راه های درمان عفونت ادراری در کودکان

عفونت ادراری کودکان يك بيماري بسيار مهم و شايع است؛ به طوري كه 3 تا 5 درصد دختران و 1 درصد پسران عفونت ادراري را تجربه مي‌كنند. عفونت ادراري يك بيماري مهم و شايع ميان كودكان است كه به علت وارد شدن ميكروب به مجاري ادرار ايجاد مي‌شود. چنانچه عفونت فقط مثانه را درگير كند «سيستيت» و اگر كليه را درگير كند «پيلونفريت» يده مي‌‌شود. اين بيماري مي‌تواند باعث تخريب قسمتي از كليه شده يا ايجاد فشار خون و نارسايي كليه نمايد و از اين رو اهميت زيادي دارد.

ميكروب‌هاي ايجادكننده عفونت ادراری اكثرا ميكروب‌هاي موجود در دستگاه گوارش هستند. البته ويروس‌ها و قارچ‌ها نيز مي‌توانند موجب بروز عفونت ادراري شوند. 7 درصد كودكان كوچك‌تر از 2 سال كه تب مي‌كنند به علت عفونت ادراري است.

اگر به موقع برای درمان عفونت ادراری فرزندتان اقدام کنید، خیلی زود علائم بهبود در کودک بروز می کند، اما در مواردی که عفونت دیر تشخیص داده شود یا برای درمان آن اقدامی صورت نگیرد، احتمال آسیبهای دراز مدت به سیستم دفع ادرار کودک وجود دارد. در این صورت عملکرد کلیه ها مختل میشود و نارسایی کلیه پدید میآید. نوزادان و بچه های کوچک به مراتب در خطر نارسایی کلیوی ناشی از عفونت مجاری ادراری هستند. عفونت مجاری ادراری در نوزادان نارس و نوزادانی که به هر دلیل جریان ادرار در مجاری ادراریشان مختل شده شایعتر است. عفونت ادراری همچنین ممکن است منجر به عفونت های حادی در سراسر بدن به «سِپسیس » شود.

علامت عفونت ادراری در سنین مختلف متفاوت است. این بیماری در سنین نوزادی و زیر یک ماه، با علائمی به صورت تب یا کم شدن حرارت بدن، بی‌حالی، بی‌اشتهایی، تحریک‌پذیری، شلی، اسهال، کم شدن حجم ادرار، زردی و از بین رفتن واکنش‌های نوزادی خودش را نشان می‌دهد اما در سنین بالاتر با نشانه‌ هایی مانند تب، بوی بد ادرار، سوزش، تکرر و بی‌اختیاری ادرار، ایجاد شب‌ادراری، درد پهلوها و درد در ناحیه زیر شکم، قطع و وصل شدن جریان ادرار و بی‌قراری حین ادرار کردن در کودکان همراه است. یکی دیگر از علائم عفونت ادراری می‌تواند تب‌های غیرقابل توجیه باشد. یعنی کودکی که دچار تب می‌شود و هیچ علت دیگری برای آن پیدا نمی کنیم. این کودک ممکن است به عفونت ادراری مبتلا باشد.راه های درمان عفونت ادراری در کودکان

نشانه های ابتلا به عفونت دستگاه ادراری در کودکان می تواند مبهم باشد و در کودکان خردسال شاید حتی دیرتر والدین متوجه علائم شوند. به هر حال علائم عمومی که ممکن است ناخوشی کودک را نشان دهد از این قرارند:


اصلی ترین دلیل بروز عفونت ادراری در کودکان می تواند توسط ورود باکتری از دستگاه گوارشی به مجرای ادرار باشد اما این تنها علت نیست و علل دیگری وجود دارند که شامل:

یبوست : تورم بخشی از روده بزرگ می تواند منجر به فشار به مثانه و جلوگیری از تخلیه آن به طور معمول شود.

ریفلاکس مثانه به حالب : این حالت نتیجه عفونت ادراری است که در آن ادرار از مثانه به حالب و کلیه ها راه می یابد.

نگه داشتن ادرار : نگه داشتن ادرار توسط کودک به مدت طولانی عامل دیگر برای ابتلا به عفونت دستگاه ادراری است.

ژنتیک : اقوام درجه یک کودکانی که سابقه عفونت ادراری دارند، در معرض ابتلا به عفونت ادراری هستند.

در اغلب موارد، پزشک می‌تواند با پرسیدن سؤالاتی در مورد علائم کودک و بررسی آنها و توصیه آزمایش ادرار، عفونت دستگاه ادراری در کودک را تشخیص دهد. درمان معمولاً بلافاصله پس از گرفتن نمونه ادرار شروع شده و نیازی به انجام آزمایشات نیست.


آزمایش ادرار

گاهی اوقات جمع‌آوری نمونه ادرار از کودکان به خصوص نوزادان و خردسالان می‌تواند مشکل باشد. معمولاً از کودکانی که رفتن به دستشویی را آموخته‌اند، می‌توان خواست که نمونه ادرار خود را با استفاده از یک بطری استریل جمع آوری کنند. برای کمک به کودکتان در جمع‌آوری نمونه ادرار می‌توانید یک بطری را در مسیر ادرار کودک خود قرار دهید. در این هنگام اطمینان حاصل کنید که لبه دهانه بطری با هیچ چیز تماس نداشته باشد، زیرا هر گونه تماس یا آلودگی ممکن است نتیجه آزمایش را تحت تأثیر قرار دهد. اگر قادر به جمع آوری نمونه ادرار تمیز نیستید، می‌توانید با قرار دادن یک پد جاذب مخصوص در پوشک کودک خود، نمونه ادرار کودکتان را جمع آوری کنید. این نمونه ادرار با استفاده از یک سرنگ از درون پد جاذب خارج می‌شود. در چنین مواردی، نمونه ادرار را می‌توان با قرار دادن یک لوله پلاستیکی کوچک موسوم به کاتتر در مجرای ادرار کودک به دست آورد.

آزمایشات بیشتر

در برخی شرایط، انجام آزمایشات بیشتری ممکن است لازم باشد، به عنوان مثال:

اسکن و آزمایشات تصویربرداری
اسکن‌های مختلفی برای بررسی مشکلات دستگاه ادراری کودکتان وجود دارد:

نوع اسکن و زمان انجام آن بستگی به شرایط خاص کودک شما دارد. در برخی موارد، این اسکن ممکن است چند هفته یا چند ماه پس از عفونت اولیه فرزندتان انجام شود.


در اینجا 1 راه برتر برای درمان و جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) در کودکان وجود دارد.

افزایش مصرف مایعات برای جلوگیری از عفونت های ادراری:

در فواصل زمانی معین به کودک خود آب بدهید علاوه بر این، می توانید شیر، آب میوه یا سبزی تازه یا سوپ به او بدهید. اجازه ندهید فرزندتان نوشابه های گازدار یا کافئین مصرف کند، زیرا مثانه را تحریک میکند.

فرزندتان را تشویق کنید که در صورت نیاز دستشویی کند:

فرزندتان را به ادرار کردن تشویق کنید، تا مثانه خود را خالی کنند. این باعث می شود که باکتری ها از دستگاه ادراری خارج شوند ؛ در صورت نیاز به کودک خود یادآوری کنید تا دستشویی کنند به خصوص قبل از خواب.

عوض کردن مرتب پوشک برای جلوگیری از عفونت ادراری:

برای درمان و جلوگیری از UTIs در کودکان کوچکتر، مهم است که پوشک را مرتبا عوض کنید ؛ عوض نکردن پوشک اغلب منجر به رشد باکتری هایی می شود که سبب ابتلا به UTI ها می شود.همراه با تغییر پوشک، مهم است که منطقه تناسلی کودک خود را تمیز کنید. از پاک کننده های ملایم استفاده کنید که پوست را تحریک نکنند.

ارائه آموزش دستشویی کردن مناسب برای جلوگیری از عفونت های ادراری:

پیشنهاد می شود تا در 18 ماهگی توالت کردن را به کودکان بیاموزید بنابراین، هنگامی که فرزند شما 18 ماهه است، وقت آن است که برای برخی از آموزش های توالت کردن آماده شود. در طول دوره آموزشی، اطمینان حاصل کنید تا به کودک، بهداشت درست را آموزش دهید.

اجتناب از حمام کف و نشستن داخل وان برای درمان عفونت ادراری :

برای کاهش خطر UTIs، به ویژه در دختران،از حمام حباب اجتناب کنید. حمام حباب می تواند باکتری ها و صابون را به داخل مجرای ادرار وارد کند و همچنین ممکن است باعث تحریک شود.


به کودک آموزش دهید تا خود را پاک کند:

این امر باعث جلوگیری از گسترش میکروب ها از مجرای رکتوم به مجرای ادرار می شود.نحوه استفاده از دستمال توالت و همچنین تمیز کردن توالت را به آنها آموزش دهید.

برای جلوگیری از عفونت های ادراری به کودکتان ماست پروبیوتیک بدهید:

روزانه 1 فنجان ماست پروبیوتیک را به کودک خود بدهید. شما همچنین می توانید یک مخلوط را با ماست پروبیوتیک امتحان کنید.علاوه بر ماست، می توانید سایر مواد غذایی مانند کیمچی، ترشی را نیز امتحان کنید

نوشیدن آب زغال اخته برای درمان عفونت ادراری کودکان:

به کودک خود روزانه 8 اونس آب شیرین نشده زغال اخته بدهید ، اگر فرزند شما آن را دوست نداشت، می توانید کنسانتره آن را در فرم قرص امتحان کنید.

درمان عفونت های ادراری با افزایش مصرف ویتامین C:

میوه ها و سبزیجاتی که ویتامین C بیشتری دارند را به کودک خود بدهید. بعضی از گزینه های خوب ،عبارتند از؛ فلفل قرمز، پرتقال، گریپ فروت و کیوی.همچنین می توانید با پزشک خود در مورد دادن مکمل های ویتامین C به کودک مشورت کنید.

جلوگیری از یبوست برای درمان عفونت های ادراری:راه های درمان عفونت ادراری در کودکان

به کودک خود غذاهای پرفیبر،مانند؛ بروکلی، گلابی، هلو، نخود فرنگی یا سیب بدون پوست بدهید ، می توانید به شکل پوره یا آب پز آن را به کودک بدهید.

انتخاب لباس مناسب برای درمان عفونت ادراری کودک:

لباس هایی که برای فرزندتان انتخاب می کنید نیز نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به UTI ها ایفا می کنند.مهم است که لباس های زیر نخی و گشاد را انتخاب کنید، تا هوا در منطقه گردش داشته باشد و محیط خشک باقی بماند. از پوشاندن شلوار های تنگ اجتناب کنید، زیرا تولید گرما و عرق میکنند ؛ از شلوارهای گشاد یا دامن استفاده کنید.اطمینان حاصل کنید که روزانه لباس زیر کودک خود را عوض کنید، و آن را با آب گرم و کمی مواد شوینده بشویید همچنین، کودک خود را در یک برای طولانی مدت باقی نگذارید.


اکثر عفونت‌های ادراری در دوران کودکی ظرف مدت 24 تا 48 ساعت پس از درمان با آنتی بیوتیک برطرف خواهد شد و در دراز مدت هیچ گونه مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در بسیاری از موارد، درمان کودک شامل مصرف یک دوره آنتی بیوتیک در خانه است. برای رعایت احتیاط، کودکان کمتر از سه ماه و کودکان دارای علایم شدید معمولاً برای چند روز در بیمارستان بستری شده و آنتی بیوتیک را با تزریق مستقیم به داخل ورید دریافت می‌کنند.

اگر کودک شما بالاتر از سه ماه است و احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های جدی وجود ندارد، معمولاً می‌توانید کودکتان را در خانه با استفاده از آنتی بیوتیک درمان کنید. طول مدت درمان بستگی به نوع عفونت ادراری کودکتان دارد:

کودک شما ممکن است در طی مصرف آنتی بیوتیک، برخی از عوارض جانبی را تجربه کند، اما این عوارض معمولاً خفیف هستند و با قطع مصرف دارو برطرف می‌شوند.

همچنین در صورت لزوم می‌توانید از پاراستامول برای رفع تب و ناراحتی فرزندتان استفاده کنید. با این حال، اگر کودک شما مبتلا به عفونت ادراری است، نباید از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن استفاده کنید، زیرا این داروها می‌تواند به کلیه‌های کودکتان آسیب برساند. هرگز به کودکان زیر سن 16 سال خود آسپرین ندهید. اگر فرزند شما قادر به بلع قرص یا کپسول نباشد، می‌توانید آنتی بیوتیک‌ و پاراستامول را به صورت مایع به کودکتان بدهید. وضعیت کودک شما معمولاً در عرض 24 تا 48 ساعت پس از درمان بهبود خواهد یافت. با این حال، برای جلوگیری از عود عفونت ادراری کودک بسیار مهم است که کل دوره آنتی بیوتیک تجویز شده به پایان برسد.

اگر فرزند شما کمتر از سه ماهه است و یا احتمال بدتر شدن عفونت وجود دارد، باید نوزادتان را جهت درمان در بیمارستان بستری کنید. در موارد زیر کودکتان بدون درمان در بیمارستان در معرض خطر جدی خواهد بود:

در این موارد، کودک شما برای دریافت آنتی بیوتیک داخل وریدی نیاز به بستری شدن در بیمارستان به مدت چند روز دارد. همانند درمان خانگی، فرزند شما باید در عرض 24 تا 48 ساعت بهبود یابد.



بخوانید:

درمان عفونت ادراری: ۲۶ راهکار خانگی درمان عفونت مجاری ادراری


ارتباط رابطه جنسی با عفونت ادراری


همه چیز در مورد عفونت مثانه و روشهای درمان آن



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

لیست مطالب :

عفونت دستگاه ادراری (UTI) یک مشکل بسیاررایج است. این بیماری در زنان دیده می‌شود. برای درمان عفونت ادراری با دکترنیم همراه باشید.

 عفونت دستگاه ادراری (UTI) زمانی اتفاقی می‌افتد که مثانه و لوله‌های خروج آن توسط باکتری‌ها آلوده شوند.

بیش از نیمی از زنان در طور عمر خود حداقل به یک عفونت دچار می‌شوند.
بروز مجدد بیماری عفونت ادراری بسیار شایع است. برخی از این بیماری مقاربت جنسی،
نگه‌داشتن طولانی‌مدت ادرار، یائسگی و یا دیابت می‌باشد.

علائم آن معمولاً عبارت‌اند از التهاب مکرر برای ادرار کردن، ادرار
کم، سوزش هنگام ادرار، تغییر رنگ ادرار، درد شکم، تب، تهوع و استفراغ می‌باشد.راه های درمان عفونت ادراری در کودکان

این بیماری باید سریعاً درمان شود تا عفونت به کلیه‌ها آسیب نرساند.در برای درمان گیاهی عفونت ادراری همراه دکتر نیم باشید.

سرکه سیب منبع غنی از آنزیم‌ها، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مفید است که می‌تواند باکتری‌هایی که سبب عفونت ادراری شده‌اند را از بین ببرد و یا جلوی رشدآن‌ها را بگیرد. کسانی که به عفونت ادراری مبتلا هستند می‌توانند از سرکه سیب به‌عنوانیک آنتی‌بیوتیک طبیعی برای درمان عفونت ادراری استفاده کنند.

آمله غنی از ویتامین C است که می‌تواندمانع رشد باکتری‌ها می‌شود.

ترکیبات معینی مانند پروانتوسایانیدین موجود در زغال اخته باعث جلوگیری از برخورد باکتری‌ها از دیواره مجرای ادرار و ایجاد عفونت دستگاه اداری می‌شود. آب زغال اخته همچنین دارای اثرات آنتی‌بیوتیک بسیار ملایم است که می‌توانید برای درمان گیاهی عفونت ادراری استفاده شود.

توجه: کسانی که درگذشته سنگ کلیه مبتلا بوده‌اند از خوردن آب زغال اخته خودداری کنند.

جوش شیرین، سبب تعادل پایه اسیدی می‌شود و سبب خلاص شدن شما از درد می‌شود.همچنین با خنثی کردن ادرار اسیدی سبب کمک به درمان عفونت ادراری می‌شود.

از روغن درخت چای می‌توان برای درمان گیاهی عفونت ادراری استفاده کرد،زیرا روغن درخت چای دارای خواص ضد باکتریایی است که برای کمک به مبارزه با باکتری‌هایی که سبب عفونت ادراری می‌شوند مفید است.

بلوبری دارای خواص مهارکننده باکتری است که می‌تواند در درمان عفونت ادراری کمک کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زغال‌اخته آبی برای سیستم ایمنی مناسب هستند و از رشد باکتری‌هایی که سبب عفونت دستگاه ادراری می‌شوند جلوگیری می‌کنند.

آناناس حاوی آنزیم‌هایی به برو ملین است که به علت خواص ضدالتهابی می‌تواند به درمان گیاهی عفونت ادراری کمک کند. همراه با آناناس نیز آنتی‌بیوتیک نیزمصرف کنید تا از شر عفونت ادراری خلاص شوید.

استفاده منظم از فشرده‌های آب گرم سبب کاهش فشار مثانه می‌شود و درد
ناشی از عفونت را تسکین می‌دهد. کمپرس داغ با می‌توان با کاهش التهاب و جلوگیری از
رشد باکتری برای درمان عفونت اداری استفاده شود.

هنگامی‌که از عفونت ادراری رنج می‌برید، مقدار زیادی آب بنوشید. سعی کنید حداقل روزانه 8 تا 1 لیوان آب بنوشید. با نوشیدن آب ادرار می‌کنید وممکن است به درمان عفونت ادراری کمک کند.

همچنین ادرار شما رقیق‌تر می‌شود و باکتری‌هایی که باعث عفونت می‌شوندسریع‌تر از بدن شما خارج می‌شوند. همراه با آب، می‌توانید آب‌میوه و سبزی‌ها بخوریدتا برای بدن خود ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز برای مبارزه با عفونت فراهم کنید.

نظر

عفونت باکتریایی و قارچی با عصاره رنیفیکس خوب میشه. یکم تلخه ولی عالیه

موقتا خوب میشه؟ یا دائمه؟

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *