درمان گیاهی سرفه های خشک طولانی مدت

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سرفه واکنش کاملا طبیعی و سودمند و همچنین یک مکانیزم دفاعی بدن برای محافظت از گلو و مخاط آن در برابر عوامل تحریک‌کننده است. اما حالت مزمن و ادامه‌دار آن که به دلایل گوناگون رخ می‌دهد، آزاردهنده و آسیب‌زاست، مخصوصا در موقع خواب. خیلی از افراد ترجیح می‌دهند به جای مصرف داروهای شیمیایی برای درمان سرفه، از روش‌های درمان خانگی سرفه استفاده کنند. برای همین در این مقاله می‌خواهیم شما را با بهترین روش‌ها برای درمان سرفه خشک که به ساده‌ترین شکل امکان‌پذیر است، آشنا کنیم.

سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی، حساسیت یا عفونت‌های سینوسی، با داروهای رایج که نیازی به نسخه‌ی پزشک ندارند قابل درمان هستند. این نوع سرفه‌ها که ممکن است سرفه خشک یا خلط‌دار باشد، ناشی از ریزش مخاط گلو (به دلیل حساسیت یا سرماخوردگی) است که با تحریک پایانه‌های عصبی باعث سرفه می‌شود. این سرفه‌ها در شب‌ها شدیدتر و با احساس خارش در انتهای گلو همراه هستند و اگر ناشی از حساسیت باشد، با خارش چشم‌ها و عطسه همراه خواهد بود.

اگر گمان می‌کنید منشاء سرفه‌تان حساسیت است، می‌توانید آنتی‌هیستامین مصرف کنید. اگر پس از دو هفته نتیجه‌ نگرفتید به پزشک و در صورت نیاز به متخصص حساسیت مراجعه کنید. اگر سرفه‌تان ناشی از سرماخوردگی خفیف است و تمایلی به مصرف داروهای شیمیایی ندارید، مواد زیر را به خاطر داشته باشید.

احتما با خواص عسل آشنا هستید. اولین مورد پیشنهادی ما برای درمان سرفه، عسل است.

مصرف عسل به عنوان داروی گلودرد قدمت طولانی دارد؛ و بنا بر مطالعات صورت گرفته، اثر آن در تسکین سرفه خشک از برخی داروهای رایج حاویِ دکسترومتورفان است.
کافیست ۲ قاشق چایخوری عسل را با آبِ جوش یا دمنوش گیاهی و کمی آبلیمو مخلوط کنید تا یک داروی مؤثر داشته باشد. عسل خاصیت تسکین‌‌دهندگی دارد و آبلیمو به رفع گرفتگی کمک می‌کند. میل کردن عسل به تنهایی و یا همراه با نان هم می‌تواند مؤثر باشد.

برای درمان سریع سرفه به سراغ پروبیوتیک هم می‌توانیم برویم. پروبیوتیک‌ها به طور مستقیم در درمان سرفه نقشی ندارند، اما در تنظیم ترکیب باکتریایی روده‌ها مؤثرند.

ترکیب باکتریایی بدن نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و عملکرد آن دارد. همچنین بر مبنای شواهد علمی لاکتوباسیلوس (از انواع پروبیوتیک) که در لبنیات یافت می‌شود، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد و حساسیت نسبت به برخی محرک‌ها را مانند گرده‌ی گیاهان کم می‌کند.
شیر غنی‌شده منبع خوب لاکتوباسیلوس است. هچنین می‌توانید مکمل‌های پروبیوتیک را از داروخانه تهیه کنید. به علاوه برخی ماست‌ های غنی‌شده و نان‌های تهیه‌شده از خمیرِ ترش حاوی پروبیوتیک‌ هستند.

اگر فکرش را نمی‌کردید که آناناس برای تسکین سرفه خشک مفید باشد احتمالا تا به حال درباره‌ی بروملین (Bromelain) نشنیده‌اید.

شواهد علمی نشان می‌دهند آنزیم بروملین که در ریشه و میوه‌ی آناناس یافت می‌شود، به درمان سرفه خشک و روان شدن مخاط گلو کمک می‌کند. برای اینکه بیشترین تاثیر را بگیرید روزی ۳ بار یک تکه آناناس یا ۱۰۰ گرم آب آناناس میل کنید.
اگرچه شواهد کافی در این باره وجود ندارد اما برخی کارشناسان به اثر درمانگر بروملین بر سینوزیت و مشکلات سینوسی ناشی از حساسیت که ممکن است باعث سرفه شوند، باور دارند. همچنین بروملین گاهی برای درمان التهاب و تورم به کار می‌رود.
کودکان و بزرگسالانی که داروهای رقیق‌کننده‌ خون مصرف می‌کنند نباید مکمل‌های بروملین دریافت کنند. همچنین کسانی که در حال مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی‌سیلین هستند باید در مصرف بروملین دقت کنند؛ زیرا جذب آنتی‌بیوتیک را افزایش می‌دهد.

به طور کلی، همیشه پیش از مصرف مکمل‌های دارویی جدید یا نا‌آشنا با پزشک مشورت کنید.

برای درمان سریع سرفه، نعناع هم خوب است. نعناع با خاصیت درمانگری‌اش معروف است. منتول موجود در نعناع گلو را تسکین می‌دهد، گرفتگی را رفع و مخاط گلو را نرم می‌کند.

می‌توانید نعناع را به صورت چای میل کنید یا آن را هنگام بخور مصرف کنید. ۳ یا ۴ قطره روغن نعناع را در ۱۵۰ میلی‌لیتر آب بریزید و همانطور که احتمالا بارها انجام داده‌اید، حوله‌ای روی سرتان بیاندازید و به طور مستقیم بخار نعناع را تنفس کنید.

ریشه و برگ این گیاه که در تابستان گل می‌دهد، از دوران باستان تاکنون به عنوان داروی خانگی سرفه و گلودرد استفاده می‌شود. هرچند برای اثبات این مسئله مطالعات علمی قابل اتکایی صورت نگرفته است اما جای نگرانی نیست چون مصرف گل ختمی خطری ندارد.
گل ختمی لعابی تولید می‌کنند که گلو را می‌پوشاند و آثار التهاب را تسکین می‌دهد.

امروزه می‌توانید ریشه‌ی گل ختمی را به شکل چای و کپسول پیدا کنید. چای گل ختمی تسکین‌دهنده‌ی سرفه و گلودرد است. بهتر است کودکان ریشه‌ی این گیاه را مصرف نکنند.

در برخی موارد آویشن برای درمان بیماری‌های تنفسی به کار می‌رود. برخی مطالعات نشان داده‌اند مخلوط عرق آویشن و گل پیچک در تسکین سرفه و برونشیت خفیف مؤثر است. برگ آویشن حاوی فلاونوئید است که عضلات گردن و گلو را که در هنگام سرفه درگیر می‌شوند، شل می‌کند و موجب کاهش التهاب می‌شود.

تهیه‌ی چای آویشن ساده است؛ ۲ قاشق برگ آویشن خردشده را در یک فنجان آب جوش بریزید، سرپوشی رویش قرار دهید، پس از ۱۰ دقیقه آن را از صافی گذرانده و بنوشید.

با اینکه پیشِ پا افتاده به نظر می‌رسد، غرغره‌ی آب‌نمک گلوی خراشیده را که باعث سرفه می‌شود، تسکین می‌دهد.

برای این کار ۱/۵ قاشق چایخوری نمک را در ۲۳۰ میلی‌لیتر آب گرم حل کنید.

فراموش نکنید که کودکان زیر ۶ سال نمی‌توانند به خوبی غرغره کنند و بهتر است درمان دیگری را برای آن‌ها به کار بگیرید.

عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفلانزا باعث آب‌ریزش سینوسی می‌شوند. تراوشات زیاد باعث خشکی و تحریک گلو و گاهی سرفه می‌شود. نوشیدن مایعات به حفظ مخاط سینوسی کمک می‌کند، همچنین باعث حفظ رطوبت غشای مخاطی می‌شود. این امر به‌ویژه در زمستان که هوا خشک‌تر است مؤثر است.

دوش آب داغ با کاهش تراوشات بینی به تسکین سرفه کمک می‌کند. این روش نه تنها سرفه‌ی ناشی از سرماخوردگی را بلکه سرفه‌های ناشی از حساسیت را تسکین می‌دهد. خشکی ناشی از تراوشات زیاد بینی آزاردهنده است؛ در چنین محیط‌هایی دستگاه‌های رطوبت‌ساز کمک‌کننده هستند. هوای مرطوب در تسکین سرفه مؤثر است اما باید از رطوبت بیش‌ازاندازه هم اجتناب کرد.

فراموش نکنید که تمیز نکردن دستگاه‌های رطوبت‌ساز آنها را تبدیل به منبع تولید انواع قارچ و باکتری می‌کند.

عطرها و خشبوکننده‌ها معمولا بی‌ضرر هستند اما در برخی افراد ایجاد التهاب مزمن سینوس و تولید مخاط اضافی می‌کنند که باعث سرفه می‌شود. بنابراین جانب احتیاط را نسبت به محصولات عطردار رعایت کنید.

بدترین تحریک‌کننده‌ی موجود در هوا دود سیگار است. تقریبا همه‌ی سیگاری‌ها پس از مدتی دچار سرفه، که به سرفه‌ی سیگاری‌ها معروف است، می‌شود. اطرافیان افراد سیگاری هم معمولا از برخی التهاب‌های مجاری تنفسی رنج می‌برند. بهترین راهِ‌حل، ترک سیگار است. (سرفه‌های مزمن شدید در افراد سیگاری ممکن است نشانه‌ی آمفیزم یا سرطان ریه باشد؛ اگر سیگاری هستید و از سرفه‌ی مزمن رنج می‌برید به پزشک مراجعه کنید.)

دانستن روش‌های درمان خانگی سرفه خوب است اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بهترین راه، مراقبت و جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا است.

برای پیشگیری بهتر، ما به شما نکات زیر را توصیه می‌کنیم:

عفونت‌های تنفسی معمولا همراه با تب و بدن‌درد هستند، اما حساسیت یا آلرژی چنین نشانه‌هایی با خود ندارد. اگر سرفه، نفس کشیدن را برایتان دشوار کرد یا همراه با لکه‌های خون بود، بدون معطلی به پزشک مراجعه کنید. اگر سرفه با تب بالای ۳۸ درجه، لرز، از دست دادن آب بدن (ناشی از تعریق، اسهال یا استفراغ) و ضعف و ناخوشی عمومی همراه بود نزد پزشک عمومی بروید.
برای کاهش حساسیت و آثار ناشی از تحریکات آن، بهتر است عوامل حساسیت‌زا را بشناسید و از آن‌ها اجتناب کنید. از رایج‌ترین عوامل حساسیت‌زا درختان، گرده‌ی گیاهان، گرد و غبار، موی حیوانات و حشرات هستند. واکسن‌های ضدحساسیت هم در کاهش تحریک‌پذیری نسبت به عوامل حساسیت‌زا مؤثرند.

اما بهتر است همیشه پیش از هر تصمیمی با پزشک مشورت کنید، چون ممکن است سرفه‌های شما علت دیگری به جز سرماخوردگی داشته باشد و به مراقبت پیگیری بیشتری نیاز باشد. در ادامه چند علت دیگر سرفه را بررسی می‌کنیم.

سرفه‌‌ی خشک که به خرخر یا خس‌خس ختم می‌شود معمولا نشانه‌ی آسم است. تورم مجاری تنفسی در افراد مبتلا به آسم ممکن است تنفس را دشوار و ایجاد خس‌خس و سرفه کند.

شب‌ها و هنگام ورزش سرفه شدیدتر می‌شود. تنگی نفس، سفتی قفسه‌ی سینه و خستگی از دیگر نشانه‌های رایج آسم هستند.

برای تشخیص آسم پزشک احتمالا تجویز تست دم‌سنجی (اسپیرومتری) می‌کند که عملکرد شش‌ها را می‌سنجد. در درمان آسم دو نوع دارو به‌کار می‌رود؛ داروهای کوتاه‌اثر (مانند نایژه‌گشاهایی (bronchodilators) که تنفس را راحت‌تر می‌کنند) و داروهایی مانند اصلاح‌کننده‌های لکوترین که برای کنترل آسم باید به طور روزانه مصرف شوند.

رفلاکس معده که باعث سرفه‌های خشک و منقطع می‌شود، دومین دلیل شایع سرفه‌های مزمن است. بر مبنای مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۶ در مجله‌ی «نیچر» چاپ شد، دلیل ۴۰ درصد سرفه‌ها رفلاکس معده است.

در حالت درازکش یا هنگام خوردن سرفه شدیدتر می‌شود. یکی از نشانه‌های سنتی، آغاز سرفه در شب به محض دراز کشیدن برای خواب است. در ۷۵ درصد مبتلایان به رفلاکس معده، نشانه‌های دیگر دیده نمی‌شود اما ممکن است برخی دچار گرفتگی صدا و سوزش سر دل بشوند.

ممکن است برای تشخیص عکسبرداری یا آندوسکپی تجویز شود. رفلاکس معده ممکن است با برخی داروهایی که نیاز به تجویز پزشک ندارند درمان شود اما گاهی نیاز به تجویز داروهایی است که کاهش‌دهنده‌ی اسید معده هستند.

سرفه‌های مزمن صبحگاهی همراه با خلط یکی از نشانه‌های انسداد ریوی است. اصلی‌ترین دلیل انسداد ریوی که با برونشیت مزمن و آمفیزم همراه است، سیگار کشیدن است. از نشانه‌های دیگر آن این است که در طول روز سرفه تسکین می‌یابد. تنگی نفس به‌ویژه با فعالیت فیزیکی، خس‌خس، خستگی و سفتی قفسه‌ی سینه نیز از دیگر نشانه‌های انسداد ریه هستند.

آزمایش‌های سنجش عملکرد ریه از جمله تست دم‌سنجی و عکسبرداری از راه‌های تشخیص است. برای درمان داروهایی مانند نایژه‌گشاها (bronchodilators) و استروئیدهای استنشاقی تجویز می‌شود. همچنین به ترک سیگار توصیه‌ی جدی می‌شود. در صورت شدت بیماری ممکن است نیاز به اکسیژن‌درمانی باشد.

برخی داروها از جمله مهارکننده‌ی آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE inhibitors) که برای تنظیم فشار خون تجویز می‌شوند، باعث سرفه‌های خشک می‌شوند. این داروها در ۲۰ درصد بیماران ایجاد سرفه می‌کنند. از دیگر نشانه‌های این نوع سرفه این است که معمولا چند هفته پس از آغاز مصرف دارو سرفه آغاز می‌شود.

از پزشک مشاوره‌ بگیرید؛ اگر سرفه‌هایتان خفیف باشد می‌توانید داروی‌تان با نوع دیگری از مهارکننده‌ها جایگزین کنید. اما اگر سرفه‌ شدید است بهتر است خانواده‌ی دیگری از داروی‌های فشار خون را مصرف کنید.

در آغاز سرفه‌ها خشک است اما پس از چند روز تبدیل به سرفه‌های تَر همراه با مخاط زرد، سبز یا قرمز می‌شود. تب و لرز، مشکل در تنفس، درد هنگام سرفه یا نفس عمیق از دیگر نشانه‌های سینه‌پهلو است.

معمولا پزشک با گوش دادن به قفسه‌ی سینه قادر به تشخیص سینه‌پهلو است اما گاهی ممکن اس عکس‌برداری هم تجویز شود. همچنین برای تعیین ویروسی یا باکتریایی بودن نیاز به آزمایش خون است. اگر سینه‌پهلو باکتریایی باشد، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اما تنها درمان سینه‌پهلوی ویروسی استراحت است، همچنین داروهای ضد‌سرفه و البته سوپ مرغ.

در این بیماری سرفه‌های خشک و کوتاه با صدایی خروسک‌مانند در هر دَم همراه هستند. اگرچه به لطف کشف واکسن این بیماری در دهه‌ی چهل میلادی، بروز این بیماری کاهش چمگیری داشته و به‌ندرت گزارش ابتلا به آن دریافت می‌شد، در چند سال اخیر شیوع آن افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۲ بیش از ۴۸۰۰۰ مورد ابتلا به سیاه‌سرفه گزارش شد که بیشترین تعداد از سال ۱۹۵۵است. از دیگر نشانه‌های این بیماری است که بیماری در آغاز نشانه‌هایی مانند سرماخوردگی از جمله آبریزش و گرفتگی بینی، اشک‌ریزش، تب و سرفه دارد. پس از حدود یک هفته سرفه‌های خشک و منقطع آغاز می‌شود؛ سرفه‌ها چنان شدید است که شاید باعث شود به خودتان بپیچید و دچار تهوع بشوید.

سیاه‌سرفه با آزمایش خون و عکسبرداری از سینه تشخیص داده می‌شود. برای درمان آن باید آنتی‌بیوتیک مصرف شود.

می‌توانید به جای خواندن این مقاله، ویدیوی زیر را ببینید.

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

14تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

روغن اکالیپتوس؛ ۱۸ خاصیت این روغن گیاهی با ارزش

علائم سرخک، دلایل، راه‌های تشخیص و درمان آن

علائم گلودرد چرکی، درمان و عوارض ایجاد آن برای بدن

از بین بردن خلط گلو با ۷ راهکار خانگی

با
عرض سلام خدمت شما.من الان دو باره که میرم جای دکتر ولی هیچ اثری
نداشته.الان یک ماه که من سرفه می کنم خواهش می کنم یک درمان خانگی موثر ارسال کنید؟خواهش می کنم ابجی؟

سلام.پس هیچی.به هر حال ازتون متشکرم

با
عرض سلام خدمت شما.من الان دو باره که میرم جای دکتر ولی هیچ اثری
نداشته.الان یک ماه که من سرفه می کنم خواهش می کنم یک درمان خانگی موثر ارسال کنید؟خواهش می کنم ابجی؟

باسلام احترام،با مشکلات و گرفتاری های که ما داریم و وقتی وحالی برای اطلاعات عمومی نمی مونه،اطلاعاتی که در سایت می گذاریدخیلی عالی می باشد،

چه خوب همچین نظری به سایت چطور دارید. سپاس که با به اشتراک گذاشتن نظرتون به ما حس خوبی می‌دید!

خواص خوراکی ها

خواص کره بادام زمینی؛ ۱۶ اتفاقی که با خوردن این خوراکی در بدن می‌افتد

خوراکی های انرژی زا؛ ۱۱ خوراکی که خستگی بدن را کاهش می‌دهد


سس سویا، فواید و خطرات آن برای سلامتی

خواص تخمه آفتابگردان و عوارض مصرف بیش‌ازحد آن برای سلامتی

خواص سیاه دانه و مضرات احتمالی آن برای سلامتی

مشورت کردن؛ ۶ نشانه‌ اشخاص ناسب برای مشورت

رژیم ایتالیایی؛ ۵ راز تناسب اندام ایتالیایی‌ها

پادکست چیست؛ ۱۷ دانستنی کاربردی درباره پادکست‌ برای عاشقان یادگیری

معنی عشق؛ ۲۰ نشانه عشق واقعی در یک رابطه عاطفی

مراقبت از دندان شیری؛ زمان رویش و افتادن آن‌ها

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


ارزان‌ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– سرفه خشک و پی در پی می تواند احساس خستگی در فرد ایجاد کرده و گاهی اوقات نیز با دندان درد همراه بوده  و راه های هوایی شما تحریک می شود.

سرفه هنگامی رخ می دهد که سلول ها در امتداد عبور هوا تحریک شده و موجب  بروز این مشکل می شود. نتیجه آن است که هوا در ریه ها تحت فشار زیاد  بوده و مجبور است با فشار خارج شود.

در هوای سرد، اغلب مردم از یک سرفه مزمن رنج می برند که می تواند سرفه خشک یا سرفه سینه باشد. سرفه خشک هم به عنوان سرفه ماندگار، سرفه تحریک کننده یا سرفه ای که  شب هنگام رخ می دهد ، شناخته شده است. سرفه کولیت هم به عنوان یک سرفه خفیف یا سرفه مولد توصیف شده است.

سرفه های مضر و خشک ممکن است درهنگام شب شود. گاهی اوقات سرفه خشک می تواند به مدت  چند روز یا  ۱-۲ هفته  دارای علائمی مانند سرفه سرماخوردگی  باشد.

علائم سرفه خفیف با علائم سرفه سینه متفاوت است، به عنوان مثال قفسه سینه پر شده، مشکلات ناشی از سرفه کردن و مخاط وجود دارد. برای درمان  موثر سرفه خشک، تشخیص و تفاوت بین سرفه های مختلف مهم است. به این ترتیب شما می توانید درمان  مناسبی برای سرفه خود داشته باشید.

سرفه خشک اغلب به علت عفونت مجرای هوایی فوقانی با ویروس ها ایجاد می شود. گاهی اوقات نیز، سرفه خشک  می تواند به دنبال  سرفه خفیف سرماخوردگی  ایجاد شود. سرفه خشک همچنین می تواند به علت سوزش بر اثر مصرف سیگار، گرد و غبار و آلودگی و ایجاد سوزش دستگاه تنفسی باشد.

 سرفه های حاد و خشک را می توان به دو دلیل عفونت (ناشی از عفونت) و علل غیر عفونی تقسیم کرد. علل عفونی سرفه حاد و خشک شامل عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی (سرماخوردگی)، عفونت های سینوسی، برونشیت حاد و پنومونی هستند.

علل سرفه  غیر عفونی شامل برانگیختگی بیماری های مزمن مانند برونشیت مزمن، آمفیزم، آسم و آلرژی های محیطی است.

علل سرفه خشک بستگی به عواملی مانند عوامل محیطی، شرایط درون ریه ها، شرایط عبورهوا از ریه ها به خارج ، شرایط درون حفره قفسه سینه، ریه و علل گوارش دارد.

همچنین مواد شیمیایی و مصرف سیگار هم رایج ترین علت سرفه مزمن است. از دیگر عوامل تحریک کننده سرفه عبارتند از گرد و غبار، گرده، حیوانات خانگی، مواد معدنی، مواد شیمیایی صنعتی و آلودگی، دود و رطوبت  پایین.

همچنین مشکلات مربوط به ریه ها،از موارد شایع و غیر معمول سرفه مزمن است. شایع ترین علت سرفه مزمن ناشی از سرطان ریه ، سارکوئیدوز، بیماریهای بافت ریه و نارسایی احتقانی قلب یا ایجاد مایع مضر در ریه ها است.

عفونت مزمن سینوسی، سرفه های مزمن پس از زایمان، بیماری های گوش خارجی، عفونت های گلو و استفاده از داروهای مهارکننده ACE برای فشار خون بالا، در سرفه مزمن دخیل هستند.

علاوه بر فرآیندهای بیماری در ریه و هوا، علائم و نشانه های بیماری در سایر نقاط داخل حفره قفسه سینه نیز ممکن است منجر به سرفه شود.

شرایط درون قفسه سینه که باعث سرفه مزمن می شوند شامل سرطان، رشد غیرمعمول گره لنفاوی و افزایش غیر طبیعی آئورت است.تنها علت سرفه مزمن که اغلب نادیده گرفته میشود شامل ریفلاکس معده است یعنی زمانی که اسید از معده به مری می آید.

این وضعیت غیرطبیعی می تواند باعث تحریک مری و حنجره شده و منجر به تولید رفلکس سرفه می شود.


درمان سریع سرماخوردگی در تابستان

پیشگیری از عفونت سینوسی در دوران بارداری و درمان آن


علل و روش های درمان کورک مقعدی


عفونت سینه و پستان چیست؟

در صورتی که بیمار مبتلا به سرفه حاد  و خشک بوده و به پزشک مراجعه نکرده باشد، ممکن است تلاش کند تا از داروهای سرماخوردگی برای کاهش سرفه استفاده کند.

اگر بیمار، مشکوک به سرماخوردگی یا آنفولانزا باشد، ممکن است سرفه، تا زمان رفع خودبخودی عفونت، برطرف شود. سرفه حاد و خشکی که از طریق  آلرژی ایجاد می شود اغلب با داروهای آلرژیک رفع می شود زیرا  سرفه به علت تحریک کننده های محیطی ایجاد شده و با از بین رفتن عامل تحریک کننده ، رفع می شود.

برای درمان سرفه مزمن با علت شناخته شده، بهتر است که با پزشک یا متخصص مشورت شود. درمان سرفه به شدت و علت اصلی آن بستگی دارد. به طورکلی، در درمان و کاهش سرفه، علاوه بر درمان ،علت اصلی هم بررسی می شود.

در برخی موارد سرفه شدید  را می توان با داروهای ضد سرفه  درمان کرد. سرفه شدید و یا سرفه هایی که هنگام خواب تشدید می شوند، ممکن است نیاز به درمان هایی داشته باشند که حاوی داروهای مخدر هستند. در صورت تجویز این داروها ،بهتر است از مصرف الکل و رانندگی پرهیز کنید.

در صورتی که بیمار مشکوک به عفونت باکتریایی باشد، پزشک اغلب آنتی بیوتیک تجویز می کند. افرادی که مشکوک به عفونت ویروسی هستند، از آنتی بیوتیک سودی نخواهند برد ونیاز به درمان قوی تر و موثر تری دارند.

افراد سالمند، افراد مبتلا به عفونت های باکتریایی و ویروسی قوی و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند ، تا مشکل اصلی توسط پزشک بررسی شود.

عسل درمانی موثر برای گلو درد است. بر طبق مطالعات انجام شده ، این دارو همچنین می تواند به طور موثری باعث کاهش سرفه شود.

عسل درمان بسیاری از بیماری ها بوده و شما می توانید روزانه عسل مصرف کرده و ایمنی بدن را تضمین کنید. پروبیوتیک ها، میکروارگانیسم هایی هستند که دارای خواص موثری در سلامتی هستند.

آنها به طور مستقیم سرفه را تسکین نمی دهند، اما در تنظیم دستگاه گوارش کمک رسان هستند. این گیاهان گوارشی باکتری هایی هستند که در روده شما وجود دارند.

بروملین، در درمان سرفه خشک موثر است شاید آن را نشنیده باشید؛ اما باید گفت که بر طبق شواهد موجود در بروملین ، آنزیمی  وجود دارد که تنها در ساقه و میوه آن یافت شده و می تواند مشکل سرفه خشک را در گلو کاهش دهد.

به منظور کسب نتیجه بهتر، از ترکیب آناناس و برملائین استفاده کنید. یک تکه برملائین را با ۳٫۵ اونس آب آناناس سه بار در روز بنوشید.

برگ های نعناع، دارای خاصیت شفابخشی در درمان سرفه هستند. مواد مرطوب کننده موجود در نعناع ، گلو را آرام کرده و به عنوان یک ضد انعقاد عمل می کند و همچنین به شکستن موکوس کمک می کند.

شما می توانید با نوشیدن چای نعناع یا استفاده از بخور نعناع، از شدت سرفه خود بکاهید. برای تهیه یک بخور نعناع، برای هر ۱۵۰ میلی لیتر آب گرم ۳ یا ۴ قطره روغن نعناع اضافه کنید. حوله را بر روی سر خود بکشید و نفس های عمیق بکشید. یک بار در روز این بخور را انجام دهید.

برگ آووکادو برای درمان بیماری های تنفسی استفاده می شود.مطالعات نشان می دهد که جوانه و برگ های آووکادو می تواند به کاهش سرفه و همچنین برونشیت کوتاه مدت کمک کند. برگ  آووکادو حاوی ترکیبات فلاونوئید است که عضلات گلو را مرطوب و سرفه و التهاب ناشی از آن را کاهش می دهد.

نبض ما– مترجم: مهناز ضحاکی

منبع:

www.emedicinehealth.com

پیشگیری از عفونت سینوسی در دوران بارداری و درمان آن

دکتر سلام


۱۰ شغل ضد باروری مردان +ویدئو


عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو


هشداری درباره تزریق بوتاکس +ویدئو

علل سقط مکرر جنین و نکات مهمی درباره آن +ویدئو


تغذیه در دوران بارداری

ویدیو های سلامت

۹ ماه بارداری از ابتدا تا انتها (تشکیل و رشد جنین)+[ویدئو]


رفع سریع دندان درد به روش خانگی


کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو


روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو


فشار خون بالا چه بلایی سر ما می آورد؟

مطالب پیشنهادی


بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن


عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!


لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟


هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟


گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید


آزمایش ایدز یا عفونت HIV در بهترین آزمایشگاه


چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟


زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو


کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو


روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.

در مورد قرص دمیترون چه می دانید؟ آیا شما آن را با اندانسترون می شناسید؟ از عوارض این دارو با خبر هستید؟ آیا می دانید که این دارو حتما باید با تجویز پزشک و زیر نظر ایشان مصرف گردد؟ چون می تواند عوارض شدید و خطرناکی مثل سندروم سروتونین ایجاد کند. برای کاهش عوارض آن باید بهترین دوز مصرف نسبت به سن و شرایط بیماری شما تجویز گردد. در این بخش از داروهای دکتر سلام در مورد علل مصرف، تداخلات دارویی، عوارض، نحوه مصرف این

دوران بارداری یکی از مهمترین بخش های زندگی زناشویی است. در این عرصه از زندگی، زنان باردار دچار تغییراتی در جسم و روان خود می شوند که با داشتن آگاهی و دانش در مورد دوره بارداری هفته به هفته می توانند این دوران را با موفقیت پشت سر بگذارند. اینکه بدانید در هر هفته جنین شما چه تغییراتی کرده و به چه مواد غذایی احتیاج دارد، می تواند بسیار هیجان برانگیز و کمک کننده باشد. دکتر سلام برای راهنمایی شما عزیزان، کلاس آمادگی بارداری

آبا می دانید ترنس چیست ؟ آیا ترنس همان تراجنسی است؟ تا چه حد با ترنسکشوال (Transsexual)، آشنایی دارید؟ تفاوت بین ترنسکشوال را با همجنسگرایی می دانید یا شما هم فکر می کنید این دو مسئله، یکی هستند؟ جالب است بدانید که ترنس ها در چه شرایطی زندگی می کنند  و روحیات آنها چگونه است. در این مقاله از دکتر سلام می خواهیم به بررسی ترنس ، انواع آن ، درمان هورمونی آن و شرایط لازم برای انجام عمل جراحی تغییر جنسیت بپردازیم. اگر می

این زائده گوشتی نرم که بر روی اندام تناسلی ظاهر می شود، زگیل تناسلی خفیف دارد. یک عفونت منتقله از راه جنسی ( STI ) ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی یا همان HPV می باشد که این روزها زیاد به گوش تان خورده است. زگیل تناسلی خفیف ممکن است باعث درد، ناراحتی و خارش شود. زگیل تناسلی خفیف چیست؟ زگیل های تناسلی به خصوص برای زنان بسیار خطرناک هستند چرا که برخی انواع اچ پی وی می توانند باعث ایجاد سرطان واژن و سرطان

والدین می دانند که چقدر گوش درد در میان کودکان رایج است اما بزرگسالان نیز می توانند به طور مکرر درد گوش را تجربه کنند. شما مجبور نیستید عفونت یا هر مشکل دیگری در گوش های تان داشته باشید زیرا در این مقاله در خصوص درمان گوش درد اطلاعات مفیدی به شما می دهیم. درد های ناحیه گوش ها می توانند تضعیف کننده باشند اما آنها همیشه به آنتی بیوتیک ها جواب نمی دهند. دستورالعمل های تجویزی برای عفونت های گوش در 5 سال گذشته

چين و چروك پوست به‌خصوص پوست صورت براي اكثر افراد به‌ويژه خانم‌ها خوشايند نيست. اين چروك‌ها با گذشت زمان و در طول حيات انسا‌ن‌ها رخ مي‌دهند و گريزي

قارچ شیتاکه یک ماده غذایی پرطرفدار در دنیا محسوب می شود. این موضوع تنها به دلیل طعم گوشتی و  متنوع شیتاکه نبوده، بلکه خواص غذایی اعجاب انگیز قارچ

تونر چیست ؟ آیا می دانید دیگر تونیک است و در بعضی از مراکز بهداشتی و داروخانه ها، آن را با لفظ تونیک می خوانند؟ این پاک

می خواهیم امروز در مورد مولتی ویتامین فارماتون صحبت کنیم. مولتی ویتامینی که اکثر افراد  از خواص و مزایای آن تعریف های زیادی شنیده اند. شاید شما هم

آیا با حنا هندی آشنایی دارید؟ آیا شما هم جزء طرفداران این نوع حنا هستید؟ می دانید که برای تهیه تاتو موقت از این نوع حنا استفاده می

بارداری یکی از سخت ترین دوران در زندگی هر مادری به شمار می آید. در این زمان مادر علاوه بر اینکه می بایست مراقب

در دوران بارداری بدون تجویز پزشک متخصص زنان نباید هیچ دارویی مصرف شود. برخی بانوان باردار به مصرف فرآورده های دارویی گیاهی برای رفع

آش اسفناج با گشنیز، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید می باشد.

نوشیدن نوشابه ‌درهنگام تشنگی یک اشتباه برای جبران آب از دست رفته بدن است زیرا آسیب فراوانی به کلیه‌ها وارد می‌کند و به مرور از کار افتادگی کلیه‌ها می شود.

یک چرت 2 دقیقه ای برای بدن لازم است.
خواب کوتاه نیمروزی علاوه‌ بر کاهش استرس و افزایش شادابی در فرد، احتمال مرگ و میرناشی ازسکته قلبی را کاهش میدهد.

روزانه 3 دقیقه داخل وان حمام با محلول سرکه سیب و اب وارم بنشینید.
برای درمان مشکلات زنانه مفید است.

جالب است بدانید جنین در داخل رحم مادر نسبت به نور محیط واکنش دارد، همچنین مزه غذاها را نیز احساس می‌کند و همراه با مادر نگران می‌شود

یکی از مهمترین و قدرتمندترین عضلات بدن،عضله های قسمت چهار سر ران هستند که نقش باز و بسته کردن زانو را نیز دارند،در این

مفصل ها محل اتصال دو استخوان به یکدیگر هستند. مفصل زانو یکی از مهم ترین مفصل ها در بدن به شمار می آید. به




خانه

موبایل

 درمان سرفه با استفاده از گیاهان دارویی

شاید این روزها خیلی شنیده‌اید که دوستان و اطرافیان شما پس از بهبود سرماخوردگی همچنان از سرفه رنج می‌برند و شاید هم خود شما این مشکل را دارید.سرفه مزمن می‌تواند علل مختلفی داشته باشد؛ از جمله علل سرفه مزمن می‌توان به حساسیت و آلرژی، سینوزیت و ترشحات پشت حلق، آلودگی هوا، گرد و غبار، برگشت اسید معده یا ترش کردن، سیگار کشیدن، حیوانات خانگی، عفونت ریه، التهاب حلق، سل و بدخیمی اشاره کرد.گاهی سرفه علامت یک بیماری است، بنابراین در برخورد با سرفه‌های مزمن و طولانی حتما بایدبه پزشک مراجعه کرد و علت آن را پیدا و درمان کرد.پس از آن که علت سرفه مزمن مشخص شد، می‌توان از روش‌های ساده و بی‌عارضه‌ای در کاهش یا درمان آن استفاده کرد.خشکی هوا می‌تواند یکی از علل ایجاد یا تشدید سرفه باشد، یک توصیه عمومی استفاده از دستگاه بخور بویژه بخور سرد در منزل یا محل کار برای تمامی افراد است بویژه کسانی که از مشکلات تنفسی از جمله سرفه مزمن، سینوزیت یا حساسیت‌های تنفسی رنج می‌برند.گل ختمی گیاهی با طبع سرد است که اثرات ضدالتهابی و ضدسرفه قوی دارد. نوشیدن جوشانده گل ختمی به دلیل داشتن ترکیبات موسیلاژی و نرم‌کننده می‌تواند برای درمان سرفه‌های خشک و مزمن مفید باشد. این گیاه همچنین دارای اثرات خلط‌آور خوبی است.دم‌کرده یا جوشانده آویشن نیز از ترکیبات گیاهی بسیار موثر در درمان سرفه است. حتما از ترکیب عسل و لیمو نیز شنیده‌اید. می‌توانید برای درمان سرماخوردگی و سرفه‌های شدید آن را امتحان کنید.در شرق آسیا و چین از ترکیب زنجبیل، پیازچه و عسل و سپس جوشاندن آن برای حدود ۱۰ دقیقه و نوشیدن آن برای چند بار به عنوان یک معجزه‌گر برای کاهش یا درمان سرفه‌های شدید یا مزمن می‌برند.یک روش دیگر این است که دارچین پودر نشده را جوشانده و پس از صاف کردن میل کنید. دم‌کردن عناب و زنجبیل نیز در کاهش سرفه بسیار موثر است. بارهنگ، حریره بادام و دانه به نیز می‌تواند به عنوان نرم‌کننده سینه و کاهنده سرفه استفاده شود.یک ترکیب دیگر اضافه کردن حدود ۴۰ ـ۳۰ قطره تنتور شیرین بیان در یک لیوان آب گرم و نیز یک قاشق موم عسل است که می‌تواند باعث روان شدن مخاط و کاهش سرفه شود. البته مصرف آن برای کسانی که دارای فشارخون بالا هستند، ممنوع است. ترکیبات نعنا و ثعلب نیز درمان خوبی برای سرفه‌های مزمن است.ماساژ قسمت بالایی قفسه سینه و ناحیه زیر شانه‌ها تا دیافراگم نیز روش بسیار خوبی در تحریک ریه‌ها برای بهتر شدن تهویه و روان شدن جریان مخاط و کاهش سرفه است.دکتر امیرهومن کاظمیمنبع:jamejamonline.ir


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

آسم معمولاً ایجاد سرفه خشک می کند. در واقع، آسم شایع ترین علت سرفه های ناشناخته است، مخصوصاً اگر سرفه شبانه باشد.

پریدن آب دهان در گلو و یک اختلال گوارشی به برگشت معدی دو علّت معمول و بی خطر سرفه هستند. در پریدن آب دهان، قلقلک دادن گلو احساس می شود و در برگشت معدی، کار نکردن درست دریچه جدا کننده معده و مری باعث برگشتن کمی شیره اسیدی معده تا گلو می شود که احساس مزّه ترش همراه با سرفه را ایجاد می کند.

عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی ـ از سرماخوردگی گرفته تا برنشیت و سینه پهلو ـ راه های تنفسی را ملتهب کرده و ایجاد سرفه می کنند. تمام این ها اغلب با سرفه های خشک شروع شده و وقتی شش ها مخاط بیشتری ساختند، سرفه ها خلط دار می شوند.

غیر از علائم تب، درد قفسه سینه، احتقان و احساس ناخوشی، اگر همراه با سرفه خلط به رنگی غیر از سفید دفع می کنید، دچار عفونت شده اید.

اگر سرفه بعد از بهبود سرماخوردگی باز هم باقی بماند، نگران نشوید. این به علت احتقان باقی مانده در نواحی بیرونی ریه هاست که مخصوصاً در طی سرماخوردگی ویروسی به آن دچار شده اید. این نشانه آسم یا چیز دیگری نیست، بلکه فقط کمی تورّم وجود دارد که شش را به سرفه می اندازد.

واضح است که سیگار کشیدن یا دود سیگار، سرفه همیشگی ایجاد می کند. شش ها در پاسخ به تحریک، تعداد زیادی سلول ترشح کننده مخاط می سازند. اما شما متوجّه زیادیِ بلغم در ریه نمی شوید. این بلغم نمی تواند خارج شود، چون دود سیگار مژک های مویین درون نایژه ها را فلج می کند.

سرفه های آزار دهنده متوالی ممکن است نشانه برونشیت مزمن یا آمفیزم باشد، که در آن ها ریه سعی در بیرون فرستادن هوایی دارد که از میان راه های تنگ شده تنفسی خارج نمی شود. در این بیماران، کوتاهی و تنگی نفس نیز وجود دارد.

مهم تر از همه، سرفه می تواند نشانه تومور یا سرطان ریه باشد. سرطان ریه اکنون شایع ترین سرطان در مردان و زنان است و عمدتاً خود را به صورت سرفه نشان می دهد.

 

 

 

مجبور نیستید هر بار برای هر سرفه ای که می کنید و خلط دفع می کنید، نزد پزشک بروید. اما اگر در قفسه سینه احساس درد کردید، یا خلط خونی بالا آوردید، یا سرفه بیش از دو هفته باقی ماند، بهترین کار مراجعه به پزشک است. تا آن هنگام، بیکار ننشینید و درصدد کنترل سرفه باشید.

 

 

اگر سرفه همراه با خلط دارید، باید خلط را هر چه رقیق کنید تا راحت تر از ریه دفع شود. بهترین راه آن رساندن آب زیاد به بدن است. پس هر چه می توانید آب بخورید. اگر سرفه خشک هم می کنید، باز باید آب بخورید تا بهتر آن را تحمل کنید.

 

 

سرفه کردن بازتابی برای دفع ماده تحریک کننده است و سرکوب کردن آن کار اشتباهی است، مخصوصاً اگر همراه با دفع خلط زیاد باشد. شما باید این خلط را خارج کنید و اگر سرفه را از بین ببرید، این مواد زائد در شش ها جمع می شوند.

 

 

اگر سرفه های مداوم، آزاردهنده و پر سر و صدایی دارید که مانع خواب شما و دیگران می شود، مقدار مناسبی شربت ضد سرفه بدون نسخه بخورید. اگر سرفه های شدید می کنید و دنده هایتان درد می کند تا مدّتی می توانید آن را با شربت ضد سرفه آرام کنید. فراموش نکنید که با این کار مقداری مایع مخاطی در ریه ها جمع می شود، پس زیاده روی نکنید.

شربت های ضد سرفه حاوی دکسترومتورفان ساده و کدئین دار مناسبند و هر دو خواب آلودگی ایجاد می کنند.

 

 

اگر زیاد سرفه می کنید، احتمالاً گلویتان خراشیده یا زخمی شده است و این تحریک باعث سرفه می شود. برای درمان آن، گاه گاه آب نمک غرغره کنید. نصف قاشق مرباخوری نمک را در یک فنجان آب گرم حل کنید. این آب را قورت ندهید، مخصوصاً اگر تحت رژیم غذایی بدون نمک هستید.

 

 

برای آرام تر کردن سرفه، از پزشک، داروی گشاد کننده نایژه ها را بخواهید. این داروها به پاک شدن سریع تر شش ها کمک می کند.

 

 

هوای خشک، ریه ها را تحریک کرده و سرفه را تشدید می کند. استفاده از دستگاه بخور برای مرطوب کردن هوای اتاق کار، دستگاه تنفّس را راحت تر می کند. ولی دستگاه بخور را همیشه تمیز نگاه دارید، چون کپک در آن رشد می کند که اگر به آن حسّاس باشید، سرفه می کنید.

در این بخش از مجله پزشکی دکتر سلام، شما را با سرفه‌های مزمن، علائم و نشانه های سرفه‌های مزمن، علل بروز این سرفه ها آشنا می کنیم. و سوالاتی از قبیل: برای کاهش سرفه ها چه کنید؟ و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟ را پاسخ می دهیم تا اطلاعاتتان در این زمینه شود.

برای آشنایی با سرفه‌های مزمن با مجله پزشکی دکتر سلام همراه باشید.

 

 

 

سرفه‌های مزمن یکی از شایع‌ترین دلایل مراجعه مردم به پزشک است. سرفه مزمنی که ۸ هفته یا ادامه پیدا کند، نه ‌تنها آزاردهنده است، بلکه می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌تر باشد. این سرفه‌ها می‌تواند وضعیت جسمی شما را با مشکل مواجه کند، همکاران و اعضای خانواده را اذیت کرده و حتی داشتن خوابی راحت را نیز از شما بگیرد. ‌در نتیجه شما هم دائم احساس خستگی و عصبانیت می‌کنید.

گاهی تشخیص علت اصلی سرفه‌های مزمن کمی مشکل است. اما شایع‌ترین علل بروز چنین مشکلی ترشحات پشت بینی، برگشت اسید معدهو آسم هستند. البته هر وقت بیماری زمینه‌ای بهبود یابد، این سرفه‌ها هم خوب خواهند شد.

 

علائم سرفه مزمن چیست؟

سرفه‌های مزمن ممکن است با نشانه‌هایی دیگر نیز همراه باشند. آبریزش یا گرفتگی بینی ، خلط گلو، خس‌خس سینه وتنگی نفس ، سوزش سر دل یا ترش ‌کردن غذا و در موارد نادری نیز ممکن است در سرفه‌های فرد، خون هم وجود داشته باشد.

 

کی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر سرفه شما مدت طولانی ادامه پیدا کرد، به خصوص زمانی که با خلط یا خون همراه بود؛ اگر منجر به بروز بی‌خوابی در شما شد؛ یا بر روابط خانوادگی، اجتماعی و کار شما تاثیر گذاشت، مراجعه به پزشک را فراموش نکنید.

 

علل بروز مشکل کدام اند؟

زمانی که محرکی مانند اسید معده، عطر، اسپری یا حتی غذایی تند موجب تحریک اعصاب دستگاه تنفسی شوند، سرفه شروع می‌شود. البته سرفه‌های گاه به گاه مشکلی ندارد و طبیعی است. اما سرفه‌ای که مدتی طولانی ادامه یابد، نشانه مشکل دیگری است که باید آن را برطرف کرد.

آبریزش و ترشحات بینی، آسم، بیماری ریفلاکس معده، عفونت دستگاه تنفسی، داروهای فشار خون ، برونشیت مزمن وسرطان ریه از جمله دلایلی هستند که ممکن است این مشکل را به وجود آورند. اگرچه ممکن است هر کسی با این مشکل مواجه شود، اما سیگار کشیدن می‌تواند شرایط را وخیم سازد. حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران نیز می‌تواند منجر به آسیب ریه و باعث سرفه شود.

همچنین جالب است بدانید خانم‌ها هم از آقایان در معرض سرفه‌های مزمن قرار دارند. سرفه مداوم شما را خسته می‌کند، انرژی شما را کاهش می دهد و خواب راحت را از شما می‌گیرد. همچنین می‌تواند باعث ایجاد سردرد، سرگیجه،عرق کردن بیش از حد و بی‌اختیاری ادرار شود.

 

 

برای کاهش سرفه‌ها چه باید کنیم؟

بسیاری از انواع سرفه‌های مزمن، به دلیل استعمال دخانیات شروع شده یا بدتر می‌شوند. بنابراین ترک سیگار به ‌طور چشمگیری باعث بهبود این سرفه‌ها می‌شود.

در شرایطی نیز برگشت اسید معده از دیگر دلایل این سرفه‌هاست. بنابراین اگر سرفه شما هم به این دلیل ایجاد شده است، با حفظ وزن مناسب و خوردن وعده‌های غذایی کوچک در دفعات می‌توانید تا حدی از بروز مشکل بکاهید. همچنین به یاد داشته باشید بلافاصله پس از خوردن غذا دراز نکشید و هنگام خواب سر خود را اندکی بالاتر بگذارید.

سرفه مزمن را می توانید با آویشن درمان کنید. این گیاه به طور سنتی برای درمان سرفه و حتی سیاه‌ سرفه استفاده می‌شده است. در حال حاضر داروی گیاهی آویشن برای کاهش سرفه توسط پزشکان تجویز می شود.

با خوردن بعضی مواد غذایی نیز می‌توانید به بهبود و کنترل سرفه‌ها کمک کنید، مثل نوشیدن عسل حل شده در آب گرم یاچای.

 

چند هفته است سرفه می‌کنید؟

برخی پزشکان متخصص ریه توصیه می‌کنند سرفه ای که بیش از سه هفته ادامه پیدا کند، نیازمند بررسی ریوی و دستگاه تنفسی است.

آنها معتقدند سرفه‌های خیلی شدید و طولانی مدت مربوط به بیماری های آسم، سل ریوی، برونشیت و یا عفونت سینوسها است و در صورتی که بیش از سه هفته به طول بینجامد، نیازمند بررسی قفسه سینه و آزمایشات سیتی اسکن یا تصویربرداری سینوس می‌باشد.

آیا در مورد هموروئید یا همان بیماری بواسیر آشنایی دارید؟ در این بخش از مجله پزشکی دکتر سلام شما را با این بیماری و درمان آن آشنا می کنیم.

مواد غذایی که باید مصرف کنید و یا اینکه نباید مصرف کنید. جلوگیری از این بیماری و با ما همراه باشید.

 

 

شما ممکن است با اسم هموروئید آشنا نباشید ، ولی حتما کلمه بواسیر را شنیده اید . لازم به ذکر است که هموروئید همان بواسیر است . هموروئید به کلافه های عروقی ناحیه مقعد گویند که به علت فشار آمدن به کف لگن در هنگام زور زدن موقع اجابت مزاج ، پر خون و متورم شده و در صورت تکرار و ادامه یافتن یبوست سبب پارگی این کلافه های عروقی شده و بصورت خونریزی و بیرون زدگی از مقعد نمایان می شود . علت اصلی هموروئید چیست ؟عامل اصلی هموروئید یبوست مزاج و زور زدن طولانی مدت در موقع اجابت مزاج و بلند کردن اجسام سنگین که به دنبال آن به کف لگن فشار آمده و موجب خونریزی این کلافه های عروقی ( هموروئید ) می شود.

 

علائم و نشانه های هموروئید چیست ؟

۱-خونریزی : شایعترین علامت هموروئید ، خونریزی موقع اجابت مزاج می باشد که پس از دفع مدفوع سفت ایجاد می شود و روی کاسه توالت خون به صورت قطره قطره می چکد . ۲-خروج ( بیرون زدگی ) توده : گاها اتفاق می افتد که زائده ای از مخرج بیمار ، پس از زور زدن خارج می شود که گاه خود به خود جا رفته و گاه بیمار خودش با دست موقع شستشو جا می اندازد و گاها توده بیرون باقی مانده و موجب درد می شود ، که بیمار بایستی هر چه سریعتر به جراح کولورکتال مراجعه نماید . ۳-درد: هموروئیدها به دو دسته تقسیم می شوند :دسته اول : هموروئید داخلی دارد که اکثرا درد ندارند ، تنها علامت آنها خونریزی به همراه خروج توده از مقعد می باشد .دسته دوم : هموروئید های خارجی که همراه با درد و لمس توده حساس در ناحیه مقعد می باشند که گاها خونریزی زیر جلدی ایجاد کرده و باعث درد شدید می شود ، در این حالت لازم است به پزشک جراح مراجعه نمائید .در صورت وجود این علائم چه اقداماتی باید انجام دهید ؟در صورت وجود خون در مدفوع حتما برای تشخیص قطعی بایستی به پزشک و به خصوص به جراح مراجعه نمائید . زیرا خونریزی جز علائم بیماریهایی مثل سرطانهای روده و می باشد که جهت بررسی لازم است پزشک ، معاینات و آزمایشات لازم را در مورد شما انجام دهد . آیا این علائم می تواند علائم سرطان و یا بیماریهای بدخیم باشد ؟بلی. درصدی از خونریزی های دستگاه گوارش تحتانی بدلیل سرطانهای روده می باشند . لذا هر گونه خونریزی از مقعد بایستی تحت بررسی لازم قرار گیرند .

 

نحوه اجرای دستورات مراقبتی برای درمان هموروئید:

۱- استفاده از رژیم غذایی پر فیبر از قبیل میوه جات فراوان ، سبزیجات و مایعات فراوان .

۲- اصلاح عادات اجابت مزاج : اجابت مزاج به موقع و خودداری از نشستن طولانی در دستشویی ، شرط اساسی است . بهترین زمان برای اجابت مزاج معمولا ۶۰ دقیقه پس از صرف غذا می باشد . صبحها پس از صرف صبحانه و یا پس از شام شاید زمان مناسبی باشد .

۳- خودداری از زور زدن طولانی موقع اجابت مزاج و جلوگیری از ایستادن های طولانی مدت در محل کار یا منزل .

۴- استفاده از پودر پسیلیوم (اسفرزه ) و یا داروهای دیگری که پزشک برای شما تجویز می کند .

۵- استفاده از آب گرم جهت شستشو در موقع اجابت مزاج

.۶- لگن آب گرم پس از اجابت مزاج . حداقل روزانه ۲ مرتبه (صبح و عصر ) هر بار به مدت ۲۰ دقیقه استفاده کنید .

۷- استفاده از پمادهای موضعی از قبیل آنتی هموروئید یا شیاف و لیدوکائین طبق دستور پزشک .

درمان جراحی برای هموروئید های پیشرفته می باشد که توسط جراح ، بافتهای بواسیری برداشته و بخیه می شوند ، که مراقبت هایی پس از عمل نیاز است .

 

توصیه های پس از جراحی هموروئید: ۱- اصلاح رژیم غذایی با استفاده از غذاهای پر فیبر از قبیل مصرف سبزیجات ، میوه جات فراوان ، پودر پسیلیوم (اسفرزه ) ، مایعات فراوان .۲- تنظیم اجابت مزاج مرتب و به موقع که معمولا یک ساعت پس از غذا خوردن زمان مناسبی برای اجابت مزاج می باشد .۳- شستشوی با آب گرم.۴- استفاده از پماد آنتی هموروئید یا شیاف آن پس از اجابت مزاج طبق دستور پزشک .۵- در لگن آب گرم به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه پس از اجابت مزاج بنشینید و تکرار ان ۳-۲ مرتبه در روز مفید است .

خونریزی پس از عمل جراحی :تا چند روز پس از عمل ممکن است خونریزی مختصر و یا دفع خونابه داشته باشید ، که این مسئله طبیعی است . که بایستی از یبوست و زور زدن هنگام اجابت مزاج خودداری کرده و استفاده از لگن آب گرم نیز کمک کننده می باشد . در صورت ادامه یبوست و فشار موقع اجابت مزاج ، احتمال خونریزی پس از جراحی افزایش می یابد . در صورت خونریزی شدید و یا تداوم آن در اولین فرصت به پزشک و یا اورژانس بیمارستان مراجعه نمایید

آیا در مورد خس خس سینه اطلاعات کافی دارید؟ مجله پزشکی شما را بصورت کامل با خس خس سینه، علائم، بیماری ها و درمان خس خس سینه آشنا می کند. با ما همراه باشید

 

– چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟- خس‌خس با تنگی نفس، تنفس سریع، یا سرفه و خلط همراه است.- سابقهٔ بیماری قلب یا درد قفسهٔ سینه وجود دارد یا پاها ورم کرده‌اند.- سابقهٔ آسم وجود ندارد.- آسم وجود دارد و برای جلوگیری از حملهٔ خس‌خس سینه هر چند ساعت یک بار باید داروی گشادکنندهٔ نایژه استفاده کنید.- خس‌خس سینه نشانهٔ چیست؟خس‌خس سینه علامت مشخصهٔ آسم است. آسم حساسیت بیش از حد شش‌ها است که باعث التهاب و انقباض مجاری هوائی می‌شود. این مجاری نازک می‌شوند و انقباض ماهیچه‌ها آنها را می‌فشارند و این فشردگی دوگانه تنگی نفس می‌آورند.مبتلایان به آسم همیشه خس‌خس سینه ندارند. خس‌خس نیاز به یک آغازگر دارد. ولی اگر مجاری خیلی حساس باشند، آغازگر برای آن فراوان است.بوی هر چیزی – بخارهای مختلف، دود سیگار، عطر، حتی بوی توالت – می‌تواند در افراد مبتلا به آسم ایجاد خس‌خس کند. همچنین کار طولانی در محیط باز بافت نایژه‌ها را خشک کرده و ماهیچه‌های صاف اطراف آنها را منقبض می‌کند. آلرژی، عفونت، و تنش‌های روانی را هم به این آغازگرهای خس‌خس اضافه کنید.اما همه خس‌خس‌ها مربوط به آسم نیستند. عفونت‌های ساده، مثل سرماخوردگی، یا ویروسی، مثل سینه پهلو، مجاری هوائی را پر از ترشحات مخاطی کرده و بدون هیچ سابقهٔ آسم ایجاد خس‌خس هم می‌سازد. همچنین خس‌خس می‌تواند نشانهٔ وجود آمفیزم باشد که تخریب حبابچه‌های هوائی شش‌ها است.خس‌خس آسم، آمفیزم و برنشیت مزمن معمولاً در هنگام بازدم است. وجود خس‌خس در هنگام دم معمولاً به‌علت انسدادی در بخش فوقانی مجاری تنفسی است.در واقع، هر عفونت یا تورم حنجره یا نای می‌تواند تنفس را صدادار کند که آن را خرخر می‌ند. وارد شدن چیزی در مجرای تنفسی هم این حالت را به‌وجود می‌آورد. علت هر چه باشد، خرخر همیشه یک زنگ اخطار است و مراقبت فوری پزشکی را لازم دارد.گاهی علت اصلی خس‌خس گرفتاری‌ مجاری تنفسی نیست. مثلاً ضعیف کار کردن قلب باعث جمع شدن مایع در شش‌ها می‌گردد که مجاری را می‌بندد و ایجاد خس‌خس می‌کند. به‌علاوه، وقتی نفس می‌کشید، هوا به آب برخورد کرده و صدای غل‌غلی ایجاد می‌کند که پزشکان آن را رال می‌ند. می‌‌دانید چگونه می‌‌توانید خس‌خس بیماری قلبی را تشخیص دهید؟ از روی وجود تورم در پاها.- درمان خس‌خس سینهاگر دچار خس‌خس شده‌اید، فکر نکنید که سوت زدن خودکار را یاد گرفته‌اید. این مسئله مهمی است. اگر آسم ندارید. سرما هم نخورده‌اید، فوراً به پزشک یا یک مرکز درمانی مراجعه کنید، مخصوصاً اگر خس‌خس در هنگام دم باشد.سرفه کنید. اگر خس‌خس با چند سرفهٔ پاک‌کنندهٔ مجرای تنفس از مخاط از بین برود، احتمالاً دچار سرماخوردگی یا عفونت ویروسی شده‌‌اید. رنگ مخاط شدت بیماری را تعیین می‌کند. مخاط زرد معمولاً نشانهٔ عفونت باکتریائی است و ممکن است نیاز به درمان با آنتی‌بیوتیک داشته باشید. اگر مخاط سفید یا شفاف است، روش‌های درمانی گفته شده در بخش سرفه و عطسه را انجام دهید.قهوه بخورید. نوشیدن دو فنجان قهوهٔ کافئین‌دار خس خس ناش از آسم را آرام می‌کند و اگر تصمیم به رفتن نزد پزشک به خاطر خس‌خس علوم دارید، خوردن یک نوشابهٔ کوکادار با یک فنجان قهوه برای اینکه بدانید خس‌خس آرام می‌شود یا نه ضرری ندارد.التهاب شش را درمان کنید. چند داروی مؤثر در درمان خس‌خس ناشی از آسم وجود دارد که پزشک آنها را تجویز می‌کند. ضدحساسیت کرومولین سدیم و کورتیکوستروئید استنشاقی عمده‌ترین داروهای کاهش التهاب مجاری تنفسی هستند. اما نتیجهٔ درمان فوراً دیده نمی‌شود. این یک درمان تدریجی است و کورتیکوستروئید به کاهش التهاب و تحریک آسم کمک زیادی می‌کند.نای را گشاد کنید. داروهای گشادکنندهٔ نای باعث شل شدن فوری ماهیچه‌های آن در هنگام آسم می‌شوند. این داروها برای گشاد کردن مجاری هوائی در آمفیزم و برنشیت مزمن نیز از کورتیکوستروئیدها مؤثرترند.از حملهٔ آسم پیشگیری کنید. استفادهٔ به موقع دارو را درست به‌خاطر بسپارید. اگر خس‌خس شروع شود، وحشت نکنید، حالا می‌دانید چه باید بخورید.داروهای دیگر را دور بریزید. به‌خاطر عوارضی مثل بالا بردن فشار خون، تندی نبض، و تپش قلب پزشکان تمایلی به استفاده از داروهای بدون نسخه در درمان خس‌خس ندارند. اگر می‌دانید که آسم دارید می‌توانید از افشانه‌های آدرنالین استفاده کنید.اگر وجود آسم تشخیص داده نشده است، سعی نکنید با داروهای بدون نسخه خوددرمانی کنید. وقت را هدر ندهید و فوراً در جستجوی درمان طبی باشید. شما نمی‌دانید علت خس‌خس چیست و تأخیر ممکن است خطرناک باشد.

در این بخش از مجله پزشکی دکتر سلام، شما را با خس خس کردن سینه، بیماری و نحوه ی درمان آن آشنا می کنیم. در ابتدا توضیحی در مورد این بیماری داده ایم سپس دو دلیل برای خس خس کردن سینه را با درمان آن توضیح داده ایم. لازم به ذکر است همیشه خس خس سینه این دو بیماری نیست.

 

خس خس کردن سینه بیماری آزار دهنده ای است که مبتلایان به آسم و برونشیت به آن دچار می شوند، ولی نگران نباشید این بیماری قابل درمان است. در این رابطه اصولا پزشک سوالاتی راجع به علائم و عامل آن می پرسد. برای مثال اگر هیچ نوع سابقه بیماری ریوی وجود نداشته باشد و با این حال در اثر خوردن غذایی خاص و یا در زمان مشخصی از سال این حالت بروز کند، پزشک در مورد آلرژی تنفسی و غذایی بیمار مشکوک می شود. پزشک با دستگاه استتسکوپ به ریه شما گوش می دهد تا محل خس خس را یافته و از شدت آن آگاه شود. اگر برای اولین بار به پزشک مراجعه کرده باشید، انجام آزمایش تنفسی(اسپیرومتری) و عکس از قفسه سینه نیز صورت می گیرد. بقیه آزمایشات وابسته به تشخیص پزشک با توجه به شواهد موجود و توضیحات بیمار است.

درمان خس خس سینه به دلیل آسماگر دلیل خس خس سینه بیماری آسم باشد، پزشک داروهایی برای کاهش التهاب و باز شدن مجاری تنفسی تجویز می کند. مثل:۱) متسع کننده استنشاقی برونش۲) کورتیکواستروئید استنشاقی۳) متسع کننده برونش با عملکرد طولانی مدت۴) قرص کنترل کننده آسم برای کاهش التهاب مجاری۵) قرص آنتی هیستامین غیر مسکن مثل لوراتادین و یا اسپری بینیدرمان خس خس سینه بدلیل برونشیتدر صورت ابتلا به برونشیت داروهای زیر تجویز می شود:۱) متسع کننده برونش مثل آلباترول، سالبوتامول۲) تجویز آنتی بیوتیکاصولا با برطرف شدن عفونت در برونشیت حاد خس خس سینه نیز از بین می رود. اگر شدت خس خس به قدری زیاد باشد که تنفس به سختی صورت گیرد(حالت اورژانسی)، داروهای زیر تجویز می شود:۱) تزریق اپی نفرین برای باز شدن راه هوایی۲) اکسیژن رسانی۳) یک کورتیکواستروئید مثل پردنیزون و یا متیل پردنیزولون۴) دستگاه هوارسانی مکانیکی۵) درمان تنفسی مداوم و متناوب (افشاندن دارو)

 

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *