درمان کمبود سروتونین مغز

درمان کمبود سروتونین مغز
درمان کمبود سروتونین مغز

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سروتونین چیست؟ شما تا به حال اسم آن را شنیده‌اید؟ اگر نشنیده‌اید باید بگوییم سروتونین نوعی هورمون ضد افسردگی و یکی از انواع هورمون های شادی است. این ماده‌ی شیمیایی انتقال‌دهنده‌ی مهمی در مغز ماست که گستره‌ی وسیعی از ابعاد سلامت مانند خواب، خلق‌وخو، روابط زناشویی و… را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.درمان کمبود سروتونین مغز

روش‌هایی وجود دارد که به شما کمک می‌کنند میزان این ماده را در بدن خود افزایش بدهید. وقتی سروتونین به‌مقدار کافی در مغز ترشح بشود، شادتر خواهید بود و احساس بهتری را تجربه خواهید کرد. پس با ما همراه باشید تا از مواردی بگوییم که به ترشح بیشتر سروتونین کمک می‌کند:

ماساژ روش خوبی برای خلاص شدن از فشارهاست و به بهتر شدن خلق‌وخو کمک زیادی می‌کند. مطالعات مختلف نشان می‌دهند که بعد از یک جلسه ماساژ، میزان سروتونین بدن افزایش پیدا می‌کند. علت این امر کاهش کورتیزول و استرس در بدن است.

هر چقدر میزان کورتیزول در مغز بیشتر باشد، امکان ساخت و ترشح سروتونین کم‌تر و کم‌تر می‌شود. کورتیزول در واقع هورمون استرس است و شما را از آرامش دور می‌کند.

اول از همه باید بگوییم تریپتوفان چیست: تریپتوفان نوعی اسیدآمینه است که وجودش برای تولید سروتونین ضروری و مهم است. افزایش این ماده در رژیم غذایی‌تان باعث می‌شود، مقدار ترشح سروتونین در بدن زیاد بشود.

این ماده در گوشت بدون چربی، تخم مرغ و لبنیات یافت می‌شود. اگر گیاه‌خوار هستید نیز نگران نباشید چون آجیل و دانه‌ها نیز حاوی ماده‌ی تریپتوفان هستند.

همه‌ی انواع ویتامین B برای سلامتی مفید هستند و باعث حفظ تناسب اندام می‌شوند اما برای افزایش ترشح میزان سروتونین، ویتامین B6 و ویتامین B12 غوغا می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف ویتامین B، به درمان افسردگیِ کهن‌سالان نیز کمک می‌کند.

به‌طور متوسط، بیشتر افراد در روز ۵۰ تا ۱۰۰ گرم ویتامین B دریافت می‌کنند. اما اگر از میزان مطلوبیت این ماده در بدن مطمئن نیستید، می‌توانید با مراجعه به پزشک و آزمایشگاه دریابید که کمبود ویتامین B دارید یا خیر.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز باعث ترشح سروتونین می‌شود. حتی اگر هوا ابری هم باشد، باز اشعه‌ها و نور ملایمی که می‌تابد به شادتر شدن شما کمک می‌کند. پس دیگر دلیلی ندارد که در زمستان‌های ابری تمام روز را در خانه به سر ببرید.

حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه را در صبح‌ها یا بعدازظهر، بیرون از منزل باشید. قدم بزنید، پیاده روی کنید و سعی کنید در هوای تازه از نور مستقیم یا غیرمستقیم خورشید بهره ببرید.

منیزیم در افزایش ترشح سروتونین بسیار مهم است. بیشتر افراد با کمبود مواد معدنی نظیر منیزیم در بدن خود مواجه هستند. این ماده فقط باعث افزایش سروتونین نمی‌شود بلکه به ایجاد تعادل در فشار خود و بهبود عملکرد اعصاب نیز کمک می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از بیماران به کمک مصرف این ماده‌ی معدنی، از افسردگی رهایی یافته‌اند. برای اضافه کردن منیزیم به رژیم غذایی‌تان می‌توانید از منابع منیزیم همچون سبزیجات با رنگ سبز تیره، ماهی، موز و حبوبات استفاده کنید.

این روزها آن‌قدر صحبت از مثبت‌اندیشی و جملات کلیشه‌ای در این باره افزایش یافته است که دیگر حق دارید از این واژه خوش‌تان نیاید. اما واقعیت این است که اجرای مثبت‌اندیشی به‌معنای واقعی آن در زندگی باعث می‌شود تا انتقال‌دهنده‌های عصبی بهتر عمل کنند و ماده‌ای مانند سروتونین بیشتر تولید و ترشح بشود.

برای تقویت مثبت اندیشی خود باید بتوانید رویکردهای خود در زندگی را تغییر بدهید. ببینید که چه کارهایی حس و حال بهتری در شما ایجاد می‌کنند. مثلا می‌توانید معاشرت‌های دل‌نشین با دیگران را افزایش بدهید، کتاب و مجله بخوانید، تفریحات و سرگرمی‌های جالب برای خود تدارک ببینید و… .

یکی از نشانه‌های کمبود سروتونین، میل به مصرف قند است. زیرا انسولین برای ساخت تعدادی از مؤلفه‌های سروتونین ضروری است. متأسفانه به‌رغم ضرورت وجود قند برای تولید سروتونین، مصرف بیش از حد آن موجب اثرات منفی بر خلق‌وخو می‌شود.

در نتیجه باید برای ترشح بیشتر سروتونین به راه‌کارهای سالم‌تری بیندیشید. مصرف زیاد مواد قندی علاوه بر تأثیرات منفی بر خلق‌وخو باعث ابتلا به بیماری‌های مانند دیابت، امراض قلبی و… نیز می‌شود.

مدیتیشن نیز باعث افزایش میزان سروتونین در بدن می‌شود. حرکات مدیتیشن باعث می‌شود تا اسید ۵-هیدروکسی‌ایندولیستیک، که از مواد لازم برای تولید سروتونین است در بدن ترشح بشود.

علاوه بر اینها، مدیتیشن به کم شدن اثرات هورمون استرس کمک می‌کند و در نتیجه‌ی آن شما احساس شادی بیشتری می‌کنید و ورم‌های بدن‌تان هم کمتر می‌شود.

فواید ورزش را دست‌کم نگیرید، ورزش خیلی خیلی مهم است. انجام حرکات ورزشی به ترشح بیشتر سروتونین کمک می‌کند. در واقع هر فعالیتی که ضربان قلب‌تان را بالا ببرد، باعث ترشح بیشتر سروتونین می‌شود.

پس سعی کنید ورزش کردن را در برنامه روزانه‌تان قرار بدهید و ورزش‌هایی را انتخاب کنید که برای‌تان جذاب‌تر و نشاط‌آورتر هستند. مثلا می‌توانید ایروبیک در آب، دویدن، استفاده از تردمیل و… را در برنامه‌ی ورزشی خود بگنجانید.

شاید نقش ویتامین C مانند ویتامین B در افزایش سروتونین مطرح نباشد اما ویتامین C تا حد زیادی به افزایش روحیه و بهبود خلق‌وخو کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین C خواصی ضدافسردگی دارد.

برخی دیگر از تحقیقات نشان می‌دهد، افرادی که در طول تنها ۱ هفته ویتامین C بیشتری مصرف کرده بودند، تغییراتی محسوس در خلق‌وخو پیدا کرده بودند.

مصرف ویتامین C به افزایش ترشح سایر مواد شادی‌آور در بدن نیز کمک می‌کند. مثلا با استفاده از این ویتامین می‌توان میزان دوپامین و اپی‌نفرین را افزایش داد. ویتامین C در سبزیجات با برگ‌های سبز تیره، گوجه فرنگی، پرتقال و فلفل دلمه‌ای به وفور یافت می‌شود.

خب، همان‌طور که گفته شد وجود ماده‌ی کورتیزول در بدن، موجب تقویت حس و حال استرس‌آور می‌شود، و از ترشح سروتونین ممانعت می‌کند. همین موضوع نشان می‌دهد که برای داشتن اوقاتی خوب و حال و هوایی مثبت و شاد باید به دنبال راه‌کارهایی باشید که موجب کاهش استرس‌ شوند.

سعی کنید برای خود زمانی قائل باشید، فشارهای کاری‌تان را کم کنید و بیشتر به خودتان و سلامتی‌تان اهمیت بدهید. خودمراقبتی برای هر فرد معنای مختلفی دارد اما در هر حال تلاش کنید که از خود مراقبت کنید و حواس‌تان به روح و جسم‌تان باشد.

همان‌طور که گفته شد، با رعایت رژیم غذایی و مصرف برخی از مواد می‌توان میزان تریپتوفان را در بدن افزایش داد. تریپتوفان به ترشح بیشتر سروتونین کمک می‌کند. مواد غذایی حاوی آهن، منابع پروتئین و نیز منابع ویتامین B6 و ریبوفلاوین، مقدار معتنابهی اسیدآمینه دارند.

البته مواد نام‌برده با همکاری کربوهیدرات‌ها می‌توانند موجب افزایش جذب اسیدهای آمینه و در نتیجه ترشح تریپتوفان در خون بشوند. پس برای افزایش میزان سروتونین در بدن باید ضمن مصرف مواد غذایی حاوی تریپتوفان، کربوهیدرات هم مصرف کنید.

تریپتوفان دریافتی از مواد غذایی برای جذب شدن به‌وسیله‌ی مغز در رقابت با سایر اسیدهای آمینه قرار می‌گیرد. به همین دلیل با مصرف مکمل‌های حاوی سروتونین که دارای تریپتوفان تصفیه شده و خالص هستند، سطح سروتونین سریع‌تر بالا می‌رود.

اما برای مصرف مکمل‌های حاوی تریپتوفان، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. مواد غذایی مختلفی نیز هستند که با مصرف متداوم آنها، افزایش میزان ترشح سروتونین تا حد زیادی تضمین می‌شود. برنج، بلغور جو دوسر، حبوبات کامل و کربوهیدرات‌های سالم از این دست مواد هستند.درمان کمبود سروتونین مغز

در ادامه به تعدادی از مواد مفید در این زمینه اشاره شده است:

تخم مرغ تا حدود زیادی سطح تریپتوفان پلاسمای خون را بالا می‌برد. در مصرف تخم‌مرغ، زرده را کنار نگذارید زیرا سرشار از تریپتوفان، تیروسین، بیوتین، اسیدهای چرب امگا ۳، کولین و… است. تخم‌مرغ حاوی خواص بسیاری ازجمله خواص آنتی‌اکسیدانی است.

پنیر نیز منبع غنی دیگری از تریپتوفان است. پنیر خوش‌مزه است و انواع مختلف آن می‌تواند افراد با سلیقه‌های مختلف را راضی کند. پس از مصرف آن غافل نشوید.

آناناس سرشار از ماده‌ای به نام بروملین است. بروملین نوعی پروتئین است که عوارض شیمی‌درمانی را کاهش می‌دهد. به درمان سرفه های شدید نیز کمک می‌کند. می‌توان از آناناس در طبخ غذاهای مختلف مانند انواع خوراک مرغ نیز کمک گرفت.

همه انواع آجیل و دانه‌ها سرشار از تریپتوفان هستند. پس هر نوع آجیل و دانه‌ی مورد علاقه‌تان را انتخاب کنید و در طول روز حدود یک مشت از آن را نوش‌جان بفرمایید. این مواد در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، پیشگیری از سرطان و مشکلات تنفسی می‌شوند و شامل فیبر، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان هستند.

سالمون سرشاز از خواص مفید است. پس جای تعجب نیست که در زمینه تریپتوفان نیز حرف‌هایی برای گفتن دارد. مصرف سالمون علاوه بر افزایش میزان سروتونین به پایین آوردن فشار خون و متعادل کردن سطح کلسترول نیز کمک می‌کند و سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است.

بوقلمون هم مملو از تریپتوفان است. مسیحیان از این غذا در روز شکرگزاری استفاده می‌کنند. واقعا باید به‌خاطر وجود چنین منبع غذایی غنی و مفیدی خدا را شکر کرد.

به کمک مواد غذایی و ورزش، مثبت‌نگری و استفاده از رژیم غذایی پرفیبر نیز می‌توان میزان سروتونین را افزایش داد. مصرف مواد پروبیوتیک که به هضم بهتر غذا و فعالیت بهتر سیستم گوارش کمک می‌کنند نیز مفید خواهد بود.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

بسیار جالب و مفید بود ممنون
سایتتون عالیه

ممنون دوست خوب

سلام دوست عزیز مقاله عالی و مفید بود.

با سلام و تبریک سال نو.ممنون از مطالب مفید و با ارزشتون

منتظر مطالب با ارزشتون هستم

با تشکر

روانشناسی

قانون مورفی چیست و چطور می‌توان با آن مقابله کرد؟

تکنیک EFT چیست؛ مراحل انجام ای اف تی برای کاهش استرس

بیماری پارانویا چیست؛ علت، علائم و درمان اختلال شخصیت پارانوئید

بی انگیزه بودن؛ ۱۰ دلیل بی انگیزگی و راهکارهای مقابله با آن‌ها

قانون کارما چیست و چه نقشی در رفتار و اعمال انسان دارد؟

آخرین مطالب

راهنمای سفر به قشم؛ گردشی ۴ روزه در خاک اسرارآمیز خلیج فارس

خونریزی بعد از زایمان و پاسخ به سؤالات متداول درمورد آن

معرفی کتاب مأمور شش؛ سومین اثر از سه‌گانهٔ تام راب اسمیت

خواص میخک؛ با تمام فواید و عوارض میخک آشنا شوید

مضرات آبمیوه؛ ۵ دلیل که نباید آبمیوه را جایگزین میوه کنید

ترین های جهان


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

قهرمانان شطرنج جهان؛ با ۱۰ نابغه شطرنج دنیا آشنا شوید

بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق می‌کنند

عجیب ترین مکان های دنیا که شما را شگفت‌زده خواهند کرد


بهترین کتاب هایی که تبدیل به فیلم شدند

زیباترین حیوانات دنیا و خصوصیات منحصربه‌فرد آن‌ها

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است


 


 

ورود به سایت

» رمز خود را فراموش کردم

» هنوز عضو نشده‌اید؟ ثبت نام کنید

ثبت نام در سایت

» عضو هستید؟ وارد شوید

درمان کمبود سروتونین مغز

» رمز خود را فراموش کردم

» عضو هستید؟ وارد شوید

» هنوز عضو نشده‌اید؟ ثبت نام کنید

کاهش میزان سروتونین برهمه عملکردهای شما از اشتها تا چرخه خواب، حافظه، میل جنسی و البته روحیه تان تاثیر می گذارد. پس بیایید به 11 روشی که با افزایش سریع میزان این انتقال دهنده عصبی، روحیه، تمرکز و انگیزه را تقویت می کند، نگاهی بیندازیم.

درابتدا باید از میزان تریپتوفان خود آگاهی داشته باشید. تریپتوفان یک آمینواسید ضروری برای تولید سروتونین است، بنابراین اگر در رژیم غذایی تان آن را بگنجانید، روزهای شادی در انتظارتان خواهد بود.

غذاهایی که می توانید در رژیم خود بگنجانید گوشت کم چرب، تخم مرغ و لبنیات هستند، اما اگر گیاهخوار هستید نگران نباشید! آجیل و غلات سرشار از تریپتوفان هستند، پس می توانید برای میان وعده خود از این رژیم استفاده کنید.

شاید به فکرتان رسیده باشد که یک ماساژ خوب می تواند حالتان را بهتر کند، اما شاید ندانید که اثر تاثیرگذار آن تنها به علت باز شدن عضلات نیست.

تحقیقاتی که در رابطه با تاثیر ماساژ بر وضعیت بدن و هورمون های آن انجام شده نشان می دهد که بعد از یک جلسه ماساژ، میزان سروتونین بدن افزایش می یابد، دلیل عمده آن کاهش 30 درصدی کورتیزول است. درصورتی که مقدار این هورمون زیاد باشد، مغز شما نمی تواند مقدار سروتونین لازم را ایجاد کند.

تمام ویتامین های گروه ب باعث می شوند که بدن شما وضعیت خوبی داشته باشد بنابراین در حفظ سیستم بدنی شما نقش مهمی دارند. اما در رابطه با تولید سروتونین، دو ویتامین ب 12 و ب 6 بسیار مفید هستند. همچنین برخی از شواهد نشان می دهد که ویتامین ب با افسردگی  افراد مسن مقابله می کند.

دوز مورد نیاز روزانه برای بیشتر افراد میزان 50-100 میلی گرم است اما بهتر است که با پزشک خود مشورت کنید (درصورتی که از کمبود ویتامین رنج می برید، حتما از پزشکتان درخواست کنید که برایتان آزمایش خون انجام دهد.)

مواقعی که در معرض نور خورشید هستید در حقیقت به افزایش سروتونین مغز خود کمک کرده اید. حتی اگر کمی ابر هم در آسمان باشد بازهم اشکالی ندارد، بنابراین هیچ دلیلی ندارد که در زمستان تمام روز خود را در خانه سپری کنید.

بنابراین تا جای ممکن سعی کنید که هرروز صبح یا بعدازظهر 20 تا30 دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید، مخصوصا اگر به منطقه زیبایی بروید یا اینکه زیر نور خورشید به موسیقی مورد علاقه تان گوش دهید.

احتمالا زیاد منیزیم را جدی نگرفته باشید اما گزارش ها نشان می دهد که 75% از جمعیت آمریکا از کمبود منیزیم رنج می برند. این ماده معدنی نه تنها بر تعادل سروتونین تاثیر می گذارد بلکه فشار خون را کنترل کرده و عملکرد سیستم عصبی را تنظیم می کند.

استفاده از این ماده معدنی در کنار مواد دیگر حتی بیماران مبتلا به افسردگی های حاد را نیز درمان نموده است.برای افزایش منیزیم می توانید در رژیم غذایی خود از سبزیجات تیره، ماهی، موز و لوبیا استفاده کنید.

افزایش میزان سروتونین تنها به عوامل خارجی مانند رژیم غذایی و محیط محدود نمی شود، بلکه تحقیقات روانشناسی نشان داده که با تغییر نگرشتان به زندگی می توانید میزان تولید انتقال دهنده های عصبی تان را افزایش دهید. ببینید چه کاری به شما کمک می کند تا نسبت به خود و دنیای اطراف خود حس بهتری داشته باشید، همان کار را انجام دهید.

برخی از کارهایی که ممکن است به شما کمک کنند این موارد هستند: معاشرت با افرادی که دوست دارید، اختصاص دادن بخشی از ساعات روز به انجام کار مورد علاقه تان، تصور اتفاقات خوب و نوشتن خاطرات.

جالب ات بدانید که یکی از نشانه های کاهش سروتونین مصرف غذاهای قندی است زیرا انسولین باعث تولید برخی از اجزای سروتونین می شود. متاسفانه مصرف رژیم غذایی حاوی قند بر روحیه افراد هم تاثیر منفی می گذارد (در واقع این رژیم غذایی تمام عوامل افزایش تولید انتقال دهنده ها را خنثی می کند). بنابراین خطر مبتلا به بیماری هایی نظیر دیابت و بیماری های قلبی را کاهش دهید و روش های سالم افزایش سروتونین را دنبال کنید.

همانطور که میدانید در هر لیستی که به سلامتی مربوط باشید مدیتیشن هم وجود دارد! براساس شواهد و دلایل مهم مدیتیشن بر تمام جنبه های زندگی تاثیر مثبت می گذارد. مدیتیشن میزان 5-HIAA که یک اسید مورد نیاز برای تولید سروتونین است را افزایش می دهد، درنتیجه سروتونین هم افزایش می یابد.

علاوه براین مدیتیشن با هورمون های استرس مبارزه می کند، در نتیجه آن نه تنها فرد شادتری خواهید شد بلکه میزان سوخت و ساز بدن تان نیز متعادل خواهد شد.

تا به اینجای کار در صورتی که به نصیحت ما درباره نور خورشید عمل کرده باشید کمی ورزش کرده اید، اما درباره روزهای دیگر هفته فکر کنید و ببینید می توانید فعالیت بدنی خود را افزایش دهید. هرفعالیتی که پمپاژ قلب تان را متعادل کند میزان سروتونین را افزایش می دهد، اندورفین های دیگر هم که درنتیجه آن تولید می شوند باعث می شوند احساس بهتری داشته باشید. ورزش هایی را انتخاب کنید که باعث می شوند حس بهتری داشته باشید، برای مثال به جای استفاده از تردمیل در پارک پیاده روی کنید، به کلاس رقص بروید یا اینکه ایروبیک در آب را امتحان کنید.

درحالیکه ویتامین ث به اندازه ویتامین ب در تولید سروتونین نقش ندارد، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که میزان این ویتامین یا روحیه ارتباط زیادی دارد. برای مثال برخی از تحقیقات نشان داده است که ویتامین ث یک داروی ضدافسردگی طبیعیست، و حتی گروهی دیگر از محققان به این نتیجه رسیده اند که افرادی که مصرف ویتامین ث خود را افزایش داده اند، در طی یک هفته احساس بهتری پیدا کرده اند. زیرا ویتامین ث نه تنها سروتونین بلکه سایر انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و اپی نفرین را افزایش می دهد که هردوی آن ها در روحیه ما تاثیرگذارند. برای افزایش میزان ویتامین ث می توانید پرتغال، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی و سبزیجات مصرف نمایید.

احتملا توجه کرده اید که راه های تنظیم کورتیزول کم تر اشاره شده اند زیرا کورتیزول مانع تولید اولیه سروتونین خواهد شد. به این معنا که هرکاری که برای کاهش استرس انجام دهید بر تولید سروتونین مغز تاثیر مثبت خواهد داشت.

اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که همیشه به سایرین، بیشتر از خودتان بها می دهید، زیاد خودتان را درگیر مسائل می کنید و یااینکه زیاد کار می کنید، به راه های مراقبت از خود فکر کنید و سپس خواهید دید که میزان سروتونین مغزتان افزایش خواهد یافت. راه های مراقبت از خود در افراد مختلف متفاوت است، شما می توانید لیستی تهیه کنید و در آن 10 کار یا چیزی که شادتان می کند را بنویسید.

مطالب مرتبط

دیدگاه‌ها

بستن فرم

پربازدیدهای اخیر

آخرین نظرات

دسته‌ها

فیلم

سریال

انیمه

شخصیت‌ها

درمان کمبود سروتونین مغز

کمیک

تریلر

اخبار سینما و تلویزیون

سایر

پَروشات در شبکه‌های اجتماعی

تلگرام

اینستاگرام

آپارات

اشتراک در خبرنامه

کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پروشات تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است. جبران خسارات مادی و معنوی بر عهده رسانه متخلف خواهد بود.

درمان کمبود سروتونین مغز
درمان کمبود سروتونین مغز
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *