درمان کم کاری غده تیروئید با داروهای گیاهی

خواص دارویی و گیاهی



آرایش

مدل مو

مدل لباس

اخبار

سبزی خردکن

غده تیروئید غده مهمی در بدن است که بخش زیادی از متابولیسم بدن را بر عهده دارد. در بعضی افراد عواملی مانند کمبود ید بدن, ضعف سیستم ایمنی و مصرف داروهای اعصاب و روان ممکن است باعث اختلال در کارکرد این غده شود. در این مطلب به درمان گیاهی کم کاری تیروئید می پردازیم.

کم کاری تیروئید با علائمی مانند حساسیتهای پوستی, تغییر صدا, حساسیت به سرما, افزایش وزن در مدت کم, افسردگی, تورم صورت, شکننده شدن ناخن ها و مو ها همراه است. این بیماری معمولا به صورت دوره ای بروز می کند و معمولا با داروهای شیمیایی اثرات آن تا حدودی رفع می شود. علاوه بر این داروها می توانید از درمان گیاهی کم کاری تیروئید نیز بهره ببرید.

همانطور که گفته شد اختلال کار تیروئید با روش های طبیعی انجام می پذیرد. مغز گردو درمان گیاهی کم کاری تیروئید است. با توجه به وجود ید و منگنز در آن باعث تقویت عملکرد این غده می شود. همچنین خوردن سبزیجاتی که حاوی ویتامین های B و E هستند نیز توصیه می شود از جمله کلم, سویا, آجیل خصوصا بادام زمینی و شلغم برای درمان کم کاری تیروئید بسیار موثر است. ویتامین A موجود در اسفناج, هویج و تخم مرغ باعث تقویت عملکرد تیروئید می شود.

روغن نارگیل باعث افزایش انرژی بدن و سوخت و ساز آن می شود. همچنین بعد از خوردن روغن نارگیل دمای بدن بالا می رود که درمانی موثر برای کم کاری تیروئید محسوب می شود.

نعنا باعث تحریک دستگاه گردش خون و تحریک ترشح هورمونهای بدن می شود که سوخت و ساز بدن را به همراه دارد.

سرکه سیب برای کاهش وزن بسیار موثر است در نتیجه برای درمان کم کاری تیروئید استفاده می شود تا افزایش وزن ناشی از آن را جبران کند. همچنین برای درمان بیماری هایی مانند کلسترول بالا, فشار خون و دیابت موثر است. می توانید مقدار دو قاشق غذا خوری سرکه سیب را به لیوانی آب ولرم اضافه کرده و روزی یک مرتبه آن را میل کنید.

از روغن اسطوخودوس می توانید برای کم شدن علائم کم کاری تیروئید استفاده کنید. مواردی مانند اختلال خواب, افسردگی, اضطراب و استرس با روغن اسطوخودوس درمان می یابد. کافیست مقداری از این روغن را به شامپویتان اضافه کرده و یا روی بالشتتان آغشته کنید.

درمان گیاهی کم کاری تیروئید با خوردن سبزیجات پخته انجام شدنی است. از طرفی رژیم غذایی این افراد باید کم کالری باشد. نمک ید دار باید در وعده های غذایی این افراد استفاده شود. ماهی, مرغ و میگو سرشار از ید است به همین خاطر مصرف آن نیز توصیه می شود. همچنین منابع غذایی سرشار از آهن به این بیماران توصیه می شود. همچنین میوه هایی مانند موز و توت فرنگی برای این بیماران مفید است. بهترین نوشیدنی برای بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید نوشیدن روزانه ۸ لیوان آب است. از طرفی مصرف نوشیدنی های الکلی, قندی و کافئین دار نیز باید به حداقل برسد.

افرادی که مبتلا به کم کاری تیروئید هستند باید در مصرف قند و چربی خصوصا از نوع حیوانی جانب احتیاط را رعایت کنند. مصرف این مواد باعث افزایش وزن می شود که با توجه به مستعد بودن بدن به چاقی در هنگام بروز این بیماری می تواند خطرساز باشد. برای آشنایی با عوارضی ه این بیماری برای افراد مبتلا ایجاد می نماید به مقاله عوارض کم کاری تیروئید مراجعه نمایید.

منبع : آرگا

 

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی




خانه

موبایل

اثر گیاهان دارویی بر غده تیروئید با داروهای شیمیایی متفاوت هستند

 

 اگرچه تحقیقات جدید کاملا تاثیر گیاهان دارویی را بر درمان تیروئید تایید نمی‌کنند، اما این گیاهان می‌توانند جلوی عوارض و اختلالات تیروئید را بگیرند و کارکرد آن را بهبود ببخشند.

ما در صورتی که بیمار نباشیم، به راحتی عملکرد غده تیروئید در بدن را به فراموشی می‌سپاریم. این غده کوچک که در زیر گردن ما قرار دارد نقش مهمی در تنظیم فرایند‌های متابولیک ما دارد. در صورت عملکرد ناسب این غده تقریبا تمامی اندام‌ های بدن دچار اختلال می‌شوند.اختلالات غده تیروئید به 3 صورت طبقه‌بندی می‌شوند:- تیروئید پرکار- تیروئید کم کار- بزرگ شدن غده تیروئیدمتاسفانه وضعیت تیروئید به خاطر مشابهت عوارض آن با دیگر اختلالات بدن به درستی تشخیص داده نمی‌شود.3  وضعیت تیروئید هم گاهی عوارض مشابه‌ای دارند که این هم به مشکلات تشخیص می‌افزاید.به همین دلیل قبل از هرگونه درمان گیاهی یا غیرگیاهی، بهتر است که تشخیص پزشکی بر روی عوارض و ماهیت ناراحتی روشن شود. در حالی که بعضی از گیاهان باعث بهبود شرایط می‌شوند، بعضی ممکن است که برای تیروئید پرکار خوب باشند و بعضی دیگر برای تیروئید کم کار.اثر گیاهان دارویی بر غده تیروئید با داروهای شیمیایی که بر فعالیت این غده تاثیر می گذارد متفاوت هستند. گیاهان دارویی غده تیروئید را تقویت می‌کنند و فرایند درمان آن را تسهیل می‌کنند. اگرچه تحقیقات جدید کاملا تاثیر گیاهان دارویی را بر درمان تیروئید تایید نمی‌کنند، اما این گیاهان می‌توانند جلوی عوارض و اختلالات تیروئید را بگیرند و کارکرد آن را بهبود ببخشند.1- گیاه اکیناسه Echinaceaاین گیاهی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار بکار می‌رود و برای کسانی که تیروئید پرکار یا کم کار دارند مفید است. یک متخصص سیستم ایمنی ۲۰ سال است که ریشه اکیناسه را به بیماران خود تجویز می‌کند و اثرات مثبتی را مشاهده کرده است.

گیاه اکیناسه برای کسانی که تیروئید پرکار یا کم کار دارند مفید است

  2. گیاه شیرین بیاناین گیاه برای برقراری تعادل بین غده‌های بدن بسیار مفید است و بیماران تیروئید که از خستگی رنج می‌برند از مصرف آن انرژی می‌گیرند. علاوه بر این، موسسه پزشکی تکزاس موفق به استخراج ماده موثره شیرن بیان در آزمایشگاه شد و متوجه تاثیر ضد سرطان آن در مورد غده تیروئید شد. شیرین بیان برای درمان بالینی سرطان غده تیروئید و اختلالات آن موثر است.

 

 بیماران تیروئید که از خستگی رنج می‌برند از مصرف گیاه شیرین بیان انرژی می‌گیرند

  3. گیاه شیپوری Bugleتحقیقات سال 213 تاثیر عصاره شیپوری بر روی 43 بیمار با غده تیروئید پرکار را تایید کرد. پژوهشگران تاثیر مثبت آن و بهبود عوارض بیماران را ثبت کردند و هیچ‌گونه عوارض جانبی نیز گزارش نشده است. بخاطر موثر بودن تخم شیپوری در درمان اختلالات ملایم غده تیروئید، بعضی از متخصصان از آن بجای داروهای شناخته شده استفاده می‌کنند.

 

  عصاره شیپوری در درمان اختلالات ملایم غده تیروئید مفید است

  4. گیاه اشووغاندا Ashwagandhaاین گیاه خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و مستقیما بر غده تیروئید و ترشحات آن تاثیر دارد. تعادل هورمونی ایجاد می‌کند و باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می‌شود و در رفع خستگی و عوارض ضد التهابی هم موثر است. یک تحقیق در سال 211 تاثیر این گیاه بر فعالیت‌های غده تیروئید را مشخص کرده است.  

گیاه اشووغاندا خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و مستقیما بر غده تیروئید و ترشحات آن تاثیر دارد

 5. گیاه بوکوپا Bacopaتحقیقات نشان داده‌اند که بوکوپا می‌تواند غده تیرویید را تحریک کند و عوارض پرکاری آن را برطرف کند. این گیاه می‌تواند تراکم هورمونی تیروئید را به میزان 41 درصد تنظیم بکند و عوارض جانبی هم ندارد.  

بوکوپا می‌تواند غده تیرویید را تحریک کند و عوارض پرکاری آن را برطرف کند

 6. گیاه رایگان Eleutheroاین گیاه برای بیماران تیروئیدی معجزه می‌کند. سطح هورمون تیروئید را تنظیم کرده و با ماده موثره خود عملکرد عادی آن را باعث می‌شود.  

گیاه رایگان برای بیماران تیروئیدی معجزه می‌کند

 7. گیاه بلادراک Bladderwrackبه غیر از تیرویید پرکار، این گیاه تاثیرات دیگری بر سلامت عمومی بدن دارد. این گیاه دریایی مقدار زیادی ید دارد که می‌تواند باعث تحریک غده تیروئید شود. این گیاه عملکرد عادی تیروئید را باز می گرداند و به کوچک شدن آن کمک می‌کند. ترشحات هورمون تیروئید را افزایش داده و به این ترتیب با بیماری‌های آن مقابله می‌کند. در حالیکه از این گیاه برای درمان اختلالات تیروئید استفاده می‌شود، اما هنوز به درستی درباره نحوه کارکرد آن اطلاعات دقیقی وجود ندارد.  

گیاه بلادراک برای درمان تیرویید پرکار مفید است

 8. گیاه پنبه‌دانه Flaxseedاین گیاه از نظر اسید‌های چرب پایه، به ویژه امگا3 بسیار غنی است و برای سلامت تیروئید بسیار مفید است. بنا بر تحقیق مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، مصرف غذاهای غنی از امگا3 به تولید هورمون‌های تیروئید کمک می‌کنند و جلوی اختلالات تیروئید را می‌گیرند.  

گیاه پنبه‌دانه برای سلامت تیروئید بسیار مفید است

 9. گردوی سیاه Black Walnutبه غیر از غذاهای دریایی، گردوی سیاه هم سرشار از ید است. تحقیقات نشان می‌دهد که ید یک ماده اساسی در سلامتی و عملکرد غده تیروئید است. علاوه بر این کمبود ید می‌تواند باعث خستگی مزمن، افسردگی، اختلال ذهنی و گواتر بشود.  

گردوی سیاه در سلامتی و عملکرد غده تیروئید مفید است

 1. گیاه بادرنجبویه Lemon Balmاین گیاه از خانواده نعناع است و برای غده تیروئیید بسیار مفید است. تحقیقات نشان می‌دهد تیروئید پرکار با مصرف این گیاه به حالت عادی باز می‌گردد و تولید هورمون‌های تیروئید و عوارض ناشی از آن را کاهش می‌دهد.  

این گیاه از خانواده نعناع است و برای غده تیروئیید بسیار مفید است

 

منبع:jamejamonline.ir

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

اگر از خستگی مداوم و بی‌دلیل رنج می‌برید شاید بهتر است مراقب عملکرد غده‌ی تیروئید خود باشید. این غده‌ی پروانه‌ای شکل که در جلوی گردن و زیر سیب آدم قرار دارد، با ترشح هورمون، سوخت‌وسازِ بدن را کنترل می‌کند. از جمله بیماری‌های مرتبط با این غده، کم کاری تیروئید است. این بیماریِ خاموش ممکن است سال‌ها در بدن فرد مبتلا باقی بماند ولی به درستی تشخیص داده نشود، چرا که علائم آن پراکنده و مبهم است و به همین دلیل پزشک در تشخیص بیماری گمراه می‌شود.

مواقع کم کاری تیروئید، به مشکلات تیروئيد مربوط نمی‌شود، بلکه عملکرد ناسب سیستم ایمنی بدن، این بیماری را ایجاد می‌کند. آزمایش آنتی‌بادی،‌ راه مناسبی برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن و تشخیص کم کاری تیروئید است. به گفته‌ی دکتر داتیس خرازیان (Dr. Datis Kharrazian) نود درصد افرادی که کم کاری تیروئید دارند مبتلا به هاشیموتو هستند. هاشیموتو یک بیماری خودایمنی است که در آن، سیستم ایمنی بدن به بافت‌های غده‌ی تیروئيد حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. بنابراین برای درمان بیماری‌های تیروئید یا هر بیماری خودایمنی دیگر، ابتدا باید منشاء بیماری کشف شود و نباید علائم بیماری را با دارو سرکوب کرد. برای درمان کم کاری تیروئید و یا پیشگیری از بروز آن، در این مقاله ۱۳ روش ساده و طبیعی ارائه شده است.

اولین خط دفاعی برای درمان کم کاری تیروئید تغییر رژیم غذایی است. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری از خستگی مفرط و کدر شدن مغز (Brain fog) -گیجی، فراموشی و عدم تمرکز رنج می‌برند. برای رفع خستگی و کسب انرژی، افراد به استفاده از قند و کافئین رو می‌آورند. این دو ماده بسیار مضر هستند و علاوه بر ایجاد سایر بیماری‌ها و نوسان در قند خون، عملکرد تیروئید را نیز دچار مشکل می‌کنند.

یک رژيم غذایی مناسب، فاقد کافئین و قند (کربوهیدرات) است. مصرف کربوهیدرات‌های فرآوری شده مثل آرد نیز باید کاهش پیدا کند چرا که این مواد عملکردی شبیه قند در بدن دارند. همچنین باید استفاده از کربوهیدرات‌هایی که به غلات مربوط می‌شوند را به حداقل رساند و از سبزیجات غیرنشاسته‌ای استفاده کرد.

چون هورمون تیروئید برای انتقال به تمام بافت‌های بدن نیاز به پروتئین دارد، باید در هر وعده‌ی غذایی از پروتئین استفاده کنید. این ماده به عملکرد طبیعی غده‌ی تیروئید کمک می‌کند. مغزها، کره‌ی مغزها، محصولات دامیِ بدون آنتی‌بیوتیک ( ارگانیک، گوشت دام‌های محلی و علف‌خوار، تخم مرغ و ماهی‌های پرورشیِ سالم) و حبوبات حاوی پروتئین هستند.

سویا و مشتقات آن مانند توفو (پنیر سویا)، شیر سویا، گوشت جایگزین (گوشت مصنوعی)،‌ خوراکی‌های انرژی‌زا و حاوی پروتئین هستند، اما این محصولات حتی اگر به صورت ارگانیک و بدون اصلاح ژنتیکی باشند باز هم در عملکرد گیرنده‌های هورمونی و چرخه‌ی بازخورد در سیستم غدد درون‌ریز اختلال ایجاد می‌کنند.

چربی دوست شما است و کلسترول ماده‌ی سازنده‌ی مسیرهای هورمونی بدن است. اگر به میزان کافی چربی و کلسترول مصرف نکنید، عدم تعادل هورمونی در بدن تشدید می شود. با مصرف چربی‌های طبیعی و سالم مانند روغن زیتون، روغن حیوانی، آووکادو، تخم کتان، ماهی، مغزها، کره‌ی مغزها، پنیر و ماست پرچربِ بدون هورمون و آنتی‌بیوتیک و شیر نارگیل، در میزان هورمون‌های تیروئید بدن خود، تعادل ایجاد کنید.

شاید کمبود مواد مغذی در بدن منجر به کم کاری تیروئید نشود، اما اگر میزان این ریزمغذی‌ها و مواد معدنی در بدن کافی نباشد علائم این بیماری تشدید می‌شود. مواد مغذی در درمان کم کاری تیروئید عبارتند از ویتامین D، آهن، اسید چرب امگا۳، سلنیوم، روی، مس، ویتامین A ،B و یُد.

ترکیب مولکولی بافت تیروئید تقریبا به ترکیب گلوتن شبیه است. در افرادی که مبتلا به هاشیموتو هستند، مصرف گلوتن ممکن است باعث افزایش حملات دستگاه ایمنی بدن به بافت تیروئيد شود.

گواتر بیماری تورم غده‌ی تیروئيد است. به آن دسته از مواد غذایی که در ایجاد گواتر نقش دارند، گواترزا یا گواتریژن (Goitrogens) گفته می‌شود. این مواد عبارتند از: انواع کلم (بروکلی، بروکسل، گل کلم، کلم پیچ، کلم قمری)، شلغم، ارزن، اسفناج، توت فرنگی، هلو، شاهیِ آبی، بادام‌ زمینی، تربچه و سویا. استفاده از این مواد به صورت پخته منعی ندارد چون پخت‌وپز مواد گواترزا را غیرفعال می‌کند، همچنین می‌توان از تربچه و شاهیِ آبی در حد اعتدال استفاده کرد.

گلوتاتیون (Glutathione) یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و در کاهش علائم هاشیموتو موثر است. این آنتی‌اکسیدان با تنظیم سیستم ایمنی بدن به کاهش بیماری‌های خودایمنی کمک می‌کند، بافت تیروئید را التیام می‌بخشد و از آن محافظت می‌کند.

غذاهای کمی حاوی گلوتاتیون هستند، اما برخی از مواد غذایی به تولید گلوتاتیون در بدن کمک می‌کنند: مارچوبه، کلم بروکلی، هلو، آووکادو، اسفناج، سیر، کدو، گریپ فروت و تخم مرغ خام از این جمله‌اند. ماده‌ی گیاهی موجود در کلم بروکلی، گل کلم و کلم (خوراکی‌های گواترزا) به افزایش ذخیره‌ی گلوتاتیون کمک می‌کند.

همانطورکه در بیماری هاشیموتو، سیستم ایمنی به غده‌ی تیروئید حمله می‌کند، غذاهایی که باعث التهاب می‌شوند، در بدن به عنوان مهاجم شناخته شده و واکنش‌های خودایمنی را در بدن افزایش می‌دهند. برای کاهش علائم بیماری‌های خودایمنی، مراقب حساسیت‌های غذایی خود باشید.

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که در روده‌ی ما زندگی می‌کنند. در حدود ۲۰٪ از عملکرد تیروئيد به میزان کافی این باکتری‌ها در روده بستگی دارد. برای حفظ میزان این باکتری‌ها باید از مکمل‌های پروبیوتیک استفاده کنید.

التهاب سیستمیک، پاسخ التهابی بدن به برخی از عوامل بیماری‌زا است. مصرف موادغذایی فرآوری‌شده، یکی از عوامل ایجادکننده‌ی این نوع التهاب در بدن است. اغلب التهاب‌های سیستمیک و بیماری‌های خودایمنی به یکدیگر مرتبط هستند. کاهش مصرف موادغذایی فرآوری‌شده از ابتلا به این نوع التهاب و بروز بیماری‌های خودایمنی جلوگیری می‌کند.

سندروم خستگی آدرنال در نتیجه‌ی کاهش فعالیت غده‌ی آدرنال ایجاد می‌شود. ارتباط تنگاتنگی میان تیروئید و غده‌ی آدرنال وجود دارد و معمولا در درمان کم‌کاری تیروئید، عملکرد این غده نیز بررسی می‌شود.

غده‌ی تیروئيد بسیار حساس است و به عوامل استرس‌زا واکنش نشان می‌دهد. تمرینات آرام‌بخشی مثل یوگا با کاهش استرس و ایجاد تعادل در انرژی و افزایش سوخت‌وساز بدن، علائم کم کاری تیروئید را کاهش می‌دهند.

تیروئيد به اشعه حساس است. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مربوط به غده‌ی تیروئيد، در مطب دندان‌پزشکی از یقه‌ی محافظ استفاده کنید.

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

14تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

مرسي توضيحاتتون اميد بخش و كامل بود بسيار سپاس❤️❤️❤️

بند ۶ و ۷ با هم در تضاد هستند

درود بر شما
خیلی هم در تضاد نیستن، کلم بروکلی و اسفناج رو می‌تونید به‌صورت آب‌پز و بقیه رو متعادل یا خیلی کم مصرف کنید.

سلام من حنانه هستم ۱۴ سالمه از قم
من دچار بیماری کم کاری تیروئید شده ام و این کم کاری من را چاق کرده است
سه ماهه که دارم قرص لووتیروکسین میخورم ولی اصلا به بدنم اثر نزاشته و بدتر شده
رژیم غذایی ام را کنترل و هرچقدر هم که ورزش میکنم نمیتونم کاهش وزنم را ببینم و ۴ کیلو اضافه کرده ام
در این هفته های آخر سرگیجه ی شدید داشته ام واین سرگیجه ها دچار سر درد شده اند
لطفا یه نظری به من بدهید تا بتونم این کم کاری را درست کنم
با تشکر

سلام حنانه عزیز
بهتره نکاتی رو که در این مقاله بهشون اشاره شده در نظر داشته باشید و روند درمان‌تون رو تحت نظر پزشک مجرب ادامه بدین. براتون آرزوی سلامتی دارم.

خواص خوراکی ها


چای ماسالا، طرز تهیه و خواص آن

چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟

خوراکی های انرژی زا؛ ۱۱ خوراکی که خستگی بدن را کاهش می‌دهد

خواص روغن بنفشه برای سلامتی و چگونگی استفاده از آن

خواص کره بادام زمینی؛ ۱۶ اتفاقی که با خوردن این خوراکی در بدن می‌افتد

رژیم گروه خونی و رژیم غذایی مناسب برای هرگروه خونی

برای درمان اسهال چه بخوریم؛ باید و نباید‌های تغذیه برای درمان اسهال

جاهای دیدنی تبریز؛ ۱۳ جاذبه دیدنی پایتخت گردشگری اسلامی

۳ روش تشخیص عینک پلاریزه و ۷ اصل مهم در خرید عینک آفتابی

کتاب مامان بزرگ جدید؛ ماجراهای بامزه یک مادربزرگ و نوه‌اش

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.

علیرضا پویا

بلیط پرواز

تشک طبی

تالار پذیراییبلیط هواپیما چارتر

مزون

© کلیه حقوق متعلق به سایت نیک صالحی می باشد. باز نشر مطالب تنها با ذکر منبع مجاز می باشد .

کم کاری تیروئید اختلال غدد درون ریز رایجی است که در این بیماری غده تیروئید قادر به تولید مقدار کافی هورمون تیروئید نیست. برخی علائم کم کاری تیروئید شامل خستگی، ناتوانی در تحمل سرما، افزایش وزن، یبوست، ضعیف شدن حافظه و حتی ریزش مو می شود. درمان های خانگی زیادی برای تنظیم کردن غده تیروئید، متابولیسم و سایر علائم وجود دارد که در ادامه اینفوسلامت شما را با برخی از آن ها آشنا می کند.

ید برای بهبود عملکرد غده تیروئید ضروری است. بنابراین اغلب به بیمارانی که دچار کم کاری تیروئید توصیه می شود میزان ید مصرفی خود را افزایش دهند. با این رژیم غذایی کم کاری تیروئید سرشار از ید، می توانید سطح ید بدن خود را افزایش دهید:

ماست

گوشت و غذاهای دریایی

تخم مرغ

تربچه

موز

جعفری

سیب زمینی

بلغور جو دو سر

نمک ید دار (روزانه 23 میلی گرم نمک)

مکمل های ید که توسط دکتر برای بیمار تجویز می شود.

 

روزانه حدودا 2 تا 6 گرم مکمل جلبک دریایی مصرف کنید. نوعی جلبک دریایی به جلبک قهوه ای (Bladder wrack) شامل مقادیر زیادی ید طبیعی بوده و می تواند غده تیروئید را تحریک کند. همچنین شامل موادی است که به عملکرد طبیعی غده تیروئید و کاهش سایز تیروئید کمک می کند. برای درمان کم کاری تیروئید معمولا روزانه مصرف 2 تا 6 میلی گرم کپسول جلبک دریایی توصیه می شود. جلبک قهوه ای با افزایش تولید هورمون تیروئید از بیماری های تیروئید جلوگیری می کند. برای شروع مصرف مکمل ها با دکتر حتما مشورت کنید.

 

ید در بسیاری از گیاهان و مغزها یافت می شود. در ادامه با برخی منابع کم تر شناخته شده ید آشنا می شویم که می توانند علائم کم کاری تیروئید را بهبود بخشند:

گردوی سیاه

گردوی سیاه منبع خوب ید طبیعی محسوب می شود که به تقویت غده تیروئید بسیار کمک می کند. همچنین این ماده مغذی سرشار از منیزیم بوده که کمک می کند تیروئید به صورت طبیعی فعالیت کند.

گزنه

گزنه یکی دیگر از گیاهان سرشار از ید بوده که برای درمان کم کاری تیروئید مورد استفاده قرار می گیرد. گزنه همچنین خاصیت ضد التهابی و ضد حساسیت داشته و ادرار آور است که می تواند برخی علائم کم کاری تیروئید از جمله تورم و احتباس آب را برطرف کند.

بهترین راه برای مصرف گزنه، دم کردن یک قاشق غذا خوری گیاه گزنه و خوردن این چای گیاهی است. این گیاه را به مدت 1 دقیقه دم کنید و دو تا سه بار در روز مصرف کنید.

خزه ایرلندی (Chondrus crispus)

خزه ایرلندی نوعی جلبک قرمز است که سرشار از ید و سایر ویتامین ها می باشد. ترکیبی منحصر به فرد از ید و آنتی اکسیدان ها در خزه ایرلندی، این گیاه را در درمان کم کاری تیروئید بسیار موثر کرده است. یک و یک دوم قاشق چای خوری از این گیاه را در یک لیوان آب جوش دم کنید و سه بار در روز میل کنید.

 

هر روز و با معده خالی 1 تا 2 قاشق غذاخوری بذر کتان را با آب بخورید. بذر کتان سرشار از اسیدهای چرب به خصوص امگا 3 است که به بهبود عملکرد غده تیروئید کمک می کند. بذر کتان را می توانید به راحتی در عطاری ها پیدا کنید.

اسیدهای چرب امگا 3 نقش بسیار مهمی در تنظیم التهاب ایفا می کند که برای درمان بیماری های خود ایمنی مشایهی مانند گریوز و تیروئیدیت هاشیموتو بسیار مهم است.

 

زنجبیل بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید. زنجبیل دارای خاصیت ضد التهابی قوی است و همچنین منبع خوب زینک، منیزیم و پتاسیم است که همگی به بهبود عملکرد تیروئید کمک می کنند. در ادامه با روش استفاده از زنجبیل در رژیم غذایی آشنا می شویم:

زنجبیل بهتر است تازه میل شود. تکه های ریشه زنجبیل را می توانید به سوپ یا سایر غذاها اضافه کرد.

چای زنجبیل نیز گزینه مناسبی است. چند تکه زنجبیل را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه دم بکشد و سپس مقداری عسل به آن اضافه کنید. 3 تا 4 بار در روز این چای را میل کنید.

 

روغن نارگیل چربی اشباع شده ای است که از زنجیره اسیدهای چرب ساخته شده است. این زنجیره اسیدهای چرب باعث افزایش متابولیسم بدن و در نتیجه کاهش وزن می شود.

روغن نارگیل همچنین می تواند باعث افزایش دمای طبیعی بدن و در نتیجه افزایش متابولیسم شود. به طور کلی می توان گفت عوارض کم کاری تیروئید را می تواند خنثی کند. 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به یک لیوان شیر اضافه کرده و در وعده صبحانه میل کنید.

 

دو بار در روز 1 تا 2 میلی گرم جینسینگ سیبری را امتحان کنید. این گیاه برای درمان بیماری های خود ایمنی از جمله بیماری گریوز و تیروئیدیت هاشیموتو بسیار موثر است. این گیاه را دو بار در روز، قبل از صبحانه و ناهار با توصیه دکتر میل کنید.

جینسینگ سیبری با کمک به عملکرد غدد آدرنال و توموس، سطح هورمون ها را تنظیم می کند و نقش بسیار موثری در درمان کم کاری تیروئید خواهد داشت. این گیاه همچنین به کاهش یکی از شایع ترین علائم کم کاری تیروئید، خستگی کمک خواهد کرد.

 

روزانه یک قاشق غذاخوری روغن گل پامچال میل کنید. روغن گل پامچال شامل اسیدهای چرب مانند کاما لینولنیک اسید که می تواند با التهاب مبارزه کند. همچنین این اسید چرب می تواند به طبیعی کردن عملکرد غده تیروئید و افزایش ترشح هورمون تیروئید کمک کند. علاوه بر این همزمان می تواند علائم کم کاری تیروئید از جمله ریزش مو و خونریزی شدید قاعدگی را از بین ببرد.

 

برای بهبود عملکرد غده تیروئید باید روزی 15 تا 2 دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید. این کار برای حفظ سطح ویتامین D بدن حیاتی است که نقش کلیدی در عملکرد ایمنی و متابولیسم دارد.

 

بعدی

قبلی

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *