راه های درمان کمردرد در بارداری



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

راه های درمان کمردرد در بارداری

آرایش

مدل مو

مدل لباس

هفت راه رهایی از کمر درد در دوران بارداری 

آکاایران : کمر درد عارضه ای است که با بالارفتن سن شاید به سراغ هرکسی بیاید. این موضوع نیز در دوران بارداری برای فرد باردار نیز ممکن است اتفاق بیافتد و همین دلیل باعث می شود زن باردار در قسمت کمر خود احساس ناراحتی زیادی بکند که باید گفت اصلا خوشایند نیست، به همین دلیل در این مقاله از بخش سلامت آکاایران میخواهیم به شما هفت راه رهایی از کمر درد در دوران بارداری را آموزش بدهیم . و امیدواریم همچون مطالب قبلی همراه ما باشید.

کمر درد شدید در بارداری

 

درد کمر در دوران بارداری بسیار همه گیر است. دلایل شایع دردهای پشت و کمر در دوران بارداری شامل افزایش وزن، تغییر مرکز ایستایی بدن، عدم توازن عضلانی، تغییرات هورمونی (استروژن و ریلاکسین) است.

 

هنگام بارداری، بدن هومورن ریلاکسین (Relaxin) آزاد می کند که اثری آرام بخش و تسکین دهنده دارد.همچنین هنگام زایمان بسیارمفید است. این هورمون باعث شلی و نرمی تاندون ها و لگن می شود و اجازه خروج جنین از رحم و به دنیا آمدن نوزاد را می دهد. همین هورمون باعث نوع راه رفتن خانم های باردار (مدل خاص تلوتلوخوردن) می شود.افزون بر شل شدن لگن و آماده شدن آن برای مراحل بعدی، رحم نیز به رشد خود ادامه می دهد. این رشد رحم دو پیامد دارد؛ یکی اینکه باعث تغییر مرکز ایستایی بدن می شود و دیگری اینکه شل شدن تاندون های رحمی باعث وارد آمدن فشار و کشش اضافی بر ستون مهره ها و عضلات اطراف آن می شود. عضلات رحمی که زیاد کشیده شده اند چندان آماده این همه وزن رحم نیستند. بنابراین ستون مهره ها و عضلات آن این وزن اضافی را تحمل میکنند.اضافه وزن در قسمت جلویی بدن، مرکزثقل بدن و نیز نقاط فشار روی مفصل ها و عضلات را تغییر می دهد و به ویژه در ناحیه لگن و کمرتان این امر باعث احتمال از دست رفتن تعادلتان می شود که البته در اواخر دوران بارداری تشدید میشود.وقت ها شما می توانید از این دردها پیشگیری کرده یا آن را درمان کنید. در این مطلب 7 روش مقابله با دردهای پشت در این دوران پیشنهاد می شود:1 تمرین وضعیت های بدنی درستهمزمان و با رشد جنین، مرکز ثقل بدن به سمت جلو تمایل می یابد. می توانید با تمایل به سمت عقب یا در صورت امکان با تکیه دادن، این حالت را جبران کنید.با این کار به عضلات کمرتان کمی کشش می دهید و با این درد مقابله می کنید.برای اینکه در وضعیت بدنی صحیحی قرار داشته باشید، این موارد را رعایت کنید:• ایستادن صاف و مستقیم- قفسه سینه را بالا نگه دارید• شانه ها را عقب و شل نگه دارید – زانو هایتان از هم فاصله داشته باشند.

کمر درد شدید در حاملگی

 

هنگامی که می ایستید خود را در وضعیت بدنی راحتی قرار دهید. اگر مجبورید طولانی مدت بایستید یک پایتان را روی چهارپایه ای کوتاه بگذارید و به تناوب به هریک از پاهایتان روی چهارپایه استراحت دهید. وضعیت درست بدنی همچنین به معنی نشستن بادقت نیز هست.صندلی ای را برای نشستن انتخاب کنید که پشتی داشته باشد یا یک جای کوچک برای یک بالش پشت کمر. گردن و پشتتان را صاف نگه دارید و زیر پایتان چهارپایه ای کوچک قرار دهید. تمرین وضعیت های بدنی درست در بارداری یکی از اساسی ترین آموزش های هنگام بارداری است.داشتن پوشاک مناسبکفش های پاشنه کوتاه با انحنای مناسب به پا کنید. شلوارهای بارداری با بند شلوارنگهدارنده مناسب بپوشید. شاید پوشیدن کمربندهای بارداری در برخی افراد موثر باشد. هرچند درباره اثربخشی این کمربندها، بررسی های زیادی انجام نشده است.بلند کردن درست اجسامهنگامی که می خواهید اجسام کوچک را از زمین بردارید به حالت چمباتمه (روی دوپا) بنشینید و با پاهایتان بلند شوید. بالاتنه تان را خم نکنید و از پشتتان برای بلند کردن استفاده نکنید.بسیار مهم است که به میزان توان خود آگاهی داشته باشید و در چارچوب آن عمل کنید. اگر نیاز به کمک دارید، از فردی تقاضای کمک کنید.خوابیدن به پهلوهنگام خواب به پهلو دراز بکشید و روی پشت (طاق باز) نخوابید. یکی یا هر دو زانویتان را خم کنید. اگر بالشی کنار زانو و بالشی دیگر زیر شکم تان بگذارید یا از بالش های یکسره بلند مخصوص بارداری، استفاده کنید که می تواند به خوابیدن تان کمک کند.ماساژ های گرم یا سردمی توانید یک پد گرمادهنده یا حوله ای نخی که آن را با اتو یا وسیله ای دیگر گرم کرده اید، استفاده کنید. به یادداشته باشید از داغ کردن یا قراردادن اتو حتی با درجه کم، خودداری کنید. ماساژ پشت هم سودمند است.

 

رهایی از کمر درد در دوران بارداری

 

به نقل از آکاایران : بهتر است از همسرتان بخواهید پشت شما را ماساژ دهد یا بره ماساژ حرفه ای پیش از تولد را از یک ماساژ دهنده حرفه ای بخواهید. در صورت نیاز از گروه مامایی مشورت بگیرید.6 ورزش و فعالیت منظم بدنی در بره روزانهدر بره روزانه تان ورزش و فعالیت منظم بدنی را بگنجانید. فعالیت منظم روزانه پشت را قوی نگه می دارد و درد پشت در بارداری را تسکین می دهد. با تایید گروه مامایی مشاورتان تمرین هایی آرام مانند شنا و پیاده روی را انجام دهید.همچنین می توان کشش در کمر ایجاد کرد به این ترتیب روی دست ها و زانوهایتان تکیه کنید و سرتان را در امتداد پشت صاف نگه دارید. شکم را داخل ببرید، منقبض و سفت کنید و شانه ها را به بالا بکشید، چند ثانیه نگه دارید و سپس پشت و شکم را شل کنید. پشتتان را تا جایی که می توانید صاف کنید.این حرکت را 1 بار به آرامی تمرین کنید. برای فراگیری تمرین های کششی دیگر می توانید به گروه مامایی مشاورتان در بارداری مراجعه کنید یا به انجام ورزش های کششی ویژه دوران بارداری (با کمک دی وی دی، سی دی های آموزشی، کتابچه و) بپردازید.7 درمان های تکمیلیبرخی از پژوهشگران پیشنهاد می کنند با انجام طب سوزنی در بارداری، می توان دردهای پشت در بارداری را تسکین داد. به نظر می رسد درمان های طب تکمیلی نیز تا حدودی باعث حس آرامش در خانم ها می شود.اگر با به کارگیری هر 6 روش نخست همچنان دردهایتان شدید است، بهتر است با گروه مامایی در میان بگذارید. در مواردی ممکن است عامل درد شدید شما مربوط به بارداری نباشد. بنابراین مشاوره این امکان را می دهد تا عامل اصلی شناسایی شود. دردهای پشت در بارداری را به هر شکل نمی توان نادیده گرفت.در صورتی که گروه مامایی برای شما داروهایی مانند استامینوفن و تجویز کرده باشد، آن را مصرف کنید. کمردرد با هرگونه خون ریزی از واژن یا ترشحات می تواند نشانه غیرطبیعی بودن درد باشند و در این صورت نیز بی درنگ با گروه مامایی خود مشاوره کنند. پیشگیری، بهترین راه درمان برای این مشکل است.

 

کمر درد شدید در حاملگی

 

اقدامات پیشگیرانه شامل:• ورزش کردن به ویژه خم کردن لگن• دقت و داشتن وضعیت های بدنی صحیح• بلند شدن و خم شدن صحیحخبر خوب اینجاست که به طور میانگین دردهای پشت در بارداری طی 6 ماه فروکش می کنند.منبع:سیمرغویرایش و تلخیص:آکاایران

 

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی


به مادران باردار توصیه می شود برای مدت طولانی در یک حالت ثابت قرار نگیرند تا خستگی بر آنها غلبه نکند؛ مثلا اگر برای مدت طولانی ایستاده اند، مکانی را پیدا کنند و بنشینند و یا اگر برای مدت طولانی نشسته اند (مثلا پشت میز کار)، برای مدتی بایستند و یا تغییر وضعیت دهند.




راه های درمان کمردرد در بارداری

دوران بارداری، دوران خاص و متفاوتی برای هر مادر می باشد که به علت تغییرات هورمونی و تغییرات ناگهانی در وزن ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.

یکی از مشکلاتی که مادران باردار، به خصوص در ماه های آخر که وزن جنین می شود، با آن مواجه می شوند، کمردرد می باشد. با انجام یک سری کارها می توان این کمردرد را کاهش داد و دوران بارداری راحتی را تجربه کرد.

 

به مادران باردار توصیه می شود:

1- در تمام طول دوران بارداری خود از کفش های طبی و مناسب استفاده کنند. کفش هایی با پاشنه های کوتاه به همراه حفظ قوس داخل پا (کفی مناسب) انتخاب کنند تا فشار وارد شده بر پاها و ستون فقرات حین راه رفتن کم شود و مشکلات ناشی از اضافه وزن مادر، به ستون فقرات او آسیبی نزند.


2- برای مدت طولانی در یک حالت ثابت قرار نگیرند تا خستگی بر آنها غلبه نکند؛ مثلا اگر برای مدت طولانی ایستاده اند، مکانی را پیدا کنند و بنشینند تا به کمردرد ناشی از ایستادن طولانی دچار نشوند و یا اگر برای مدت طولانی نشسته اند (مثلا پشت میز کار) و خسته شده اند، برای مدتی بایستند و یا تغییر وضعیت دهند.


 

3- به مادرانی که در سه ماهه اول بارداری قرار دارند توصیه می شود برای رهایی از کمردرد این تمرین ورزشی را انجام دهند:

به پشت روی زمین دراز بکشید و زانوهای خود را خم کرده و به پشت خود کمی فشار بیاورید. این حالت را برای مدت 2 ثانیه حفظ کرده و سپس برای چند ثانیه استراحت کنید. این حرکت را 1 بار پشت سر هم و حدود دو تا سه بار در روز انجام دهید.

 


4- هنگام خوابیدن بالشی را بین پاهای خود قرار دهند تا اگر احساس کمردرد می کنند، این درد در خواب از بین برود. در طول سه ماهه دوم و سوم نیز می توان با قرار دادن بالشی نازک در زیر شکم احساس راحتی و آرامش کرد.

البته بالش های مخصوص دوران بارداری نیز در مراکز فروش وسایل پزشکی وجود دارد (تصویر کناری).

 

5- روزانه 2 تا 3 دقیقه پیاده روی آرام را در محلی مناسب و به دور از آلودگی هوا انجام دهند. پیاده روی با کفش مناسب علاوه بر کاهش کمردرد بارداری، فرصتی را به مادر می دهد تا بتواند با نوزاد خود صحبت کند. اگر پیاده روی در پارک و در فضای سبز انجام گیرد، روحیه ای چند برابر به مادر می دهد و مادر می تواند زیبایی های بصری خود را به جنین نیز منتقل کند.

 

6- اگر در دوران بارداری به کمردرد مبتلا شدید، سعی کنید با استفاده از کمپرس سرد و گرم در قسمت کمر به طور متناوب، به مدت 1 تا 15 دقیقه، باعث کاهش فشار عضلانی و ورم شوید (در مورد استفاده از این روش با پزشک خود مشورت کنید). شما می توانید ببینید که آیا حرارت سبب بهبود کمردرد شما می شود و یا بسته های یخ.

 

7- یکی از نکات مهمی که توصیه می شود، استفاده از کمربند یا شکم‌بند طبی در طی دوران بارداری می باشد. البته استفاده از این کمربند اگر تحت نظر پزشک باشد بهتر است. این کمربند طبی باعث می شود هنگام راه رفتن و یا ایستادن طولانی‌مدت، درد کمتری در کمر ایجاد شود.

 

8- استحمام با آب گرم پس از یک روز خسته کننده، برای بهبود کمردرد مناسب به نظر می رسد.

 

9- می توانید روش های ماساژ درمانی را برای تسکین کمردرد خود امتحان کنید.

 

1- اجسام سنگین را بلند نکنند؛ مثل یک کودک و یا کیف و وسایل سنگین. بلند کردن اجسام سنگین توسط خانم باردار، علاوه بر اینکه احتمال بروز کمردرد را در او می کند، احتمال سقط ناگهانی جنین را هم افزایش می دهد.

 


11- به مادران باردار، مخصوصا از ماه سوم حاملگی به بعد توصیه می شود هرگز به پشت خود نخوابند. خوابیدن به پشت می تواند فشار زیادی را به کمر وارد کند. همچنین در سه ماهه آخر بارداری ممکن است در اثر این نوع خوابیدن، بند ناف به دور گردن جنین بپیچد و منجر به خفگی او شود. بنابراین به پشت خوابیدن مادر هم به ضرر جنین است وهم به ضرر مادر. به مادران باردار توصیه می شود به پهلوی چپ خود بخوابند.

 

12- اگر کمردرد مادر شدید بود و با استفاده از روش های بالا، درد آن تسکین پیدا نکرد، می تواند با مراجعه به یک فیزیوتراپیست ماهر و با تجربه، درد کمر را تسکین دهد.

 

13- برخی از پزشکان استفاده از طب سوزنی را برای کاهش درد کمر، در طی دوران بارداری مجاز می دانند. ولی توصیه می کنیم قبل از انجام طب سوزنی در دوران بارداری، حتما با پزشک خود (پزشک متخصص زنان که تحت نظر او هستید) مشورت کنید.راه های درمان کمردرد در بارداری


14- مادران باردار نباید خیلی خود را خسته کنند و یا مدت زیادی بایستند. در دوران بارداری باید استراحت کنند. طبق تحقیقات مشخص شده است زنان بارداری که شاغل هستند و باید مدت زمان زیادی را بایستند یا بنشینند، از زنانی که در این دوران استراحت می کنند، به کمردرد مبتلا می شوند. بنابراین خواب و استراحت کافی برای مادران باردار توصیه می شود.


 

15- به مادران باردار توصیه می شود در صورت ابتلا به هر گونه درد مزمن و شدید در ناحیه کمر، سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنند. کمردرد شدید در این دوران ممکن است در اثر عفونت کلیه و یا بیماری دیگری باشد که در صورت عدم درمان، عواقب بدی را برای مادر و جنین به دنبال خواهد داشت.

 

البته باید گفت پزشک متخصص اجازه ندارد، برای بهبود کمردرد بارداری، دارو تجویز کند. اما اگر همه روش ها امتحان شد و پزشک نتیجه ای نگرفت، ممکن است بنا بر وضعیت سلامتی مادر و جنین، دارو نیز تجویز کند.

زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

کمردرد بارداری شایع است

ورزش های مخصوص برای بهبود کمردرد بارداری

زنان باردار به پهلوی چپ بخوابند

1 راه تسکین درد کمر

آخرین روزهای بارداری

آزمایش های معمول در بارداری

رانندگی در حاملگی

علل غیرمعمول کمردرد و درمان آن

درد و و فشار کمر در دوران بارداری مشکلی بسیار شایع و گاهی بسیار ناخوشایند است. اضافه وزن، تغییرات هورمونی برای آماده شدن برای زایمان، تغییراتی در طرز ایستادن و طرز راه رفتن و استرس می تواند به صورت خفیف تا شدید باعث شوند به کمر درد شما دامن زده شود. در اینجا راه هایی برای خلاص شدن از این ناراحتی وجود دارد.

۱- به طور مرتب ورزش کنید

نشان داده شده است که ادامه دادن فعالیت های فیزیکی در طول بارداری عادی مفید و بی خطر است. ممکن است که کمر درد در بارداری دیرتر سراغ شما بیاید اما بهتر است مراقب باشید به آرامی آن را کاهش دهید.

۲- طرز ایستادن یا نشستن خود را خوب نگه دارید

راه های درمان کمردرد در بارداری

زمانی که در دوران بارداری مرکز ثقل بدن شما به سمت جلو آمد و باعث شد بدنتان به سمت جلو خم شود، برای رفع خم شدن بدن، باید شروع به کشش عضلات کنید. تصحیح طرز نشست و ایستادن شما می تواند مرکز ثقل بدنتان را به عقب برگرداند و فشار را کاهش دهد.

۳- پایین کمر خود را کش و قوس بدهید

روی دست ها و زانوهای خود قرار بگیرید و به نوبت یک بار کمر خود را به صورت منحنی بالا ببرید و سپس صاف کنید. در هر حالت برای چند ثانیه بمانید اما آرام انجام بدهید و هر حرکت را ۱۰ بار تکرار کنید. این حرکت را برخی، کشش گربه و گاو می ند.

۴- پیش از زایمان در کلاس یوگا شرکت کنید

علاوه بر رهایی از کمردرد، یوگا قبل از زایمان می تواند خواب شما را بهبود بخشد، استرس شما را کاهش دهد و بقیه علائم شما مثل سردرد و حالت تهوع را بهبود بدهد و می تواند عضلاتی که در طول زایمان استفاده می شوند را تقویت کند.

۵- شنا کنید یا تمرینات ورزشی در آب پیش از زایمان را انجام دهید

تمرینات ورزشی در آب علاوه بر اینکه یک ورزش عالی به حساب می آیند، فشار را از روی کمر و مفاصل شما کم می کنند. آب وزن شما را کنترل می کند و حتی راه رفتن و غوطه ور شدن در آب به کاهش فشار کمک می کند.

۶- زمانی که می خواهید چیزی را از روی زمین بردارید، پاهایتان را خم کرده و آن را از روی زمین بلند کنید

روی کمر خود خم نشوید و عضلات کمر خود را خم نکنید. اگر به کمک نیاز دارید از کسی درخواست کمک کنید.

۱- فرق بین کمر درد عادی و زایمان زودرس را تشخیص دهید

اگر شک دارید علائمی که مشاهده می کنید ممکن است نشانه زایمان باشد، مدام با پزشک خود صحبت کنید. کمردردی که با تغییر حالت دادن یا به کار بردن روش های دیگر بهبود نیابد می تواند علامت زایمان باشد. همچنین درد های انقباض عضلات به طور متوالی ممکن است از نشانه های زایمان زودرس باشد.

۲- از داروهای مسکن درد استفاده کنید

بهتر است با پزشک خود در مورد این که چه مسکنی برای شما بی خطر است مشورت کنید. به طور کلی استفاده از استامینوفن در دوران بارداری بی خطر است، همانطور که آسپرین و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن و ناپروکسان خطری ندارند.

۳- با پزشک متخصص بیماری های استخوان یا متخصص مفاصل مشورت کنید

یک متخصص استخوان یا متخصص مفاصل می تواند کمر درد شما را مورد بررسی قرار داده و به شما گزینه های درمانی پیشنهاد می دهد و یا اینکه شما را به یک متخصص سلامتی خوب رجوع دهد. اگر خواستید با یکی از آن ها مشورت کنید، اطمینان حاصل کنید که در زمینه بارداری تخصص دارد و یا اینکه تجربه زیادی در این حوزه دارد. بهتر است به متخصصانی در نزدیکی خود مراجعه کنید.

۴- طب سوزنی را امتحان کنید

یک متخصص طب سوزنی با تجربه درمان زنان باردار پیدا کنید. نشان داده شده است که طب سوزنی در زنان باردار کمر درد را کاهش می دهد.

۵- از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید

شما ممکن است با استفاده متناوب از کمپرس سرد و گرم از درد رهایی پیدا کنید.

۶- از ماساژ استفاده کنید

از یک فرد درخواست کنید که به آرامی کمر شما را ماساژ دهد. همچنین می توانید توسط یک ماساژتراپیست آموزش دیده یک ماساژ پیش از زایمان انجام دهید.

۷- برای رسیدگی به استرس، به مشاوره بروید

از درمانگر، ماما، دوستان یا راهنمای خود برای یافتن یک مشاور خوب کمک بخواهید. ممکن است نیاز داشته باشید که قبل از پیدا کردن یک فرد مناسب با تعدادی تراپیست صحبت کنید. از یک تراپیست قوی در مورد تجربه درمان مشکل مشابه شما سوال کنید و درباره حیطه مهارت و خبرگی او بپرسید. همچنین می توانید با صحبت کردن در مورد استرس ها و نگرانی های خود با یک دوست قابل اعتماد یا خویشاوند خود، از شر آن ها خلاص شوید.

۱- کفش های صاف با قوس مناسب بپوشید

راه های درمان کمردرد در بارداری

به طور محسوسی کفش می تواند کمک کند که بدون فشار وارد کردن به پا و فشار آمدن به کمر، راه بروید.

۲- زمانی که نشسته اید از یک بالش برای کمر خود استفاده کنید

یک بالش در دفتر کار و یکی دیگر در ماشین خود داشته باشید. بالا بردن پاهای خود روی یک صندلی باعث می شود از فشاری که به کمرتان وارد می شود رها شوید.

۳- با چند بالش اضافه به پهلوی خود دراز بکشید

یک یا هر دو زانوی خود را خم کنید. بالش ها بهتر است جایی قرار بگیرند که به بهبود درد شما کمک کنند. از یک بالش ثابت برای سر خود استفاده کنید و بک بالش دیگر بین پاهای خود قرار دهید. یک بالش کوچک برای کاهش فشار کمر و لگن هنگام خواب، زیر شکمتان بگذارید. برخی خانم های باردار از بالش های تمام قد استفاده می کنند.

۴- کمربند بارداری ببندید

این کمربندهای کشی محکم که زیر شکم و دور پهلوها بسته می شوند وعضلات شکمی شما را پوشش می دهند، در طرح ها و سایزهای مختلف وجود دارند. برخی مدل های آن با نیم تنه یا بند های رکابی وجود دارند که به کمر درد سرتاسری شما کمک می کنند.

رسانه دکتر سلامت

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

آدرس


Current ye@r *


Leave this field empty

زایمان زودرس، به زایمان قبل از هفته 37 بارداری اشاره دارد. بارداری نرمال معمولا بین 37 تا 42 هفته به

دلایل سرد شدن زنان و علائم سرد مزاجی زنان متفاوت است. نوسانات هورمونی که در طول سال ها اتفاق می

واژینیت یا التهاب واژن سبب خارش، درد و ترشح می گردد که اغلب به علت عفونت ها، که بعضی از

دوش واژینال، به معنی شستن یا تمیز کردن بخش بیرون واژن با استفاده از آب و ترکیبات دیگر می باشد. عوارض

در دوران بارداری به دلیل تغییر در اندام های بدن زنان ممکن است درد های مختلفی بوجود آید. این دردها اغلب موقتی بوده و بعد از زایمان رفع می شوند. در این مقاله درباره علت کمردرد در بارداری، راه های پیشگیری و درمان آن به طور مفصل صحبت می کنیم.

بیشترین علت کمردرد در بارداری به دلیل رشد جنین در رحم می باشد. در طی بارداری عضلات پشت کشیده شده و ضعیف می شوند که در نتیجه آن باعث درد شدید در ناحیه کمر می شود. ترشح بعضی هورمون ها در دوران بارداری نیز ممکن است سبب بروز کمر درد شود. اکثر این درد ها موقتی است ولی ممکن است در موقع بروز باعث شود فرد نتواند فعالیت های همیشگی اش را دنبال کند.

کمردرد در بارداری ممکن است علتهای زیادی داشته باشد. همانطور که گفته شد دو عامل مهم و اصلی یعنی تغییرات جنین و تغییر در ستون مهره مادر و همچنین تغییرات هورمونی دو عامل مهم است اما ممکن است شرایط روحی زنان در طی این دوران نیز بر بروز کمر درد و شدت آن تاثیر بگذارد.

راه های درمان کمردرد در بارداری

کمر دردی که در ماه های اول بارداری بوجود می آید ناشی از تغییرات هورمونی است زیرا در ماه های اول جنین رشد چندانی ندارد و در نتیجه فشاری به ستون فقرات نیز وارد نمی شود. ترشح هورمون ها باعث شل شدن رباط لگن و رباط ستون مهره ها می شود که درد شدیدی نیز در پی دارد.

زنانی که سابقه کمر درد به خصوص در بارداری های قبلی را داشته اند در معرض کمر درد در بارداری هستند. همچنین زنانی که اضافه وزن دارند نیز کمر درد را تجربه می کنند و شدت درد کمر در زنان جوان نسبت به زنان مسن است.

می توان با یکی سری مراقبت ها از کمردرد در بارداری پیشگیری کرد و یا شدت درد آن را کاهش داد. به زنان باردار توصیه می شود که از پوشیدن کفش پاشنه بلند خودداری کرده و از کفش راحتی و یا کفش هایی با پاشنه کوتاه استفاده کنند.
در طی دوران بارداری از بلند کردن اجسام سنگین و ایستادن به مدت طولانی خودداری کنید و در صورتی که مجبور به ایستادن در مدت طولانی بودید یکی از پاهایتان را بر روی پای دیگر قرار دهید.
یکی از مواردی که زنان باید به آن توجه کنند نحوه خوابیدن در دوران بارداری است. استفاده از تشک مناسب می تواند تا حد زیادی در کاهش درد کمر موثر باشد. تشک مناسب نباید خیلی نرم و یا سفت باشد. همچنین در هنگام خواب به پهلو بخوابید و یک بالش را بین دو پایتان قرار دهید.

برای جلوگیری از درد کمر در بارداری در مواقعی که می خواهید جسمی را از روی زمین بلند کنید ابتدا زانوها را خم کرده و بنشینید سپس جسم را از روی زمین بردارید تا فشار کمتری بر روی ستون فقرات وارد شود.

یکی دیگر از راههای جلوگیری از کمردرد در بارداری انجام حرکات ورزشی مناسب در این دوران است. فعالیت های بدنی سبک و متناسب می تواند عضلات حمایت کننده پاها، شکم، لگن و پشت را تقویت کند. از ورزش های توصیه شده در دوران بارداری می توان به پیاده روی های سبک و شنا اشاره کرد که در کاهش درد کمر و همچنین آمادگی بدن برای زایمان موثر است.

برای کاهش درد کمر می توان از روش های مختلفی استفاده کرد. ماساژ می تواند تا حد زیادی در کاهش درد موثر باشد. بهتر است که ماساژ همراه با کمپرس آب داغ یا آب سرد باشد. استفاده از کمربند طبی نیز می تواند تا حد زیادی درد را از بین ببرد. استراحت و نرمش های طبی نیز برای درمان کمردرد در بارداری می تواند موثر باشد. در صورتی که درد شدت پیدا کرد و تا دو هفته نیز ادامه داشت و با راه های گفته شده نیز درمان نشد می توانید به پزشک مراجعه کنید. گاهی درد کمر می تواند نشانه بیماری یا مشکلات جدی تری باشد و یا نشانه زایمان زود رس نیز باشد. اگر درد کمر همراه با خون ریزی واژن، تب و سوزش ادرار باشد خطرناک بوده و باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

انجام بعضی حرکات ممکن است در شدت درد تاثیر بگذارد بنابراین توصیه می شود که از ایستادن روی یک پا و یا راه رفتن و ایستادن از نیم ساعت خودداری شود. در هنگام نشستن بر روی صندلی از یک بالش کوچک برای ناحیه تحتانی کمر استفاده شود. بالا رفتن از پله ها نیز می تواند در شدت درد تاثیر بگذارد، می توان از عصا به عنوان تکیه گاه استفاده کرد.

نکته ای که در پایان باید گفته شد این است که کمردردهای دوران بارداری بعد از زایمان کاملا از بین می روند.

منبع : آرگا






یک ایده شیک، انتخاب شاه گیوه پاشنه بلند با زیره و‌ پاشنه چرم



یک راهنمای محلی برای گشت و گذار در هانگژو


تور اتوبوس شگفت انگیز دبی، تفریحی متفاوت و جذاب


خدمات خانه تکانی و نظافت عید نوروز با کمترین هزینه!

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *