راه درمان بیماری نیوکاسل در طیور


۰۲۱-۶۶۵۷۳۲۳۸-۴۴


۶۶۴۲۰۹۸۸ ۶۶۴۲۰۳۶۶

:
info@ITPNews.com

شماره وایبری:
۰۹۲۱۱۲۸۱۸۸۰

کانال تلگرامی:
https://telegram.me/itp_itpnews

راه درمان بیماری نیوکاسل در طیور

پیامک:
۳۰۰۰۷۳۳۱

مقدمه:تهیه مواد غذایی نقش مهمی در زندگی انسان ها دارد. یکی از نیازهای ضروری تغذیه انسان، تأمین پروتئین حیوانی است. گوشت طیور به عنوان یک منبع با ارزش پروتئینی، در سال های اخیر در تغذیه انسان، در ایران و جهان مورد استفاده قرار گرفته است. در میان انواع گوشت ها، گوشت مرغ اهمیت خاصی دارد. زیرا هم سریع تر تولید می شود و هم هزینه تولید آن نسبت به گوشت سایر دام ها کمتر است از طرفی درصد پروتئین گوشت مرغ از سایر طیور بوده و ضریب تبدیل غذا به گوشت در مرغ نسبت به سایر دام ها بهتر است مرغ و به طورکلی طیور حیوانات حساس هستند آگاهی از مسائل بهداشتی و رعایت نمودن آنها در پرورش طیور بسیار مهم است. شناخت بیماری های طیور، چگونگی مبتلا شدن، نشانه های بیماری، راه های پیشگیری و درمان می تواند کمک فراوانی در اختیار ما قرار دهد. یکی از این بیماری های مهم و خطرناک بیماری نیوکاسل است. بیماری نیوکاسل می تواند در مدت زمان کوتاهی خسارت زیادی به مرغداری ها و روستائیان وارد سازد. نیوکاسل یک بیماری عفونی و واگیردار است که از یک نوع ویروس به وجود می آید و باعث عفونت دستگاه تنفسی می شود. مرغ، خروس، بوقلمون، اردک و سایر پرندگان نیز به این بیماری مبتلا می شوند ویروس نیوکاسل در انسان نیز ایجاد بیماری خفیف نموده به طوری که باعث تورم ملتحمه چشم می شود.
در این مقاله شما با این بیماری و راه های پیشگیری و کنترل بیماری آشنا خواهید شد.
تاریخچه بیماری:
بیماری نیوکاسل برای اولین بار در سال 1926 در جاوه اندونزی و شهر نیوکاسل انگلستان گزارش گردید. در انگلستان با برقراری قرنطینه و کشتار دسته جمعی طیور مبتلا و با نابودی طیور در معرض سرایت و نیز با ضدعفونی لانه های آلوده بیماری را کنترل کردند. ولی در جاوه اندونزی مبارزه به صورتی انجام شد که کانون اصلی بیماری نابود نگردید و می توان ادعا نمود که منشاء و سرچشمه انتشار و آلودگی بیماری در دنیا از این ناحیه می باشد. در حال حاضر بیماری نیوکاسل در تمام دنیا تحت کنترل درآمده است. در کشور ما هم زمان با ورود جوجه یک روزه در سال 1329 شمسی از خارج و توسعه صنایع مرغداری در کشور این بیماری نیز مشاهده شد. از آن زمان تاکنون بیماری هر چند سال به صورت همه گیری ظاهر می شود. در سال های اخیر به دلیل رشد روز افزون صنعت مرغداری اهمیت این بیماری مورد توجه قرار گرفته است و همواره به عنوان مهمترین عامل تهدید کننده طیور صنعتی و سنتی مطرح بوده است.
گزارش های موجود از تلفات وارده در سال های گذشته، حکایت از تلفات تا 1% در مرغداری های صنعتی و سنتی دارد. براساس برآورد مسئولان ذیربط خسارت وارده به بخش طیور در هنگام شیوع این بیماری بیش از میلیاردها تومان می باشد.
عامل بیماری نیوکاسل:
عامل این بیماری، ویروس پارامیکزو ویروس است که به خوبی در جنین تخم مرغ رشد و تکثیر می یابد. شش هفته بعد از بین رفتن علائم کلینیکی بیماری، . ویروس را در فضولات و اعضاء درونی نمی توان یافت. خطر انتقال ویروس توسط لاشه کشتاری وجود دارد، ترشحات و مخاط چشم طیور آلوده منشاء ویروس می باشد. ویروس نیوکاسل نسبت به گرما فوق العاده حساس می باشد. پرندگان وحشی منبع آلودگی و انتشار ویروس بوده و شاید ویروس قسمتی از سیر تکاملی خود را در بدن این نوع پرندگان وحشی بگذراند.
نشانه های بیماری در جوجه ها و مرغ های جوان:
وقتی بیماری نیوکاسل در یک مرغداری یا یک گله مرغ شایعه شد، نشانه های زیر در جوجه ها و مرغ های جوان دیده می شود:
سرفه و خرخره کردن و گاهی صدای شبیه به سوت کشیدن، ناله کردن تنفس نظم و مشکل یا دهان باز، کر کردن و کم شدن تحرک، از دست دادن اشتها، افزایش تشنگی در مراحل اولیه و فلج نسبی یا کامل، لرزش عضلات، تغییر جهت و چرخش و برگشت سر به پشت یا به زیر شکم، دور خود چرخیدن، معلق زدن و مرگ و میر در این جوجه ها فوق العاده بالا بوده و گاهی به صددرصد می رسد.
نشانه های بیماری:
بیماری نیوکاسل فوق العاده واگیردار بوده و دستگاه تنفسی و عصبی را مبتلا می کند. نیوکاسل مرغ و خروس را مبتلا کرده و سایر گونه های طیور نظیر مرغ مروارید، اردک و بوقلمون را نیز مبتلا می کند.
علائم درمانگاهی بیماری نیوکاسل عبارتند از:
اسهال آبکی سبز رنگ و بدبو، از دست دادن اشتها، ناراحتی گیجی و خواب آلودگی، خروج ترشحات از بینی، صدای ناله و خس خس، تورم سر و گردن، پیچ خوردگی سر و گردن به یک سمت بدن. همچنین بال های طیور مبتلا به بیماری آویزان شده و پاهای آنها بر روی زمین کشیده می شوند. از دیگر علائم این بیماری حرکت به دور خود چینه دان پر و کشیده، تشنج، فلجی و در نهایت مرگ می باشد. مرگ و میر جوجه ها فوق العاده بوده و گاهی به صددرصد می رسد.
در مرغ های تخم گذار نیز بیماری نیوکاسل باعث تولید تخم مرغ و قطع تدریجی تخم گذار می شود. بیماری نیوکاسل همچنین موجب نرم شدن پوسته تعدادی از تخم مرغ ها می گردد. تخم مرغ های که مرغ ها در این مرحله از بیماری تولید می کنند، ناقل ویروس بیماری نیوکاسل بوده و ارزش جوجه کش ندارند.
بیماری نیوکاسل در بوقلمون ها و جوجه ها در اشکال خفیف، شدید و حاد بروز می کند و با علائمی از قبیل فلجی، عطسه و سرفه های خشک همراه می باشد.
تشخیص بیماری:
فرم حاد بیماری را تا حدی می توان از روی نشانه های کلینیکی و کالبد گشایی تشخیص داد. ولی فرم مزمن بیماری به علت شباهت زیاد علائم آن با سایر بیماری های تنفسی اشتباه می شود. وقتی که نشانه های تنفسی مربوط به بخش پائینی دستگاه تنفس باشد (نفس نفس زدن شدید) باید به بیماری نیوکاسل مظنون شد. سرعت انتشار بیماری نیوکاسل بهترین راهنما برای تشخیص آن است.
راه های شیوع و انتقال بیماری:
تلفات بسیار بالای بیماری نیوکاسل سبب شده است تا به راه های شیوع آن توجه زیاد شود. انتقال بیماری به طور طبیعی از راه ترشحات، فضولات، امعاء و احشاء پرندگان آلوده و نیز تماس آنها با طیور سالم صورت می گیرد. دستگاه گوارش و تنفس پرندگان به طور طبیعی مرکز اصلی انتقال و حامل بیماری است. حمل و نقل مرغ های زنده – به خصوص آنهایی که بیماری را پشت سر گذاشته اند -–می تواند یکی از عوامل انتقال بیماری از محلی به محل دیگر باشد و علاوه بر اینها، انتقال بیماری به وسیله کارگران، وسایل و ماشین آلاتی که با مرغداری در ارتباط هستند، نیز صورت می گیرد. همچنین ویروس بیماری از طریق هوا و آب آشامیدنی آلوده انتقال می یابد. تخم مرغ های حاصل از مرغ های مادر آلوده به بیماری ممکن است باعث انتقال بیماری به داخل ماشین جوجه کشی و محیط اطراف شود.
عوامل انتقال بیماری:
آن دسته از مرغ های مبتلا به بیماری که دوره اولیه (فاصله مبتلا شدن به بیماری و ظاهر شدن علائم) بیماری را می گذرانند، عامل مهم انتقال بیماری به شمار می روند. مرغ هایی که حالت ضعف و ناتوانی پس از درمان بیماری را می گذرانند و یا بیماری را پشت سر گذاشته اند؛ در بعضی از موارد می توانند برای مدت طولانی ویروس بیماری را با خود حمل و پخش کنند.
همچنین تخم مرغ هایی که در طول دو تا چهار ماه پس از مبتلا شدن، از مرغ هایی که سلامتی خود را پیدا کرده اند، جمع آوری شده اند، ویروس بیماری نیوکاسل را با خود همراه دارند.
راه های پیشگیری و کنترل بیماری نیوکاسل:
مهمترین راه پیشگیری و مبارزه با این بیماری خطرناک، دور نگه داشتن طیور از ویروس عامل بیماری است. در چنین شرایطی اجرای قرنطینه (جدا نگه داشتن طیور حساس) همراه با رعایت کامل اصول بهداشتی، می تواند در کنترل بیماری بسیار مفید باشد. طیور حساس طیوری هستند که پیش از این به بیماری نیوکاسل مبتلا نشده اند و یا از تخم مادر مبتلا به این بیماری به وجود نیامده باشند. از سوی دیگر برای جلوگیری از ابتلا و گسترش بیماری نیوکاسل فقط رعایت اصول بهداشتی کافی نیست. علاوه بر آن باید با انجام واکسیناسیون های لازم و به موقع، طیور را از مبتلا شدن به این بیماری نجات داد. باید توجه کرد که درمان بیماری، در درجه آخر اهمیت قرار دارد.
این کار نه تنها از نظر اقتصادی به صرفه نیست، بلکه موفقیت آن نیز بسیار کم است با کاهش امکان تماس ویروس بیماری و یا ورود آن به محیط پرورش می توان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد. به طورکلی اگر پشگیری و کنترل بیماری نیوکاسل هدف باشد، باید با مدیریت بهداشت و واکسیناسیون در کنار یکدیگر به مورد اجرا گذاشته شود.
پیشگیری از طریق مدیریت و بهداشت:
الف – جوجه کشی:
رعایت موارد زیر در جوجه کشی به طور کامل ضروری است.
1-تأسیسات جوجه کشی باید از آشیانه ها، سالن های پرورش و تأسیسات کشتارگاه دور و مجزا باشد.
2-آشیانه های پرورش جوجه باید از سایر آشیانه ها کامل جدا باشد.
3-جدا کردن کارگران قسمت جوجه کشی از سایر بخش ها.
4-پرورش مرغ های جوان باید در محلی کاملاً جدا، دور از آشیانه مرغ های مسن و در محیطی کاملاً بهداشتی انجام گیرد.
5-از ورود هر نوع وسیله نقلیه به مزرعه پیش از ضدعفونی کاملاً آن جلوگیری شود.6-مرغ هایی که تلف شده اند، باید به دقت کامل و بدون آلودگی محیط اطراف سوزانده و نابود شوند.
7-سالن های پرورش مرغ باید پیش از ریختن جوجه، شستشو و ضدعفونی شود.
8-باید از مواد ضدعفونی کننده و آهک در جلوی آشیانه ها و حتی الامکان در گذرگاه های مزرعه استفاده شود.
ب- آشیانه های پرورش طیور:
رعایت موارد زیر در آشیانه های پرورش طیور به طور کامل لازم است:
1- از ورود هر نوع پرنده ای به آشیانه جلوگیری شود.
2-هنگام ورود کارگران به آشیانه، باید لباس آنها عوض و ضدعفونی شده باشد.
3-جوجه های یکروزه باید از مراکز مطمئن و تأیید شده از سوی کارشناسان خریداری شوند.
4-پرورش مرغ های جوان باید در محلی کاملاً جدا، دور از آشیانه مرغ های مسن و در محیطی کاملاً بهداشتی انجام گیرد.
5-از ورود هر نوع وسیله نقلیه به مزرعه پیش از ضدعفونی کامل آن جلوگیری شود.
6-مرغ هایی که تلف شده اند، باید به دقت کامل و بدون آلودگی محیط اطراف سوزانده و نابود شوند.
7-سالن های پرورش مرغ باید پیش از ریختن جوجه، شستشو و ضدعفونی شوند.
8-باید از مواد ضدعفونی کننده و آهک در جلوی آشیانه ها و حتی الامکان در گذرگاه های مزرعه استفاده شود.
ج – کشتارگاه ، کارخانه تولید فرآورده های طیور و بسته بندی:
موارد زیر باید رعایت شوند:
ضدعفونی، شستشو و تمیز کردن وسایل، لوازم و محیط کشتارگاه طیور و کارخانه در زمان های مختلف به خصوص در زمان شیوع بیماری لازم است.
مبارزه و پیشگیری به وسیله واکسیناسیون:
یکی از مؤثرترین راه های پیشگیری و مبارزه با شیوع بیماری نیوکاسل، استفاده از واکسن مخصوص است. برای ایمن نمودن طیور در مقابل این بیماری از راه واکسیناسیون، دستور یا بره یکسانی وجود ندارد، بلکه در مناطق مختلف با روش های خاصی صورت می گیرد.
بره واکسیناسیون جوجه ها باید با توجه به نوع آب و هوای منطقه، نوع واکسن و دستور دامپزشک باشد.
واکسن نیوکاسل دارای سویه های B1، لاسوتا، روغنی و کوماروف می باشد که در ایران از دو سویه های B1 و لاسوتا و روغنی به چهار طریق قطره چشمی، آشامیدنی، اسپری و تزریقی استفاده می گردد. برای اینکه واکسیناسیون بر علیه بیماری نیوکاسل مؤثر و دارای نتیجه مطلوب باشد رعایت نکات زیر الزامی می باشد:
1-سعی شود طیور همسن پرورش داده و همزمان واکسینه نمود.
2-فاصله بین دو واکسیناسیون حداقل یک هفته باشد.
3-واکسن تازه باشد و در نگهداری و حمل و نقل آن رعایت دستورات کارخانه سازنده به عمل آید. (در دمای یخچال های معمولی نگهداری شود و هنگام حمل و نقل در ظروف سر بسته محتوی یخ باشد.)
4-ظروف محتوی واکسن نباید در معرض مستقیم نور آفتاب قرار گیرند.
5-ظروفی که در آنها واکسن می ریزند نباید 3 تا 4 روز قبل از آن به مواد ضدعفونی کننده آغشته شده باشند.
6-برای رقیق نمودن واکسن و یا مصرف آن به فرم خوراکی نباید از آبهای کلردار یا محتوی سایر مواد ضدعفونی کننده استفاده گردد.
7-گله ای که مورد واکسیناسیون قرار می گیرد کاملاً سالم باشد و از واکسینه نمودن طیور غیر سالم و بیماری خودداری گردد.
8-بلافاصله بعد از واکسناسیون به مدت 48-24 ساعت همواره با اب می باید آنتی بیوتیک داد و دمای سالن را بین 2 تا 3 درجه سانتیگراد بالا برد.
9-واکسن آماده شده را حداکثر در ظروف به مدت 2-1 ساعت می باید مصرف نمود.
خلاصه مطالب:
بیماری نیوکاسل در فصل های پائیز و زمستان می شود.
نشانه های بیماری نیوکاسل عبارتند از:
1- خرخر کردن
2- تنفس نظم
3- کم شدن اشتها و افزایش تشنگی
4- لرزش و تشنج عضلات
5- اسهال سبز رنگ
6- علائم عصبی
راه های انتقال بیماری نیوکاسل عبارتند از:
1-ترشحات، فضولات و امعاء و احشاء پرندگان آلوده.
2-تماس طیور سالم با طیور آلوده
راه های کنترل و پیشگیری نیوکاسل عبارتند از:
1-اجرای واکسیناسیون به موقع
2-رعایت کامل اصول بهداشتی
3-اجرای قرنطینه شدید در هنگام شیوع بیماری
جهت جلوگیری از انتقال بیماری نیوکاسل به جوجه ها به نکات زیر توجه شود:
1-سالن های جوجه کشی به کشتارگاه طیور نزدیک نباشد.
2-آشیانه پرورش جوجه مجاور سایر آشیانه ها نباشد.
3-نباید کارگران قسمت جوجه کشی با کارگران سایر قسمت ها ارتباط داشته باشد.

منابع بیشتر:
1- اسماعیلی، محمداسماعیل. (1369). روش نوین مرغداری. چاپ هشتم. تهران: نشر امروز.
2- اوحدی نیا، حسن. (1379). بیماری نیوکاسل. چاپ اول. انتشارات علم و قلم.
3- بی ، (1381). چگونه مرغان، مرغ میری نگیرند. مجله جهاد روستا. سال بیست و سوم، شماره 418.
4- بی ، (1373). آشنایی با بیماری نیوکاسل، چاپ اول، مرکز نشر تصویر.
5- پوررضا، جواد. (137). اصول علمی و عملی پرورش طیور. چاپ اول انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان.
6-نیلی، حسن. (1377). بیماری نیوکاسل: گذشته، حال و آینده آن در ایران. ماهه خبری، تحلیلی و آموزشی مزرعه، شماره هفدهم.

خوب ،ولی اگر میشه در مورد اینکه در صورت مبتلا بودن مرغها به بیماری نیوکاسل از نظر بهداشتی مصرف غذایی دارند یا نه توضیح بدهید.با تشکر از شما

بيسار خوب ولي مي شود در مورد دارو هايي كه به انها بدهيم دارو ها را بنويسيد. با تشكر

سلام راه درمان نیوکاسل چیست ایامیمیرند1

آیا درمان نیوکاسل با داروهای گیاهی امکان پذیر است؟

افرادی که گران فروشی میکنند آب در آسیاب دشمن

مممممممم

افراد گران فروش وکسانی که احتکار می کنند آب در آسیاب دشمن می ریزند چه احتیاج به دشمن داریم از ماست که بر ماست خدا به زمین گرم بزندشان انشااله خرج دوا درمان زن وبچه شان کنند

ن

سلام.باتشکر از راهنمایی های خوبتون.اگه میشه راههای درمان آسیت رو هم شرح بدین ممنون میشم.

ممنون ازراهنمایی تون ک دراختیارمون گذاشتید

سلام خیلی ممنونم .موضوعات برایم مهم بود

چرا بعد از دوره نقاهت مريضي نيو كاسل طيور دچار آب شكم مي شوند و درمانش چيست؟

بیماری نیوکاسل بدترین بیماری میباشد بهداشت باید رعایت شود

سلام خیلی خوب بود استفاده کردم

سلام . ممنون از مطالب مفید تون

مطالبتون فوق العاده هست متشکرم

ممنون مفید بود .لطف کنید عنوان کنید که این موضوع دربین پرندگان دیگر هم شیوع دارد و برای واکسینه کردن از همین تجویز استفاده شود؟

باسلام بیایید فکری برای واکسن های موثر وسالم بکنید از دلال بازی در خرید تولید توزیع جلوگیری کنید هی داد نزنید قیمت مرغ ترمز برید از سبد اغذیه حذف شد اگر مرغدار ترمز برید آن وقت چکار باید کرد اآنهایی که داد میزند گرانی خدشان مسبب گرانی اند وآقایا ن ساده که تریبون دارند گول این شیادان میخورند و درتریبون داد گرانی میزنند دل مردم خالی کردن دشمنان هم میتوانند بایید راه حل بدید زیر بار دولت بگیرید

بد نبود

خیلی ممنون بابت مطالب خوبتان

مطالب خوب بود.استفاده کردمممنون

متشکرم آیا در گله مرغ مادر همزمان با درگیری نیوکاسل در سن تولید 34هفته اقدام واکسیناسیون مفید است؟ نوع واکسن و روش آن؟ سایر اقدامات؟

سلام ببخشید آیا راه درمانی هم هست؟

واکسیناسیون درمرغ وخروس درچه سنینی تاثیرگزاراست.

راه درمان؟

مطالبتون خیلی عالی بود أگه میشه که نشه فاجعه میشه یه نظارتی به ماشینهای حمل جوجه داشته باشید که نه فن دارن درای اتاقو موقه حمل همین جود باز میکنن و موقع تخلیه جوجه تو هوای سرد بخاریشون خاموشه
یه نظارتی هم به مرغداریهایی که تلفاتشون زیاده داشته باشید که تلفاتهاشونو تو محیطها پخش نکنن تا بیماری به جاهای دیگه یا مرغداریهای دیکه انتقال پیدا کنه

سلام. آیا حین ابتلا نیز می توان واکسن زد.

ممنون از اطلاعات خوب شما فقط راه درمان طیور آلوده رو نگفتین

متاسفم که به عرض برسانم درسال حمایت ازکاروسرمایه ایرانی که حقا ازروی درایت ودلسوزی اعلام گردید سرمایه مرغداران زحمت کش وطلایه داران
تولیدواشتغال بیش ازهرزمان دیگربادیریتی
ومحدویت
مواجه شد وبه سلامتی مسولان عزیزخصوصابرادران تعزیرات چیزی تاورشکستگی مانمونده تبریک عرض میکنیم

سلام مرغ زنده خریدیم گردنش چرخیده بود فروشنده گفت مشکلی ندارد بعد متوجه شدیم نیوکاسل در استان شیوع پیدا کرده متاسفانه قبلش (یک ساعت پیش )مصرف کردیم ایا خطرناکه ؟چکار لازمه بکنیم

آقاي حبيب؛
نگران نباشيد نيوكاسل جزو بيماريهاي مشترك انسان ودام (زئونوز)نيست .

آقاي حبيب؛
اگه علائم بيحالي و تب مختصر رو مشاهده كردين نگران نباشين فقط استراحت كنين و سوپ و مايعات مصرف كنين.

اقا حبیب:هیچ کاری نمیشه کرد فقط به فکر وصیت ه باش!!

ايا حين ابتلا ميشود واكسن زد

خیلی عالی بود

راه درمان بیماری نیوکاسل در طیور

باتشکر از دوست خوبمون که این اطلاعات را دراختیار ما گذاشتند ولی خوب بود که اطلاعاتشون رو به روز میکردن منابع خیلی قدیمی بود برای درمان هم چیزی نداشتند در حال حاضر تنها درمان برای نیوکاسل مصرف واکسن نیوکاسل است بسته به میزان شدت بیماری هر 48 ساعت یک دفعه یا 4 روز یک دفعه باید واکسن راتکرار کرد 2 یا 3نوبت وهر روز بامولتی الکترولیت ومولتی ویتامین و ad3ek باید گله راتقویت کرد معمولا درنیوکاسل میزان تلفات دربدترین حالت به 5درصدمیرسدالبته درصورتی که به موقع اقدام شود وحتی میتوان تلفات را به 5درصد هم

میشه تلفات روبه5درصدرسوند ولی به هر حال عوارضش زیاده وزن کم میکنندزمین گیر میشوند بیشتردانی که مصرف میکنند از بین میره وضریب تبدیلشون خیلی پایین میاد بهترین کار پیشگیریه که امکان نداره چون واکسن مناسب نیست یا اگه هست فاسدشده چون اون دکتری که مسول دادن واکسن به مرغدارهاست بخاطراینکه هزینش پایین بیادواکسن رو تویخچال گذاشته ولی یخچال به برق نیست هیچکی هم نیست که جوابگوباشه

خواهش ميكنم درباره درمان راهنماي بكنيد

ممنون ازمطالب مفیدتون.هوای سالن مرغهای مبتلا خنک باشه یاگرم؟

ما بايد مرغ بيمار ومرغ سالم را از هم دور كنيم
لطفا پاسخ دهيد ممنون ميشم اگه همين الان پاتسخ بديد

فقط واكسن بزنيد اگر جوجه تان قبلا مبتلا شده باشه نزنيد واكسن را هر 45 روز بزنيد

تازه جوجه هاي كه دهنشان را باز مي كند ميميرند اگه ميخوايد ان ها زنده بماند بايد به ان ها ت ي ك بدهيد

خوب بود

این بیماری نه پیشگیری دارد نه درمان بیچاره میکند خودم یکی از بیچاره شدکان هستم

در حین ابتلا هم می توان از واکسن استفاده کرد که البته شرایط خاص خودش را دارد و باید حتما زیر نظر دامپزشک و به سرعت و به شکل اسپری این کاررو انجام بدهید(emergency vaccination).

سلام خیلی ممنونم
و یک سوال
ما همین الان یک یاکریم مریض رو پیدا کردیم اوردیم تو خونه احتمالا نیوکاسل داره چی کارش کنیم؟
تو خونه باشه خطرناکه؟

سلام.من ۲بلدرچین دارم که نیوکاسل گرفتن ،یکی از انها به مرحله تشنج،فلجی رسیده است ایا راهکاری وجود دارد برای تشنج

من یکی از مرغ هام سرش گیج میره و کمی دور خودش میچرخه و هیچ گونه مشکل دیگه که نشانه نیوکاسل باشه نگرفته ولی درمان گیجی رو بلد نیستم لطفا راهنمایی کنید.

آیا داروی نیوکاسل برای عاز ضرر داشته در صورت تزریق چه باید کرئ؟

من طوطیم بیماری نیوکاسل رو گرفته واکسنش رو هم زدم اما هنوز گیجه نمیدونم چیکارش کنم!!!

من یه مرغ سیاه خریدم هفته پیش چند روزی حالش خوب بود تخم هم میذاشت الان دو روز نه غذا میخوره نه راه میره یکسره هم خوابه تخم گذاریشم قطع شده ممکنه بیماریش نیوکاسل باشه چطوری درمانش کنم؟؟؟

سلام من ۲ تا تخم مرغ کوشین خریدم گذاشتم زیر کبوتر ۳روزه از تخم دراومدن ۲روز اول خوب بودن دون و اب هم قشنگ میخوردند دیروز یکیشون شروع کرد به خاروندن خودش یسره پرهای پاشو و پشتشو با نوک میزنه البته درست نمیتونه میخوره زمین امروز اونیکی هم شروع کرده به همین کار لطف کنید راهنمایی کنید چیکار باید بکنم مشکل برطرف بشه چون یسره خودشونو میخارونن و میوفتن .

وقتی مرغ نیوکاسل داره ودرمان میکنی ازتخم کردن میفته ممنون اگه جواب بدین

ایا نیوکاسل درمان داره یا نه و با جوجه هایى که در مجاور جوجه مبتلاهستن ولى علائم بیمارى رو ندارن چکار باید کرد ؟

سلام خسته نباشید من جوجه ام قسمت پایین بدن بورم کردنه البته یه خرده توسط خروس دیگه ای زخمی شده می خواستم بدونم علتش چیه و آیا جوجه ام زنده می مونه؟

درمان دارد ولی بسیار زمان بر است من 3هزار جوجه دارم که نیوکاسل گرفتن والان فقط22عدد جوجه دارم بادارو ماست سیرونعنا می شود تاحدی روندمرگ ومیر رو پایین آورد ولی نباید از واکسن B1قافل شدوهمچنین از دارو آسپیرین3

سلام. واقعا خدا واسه هیشکی نیاره.الان که دارم برای شما مینویسم با این که 3 نوبت واکسن زدم ولی گله من دچار نیوکاسل شد.دامپزشک به من گفت هر چه سریعتر واکسن اونیو رو به گله بده . بعد تو آبشون مولتی ویتامین+الکترولیت(ویتامین K توش نباشه) ، آسپرین ، ویتامین C ، برم هگزین وانرو فلوکساسین ریختم . تو غذاشون ماست و سیر هم ریختم. حدود 9 در صد جوجه ها خدا رو شکر خوب غذا می خورن

از زمان ابتلا به نیوکاسل تا تلف شدن خروسا چند روز طول میکشد؟

Some text in the modal.


۰۲۱-۶۶۵۷۳۲۳۸-۴۴


۶۶۴۲۰۹۸۸ ۶۶۴۲۰۳۶۶

:
info@ITPNews.com

شماره وایبری:
۰۹۲۱۱۲۸۱۸۸۰

کانال تلگرامی:
https://telegram.me/itp_itpnews

پیامک:
۳۰۰۰۷۳۳۱

جهت دریافت خبره های ما، خود را وارد نمایید

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

خبرگزاری ایمنا:با تلاش محققان اصفهانی داروی درمان بیماری نیوکاسل و عفونت ریوی دام کشف شد.

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

راه درمان بیماری نیوکاسل در طیور

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

پاسخ سایت:

 مقدمه

   در بین بیماری‌های ویروسی، نیوکاسل مهم‌ترین بیماری تهدیدکننده کبوتر می‌باشد (Ballouh et al., 1985). بیماری نیوکاسل (ND) در سراسر جهان توزیع شده و طیف گسترده‌ای از میزبان‌ها مانند ماکیان، بوقلمون، کبک، قرقاول، کبوتر، گنجشک، سار و دیگر پرندگان آزاد پرواز را شامل می‌شود (Vindevogel et al., 1972). عامل بیماری سروتیپ 1 پارامیکسوویروس در کبوتر می‌باشد که به پارامیکسوویروس عامل بیماری نیوکاسل در طیور نزدیک است ولی یکسان نیست (Alexander et al., 1985). البته کبوتر نیز مستعد ابتلا به پارامیکسوویروس نوع 1 طیور می‌باشد (Mubarak et al., 21). این بیماری در کبوتر به‌طور عمده توسط شروع ناگهانی کم اشتهایی، اسهال سبز رنگ، علائم عصبی مانند لرزش، فلجی و عدم توانایی برای پرواز مشخص می‌شود. از میزان ابتلا و مرگ‌ومیر در ایران گزارشی وجود ندارد. در مطالعه‌ای ابتلا و مرگ‌ومیر بالای 9% هم گزارش شده است (Shaheen et al., 25). بر اساس تقسیم‌بندی از لحاظ حدت، تنها سویه ولوژنیک ویروس بیماری نیوکاسل توانایی ایجاد بیماری در کبوتر را دارا می­باشد. جراحات کالبدگشایی شامل پرخونی مغز، التهاب، آنتریت موکوسی، تورم کلیه، خونریزی و نکروز پانکراس می‌باشد (Saif, 28).  

   بیماری تریکومونیازیس پرندگان در اثر انگل تک‌یاخته‌ای به‌ تریکوموناس گالینه ایجاد می‌شود. تریکوموناس گالینه باعث تریکومونیازیس پرندگان و به‌خصوص کبوتر در قسمت  فوقانی دستگاه گوارش و تنفس است (Levine, 1995). بیماری در همه سنین مشاهده می‌شود، ولی در جوجه کبوترها تا قبل از ایجاد ایمنی کافی، آلودگی با سویه‌های بیماری‌زا به 9% می‌رسد. تغذیه جوجه کبوتر توسط والدین با شیره چینه‌دان یکی از راه‌های مهم انتقال آلودگی است (Saif, 28). مصرف آب و غذای آلوده، رفتارهای جفت‌گیری و استحمام در آب آلوده از راه‌های انتقال بیماری هستند (Stabler, 1954 Kocan, 1969). اطلاعات درباره شیوع این بیماری متفاوت است. متغییرهای سنی و فصلی می‌توانند تفاوت در میزان شیوع را توصیف کنند (Schulz et al., 25). هم‌چنین، میزان مرگ‌ومیر ناشی از تریکومونیازیس علاوه‌ بر تعداد عامل آلوده‌کننده، بستگی به حدت عامل بیماری‌زا دارد (Swinner et al., 25 Butcher, 23). علائم بالینی پرندگان آلوده شده از بدون علامت تا مرگ به دلیل برگرداندن مواد غذایی، بی‌اشتهایی و یا نارسایی تنفسی به دلیل جراحات پنیری بزرگ که باعث بسته شدن راه تنفسی می شود، متفاوت است (Burton et al.,24 Lv 28). خروج ترشحات سبز مایل به زرد بدبو از دهان، اسهال ،لاغری، ضعف شدید و مرگ از نشانه‌های این بیماری است. جراحات شامل التهاب سطوح موکوسی است که تا مری، چینه­دان و پیش­معده گسترش می‌یابد. گاهی ممکن است جراحات از بافت‌های اصلی بیماری به سمت کبد، قلب و سایر بافت‌های بدن گسترش یابد (Bozorgmehri et al., 1375 Saif 28).

 

شرح درمانگاهی

راه درمان بیماری نیوکاسل در طیور

   طی 32 مراجعه از سطح شهر تهران و نواحی اطراف آن در 6 ماه اول سال 92، کبوترهایی با علائم افسردگی، کاهش اشتها، اسهال و یا استفراغ و گزارش مرگ‌ومیر در گله به کلینیک ارجاع شد. با سواب از ناحیه دهان، حلق و حنجره پرنده‌های مشکوک نمونه‌برداری به‌عمل آمد. سپس گسترش­های مرطوب تهیه شده از پرندگان زنده با عدسی 4 ×1 و 1×1 و نمونه­های رنگ‌آمیزی شده با درشت­نمایی 4 ×1 از نظر آلودگی به تریکوموناس مورد مطالعه قرار گرفت. در همه‌ موارد وجود انگل تریکوموناس در نمونه‌های مرطوب و یا رنگ‌آمیزی شده تایید گردید. در کالبدگشایی حضور کانون‌های سفید مایل به کرم رنگ در سطح مخاطات دهان، حلق، حنجره، در برخی موارد تنها پرخونی مخاطات حلق و نای همراه با حضور مایعات بد بو در چینه‌دان، پرخونی عمومی لاشه، خشکی لاشه، تورم کلیه‌ها، رسوب اورات در حالب‌ها و خالی بودن دستگاه گوارش از غذا، تجمع صفرا در داخل پیش­معده و سنگدان مشاهده شد. پس از مشکوک شدن به بیماری نیوکاسل برای تایید تشخیص حضور یا عدم حضور ویوس بیماری نیوکاسل (NDV  ) از نای و طحال کبوترها نمونه‌برداری انجام شد و آزمایش RT-PCR روی نمونه‌ها صورت پذیرفت. استخراج RNA به وسیله کیت  easy-spin انجام گرفت و در دمای 7- درجه سلسیوس نگه‌داری شد. سپس آزمایش  RT-PCRبا کیت Vetek NDV Detection انجام شد. نتایج  الکتروفورز با استفاده از Transluminator بررسی شد. بعد از لود کردن محصول PCR روی ژل آگارز 5/1% همان‌طور که در شکل 1 دیده می‌شود، در نمونه کنترل مثبت مربوط به Common-type  باندی با اندازه bp379، در کنترل مثبت مربوط به Patho-type  باندی با اندازه bp24 مشاهده شد. در کنترل منفی چیزی مشاهده نشد. از 19 نمونه مورد آزمون کلیه نمونه‌ها از نظر حضور ویروس با حدت زیاد (بیماری‌زا) مثبت تلقی شد و باندی در پهنای bp24 مشخص گردید.

 

 

 

 

شکل 1- نتیجه آزمایش PCR در نمونه­های مورد آزمایش

 

 

 

 

 

 

بحث و نتیجه‌گیری

   اگر جوجه با تعداد محدود عامل بیماری تریکومونیازیس آلوده شود، منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل این بیماری خواهد شد. رعایت بهداشت، دور ریختن آب راکد و مانده و استفاده از آب تازه، قرنطینه پرندگان تازه وارد به گله به مدت 3 روز و هم‌چنین تخلیه محل زندگی کبوتران و ضدعفونی آن در فواصل منظم از اقدام اقدامات پیشگیری­کننده می‌باشد (Butcher, 23). عدم رعایت اصول پیشگیری و درمان، باعث می‌شود پرندگان تا آخر عمر حامل باشند. ویروس بیماری نیوکاسل از طریق هوا نیز منتقل می‌شود و کبوتران همواره در معرض آلودگی قرار دارند. حساسیت کبوتران به بیماری نیوکاسل در طول سال و ضعف ایمنی ناشی از تریکومونیازیس از عوامل مستعدکننده به بروز همزمان این دو بیماری می‌باشد. هم‌چنین بیماری‌زایی تریکوموناس به فاکتورهایی چون ایمنی محافظت‌کننده ناشی از تماس قبلی، سن، آلودگی‌های همزمان، ناهمگونی‌های ژنتیکی و دسترسی به مواد غذایی بستگی دارد (Swinner et al., 25). از آن‌جایی که تریکوموناس از پدر و مادر به جوجه منتقل می‌شود، باید برای درمان و یا حذف پرندگان آلوده از گله اقدام کرد. واکسیناسیون سالانه با واکسن کشته جهت پیشگیری بیماری از بیماری نیوکاسل از اقدامات ضروری جهت پیشگیری از بروز همزمان این دو بیماری می‌باشد.

   در طول 14 روز دوره درمان، از داروی مترونیدازول به میزان mg/kg 5 جهت درمان تریکومونیازیس و داروی مولتی­ویتامین به همراه الکترولیت در آّب آشامیدنی به عنوان درمان حمایتی استفاده شد. از داروی تتراسایکلین به­میزان mg/ml25 درآب آشامیدنی برای جلوگیری از عفونت‌های ثانویه استفاده گردید. واکسن کشته نیوکاسل نیز برای جلوگیری از ابتلا مجدد کبوترها توصیه شد. 

نسخه‌برداری و استفاده از مقاله‌های این نشریه تاع قانون دسترسی آزاد Creative Commons Attribution 4 می‌باشد.

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *