قند خون بالا در دراز مدت می تواند به عروق و اعصاب بدن آسیب وارد کند. چگونه قند خون را پایین بیاوریم؟ برای پایین آوردن قند خون روش های طبیعی وجود دارد که می توانید با انجام آنها بدون ضرر و عوارض جانبی برای بدن، قندخون خود را پایین بیاورید. در ادامه با روش های طبیعی پایین آوردن قند خون آشنا شوید.
بالا رفتن قند خون زمانی اتفاق می افتد که بدنتان نمی تواند به طور موثر قند را از خون به درون سلول ها انتقال دهد. زمانی که این مورد بررسی نشود به بیماری دیابت منجر می شود. حال خوب می دانید با وجود دیابت چه خطری شما و زندگی شما را تهدید می کند البته اگر ندانید چگونه با آن کنار بیاید و با آن مقابله کنید.
در مطلب جداگانه ای با عنوان نشانه های قند خون بالا چیست؟، درباره قند خون بالا توضیح داده ایم. در ادامه با روش های طبیعی پایین آوردن قندخون آشنا شوید.
نگه داشتن قند خون در سطح نرمال، به افراد مبتلا به دیابت کمک می کند تا عوارض جدی ناشی از بیماری دیابت را از بین ببرند. قند خون بالا می تواند موجب بروز بسیاری از بیماری های ناگهانی باشد. با گذشت زمان، نگهداری قند خون در سطوح ناسالم می تواند عروق خونی کوچک و بزرگ را در چندین اندام و سیستم ایجاد کند که منجر به عواقب جدی مانند:
با نگه داشتن سطح قند خون زیر 1 mg / dl قبل از غذا و کمتر از mg / dl 18 بعد از خوردن غذا، افراد مبتلا به دیابت می توانند خطر ابتلا به عوارض جانبی ناشی از بیماری را به طور قابل توجهی کاهش دهند.راه هاي درمان قند خون
تغییر سبک زندگی اولین و کارآمدترین روش برای مقابله با دیابت و قند خون است که اگر اراده شما به اندازه کافی قوی باشد از همین الان این مشکل حل شده به حساب می آید.
برای کاهش قند خون به طور منظم ورزش کنید! ورزش منظم می تواند به کاهش وزن کمک کند و حساسیت انسولین را بالا ببرد و به عضلاتتان کمک می کند تا قند را از خونتان بگیرد. این امر می تواند به کاهش سطح قندخون کمک کند.
ورزش های مناسب عبارتند از:
بدن شما کربوهیدرات را به قندها (عمدتاً گلوکز) تجزیه می کند، و سپس انسولین قند را به خونتان انتقال می دهد. زمانی که کربوهیدرات زیادی بخورید یا عملکرد انسولینتان دچار مشکل شود، این فرایند با شکست مواجه می شود و میزان گلوکز خون بالا می رود.
جدول میزان کربوهیدرات در هر 1 گرم مواد غذایی را ببینید!
فیبر روند هضم کربوهیدرات و جذب قند را کند می کند. به همین دلیل باعث افزایش تدریجی سطح قندخون می شود. به علاوه نوع فیبر مصرفی تان می تواند حائز اهمیت باشد.
دو نوع فیبر وجود دارد:
مصرف هر دو نوع فیبر مفید است اما فیبرهای حل شدنی به طور ویژه برای پایین آوردن سطح قند خون کاربرد دارند. به علاوه یک رژیم سرشار از فیبر می تواند بیماری دیابت نوع 1 را با تقویت کنترل قندخون و کاهش قند خون مدیریت کند.
غذاهای سرشار از فیبر عبارتند از:
میزان توصیه شده برای جذب فیبر حدود 25 گرم در روز برای زنان و 38 گرم در روز برای مردان است. این مقدار حدود 14 گرم به ازای هر 1 کالری است.
نوشیدن مقدار آب کافی کمک می کند تا سطح قند خونتان را در محدود سالم نگه دارید. نوشیدن آب علاوه بر پیشگیری از کم شدن آب بدن به کلیه هایتان کمک می کند تا قند اضاف خون را از طریق ادرار دفع کنند. نوشیدن آب به طور منظم آب لازم خون را تأمین می کند، سطح قند خون را پایین می آورد و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
نوشیدنی های شیرین شده با شکر، گلوکز خون را بالا می برند، باعث افزایش وزن می شوند و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهند.
کنترل پروتئین به جذب منظم کالری کمک می کند و می تواند به کاهش وزن منجر شود. با کنترل و کاهش وزن، قند خون شما نیز پایین می آید و همچنین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
در اینجا به توصیه هایی برای کنترل سهم غذا اشار می کنیم:
هر چه روی اندازه وعد غذایی تان کنترل داشته باشید بهتر می توانید سطح قند خونتان را کنترل کنید.
انتخاب غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین و مراقبت از میزان جذب کلی کربوهیدرات ها حائز اهمیت است. شاخص گلیسمی به منظور سنجش قندخون در واکنش به غذاهای حاوی کربوهیدرات ایجاد شده است. میزان و نوع کربوهیدرات مشخص می کند که یک غذا چگونه بر سطح قند خون تأثیر می گذارد.
محققان نشان داده اند که خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین در طولانی مدت سطح قند خون را در دیابت های نوع 1 و 2 کاهش می دهد. غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین عبارتند از:
استرس، قند خون را بالا می برد! هورمون هایی مانند گلوکاگون و کورتیزول در طول استرس تولید می شوند و این هورمون ها باعث می شوند سطح قند خون بالا برود. یک مطالعه نشان داده است که ورزش کردن، تمدد اعصاب (ریلکسیشن)، و مراقبه (مدیتیشن) به طور قابل توجهی استرس را کاهش داده و سطح قند خون را پایین می آورد.
قند خونتان را بررسی کنید و در یک جدول روزانه نگه دارید. این کار به شما کمک می کند غذا و دارویتان را به منظور کاهش قند خونتان تنطیم کنید.
بی خوابی و یا خواب بی کیفیت می تواند سطح قند خون را افزایش دهد! پس اگر پایین آوردن قند خون برایتان مهم است، سعی کنید کیفیت خواب را افزایش دهید و سعی کنید بهتر و به اندازه بخوابید.
خوردن غذاهای سرشار از کروم و منیزیم به طور منظم می تواند به پیشگیری از کمبود و کاهش مشکلات قند خون کمک کند.
غذای های سرشار از کروم عبارتند:
غذاهای سرشار از منیزیم عبارتند از:
سرکه سیب فواید زیادی برای سلامتی دارد و برای کاهش قند خون بسیار مفید است. همچنین مطالعات نشان داده اند که سرکه به طور قابل توجهی بر واکنش بدنتان نسبت به قندها تأثیر می گذارد و حساسیت انسولین را تقویت می کند.
به منظور قرار دادن سرکه سیب در رژیم غذاییتان می توانید آنرا به سالادتان اضافه کنید یا 2 قاشق چایخوری از آن را در یک لیوان آب ترکیب کنید و بنوشید.
دارچین سطح قند خون را به سرعت کاهش می دهد و حساسیت انسولین را افزایش می دهد. مطالعات نشان می دهند که دارچین می تواند سطح قند خون را تا 29 درصد کاهش می دهد. مقدار مصرف موثر 1 تا 6 گرم یا .5 تا 2 قاشق غذاخوری دارچین در روز است. اما بیش از این حد مصرف نکنید زیرا دارچین بیش از حد می تواند خطرناک باشد.
بربرین (Berberine) جزء فعال گیاهان چینی است که هزاران سال برای درمان دیابت مورد استفاده قرار می گرفته است. نشان داده شده است که بربرین به کاهش قند خون و بهبود تجزیه کربوهیدرات های برای انرژی کمک می کند. به علاوه بربرین می تواند به اندازه برخی از داروهای کاهش قند خون موثر باشد.
میزان مصرف معمول 15 میلی گرم در روز است که هر بار به مقدار 5 میلی گرم با هر وعده غذایی مصرف می شود.
دانه های شنبلیله منبع غنی فیبرهای حل شدنی هستند که می توانند به کنترل سطح قندخون کمک کنند. مطالعات زیادی نشان داده اند که شنبلیله می تواند به طور موثر قند خون را در افراد مبتلا به دیابت پایین بیاورد. همچنین به کاهش سریع میزان گلوکز خون و تقویت تحمل گلوکز کمک می کند.
اگر وزن مناسب داشته باشید، مشکلات کمتری برای سلامت شما به وجود خواهد آمد. همچنین کنترل وزن میزان قندخون سالم را تقویت می کند و آنطور که نشان داده شده است خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
گاهی یک کاهش 7 درصدی در وزن بدن می تواند خطر ابتلا به دیابت را تا 58 درصد کاهش دهد و به نظر می رسد که حتی از دارو هم بهتر عمل می کند.
همچنین شما باید نسبت به اندازه دور کمرتان هم هوشیار باشید زیرا احتمالا این قسمت مهمترین عامل مربوط به وزن برای تخمین خطر ابتلا به دیابت است. اندازه 89 سانتی متر و برای زنان و 11 سانتی متر یا برای مردان با خطر افزایش یافته ابتلا به مقاومت انسلولین، بالا رفتن قند خون و دیابت نوع 2 همراه است.راه هاي درمان قند خون
حتماً قبل از تغییر سبک زندگی یا امتحان کردن مکمل های جدید با پزشک متخصص مشورت کنید. این موضوع به ویژه زمانی اهمیت پیدا می کند که شما مشکل کنترل قند خون دارید یا دارویی را برای کاهش قند خونتان استفاده می کنید.
اگر دیابت دارید یا در کنترل سطح قند خونتان با مشکل مواجه هستید بهتر است هر چه زودتر کاری برایش انجام دهید.
نشانه های قند خون بالا چیست؟
میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت چقدر باید باشد؟
اگر مبتلا به دیابت نوع دو هستم، آیا باید نگران کنترل قند خون خود باشم؟
آیا مطلب ” پایین آوردن قند خون؛ 15 روش طبیعی کاهش قند خون ” برای شما مفید بود؟
خیلی مهمهتجربه من با قند خون بسیار بالا که سرمو بعضی وقتا با خوردن حتی یه نون سنگک کم منفجر میکنه..پاهام درد میگیره چشمم تار میشه..نفسم بوی بد داره.حال قلب و جسمیم خیلی بد میشه..ولی فقط یک کار میکنم که هنوز زندم و دارو مصرف نمیکنم..اول خوردن دارچین دوم خوردن قره قوروت حتما باید بدون نمک باشه..سوم خوردن یک قاشق جو.سوم خون دادن سه ماهی یکبار.چهارمتابستون در معرض گرمای شدید خورشید قرار میگیرم تو ماشین و به قدری عرق میکنم که لباسام از نوک سر تا نوک کفشم عرق میریزه تو ماشین و صندلی و همه جا.جوری که بیهوش میشم و یه ساعت بعد بهوش میامالبته تو ده میلیون شاید چند نفر طاقت و سختی این کار رو داشته باشن.پوستت تیره باشه که بهتر. 7درصد درمان همین اخری بود..خواستید ازمایش قندم رو کامل هر جایی اینستاگرام یا هر جا خواستین میگذارم..که تعجب کنید چرا هنوز زندم..قند بالای 3 هست و very high
جراحی لیفت صورت، نوعی جراحی زیبایی محسوب میشود که به جوانسازی پوست صورت و گردن کمک []
کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکانپذیر است.
سعی در رعایت کپی رایت داشته باشیم ! زوم لایف
خانهموبایل
مهمترین نکته در درمان دیابت جلوگیری از عوارض آن است تا فرد بتواند زندگی طبیعی خود را ادامه دهد. اگر به اطراف خود نگاه کنید افرادی را میشناسید که دچار دیابت یا مرض قند شدهاند و این نشان از شیوع بالای بیماری در جامعه دارد. مشکلی که دیابت برای فرد ایجاد میکند عوارضی از قبیل سخت و شکننده شدن عروق خونی، سکته قلبی و مغزی، عوارض چشمی و شبکیه، مشکلات کلیوی، زخم و عفونت در پا، ضعیف شدن سیستم ایمنی و مشکلات سیستم اعصاب محیطی است.بیمار دیابتی باید داروهای خود را به طور مرتب مصرف کند، از قطع یا جایگزین کردن داروی خود با داروها یا فرآوردههای دیگر به صورت خودسرانه پرهیز کند و شیوه زندگی و عادات غذا خوردن خود را با نظر و مشورت پزشک متخصص تغییر دهد. البته گیاهانی نیز وجود دارند که خاصیت کاهندگی قند خون را دارند و در مواردی که مشکل دیابت حاد نیست، میتوانند از سوی بیمار، البته با نظر پزشک متخصص استفاده شوند که این امر شاید بتواند به کاهش قند خون و عوارض ناشی از دیابت کمک کند.بسیاری از گیاهان، به دلیل داشتن الیاف (فیبر) دارای آثار کاهش قندخون هستند. در بین گیاهانی که اثر کاهش قندخون آنها قابلملاحظه است، میتوان به این نمونهها اشاره کرد:راه هاي درمان قند خون
* یکی از این مواد طبیعی، تخم شنبلیله است که حاوی مواد مۆثرهای است که باعث کاهش قند و حتی چربی خون میشود. شنبلیله گیاهی است از خانواده نخود. این گیاه به عمومی FENUGREEK در جهان مشهور است. با وجودی که آثار مختلفی از جمله خواص ضددرد، ضدالتهاب، افزایشدهنده میل جنسی، مقوی قلب، صفراآور، کاهشدهنده کلسترول و چربی خون و کاهشدهنده پرفشاری خون دارد ولی در کاهش قندخون بیش از هر چیز دارای اثر قابلتوجه است.برای مصرف، میتوان روی یک گرم پودر دانه آن یک استکان آب سرد ریخت. این مخلوط حداقل باید 3 ساعت بماند، سپس میتوان آن را صاف و میل کرد. این کار را میتوان تا روزی 5 بار انجام داد. مصرف پودر دانه به صورت خوراکی تا روزی 5 گرم بلامانع است. این پودر طعم تلخی دارد، به همین دلیل در کشورهای دیگر آن را به صورت قرص تولید کردهاند. دانهها سفت و سخت هستند بنابراین مصرف مستقیم آنها بیاثر است، باید دانهها را با آسیاب پودر کرد تا تأثیرگذار باشند. میتوان این پودر را با مواد غذایی مصرف و مثلاً آن را با ماست مخلوط و میل کرد. * خیار تلخ نیز میوهای شبیه کدو و حاوی مادهای است که به کاهش قندخون کمک میکند.
* هندوانه ابوجهل که در بعضی مناطق به آن خربزه روباه نیز گفته میشود در طب سنتی بسیاری از کشورها از جمله ایران از درمانهای کاهش قند خون محسوب میشود. هندوانه ابوجهل دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون میشود البته مصرف این گیاه باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود، زیرا مصرف زیاد آن بسیار خطرناک است و عوارضی نظیر اسهال خونی را به دنبال دارد. * گزنه نیز دارای خواص کاهنده قند خون است که معمولاً همراه با هندوانه ابوجهل مصرف میشود. * خارمریم نیز با مکانیسم افزایش حساسیت گیرندههای سلولی نسبت به انسولین باعث کاهش قند خون شده و تا حدی در کاهش چربی خون نیز موثر است. * مصرف روزانه دو تا سه فنجان دم کرده چای سبز نیز تأثیر مفیدی در کاهش قند خون دارد.از سیر نیز غافل نشوید؛ سیر دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون و افزایش میزان انسولین خون میشود* برگ گیاه قره قاط نیز میتواند باعث کاهش قند خون شده و برخی مطالعات تأثیر منفی آن در کاهش عوارض درازمدت دیابت را نیز نشان داده است. * برگ درخت گردو نیز حاوی مواد مۆثرهای است که در کاهش قند خون موثر است.
* از سیر نیز غافل نشوید؛ سیر دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون و افزایش میزان انسولین خون میشود. البته فرآوردههای صنعتی سیر برای کاهش کلسترول و چربی خون به بازار عرضه شدهاند چون آثار خوبی در این زمینه دارند ولی همین فرآوردهها میتوانند تا حدی کاهش قندخون را نیز به دنبال داشته باشند. قرص سیر را میتوان روزانه 1 تا 3 عدد به طور خوراکی مصرف کرد.* گیاه گالگا. گیاهی است از خانواده نخود. در گذشته آن را به عنوان یک گیاه مدر، معرق، تببر و ضدتشنج استفاده میکردهاند. همچنین از آن برای افزایش شیر مادران شیرده استفاده میشده که در حال حاضر نیز معمول است. یکی از خواص مهم این گیاه، کاهش دادن قندخون افراد دیابتی (نوع دوم) است.خوشبختانه از این گیاه فرآوردهای به GALEGA (گالگا) به صورت قرص تهیه شده که در داروخانهها عرضه میشود. طریقه و میزان مصرف این قرص در راهنمای همراه دارو وجود دارد. * گیاهان دیگری که به طور معمول در دسترس هستند و میتوان آنها را در رژیم غذایی گنجاند و خاصیت کاهش قندخون دارند، عبارتاند از: سماق، عدس، انار، کدوتنبل، جو، عناب، برگ زیتون، حنظل، سیاهدانه، عدس کوهی، گل انار، آلوئهورا، دارچین و گلپوره. دوباره تاکید میشود که مصرف این گیاهان حتماً باید با تجویز و تحت نظر پزشک انجام شود. مصرف خودسرانه این گیاهان یا فرآوردههای دارویی دیگر و قطع داروهای دیابت بسیار خطرناک است و عوارض جدی به دنبال خواهد داشت.منابع:جام جمسلامتیران
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
افرادی که از قند خون بالا رنج میبرند باید به طور مرتب دنبال روشهایی برای کنترل هر چه بهتر قند خونشان باشند در غیر این صورت همین مسئله باعث بروز عواقب جدی در سلامتی میشود. توجه داشته باشید که میزان قند خون نرمال باید بین 8 تا 1 میلیگرم در هر دسی لیتر باشد. قند خون به وسیلهی هورمونی به انسولین تنظیم میشود و بدن افرادی که دچار دیابت هستند به میزان کافی از این هورمون تولید نمیکند و یا سلولهایشان نسبت به آن مقاوم شده است. در نتیجه به سختی میتواند قند خون بالا را کنترل کند.
با وجود اینکه افراد مبتلا به دیابت باید تحت نظر پزشک باشند و دارو مصرف کنند اما لازم است که با در پیش گرفتن روشهای طبیعی نیز با مشکل مقابله کنند. در این مطلب چند روش طبیعی برای مقابله با قند خون بالا و پیشگیری از ابتلا به دیابت داریم لطفاً با ما همراه باشید.راه هاي درمان قند خون
به طور مرتب ورزش کنیدهر چه فعالیت بدنیتان باشد میزان قندی که در بدن میسوزد میشود. فعالیتهای ورزشی روزانه بهترین راه مقابله با قند خون بالاست و میتواند نیاز به انسولین را کاهش دهد. برای این کار لازم است که روزانه بین 2 تا 3 دقیقه ورزش کنید.
مصرف کربوهیدراتها را کاهش دهیدهر مادهی غذایی که حاوی کربوهیدرات (مواد قندی) باشد در طولانیمدت روی میزان قند خون تأثیر میگذارد. برای پیشگیری و مقابله با افزایش قند خون توصیه میکنیم که تا حد امکان مصرف مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات را کاهش دهید و با برهریزی دقیق، این مواد غذایی را در برهی غذاییتان بگنجانید. محصولات غذایی تهیه شده از آرد مانند نان سفید، پاستاها، شیرینیجات، نان شیرینی، برنج، سبزیجاتی مانند سیبزمینی، ذرت، میوههای خشک و غیره حاوی بیشترین میزان کربوهیدراتها هستند.
مصرف پروتئین را افزایش دهید
روزانه چند وعدهی غذایی داشته باشیدافرادی که دچار قند خون بالا هستند باید هر روز حداقل هر دو تا سه ساعت مواد غذایی سالم مصرف کنند. این کار مانع از افزایش ناگهانی قند خون میشود.
تکنیکهای آرامبخش را یاد بگیریدکبد افرادی که به طور مرتب تحت استرس و فشارهای روحی روانی هستند گلیکوژن بیشتری در جریان خونشان آزاد میکند. گلیکوژن ذخیره شدهی گلوکز است که به سرعت قند خون را بالا میبرد. توصیه میکنیم که تکنیکهای آرامبخش را در پیش بگیرید و استرس را از خود دور کنید.
دارچین را دریابیدنتایج بررسیهای متعدد نشان میدهد که دارچین تأثیر مثبتی در درمان دیابت و مقابله با قند خون بالا دارد. این ادویهی خوش عطر و خوشطعم قیمت مناسبی دارد و در دسترس است. بنابراین بهانهای برای مصرف نکردن آن وجود ندارد.
دارچین حساسیت بدن نسبت به انسولین را کاهش میدهد و به این ترتیب وابستگی بدن به این هورمون کمتر شده و میزان قند خون تنظیم میشود.
گلابی خاردار یا میوهی کاکتوس را وارد سبد غذاییتان کنیدنتایج پژوهشها نشان میدهند که گلابی خاردار یا همان میوهی کاکتوس برای کاهش قند خون بسیار موثر است. به خاطر اینکه این میوه حاوی میزان زیادی فیبر و دیگر ترکیبات مغذی است که باعث سوزاندن قند و تنظیم قند خون میشود و به این ترتیب یک میوهی ایدهآل برای افرادی دیابتی است. خوشبختانه این میوه وارد بازار میوه و ترهبار ایران نیز شده است و میتوانید از خواص آن بهرهمند شوید.
سیر یار سلامتییک مادهی غذایی مفیدی که باید حتماً در برهی غذایی افرادی که از قند خون بالا رنج میبرد وجود داشته باشد سیر است. نتایج بررسیهای متعدد نشان میدهد که مصرف منظم سیر میتواند باعث کاهش قند خون در بین مبتلایان به دیابت نوع 1 و نوع 2 شود. به خاطر اینکه سیر این قدرت را دارد که قند را بسوزاند و حاوی ترکیبات دیگری است که تأثیری مشابه با انسولین دارد. توجه داشته باشید که خاصیت سیر به همینجا ختم نمیشود. این مادهی غذایی علاوه بر کاهش چربی خون برای مقابله با برخی از سرطانها نیز موثر است. در نتیجه بهتر است حتماً سیر را در برهی غذاییتان بگنجانید.
پیازنتایج بررسیهایی که در دانشگاه «گزیرا» انجام شده است نشان میدهد که مصرف روزانه 1 گرم پیاز قرمز خام نقش مهمی در کاهش میزان قند خون در بین مبتلایان به دیابت نوع 1 و 2 دارد. به خاطر اینکه پیاز سرشار از ترکیبات مفیدی مانند فلاوونوئیدها و گوگرد است.
مطالب مرتبط:8 درمان طبیعی برای دیابت دیابت را با این ها از خود دور کنید از جعفری تا میوههای ریز برای پیشگیری از دیابت میوههای خوب و بد برای دیابتیها دیابتیها و باید و نبایدهایی در آشپزی 13 مادهی غذایی برای تنظیم قند خون دیابتیها دیابت را با مواد غذایی از خود دور کنید ارتباط بین گوشت قرمز و دیابت کنترل دیابت نوع 2 با آجیلها
فیلم های مرتبط:
درمان کدری و ضمختی پوست
درمان دیابت در بارداری
صوت های مرتبط:
رژیم پرکربوهیدرات یا رژیم پر پروتئین؟
باورهای غلط در رژیم درمانی
راه هاي درمان قند خون
آرایش
مدل مو
مدل لباس
1- استفاده از فیبرهاى محلول زمان لازم براى جذب قند خون را افزایش داده و از افزایش ناگهانى قند خون پس از مصرف وعده غذایى جلوگیرى مى کند. پس مصرف یک عدد سیب با پوست، حبوبات و سبزى هاى سرشار از فیبر به شما در کنترل قند خون کمک بزرگى مى کند. منابع غنی از فیبر محلول عبارتند از: سیب، مرکبات مثل پرتقال، لیمو و گریپ فروت، توت فرنگی و غلات سبوس دار .
2- مصرف سیب زمینى، هویج، آردهاى سفید و جوانه گندم آرد شده براى شما ممنوع است، به خصوص سیب زمینى که ضریب گلیسمى(سرعت ورود قند به خون) بالایى داشته و به سرعت قند خون را افزایش مى دهد.
3- تا جایی که ممکن است از مصرف کربوهیدرات هاى ساده( قند، شکر، شیرینى، مربا، آرد سفید، ژله، آب نبات و) پرهیز کنید و کربوهیدرات های پیچیده را مصرف کنید، البته این بدان معنا نیست که هرگز قند مصرف نکنید بلکه به این دلیل محدود کردن آن توصیه مى شود که از نظر تغذیه اى فاقد ارزش است. بنابراین سعى کنید که نه تنها شما، بلکه تمام افراد خانواده شما به حذف آن از رژیم غذایى بیندیشند.
4- بهترین شکل مصرف نان، استفاده از نان سبوس دار آن است و بهترین گزینه ها استفاده از نان سنگک و نان جو است.
5- از مصرف چربى زیاد باید پرهیز کرد، زیرا چربى زیاد سرعت سقوط بدن به طرف بیمارى دیابت را تسریع مى کند، به خصوص چربى هاى اشباع ( جامد ) که بر توانایى تاثیر انسولین بر متابولیسم قند تاثیر منفى مى گذارد. بنابراین توصیه من به شما این است که چربى هاى مرئى گوشت ها (چربى هایى که با چشم دیده مى شوند) و پوست مرغ را حتماً جدا کرده و مصرف سینه مرغ را به ران مرغ و سایر قسمت ها ارجحیت دهید.
6- کباب کردن، بخارپز کردن و روش هاى پخت سریع را بر سرخ کردن در روغن ارجحیت بدهید. آب گوشت را بعد از پخت، سرد کنید و چربى سطح آنها را گرفته و سپس مصرف نمائید.
7- خوردن ماهى ممکن است احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را 5 درصد کاهش دهد، یعنى اشخاصى که در رژیم غذایى آنها ماهى وجود دارد، حدود 5 درصد کمتر از آنهایى که ماهى نمى خورند احتمال ابتلا به ناراحتى عدم تحمل قند را دارند. ماهى سرشار از اسیدهای چرب اُمگا-3 است، بنابراین مصرف ماهی به میزان حداقل دو بار در هفته و هر بار گرم بسیار توصیه مى شود . البته بیماران دیابت ی نباید از کپسول هاى روغن ماهى جز با تجویز پزشک استفاده نمایند، زیرا تنظیم قند خون آنها را مختل مى کند.
8 – پیاز و سیر ( در صورت عدم استفاده از آسپیرین و نداشتن مشکلات گوارشى در رابطه با مصرف سیر ) از قدیمى ترین مواد غذایى هستند که از نظر کنترل بیمارى دیابت مورد توجه بوده و تحقیقات جدید این موارد را تاکید کرده است (خام و پخته آنها تفاوتى ندارد). پیاز ممکن است با تاثیر بر سوخت و ساز گلوکز در کبد و یا افزایش سطح انسولین و یا بالاخره افزایش اثر کیفى انسولین براى کاهش قند خون مفید باشد.
9- کلم بروکلى از سبزى هاى بسیار مفید است که منبع غنى کروم است و به تنظیم قند خون در محدوده مطلوب بسیار کمک مى کند ، حتى در مواردى مصرف کروم نیاز استفاده از قرص ها را برطرف کرده است. جو نیز از نظر کروم غنى است. از دیگر مواد غذایى حاوى کروم مى توان به مغزها، قارچ خوراکى، سبوس غلات، ریواس و مخمر اشاره کرد.
1- لبنیات مصرفى شما باید از نوع کم چرب باشد ( به جز در کودکان ). ماست و شیر پر چرب، خامه، پنیرهاى پرچرب (گودا، پیتزا و) ، سرشیر و کره را از رژیم غذایى خود حذف کنید.
11- آنتى اکسیدان ها شامل ویتامین های C , E و بتاکاروتن از مواد بسیار مهم براى حفاظت از سلول هاى بتا (سلول هاى تولید کننده انسولین) هستند، بنابراین از منابع حاوى این ویتامین استفاده کنید. ویتامین C در سبزیجات و میوه های تازه و در مرکبات( پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی )، کیوی، انواع توت، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، هندوانه، طالبی، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز موجود است. بهترین منبع ویتامین E آجیل و روغن های گیاهی مثل : روغن جوانه گندم، آفتابگردان، بادام، گردو، فندق، ذرت و زیتون است. بتاکاروتن( پیش ساز ویتامین A )در میوه هاى رنگى به خصوص زرد و نارنجى و سبزى هاى سبز تیره وجود دارد؛ مثل سیب زمینی شیرین، هویج، اسفناج، کدو حلوایی، طالبی، زرد آلو، کلم بروکلی، گریپ فروت قرمز.
پس میوه ها و سبزى های خام( اگر مشکل گوارشى ندارید ) بهتر از انواع پخته آنها و انواع پخته بهتر از انواع منجمد و بخارپزى که بخار آن خارج مى شود یا آب آن دور ریخته مى شود، است.
12- خوردن میوه ها با پوست باعث افزایش تدریجى قند خون مى شود. جالب است بدانید که ویتامین ها و مواد معدنى در لایه هاى نزدیک به پوست میوه ها قرار دارند، پس میوه هایى را که مى شود با پوست خورد با پوست میل کنید و مصرف میوه هاى بسیار شیرین را ممنوع و یا بسیار کاهش دهید؛ مثل موز، انجیر، خربزه، انگور شیرین و .
13- برخى از ادویه ها فعالیت انسولین را تشدید مى کنند. تحقیقات ثابت مى کند که مصرف دارچین، میخک، زردچوبه (براى پیشگیرى از گرفتگى عروق و آلزایمر نیز مفید است) و برگ بو، فعالیت انسولین را تا سه برابر افزایش مى دهند که در بین آنها اثر دارچین از بقیه است، طورى که پاچیدن مقدار کمى دارچین روی غذاهاى شیرین فعالیت انسولین را افزایش داده و مانع از افزایش قند خون مى شود.
14- تخم شنبلیله حاوى ماده ای به ” گالاکتومانان ” است که از دیرباز در ایران و سایر کشورهاى مشرق زمین براى کنترل دیابت مورد استفاده قرار می گرفته است. اثر این ماده در افراد مبتلا به دیابت نوع اول بسیار چشمگیر بوده و حتى کاهش چربى هاى خون را هم به دنبال دارد.
15- مصرف 8-7 لیوان آب در روز را به شما توصیه مى کنم.
16- به خود عادت دهید که برچسب تمام مواد غذایى را قبل از مصرف بخوانید. ممکن است تعجب کنید که بسیارى از غذاهاى حاوى شیرین کننده هاى مصنوعى کم کالرى مثل دسرهاى رژیمى، نوشابه ها و اغلب دارای نشاسته و سایر قند ها ، چربى ها و پروتئین ها نیز هستند که این مواد کالرى زیادى دارند و موجب افزایش قند خون مى شوند. همچنین به موضوع کم چربى یا بدون چربى نیز توجه کنید. اغلب به این محصولات موادی به عنوان حجم دهنده افزوده مى شود ، مثل مالتو دکسترین، و پلى دکستروز در محصولاتى مانند ماست بدون قند و بستنى کم چربى ، که بر میزان قند خون تاثیر دارند.
17- غذایى که آهسته تر هضم مى شود ، قند را آهسته تر وارد خون کرده و آن را خیلی افزایش نمی دهد. غذایى که به صورت قطعات بزرگتر باشد، خیلى آهسته تر از غذاهاى نرم( پوره شده) هضم مى شوند. غذاى پخته سریع تر از غذاى خام هضم مى شود و غذایى که رطوبت داشته باشد، خیلى سریع تر از غذاى خشک( ذرت بوداده در برابر آب پز) هضم مى شود .
18- سعى کنید تخم مرغ مصرفى شما از سه عدد در هفته نباشد ، ولی مصرف سفیده تخم مرغ به شرط آنکه کاملاً پخته باشد اشکالی ندارد. البته در صورت بروز رنگ زرد در پوست بیماران مبتلا به دیابت ( گزانتوکرومى ) مصرف تخم مرغ را محدود مى کنند.
19- با توجه به تاکید فراوان در مورد کاهش مصرف نمک در این بیماران، توصیه مى شود نمکدان را سر سفره نیاورید . برچسب ماده غذایى را از نظر مقدار نمک بخوانید و براى طعم دهى به غذاها از چاشنى هاى سالم استفاده کنید. پنیرها را در آب بگذارید و مصرف مواد غذایى فرآورى شده نظیر سوسیس و کالباس را بسیار محدود یا حذف کنید.
2- سایر سبزی های مفید برای این بیماران شامل : مرزه ، کلم ، کدو سبز ، شلغم و تره است.
21- مصرف میوه هایى مثل توت فرنگى ( قند آن لوولوز است و داراى مقدار زیادى اسید سیالیک است)، خرما ( البته با احتیاط )، گلابى ، گیلاس و سیب به خصوص با پوست را فراموش نکنید.
22- سویا ماده غذایى مفید و موثرى است که علاوه بر قند خون ، بر چربى هاى خون هم اثر شگفت انگیزى دارد . پس از مصرف آن غافل نشوید.راه هاي درمان قند خون
23- در حبوبات مصرف عدس براى این بیماران را توصیه مى کنم. ولى در مصرف لوبیا بهتر است که جانب احتیاط را رعایت کنند.
24- براى پیشگیرى از ابتلا به دیابت نوع اول ( وابسته به انسولین ) توصیه مى شود که حداقل تا یک سالگى از دادن لبنیات به نوزاد خوددارى کنید. توجیه کارشناسان تغذیه این است که حتى الامکان نباید به نوزاد شیرگاو داد ، مخصوصاً اگر سابقه ارثى ابتلا به این بیمارى در خانواده آنها وجود داشته باشد.
25- مهمترین نکته در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع اول این است که باید یک میان وعده در پیک(اوج ) اثر انسولین مصرف کنند ، زیرا به فاصله 45-3 دقیقه بعد از مصرف انسولین، قند خون افت خواهد کرد که با علامت ضعف خود را نشان مى دهد. از این رو مصرف یک میان وعده مثل نان و پنیر، یک لیوان شیر یا یک عدد میوه را به آنها توصیه مى کنم.
26- اکثر کارشناسان تغذیه ، برای اینگونه بیماران رژیمى را توصیه مى کنند که براى پیشگیرى از بیمارى هاى قلب و عروق هم کارآمد است و در آن چربى به خصوص چربى حیوانى خیلى محدود مى شود و مقدار مواد کربوهیدراتی نیز کم است، ولی مواد غذایى سرشار از فیبر، مثل حبوبات و سبزیجات، دانه هاى غلات کامل( سبوس دار) و مغزها در این رژیم وجود دارد .
در نهایت متعادل نگه داشتن وزن، نرمش و ورزش(حداقل سه بار در هفته و هر بار 2 دقیقه ) به موازات اجرای رژیم غذایى مناسب و توجه خاص به پیاده روى روزانه، برای تامین آرامش اعصاب بسیار توصیه مى شود.
.
برگرفته از وب سایت تبیان
سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی
لیست مطالب :
دیابت یا بیماری قند، یک اختلال متابولیک (سوخت و سازی) در بدن است. دیابت سبب تخریب رگهای خونی و اعصاب میشود و سبب ایجاد عوارض گوناگون در سراسر بدن میشود. برای درمان دیابت با دکتر نیم همراه باشید.
دیابت یک بیماری گسترده است بهخصوص در هند است، به همین دلیل هند را پایتخت
دیابت میند. هنگام که دیابت تشخصی داده میشود باید اقدامات احتیاطی جهت جلوگیری
از آسیبهای انجام شود.
بهطورکلی 2 نوع دیابت وجود دارد؛ دیابت نوع که در آن بدن انسولین را بهطور
کافی تولید نمیکند و دیابت نوع که در بدن انسولین بهاندازه کافی وجود دارد اما
جذب انسولین بهخوبی صورت نمیگیرد. همچنین نوع دیگری از دیابت به دیابت حاملگی
وجود دارد که در زمان حاملگی زنان دچار آن میشوند و با تولد کودک از بین میرود.
دیابت میتواند مشکلات جدی پزشکی دیگر مانند بیماریهای قلبی، سکته
مغزی، نارسایی کلیه و آسیب کبدی را به وجود بیاورد.راه هاي درمان قند خون
متخصصان تغذیه نشان دادهاند که منابع طبیعی مختلف مانند میوهها، ادویهها و گیاهان دارای توان بالقوه برای درمان دیابت هستند.
توجه: لازم به ذکر است که روشهای طبیعی برای درمان دیابت میتوانند به حفظ سطح قند خون کمک کنند و توانایی از بین بردن دیابت را ندارند.
مشاوره با متخصص غدد درونریز و استفاده از روشهای خانگی میتواند وضعیت دیابت را بهبود بخشد. در ادامه برای درمان قند خون همراه ما باشید.
خیار چنبر تلخ برای درمان قند خون و کنترل دیابت مفید است به دلیل اینکه سبب پایین آوردن تأثیرات گلوکز خون میشود. این اتفاق به علت وجود ماده شیمیایی به کارانتین است.
خیار چنبر تلخ سبب کاهش تأثیرات گلوکز خون در تمام بدن میشود. به همین
دلیل برای دیابت نوع 1 و نوع 2 مفید است. اما نمیتوان بهعنوان جایگزین کامل
درمان انسولین از آن استفاده کرد.
از دارچین نیز میتوان برای کنترل آن استفاده کرد زیرا فعالیت انسولین را کاهش میدهد، دارچین برای درمان دیابت نوع 2 مؤثر است..
میتوان از دارچین بهعنوان یک روش مؤثر برای کاهش سطح قند خون در دیابت نوع 2 کنترل نشده استفاده کرد. بااینحال نباید بیشازحد مصرف شود زیرا ممکن است منجر به مشکلات تنفسی شود و ضربان قلب را افزایش دهد.
از شنبلیله میتوان برای کنترل هر دو نوع دیابت، گلوکز و کاهش قند خون
به دلیل فیبر زیاد استفاده کرد. خوردن شنبلیله سبب کاهش سرعت هضم غذا میشود، که
سبب میشود قند خون بهدرستی جذب شود. این گیاه همچنین ترشح انسولین وابسته به
گلوکز را تحریک میکند.
انگور فرنگی هندی منبع غنی ویتامین C است،
که یک آنتیاکسیدان برای مبارزه با دیابت است. انگور فرنگی هندی یک منبع مطمئن برای
کاهش میزان گلوکز بیشازحد بدن شما است.
آب انگور فرنگی هندی همچنین عملکرد پانکراس شما را تقویت میکند. تولید
انسولین را برای کاهش قند خون در بدن آغاز میکند.
جمبو در کنترل قند خون به میزان زیادی کمک میکند، زیرا حاوی آنتوسیانین
ها، اسید الاگیک و تانن های هیدرولیز شده است که نوعی از آنتیاکسیدانها هستند.
متخصصان تغذیه این گیاه را به شدن توصیه میکنند به رژیم غذایی خود
اضافه کنید.
تقریباً هر قسمت از گیاه جمبو مانند برگ، میوه و دانه آن برای افراد مبتلابه دیابت مفید است. دانههای این گیاه دارای اثرات هیپوگلیسمیک هستند، یعنی آنها بهسرعت قند خون را کاهش میدهند، هرچند که کمتر از حد طبیعی نمیآورد.
برگهای انبه میتواند با تنظیم سطح انسولین در خون برای درمان و کنترل دیابت مورداستفاده قرار گیرد. برگهای انبه حاوی ویتامین A، C و تانن هستند که آنتیاکسیدانهای قوی به شمار میروند که در ابتدای درمان دیابت کمک میکنند.
ترکیب دیگری به تری بتا تراکسرول و عصاره اتیل استات با انسولین
همکاری میکنند تا GLUT4 فعال شود و
سنتز گلیکوژن را تحریک کند.
برگهای کاری میتوانند میزان قند خود را کنترل کنند، شما میتوانید آنها
را به وعدههای غذایی خود اضافه کنید. همچنین گفته میشود که برگهای کاری مقدار
قند ناشی از نشاسته را کاهش میدهد.
برگهای کاری در پیشگیری و کنترل دیابت مفید هستند زیرا سبب کاهش
نشاسته و گلوکز در افراد مبتلابه دیابت میشوند. بر اساس تحقیقات انجامشده در
کالج کینگ لندن
ژل آلوئه ورا کمک میکند تا سطح قند خون شما کاهش پیدا کند، که شامل فیتوسترول
هایی است که اثرات هیپرگلیسمی برای دیابت نوع 2 دارند. متخصصان تغذیه معتقدند که
آلوئه ورا منبع طبیعی و ایمن برای کاهش میزان قند خون است.
با توجه به ویتامین C و محتوای فیبر
بالا، خوردن میوه گواوا میتواند در حفظ سطح قند خون مفید باشد. این میوه متابولیسم
را آهستهتر میکند و اجازه میدهد که قند غذا بهتر جذب شود و قند خون کاهش پیدا
کند.
همچنین میوه گواوا دارای آنتیاکسیدانها است که میتواند به درمان دیابت نوع 1 نیز کمک کند.
بااینحال مصرف بیشازحد گواوا در روز توصیه نمیشد زیرا حاوی پتاسیم
است که میتواند برای بدن، مصرف بیشازحد آن سمی باشد.
برگ ریحان حاوی آنتیاکسیدانها و روغنهای ضروری برای افزایش حساسیت
به انسولین است.
بهطور خلاصه این ترکیبات مانند اگنول، متیول انگول و کارائیوفولن به سلولهای
بتای پانکراس که مسئول نگهداری و آزاد شدن انسولین هستند کمک میکنند تا بهدرستی
عمل کنند.
دانههای کتان غنی از آنتیاکسیدانها هستند و مصرف آنها میتواند
منجر به کاهش مقاومت به انسولین گردد. آنها همچنین دارای فیبر بالا هستند که به
جذب مناسب چربیها و قندها کمک میکنند.
مصرف دانه کتان میتواند تا 28 درصد میزان ابتلا به دیابت بعد از هر
وعده غذایی را کاهش دهد و حساسیت انسولین را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد.
برگ گیاه چریش برای درمان دیابت بسیار مؤثر است زیرا حساسیت گیرنده انسولین را در سلولهای بتا افزایش میدهد، سطح گلوکز خون را کاهش میدهد و وابستگی آن به داروهای هیپوگلایسمی را کاهش میدهد. و همچنین کشفشده است که نیاز بدن را به انسولین تا 6 درصد کاهش میدهد.
نظر
مطالب کمی قدیمی هستند
ممنون از نظر خوبتون مطلب رو کاملا بازنویسی و بروزرسانی کردیم
دکترمحمد حسین صالحی سورمقی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، در خصوص نحوه اثربخشی داروهای گیاهی در درمان بیماری دیابت گفت: از داروهای گیاهی میتوان برای کاهش قند خون پایین و متوسط استفاده كرد. در قند خون بالا به داروهای شیمیایی نیازاست، داروهای گیاهی را میتوان به عنوان کمکی در این مواقع استفاده كرد
وی در ادامه افزود: دانههای شنبلیله دارای خاصیت کاهش قند خون است. از این دانهها میتوان هر روز یک قاشق مرباخوری استفاده كرد. همچنین میتوان با استفاده از یک لیوان آب به مدت 5 دقیقه، دانهها را جوشانده و پس از صاف کردن، آن را مصرف کرد
استاد دانشكده داروسازی دانشگاه تهران یادآور شد:
وی در ادامه افزود: سیر خواص دیگری از جمله کاهش کلسترول، کاهش فشار خون و کاهش چسبندگی پلاکتها (رقیق نمودن خون) را دارا استراه هاي درمان قند خون
دکتر سورمقی یادآور شد:
(اجباری)
آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمیشود)
مرا برای دیدگاههای بعدی به یاد بسپار
تصویر امنیتی جدید
چربی سوزی در بدن بسیار مهم است که به حفظ سلامت کمک می کند، یکی از بهترین روش ها برای چربی سوزی تغذیه مناسب است که در ادامه به خوراکی هایی اشاره می شود که به چربی سوزی کمک می کنند
شایعترین علت ایجاد كننده ی درد كف پا التهاب نوعی بافت همبند است كه در این ناحیه قرار گرفته است
All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.1