درمان کم خونی در بچه ها

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

سطح پایین آهن در کودکان می تواند باعث بیماری کم خونی در آن ها شود

 

درمان کم خونی در بچه ها

آهن برای تشکیل سلول های قرمز خون، بهبود گردش خون، افزایش سطح اکسیژن و استقامت در کودک شما ضروری است.

در این مطلب ابتدا چشم انداز دقیقی در مورد اینکه چرا آهن برای کودکان ضروری است، آورده شده است.پدر یا مادر بودن، نگرانی های بزرگی مانند اطمینان از رژیم غذایی پر از مواد مغذی برای کودک را به همراه دارد. رژیم غذایی ایده آل برای یک کودک شامل سطوح مناسبی از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین، فیبر، آهن و غیره است که کمبود حتی یک ماده غذایی ضروری می تواند موجب کاهش سرعت رشد در کودک شما و یا حتی مانع رشد مناسب او شود.

آهن یکی از این مواد مغذی ضروری است که در اغلب موارد در رژیم های غذایی هندی (به خصوص برای کودکان) فقدان این ماده ی حیاتی دیده می شود. سطح پایین آهن در کودکان می تواند باعث بیماری کم خونی در آن ها شود، که با علائمی همچون استرس، خستگی، رنگ پریدگی و ضعف معلوم می شود،کمبود آهن کافی در رژیم غذای کودک شما می تواند مانع رشد جسمی و ذهنی او شود.اهمیت وجود آهن در غذای کودک:آهن برای تشکیل سلول های قرمز خون، بهبود گردش خون، افزایش سطح اکسیژن و استقامت در کودک شما ضروری است. مهم تر از آن، وجود آهن در رژیم غذای کودکان، به تقویت عملکرد مغز آن ها کمک خواهد کرد. از این رو برای پدران و مادران توجه به نیازهای آهن کودکان با توجه به سن آن ها و ایجاد یک رژیم غذایی غنی از آهن برای کودکان بسیار ضروری است.دو نوع آهن وجود دارد:۱. Heme: این نوع آهن، به طور طبیعی از هموگلوبین به دست می آید و در نتیجه، در منابع حیوانی مانند گوشت، ماهی و مرغ قابل دسترس است.

۲. Non-Heme:  از ۶۰ درصد از آهن موجود در بافت های حیوانی و آهن موجود در گیاهان (میوه ها، سبزیجات، حبوبات و آجیل) را تشکیل می دهد،که کمتر جذب می شوند.برخی از رژیم های غذایی سالم برای افزایش آهن در وعده های روزانه ی کودکان عبارتند از:۱. آجیل غنی از آهن برای کودک:دانه های آجیل، مملو از آهن، پروتئین ها، چربی های سالم و اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ ضروری برای بدن کودکان هستند. یک رژیم غذایی شامل انواع مختلف آجیل، مانند پسته، بادام زمینی، گردو، بادام، و غیره، یک روش مناسب برای تامین مواد مغذی مورد نیاز کودکان است. بنابراین، پزشکان توصیه می کنند که قرار دادن آجیل به طور روزمره در رژیم غذای کودک، آهن مورد نیاز بدن او را به صورت کامل تامین می کند.۲. تخم مرغ سرشار از آهن برای کودکان:تخم مرغ سرشار از تمام مواد مغذی ضروری و از جمله منابع غنی از آهن برای کودکان است. تفاوت اساسی که تخم مرغ با سایر مواد غذایی دارد، این است که می توان آن را از همان ۴ ماهگی کودکان، در رژیم غذایی آن ها گنجاند. یک وعده غذایی با تخم مرغ به حفظ سطح هموگلوبین در بدن کودکان و بالا رفتن استقامت بدن او کمک می کند. قرار دادن یک عدد تخم مرغ در رژیم روزانه کودکان، تمامی نیازهای بدن او به آهن را تامین می کند. بنابراین، شما باید تخم مرغ را به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی تامین آهن برای کودکان خود در نظر بگیرید. با استفاده از ۱۰ دستور غذاهای تخم مرغی مخصوص کودکان می توانید رغبت کودکانتان را به خوردن تخم مرغ افزایش دهید.۳. گوشت قرمز و جذب سریع آهن:گوشت قرمز یک منبع غنی از آهن است، آهن موجود در گوشت قرمز به راحتی توسط خون جذب شده و توزیع بیشتری در بدن شما دارد. گوشت بره، گوشت گاو و غیره، حاوی سطح بسیار بالایی از آهن هستند و از این رو، باید در رژیم غذای کودکان گنجانده شوند. نتیجه تحقیقات پزشکان تغذیه بیان می کند که مصرف دو وعده گوشت قرمز، با حتی یک وعده، حاوی حدود ۵/۳ میلی گرم آهن بوده و این مقدار آهن برای کودکان، ایده آل است.۴. کلم بروکلی منبع آهن برای کودک:علاوه بر اینکه، کلم بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان های ضروری، الیاف، ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای بدن کودکان است، این سبزی مفید، یک منبع غنی از آهن نیز می باشد. مصرف کلم بروکلی در حفظ جریان خون مناسب و تامین سطح اکسیژن لازم در بدن مفید است، همچنین مصرف آن به رشد سالم مغز و عملکرد مناسب آن در کودکان کمک می کند. نتیجه تلاش محققان نشان می دهد که مصرف نیم کاسه کلم بروکلی در روز آهن مورد نیاز در رژیم غذای کودک شما را تامین خواهد کرد.۵. میوه ها و دانه های خشک شده:میوه ها و دانه های خشک شده یک منبع غذایی بسیار مغذی بوده و همچنین بسیاری از کودکان میل و علاقه ی فراوانی به میوه ها و دانه های خشک شده دارند و از خوردن آن ها در هر سنی لذت می برند. میوه ها و دانه هایی مانند زردآلو، دانه کدو تنبل، آلو، و غیره به صورت خشک شده منابع غنی از آهن برای کودکان هستند. مصرف روزانه نصف فنجان از میوه های خشک شده یا دانه ها، سالم بودن رژیم غذای کودک شما را تضمین خواهد کرد.

آهن برای تشکیل سلول های قرمز خون، بهبود گردش خون و استقامت در کودک ضروری است

  ۶. ضرورت استفاده از غلات در غذای کودک:غلات یک گروه از مواد غذایی است که حامل مواد مغذی ضروری مورد نیاز در رژیم غذایی هر کودکی می-باشد. غلاتی مانند جو دو سر، جو، گندم، و غیره برای رشد تمامی اعضای بدن و عملکرد مناسب بدن کودک شما مهم هستند. غلات غنی شده با دوز معمولی، آهن مورد نیاز بدن کودک شما را برای اطمینان از جریان مناسب خون، رشد مغز و پیشگیری از کم خونی ارائه خواهد داد. مصرف یک کاسه از غلات و حبوبات روزانه، برای تامین آهن مورد نیاز کودک شما کافی است.۷. سبزیجات دارای برگ های سبز مغذی ترین غذای کودک:سبزیجات دارای برگ های سبز یکی از مغذی ترین مواد غذایی در رژیم غذای کودک، به ویژه برای گیاه خواران است. این سبزیجات حاوی تمام ویتامین های ضروری، کلسیم، مواد معدنی، فیبر بوده و یک منبع غنی از آهن هم هستند. اسفناج و کلم پیچ قطعا باید در رژیم غذای کودک گنجانده شود. به توصیه متخصصان تغذیه، مصرف یک فنجان سبزیجات برگ سبز در روز می تواند تمام آهن مورد نیاز کودک شما را تامین کند.۸.حبوبات تامین کننده آهن کودک:حبوبات به همان اندازه غلات در رفع نیازهای روزانه بدن کودک شما به آهن مفید است. برای این منظور، لوبیا قرمز، لوبیا، لوبیا سیاه و سفید، سویا، نخود، و غیره باید در رژیم غذایی روزانه کودکان قرار داده شوند. مصرف یک فنجان از حبوبات در هر روز، ۴ میلی گرم از آهن مورد نیاز برای بدن کودک شما را فراهم خواهد کرد.۹. مرکبات افزایش دهنده جذب آهن:این خانواده میوه ها، یک منبع مستقیم از آهن نیست، اما به بهبود ظرفیت جذب آهن در کودک شما کمک خواهد کرد. خوردن میوه های خانواده مرکبات مانند پرتقال، نارنج، لیمو شیرین، نارنگی، و غیره، ویتامین C موردنیاز برای بدن کودکان را تامین کرده و به طور فزاینده ای به جذب آهن مواد غذایی توسط بدن آن ها کمک می کند. پزشکان توصیه می کنند که برای حفظ سطح مناسب هموگلوبین سالم در کودکان، حداقل ۱ میوه از خانواده مرکبات را روزانه در رژیم غذای کودکان قرار دهید.۱۰. ماهی ،ضروری برای تامین آهن کودک:این یک واقعیت شناخته شده ی جهانی است که ماهی غنی از آهن و اسیدهای چرب امگا ۳ است. اسیدهای چرب امگا ۳ به جلوگیری از لخته شدن خون، در نتیجه، سکته مغزی و ترویج جریان خون در بدن به طور منظم کمک می کند. ماهی هایی مانند سالمون، ماهی روغنی کوچک، ماهی قزل آلا، و غیره دارای ارزش غذایی بالایی بوده و از منابع بزرگ آهن هستند. شما می توانید در رژیم غذای کودک خود ۲ وعده ماهی در هر هفته قرار دهید تا نیازهای بدن او به آهن و سایر مواد مغذی را تامین کنند.امیدواریم که لیست دقیق غذاهای غنی از آهن به داشتن یک رژیم غذایی سالم برای خانواده و کودک شما کمک کند، به یاد داشته باشید که غذاهای معرفی شده برای جلوگیری از کمبود آهن در کودکان مفید هستند. اگر کودک شما دچار فقر آهن است، ممکن است با خوردن کامل مواد غذایی بالا درمان نشود. در مورد چنین کودکانی برای بهترین نتایج، توصیه می شود که به دنبال توصیه های پزشکی باشید.

 

منبع: niniban.com

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

درمان کم خونی در بچه ها

آرایش

مدل مو

مدل لباس

اخبار

سبزی خردکن

 

 

برای درمان کم خونی باید حتما به پزشک مراجعه نمایید و مکمل های لازم را بخورد. کم خونی وضعیتی است که درآن، تعداد یا اندازه گلبول های قرمز یا مقدار هموگلوبین موجود درخون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود. ازعلل ایجاد کننده کم خونی می توان کمبودهای تغذیه ای، خون ریزی، ناهنجاری های ژنتیکی، بیماریهای مزمن یا مسمومیت های دارویی را برد. منظور از کمخونی های تغذیه ای، کم خونی هایی است که در اثر دریافت کم مواد مغذی ایجاد می شوند .از مهم ترین مواد غذایی جهت خون سازی، که کمبود آن در خون بدن موجب بروز کم خونی می شود می توان به آهن، ویتامینB12 و اسید فولیک اشاره کرد که از بین آنها کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین نوع کم خونی تغذیه ای است .

میزان نیاز به آهنمیزان نیاز به آهن براساس سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی افراد متفاوت است. مثلاً زنان باردار به علت افزایش حجم خون، رشد جنین و جفت، و سایر بافتها به آهن بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل بیش از سایرین در معرض خطر کم خونی قرار دارند. در شیر خواران- در صورت سلامت مادر- ، میزان آهن موجود در شیر مادر برای 4- 6 ماه اول زندگی کافی است ولی در مورد نوزادانی که با وزن کم متولد می شوند ذخایرآهن کم بوده و باید بعد از 3 ماهگی آهن اضافی به صورت قطره خوراکی خورانده شود. همچنین بستن پیش از موقع بند ناف نیز به دلیل اینکه نوزاد را از یک سوم کل خونش محروم می کند خطر فقر آهن را افزایش می دهد .دلایل فقر آهندلایل گوناگونی برای فقر آهن وجود دارد که از آن جمله می توان به علل زیر اشاره کرد :* دریافت نا کافی آهن به دلیل رژیم غذایی مورد استفادهای که در آن آهن کمی وجود دارد، مانند بعضی از رژیم های گیاه خواری .* جذب ناکافی آهن در اثر اسهال، کاهش ترشح اسید معده، مشکلات گوارشی یا تداخلات داروئی ( داروهایی مثل کلستیدامین ، سایمتیدین ، پانکراتین ، رانیتیدین و تتراسایکلین).* افزایش نیاز به آهن برای افزایش حجم خون در دوران نوزادی، نوجوانی، بارداری و شیر دهی * خون ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه، در اثر جراحات و ناشی از هموروئید، بیماری های بدخیم یا انگل ها .کمبود آهن در مردان بزرگسال معمولاً در اثر از دست دادن خون است .علائم کم خونی ناشی از فقر آهنبعضی از علائم کم خونی آهن عبارتند از :1- رنگ پریدگی زبان و مخاط داخل لب و پلک چشم2- خستگی زود رس3- بی تفاوتی4- سرگیجه و سردرد5- خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست ها و پاها6- حالت تهوع7- در کم خونی های شدید گود شدن روی ناخندرمان کم خونی ناشی از فقر آهنبرای درمان کم خونی چند روش وجود دارد که بهترین و کم خطرترین آنها استفاده می شود؛ بهترین و کم خطرترین راه استفاده از مکمل های خوراکی است. درمان با نمک های ساده آهن، چون سولفات فرو خوراکی، کاملاً موثر بوده و به شکل قرص، کپسول یا مایع است که مصرف آن ها باید تا چند ماه ادامه یابد .چنانچه این قرص ها با معده خالی مصرف شوند، جذب آنها بهتر و صورت می گیرد ولی در این حالت سبب تحریک معده و بروز مشکلات گوارشی خواهند شد .عوارض گوارشی، ناشی از مصرف آهن نظیر تهوع، دل پیچه، سوزش قلب، اسهال یا یبوست را می توان به حداقل رساند؛ به شرطی که آهن را به میزان کم مصرف کرده و به تدریج به میزان آن افزود تا به حد مورد نیاز بدن برسد. بهتر است قرص آهن، آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشی از آن کاهش یابد.ویتامین Cجذب آهن را افزایش می دهد. به همین دلیل معمولاً مصرف ویتامینC به همراه آهن پیشنهاد می گردد . البته علاوه بر درمان دارویی باید به میزان آهن قابل جذب در غذا نیز توجه کرد.جذب آهن غذا، اغلب تحت تأثیر شکل آهن موجود در آن می باشد. آهن موجود در پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی و پرندگان( آهن هِم) جذب می شود در حالیکه جذب آهن پروتئین های گیاهی مانند سبزی ها و میوه ها ( آهن غیر هم) کم تر می باشد.باید توجه داشت که ویتامینCجذب آهن سبزی ها و میوه ها( آهن غیرهم) را می کند. مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد ازغذا نیز می تواند جذب آهن را تا 5 درصد کاهش دهد.منابع غذایی آهن دارمنابع غذایی آهن دار عبارتند از جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، اسفناج و حبوبات؛ مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشک( برگه ها) به خصوص برگه زرد آلو و دانه های روغنی.عوامل افزایش دهنده جذب آهن و منابع غذایی آنها1- اسید سیتریک و اسید اسکوربیک( ویتامینC ) که درآلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل کلم، سبزی ها، آب پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش، سیب و آناناس وجود دارند، می توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن باشند.2- اسید مالیک و اسید تارتاریک که در هویج، سیب زمینی، چغندر، کدو تنبل، گوجه فرنگی، کلم پیچ و شلغم موجود است، سبب افزایش جذب آهن می شود.3- محصولات تخمیری مثل سس سویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می شوند.توصیه های زیر را به کار بندید :*استفاده از غذاهایی که غنی از آهن می باشند.*استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین در هر وعده غذایی، جهت جذب بهتر آهن( مثل پرتقال، گریپ فروت، کوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبزو لیمو ترش)*گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در بره غذایی .*پرهیز از مصرف چای و قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا* برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست* تصحیح عادات غذائی غلط ( مثل مصرف مواد غیر خوراکی مانند خاک ، یخ )* استفاده از نان هایی که از خمیر ورآمده تهیه شده اند* استفاده از خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش که منابع خونی از آهن هستند.* استفاده ازغلات و حبوبات جوانه زده .* شست وشو و ضد عفونی کردن سبزی هایی که استفاده می کنید.* شستن کامل دست ها با آب و صابون ، قبل از تهیه مصرف غذا و پس ازهر باراجابت مزاج .* مصرف روزانه یک قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار.* مصرف قطره آهن هم زمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان 2 سالگی در کودکان .

شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید

تالاسمی ناشی ازفقراهن چه فاکتورهایی داره , درمان کم خونی شدید کودک در طب سنتی , علت پایین بودن هموگلوبین خون چیست , کم خونی نوزاد چطور درمان می شود , پایین بودن هموگلوبین نشانه چیست , علایم پایین بودن هموگلوبین خون , پیشگیری از کم خونی در کودکان , عوامل موثر بر ایجاد کم خونی , هموگلوبین پایین نشانه چیست , علائم کم خونی در نوجوانان , علت کم خونی درانسان چیست , علت رنگ پریدگی در کودکان , علل رنگ پریدگی در کودکان , علائم کم خونی در کودکان , درمان كم خوني كودكان , داروی کم خونی کودکان , بیماری کم خونی شدید , رفع کم خونی کودکان , کم خونی کودکان , دلایل کم خونی , عوامل کم خونی , کم خونی شدید , کم خونی کودک , علت کم خونی , علل کم خونی

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *