راه درمان خانگی سرفه کودکان

در سلامت ۹ مهر ۱۳۹۵ ۰ 83,345 بازدید

درمان سریع انواع سرفه خلط دار شبانه و خشک طولانی مدت با طب سنتی در خانه و منزل ،درمان خانگی سرفه کودکان ، معجون ضد سرفه

سرفه علت های مختلفی دارد از جمله عفونت تنفسی مانند برونشیت، ذات الریه، واکنش به حساسیت، عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا و مصرف داروهایی مانند داروهای فشارخون نیز می تواند به سرفه منجر شود. علت هر چه باشد، سرفه های مداوم می تواند زندگی فرد را مختل کند به ویژه اگر هنگام خواب باشد. اگرچه شربت های سرفه متنوعی در بازار یافت می شود اما می توان از راه های طبیعی هم آن را تسکین داد.

coughing

راه درمان خانگی سرفه کودکان

این شیر سفید، چرب، شیرین و بسیار خوش مزه است. این نوشیدنی برای رفع سرفه و خشونت سینه، حلق، حنجره و تنگی نفس و تسهیل خروج اخلاط سینه بسیار مؤثر است. طرز تهیه: شیر بادام را از مغز بادام بو نداده و خام تهیه می کنند. مقدار ۵۰ گرم بادام پوست کنده، یک لیتر آب و ۵۰ گرم عسل یا شکر را در داخل مخلوط کن برقی بریزید و آن قدر ادامه دهید تا مایعی مانند شیر به دست آید.

برای پوست کندن بادام می توانید بادام را به مدت چند ساعت در آب جوش بگذارید تا پوستش کنده شود یا اینکه بادام را در آب، بجوشانید تا آب به جوش آید و به مدت یک دقیقه می جوشانیم.

نوع دیگر شیر بادام که برای کودکان شیرخوار و اطفال بسیار مفید است و می تواند مکمل شیر مادر باشد بدین ترتیب به دست می آید که مقدار ۵۰ گرم بادام را به مدت چند دقیقه در آب گرم قرار می دهند تا پوست آن کنده شود سپس آن را آسیاب کرده و به صورت پودر در می آورند و مقدار کمی آب (آب جوشیده بهتر است) را به آن اضافه می کنند و به هم می زنند تا به شکل خمیر در آید سپس خمیر حاصل را با یک لیتر آب مخلوط و به هم می زنند و سپس مقدار ۵۰ گرم عسل (البته عسل برای کودکان زیر یک سال منع مصرف دارد) به آن اضافه می کنند تا کاملاً حل شود. این مایع را از پارچه ململ می گذرانند تا مایعی مانند شیر از آن باقی بماند.

در سال ۲۰۱۰ محققان هندی تأثیر شربت تهیه شده با مخلوطی از آب آناناس، نمک، فلفل سیاه و عسل را روی بیماران مبتلا به سل آزمایش کردند. نتایج نشان داد که این نوشیدنی نسبت به شربت سرفه در آرام کردن سرفه و رفع ناراحتی گلو مؤثرتر است. بروملین نوعی آنزیم با خاصیت آنتی اکسیدان و ضدالتهاب است که آزردگی گلو را کاهش می دهد. آناناس حاوی این آنتی اکسیدان و ویتامین های A و C، منیزیم، منگنز و پتاسیم است که با تقویت سیستم دفاعی بدن، مقابله با عفونت را برای بدن آسان تر می کند.

مواد لازم: آب آناناس تازه      یک لیوان آب لیموی تازه       یک چهارم فنجان زنجبیل                یک تکه حدودا ۶ سانتی متری عسل                 یک قاشق غذاخوری فلفل کاین            یک دوم قاشق چایخوری روش تهیه: همه ی ترکیبات فوق را با هم کاملاً مخلوط کنید و روزی ۲ تا ۳ بار به مقدار یک چهارم فنجان میل کنید و آثار مفیدش را مشاهده کنید.

مواد لازم: آب                 ۳ لیتر پیاز               ۱ کیلو عسل            یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه    کمی روش تهیه: پیازها را شسته و تمیز می کنیم و به چهار قطعه برش می زنیم. قطعات را در یک کاسه ریخته، آب می ریزیم و در حرارت قرار می دهیم تا زمانی که نیمی از آب آن تبخیر شود. سپس می گذاریم خنک شود. بر روی ۵۰ میلی لیتر از مایع حاصل یک قاشق عسل و کمی آبلیموی تازه می ریزیم. معمولاً علائم سرفه بعد از دو بار خوردن کاهش می یابد.

شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صداست. مواد لازم سیب      یک کیلو آب          یک لیتر عسل      کمی روش تهیه: برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید. سپس آن را با پارچه نازکی صاف کنید و مقداری عسل یا چند حبه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید. روزی دو تا سه قاشق غذا خوری از این شربت را میل کنید و یا آن را در یک لیوان آب رقیق کرده و سپس بنوشید.

برای اینکه راه درمان مناسب را پیش بگیرید لازم است که نوع سرفه را تشخیص دهید زیرا هدف برخی از داروها مرطوب نگه داشتن گلوی خشک است؛ در حالی که داروهایی مانند اکسپکتورانت، به سرفه کردن و خارج شدن مخاط کمک می‌کنند. بسیاری از درمان‌های خانگی برای هر دو نوع سرفه مفیدند.

جلوگیری از خشک شدن مخاط گلو سرفه‌ها‌ی مداوم و زجرآور، زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار می‌دهند. سرفه می‌تواند توسط مدت زمان بروزش تعریف شود. سرفه مختصر توسط عواملی مانند هوای سرد، گازهای تحریک کننده، تنفس گرد و غبار، یا رسیدن غذا به راه‌ها‌ی هوایی ایجاد می‌شود. سرفه مداوم به طور معمول همراه با خلط و ترشحات ناشی از اختلالات تنفسی بیماری‌ها‌یی مانند سرماخوردگی آنفلوانزا، ذات الریه یا سل است. توجه داشته باشید سرفه مداوم همیشه باید توسط پزشک بررسی شود زیرا در مواردی سرفه ممکن است نشانه ای از یک بیماری جدی باشد. بعضی از سرفه‌ها‌ خشک هستند و معمولا با گلو درد همراهند. اما نشانه سرفه‌ها‌ی مرطوب خلط است.

نوشیدن آب و مایعات گرم آب زیاد بنوشید. مصرف مایعات باعث می‌شود باکتری‌ها‌ی مضر و ویروس‌ها‌ از گلو شسته شوند. در ضمن مرطوب بودن محیط گلو مانع تحریک و تکرر سرفه می‌شود. نوشیدن چای یا آب لیمو همراه با آب گرم و یک قاشق مربا خوری عسل بسیار مفید است. مایعات گرم خلط گلو را کاهش می‌دهد و عسل نیز سطح گلو را پوشش می‌دهد و مانع تحریک آن و تشدید سرفه می‌شود.

دارچین دو تکه چوب دارچین را در یک فنجان آب آهک بجوشانید و چند قطره آب لیموترش به آن اضافه کنید. دارچین خلط آور است. لیموترش هم دارای ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند تا بدن بتواند به مبارزه با بیماری و در نتیجه سرفه ادامه دهد . یک قاشق غذا خوری عسل گرم را با یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین مخلوط کنید.این معجون در درمان سرفه، سرماخوردگی و سینوزیت موثر است.

شیرین بیان ریشه شیرین بیان برای درمان سرفه و مشکلات برونشیت توصیه می‌شود. این گیاه نه تنها به عنوان طعم دهنده بلکه به عنوان یک تسکین دهنده نقش مرهم را برای گلو ایفا می‌کند. شیرین بیان گلوی ملتهب را آرام و به رفع خلط‌ها‌ی آن کمک می‌کند. شیرین بیان واقعی یا آبنبات‌ها‌یی که در واقع با آن تهیه شده اند برای این منظور مفیدند. به دم کرده شیرین بیان یک قاشق چای خوری عسل اضافه کنید و در طول روز چند بار بنوشید.

سیر یکی از بهترین درمان‌ها‌ی طبیعی برای سرفه سیر است. سیر سرشار از خواص آنتی بیوتیکی و ضدویروسی است. به علاوه سیر کمک می‌کند تا با سرفه کردن باکتری‌ها‌ را بیرون بریزید. برخی از کارشناسان توصیه می‌کنند که برای رهایی از شر سرما خوردگی و استفاده از خواص سیر باید آن را به صورت خام بخورید. آنها بلع ۴ تا ۸ حبه سیر خام رادر روز توصیه می‌کنند. این روش برای بسیاری از افراد سخت است. این افراد می‌توانند سیر خام را با ماست مخلوط کرده و با اضافه کردن مقداری سبزی معطر آن رامصرف کنند. حتی می‌توان سیرخام را به سالاد فصل اضافه کرد. یک فنجان از عصاره سیر مشکل سرفه را برطرف می‌کند و به سادگی آماده می‌شود. به ۱ تا ۳ خوشه سیر ۲ لیتر آب اضافه کرده روی حرارت کم به مدت یک ساعت بگذارید تا بجوشد. محلول را از صافی بگذرانید و استفاده کنید.

عسل عسل مدت هاست که در طب سنتی چینی برای سرفه استفاده می‌شود زیرا خلط آور طبیعی است. عسل به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی و التیام دادن زخم ها در کاهش التهاب مجاری تنفسی و کاهش سرفه موثراست. ۱ قاشق غذاخوری عسل را در ۱ فنجان آب گرم حل کرده و بنوشید این نوشیدنی مناطق حساس گلو را پوشش داده و در مجموع گلو را نرم می‌کند.

زنجبیل زنجبیل دارای خواص ضدویروسی است و ترکیب آن همراه با شیرین بیان و رازیانه در درمان سرفه کاربرد دارد. برای تهیه دم کرده زنجبیل ، شیرین بیان و رازیانه ، ترکیب ۲ قاشق چایخوری ریشه تازه زنجبیل خرد شده ، ۲ قاشق چایخوری رازیانه و یک قاشق چایخوری ریشه شیرین بیان خشک را در ۲ فنجان آب جوش بریزد. سر آن را پوشانده و به مدت ده دقیقه بگذارید بجوشد یک یا ۲ قاشق چای خوری عسل برای شیرین کردن دم کرده استفاده کنید. یک تا دو فنجان، هر یک تا دو ساعت، بنوشید اما در روز بیش از ۳ فنجان ننوشید. روش دیگر این است که بر روی یک قطعه از زنجبیل کمی‌نمک پاشیده و آن را بجوید. زنجبیل در کاهش سوزش گلو نقش دارد.

دانه خردل دانه خردل به طور کلی به عنوان ادویه ای مفید شناخته شده و در واقع غنی از مواد مغذی گیاهی مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست. دانه این گیاه محرک است اما برای سرفه مرطوب مفید است. دانه خردل حاوی ترکیبات گوگرد است که مخاط آور است. برای استفاده از این خاصیت باید دانه‌ها‌ی خردل را خرد کرده و یک قاشق چایخوری از پودر دانه‌ها‌ را به مدت ۱۵ دقیقه دریک فنجان آب گرم قرار دهید.

فلفل سیاه فلفل سیاه هم تا حدودی محرک است و برای افرادی که سرفه‌ها‌ی خلطی شدید دارند مفید است. یک قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه را در یک فنجان ریخته و روی آن آب جوش بریزید؛ سپس با یک قاشق چایخوری عسل شیرین کنید.

غرغره با آب نمک ساده ترین راه حل برای کاهش سرفه غرغره آب نمک است. هر یک یا دو ساعت غرغره را تکرار کنید. بهتر است نمک را با آب گرم مخلوط کنید. آب نمک خاصیت جمع کنندگی دارد و برای کمک به کاهش تحریک و التهاب گلو موثر است.

آویشن اغلب شربت‌ها‌ی ضد سرفه موجود در داروخانه‌ها‌ حاوی عصاره آویشن هستند. ترکیب آویشن و نعناع به باز شدن لوله‌ها‌ی تنفسی کمک می‌کند. همچنین خواص ضد عفونی کننده و ضد انقباض هم دارد. برای تهیه شربت خانگی دو قاشق چایخوری از آویشن نعنا وریشه شیرین بیان را در یک فنجان آب جوش بریزید درآن را گذاشته و بگذارید یک ساعت و نیم بماند. سپس یک یا دو فنجان عسل اضافه کنید. در صورتیکه عسل حل نمی شود روی حرارت بگذارید و هم بزنید. شربت تهیه شده را در یخچال نگهداری کرده و در مواقع لازم یک قاشق چای خوری میل کنید.

سوپ مرغ این توصیه بزرگترها را جدی بگیرد زیرا واقعا سوپ مرغ برای سرفه ناشی از سرماخوردگی مفید است. سوپ مرغ دارای خواص ضد التهابی است که از اثرات بد ناشی از سرفه جلوگیری می‌کند. به علاوه، سوپ مرغ حاوی سیستئین است، که رقیق کننده و دفع کننده خلط است.

بخور آب گرم یکی از آسان ترین و در عین حال موثرترین راهکارهای خانگی کاهش سرفه بخور است. تنفس بخار گرم کمک می‌کند که راه‌ها‌ی تنفسی نرم و مرطوب شده و خلط‌ها‌ خارج شوند. یک ظرف آب گرم را روی اجاق گاز قرار دهید، وقتی شروع به جوشیدن کرد می‌توانید چند قطره عصاره اوکالیپتوس داخل آن بریزید. ظرف آب جوش را در مقابل خود قرار دهید، یک حوله روی سرتان به گونه‌ای بگذارید که مجبور باشید حرارت و بخار آب را تنفس کنید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به این حالت بمانید. تاثیر بخور را بلافاصله با نرم شدن مجاری سینه خود احساس می‌کنید. خانواده‌ها‌یی که بزرگسالان و یا کودکان مبتلا به سرفه‌ها‌ی مزمن دارند بهتر است با قرار دادن ظرف آب روی اجاق یا استفاده از دستگاه‌ها‌ی بخور همواره محیط داخل خانه را مرطوب نگه دارند.

چند راهکار دیگر

آبنبات‌ها‌ی سرد بمکید. خشکی گلو باعث خارش شده اما این آبنبات‌ها‌ با سرد کردن،التهاب و خارش گلو را کاهش می‌دهند.

یک قاشق چای خوری سرکه سیب را در یک فنجان آب مخلوط کنید و آن را بنوشید. سرکه به عنوان ضد التهاب و ضد عفونی کننده در پاکسازی گلو موثر است.

زیاد استراحت کنید. استراحت بدن را قادر می‌سازد تا با ذخیره کردن انرژی به اندازه کافی برای مبارزه با عفونتی که باعث سرفه شده مبارزه کند.

هوای اطراف خود را تمیز نگه دارید . اطمینان حاصل کنید که هوا ی خانه- محل تنفس – از مواد محرک موجود در هوا مانند دود سیگار و یا دود شومینه عاری است. ناخالصی هوا به ریه‌ها‌ آسیب می‌زند و سرفه را تشدید می‌کند.

۸ بهمن ۱۳۹۷

۸ بهمن ۱۳۹۷

۴ بهمن ۱۳۹۷

آدرس شما منتشر نخواهد شد .بخش ‌های مورد نیاز علامت‌ گذاری شده ‌اند * *

دیدگاه.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “ed79cbfa6e28c76d416e1cb5d8723e” ).getElementById(“86e2b71c4”).setAttribute( “id”, “comment” )

*

*

وب سایت

راه درمان خانگی سرفه کودکان

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.

© 219, All Rights Reserved. | Powered by saten

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سرفه واکنش کاملا طبیعی و سودمند و همچنین یک مکانیزم دفاعی بدن برای محافظت از گلو و مخاط آن در برابر عوامل تحریک‌کننده است. اما حالت مزمن و ادامه‌دار آن که به دلایل گوناگون رخ می‌دهد، آزاردهنده و آسیب‌زاست، مخصوصا در موقع خواب. خیلی از افراد ترجیح می‌دهند حتی برای درمان سرفه‌ شدید به جای مصرف داروهای شیمیایی، از روش‌های درمان خانگی سرفه استفاده کنند. برای همین در این مقاله می‌خواهیم شما را با بهترین روش‌ها برای درمان سرفه خشک که به ساده‌ترین شکل امکان‌پذیر است، آشنا کنیم.

راه درمان خانگی سرفه کودکان

سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی، حساسیت یا عفونت‌های سینوسی، با داروهای رایج که نیازی به نسخه‌ی پزشک ندارند قابل درمان هستند. این نوع سرفه‌ها که ممکن است سرفه خشک یا خلط‌دار باشد، ناشی از ریزش مخاط گلو (به دلیل حساسیت یا سرماخوردگی) است که با تحریک پایانه‌های عصبی باعث سرفه می‌شود. این سرفه‌ها در شب‌ها شدیدتر و با احساس خارش در انتهای گلو همراه هستند و اگر ناشی از حساسیت باشد، با خارش چشم‌ها و عطسه همراه خواهد بود.

اگر گمان می‌کنید منشاء سرفه‌تان حساسیت است، می‌توانید آنتی‌هیستامین مصرف کنید. اگر پس از دو هفته نتیجه‌ نگرفتید به پزشک و در صورت نیاز به متخصص حساسیت مراجعه کنید. اگر سرفه‌تان ناشی از سرماخوردگی خفیف است و تمایلی به مصرف داروهای شیمیایی ندارید، می‌توانید برای درمان خارش گلو و سرفه،‌ مواد زیر را به خاطر داشته باشید.

احتما با خواص عسل آشنا هستید. اولین مورد پیشنهادی ما برای درمان سرفه، عسل است.

مصرف عسل به عنوان داروی گلودرد قدمت طولانی دارد؛ و بنا بر مطالعات صورت گرفته، اثر آن در تسکین سرفه خشک از برخی داروهای رایج حاویِ دکسترومتورفان است.
کافیست ۲ قاشق چایخوری عسل را با آبِ جوش یا دمنوش گیاهی و کمی آبلیمو مخلوط کنید تا یک داروی مؤثر داشته باشد. عسل خاصیت تسکین‌‌دهندگی دارد و آبلیمو به رفع گرفتگی کمک می‌کند. میل کردن عسل به تنهایی و یا همراه با نان هم می‌تواند مؤثر باشد.

برای درمان سریع سرفه به سراغ پروبیوتیک هم می‌توانیم برویم. پروبیوتیک‌ها به طور مستقیم در درمان سرفه نقشی ندارند، اما در تنظیم ترکیب باکتریایی روده‌ها مؤثرند.

ترکیب باکتریایی بدن نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و عملکرد آن دارد. همچنین بر مبنای شواهد علمی لاکتوباسیلوس (از انواع پروبیوتیک) که در لبنیات یافت می‌شود، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد و حساسیت نسبت به برخی محرک‌ها را مانند گرده‌ی گیاهان کم می‌کند.
شیر غنی‌شده منبع خوب لاکتوباسیلوس است. هچنین می‌توانید مکمل‌های پروبیوتیک را از داروخانه تهیه کنید. به علاوه برخی ماست‌ های غنی‌شده و نان‌های تهیه‌شده از خمیرِ ترش حاوی پروبیوتیک‌ هستند.

اگر فکرش را نمی‌کردید که آناناس برای تسکین سرفه خشک مفید باشد احتمالا تا به حال درباره‌ی بروملین (Bromelain) نشنیده‌اید.

شواهد علمی نشان می‌دهند آنزیم بروملین که در ریشه و میوه‌ی آناناس یافت می‌شود، به درمان سرفه خشک و روان شدن مخاط گلو کمک می‌کند. برای اینکه بیشترین تاثیر را بگیرید روزی ۳ بار یک تکه آناناس یا ۱۰۰ گرم آب آناناس میل کنید.
اگرچه شواهد کافی در این باره وجود ندارد اما برخی کارشناسان به اثر درمانگر بروملین بر سینوزیت و مشکلات سینوسی ناشی از حساسیت که ممکن است باعث سرفه شوند، باور دارند. همچنین بروملین گاهی برای درمان التهاب و تورم به کار می‌رود.
کودکان و بزرگسالانی که داروهای رقیق‌کننده‌ خون مصرف می‌کنند نباید مکمل‌های بروملین دریافت کنند. همچنین کسانی که در حال مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی‌سیلین هستند باید در مصرف بروملین دقت کنند؛ زیرا جذب آنتی‌بیوتیک را افزایش می‌دهد.

به طور کلی، همیشه پیش از مصرف مکمل‌های دارویی جدید یا نا‌آشنا با پزشک مشورت کنید.

برای درمان سریع سرفه، نعناع هم خوب است. نعناع با خاصیت درمانگری‌اش معروف است. منتول موجود در نعناع گلو را تسکین می‌دهد، گرفتگی را رفع و مخاط گلو را نرم می‌کند.

می‌توانید نعناع را به صورت چای میل کنید یا آن را هنگام بخور مصرف کنید. ۳ یا ۴ قطره روغن نعناع را در ۱۵۰ میلی‌لیتر آب بریزید و همانطور که احتمالا بارها انجام داده‌اید، حوله‌ای روی سرتان بیاندازید و به طور مستقیم بخار نعناع را تنفس کنید.

ریشه و برگ این گیاه که در تابستان گل می‌دهد، از دوران باستان تاکنون به عنوان داروی خانگی سرفه و گلودرد استفاده می‌شود. هرچند برای اثبات این مسئله مطالعات علمی قابل اتکایی صورت نگرفته است اما جای نگرانی نیست چون مصرف گل ختمی خطری ندارد.
گل ختمی لعابی تولید می‌کنند که گلو را می‌پوشاند و آثار التهاب را تسکین می‌دهد.

امروزه می‌توانید ریشه‌ی گل ختمی را به شکل چای و کپسول پیدا کنید. چای گل ختمی تسکین‌دهنده‌ی سرفه و گلودرد است و از قدیم به عنوان یک داروی گیاهی برای سرفه استفاده می‌شود. بهتر است کودکان ریشه‌ی این گیاه را مصرف نکنند.

در برخی موارد آویشن برای درمان بیماری‌های تنفسی به کار می‌رود. برخی مطالعات نشان داده‌اند مخلوط عرق آویشن و گل پیچک در تسکین سرفه و برونشیت خفیف مؤثر است. برگ آویشن حاوی فلاونوئید است که عضلات گردن و گلو را که در هنگام سرفه درگیر می‌شوند، شل می‌کند و موجب کاهش التهاب می‌شود؛‌ به‌همین علت از این گیاه به‌عنوان یک داروی گیاهی برای سرفه استفاده می‌شود.

تهیه‌ی چای آویشن ساده است؛ ۲ قاشق برگ آویشن خردشده را در یک فنجان آب جوش بریزید، سرپوشی رویش قرار دهید، پس از ۱۰ دقیقه آن را از صافی گذرانده و بنوشید.

با اینکه پیشِ پا افتاده به نظر می‌رسد، غرغره‌ی آب‌نمک گلوی خراشیده را که باعث سرفه می‌شود، تسکین می‌دهد.

برای این کار ۱/۵ قاشق چایخوری نمک را در ۲۳۰ میلی‌لیتر آب گرم حل کنید.

فراموش نکنید که کودکان زیر ۶ سال نمی‌توانند به خوبی غرغره کنند و بهتر است درمان دیگری را برای آن‌ها به کار بگیرید.

عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفلانزا باعث آب‌ریزش سینوسی می‌شوند. تراوشات زیاد باعث خشکی و تحریک گلو و گاهی سرفه می‌شود. نوشیدن مایعات به حفظ مخاط سینوسی کمک می‌کند، همچنین باعث حفظ رطوبت غشای مخاطی می‌شود. این امر به‌ویژه در زمستان که هوا خشک‌تر است مؤثر است. از این رو برای درمان سرفه شدید خود، در کنار روش‌ درمانی اصلی خود،‌ سعی کنید مایعات بیشتری بنوشید و آب بدن‌تان را حفظ کنید.

دوش آب داغ با کاهش تراوشات بینی به تسکین سرفه و حتی درمان سرفه شدید نیز کمک می‌کند. این روش نه تنها سرفه‌ی ناشی از سرماخوردگی را بلکه سرفه‌های ناشی از حساسیت را تسکین می‌دهد. خشکی ناشی از تراوشات زیاد بینی آزاردهنده است؛ در چنین محیط‌هایی دستگاه‌های رطوبت‌ساز کمک‌کننده هستند. هوای مرطوب در تسکین سرفه مؤثر است اما باید از رطوبت بیش‌ازاندازه هم اجتناب کرد.

فراموش نکنید که تمیز نکردن دستگاه‌های رطوبت‌ساز آنها را تبدیل به منبع تولید انواع قارچ و باکتری می‌کند.

عطرها و خشبوکننده‌ها معمولا بی‌ضرر هستند اما در برخی افراد ایجاد التهاب مزمن سینوس و تولید مخاط اضافی می‌کنند که باعث سرفه می‌شود. بنابراین جانب احتیاط را نسبت به محصولات عطردار رعایت کنید.

بدترین تحریک‌کننده‌ی موجود در هوا دود سیگار است. تقریبا همه‌ی سیگاری‌ها پس از مدتی دچار سرفه، که به سرفه‌ی سیگاری‌ها معروف است، می‌شود. اطرافیان افراد سیگاری هم معمولا از برخی التهاب‌های مجاری تنفسی رنج می‌برند. بهترین راهِ‌حل، ترک سیگار است. (سرفه‌های مزمن شدید در افراد سیگاری ممکن است نشانه‌ی آمفیزم یا سرطان ریه باشد؛ اگر سیگاری هستید و از سرفه‌ی مزمن رنج می‌برید به پزشک مراجعه کنید.)

دانستن روش‌های درمان خانگی سرفه خوب است اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بهترین راه، مراقبت و جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا است.

برای پیشگیری بهتر، ما به شما نکات زیر را توصیه می‌کنیم:

عفونت‌های تنفسی معمولا همراه با تب و بدن‌درد هستند، اما حساسیت یا آلرژی چنین نشانه‌هایی با خود ندارد. اگر سرفه، نفس کشیدن را برایتان دشوار کرد یا همراه با لکه‌های خون بود، بدون معطلی به پزشک مراجعه کنید. اگر سرفه با تب بالای ۳۸ درجه، لرز، از دست دادن آب بدن (ناشی از تعریق، اسهال یا استفراغ) و ضعف و ناخوشی عمومی همراه بود نزد پزشک عمومی بروید.
برای کاهش حساسیت و آثار ناشی از تحریکات آن، بهتر است عوامل حساسیت‌زا را بشناسید و از آن‌ها اجتناب کنید. از رایج‌ترین عوامل حساسیت‌زا درختان، گرده‌ی گیاهان، گرد و غبار، موی حیوانات و حشرات هستند. واکسن‌های ضدحساسیت هم در کاهش تحریک‌پذیری نسبت به عوامل حساسیت‌زا مؤثرند.

راه درمان خانگی سرفه کودکان

اما بهتر است همیشه پیش از هر تصمیمی با پزشک مشورت کنید، چون ممکن است سرفه‌های شما علت دیگری به جز سرماخوردگی داشته باشد و به مراقبت پیگیری بیشتری نیاز باشد. در ادامه چند علت دیگر سرفه را بررسی می‌کنیم.

سرفه‌‌ی خشک که به خرخر یا خس‌خس ختم می‌شود معمولا نشانه‌ی آسم است. تورم مجاری تنفسی در افراد مبتلا به آسم ممکن است تنفس را دشوار و ایجاد خس‌خس و سرفه کند.

شب‌ها و هنگام ورزش سرفه شدیدتر می‌شود. تنگی نفس، سفتی قفسه‌ی سینه و خستگی از دیگر نشانه‌های رایج آسم هستند.

برای تشخیص آسم پزشک احتمالا تجویز تست دم‌سنجی (اسپیرومتری) می‌کند که عملکرد شش‌ها را می‌سنجد. در درمان آسم دو نوع دارو به‌کار می‌رود؛ داروهای کوتاه‌اثر (مانند نایژه‌گشاهایی (bronchodilators) که تنفس را راحت‌تر می‌کنند) و داروهایی مانند اصلاح‌کننده‌های لکوترین که برای کنترل آسم باید به طور روزانه مصرف شوند.

رفلاکس معده که باعث سرفه‌های خشک و منقطع می‌شود، دومین دلیل شایع سرفه‌های مزمن است. بر مبنای مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۶ در مجله‌ی «نیچر» چاپ شد، دلیل ۴۰ درصد سرفه‌ها رفلاکس معده است.

در حالت درازکش یا هنگام خوردن سرفه شدیدتر می‌شود. یکی از نشانه‌های سنتی، آغاز سرفه در شب به محض دراز کشیدن برای خواب است. در ۷۵ درصد مبتلایان به رفلاکس معده، نشانه‌های دیگر دیده نمی‌شود اما ممکن است برخی دچار گرفتگی صدا و سوزش سر دل بشوند.

ممکن است برای تشخیص عکسبرداری یا آندوسکپی تجویز شود. رفلاکس معده ممکن است با برخی داروهایی که نیاز به تجویز پزشک ندارند درمان شود اما گاهی نیاز به تجویز داروهایی است که کاهش‌دهنده‌ی اسید معده هستند.

سرفه‌های مزمن صبحگاهی همراه با خلط یکی از نشانه‌های انسداد ریوی است. اصلی‌ترین دلیل انسداد ریوی که با برونشیت مزمن و آمفیزم همراه است، سیگار کشیدن است. از نشانه‌های دیگر آن این است که در طول روز سرفه تسکین می‌یابد. تنگی نفس به‌ویژه با فعالیت فیزیکی، خس‌خس، خستگی و سفتی قفسه‌ی سینه نیز از دیگر نشانه‌های انسداد ریه هستند.

آزمایش‌های سنجش عملکرد ریه از جمله تست دم‌سنجی و عکسبرداری از راه‌های تشخیص است. برای درمان داروهایی مانند نایژه‌گشاها (bronchodilators) و استروئیدهای استنشاقی تجویز می‌شود. همچنین به ترک سیگار توصیه‌ی جدی می‌شود. در صورت شدت بیماری ممکن است نیاز به اکسیژن‌درمانی باشد.

برخی داروها از جمله مهارکننده‌ی آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE inhibitors) که برای تنظیم فشار خون تجویز می‌شوند، باعث سرفه‌های خشک می‌شوند. این داروها در ۲۰ درصد بیماران ایجاد سرفه می‌کنند. از دیگر نشانه‌های این نوع سرفه این است که معمولا چند هفته پس از آغاز مصرف دارو سرفه آغاز می‌شود.

از پزشک مشاوره‌ بگیرید؛ اگر سرفه‌هایتان خفیف باشد می‌توانید داروی‌تان با نوع دیگری از مهارکننده‌ها جایگزین کنید. اما اگر سرفه‌ شدید است بهتر است خانواده‌ی دیگری از داروی‌های فشار خون را مصرف کنید.

در آغاز سرفه‌ها خشک است اما پس از چند روز تبدیل به سرفه‌های تَر همراه با مخاط زرد، سبز یا قرمز می‌شود. تب و لرز، مشکل در تنفس، درد هنگام سرفه یا نفس عمیق از دیگر نشانه‌های سینه‌پهلو است.

معمولا پزشک با گوش دادن به قفسه‌ی سینه قادر به تشخیص سینه‌پهلو است اما گاهی ممکن اس عکس‌برداری هم تجویز شود. همچنین برای تعیین ویروسی یا باکتریایی بودن نیاز به آزمایش خون است. اگر سینه‌پهلو باکتریایی باشد، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اما تنها درمان سینه‌پهلوی ویروسی استراحت است، همچنین داروهای ضد‌سرفه و البته سوپ مرغ.

در این بیماری سرفه‌های خشک و کوتاه با صدایی خروسک‌مانند در هر دَم همراه هستند. اگرچه به لطف کشف واکسن این بیماری در دهه‌ی چهل میلادی، بروز این بیماری کاهش چمگیری داشته و به‌ندرت گزارش ابتلا به آن دریافت می‌شد، در چند سال اخیر شیوع آن افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۲ بیش از ۴۸۰۰۰ مورد ابتلا به سیاه‌سرفه گزارش شد که بیشترین تعداد از سال ۱۹۵۵است. از دیگر نشانه‌های این بیماری است که بیماری در آغاز نشانه‌هایی مانند سرماخوردگی از جمله آبریزش و گرفتگی بینی، اشک‌ریزش، تب و سرفه دارد. پس از حدود یک هفته سرفه‌های خشک و منقطع آغاز می‌شود؛ سرفه‌ها چنان شدید است که شاید باعث شود به خودتان بپیچید و دچار تهوع بشوید.

سیاه‌سرفه با آزمایش خون و عکسبرداری از سینه تشخیص داده می‌شود. برای درمان آن باید آنتی‌بیوتیک مصرف شود.

می‌توانید به جای خواندن این مقاله، ویدیوی زیر را ببینید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

با
عرض سلام خدمت شما.من الان دو باره که میرم جای دکتر ولی هیچ اثری
نداشته.الان یک ماه که من سرفه می کنم خواهش می کنم یک درمان خانگی موثر ارسال کنید؟خواهش می کنم ابجی؟

سلام.پس هیچی.به هر حال ازتون متشکرم

با
عرض سلام خدمت شما.من الان دو باره که میرم جای دکتر ولی هیچ اثری
نداشته.الان یک ماه که من سرفه می کنم خواهش می کنم یک درمان خانگی موثر ارسال کنید؟خواهش می کنم ابجی؟

باسلام احترام،با مشکلات و گرفتاری های که ما داریم و وقتی وحالی برای اطلاعات عمومی نمی مونه،اطلاعاتی که در سایت می گذاریدخیلی عالی می باشد،

چه خوب همچین نظری به سایت چطور دارید. سپاس که با به اشتراک گذاشتن نظرتون به ما حس خوبی می‌دید!

سلام خوبی دیدگاهت عالی بود

خواص خوراکی ها

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

کاخ ورسای فرانسه؛ تاریخچه و حقایقی جالب درمورد بزرگترین قلمرو سلطنتی جهان

خارش بدن؛ ۳۶ دلیلی که باعث خارش پوست می‌شود


چطور احساساتمان را بهتر درک کنیم؟

جاهای دیدنی کاشان، بهشت تاریخ و طبیعت ایران

عفونت ادراری در کودکان؛ علائم، دلایل و راه های درمان

بیشترین فالوور در اینستاگرام در سال ۲۰۱۸ به کدام سلبریتی‌ها اختصاص دارد؟


بهترین دانشگاه های کانادا کدام‌اند؟


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟

ثروتمندترین سلبریتی های جهان و میزان دارایی خالص آنها


بهترین کتاب هایی که تبدیل به فیلم شدند

بهترین کشورها برای بزرگ کردن فرزندان‌ کدام‌اند؟

درمان سرفه با عسل یکی از بهترین روش هایی می باشد که قرن هاست برای درمان سرفه و سرماخوردگی استفاده میشود. در این مقاله ۵ روش ساده برای درمان سرفه با عسل را بیان می کنیم. سرفه،  یکی از رفتارهای معمولی بدن برای رفع هرگونه گرفتگی و تحریک در گلو یا مجراهای هوای بالایی است و  بدلیل عفونت های ویروسی و باکتریایی در سیستم تنفسی، استرس، گرد و غبار، گرده ی گلها، استعمال دخانیات، حساسیت های محیطی و تحریکات دیگر ایجاد میشود.

سرفه خشک و سرفه ی مخاطی دو نوع سرفه ای هستند که مردم را تحت تاثیر قرار میدهند. خارش یا سوزش از روی زخم در گلو، سردرد، درد سینه، گرفتگی تنفسی و برخی علائمی هستند که هنگام سرفه بروز میدهند.

بجای استفاده از داروهای آزاد داروخانه یا شربت سرفه، روش های درمان طبیعی را امتحان کنید که به طور موثر و بدون عوارض جانبی سرفه ی شما را تسکین میدهند. بنابراین، در این مقاله ما همه چیز را درباره ی چگونگی عملکرد عسل در درمان سرفه می آموزیم.

بیایید شروع کنیم

در اینجا به یک سری از خواص عسل اشاره خواهیم کرد که به شما در تسکین سرفه کمک میکنند.

راه درمان خانگی سرفه کودکان

عسل خواص ضد باکتری و ضد میکروبی دارد که به پاکسازی باکتری ها، یا هرگونه آلودگی که منجر به سرفه میشود کمک میکند.

عسل طبیعی را همراه برگه آزمایشگاه بصورت مستقیم از زنبوردار تهیه کنید!

عسل طبیعی میخواهم!  915255551- 5836242521

 

خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که به دفاع از بدن در برابر عفونت کمک میکند.

بخاطر گرانروی و چسبندگی اش  مانند یک لایه ی محافظ عمل کرده که در پوشاندن و تسکین غشاء مخاطی کمک میکند.

خواص ضد التهاب و آرام بخشی دارد که گلوی ضخمی و تحریک شده توسط سرفه را تسکین میبخشد.

با مواد مغذی لازم بدن و آنزیم هایی که به توانبخشی سیستم ایمنی و رفع سرفه کمک زیادی میکنند غنی شده است.

به عنوان یک فرونشان طبیعی برای سرفه عمل میکند که شما را از سرفه و علائم آن راحت میکند.

 

اینجا چندی از بهترین روش های استفاده از عسل برای تسکین سرفه را برای شما آورده ایم. از آنها برای رهایی از سرفه استفاده کنید.

عسل  گلوی تحریک شده را تسکین داده و غشای مخاطی را برای صاف کردن سرفه میپوشاند.

به مقدار یک قاشق غذاخوری عسل خام را، ۱ تا ۳ بار روزانه مصرف کرده تا زمانی که به سرفه غلبه کنید.

برای درمان سرفه شبانه، شب ها قبل از خواب یکبار مصرف کنید تا هم از سرفه و هم از آشفته شدن خوابتان راحت شوید.

برای درمان سرفه کودکان، به آنها یک قاشق چایخوری یا غذاخوری عسل خام بدهید.

فلفل سیاه به تمیز کردن مخاط و یا گرفتگی های سینه کمک میکند همچنین تمام آلودگی هایی که راه ریه ها را بسته اند از بین برده و به سرفه پایان میدهد.

۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه ساییده شده را با ۱ قاشق غذاخوری عسل خام در یک لیوان مخلوط کنید. آن را با حدودا ۲۰۰-۲۵۰ گرم آب جوش پر کنید و بهم بزنید تا زمانی که عسل و دانه های فلفل به خوبی در آب حل شوند.

۱۰ دقیقه آن را کنار بگذارید و پس از یک بار دیگر هم زدن بنوشید.

 

به خوردن این نوشیدنی، یک یا دو بار در روز ادامه دهید تا زمانی که از مخاط آلوده و درنتیجه سرفه راحت شوید.

 

توجه:

همچنین میتوانید فلفل قرمز و پودر زنجبیل به میزان یک چهارم قاشق چایخوری از هرکدام، سرکه سیب و عسل هرکدام به میزان یک قاشق غذاخوری و دو قاشق غذاخوری آب را باهم مخلوط کنید. خوب به هم بزنید و این شربت را روزانه سه بار مصرف کنید.

یا میتوانید یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کرده، خوب بهم بزنید و روزی ۲-۳ بار مصرف کنید.

لیمو دارای اسید سیتریک و ویتامین C میباشد که ایمنی بدن را قدرت بخشیده و با عفونت ها مقابله میکند. این ترکیب در درمان سرفه شما و عوارض آن بسیار موثر است.

دو قاشق غذاخوری آبلیموی تازه را با یک قاشق غذاخوری عسل خام در کاسه ای کوچک مخلوط کنید. خوب بهم زده و میل کنید.

برای تاثیر بیشتر، کمی فلفل قرمز و یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به این مخلوط آبلیمو-عسل اضافه کنید.

به مصرف این مخلوط بصورت چند بار در روز ادامه دهید.

 

توجه:

 

یا میتوانید دو قاشق غذاخوری روغن نارگیل، سه قاشق غذاخوری آبلیموی تازه و یک چهارم پیمانه (حدود پنجاه گرم) عسل خام را در تابه بریزید. آن را حرارت دهید تا روغن نارگیل آب شود، سپس از روی حرارت بردارید. در ظرف در دار آن را نگهداری کنید و هربار برای رفع سرفه لازم داشتید یک قاشق غذاخوری از آن را بصورت گرم مصرف کنید.

راه درمان خانگی سرفه کودکان

 

همچنین میتوانید آب نصف یک لیمو را با یک قاشق چایخوری عسل در یک فنجان آب گرم مخلوط کنید. خوب بهم زده و برای از بین بردن سرفه بنوشید.

یا حتی، تنها  با مخلوط کردن آبلیمو با عسل خالص و خوردن آن این مشکل تنفسی را حل کنید.

 

سیر دارای آنزیم هایی است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و سرفه شما را آرام میبخشند. خواص ضد میکروبی و دفع آلودگی دارد که از ایجاد عفونت در بالای سیستم تنفسی جلوگیری میکند.

سه حبه سیر ریز شده و یک قاشق چایخوری پونه کوهی را به یک فنجان آبجوش اضافه کنید. خوب بهم زده و به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید و سپس از روی حرارت بردارید.

آن را صاف کنید و بگذارید چند دقیقه خنک شود، سپس یک قاشق غذاخوری عسل خام به آن اضافه کنید.

روزانه دو بار مصرف کنید تا کاملا سرفه ی شما بهبود یابد.

توجه:

یا میتوانید به سادگی یک حبه سیر را له کرده و سه قطره روغن زیتون و یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید و دو بار در روز مصرف کنید.

ضمنا، ترکیب پیاز و عسل هم به خوبی سرفه را درمان میکند، فقط کافی است مقدار یک و نیم قاشق چایخوری آب تازه پیاز را با یک قاشق چای خوری عسل خام اضافه کنید. خوب بهم بزنید و این مخلوط را دو بار در روز مصرف کنید.

 

خواص ضد التهاب و دفع کننده ی آلودگی شیرین بیان، مخاط آلوده را شل و درنتیجه مجرای تنفسی را برای حل مشکل باز میکند.

یک قاشق غذاخوری از هرکدام ریشه شیرین بیان، زنجبیل تازه خرد شده، میوه ی گل رز، بابونه، مریم گلی و دارچین را به همراه دو پیمانه آب در ماهیتابه بریزید.

آن ها را بجوشانید  و از روی حرارت بردارید. بگذارید تا بیست دقیقه خیس بخورند.

صافشان کنید و با اضافه کردن یک پیمانه عسل خالص در تابه ای دیگر بهم بزنید.

دوباره روی حرارت گذاشته و خوب بهم بزنید تا به ۳۰۰ درجه ی فارنهایت (تقریبا  ۱۵۰ درجه سانتی گراد) برسد سپس از روی حرارت بردارید.

این مخلوط را در قالب های کوچک مناسب آبنبات بریزید و بگذارید سرد شود.

سپس از قالب ها خارج کرده و در پودر گیاه شِکَربَرگ بیندازید.

آن ها را در ظرف دربسته دور از معرض هوا نگهداری کنید و هرگاه از سرفه یا گرفتگی رنج میبرید استفاده کنید.

شما میتوانید به کودکان (بالای دو سال) برای درمان سرفه عسل بدهید. به آنها برای رفع سرفه ی شبانه و خواب آسوده تر، قبل از خواب مقدار نیم یا یک قاشق چایخوری عسل بدهید.

میتوانید از عسل گون، عسل کتیرا ، عسل مرکبات، عسل گشنیز، عسل آویشن، یا هر نوع عسلی که در رفع مشکل به شما کمک کند استفاده کنید. برای کودکان عسل مرکبات جایگزین مناسبی است.

اگر شما از تب، خس خس سینه، سرفه های شدید یا در حال وخیم شدن، نشانه های سرماخوردگی یا آنفولانزا رنج میبرید با پزشک خود برای تشخیص و درمان صحیح مشورت کنید.

میتوانید از اسپری یا قطره های بینی هم استفاده کنید که محلول هایی نمک دار در محفظه ای قوری مانند هستند به همراه یک دستگاه بخور برای مرطوب نگاه داشتن هوا و همچنین سرپا نگهداشتن سر شما جهت راحت شدن از سختی های ناشی از سرفه در هنگام خواب.

همچنین میتوانید قبل از نوشیدن، یک قاشق چای خوری عسل را به یک فنجان چای گیاهی اضافه کنید.

اگر به شهد یا گرده گل حساسیت دارید پس از استفاده از عسل برای درمان هرگونه مشکلی خودداری کنید.

مقدار زیادی آب و مایعات سالم دیگر (اساسا مایعات گرم) مثل آب جوشیده‌ گرم شده، جوشانده های گیاهی، قهوه، سوپ و مصرف کنید تا سرفه و گرفتگی را از بین ببرید.

دوشهای بخار و آب داغ، یا کمپرس های گرم، یا بخورهای گیاهی را برای نرم کردن مخاط آلوده و در نتیجه پاکسازی سرماخوردگی و سرفه امتحان کنید.

از تمام خوراکی هایی که سرفه ی شما را تحریک میکنند (مثل خوراکی های خشک) بپرهیزید.

مخلوطی از یک قاشق چایخوری از عسل و سرکه بهمراه مقدار کمی کره تهیه کنید، آن را به طور منظم دو بار در روز مصرف کنید تا سرفه شما درمان شود.

در حال حاضر این همه چیزی است که درباره درمان سرفه با عسل وجود دارد.

آیا شما روش های دیگری برای درمان سرفه با عسل میشناسید؟ در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

ممنون مفید بود مطلبتون

مطالب سلیتتون بسیار عالی و کامل هستش با تشکر از شما

عالي بود

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 13 و 16 الی 19:3

پنج شنبه از ساعت 8 الی 14

مجموعه آهوتا با 9 سال سابقه زنبورداری به ارائه معتبرترین آموزش های عسل درمانی میپردازد و با توجه به نیاز مردم به خرید عسل طبیعی اقدام به فروش عسل طبیعی بصورت مستقیم از زنبوردار و بدون واسطه می نماید . اگر به دنبال عسل طبیعی هستید ، فروشگاه آهوتا با فروش عسل و ارسال رایگان سفارشات بالای 2 کیلو و ضمانت اصالت ، میتواند بهترین عسل را به شما برساند. اهداف اصلی ما : 1- آگاهی عموم نسبت به فواید عسل طبیعی 2- آموزش عسل درمانی بصورت رایگان 3- فروش عسل طبیعی بدون واسطه

تلفن تماس: 5836242521 – 915255551 سامانه پیام کوتاه : 5966625551 : info [at] ahoota.com ارتباط از طریق تلگرام : ahoota_admin خراسان شمالی ، شیروان ، روستای باغان1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *