راههاي درمان يبوست در زنان باردار

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

یبوست با سه نشانه‌ی کلی یعنی حرکات ناسب روده، درد در ناحیه‌ی شکم و دفع سخت مدفوع همراه است. بسیاری از خانم‌ها در زمان بارداری علائم یبوست را تجربه می‌کنند. تغییرات هورمونی، فشار رحم و کاهش میزان آهن قبل از زایمان می‌تواند از عوامل اصلی یبوست در بارداری باشد. در این مقاله با علل و روش‌های درمان یبوست در بارداری آشنا می‌شوید. با «چطور» همراه باشید.راههاي درمان يبوست در زنان باردار

افزایش هورمون پروژسترون در دوران بارداری سبب شل شدن عضلات بدن و به‌ویژه عضلات روده‌ می‌شود. حرکت کُند روده سبب می‌شود تا فرایند هضم آهسته صورت بگیرد؛ این اتفاق می‌تواند سبب یبوست شود.

براساس پژوهشی که در یکی از مجلات اسکاندیناوی منتشر شده است، یبوست در بارداری بسیار متداول است و تقریبا سه‌چهارم زنان باردار، یبوست یا سایر مسائل مربوط به روده را تجربه می‌کنند.

برای کاهش یبوست، روش‌ها و مجموعه‌ی کاملی از داروها وجود دارند، اما بارداری سبب محدود شدن راه‌‌حل‌ها خواهد شد.

رژیم غذایی پُرفیبر به درمان یبوست در بارداری کمک می‌کند. همچنین فیبر، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های مورد نیاز زنان باردار را تأمین می‌کند. زنان باردار باید روزانه ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر مصرف کنند تا سلامتی آنها حفظ شود.

برای تأمین این میزان فیبر، می‌توانید با مقداری تمشک، سیب، موز، انجیر و توت‌فرنگی، سالاد میوه‌ی تازه درست کنید یا مقداری ذرت شیرین، کلم بروکلی و هویج را کباب کنید و یک غذای لذیذ برای خود تهیه کنید.

تأمین رطوبت بدن در دوران بارداری بسیار مهم است و تقریبا در زمان بارداری باید دوبرابر آب دریافت کنید. زنان باردار باید روزانه ۱۲ لیوان آب بنوشند. این کار کمک می‌کند تا روده نرم بماند و غذا به‌راحتی درون دستگاه گوارش حرکت کند.

سعی کنید وعده‌های غذایی روزانه خود را به ۵ یا ۶ وعده‌ی کوچک در طول روز تقسیم کنید. این کار به کاهش یبوست کمک می‌کند و سبب می‌شود تا معده بدون کارِ زیاد، بتواند غذا را هضم کند و غذا به‌راحتی از روده و کلون عبور کند. وعده‌های غذایی پُرحجم معده را پُر می‌کند و دستگاه گوارش به‌سختی می‌تواند روند هضم غذای مصرفی را انجام دهد.

فواید ورزش را دست‌کم نگیرید. انجام حرکات منظم ورزشی می‌تواند به کاهش یبوست کمک کند. ورزش، روده‌ی شما را تحریک می‌کند. زنان باردار باید هفته‌ای سه بار و هر بار به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش کنند.

گزینه‌های ورزشی حدود است. به‌عنوان مثال می‌توانید در مسیرهای موردعلاقه‌ی خود پیاده روی کنید، شنا کردن را در بره خود بگنجانید یا در یک بعدازظهرِ آرام حرکات یوگا مخصوص بارداری را انجام دهید.

درباره‌ی اینکه چه ورزشی برای شما و فرزندتان مناسب است، با پزشک خود مشورت کنید.

درصورتی‌که روش‌های طبیعی مؤثر نباشد، در بعضی مواقع پزشک برای کمک به رفع یبوست در خانم‌های باردار، برای مدت زمان کوتاهی مسهل (نرم‌کننده‌) مدفوع مانند کولاک (Colace) تجویز می‌کند (مصرف طولانی‌مدت این داروها می‌تواند سبب کمبود آب و تغییر تعادل الکترولیت بدن شود).

نرم‌کننده‌ی مدفوع به نرم شدن روده کمک می‌کند، بنابراین دفع راحت‌تر می‌شود. مصرف این مواد به‌خصوص در خانم‌هایی که به‌دلیل مصرف مکمل های غذایی آهن دچار یبوست می‌شوند، بسیار مفید است؛ معمولا پزشک این مُسهِل‌ها را به همراه قرص آهن تجویز می‌کند.

نرم‌کننده‌ی مدفوع نوعی دارو است. بنابراین بهتر است قبل از مصرف، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

تربیت کودک را باید بیست سال پیش از تولدش آغاز كرد

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

ازینکه مطالب به روز و کاربردی رو در سایت میذارید خیلی ممنونم

سپاس فراوان از شما

تشکر از مطالب مفیدتون

از لطف شما کمال تشکر را دارم

مطالبی که میذارید خیلی مفیدن ممنونم

راههاي درمان يبوست در زنان باردار

از لطف شما ممنونم دوست عزیز

علائم عفونت واژن؛ علت، انواع و درمان عفونت واژن

رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری


جلوگیری از سرطان سینه با ۱۵ خوراکی سالم

درمان خارش واژن؛ بهترین درمان‌های خانگی و علت خارش واژن


علت سوزش کف پا و راه های درمان آن

۶ راهکار برای بهینه‌سازی تبلیغات کلیکی که باید بدانید

خواص روغن آووکادو برای سلامتی و زیبایی

افزایش تستوسترون؛ روش‌های طبیعی، رژیم غذایی و مکمل‌ها

آلپرازولام (زاناکس)؛ عوارض جانبی و هشدارهایی که باید بدانید

جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان

عجیب ترین شغل های دنیا که شما را در سرگرمی و لذت غرق می‌کنند

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

عجیب ترین قوانین دنیا که با شنیدن آن‌ها بهت‌زده خواهید شد




خانه

موبایل

 

راههاي درمان يبوست در زنان باردار

 یکی از مشکلات شایع در زمان بارداری یبوست است که تقریبا 4 درصد زنان باردار به آن دچار می شوند. باید توجه داشت که به دلیل تغییر هورمون ها در زنان باردار، یبوست باید جدی گرفته شود و از بروز آن جلوگیری نمود.

 

در یبوست، دستگاه گوارش برای دفع مدفوع دچار اختلال می شود. در این گونه موارد به دلیل سخت شدن مدفوع و کاهش انقباض روده، دفع مدفوع به کمتر از سه بار در هفته کاهش می یابد.

 

خوشبختانه یبوست در اکثر مواقع موقتی است و با رعایت برخی نکات برطرف می شود.

 

علل یبوست در بارداری چیست؟

 

– رحم خانم باردار پیوسته در حال بزرگ شدن است و بر روی معده و روده او فشار وارد می کند.

 

– هورمون پروژسترون در زمان بارداری سبب می شود تا دفع موادغذایی از طریق دستگاه گوارش کندتر از حد معمول شوند.

 

– به دلیل شیوع کمبود آهن در خانم ها، معمولا در زمان بارداری قرص آهن برای آنها تجویز می شود که این خود سبب بروز یبوست می شود.

 

– داشتن استرس و اضطراب در زمان بارداری ممکن است به یبوست منجر شود.

 

چگونه بر یبوست بارداری غلبه کنیم؟

– دقت کنید چه زمانی و چگونه به دستشویی می روید. به محض این که احساس کردید نیاز به دفع دارید، فورا به دستشویی بروید و آن را به تاخیر نیندازید.

 

– همیشه بعد از صرف اولین وعده غذایی خود در صبح، به دستشویی بروید. اگر خود را عادت دهید که در زمان خاصی اجابت مزاج داشته باشید، بدن شما نیز به آن عادت می کند.

 

تا حد امکان از مصرف داروهایی که برای رفع یبوست استفاده می شوند (مسهل ها) در دوران بارداری خودداری کنید و از روش های طبیعی برای رفع یبوست استفاده نمایید

 

– زیاد از سبزیجات تازه و میوه ها استفاده کنید، زیرا این مواد به دلیل داشتن فیبر بالا اجابت مزاج را در افراد تسهیل می کنند.

 

– مقدار زیادی مایعات در روز بنوشید و ورزش کنید. بعضی زنان به بهانه این موضوع که باردارهستند، ورزش نمی کنند و آسیب های زیادی را به خودشان و جنین می زنند. البته باید فعالیت های ورزشی زنان باردار تحت نظر پزشک متخصص زنان و زایمان آنها باشد. ورزش کردن علاوه بر ایجاد حس شادابی و سلامت، یبوست را در زنان باردار کاهش می دهد.

 

آیا مشکل یبوست همیشه جدی است؟

معمولا افراد یبوست را یک بیماری نمی دانند، اما اگر جدی گرفته نشود و درمان نگردد، مشکلات جدی مثل بواسیر را به دنبال خواهد داشت. بواسیر نیز مشکلاتی مانند خونریزی از مقعد، درد و خارش را به وجود می آورد.

 

سعی کنید مصرف نوشیدنی هایی مانند قهوه ، چای و نوشابه را محدود کنید و الکل ننوشید، زیرا این گونه نوشیدنی ها سبب جذب آب از روده شده و یبوست را بدتر می کنند.

 

* هشدارها

 

– تا حد امکان از مصرف داروهایی که برای رفع یبوست استفاده می شوند (مسهل ها) خودداری کنید، زیرا دوران بارداری، دوران حساسی است و باید مصرف داروها را به کمترین میزان ممکن رساند.راههاي درمان يبوست در زنان باردار

 

– سعی کنید از روش های طبیعی که ذکر شد برای رفع یبوست استفاده کنید.

 

اگر همه راه ها را امتحان کردید و باز هم یبوست برطرف نشد، تحت نظر پزشک می توانید از  داروهای مسهل استفاده کنید .

 

منبع:tebyan.net


بارداری و زایمان راحت با

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

نی‌نی‌بان: یبوست در زنان باردار بسیار شایع است. به این دلیل که دوران بارداری مصادف است با زمانی که هورمون‌ های مختلفی از جمله پروژسترون در زنان باردار ترشح می‌شود و این خود زمینه‌ ساز یبوست مزاج است. از سوی دیگر ممکن است به دلیل فشار سر بچه به سایر نواحی معده و روده که سبب تنگ شدن جای معده می‌شود، زنان باردار مبتلا به یبوست شوند.

تغذیه ناسب، یکی دیگر از دلایل ابتلا به یبوست در دوران بارداری است. به این نحو که ممکن است زن باردار بیش از میزانی که بدنش کالری نیاز دارد مواد غذایی مصرف کند و از طرفی به دلیل بارداری، فعالیت‌های کم تری را انجام دهد و همین امر نیز عاملی است برای ابتلا به یبوست. علاوه بر این در دوران پس از بارداری و شیردهی هم عموماً به دلیل توجه بیش تر مادران بیش تر به نوزاد، آب بدن مادر کم شده و به واسطه شیردهی و عدم نوشیدن مایعات کافی، مادران دچار یبوست و در پی آن مبتلا به بیماری‌ های مقعدی می‌شوند.

هموروئید در دوران بارداری شایع تر است هموروئید و فیشر در بارداری بخصوص سه ماهه سوم شایع است.بعضی از خانم ها هموروئید و یا شقاق را برای اولین بار در بارداری تجربه می کنند. اگر شخصی قبل از بارداری مبتلا به یکی از بیماری های نشیمنگاه باشد در حین بارداری مجددا عود می کند.

گاهی ممکن است هموروئید و فیشر در مرحله دوم زایمان به علت زور زدن بروز کرده که این شکایت شایع بعد از زایمان است. در بیش تر موارد هموروئید هایی که در طی بارداری ایجاد شده اند بعد از زایمان بهبود می یابند خصوصا اگر از یبوست اجتناب شود. اگر که شقاق مزمن در نواحی غیر از خط وسط دیده شود می تواند نشانه بیماری های دیگری همچون کرون – ایدز – سیفلیس – سل و یا لوسمی باشد.

راههاي درمان يبوست در زنان باردار

مواد غذایی کمک کننده به درمان یبوست در بارداری:

میوه های خام مانند موز، انگور فرنگی سیاه، نارنگی، گریپ فروت و پرتقال.- میوه های خشک مثل برگه زردآلو و آلو.- سبزیجات فیبردار مانند هویج، کلم، اسفناج، شاهی، کرفس و کنگر فرنگی.- غلات سبوس دار کامل مانند حبوبات، لوبیا و عدس.

نوشیدن مقدار زیادی آب برای درمان یبوست در بارداری:

همانطور که می دانید هیدراته نگه داشتن بدن انسان می تواند راه حل دیگری برای رفع مشکل یبوست در بارداری باشد. در واقع، تعداد قابل توجهی از زنان بارداری که از مشکل یبوست در بدن خود رنج می برند، به احتمال زیاد آب و مایعات دیگر را در این دوران حساس از زندگی خود، به مقدار ناکافی استفاده می کنند!

منطق حکم می کند از آن جایی که در بدن زنان حامله، فشار وارده بر مثانه به دلیل بزرگ شدن رحم آن ها با پیشرفت دوران بارداری افزایش می یابد، به همین علت این افراد به خاطر درد معده و کم شدن فضای آن تمایل زیادی به مصرف مایعات و مواد غذایی ندارند. در نتیجه، بدن این اشخاص در گذر زمان با کمبود آب و مایعات دیگر مواجه شده و سبب بروز مشکل یبوست در بارداری این افراد می شود. در واقع، عدم وجود مایعات به اندازه کافی، باعث سفت شدن مدفوع در بدن زنان باردار گردیده و اجابت مزاج آن ها را با مشکل مواجه خواهد نمود. بنابراین، زنان باردار مخصوصا اگر در فصل های گرم حامله شده اند، باید اطمینان حاصل کنند که مقدار آب مصرفی آن ها در طول روز به اندازه کافی بوده است.

داروهای گیاهی و راهکار خانگی برای از بین بردن مشکل یبوست در بارداری:

جدای از موضوعات گفته شده، داروهای طبیعی و گیاهی زیادی وجود دارند که تصور می شود مصرف آن ها برای مقابله با مشکل یبوست در زنان باردار بسیار مفید باشد. اما، شما حتما باید قبل از مصرف این گیاهان دارویی، برای اطمینان با دکتر متخصص زنان و زایمان خود مشورت کرده و از نظریات او در این مورد استفاده کنید!

ماست کمک کننده به زنان باردار برای مقابله با یبوست در بارداری:

به دلیل این که ماست غنی از باکتری های پروبیوتیک است، باعث تحریک روده ها و هضم راحت غذا در بدن انسان شده و از بروز تمام بیماری های گوارشی در بدن افراد، به ویژه زنان باردار جلوگیری خواهد نمود.

بدون شک، باردارشدن یک زن باعث بروز تغییرات جسمی و عاطفی زیادی در بدن او خواهد شد. این عوامل دست به دست هم داده و باعث می شود تا بدن این افراد قوی تر از قبل شود. همچنین، اراده این افراد با گذشت زمان مصمم تر شده و اعتماد به نفس آنها هم بالا خواهد رفت. پس، امیدواریم آشنایی شما به عنوان یک مادر باردار با این نکات مهم، به شما کمک کند تا مشکل یبوست را در کل دوران بارداری خود از بین ببرید. در نهایت، به خاطر داشته باشید که سلامتی کتمل در دوران باردار به شما اجازه خواهد داد تا از این فاز زیبای زندگی خود لذت ببرید.

شیرخشت و گل سرخ در یبوست بارداری شدید:

از نظر طب سنتی توصیه شده است که خانم های باردار در صورت داشتن یبوست شدید در دوران بارداری ، شیرخشت یا گل سرخ و امثالهم مصرف نمایند. شیرخشت را می توانید از عطاری های معتبر تهیه کنید.

پوسته گیاه اسفرزه درمان یبوست در بارداری:

این گیاه دارویی در اکثر عطاری ها و داروخانه ها موجود بوده و به خاطر وجود موسیلاژ در ترکیبات آن، باعث می شود تا مدفوع فرد باردار نرم شده و دفع آن به آسانی صورت گیرد.

کمک به درمان یبوست در بارداری با چای گیاه قاصدک:

تصور می شود که مصرف چای این گیاه به راحتی بتواند مشکل یبوست زنان در دوران بارداری را از بین ببرد.

مصرف بادام درختی را فراموش نکنید:

بادام درختی نه تنها سبب جلوگیری از یبوست می شود بلکه باعث رشد بهتر مغز جنین و نیز استحکام استخوان های جنین می شود.

انجیر بخورید:

خوردن روزانه 3 عدد انجیر، نه تنها باعث جلوگیری از یبوست می شود بلکه فواید فراوانی هم برای جنین و هم برای خود مادر دارد. درمان یبوست بارداری، سه راه حل ساده

از میوه جات استفاده نمایید:

میوه جات مخصوصا طالبی و گلابی سبب جلوگیری از یبوست می شوند.

از خوردن سبزیجات غافل نشوید:

سبزیجات و مخصوصا به صورت آش در جلوگیری از یبوست نقش موثری دارند. ضمنا مصرف کاهو را فراموش ننمایید.

تعداد وعده های غذایی خود را افزایش داده و مقدار مصرف در هر وعده غذایی را کاهش دهید:

به عبارتی کم کم بخورید ولی به دفعات زیاد بخورید.

شیر گرم بخورید:

شیر را سعی نمایید به صورت گرم میل نمایید. توجه داشته باشید که شیر، داغ نباشد! بلکه فقط کمی گرم باشد. اصولا مواد غذایی داغ ممکن است باعث زردی نوزاد بشود و خوب نیست. شیر گرم باعث رفع یبوست است. ضمنا سعی نمایید شیر را همراه با خرما میل کنید.

مایعات زیاد مصرف کنید:

از مصرف مایعات مخصوصا آب میوه و علی الخصوص آب آلو غافل نشوید.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *