و زبان خود را 4-3 بار در روز با آب نمك گرم بشوييد. براي تهيه آب نمك ، يك قاشق چايخوري نمك را به يك ليوان آب گرم اضافه نموده ، حل كنيد.

دندان هاي خود را با مسواك نرم تميز كنيد.

 

داروها

امكان دارد آهن ، اسيدفوليك ، و ساير مكمل ها تجويز شوند. براي جذب بهتر، مكمل آهن را يك ساعت قبل از غذا يا بين وعده هاي غذايي ميل كنيد. آهن رنگ اجابت مزاج را سياه مي كند و اغلب باعث يبوست مي شود.

 

فعاليت

محدوديتي وجود ندارد. به هنگام خستگي استراحت كنيد تا اينكه كم خوني برطرف شود.رژيم غذايي

خوب غذا بخوريد و مكمل هاي غذايي تجويز شده را طبق دستور مصرف نماييد. سعي كنيد فيبر غذايي و مايعات بيشتر دريافت كنيد تا از يبوست جلوگيري شود.

 

در اين شرايط به پزشك خود مراجعه نماييد

اگر به هنگام بارداري ، علايم كم خوني در شما ظاهر شده است .

اگر يكي از مشكلات زير به هنگام درمان رخ دهد: اسهال ، تهوع ، درد شكمي ، يبوست ، خونريزي از هر كجا و هر چند مختصر.

 

 

 


بارداری و زایمان راحت با

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .




خانه

موبایل

در دوران بارداری نیاز بدن زن باردار به آهن به میزان زیادی افزایش می یابدراه های درمان کم خونی شدید در بارداری

 

در دوران بارداری نیاز بدن زن باردار به آهن به میزان زیادی افزایش می یابد. آهن به منظور تولید هموگلوبین خون  ضروری می‌باشد و دوران بارداری زمانی است که مقدار خون بدن شخص باردار  تا ۵۰% حد طبیعی می‌شود. برای تولید  هموگلوبین به میزان لازم که حجم خون مناسب ساخته شود آهن اضافی لازم است. بدن شما مقداری آهن اضافی نیز برای مصارف جفت و جنین نیاز دارد.زنان در دوران پیش از بارداری نیز با مشکل کم خونی مواجه می‌باشند و بارداری‌ را بدون ذخیره  کافی  آهن آغاز می‌کنند و در نهایت در ماه‌های پایانی بارداری با مشکل کمبود آهن شدید مواجه می‌شوند و این مسئله با زایمان و تولد نوزاد ادامه پیدا خواهد کرد.

 

علل کم خونی در باردرایبه علت افزایش حجم خون مادر در دوران بارداری، میزان گلبول‌های قرمز در واحد حجم خون کم می‌شود و در نتیجه نیاز به آهن افزایش می‌یابد. لذا مهم ترین علت کم خونی در بارداری، کمبود آهن در بدن مادر است. به دلیل نیاز مادر و جنین به 1 میلی‌گرم آهن در کل بارداری، مادر باید در نیمه دوم بارداری حتما از قرص آهن استفاده کند. اما علل دیگری هم برای کم‌خونی مادر وجود دارد، از جمله خونریزی‌هایی که در دوران بارداری اتفاق می‌افتد، مثل خونریزی‌های سه ماهه اول در اثر سقط جنین، حاملگی خارج از رحم، بیماری مول یا خونریزی‌های سه ماهه سوم در اثر کنده‌شدن جفت، جفت سر راهی یا خونریزی‌های حین و بعد از زایمان که بسیار خطرناک بوده و نیاز به بستری کردن بیمار و احتمالا تزریق خون به صورت اورژانسی وجود دارد. از علل دیگر کم‌خونی در بارداری، کمبود فولات در غذاهای مصرفی است که منجر به نوع خاصی از کم‌خونی می‌شود. این موارد که بسیار نادر هستند معمولا در کسانی پیش می‌آید که از سبزیجات حاوی اسیدفولیک به میزان کافی استفاده نمی‌کنند و بر اساس تشخیص پزشک و با مصرف اسید فولیک به میزان کافی، بیماری کم‌خونی آنها درمان می‌شود. نوع نادر دیگر کم‌خونی در اثر کمبود ویتامین  B12 پیش می‌آید، که در این افراد اغلب سابقه رژیم طولانی گیاهخواری وجود دارد یعنی از گوشت و تخم‌مرغ و شیر به مدت طولانی استفاده نکرده‌اند؛ یا در کسانی که بیماری ژنتیکی خاصی دارند و روده آن‌ها این مواد مغذی را جذب نمی‌کند؛ یا تحت اعمال جراحی خاص روده یا معده قرار گرفته‌اند که دستگاه گوارش آن‌ها دیگر به میزان کافی این مواد را جذب نمی‌کند. در این افراد هم با تجویز ویتامین B12 درمان انجام می‌شود. نوع دیگر کم‌خونی، کم‌خونی در اثر بیماری‌های مزمن است مثل بیماری مزمن کلیوی یا آرتریت روماتوئید یا بیماری سل که هر کدام درمان خاص خود را دارند.از انواع دیگر کم‌خونی که به خصوص در شمال کشور شایع است، انواع تالاسمی‌ها هستند. تالاسمی یک نوع اختلال ژنتیکی در ساخت هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز خون است. این بیماری به دلیل اشکال مختلف ژنتیکی به شکل‌های متفاوتی دیده می‌شود، مثل تالاسمی آلفا یا بتا. این انواع، خود به انواع مینور (خفیف)، اینترمدیا (بینابینی) و ماژور (شدید) تقسیم می‌شوند که در مورد هر یک از آن‌ها، راه درمانی خاصی را انتخاب می‌کنیم. اما مهم این است که بدانیم در این بیماران، به طور ژنتیکی میزان هموگلوبین (که در زنان عادی از 12 به بالا طبیعی است) پایین‌تر از حد طبیعی است و در درمان آن‌ها هم این نکته مد نظر است.در این مادران مراقبت‌های بیشتری طی بارداری انجام می‌شود، اما لزوما هموگلوبین را به 12 نمی‌رسانیم. در مواردی که در مشاوره ژنتیک پدر و مادر، احتمال ابتلا به تالاسمی ماژور زیاد باشد، می‌توان با نمونه‌برداری از جفت در هفته‌های اول بارداری، به این بیماری در جنین پی برد و تحت نظر پزشک اقدام به سقط جنین کرد.

نیاز زنان به آهن در دوران بارداری تا دو برابر قبل از بارداری افزایش پیدا می‌کند

 تشخیص کم خونی در دوران بارداری:معمولاً پزشکان در معاینات اولیه دوران بارداری برای شخص باردار، با کمک آزمایش‌ کم خونی را بررسی و تشخیص می‌دهند .- آزمایش (هماتوکریت) : در این آزمایش درصد میزان گلبولهای قرمز در پلاسما ‌سنجیده می‌شود.- آزمایش میزان هموگلوبین: در این تست  وزن هموگلوبین خون را اندازه‌گیری می‌کند . با این حال با پیشرفت بارداری ، احتمال ایجاد کم خونی افزایش می‌یابد. بنابراین در اواخر سه ماهه دوم یا اوایل سه ماهه سوم باید آزمایش تکرار شود.کم خونی ممکن است علامت و نشانه خاصی نداشته باشد و مخصوصاً در موارد خفیف علائم کم خونی عبارت‌اند از:- خستگی – در گاهی موارد  تب- سرگیجه- رنگ‌پریدگی مخصوصاً در ناحیه ناخن، پلک و لب- تپش قلب و تنگی نفس- اختلال در تمرکز حواس- تمایل شدید برای خوردن مواد غیرخوراکی مثل یخ  ، کاغذ ، خاک ، گچالبته هر یک از علائم کم خونی که در بالا ذکر شد می‌تواند جز علائم بارداری محسوب شود و ربطی به کم خونی نداشته باشدبهترین زمان برای مصرف قرص آهن  شب قبل از خواب است.زنان باردار قبل از خواب، قرص آهن بخورندنیاز زنان به آهن در دوران بارداری تا دو برابر قبل از بارداری افزایش پیدا می‌کند. این افزایش نیاز به آهن برای رشد جفت و جنین به حدی است که به هیچ‌وجه از طریق مصرف موادغذایی تأمین نمی‌شود. مصرف قرص آهن در زنان باردار برای پیشگیری از کم‌خونی فقرآهن، عوارض ناشی از کمبود شدید و متوسط آهن بر رشد و تکامل جنین و سلامت مادر از جمله مرگ و میر مادران، زایمان زودرس، رشد ناکافی جنین و افزایش خطر مرگ و میر جنین ضروری است. مصرف قرص آهن ممکن است عوارضی مانند تهوع، درد معده، اسهال و یبوست داشته باشد به همین دلیل توصیه می‌شود که قرص آهن بعد از غذا مصرف شود تا عوارض مصرف آن کمتر می‌شود. زنان باردار نباید مصرف قرص آهن را به دلیل عوارض آن قطع کنند، زیرا بعد از گذشت چند روز معمولا این عوارض قابل تحمل شده یا کلا برطرف خواهند شد. بهترین زمان برای مصرف قرص آهن، شب قبل از خواب است. از مصرف همزمان شیر و فرآورده‌های لبنی با قرص آهن خودداری شود، زیرا کلسیم موجود در لبنیات با جذب آهن در بدن تداخل می‌کنند. نیاز به اسید فولیک نیز در دوران بارداری افزایش می‌یابد. به دلیل نقش اسید فولیک در پیشگیری از نقص مادرزادی لوله عصبی، بهتر است مصرف قرص آن، از سه ماه یا حداقل یک ماه قبل از بارداری شروع شود.

 

بهترین زمان برای مصرف قرص آهن  شب قبل از خواب است

 پیشگیری و درمان کم خونی- مصرف مرتب مکمل‌های دوران بارداری

– داشتن تغذیه مناسب در دوران بارداری

– مصرف سبزیجات و میوه‌های مناسب در دوران بارداری مانند : لوبیا، کشمش، خرما، آلو، انجیر، زردآلو، سیب‌زمینی (با پوست)، کلم بروکلی، چغندر، سبزیجات دارای برگ‌های سبز، نان‌های سبوس‌دار، شیرۀ قند سیاه، و غلات غنی‌شده با آهن.- مصرف آب میوه‌های سرشار از ویتامین cبرای جذب بهتر آهن مواد غذایی و مکمل‌ها مانند آب لیمو ،آب گوجه‌فرنگی ،توت‌فرنگی ، گریپ‌فروت ، کیوی و- مصرف نکردن مواد حاوی کلسیم به هنگام مصرف مکمل‌های آهن بهتر است شیر  در فاصله بین دو وعده غذا مصرف گردد.از مصرف بیش از حد قهوه و چای در دوران بارداری خودداری نمایید .نکته از مصرف جگر در دوران بارداری به شدت خودداری کنید . زیرا حاوی ویتامین A در حدی زیان‌آور است که منجر به ناهنجاری‌های مادرزادی می‌شود.

 

گردآوری:بخش کودکان بیتوته

منابع:niniban.comtebyan


بارداری و زایمان راحت با

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *