راه های جلوگیری از وبا

راه های جلوگیری از وبا
راه های جلوگیری از وبا

وبا بیماری اسهالی است که توسط باکتری بنام ویبریو کلرا ( VIBRIO CHOLERA ) ایجاد می شود. میکروب این بیماری بیشتر در آب وجود دارد و از طریق خوردن آب آلوده پس از عبور از معده و روده تکثیر پیدا کرده و موجب ترشح سم و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده می شود که با علامت اسهال همراه است. بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش شده و می تواند آب و غذا را آلوده کند . شایع ترین راه انتقال آن آب آشامیدنی می باشد. بیماران وبایی به طور مشخص دچار اسهال آبکی همراه با از دست دادن آب بدن می شوند. وبا را می توان با مایع درمانی خوراکی یا تزریق و جایگزینی املاح درمان کرد.

راه های جلوگیری از وبا

وبا منحصراً از طریق آب یا غذای آلوده منتقل می شود. انتقال، توسط تماس مستقیم فرد به فرد مانند تماس با بیمار به ندرت اتفاق می افتد.

مناطقی که دارای آب سالم نیستند و بهداشت محیط مناسبی ندارند، در معرض خطر شیوع وبا هستند. این مناطق شامل نقاط شهری که آب آن بمقدار کافی کلرزنی نمی شود و مناطق روستایی که به لوله کشی و چاه های حفاظت شده دسترسی ندارند و مناطقی که توالت و سیستم فاضلاب در آنها معمولاً استفاده نمی شود، می باشد.

عوامل فردی که موجب مقاومت در برابر بیماری وبا می شود شامل ایمنی ناشی از عفونت قبلی با باکتری وبا و تغذیه نوزاد با شیر مادر می باشد. از آنجا که عامل وبا در محیط اسیدی نمی تواند زندگی کند، بنابراین بیمارانی که داروهای آنتی اسید مصرف می کنند یا تولید اسید معده در آنها کم است ، برای ابتلا به وبا مستعدتر می باشند.

دوره نهفتگی معمولاً یک تا سه روز است که می تواند از چندین ساعت تا 5 روز به طول انجامد. علائم بیماری 2 تا 3 روز طول می کشد که در بعضی از بیماران تا 5 روز ادامه می یابد.

علائم شاخص بیماری اسهال آبکی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن می باشد. شروع بیماری با اسهال آبکی حجیم ، بدون تب و دل پیچه بوده و مدفوع حالت آب برنجی دارد. معمولاً بدون بو بوده یا بوی ماهی دارد . استفراغ و گرفتگی دردناک در پاها شایع می باشد. در موارد شدید بیمار دچار دل پیچه و درد دست ها و پاها می شود.

برای پیشگیری از بیماری وبا رعایت موارد زیر ضروری است :

1- از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.

2- در مناطقی که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، آب تانکرها، آب چشمه ها و … استفاده می شود ، حتماً آب را قبل از مصرف بجوشانید یا کلرزنی نمایید.

3- مواد غذایی یا خوراکی را از دست فروش ها نخرید.

4- در آب رودخانه ، جوی ها یا استخرهای آلوده شنا نکنید.

5- از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید.

6- از مصرف غذاهای آماده و غیربهداشتی مثل آب میوه، معجون، بستنی و ساندویچ خودداری نمایید.

7- از میوه های شسته شده و سبزیجات ضدعفونی شده استفاده کنید.

8- قبل از تهیه، توزیع و خوردن غذا و قبل از دادن غذا یا شیر به کودک حتماً دست ها را با آب و صابون بشویید.

9- دست ها را بعد از رفتن به توالت و نیز قبل از دست زدن به مواد غذایی و خوراکی حتماً با آب و صابون بشویید.

10- مواد غذایی را در معرض مگس و آلودگی های دیگر قرار ندهید و حتماً در یخچال نگهداری کنید.

11- هنگام سفر آب و غذای سالم همراه داشته باشید یا از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن استفاده نمایید.

با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.

لینک مربوطه :

 درباره وبا بیشتر بدانیم 

منبع : اداره کل عملیات ایمنی

سلامت نیوز: یک متخصص بیماری‌های عفونی با بیان این که بیماری وبا در ایران یک بیماری بومی است و هر چهار پنج سال یکبار در برخی شهرها بخصوص در فصول گرم سال شیوع پیدا می‌کند، گفت: ۹۰درصد افرادی که مبتلا به وبا می شوند،علامت چندانی ندارند و گاهی این بیماری به سرعت تشخیص داده نمی‌شود، اما می‌توان با انجام آزمایش های لازم و کنترل آن توسط پزشک و توجه به علائم هشدار دهنده، احتمال بروز این بیماری را کمتر کرد.به گزارش سلامت نیوز، دکتر عباس مؤمن‌زاده در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: اگر فردی دچار اسهال شدید از هفت الی هشت بار بیشتر در طول روز شد، باید حتما به پزشک مراجعه کند. مراجعه دیر هنگام به پزشک و عدم درمان به موقع با مایعات مناسب، فرد را دچار کمبود آب و املاح بدن به ویژه پتاسیم خواهد کرد و احتمال مرگ در آنان را افزایش خواهد داد.وی کم آبی بدن را از یک تا سه درجه تقسیم بندی کرد و گفت: کم آبی درجه سه در وبا بلافاصله شروع می شود و از وقتی که نشانه‌های شدید بیماری در فرد آشکار می‌شود، تا زمانی که فرد جان خود را از دست می دهد حدود ۲۰ ساعت طول می‌کشد. در اسهال متوسط هر فرد پنج تا شش بار تکرار دفع خواهد داشت اما در مرحله شدید آن ۱۰ الی ۱۲ مرتبه خواهد بود.این متخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: یکی از هشدارهای احتمال ابتلا به وبا در فرد می‌تواند تشدید اسهال در فرد باشد و فردی که از ۱۰ تا ۱۲ مرتبه بیشتر دچار اسهال شود بدون فوت وقت باید سریعا به مراکز درمانی رسانده شود.مومن‌زاده با اشاره به این که اگر فردی دچار کم آبی بدن نباشد میل به خوردن سرم‌های خوراکی نخواهد داشت، افزود: افرادی که در مراحل اولیه به پزشک مراجعه کرده باشند پزشک برای بیمار تجویز سرم خوراکی خواهد کرد که پس از تکرار اسهال باید به فرد خورانده شود، چنان‌چه فردی سرم‌های خوراکی را با ولع جذب کند، این علامت می‌تواند دومین علامت هشدار دهنده به این باشد که فرد، به علت وبا با کمبود آب شدید بدن روبرو شده است.وی گفت: هرگاه در ظاهر بیمار مبتلا به اسهال و استفراغ این علائم مشاهده شود که چشم‌ها به حالت گود افتاده، سر بیمار افتاده، زبان و اشک چشم فرد خشک شده باشد و اختلال در هوشیاری به وجود آمده باشد، خطر ابتلا به وبا وجود دارد و بیمار باید به سرعت به مراکز درمانی انتقال داده شود.مؤمن‌زاده افزود: ۱۰ درصد از مبتلایان به وبا، اسهال آبکیاز نوع شدید دارند و یا به تدریج شدت آن افزایش پیدا می‌کند. فرد مبتلا به وبا ممکن است دچار کرامپ‌های شکمی هم شود و معمولا استفراغ نیز دارد اما قاعدتا تب دیده نمی‌شود، همچنین نوع آن اسهال خونی نخواهد بود، اگرچه ممکن است علائم اسهال خونی نیز همانند وبا باشد.به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی از دیگر علائم که خطر ابتلا به وبا را هشدار می‌دهد این است که در یک یا چند محله، در یک خانواده، مشابه بیماری یک فرد مبتلا با علائم مذکور، در چند نفر دیگر نیز دیده شود، بنابراین تمامی موارد ذکر شده تنها با تشخیص پزشک، پیگیری دستورات درمانی وی و با انجام آزمایشات لازم می تواند جان مبتلایان به وبا را نجات دهد.دکتر مؤمن‌زاده، اظهار کرد: درمان این بیماری با تجویز نوعی آنتی بیوتیک توسط پزشک است و مسئله مهمی که در مورد فرد مبتلا به وبا باید در نظر گرفته شود تنظیم آب و الکترولیت بدن با برنامه‌ریزی درست توسط کادر درمانی است و فرد مبتلا به وبا باید از نزدیک تحت نظر پزشک باشد تا از خطر مرگ در این بیماری نجات یابد.وی گفت:عامل این بیماری میکروبی به نام «کلرا» یا میکروب وبا است که یک فرد باید حدود ۱۰ میلیارد میکروب از طریق غذای آلوده، آب آلوده و یا دست آلوده جذب کرده باشد تا به این بیماری مبتلا شده باشد و یا به دیگران نیز انتقال دهد. این بیماران از ابتدای ورود این باکتری به بدن در صورت رعایت نکردن بهداشت، ناقل محسوب می‌شوند.مؤمن زاده با اشاره به این‌که این بیماری در هر جایی ممکن است به فرد منتقل شود، گفت: در مسافرت‌ها هم افراد باید مراقب آب‌های آلوده باشند و بهتر است موقتا در سفر چنان‌چه اطمینان از سالم بودن آب منطقه ای ندارند از آب معدنی و علاوه بر آن از غذاهای سالم و مطمئن در طول سفر استفاده کنند.این متخصص بیماری‌های عفونی تاکید کرد: در طول سفر بهتر است از لیوان‌های یکبار مصرف کاغذی برای نوشیدن آب استفاده کنند، زیرا این بیماری ممکن است در رستوران‌ها بر اثر آلوده بودن دست کارگرها و یا شسته شدن ظروف با آب آلوده نیز به افراد منتقل شود. بنابراین رعایت بهداشت فردی و استفاده از ظروف مطمئن برای خوردن غذا نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.دکتر مؤمون‌زاده، اظهار داشت: خوشبختانه با نظارت وزارت بهداشت بر رستوران‌ها و سرویس‌های بهداشتی بین راهی، وجود مایع دستشویی در اغلب این اماکن، تسهیلات برای مسافران به منظور حفظ سلامت و رعایت بهداشت فراهم آمده است. بنابراین تاکید می‌شود، در سفرها مردم دست‌های خود را بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی و قبل از صرف غذا با دقت بشویند.

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

راه های جلوگیری از وبا

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

پیشگیری از وبا در فارسی (لهجه از ایران)وبا یک عفونت های روده ای ناشی از باکتری های شناخته شده به عنوان ویبریو کلرا است. علائم اصلی این بیماری عبارتند از اسهال و استفراغ. انتقال وبا در درجه اول با مصرف غذای آلوده و یا آب آشامیدنی رخ می دهد. در این ویدئو، که می تواند در تلفن های هوشمند استفاده می شود، ما چند روش است که می تواند مورد استفاده قرار گیرد برای کمک به جلوگیری از ابتلا به وبا، از جمله روش های تصفیه آب، شستن دست ها، و به دنبال توصیه های پزشکی توصیف اگر / وقتی که یکی از علائم و نشانه های وبا.Cholera is an intestinal infection caused by bacteria known as Vibrio cholerae. The main symptoms of this disease are diarrhea and vomiting. Transmission of cholera primarily occurs by consumption of contaminated food or drinking water. In this video we describe several techniques that can be used to help prevent cholera, including methods of treating water, washing of hands, and seeking medical advice if/when one has the symptoms of cholera.Downloadable files for cell phones (3gp) can be found at the following websites.Cholera (Farsi) – 3GP: http://susdeviki.illinois.edu/SearchR…Cholera (Farsi) – 3Gp Light: http://susdeviki.illinois.edu/SearchR…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Playlists werden geladen…

راه های جلوگیری از وبا
راه های جلوگیری از وبا
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *