راههای شناخت عسل طبیعی از تقلبی

راههای شناخت عسل طبیعی از تقلبی
راههای شناخت عسل طبیعی از تقلبی

اگر عسل از خصوصیتهای خاص استانداردهای كیفی قانونی خود تجاوز نماید، اكثراً تقلبهای ساده را می توان در آن مشاهده نمود. برای مثال مقدار ساكارز بالای 8 درصد نشان‌دهنده اضافه نمودن شكر ساده یا شكر چغندر قند یا شهد ذرت با اسید هیدرولیز شده به آن است كه مقدار HMF بالا می‌رود. البته نسبتهای فروكتوز به گلوكز در این مورد شبیه به عسل باقی می‌ماند (200 > HMF).

معمولاً این تقلب به دو صورت انجام می گیرد :

الف) تغذیه زنبور عسل با شکر : به هنگام فصل شهد گل ها و زمانی که جریان شهد از بیرون کندو جریان دارد، بعضی افراد جهت سود جویی بیشتر یا عدم مدیریت کافی زنبورستان (عدم شناخت علمی) اقدام به تغذیه کندو با شربت شکر می کنند که این عمل تقلب در عسل محسوب می شود. با انجام آزمایشات متعدد که یکی از آنها اندازه گیری ساکارز (قند شکر) در عسل است، می توان به این موضوع پی برد. میزان ساکارز در عسل طبیعی در ایران نباید بیشتر از 5 % باشد، ضمناً تغذیه معمولاً در فصل پس از برداشت عسل در پاییز جهت ذخیره غذایی زنبوران در زمستان امر عادی محسوب می شود و این تغذیه گاهی نیز در ابتدای فصل بهار جهت کمک به رشد کلنی نیز انجام می شود، که در هر دو شربت شکر فوق توسط زنبور مصرف می شود و وارد عسل برداشت شده نمی شود.

ب) بعضی افراد نیز بدون دخالت زنبور، با شکر و آب و اسانس خود به صورت پنهانی اقدام به ساخت عسل می نمایند و اقدام به عرضه آن با ادعای طبیعی بودن محصول می کنند، این ماده را علاوه بر تشخیص آزمایشگاه تا حدی می توان از عسل مرغوب زنبورداران تشخیص داد. عسل دست ساز با گذاشتن در دهان مانند آب نبات سفت باقی می ماند و دیر حل و جذب می شود ولی عسل طبیعی سریعاً آب را به خود جذب می نماید. عرضه این ماده علاوه بر ضایع کردن حرفه زنبورداری باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان می شود.راههای شناخت عسل طبیعی از تقلبی

به گفته یکی از متخصصان :

مصرف کننده ایرانی به ویژه تهرانی عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی می دانند که رنگ آن کهربایی تیره یا همانند عقیق باشد، سفت بوده و اصطلاحاً کش بیاید، اگر 24 ساعت در یخچال بماند (شکرک نزند)، اگر قاشقی از آن برداشته شود قطراتی که از آن سرازیر میشود، به صورت باریکه ای ممتد باشد و قطع نشود، عده ای هم تکنیک های خاصی بکار می برند که پایه و اساس آن معلوم نیست، مانند کبریت گرفتن کنار عسل، ریختن چند قطره روی روزنامه و ….. هیچ کدام از این عقاید، ارتباطی با عسل از نظر طبیعی یا تقلبی بودن و شکرک زدن آن نداشته ندارد و از نظر عسل شناسان و علم تغذیه به طور کلی مردود است. لازم به ذکر است که تشخیص عسل طبیعی و تقلبی به کمک انگشت، قاشق و مزه و…. غیر ممکن بوده و فقط به عهده آزمایشگاه می باشد.

1- عسلی که توسط زنبور عسل تولید شده باشد از هنگامی که در دهان قرار می گیرد توسط مخاط دهان و رگ های زیر زبانی جذب می شود و این مسئله به خوبی قابل درک است. برعکس عسل هایی که دست ساز هستند مانند آب نبات روی زبان مانده و خیلی دیرتر شروع به حل شدن می نمایند. توجه کنید که با این روش نمی توان عسلی را که از طریق تغذیه زنبور عسل با شکر تولید شده را تشخیص داد.

2- هر چقدر هم که رنگ عسل طبیعی روشن باشد، نمی توان از پشت شیشه آن چیزی را مشاهده نمود. به دلیل کلوئیدی بودن عسل طبیعی، نور به طور مستقیم از آن عبور نکرده و تصاویری که از پشت شیشه دیده می شود بسیار ناواضح و نامشخص است، در صورتی که عسل تقلبی که از باتکا (گلوکز تجاری) تهیه شده مانند شیشه رنگی عمل کرده و به راحتی می توان اشیا را از پشت آن دید.

3- عسل هایی که با گلوکز تجاری تولید شده اند (تقلبی)، هیچ گاه شکرک نزده و همانطور شفاف باقی می مانند. البته پس از مدتی مانند نبات رنگی به صورت یک پارچه سفت شده و حتی با چاقو هم نمی توان آن ها را از ظرف خارج ساخت. با این تفاصیل تنها می توان عسل های دست ساز را از عسل زنبور تفکیک کرد. اما برای شناخت عسل تغذیه ای هیچ راهی به جز آزمایشگاه وجود ندارد.

4- روشهای ساده موجود برای جستجوی تقلبی بودن عسل بدون ابزار آزمایشگاهی براساس مزه، چسبندگی یا خاصیت حلالیت در آب سرد می‌باشد. اگر قطره‌ای از عسل طبیعی در آب سرد ریخته شود، حالت چسبندگی خود را حفظ نموده و به سرعت حل نمی‌گردد، این حالت بیشتر در عسل خالص روی می‌دهد. این موضوع به وضوح در مقابل نور در زمینه‌ای تیره قابل رویت است. اگر لبه‌های قطره یا رشته جریان باریك عسل در زمان ریزش از هم بپاشد، احتمالا عسل تقلبی یا حاوی مقدار زیادی آب است. در هر حال بایستی از دیگر عسلها جدا نگهداری شود تا آزمایشهای دقیقتری در روی آن صورت گیرد.

 

عسل تقلبی عسل طبیعی

 

 

بیشتر بدانیم:

فروشگاه اینترنتی

کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت انگبین محفوظ میباشد.

عسل رو میشه مستقیم و بدون واسطه از خود زنبوردار خرید. هم مطمئنه، هم به صرفه‌ست و هم حمایت از زنبورداران نمونه‌ست

احتمالاً شما نیز از آن دسته افراد هستید که در تشخیص عسل طبیعی از تقلبی زیاد سر رشته ندارید و برای اینکه عسل اصل و واقعی گیرتان بیاید، مجبورید فروشنده‌ای مطمئن پیدا کنید.خب باید اقرار کنیم همه ما تقریباً شبیه هم عمل می‌کنیم. دلیلش هم واضح است که تشخیص عسل طبیعی از ظاهر آن چندان هم آسان به نظر نمی‌رسد.

اما آیا فروشنده‌های عسل خودشان می‌توانند در یک نظر، عسل طبیعی را از تقلبی به راحتی تشخیص دهند؟ به نظر که اینطور نمی‌آید.

طی مصاحبه‌هایی که تیم تحقیقاتی عسلدون از فروشنده‌های با سابقه عسل انجام داده، معلوم است آنها نیز برای تشخیص عسل، حداقلش این است که باید آنرا بچشند و برخی نیز برای اطمینان بیشتر آنرا به آزمایشگاه می‌فرستند.

البته این را نیز بهتر است بدانید که برخی عسل‌ها بخاطر ناشی بودن زنبوردار در درست کردن عسل تقلبی بجای عسل طبیعی، رنگشان با خود می‌گوید که من شیره هستم و خوشبختانه زنبوردار نتوانسته عسل تقلبی خودش را به رنگ عسل طبیعی دربیاورد 🙂 و این جای خوشحالی برای خریدارهاست.راههای شناخت عسل طبیعی از تقلبی

در این مقاله، ما تعریفی ساده و کوتاه از عسل طبیعی و تقلبی خواهیم داشت و یک سری نکات بسیار ساده را معرفی خواهیم کرد که با رعایت آنها موقع خرید، می‌توانید تا حد زیادی مطمئن شوید عسلی که تهیه کرده‌اید طبیعی است.

مطمئناً تایید می‌کنید که عسل طبیعی در کارخانه تولید نمی‌شود و تنها منبع تولید آن، زنبور عسل است و نه چیز دیگر. اگر با این حرف مخالفید، می‌توانید برای اثبات دروغ بودنش، عسل یکی از برندهای معروف را در آزمایشگاه‌های تست عسل امتحان کنید. اگر ساکارز آن زیر 2 بود، یعنی اینکه درمانی و دارویی است و اگر بالای 5 بود دیگر نمی‌توان اسم آنرا عسل نامید.

تعداد بسیار زیاد از عسل‌هایی که در فروشگاه‌های مواد غذایی عرضه می‌شوند، عسلی نیستند که زنبور آنها را تولید کرده باشد و اکثریت آنها مصنوعی و تقلبی هستند. شاید دلیل اینکه مردم بیشتر مایلند مستقیم از زنبوردارها عسل تهیه کنند همین باشد. عسل تقلبی عسلی است که به غیر از شهد گل، از گلوکز، دکستروز، ملاس، شربت قند، شکر معکوس، آرد، شربت ذرت و نشاسته تشکیل یافته است.

با بررسی ویژگی‌های فیزیکی (ظاهری، عطر، طعم و …) عسل، بسیار آسان می‌توان تشخیص داد این عسل طبیعی است یا تقلبی. اما این ویژگی‌های فیزیکی را چگونه باید امتحان کنیم؟ ما در این راهنما 10 نکته بسیار مهم و بسیار ساده را معرفی کرده‌ایم که با توجه به آنها، قادر خواهید بود بدون تست عسل خریداری شده در آزمایشگاه، موقع خرید عسل طبیعی را بسیار آسان و سریع تشخیص دهید.

عسل طبیعی: اگر آن را بین انگشتان خود قرار دهید، خواهید دید حالت چسبندگی ندارد.عسل تقلبی: به دلیل بالا بودن درصد شیرین کننده‌ها و افزودنی‌ها، نسبتاً چسبناک است.

عسل طبیعی: بسیار ضخیم است و زمان زیادی برای حرکت از یک طرف ظرف به طرف دیگر خواهد برد.عسل تقلبی: بسیار سبک است و به سرعت داخل شیشه جابجا می‌شود.

عسل طبیعی: برخلاف اعتقاد اکثر مردم، طعم عسل طبیعی خیلی زود در عرض چند دقیقه از بین می‌رود. همچنین اگر عسل طبیعی را حرارت داده و خنک کنید، طعم و مزه‌اش تغییر می‌کند و تمام ارزش‌های دارویی و غذایی‌اش کاهش پیدا خواهد کرد.عسل تقلبی: به دلیل قند و شیرین کننده‌های اضافی، طعم شیرین‌اش باقی خواهد ماند.

عسل طبیعی: واقعاً می‌توان بوی عطر گل‌ها و گیاهان وحشی را احساس کرد.عسل تقلبی: عمدتاً هیچ عطر و بویی از گل و گیاه وجود ندارد و شاید بیشتر بوی صنعتی بودن بدهد.

عسل طبیعی: پس از گرم شدن، عسل طبیعی به سرعت گلوله می‌زند اما حباب نمی‌دهد.عسل تقلبی: پس از گرم شدن، به علت رطوبت، قند و وجود آب اضافی، حباب تشکیل پیدا می‌دهد.

عسل طبیعی: فوراً در آب فشرده شده و ته ظرف (بدون حل شدن در آب) ته‌نشین می‌شود.عسل تقلبی: خیلی سریع در آب حل می‌شود و مانند عسل طبیعی ته‌نشین نخواهد شد.

عسل طبیعی: از پشت شیشه آن نمی‌توان اشیاء یا نور را با وضوح کامل دید.عسل تقلبی : مانند شیشه رنگی عمل می‌کند و به راحتی می‌توان اشیاء و نور را از پشت آن دید.

عسل طبیعی: هنگامی که روی یک تکه نان مقداری عسل بمالید، نان در همان حالت خود باقی خواهد ماند.عسل تقلبی: به دلیل افزودنی‌های مرطوب، اگر روی نان قرار گیرد، نان خیس خواهد شد.

عسل طبیعی: چند قطره عسل طبیعی روی کاغذی با قدرت جذب کنندگی بالا، جذب نخواهد شد.عسل تقلبی: به سرعت مانند آب، جذب کاغذ با قدرت جذب کنندگی بالا خواهد شد.

عسل طبیعی: ذرات کثیف، گرده و تکه‌های بدن زنبور عسل را می‌توان در آن یافت.عسل تقلبی: هیچکدام از موارد بالا در آن یافت نمی‌شود.

حال با نکاتی که در بالا مطرح شد دیگر لازم نیست موقع خرید عسل، ملاک شما فقط و فقط نظر فروشنده باشد. از این به بعد خواهید توانست به راحتی عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهید و یک خرید هوشمندانه انجام دهید.لازم است این را نیز متذکر شویم که با نکاتی که در بالا مطرح شد، تنها می‌توان طبیعی بودن عسل را تشخیص داد. یعنی چه؟ یعنی اینکه نمی‌توان میزان ساکارز عسل را فهمید. مگر آنکه یک عسل‌خور حرفه‌ای باشید یا خودتان زنبوردار باشید. در این حالت به احتمال زیاد می‌توانید میزان ساکارز را هم تا حدی تشخیص دهید.اما اگر بخواهید از میزان دقیق ساکارز و سایر مشخصات عسل مطلع شوید باید به آزمایشگاه‌های معتبر که تعدادشان هم کم نیستند مراجعه کنید.

منبع: asaldoon

عسل رو میشه مستقیم و بدون واسطه از خود زنبوردار خرید. هم مطمئنه، هم به صرفه‌ست و هم حمایت از زنبورداران نمونه‌ست

مطلبی دیگر از این نویسنده

مطلبی دیگر در همین موضوع

بر اساس علایق شما

از این پس او نمی‌تواند پروفایل کاربری و مطالب شما را ببیند.

راههای شناخت عسل طبیعی از تقلبی
راههای شناخت عسل طبیعی از تقلبی
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *