دوز مصرف ویتامین b12

بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

 دریافت ویتامین B12 جهت درمان کمبود B12 یا هر اختلال دیگری نیاز به نظارت پزشکی دارد. افراد مبتلا به آتروفی اپتیک لبر نباید از سیانوکوبالامین استفاده کنند. این بیماری یک اختلال مادرزادی است که با مسمومیت با سیانید مزمن ارتباط دارد. (نظیر تدخین تنباکو). کاهش سطح ویتامین B12 با کاهش توانایی در سم زدایی سیانید درافراد در معرض آن مرتبط است و سیانوکوبالامین می¬تواند خطر آسیب‌های غیر قابل بازگشت عصبی حاصل از آتروفی اپتیک را در افرادی که دچار این عارضه می‌شوند، افزایش دهد. هیدروکسوکوبالامین می‌تواند در سم زدایی سیانید کمک کننده باشد. این شکل B12، فرم قابل قبول مکمل B12 برای مبتلایان به این اختلال می‌باشد. 

سیانوکوبالامین هم به صورت محصول منفرد و هم در محصولات مولتی ویتامین و مولتی ویتامین/مولتی مینرال و نیز محصولات B کمپلکس در دسترس می‌باشد. قرص‌های سیانوکوبالامین و متیل کوبالامین نیز موجودند. 

دوز مصرف ویتامین b12

*********

منبع: سامانه مکمل شناسی  

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– کمبود ویتامین B12 موجب علائم غیر قابل بازگشت عصبی می شود. در ایالات متحده ی آمریکا بین ۱/۵ الی ۱۵ درصد از جمعیت کشور دچار کمبود ویتامین B12 هستند.

ویتامین B12 همانند ویتامین های دیگر گروه B محلول در آب است. این موضوع بدین معنیست که این ویتامین در آب حل می شود و به درون شریان های خونی روانه می شود. بدن انسان می تواند این ویتامین را برای حداکثر ۴ سال ذخیره کند. مقدار اضافی ویتامین B12 از طریق ادرار دفع می شود.

ویتامین B12 بزرگترین و پیچیده ترین ساختار را در بین ویتامین ها دارد. این ویتامین بصورت طبیعی در محصولات گوشتی یافت می شود و تنها تولید صنعتی آن از طریق سنتز تخمیر باکتریایی انجام می شود.

دوز مصرف ویتامین b12

ویتامین B12 برای عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی حیاتی است. همچنین این ویتامین در تولید سلول های قرمز خون نقش داشته و برای ساخت و تثبیت DNA کمک کننده است.

عملکرد بدن انسان میلیون ها سلول قرمز را در هر دقیقه  تولید می کند. این سلول ها بدون ویتامین B12 تکثیر نمی شوند. تولید سلول های قرمز خون در صورت کمبود ویتامین B12 کاهش می یابد. آنمی یا همان کم خونی زمانی اتفاق می افتد که سلول های قرمز خون کاهش یابد.

کمبود ویتامین B12 زمانی روی می دهد که بدن انسان به مقدار کافی این ویتامین را دریافت نمی کند. این مسئله می تواند منجر به آسیب برگشت ناپذیر و صدمات بالقوه ی شدیدی، علی الخصوص به سیستم عصبی و مغز شود.

حتی کاهش بسیار کم این ویتامین می تواند باعث بروز علائم کمبود ویتامین B12 شود. این علائم عبارتند از: افسردگی، گیجی، مشکلات حافظه و کوفتگی عضلانی. گرچه این علائم به تنهایی برای تشخیص کمبود ویتامین B12 کافی نیست.

زمانی که این علائم تشدید شدند، باعث تغییرات عصبی نظیر بی حسی و مور مور شدن دست ها و پاها می شود. در بعضی از افراد حفظ تعادل مشکل می شود.

نوزادانی که دچار کمبود ویتامین B12 هستند ممکن است حرکات غیر عادی از خود بروز دهند، نظیر لرزش صورت، نقص عکس العمل های غیر ارادی، مشکلات تغذیه ای، سوزش و خارش و در نهایت درصورت عدم درمان این کمبود نوزاد دچار مشکلات مربوط رشد و تکامل می کند.

کمبود ویتامین B12 همراه با آسیب های دائمی عصبی و مغزی است. بعضی از افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند، ریسک بیشتری دارند تا به روان پریشی، شیدایی و زوال عقل مبتلا شوند.

کمبود این ویتامین می تواند باعث کم خونی شود. شایعترین علائم آنمی یا همان کم خونی عبارتند از خستگی و کوفتگی غیر عادی، تنگی نفس، ضربان قلب نظم. افرادی که دچار کم خونی هستند ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

همچنین افرادی که دچار کمبود ویتامین B12 هستند ریسک ابتلا به عفونت در آنها بسیار است.

موسسه ی سلامت آمریکا (NIH) توصیه می کند تا نوجوانان و بزرگسالان بالای ۱۴ سال روزانه نیازمند ۲/۴ میکروگرم ویتامین B12 مصرف کنند. زنان باردار باید از مصرف روزانه ۲/۶ میکروگرم ویتامین B12 اطمینان حاصل نموده و زنان شیرده روزانه ۲/۸ میکروگرم این ویتامین را لازم دارند.

مصرف بیش از حد این ویتامین مضر و خطرناک نیست. گرچه همیشه توصیه ی ما بر این است که قبل از مصرف هر گونه مکملی به پزشک مراجعه شود.

بعضی از داروها ممکن است با این ویتامین تداخل ایجاد کند. این داروها نظیر متفورمین، داروهای گوارشی و گروه هیستامین ها  که اغلب برای بیماری زخم معده بکار می روند، است.

آنتی بیوتیک کلرامفنیکول (chloramphenicol) یا کلرمیسیتین (chloromycetin) ممکن است با تولید سلول های قرمز خون در افرادی که مکمل مصرف می کنند، تداخل ایجاد کند.

این ویتامین به صورت طبیعی در محصولات حیوانی نظیر ماهی، گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنیاتی یافت می شود. این ویتامین معمولا در محصولات گیاهی یافت نمی شود.

همانگونه که منابع ویتامین B12 ماهی، گوشت، تخم مرغ و لبنیات است، افرادی که از این منابع تغذیه نمی کنند دچار ریسک ابتلا به کمبود این ویتامین هستند و باید برای جبران این کمبود از مکمل های ویتامین B12 استفاده کنند. تحقیقات نشان می دهد، گیاه خواران و افرادی که مدت طولانی گیاه خواری انجام می دهند، دچار کمبود ویتامین B12 هستند.

از ۲۳۲ گیاه خواری که مورد بررسی قرار گرفت، بیش از نیمی از آن ها دچار کمبود ویتامین B12 بودند. این کمبود در ۷ درصد از گیاه خوارانی که تحت نظر بودند، دیده شد و تنها در یک نفر که همه چیز خوار بود دیده شد.

زنان گیاه خوار باردار، نیازمند دقت بیشتری در مصرف مکمل ها هستند و لازم است، از مواد غذای غنی شده استفاده کنند تا این ویتامین از طریق جفت و شیر دهی به بچه انتقال داده شود. نوزادانی که دچار کمبود این ویتامین هستند، ممکن است دچار مشکلات عصبی دائمی و شدیدی شوند.

گیاه خواران می توانند از مکمل B12 استفاده کنند تا دچار کمبود این ویتامین نشوند. این مکمل علی الخصوص در دوران بارداری و شیر دهی بسیار اهمیت دارد. بعضی از انواع شیر سویا و سرلاک صبحانه غنی شده از این ویتامین  هستند.

توصیه می شود تا همیشه با حفظ تعادل رژیم غذایی و دریافت مقادیر لازم تغذیه ای قبل از درمان با مکمل از ابتلا به کمبود این ویتامین جلوگیری کنیم. نشانه های کمبود ویتامین B12 به راحتی با یک رژیم مغذی و سالم قابل پیشگیری است.

دلایل زیادی وجود دارد که از B12 تزریقی استفاده کنیم. این دلایل عبارتند از:

فایده ی واضح تزریق ویتامین B12، درمان کمبود آن و جلوگیری از ابتلا به علائم همراه با آن است. همچنین B12 تزریقی، ریسک ابتلا به برخی از مشکلات کمبود این ویتامین را نظیر موارد زیر کاهش می دهد:

B12 تزریقی چون به معده نمی رود پس مستقیما توسط جریان خون جذب می شود. بنابراین برای افرادی نظیر سالخوردگانی که دچار مشکلات گوارشی و اسید معده کمی هستند، B12 تزریقی انتخابی بسیار بهتر از مکمل خوراکی B12 است.

ورم زانو : ورم زانو و یا پا عارضه احتمالی ویتامین B12 تزریقی است و نیاز به بررسی پزشکی فوری است. برای مصرف این ویتامین محدودیتی وجود ندارد زیرا احتمال سمی بودن و اوردوز آن بسیار پایین است.

گرچه B12 تزریقی ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. عوارض خفیف و خطرات احتمالی که در صورت ادامه دار بودن و یا بدتر شدن نیازمند بررسی پزشک است عبارتند از:

نبض ما– ترجمه: محمد مهدی مغازه ای

منابع:

medicalnewstoday

زردچوبه برای لاغری؛ آیا زردچوبه برای کاهش وزن مفید است؟

7 خاصیت درمانی نارنج و تداخل آن با داروها

دوز مصرف ویتامین b12

نکاتی درباره تغذیه پیش از بارداری که باید بدانید

طرز تهیه قهوه‌ ترک و خواص درمانی آن

5 خواص درمانی خرمالو که نمی دانید

12 فواید شگفت انگیز خرما

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مراحل لیفت صورت بدون جراحی

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *