درمان کم خونی شدید با غذا

خواص دارویی و گیاهی

کم خونی یکی از مواردی ات که به راحتی می توانید با خوردن یک سری مواد غذایی آن را درمان کنید.

معمولا خانم ها، به دلیل شرایط فیزیولوژیکی خاص، در معرض کم خونی قراردارند و از آن جا که در سال های مفید زندگی هر ماه مقدار زیادی خون از دست می دهند، باید همیشه مراقب تغذیه خود باشند تا در شروع دفع مجدد بتوانند مواد مغذی مورد نیاز بدن را تأمین کنند.  در غیر این صورت و به مرور زمان دچار مشکلات متعدد از جمله بد خلقی ، ریزش مو،  دردهای بدنی و می شوند . مصرف ترکیبات خاصی می‌تواند در درمان کم‌خونی به‌ ویژه در زنان بسیار مفید باشد. اما آن چه در طب سنتی به آن توجه می شود تنها مواد خوراکی نیست بلکه اصول شش گانه ای است که در حفظ سلامت و شادابی افراد موثر است. در طب سنتی به این موضوع اشاره شده است که هر غذایی با طبع گرم و تری مناسب می‌تواند بالقوه خون ساز  باشد.

 

در طب ایرانی به غذاهای خون ساز ،غذاهای دم ساز نیز گفته می‌شود؛ از جمله غذاهای دم ساز می‌توان «هوا» را برد؛ هر چه هوا از لطافت و پاکی بیشتری برخوردار باشد و به عبارتی اکسیژن بیشتری داشته باشد، خون لطیف‌تری تولید می‌کند و هوای آلوده (حاوی آلاینده‌ها) خون آلوده و ناپاک ایجاد می‌کند.

 

درمان کم خونی شدید با غذا

این ماده غذایی به محض ورود به کبد، تبدیل به خون می‌شود.

 

شما می توانید شب ها همراه شام یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را کاملا بجوید و میل کنید؛ خوردن این دانه روغنی برای تقویت مو‌، چشم‌، تخمدان ها و بیضه‌ها‌، بسیار مفید است‌. هر غذایی که برای اعضای تناسلی مفید باشد، برای چشم نیز مفید است. چون این دو اندام، لطیف‌ترین بخش غذاهای مصرفی روزانه را به سمت خود جذب می‌کنند.

 

قوتوی کرمان یا اردبیل ترکیبی از تخم گشنیز، زنجبیل، میخک، هل باد، شاه‌دانه ،گندم ،کنجد ،عدس و است. توصیه می‌شود یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان شیر مخلوط و میل کنید.

 

توصیه می‌شود این غذا با شعله پایین  تهیه و طبخ شود تا کاملا هضم شود.

 

این گوشت از آهن زیادی برخوردار است حتی برای کسانی که سنگ یا شن کلیه دارند، مفید است.

 

برای کاهش بلغم مغزو افزایش حافظه، خوردن آن را فراموش نکنید.

 

برای دریافت غذاهای خون ساز ، خوردن هفت عدد انجیر خشک همراه صبحانه  و 9 تا 12 عدد آلو‌ بخارا همراه وعده ناهار توصیه می شود.

 

دکتر حمزه سام دلیری؛ محقق و مدرس طب سنتی در این باره به خبرگزاری دانشجو می گوید: پیاده‌روی با پای برهنه روی سنگ‌ریزه‌ها یا قلوه‌سنگ ها روزانه به مدت 3 دقیقه، قرار دادن تکه آهنی که نه رنگ و نه زنگ داشته باشد  در داخل خورشت‌ها (توصیه می‌شود این کار را در 1 دقیقه پایانی طبخ غذاهای خورشتی انجام دهید.)

 

از جمله گیاهان و میوه هایی که خاصیت خون ساز ی دارد می‌توان به یونجه‌، گزنه‌، شبدر‌، عناب‌، زرشک‌، آلبالو‌، انار و سیب اشاره کرد. به این صورت که یونجه یا شبدر را با سالاد فصل مخلوط و میل کنید.یک استکان عرق گزنه را با دو قاشق غذاخوری شیره انگور مخلوط و میل کنید.در یک استکان جوشانده گل بابونه، دو قاشق غذاخوری آب آلبالو بریزید و میل کنید.یک قاشق غذاخوری آویشن و 7عدد عناب را با 3 لیوان آب مخلوط کنید و آن را بجوشانید، صاف و میل کنید.در یک لیوان جوشانده گل ختمی، سه قاشق غذاخوری آب‌زرشک مخلوط و میل کنید.

 

 

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغseemorgh.com/lifestyleمنبع : khorasannews.com

 

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 218 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

کم‌ خونی یا آنمی در واقع اختلال خونی شایعی در زنان، مردان و نوزادان و کودکان است که به دلیل کاهش گلبول های قرمز یا هموگلوبین خون، ایجاد می شود. علائم کم خونی عبارتند از؛ ضعف، رنگ پریدگی، بی حسی، تنگی نفس، تپش قلب، سیاهی رفتن چشم، زنگ زدن گوش و درد قفسه سینه.

از دست دادن خون به ویژه در دوران قاعدگی، بارداری و شیردهی و کمبود منابع آهن در رژیم غذایی از علل اصلی ابتلا به کم خونی یا آنمی هستند.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با بهترین روش های درمان گیاهی و خانگی کم خونی شدید با انواع مواد غذایی مفید، میوه ها، سبزیجات، آجیل ها و حبوبات حاوی آهن فراوان آشنا شوید؛

گزنه یکی از گیاهان دارویی حاوی مقادیر بالای آهن، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین های B و ویتامین K است که با افزایش گلبول های قرمز خون و بهبود جذب آهن در بدن به درمان کم خونی کمک می کند.

روزی دو بار و هر بار نصف فنجان چای یا دمنوش گزنه را مصرف کنید تا کم خونی زودتر درمان شود.

درمان کم خونی شدید با غذا

قاصدک حاوی مقادیر بالای آهن است که باعث درمان کم خونی می شود. همچنین قاصدک توانایی بالایی برای جذب آهن و مواد معدنی دارد که می تواند به پیشگیری و درمان کم خونی کمک کند.

پشنهاد می شود که روزانه حداکثر تا 9 گرم قاصدک را به صورت دمنوش تهیه کرده و استفاده کنید.

ترشک از دارو های گیاهی حاوی مقادیر بالای آهن است که با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان سریع کم خونی شدید کمک می کند.

هر روز یک فنجان دمنوش ترشک بنوشید تا کم خونی شدید، سریع تر درمان شود.

ملاس سیاه، یک محصول جانبیاست که در فرآیند تولید شکر از نیشکر یا چغندر قند به دست می آید. ملاس سیاه غنی از ویتامین B6، منیزیم، کلسیم و سلنیوم است که باعث افزایش سطح آهن در بدن شده و با افزایش تولید گلبول های قرمز و هموگلوبین، به درمان کم خونی کمک می کند.

هر روز صبح یا عصر 1 قاشق غذا خوری ملاس سیاه را به 1 فنجان آب گرم اضافه کنید، خوب مخلوط کرده و بنوشید.

احتیاط : زیاده روی در مصرف ملاس سیاه باعث اسهال می شود. 

در طب سنتی از ترکیب سه شیره که شامل شیره انگور، شیره خرما و شیره توت سفید می شود، به دلیل مقادیر بالای آهن و فولاتی که دارد، برای درمان سریع کم خونی شدید استفاده می شود.

سیب زمینی شیرین به دلیل مقادیر بالای آهن که دارد، یکی از بهترین مواد غذایی برای پیشگیری و درمان کم خونی محسوب می شود.

به شما پیشنهاد می کنیم که هر روز یک سیب زمینی شیرین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.

حبوباتی از جمله لوبیا، عدس و نخود فرنگی، منابع عالی آهن هستند که باعث افزایش هوگلوبین و گلبول های قرمز خون شده و به درمان کم خونی کمک می کنند.

توفو یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است که حاوی مقادیر بالایی ویتامین B12 ، فولات و آهن بوده و به درمان کم خونی شدید کمک می کند.

کنجد سیاه مقادیر بالایی فولات، آهن، کلسیم و منیزیم دارد. گفته می شود که مصرف کنجد سیاه، سطح آهن خون را افزایش داده و با بهبود جذب آهن در بدن، به پیشگیری و درمان کم خونی کمک می کند.

هر روز صبح بعد از صبحانه، 2 قاشق چای خوری کنجد سیاه خیس خورده را با نصف فنجان آب و 1 قاشق غذا خوری عسل در مخلوط کن ترکیب کنید و بخورید.

تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی از جمله مس می باشد که باعث افزایش آهن در بدن شده و با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به پیشگیری و درمان کم خونی کمک می کند.

عسل یک منبع قوی آهن، مس و منگنز است که همه ی آن ها به سنتز هموگلوبین کمک می کنند، به همین دلیل عسل یکی از بهترین غذا ها برای پیشگیری و درمان کم خونی محسوب می شود.

عسل را به انواع دمنوش ها و اسموتی های خود اضافه کنید و بخورید.

سبزیجات به ویژه سبزیجات برگ سبز از جمله کرفس، کلم کیل، اسفناج و کلم بروکلی منابع عالی آهن هستند و مصرف منظم آن ها می تواند به درمان سریع کم خونی کمک کند.

طرز تهیه اسموتی سبز کرفس و کلم

نصف فنجان کلم کیل را با 1/4 فنجان کرفس، 1 قاشق غذا خوری عسل طبیعی و آب نصف یک لیمو ترش تازه را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. هر روز صبح ناشتا 1 لیوان از این اسموتی بنوشید تا کم خونی درمان شود.

چغندر قند حاوی مقادیر بالای آهن، منیزیم، کلسیم، ویتامین A و فولات است. یک مطالعه نشان داده که مصرف چغندر قند به مدت 2 روز باعث افزایش هموگلوبین خون می شود و گفته شده که چغندر قند یکی از بهترین سبزیجات برای درمان سریع کم خونی شدید می باشد.

اسموتی چغندر خام

یک چغندر قند را پوست گرفته و خرد کنید و آن را با یک لیوان آب و آب نصف لیمو ترش تازه در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. هر روز صبح قبل از صبحانه این اسموتی را بخورید تا نتیجه بگیرید.

احتیاط : زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است قبل از مصرف چغندر قند با پزشک خود مشورت کنند.

جعفری یکی از بهترین سبزیجات حاوی مقادیر بالای آهن است که با افزایش هموگلوبین و گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی شدید کمک می کند.

هر روز صبح یک لیوان آب جعفری تازه را بنوشید تا کم خونی شما سریع تر درمان شود.

طحال یکی از مهم ترین اندام هایی است که در سنتز گلبول های قرمز خون نقش دارد.

کدو سبز، کدو مسمایی و کدو تنبل به دلیل مقادیر بالای بتا کاروتن موجود در آن ها، بر روی طحال اثر گذاشته و با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی کمک می کنند.

پیشنهاد می شود که انواع کدو ها را به صورت خام و پخته به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.

انار یکی از بهترین میوه های سرشار از ویتامین c و آهن می باشد که با علائم کم خونی مانند خستگی و ضعف نی مبارزه می کند. بهتر است در فصل پاییز روزانه یک انار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

ویتامین C باعث جذب آهن موجود در مواد غذایی شده و با افزایش تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز خون به پیشگیری و درمان کم خونی کمک می کند.

از میوه های حاوی ویتامین C می توان به پرتقال، کیوی، سیب، لیمو ترش، گریپ فروت، نارنگی، انگور و انواع توت ها اشاره کرد.

اسموتی گریپ فروت و سیب و کیوی

نصف یک گریپ فروت بزرگ را با 1 کیوی، نصف سیب، 1 قاشق غذا خوری عسل و یک بند انگشت زنجبیل تازه رنده شده و نصف لیوان آب را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. هر روز یک لیوان از این اسموتی بخورید.

انجیر تازه و انجیر خشک از بهترین منابع آهن در بین میوه ها محسوب می شوند که به درمان سریع کم خونی کمک می کنند.

درمان کم خونی شدید با غذا

هر روز صبح ناشتا 2 تا 4 انجیر تازه رسیده و یا 2 تا 4 انجیر خشک که از شب قبل در یک لیوان آب خیس کرده اید را بخورید تا زودتر کم خونی درمان شود.

احتیاط : زیاده روی در مصرف انجیر باعث مشکلات گوارشی می شود.

موز حاوی مقادیر بالای آهن، پتاسیم، ویتامین C و فولات است. مصرف موز باعث افزایش هموگلوبین و گلبول های قرمز خون شده و به درمان کم خونی کمک می کند.

هر روز صبح یک موز رسیده را خرد کرده و با 1 قاشق غذا خوری عسل طبیعی ترکیب کنید و بخورید.

احتیاط : موز دارای کالری و پتاسیم بالایی است و زیاده روی در مصرف آن باعث افزایش وزن و هیپرکالمی می شود.

خرما و کشمش از بهترین منابع آهن و ویتامین C در بین میوه های خشک محسوب می شوند که با افزایش تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز خون و همچنین افزایش جذب آهن در بدن به درمان کم خونی کمک می کنند.

هر روز صبح 4 عدد خرما را با 1 عدد کشمش به مدت 3 دقیقه در آب خیس کنید و سپس برای وعده صبحانه استفاده کنید. همچنین شما می توانید خرما و کشمش را به اسموتی های خود اضافه کنید.

احتیاط : زیاده روی در مصرف خرما و کشمش به دلیل مقادیر بالای قند موجود در آن ها می تواند باعث افزایش قند خون در افراد مبتلا به دیابت شود.

یوگا یکی از بهترین ورزش ها برای پیشگیری و درمان کم خونی محسوب می شود؛ یوگا به بهبود گردش خون در بدن کم کرده و علائم کم خونی مانند خستگی و ضعف را بهبود می بخشد.

مطالعات اخیر نشان می دهد که دوش آب سرد به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و می تواند کم خونی را درمان کند.

محققان می گویند که اگر هر روز حمام آفتاب بگیرید، ویتامین D بدن افزایش پیدا کرده و به بدن برای ساخت خون کمک می کند، در نتیجه کم خونی درمان می شود.

مشروبات الکلی مانع از جذب آهن در بدن شده و باعث تشدید کم خونی در افراد می شود.

چای سبز و چای سیاه فواید زیادی برای بدن دارند اما مصرف آن ها، جذب آهن در بدن را کاهش داده و خطر ابتلا به کم خونی را افزایش می دهند.

قهوه یکی دیگر از نوشیدنی هایی است که جذب آهن را کاهش می دهد و باعث ابتلا به کم خونی در افراد خواهد شد.

درست است که پروتئین سویا غنی از آهن می باشد اما همچنین حاوی مقادیر بالای فیتیک اسید است که مانع از جذب آهن و سایر مواد معدنی در بدن شده و برای افراد مبتلا کم خونی مضر می باشد.

در ادامه بخوانید : علائم کم خونی

منابع : stylecraze – naturalfoodseries

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.

محل لینک سایت شما

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *