پیشگیری از مسمومیت غذایی در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. اگر مسمومیت غذایی در اوایل حاملگی که شخص دچار حالتهای تهوع و یا استفراغ است رخ دهد، ممکن است علایم گمراهکنندهای داشته باشد و در بعضی شرایط تهوع، استفراغ و بیاشتهایی خانم باردار را تشدید کند.
راههای درمان مسمومیت غذایی در بارداری
احتمال اینکه زنان باردار با خوردن مواد غذایی دچار مسمومیت شوند، بسیار از سایر افراد است؛ بنابراین بسیار مهم است که در تهیه و آماده کردن مواد غذایی دقت بیشتری کنند.
زنان باردار باید در مصرف تخم مرغ، گوشت، مرغ، ماهی، میگو، شیر و محصولات لبنی دقت کنند.
اگر مسمومیت غذایی در اوایل حاملگی که خود شخص دچار حالتهای تهوع و یا استفراغ است رخ دهد، ممکن است علایم گمراهکنندهای داشته باشد و در بعضی شرایط تهوع، استفراغ و بیاشتهایی خانم باردار را تشدید کند.
البته این علایم به اینکه مسمومیت غذایی با چه نوع میکروبی ایجاد شده است، بستگی دارد.
گاهی مسمومیت با ویروس، باکتری یا باکتریهای بیهوازی ایجاد میشود که همه اینها عوارض بسیار بدی را برای خانم باردار در پی دارند.
ممکن است خانم باردار در اثر تهوع و استفراغ ناشی از مسمومیت، اختلالات آب و الکترولیت پیدا کند و یا به دلیل مسمومیت، سیستم ایمنی بدنش ضعیف شود و باکتریها بتوانند عفونت جدی و سیستمیک ایجاد کنند. این عفونتها میتوانند هم برای خود او و هم برای جنین خطرناک باشند.
اگر مسمومیت غذایی در اواخر بارداری ایجاد شود، عوارض خیلی شدیدتر خواهد بود و حتی ممکن است به یک زایمان زودرس هم منجر شود.
به طور کلی اختلالات آب و الکترولیت یا ایجاد عفونت سیستمیک در بدن که در اثر مسمومیت غذایی ایجاد میشود، میتواند برای خانم باردار در مقایسه با یک فرد عادی شدیدتر باشد، بنابراین خیلی مهم است که در مصرف موادغذایی دقت و موادغذایی سالم انتخاب کند.
بهتر است خانمها در دوران بارداری غذاهای کنسروی نخورند یا کنسرو را حتما پیش از مصرف بجوشانند. مخصوصا کنسرو تن ماهی خیلی میتواند خطرناک باشد.
اگر بیرون از خانه غذا نخورند هم مطمئنتر خواهد بود، چون در غذاهایی مانند ساندویچ یا فستفودها ممکن است از سسهای چرب و سس مایونز استفاده شده باشد که احتمال مسمومیت را افزایش میدهد.
اگر در دوران بارداری مسمومیت غذایی اتفاق بیفتد، باید درمان به سرعت آغاز شود.
مسمومیت غذایی ممکن است علایمی مانند سرگیجه، دل درد، تب، دلپیچه و اسهال ایجاد کند که با مشاهده آنها باید فورا به پزشک مراجعه کرد.
پیشگیری از مسمومیت غذایی در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد.
سازمان غذا و داروی آمریکا برای پیشگیری از مسمومیت غذایی به زنان باردار توصیه می کند:
– از ایمنی و سلامت مکانی که از آن خرید می کنید، مطمئن شوید. گوشت خام، مرغ و ماهی را جدا از سایر مواد غذایی نگهداری کنید. پس از خرید کردن بلافاصله این مواد را به خانه برده و در یخچال و یا فریز قرار دهید.
– مواد غذایی را به طور صحیح آماده کنید. قبل و بعد از حمل مواد غذایی، دست های خود را خوب بشویید.
– تخته گوشت، همچنین چاقو و سینک ظرفشویی را در پایان کار به خوبی بشویید.
– در ذخیره کردن مواد غذایی، دقت کنید. در پختن و فریزکردن گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و همچنین در مصرف غذاهای آماده دقت کنید.
راههای درمان مسمومیت غذایی در بارداری
– در پخت غذاها دقت کنید. هیچ گاه گوشت نپخته را نخورید. از خوردن گوشت هایی که کمتر از اندازه هم پخته شده اند، مانند کالباس و همبرگر اجتناب کنید.
– برچسب روی مواد غذایی را به دقت بخوانید؛ زیرا اطلاعاتی درباره زمان استفاده و شیوه ذخیره آنها به شما می دهد.
در صورت بروز مسمومیت غذایی مراجعه سریع به پزشک به خصوص برای زنان باردار ضروری است.
کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا تاکید دارند که در صورت مسمومیت غذایی توجه به نکات زیر ضروری است:
– مسمومیت ناشی از مصرف مواد خوراکی آلوده ممکن است با علائم شبه آنفلوآنزا همچون حالت تهوع، اسهال و استفراغ و تب بروز کند. بنابراین توصیه میشود که در صورت مشاهده این علائم هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
– ماده خوراکی مشکوک به آلودگی را پس از بستهبندی کردن، فریز کنید و همراه خود به درمانگاه ببرید تا برای تشخیص نوع مسمومیت توسط پزشک آزمایش شود.
– برای کمک به تشخیص سریع نوع مسمومیت فهرستی از مواد غذایی را که اخیرا مصرف کردهاید تهیه کنید و به پزشکتان تحویل دهید.
همچنین کارشناسان تاکید دارند که اگر معتقد هستید به دلیل خوردن غذایی آلوده در یک رستوران دچار مسمومیت شدهاید، حتما موضوع را هرچه سریعتر به مقامات بهداشتی نزدیک محل زندگی خود اطلاع دهید.
فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان
منابع:
هفته ه سلامت – دکتر اعظم السادات موسوی ، متخصص زنان و زایمان، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایسنا
راسخون
مطالب مرتبط:
علائم مسمومیت غذایی را می شناسید؟
اثرات مادامالعمر مسمومیتهای غذایی
بچههای معصوم و غذاهای مسموم
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
چند ساعت پیش یک ساندویچ خوشمزه خوردید اما حالا اصلا احساس خوبی ندارید؛ معدهتان سنگین است، سرگیجه دارید و . حدستان درست است؛ دچار مسمومیت غذایی شدهاید! همهی افراد حداقل یکبار در زندگیشان به مسمومیت غذایی دچار میشوند. علائم مسمومیت غذایی از خفیف تا شدید متغیر است. موارد خفیفتر آن معمولا بدون هیچ اقدام خاصی در عرض چند روز برطرف میشوند اما اگر مسمومیت غذایی در افراد آسیبپذیر مانند کودکان و زنان باردار اتفاق بیفتد یا علائم آن شدید باشد، به درمان دارویی نیاز دارد. در ادامهی مطلب شما را با علائم، علل، روشهای پیشگیری و درمان مسمومیت غذایی آشنا میکنیم.
راههای درمان مسمومیت غذایی در بارداری
بیماری منتقله از راه غذا که با عنوان مسمومیت غذایی شناخته میشود، در نتیجهی خوردن غذای آلوده، فاسد یا سمی اتفاق میافتد. شایعترین علائم مسمومیت غذایی عبارتند از تهوع، استفراغ و اسهال.
علائم مسمومیت غذایی میتوانند براساس منبع عفونت، متفاوت باشند. مدت زمان لازم برای آشکار شدن علائم نیز به منبع عفونت بستگی دارد و ممکن است از ۱ ساعت تا ۲۸ روز متغیر باشد. موارد متداول مسمومیت غذایی معمولا شامل حداقل ۳ مورد از علائم زیر است:
علائم مسمومیت غذایی خطرناک عبارتند از:
اگر به هر یک از علائم بالا دچار شدید، فورا با پزشکتان تماس بگیرید.
اکثر مسمومیتهای غذایی به یکی از ۳ علت اصلی زیر اتفاق میافتند:
باکتریها رایجترین علت مسمومیت غذایی هستند. برخی از باکتریهای خطرناک عبارتند از ایکولای، لیستریا و سالمونلا. از بین آنها سالمونلا مهمترین عامل موارد جدی مسمومیت غذایی در ایالات متحده است. طبق گزارش CDC، حدود ۱ میلیون مورد مسمومیت غذایی (شامل نزدیک به ۲۰ هزار مورد بستری در بیمارستان) را میتوان به عفونت ناشی از سالمونلا نسبت داد. کامپیلوباکتر و سی.بوتولینوم (بوتولیسم)، دو باکتری کمتر شناختهشده و بالقوه کشنده هستند که ممکن است در غذای ما کمین کنند.
مسمومیت غذایی ناشی از انگلها بهاندازهی مسمومیت غذایی ناشی از باکتریها متداول نیست اما انگلهایی که از طریق غذا منتشر میشوند، هنوز هم بسیار خطرناک هستند. توکسوپلاسما، انگلی است که اغلب در موارد مسمومیت غذایی دیده میشود. این انگل معمولا در جعبهی ادرار گربه وجود دارد. انگلها میتوانند سالها در دستگاه گوارش شما زندگی کنند، بدون آنکه به وجودشان پی ببرید. با این حال درصورتیکه انگلها در رودهی افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و همچنین خانمهای باردار ساکن شوند، آنها را در معرض عوارض جانبی خطرناکی قرار میدهند.
مسمومیت غذایی ممکن است توسط ویروس نیز ایجاد شود. نورو ویروس که به ویروس نورواک نیز معروف است، هر سال باعث بیش از ۱۹ میلیون مسمومیت غذایی میشود. در موارد نادر این ویروس میتواند کُشنده باشد. ساپو ویروس، روتا ویروس و آسترو ویروس نیز علائم مشابهی ایجاد میکنند اما شیوع کمتری دارند. ویروس هپاتیت A، یک بیماری جدی است که میتواند از طریق غذا منتقل شود.
پاتوژنها تقریبا در تمام غذاهایی که ما میخوریم وجود دارند؛ با این حال گرمای ناشی از پختوپز معمولا پاتوژنهای موجود در غذاها را قبل از آنکه به بشقاب ما برسند، از بین میبرد. مواد غذاییای که بهصورت خام مصرف میشوند، منابع متداول مسمومیت غذایی هستند، چون فرایند پختوپز را طی نمیکنند. گاهی اوقات نیز غذا با اُرگانیسمهای موجود در مدفوع تماس پیدا میکند. این مورد اغلب زمانی اتفاق میافتد که فردی که غذا را آماده میکند، دستهایش را قبل از آشپزی نمیشوید. گوشت، تخممرغ و محصولات لبنی اغلب آلوده هستند. آب نیز ممکن است به اُرگانیسمهایی که باعث بیماری میشوند، آلوده باشد.
هرکسی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود. از لحاظ آماری تقریبا همهی افراد حداقل یکبار در زندگیشان به مسمومیت غذایی دچار خواهند شد.
برخی از مردم از بقیه در معرض خطر قرار دارند. افرادی که سیستم ایمنی سرکوبشده یا یک بیماری خودایمنی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از مسمومیت غذایی قرار دارند.
زنان باردار در معرض خطر هستند، چون بدن آنها در حال کنار آمدن با تغییرات ایجادشده در متابولیسم و سیستم گردش خون در طول بارداری است. افراد سالمند نیز با خطر بیشتری برای ابتلا به مسمومیت غذایی روبهرو هستند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ممکن است بهسرعت به اُرگانیسمهای عفونی واکنش نشان ندهد. کودکان نیز جزو افراد آسیبپذیر در نظر گرفته میشوند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ضعیفتر از سیستم ایمنی بدن بزرگسالان است. بدن بچههای کوچک در اثر اسهال و استفراغ دچار کمآبی میشود.
پزشک شما براساس علائمی که دارید، نوع مسمومیت غذاییتان را تشخیص میدهد. در موارد شدید ممکن است برای مشخص کردن آنچه باعث مسمومیت غذایی شده است به آزمایش خون، آزمایش مدفوع و حتی آزمایش غذایی که خوردهاید، نیاز باشد. همچنین ممکن است پزشکتان از یک آزمایش ادرار نیز استفاده کند تا بفهمد که آیا بهخاطر مسمومیت غذایی دچار کمآبی شدهاید یا خیر.
مسمومیت غذایی معمولا در خانه درمان میشود و اغلب موارد آن در عرض ۳ تا ۵ روز برطرف خواهند شد.
اگر به مسمومیت غذایی دچار شدید، بسیار مهم است که مایعات کافی مصرف کنید تا بدنتان کاملا هیدراته بماند. نوشیدنیهای ورزشیِ سرشار از الکترولیت در آبرسانی به بدن مفید هستند. آب میوه و آب نارگیل نیز میتوانند کربوهیدراتهای از دسترفته را به بدنتان بازگردانند و به رفع خستگی کمک کنند.
از کافئین اجتناب کنید، چون ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارشتان شود. چایهای بدون کافئین با گیاهان آرامشبخشی مانند بابونه، نعناع و قاصدک میتوانند معدهی بههمریختهی شما را آرام کنند.
داروهای بدون نسخه مانند ایمودیوم و پپتوبیسمول به کنترل اسهال و فرونشاندن تهوع کمک میکنند. با این حال شما باید قبل از استفاده از این داروها با پزشکتان مشورت کنید، چون بدن برای خلاص شدن از شر سموم، از اسهال و استفراغ استفاده میکند. همچنین استفاده از این داروها ممکن است شدت بیماری را پنهان کند و باعث شود که مراجعه به پزشک را به تأخیر بیندازید.
افرادی که دچار مسمومیت غذایی میشوند، باید استراحت کافی نیز داشته باشند. در موارد شدید مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد برای رفع کمآبی بدن بیمار، در بیمارستان به او سرُم تزریق شود. در موارد بسیار وخیم مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد شخص مدت طولانیتری در بیمارستان بستری شود تا بهطور کامل بهبود بیابد.
بهتر است تا هنگامی که اسهال و استفراغتان برطرف شود، مصرف غذاهای سفت و جامد را محدود کنید و در عوض با خوردن غذاهای ملایم و کمچرب که بهراحتی هضم میشوند، بهآرامی به رژیم غذایی معمولتان برگردید. مواد غذایی زیر برای شما مفیدند:
برای آنکه معدهتان ناراحت نشود، سعی کنید از مواد غذایی زیر که سختتر هضم میشوند، اجتناب کنید؛ حتی اگر حس می کنید که حالتان بهتر است:
از موارد زیر نیز اجتناب کنید:
بهترین راه برای جلوگیری از مسمومیت غذایی این است که غذایتان را به روشهای بهداشتی و سالم آماده کنید و از مصرف هر غذایی که به سلامت آن اطمینان ندارید، اجتناب کنید.
برخی غذاها به دلیل روش تولید و آمادهسازیشان، با احتمال بیشتری باعث مسمومیت غذایی میشوند. گوشت، ماکیان، تخممرغ و صدف ممکن است حاوی عوامل عفونی باشند که در طول پختوپز از بین میروند. اگر این مواد غذایی بهشکل خام مصرف شوند، بهخوبی پخته نشوند یا اگر دستها و سطوح پس از تماس با آنها تمیز نشوند، ممکن است مسمومیت غذایی اتفاق بیفتد.
سایر غذاهایی که احتمال دارد باعث مسمومیت غذایی شوند عبارتند از:
همیشه قبل از آشپزی کردن یا خوردن غذا دستهایتان را بشویید. غذایتان را بهدرستی بستهبندی و نگهداری کنید. گوشت و تخممرغ را کاملا بپزید. هر چیزی که با مواد غذایی خام تماس پیدا میکند، باید قبل از استفاده برای تهیهی سایر غذاها ضدعفونی شود. میوهها و سبزیجات را قبل از مصرف بهدقت بشویید.
مسمومیت غذایی واقعا ناخوشایند است اما خوشبختانه اکثر افراد در عرض ۴۸ ساعت کاملا بهبود مییابند. مسمومیت غذایی در موارد بسیار نادری ممکن است خطرناک باشد.
((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ <g.indexOf('category-')
سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است
9تومان
راههای درمان مسمومیت غذایی در بارداری
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
”
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”
کارشناس نرمافزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذتبخشه.
نکات بسیار مفیدی بود.ممنون
خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده مهنای عزیز.
ممنون
بسیار سپاسگزارم.
جالب بود. ممنون
ممنون از لطفتون.
خواص خوراکی ها
۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و
قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید
خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت
سگ هاسکی و هرآنچه باید درمورد نگهداری آن بدانید
خواص سمنو؛ طرز تهیه و خواص شگفتانگیز آن برای بدن
از بین بردن مورچه ها؛ مراحل و ابزارهایی که نیاز دارید
علت خون در ادرار و راه های درمان آن
چطور یک کمپین بازاریابی موثر را طراحی و راهاندازی کنیم؟
بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت کداماند؟
بهترین رمان های عاشقانه که حس عشق را در شما زنده میکنند
معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه خود بهترین هستند
عجیب ترین مکان های دنیا که شما را شگفتزده خواهند کرد
مرگبارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی میگیرند
بهترین دانشگاه های جهان که تحصیل در آنها آرزوی هرکسی است
مسمومیت غذایی در کودکان مسمومیت غذایی مادر شیرده علائم مسمومیت غذایی درمان مسمومیت غذایی بیماری منتقله از راه غذا که با عنوان مسمومیت غذایی شناخته میشود، در نتیجهی خوردن غذای آلوده، فاسد یا سمی اتفاق میافتد. شایعترین علائم مسمومیت غذایی عبارتند از تهوع، استفراغ و اسهال.
راههای درمان مسمومیت غذایی در بارداری
دلایل مسمومیت غذایی
مسمومیت می تواند بصورت فردی یا در صورت مصرف غذای آلوده بصورت جمعی، همگی را مبتلا کند. در مکان های عمومی همچون، بوفه های مدارس، شرکتها، رستورانها و احتمال مسمومیت است، چرا که آنها مجبورند به دلیل حجم غذایی زیاد، یا مواد را بیرون از یخچال نگه دارند یا اینکه در حین تهیه آنها موارد بهداشتی را به درستی رعایت نکنند، بیشترین مسمومیت ها در اثر عدم پخت کامل مواد گوشتی، خرابی محصولات لبنی و بیرون ماندن غذاهایی همچون سالادها (الویه، سالاد کلم و) که در آنها از سس مایونز استفاده شده است، اتفاق می افتد.
عوامل ایجاد مسمومیت وجود باکتریهایی چون: باسیللوس کراس، بوتولیسم، کامپی لوبکتر، کولرا، گازهای ای.کولی، لیستریا، استفیلوککاس، و قارچ سمی، مسمومیت ماهی می باشند. بوتولیسم میکروبیست که در صورت عدم تهیه مناسب انواع کنسرو ها در آنها رشد کرده و در مواقعی نیز منجر به مرگ بیمار می شود.
نوزادان و سالمندان جزء افرادی هستند که در معرض خطر مسمومیت قرار دارند، البته شما هم در صورت موارد زیر در معرض مسمومیت هستید:
اگر بیماری خاصّی دارید مثل بیماری مادرزادی یا دیابت
از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار باشید.
در حال سفر و رفت و آمدهای برون شهری باشید.
در عین حال خانم های آبستن و یا مادرانی که دوران شیردهی را می گذارنند باید مراقب مسمومیت و مواد غذایی آلوده باشند.
علائم مسمومیت غذایی خطرناک عبارتند از:
اسهالی که بیش از ۳ روز ادامه داشته باشد؛
تب بالاتر از ۳۹ درجه؛
اِشکال در دیدن یا صحبت کردن؛
علائم کمآبی شدید بدن که ممکن است شامل خشکی دهان، ادرار ناچیز (یا نداشتن ادرار) و اشکال در بلع مایعات باشد؛
ادرار خونی
اقدامات لازم در هنگام بروز مسمومیت غذایی
مسمومیتهای غذایی در صورت مصرف غذای آلوده دارای سه مشخصه می باشد:
1- سابقه خوردن غذای مشترک
2- ابتلای همزمان تعداد زیادی از افراد
3- تشابه نشانه های بالینی در اغلب بیماران
در چنین مواردی باید با مرکز کنترل مسمومیت و یا پزشک تماس گرفته شود تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با مسمومیت و زمان مراجعه به پزشک در اختیار شما قرار دهند. نکته ای که بسیار مهم می باشد از دست دادن آب بدن و کاهش مایعات بدن در اثر تهوع واستفراغ می باشد. بچه ها خیلی آسان آب بدنشان را از دست می دهند. اگر به مورد مسمومیت غذایی مظنون بودید، نوشیدن مقدار فراوان مایعات بویژه آب بسیار مهم می باشد. برای توقف استفراغ یا اسهال اکیداً دارویی خودسرانه خورده نشود مگر آنکه توصیه پزشک باشد. چون درمان این علائم می تواند زمان آنها را طولانی تر کند.
عوارض جانبی مسمومیت غذایی
راههای درمان مسمومیت غذایی در بارداری
در برخی مواقع کمبود آب بدن در این بین موجب عواقبی به شرح ذیل می شود:
ورم مفاصل ( در صورت مسمومیت با غذاهای دریایی)
اختلالات جریان خون ( میکروب ای.کولی یا )
مرگ ( در اثر قارچ های سمی، سم موجود در برخی ماهی ها و یا ماهی خراب یا بوتولیسم)
اختلالات کلیوی ( ای.کولی یا )
اختلالات سیستم عصبی (بوتولیستم، کامپی لوبیکیتر)
مشکلات سیستم تنفّسی (بوتولیسم)
مصرف آبلیمو و مایعات؛ درمان خانگی مسمومیت غذایی
درمان خانگی مسمومیت تا زمانی مجاز است که بیمار احساس سردرد و سرگیجه نداشته باشد چرا که پس از آن بیماری خطرناک میشود. بیماران با مصرف مایعات، آبلیموی تازه و لبنیات تازه میتوانند به دفع مواد مسموم کمک کنند. با توجه به افزایش مسمومیتهای غذایی در فصل گرما، مردم باید به محض مشاهده تغییر رنگ و طعم مواد غذایی با دقت در مورد مصرف آن تصمیم بگیرند و فقط به تاریخ مصرف روی آن اطمینان کامل نداشته باشند. از طرفی بعضی از مواد غذایی پس از پایان مهلت استفاده، فقط کیفیت آن کاهش پیدا میکند اما برخی از مواد غذایی ممکن است آلودگیهای میکروبی و حتی سموم خطرناک و کشنده تولید کنند.
توجه داشته باشید که مصرف داروهای خودسرانه در منزل بسیار خطرناک است و در صورتی که بیمار احساس سردرد و سرگیجه داشت، حتماً به مراکز درمانی مراجعه کند تا با استفاده از آنتیبیوتیکهایی که پزشک معالج تجویز میکند، بهبودی حاصل شود. در نظر داشته باشید که سیستم دفاعی بدن تلاش میکند تا از راه اسهال و استفراغ و در واکنش اولیه مسمومیت را دفع کند، در این صورت بیماران باید با مصرف مایعات، آبلیموی تازه و لبنیات تازه به دفع مواد مسموم کمک کنند.
درمان مسمومیت غذایی با زنجبیل
زنجبیل، دارویی بسیار عالی برای درمان تقریبا تمام انواع مشکلات گوارشی و مسمومیت غذایی است، نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل پس از خوردن ناهار یا شام از سوزش سر دل، تهوع و سایر علائم همراه با مسمومیت غذایی جلوگیری می شود. برای تهیه چای زنجبیل، یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده را در یک فنجان آب به مدت چند دقیقه جوشانده و کمی شکر یا عسل را به آن اضافه کنید.
سرکه سیب و درمان مسمومیت غذایی
سرکه سیب طبیعی دارای یک اثر قلیایی در متابولیسم بدن بوده و می تواند نشانه های مختلف مسمومیت غذایی را کاهش دهد. این ماده غذایی با تسکین فوری دستگاه گوارش و از بین بردن باکتری ها در درمان مسمومیت بسیار موثر است. دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک فنجان آب گرم مخلوط کرده و قبل از غذا آن را بنوشید، همچنین می توانید به طور مداوم دو تا سه قاشق چایخوری سرکه سیب رقیق شده میل کنید.
مسمومیت غذایی در بارداری و علل آن
مسمومیت حاملگی عبارت است از یک اختلال خطرناک در فشار خون. کارکرد کلیه و دستگاه عصبی مرکزی که ممکن است از هفته 2 بارداری تا روز 7 پس از زایمان رخ دهد.
علائم:
پرهاکلامپسی خفیف:
افزایش قابل ملاحظه فشار خون هرچند در محدوده طبیعی قرار داشته باشد.
پف کردن صورت، دستها و پاها که در صبح شدیدتر است.
افزایش وزن بیش از حد (بیش از 45 گرم در هفته در سه ماهه آخر بارداری).
پروتئین در ادرار ـ پرهاکلامپسی شدید:
افزایش مداوم فشار خون
تورم و پفکردگی مداوم
تاری دید
سردرد
تحریکپذیری
درد شکم ـ ا
رفع مسمومیت غذایی,درمان خانگی مسمومیت غذایی,قرص برای مسمومیت غذایی
رفع مسمومیت غذایی,درمان خانگی مسمومیت غذایی,قرص برای مسمومیت غذایی
رفع مسمومیت غذایی,درمان خانگی مسمومیت غذایی,قرص برای مسمومیت غذایی
رفع مسمومیت غذایی,درمان خانگی مسمومیت غذایی,قرص برای مسمومیت غذایی
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات های شما پردازش میشوند.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
خانهموبایل
بعد از مسمومیت غذایی با ید چه کارکنیم
راههای درمان مسمومیت غذایی در بارداری
متاسفانه مسمومیت غذایی بسیار رایج است. در این مطلب به شما می گوییم بعد از پایان علائم مسمومیت غذایی چه بخورید.
مسمویت غذایی معمولا زمانی اتفاق می افتد که عوامل بیماری زا (pathogens)، غذا یا آب آشامیدنی را آلوده کنند. با وجود ناراحت کنندگی، مسمومیت غذایی معمولا رایج است.
بعد از پایان علائم مسمومیت غذایی چه کنیم
اجازه دهید معده شما آرام بگیرد. بعد از تجربه علایم انفجاری مسمومیت غذایی مانند استفراغ، اسهال و ناراحتی معده، کارشناسان توصیه می کنند اجازه دهید معده استراحت کند. یعنی این که تا چند ساعت از نوشیدن و خوردن اجتناب کنید.
بعد از پایان علائم مسمومیت غذایی به بدن آب رسانی کنید
مصرف مایعات برای کمک به بدن تان در مقابله با مسمومیت غذایی ضروری است. اسهال و استفراغ می تواند باعث کم آب شدن بدن شود، بنابراین نوشیدن جرعه های کوچک آب می تواند یک شروع خوب باشد. نوشیدنی های ورزشی که حاوی الکترولیت هستند، بهترین راه برای پیشگیری از کم آبی بدن در این حین است. سایر مایعات پیشنهادی عبارتند از:
نوشابه بدون رنگ ( مانند اسپرایت، سون آپ ).
چای بدون کافئین.
آب مرغ یا سبزیجات.
بعد از پایان علائم مسمومیت غذایی خوردن خوراکی های ملایم را شروع کنید
هنگامی که احساس می کنید معده توانایی نگه داشتن غذا را دارد، خوراکی هایی که برای معده و دستگاه گوارش شما ملایم هستند، بخورید. خوراکی های زودهضم، کم چرب و کم فیبر. هضم چربی برای معده شما سخت است به خصوص اگر ناراحت باشد. اجتناب از مصرف غذاهای چرب جلوی ناراحتی های بعدی را می گیرد. خوراکی هایی که هضم شان برای معده راحت است، عبارتند از:
موز.
غلات.
سفیده تخم مرغ.
عسل.
ژله.
بلغور جو دوسر.
کره بادام زمینی.
سیب زمینی ساده از جمله پوره سیب زمینی.
برنج.
سالتین.
تست.
زنجبیل به عنوان آرام کننده معده شناخته می شود
بعد از پایان علائم مسمومیت غذایی داروهای طبیعی را امتحان کنید
در طول یک دوره مسمومیت غذایی، واکنش های طبیعی برای پاکسازی و پالایش دستگاه گوارش برای خلاصی از باکتری های مضر مهم است. به همین دلیل است که داروهای اسهال بدون نسخه راه خوبی برای درمان مسمومیت غذایی نیستند. زمانی که علائم شما در حد خود قرار دارند، ممکن است بخواهید داروهای طبیعی را امتحان کنید.
چای زنجبیل: زنجبیل به عنوان آرام کننده معده شناخته می شود. خواص آنتی باکتریال آن به بدن برای مقابله با عوامل بیماری زا که باعث ایجاد واکنش در بدن تان شده اند، کمک می کند.
راههای درمان مسمومیت غذایی در بارداری
سرکه سیب: با این که مطالعه درستی در این زمینه انجام نشده، ولی سرکه سیب دارای خواص آنتی میکروبیال است. 2 قاشق چایخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و در طول روز جرعه جرعه بنوشید. این کار منجر به بیرون راندن و کشتن عوامل بیماری زایی می شود که شما را بیمار کرده اند.
زغال چوب فعال: نباید آنها را با خاک زغالی که در گریل حیاط پشتی تان به جا مانده اشتباه بگیرید،کپسول های زغال چوب فعال به سرعت بدن انسان را سم زدایی کرده و باکتری های خطرناک را می کشند.
بعد از این که مجدد حالتان خوب شد، ممکن است بخواهید به مدت 2 هفته پروبیوتیک های روده را با مصرف ماست طبیعی یا کپسول های پروبیوتیک حداقل به مدت 2 هفته جایگزین کنید. این کار به بدن تان کمک می کند تا دوباره باکتری های سالمی که در حین مسمومیت غذایی از طریق سیستم گوارش از دست داده اید را بازسازی کرده و سیستم ایمنی تان دوباره به مسیر اصلی خود بازگردد.
سایر راهنمایی ها
دندان هایتان را مسواک بزنید. اسید معده که در هنگام استفراغ از دهان خارج می شود، می تواند به مینای دندان آسیب برساند. مسواک زدن دندان ها بعد از استفراغ در دراز مدت از سلامت دهان محافظت کرده و در کوتاه مدت احساس تازگی و آرامش به شما می دهد. دوش گرفتن هم می تواند به پاکسازی بدن تان از باکتری های ناسالم کمک کند. استراحت کنید، استراحت کافی هم می تواند به بهبود سریعتر شما کمک کند.
مسمویت غذایی زمانی اتفاق می افتد که عوامل بیماری زا غذا یا آب آشامیدنی را آلوده کنند
بعد از پایان علائم مسمومیت غذایی از چه خوراکی ها و نوشیدنی هایی باید اجتناب کنیم
بدن شما در حال حاضر تحت تهاجم قرار گرفته است و در حال مقابله و بیرون راندن عوامل بیماری زایی است که باعث مسمومیت غذایی شما شده اند. شما که نمی خواهید به این مهاجمان مهمات بیشتری برسانید. اولویت اول شما باید اجتناب از خوراکی هایی باشد که در وهله اول باعث بیماریتان شده اند. بلافاصله مجرم مشکوک را به سطل زباله بریزید تا مواد غذایی آلوده از دسترس حیوانات خانگی دور شود و در وهله دوم اجتناب کنید از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی که هضم شان برای معده سنگین است، از جمله:
الکل.
کافئین (نوشابه، نوشیدنی انرژی زا یا قهوه).
غذاهای تند.
خوراکی هایی که فیبر بالایی دارند.
محصولات لبنی.
خوراکی های چرب.
خوراکی های سرخ شده.
نیکوتین.
غذاهای ادویه دار.
آبمیوه.
همچنین به یاد داشته باشید که از هر گونه داروی اسهال بدون نسخه اجتناب کنید. با این نکات ساده در کمترین زمان ممکن، احساس بهتری خواهید داشت.
چه چیزی باعث مسمومیت غذایی می شود
5 عامل بیماری زا مسئول 91 درصد از بیماری های غذایی در آمریکا هستند. این عوامل بیماری زا عبارتند از:
– نورو ویروس (Norovirus) (معمولا در صدف ها، میوه ها و سبزیجات دیده می شود).
– سالمونلا (Salmonella) (معمولا در تخم مرغ، گوشت و محصولات لبنی دیده می شود).
– کلوستریدیوم پرفرنژنس (Clostridium perfringens) (در گوشت قرمز و ماکیان دیده می شود).
– کمپیلوباکتر (Campylobacter) ( در گوشت کم پخت و آب آلوده دیده می شود).
– استافیلوکوک ها (Staphylococcus) (در محصولات حیوانی از قبیل خامه، تخم مرغ و شیر دیده می شود).
سالمونلا و نوروویروس مسئول اغلب بستری شدن ها در اثر مسمومیت غذایی در بیمارستان هستند، ولی ممکن است مسمومیت غذایی در اثر موارد دیگر ازین قبیل هم ایجاد شود:
باکتری.
انگل ها.
کپک.
سموم.
آلاینده ها.
آلرژن ها.
گوشت های کم پخت یا محصولاتی که به صورت غیر بهداشتی با دست تهیه شده اند، مقصرین اصلی در مسمومیت غذایی هستند. دستهایتان را بشویید، وسایل و بشقاب ها را به دو دسته برای خوراکی های خام و پخته جدا کنید.
اکثر افرادی که مسمومیت غذایی را تجربه می کنند نیازی به رفتن به بیمارستان ندارند، ولی فاصله زیادی هم از دستشویی نمی توانند بگیرند. معده ناراحت، استفراغ و اسهال علایم شایع مسمومیت غذایی هستند. این علایم معمولا بعد از 48 ساعت از بین می روند. اگر سابقه کم آبی بدن، بیماری های قلبی، آمبولی یا سایر مشکلات جدی سلامتی داشتید، به دنبال کمک باشید و مایعات زیاد بنوشید.
اگر علایم تان شدید بود با اورژانس تماس بگیرید تا برای پیشگیری از شیوع بیماری، شما را راهنمایی کرده و در صورت لزوم شما را به بیمارستان برسانند. علایم شدید مسمومیت غذایی عبارتند از: خون در مدفوع، گرفتگی شدید شکم، تار شدن بینایی و اسهال طولانی تر از 3 روز. تمام این علایم نیازمند مراقبت پزشکی هستند. به مطالعه این مقاله ادامه دهید تا بدانید چه چیزهایی برای بهبود سریع تر شما مورد نیاز است و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید.
سالمندان در معرض خطر عوارض مسمومیت غذایی هستند
چه افرادی در معرض خطر عوارض مسمومیت غذایی هستند
مسمومیت غذایی در کودکان به اندازه بزرگسالان شیوع دارد، ولی می تواند باعث نگرانی شود. کودکان به خصوص زیر 1 سال مستعد ابتلا به بوتولیسم (botulism) هستند. بوتولیسم نادر است ولی اگر سریعا به آن رسیدگی نشود ممکن است منجر به فلج یا حتی مرگ شود. کودکان هم در معرض خطر واکنش های جدی به باکتری اشریشیا کلی (E. coli) هستند.
کودک یا نوزادی که علایم مسمومیت غذایی داشته باشد، باید یه سرعت توسط یک پزشک متخصص معاینه شود، تا احتمال بوتولیسم در آن ها بررسی شود. کودکان راحت تر از بزرگسالان دچار کم آبی می شوند، بنابراین نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
زنان باردار در معرض خطر عوارض مسمومیت غذایی هستند
زنان باردار باید با مسائل مربوط به مسمومیت غذایی با احتیاط رفتار کنند. مسمومیت غذایی لیستریا (Listeria) به جنین درحال رشد آسیب می رساند. تغذیه مناسب در زنان باردار برای کمک به رشد نوزاد ضروری است. به همین دلیل هر گونه نشانه مسمومیت غذایی باید تحت نظر یک پزشک متخصص قرار بگیرد.
سالمندان در معرض خطر عوارض مسمومیت غذایی هستند
سالمندان هم حساسیت بیشتری به عوارض مسمومیت غذایی دارند. به خصوص زنجیره های باکتری اشریشیا کلی (E. coli) که می تواند منجر به خونریزی و نارسایی کلیه شوند. اگر یک فرد بالغ بالای 6 سال دارای نشانه های مسمومیت غذایی باشد، باید برای مراقبت های اولیه با یک مشاور متخصص تماس بگیرد.
افراد مبتلا به بیماری های مزمن در معرض خطر عوارض مسمومیت غذایی هستند
افرادی که مبتلا به بیماری های مزمنی از قبیل ایدز HIV/AIDs، بیماری کبد یا دیابت هستند، در معرض خطر عوارض جدی مسمومیت غذایی قرار دارند. همچنین اگر شیمی درمانی دریافت می کنید که پاسخ ایمنی را سرکوب می نماید، در معرض خطر بیشتری هستید.
چه زمانی باید برای مسمومیت غذایی به پزشک مراجعه کنم؟
علایم مسمومیت غذایی معمولا از 48 ساعت طول نمی کشد. اگر 2 روز از زمان ظاهر شدن علایم شما گذشت و همچنان علائم را داشتید، وقت آن است که با یک پزشک متخصص تماس بگیرید. به یاد داشته باشید که علایم شدید مانند مدفوع خونی، سرگیجه، ضعف عضلانی و گرفتگی شدید معده را جدید گرفته و منتظر از بین رفتن شان نمانده و سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
مسمومیت غذایی در رستوران ها
سوال: برای پیشگیری از مسمومیت غذایی بیرون از خانه چه کاری باید انجام دهم؟
پاسخ: برای اجتناب از مسمومیت غذایی در رستوران ها، فقط رستوران هایی را انتخاب کنید که هیچ نقض کد بهداشتی ای نداشته باشند. اداره بهداشت را برای یافتن رستوران هایی که مشکل بهداشتی داشته اند، بررسی کنید.
منبع:salamatnews.com
بخوانید تا سالم بمانید
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .1