راه درمان هپاتیت e

  تعریف

  هپاتیت E باعث هپاتیت حاد درانسان و چندین گونه حیوانی می شود. این بیماری مانند هپاتیت A از طریق دستگاه گوارش منتقل می شود ولی عامل آن ویروس هپاتیت A و B نیست به همین دلیل آن را هپاتیت غیر A وغیر B یا هپاتیت ویروسی E نهادند .شیوع این هپاتیت به صورت تک گیر و همه گیر می باشد و معمولا یک روند خوش خیم و خود محدود شونده ای را طی می کند ولی در صورت ابتلای زنان باردار بویژه در اواخر دهه سوم بارداری با 25% مرگ و میر همراه خواهد بود.

 

 

  ساختمان ویروس

راه درمان هپاتیت e

  این ویروس از خانواده کلسی ویروسها بوده که دارای ژنوم RNA تک رشته ای پلاریته مثبت و یکپارچه می باشد. همچنین اندازه ژنوم آن kb 7.4 تا 8.3 است. این ویروس پوشش ندارد.

 

 

 اپیدمیولوژی

  ویروس هپاتیت E در سراسر جهان یافت شده است ولی در آسیای مرکزی و جنوب غربی آسیا نسبت به سایر مناطق دنیا عمومیت بیشتری داشته است . این بیماری در کشورهای صنعتی به صورت تک گیر (3-%) و در کشور های در حال توسعه به صورت همه گیر (5/24-2/7) شیوع دارد. تاکنون اپیدمی این ویروس در هند ‚ پاکستان ‚ نپال ‚ برمه ‚ شمال آفریقا و مکزیک گزارش شده است. بزرگترین اپیدمی در شمال غربی چین اتفاق افتاده است که حدود 1هزار نفر را به این بیماری مبتلا کرده است.

  اولین اپیدمی در ایران در سال 1369 در کرمانشاه و دومین اپیدمی در استان چهار محال بختیاری در سال 1371 اتفاق افتاده است. البته آمارهای دقیق در خصوص وضعیت و شاخصهای بیماری هپاتیت E در ایران وجود ندارد ولی با این حال در استان گلستان 9/6 % در زنان 45-2 ساله مورد بررسی دارای آنتی بادی علیه ویروس هپاتیت E بوده اند. در تبریز نیز شیوع سرمی HEV در بیماران همودیالیزی 4/7 % بوده است .

  بررسی سویه هایی از بیماران انسانی در تایوان و ایتالیا و یونان نشان داده است که از نظر ژنتیکی مشابه سویه های خوکی و جوندگان بوده و احتمال عفونت زئونوتیک را پیشنهاد می نماید.

  اپیدمی هپاتیت E در هنگام بارانهای موسمی شدت می یابند و یک تا دو سال نیز باقی می مانند .

 

 

  یافته های بالینی

  در کل ‚ بیماری خفیف است ولی می تواند شدید باشد و میزان مرگ ومیر بالایی داشته باشد. علائم این بیماری به صورت سرماخوردگی ‚ ضعف عمومی ‚ تب ‚ بی اشتهایی و بی حالی می باشد. این ویروس با ورود به بدن باعث از کار افتادن کبد شده و کبد نمی تواند سموم را دفع کند در نتیجه موجب بروز عارضه و در نهایت مرگ فرد مبتلا می شود .

    آسیب شدید کبدی از طریق HEV در زنان حامله ممکن است مربوط به یکی از چندین فاکتور هورمونی و یا تفاوت در پاسخهای ایمنی باشد.

 

 

  انتقال

  ویروس هپاتیت E در اکثر موارد به وسیله مسیر مدفوعی- دهانی بویژه از طریق آب آلوده انتشار می یابد. این ویروس یک هفته قبل از شروع علائم بیماری در مدفوع فرد بیمار دیده می شود و تا 52 روز از طریق مدفوع دفع می گردد.

  انتقال شخص به شخص عفونت در مواقع اپیدمیک و اسپورادیک غیر معمول است دلیلش هم ناشناخته است ولی انتقال از مادر به جنین گزارش شده است.

 

 

  تشخیص آزمایشگاهی

  معمولترین تکنیک جهت شناسایی این عفونت استفاده از RT-PCR برای اثبات وجود RNA ویروس و الایزا برای اثبات حضور IgM اختصاصی ضد ویروس هپاتیت E می باشد.

 

 

  پیشگیری ودرمان

  از آنجائیکه انتقال HEV از راه دهانی مدفوعی بوده و ارتباط نزدیک با سطح بهداشت اجتماعی و اقتصادی دارد می توان این افزایش موارد ابتلا در مناطق کمتر توسعه یافته را به میزان قابل توجهی مشاهده کرد.

  سن ‚ سطح سواد ‚ محل اقامت ‚ نوع جامعه و تراکم خانواده به عنوان عوامل خطر در کسب عفونت HEV شناخته شده اند این بیماری خود محدود شونده بوده و نیاز به درمان خاصی ندارد.

    متاسفانه امروزه پزشکان کمتر این بیماری را مورد توجه قرار می دهند که این امر سلامت مبتلایان و سایر افراد جامعه را تهدید می کند.

 

 

  رد یابی این بیماری بویژه در زنان باردار اهمیت زیادی دارد در این صورت می توان از شیوع بیماری و عوارض ناشی از آن جلوگیری به عمل آورد. بنابر این راههایی که منجر به ارتقا سطح بهداشت جامعه می شود می تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد .

 


بیماریها و راه درمان
27 بازدید

هپاتیت E چیست ؟ آیا قابل درمان است ؟ چگونه از انتقال آن جلوگیری کنیم ؟ نکات مهم درمانی آن کدام است ؟ هپاتیت چه علائمی دارد ؟ در ادامه به تمامی این سوالات پاسخ میدهیم . با ما همراه باشید.

 

 

راه درمان هپاتیت e

شایع‌ترین راه‌انتقال هپاتیت ‌E از طریق استفاده از آب آلوده در همه‌گیری‌ها است و گاهی انتقال از طریق غذای آلوده هم اتفاق می‌افتد البته راه‌اصلی انتقال این ویروس از طریق دهانی- مدفوعی است.

 

این بیماری در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری به ویژه به دلیل مصرف غذاهای دریایی خام بالاست، در مناطق با شیوع بالای بیماری،همه‌گیری به علت انتقال آب در فصول بارانی به خصوص در موقع پر آب شدن رودخانه‌ها دیده می‌شود. در این مناطق حیوانات اهلی و وحشی دارای سرولوژی هپاتیت e مثبت هستند و در برخی موارد نوع ویروس هپاتیت E در جانوران وانسان‌های مبتلا، شبیه به هم بوده است

 

ویروس هپاتیت e در بعضی حیوانات مانند شامپانزه، میمون، گوسفند و جوندگان باعث بیماری می‌شود البته در صورت ورود مقادیر کم این ویروس به بدن انسان، علائمی ایجاد نمی‌شود اما ورود مقادیر زیاد ویروس باعث ابتلا به هپاتیت شدید می‌شود. به نظر می‌رسد که هپاتیت E یک بیماری مشترک بین دام و انسان باشد و حیوانات وحشی و اهلی و خوک‌ها می‌توانند مخزن عفونت آن باشند و سبب آلوده شدن حیوانات دیگر،‌ آب، علوفه و سبزیجات شوند و بیماری را به انسان منتقل کنند.

 

دوره کمون هپاتیت e حدود دو تا ۹ هفته و به طور متوسط ۶ هفته است و مدت مسری بودن بیماری نیز بین یک تا پنج هفته بعد از شروع علائم است، باید توجه کرد که نظامیان با توجه به ماموریت‌های جنگی یا صلح‌آمیز در مناطق با سطح بهداشتی پایین و بدون دسترسی به آب آشامیدنی در معرض خطرهستند. به عنوان مثال شیوع عفونت در سربازان آمریکایی در افغانستان کمتر از منطقه پاکستان بود که علت آن استفاده سربازان حاضر در افغانستان، از غذا و آب آشامیدنی ارسالی از کشورشان بوده است. این موضوع هم در ماموریت‌های نظامی و هم در سفرهای خارجی بسیار با اهمیت است.

 

باید توجه کرد که این بیماری در اکثر موارد بدون علامت است و در صورت وجود علائم نمی‌توان با در نظر گرفتن علائم بالینی، هپاتیت E را از سایر عوامل ویروسی هپاتیت متفاوت کرد. علائم بیماری به‌صورت علائم مقدماتی شبیه آنفولانزا، درد شکم، تهوع، استفراغ و تب است و بعدا زردی (یرقان) نیز عارض می‌شود. این بیماری معمولا خود به خود بهبود می‌یابد اما برای زنان باردار می‌تواند خطرناک باشد.

 

علائم بالینی و آزمایشگاهی معمولا در عرض ۶ هفته بهبود می‌یابند،موارد شدید بیماری می‌تواند با زردی شدید و خارش طاقت‌فرسا منجر به بستری شدن بیمار در بیمارستان شود. باید توجه کرد که موارد مرگ‌ومیر هپاتیت E در دوران حاملگی رخ می‌دهد واین خطر در سه ماه آخرحاملگی است و به ۲۰ درصد می‌رسد همچنین خطر ابتلا به بیماری در ساکنان روستاها است.

 

به نظر می‌رسد که دستگاه ایمنی مبتلایان در تعیین عاقبت عفونت هپاتیت E در بدن تاثیر دارد. باید توجه کرد که این بیماری مانند هپاتیت A منجر به حالت هپاتیت مزمن‌، سیروز کبدی و یا حالت ناقل مزمن نمی‌شود. البته اخیر گزارش‌هایی از مزمن شدن بیماری در پیوند اعضا گزارش شده است.

 

 مواد غذایی گیاهی مفید برای کبد

آرتیشو

مصرف آرتیشو یا همان کنگر فرنگی برای درمان هپاتیت قدمت زیادی دارد. این گیاه به جهت دارا بودن غلظت زیاد کافئویلکوینیک اسید، از کبد محافظت کرده و به بهبود وضعیت آن کمک می ‌کند. همچنین این ماده به جریان صفرا از کبد کمک می‌کند. در واقع عدم حرکت صفرا از کبد به سمت کیسه صفرا خطر زیادی برای کبد خواهد داشت.

شیرین ‌بیان نیز به تقویت جریان صفرا، سم ‌زدایی از کبد و تقویت اثر

اینترفرون کمک می ‌کند، البته مصرف طولانی ‌مدت آن در مبتلایان به

فشار خون بالا باید با احتیاط باشد

 

آرتیشو را می ‌توان به صورت خام در سالاد و همچنین پخته استفاده نمود، البته باید آبی که آرتیشو در آن پخته می ‌شود نیز مصرف شود، زیرا ترکیبات مفید آرتیشو در آب حل می‌ شوند. تهیه آرتیشو با روغن زیتون ترکیب مناسبی برای کبد است.

 

لبو

لبو نیز از زمان ‌های قدیم برای درمان بیماری ‌های کبد استفاده می ‌شده، رنگدانه قرمز این گیاه به بتاسیانین به فرآیند سم ‌زدایی و خروج سموم از کبد کمک می ‌کند.

 

قاصدک

قاصدک یکی از بهترین درمان ‌ها برای کبد شناخته شده است و باعث افزایش سطح گلیکریزین در خون می‌ شود. ریشه این گیاه حاوی مقدار زیادی پروتئین، پکتین، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B1 (تیامین) و آهن است. به ‌علاوه تاکسانین موجود در این گیاه تاثیرات زیادی در بهبود عملکرد کبد دارد و به تقویت جریان صفرا، کاهش التهاب کبد، التهاب مجاری صفراوی و بهبود سریع کبد کمک می‌کند.

 

شیرین بیان

شیرین ‌بیان نیز به تقویت جریان صفرا، سم ‌زدایی از کبد و تقویت اثر اینترفرون کمک می ‌کند، البته مصرف طولانی ‌مدت آن در مبتلایان به فشار خون بالا باید با احتیاط باشد، زیرا مصرف بیش از ۳ گرم در روز باعث افزایش سدیم و تجمع آب می‌ شود.

 

 

خارمریم

راه درمان هپاتیت e

گیاه خارمریم (Silybum marianum (L.) Gaertn) گیاهی یک یا دو ساله از تیره کاسنی است که دانه های آن متابولیت های ثانویه و ارزش دارویی بالایی، خصوصا در درمان بیماری های کبدی دارد. ترکیبات اصلی آن مخلوطی از فلانولینگان ها است که سیلیمارین یده می شود. در کشورهای مختلف فرآورده های فراوانی از عصاره حاصل از میوه های این گیاه عرضه شده است و این گیاه از پُر مصرف ترین گیاهان دارویی در جهان به شمار می آید.

مصرف آرتیشو یا همان کنگر فرنگی برای درمان هپاتیت قدمت زیادی دارد.

این گیاه به جهت دارا بودن غلظت زیاد کافئویلکوینیک اسید، از کبد محافظت

کرده و به بهبود وضعیت آن کمک می ‌کند

 

بخشی از گیاه که برای خواص درمانی استفاده می شود دانه است و ماده ی موثر درمانی آن سیلیمارین یده می شود. مهم ترین کاربرد درمانی این گیاه اثر محافظتی روی کبد است که در مطالعات حیوانی و انسانی نیز گزارش شده است.

 

در مطالعات بالینی متعددی مصرف سیلیمارین در درمان بیماری کبدی مانند سیروز، هپاتیت ویروسی و سمی مزمن، کبد چرب و التهاب مجرای صفرا موثر بوده است که دلیل آن را خواص آنتی اکسیدانی این ماده می دانند. سیلیمارین سلول های کبد را در برابر هرگونه آسیب نابود کننده حاد یا مزمن محافظت می کند.

 

همچنین در کاهش کلسترول خون، افزایش سیستم ایمنی بدن، درمان انواع سرطان، کاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی برای سرطان و سنگ کیسه صفرا نیز اثرات جالب توجهی دارد.

 

استفاده از این گیاه در درمان بیماری های کبدی پیشینه ای ۲۰۰۰ ساله دارد و امروزه به کمک فناوری های جدید، بار دیگر در نقش داروی هپاتیت ظاهر شده است.

 

بهترین آنتی ‌اکسیدان ‌های محافظ کبد

* مواد غذایی گیاهی غنی از آرژنین: سیر، پیاز، آناناس، مارچوبه، کلم، خیار، کاهو، انبه، موز، هلو و جو

* مواد غذایی گیاهی غنی از ویتامین C: سیر، پیاز، فلفل ، پرتقال، نارنگی، کدو حلوایی ، لیمو ترش ، هویج ، زردآلو ، آلو ، سیب زمینی ، اسفناج و انگور

* مواد غذایی گیاهی غنی از کاتچین: جو دو سر، زیتون، هلو و توت فرنگی

* مواد غذایی گیاهی غنی از اپی کاتچین: چای سبز ، هلو و انگور

* مواد غذایی گیاهی حاوی گلوتاتیون: سیر، لوبیا سبز ، سیب زمینی، اسفناج و ذرت

 

در ادامه درباره ی بی ‌اشتهایی و دیگر مشکلات گوارشی که از عوارض هپاتیت است، توصیه هایی را ارائه خواهیم کرد و درباره ی غذاهای مفید و مضر در این بیماری نیز مطالبی را ذکر خواهیم کرد.

 

منبع:tebna.ir – بیتوته – تبیان

 

برچسب هادرمان هپاتیت e

ورزش وکاهش وزن موثرترین راه درمان کبد چرببه این مطلب امتیاز دهید      

چگونه خودم را دوست داشته باشم

بیوگرافی

رنگ مو با دکلره و بدون دکلره

علائم بارداری

علائم بارداری پسر

عکس پروفایل

لباس شب

علایم ایدز در روزهای اول

مدل پالتو

پروفایل اسفند ماهی

عکس حضرت زهرا

عکس پروفایل روز مادر

عکس پروفایل پدر

%PDF-1.6
3 obj
&gt&gt&gt]
/Group &gt
/Contents 4 R&gt&gt
endobj
4 obj
&gt
stream
xUOj|Wƈ+%3vXVxM-41sB~rlLB’V6a$IKeʚ$snWXGNg’oفPLNWvV,BDdZ]1ך|uSMb.i]{H4TU8 Wlڷ4tחwq}&gt*gH
endstream
endobj
5 obj
&gt&gt&gt]
/Group &gt
/Contents 6 R&gt&gt
endobj
6 obj
&gt
stream
xmOˎ+58)QR

هپاتيت مزمن ب به دنبال عفونت مزمن و مداوم با ويروس هپاتيت ب ايجاد مي گردد. عفونت مزمن با اين ويروس در بيماران مختلف سير متغيري داشته است و دهها سال پس از عفونت مداوم، در حدود يك سوم از بيماران به سيروز و تعدادي نيز به كارسينوم هپاتوسلولر مبتلا مي شوند. در حال حاضر شش دارو براي درمان هپاتيت مزمن ب مورد تاييد قرار گرفته است: اينترفرون آلفا، پگ اينترفرون آلفا، لاميوودين، آدفووير، انتكاوير، و تلبيوودين. اين داروها ويروس هپاتيت ب را به طور كامل از بدن ريشه كن نمي كنند، بلكه موجب سركوب ويروس در بدن مي شوند، تا زماني كه اين داروها بتوانند ويروس را به طور مداوم در بدن سركوب كنند، سودمند خواهند بود.با مصرف طولاني مدت داروهاي خوراكي ضد ويروس (آنالوگ هاي نوكلئوتيدي يا نوكلئوزيدي) احتمال ايجاد مقاومت دارويي زياد مي شود. در ضمن داروهاي جديدتر ويروس هپاتيت ب در ايران بسيار گران هستند و بسياري از بيماران توانايي مالي تهيه داروهاي جديدتر را ندارند. از آنجا كه درمان هپاتيت مزمن ب مشكل است و پزشكان محترم در نقاط مختلف كشور به شيوه هاي متفاوتي اين بيماران را درمان مي كنند، تهيه يك راهنماي درماني براي درمان هپاتيت مزمن ب در ايران به شدت مورد نياز بوده است. اين راهنماي درماني براساس بهترين يافته هاي علمي موجود و براساس نظر افراد متبحر، جهت درمان هپاتيب مزمن ب در ايران تهيه و توسط انجمن متخصصين گوارش و كبد ايران تاييد شده است.

تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

راه درمان هپاتیت e

تلفن و 442651 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *