خواص دارویی و گیاهی
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
بیماری کبد چرب بهدلیل انباشته شدن چربی در سلولهای کبد بهوجود میآید. وجود چربی در کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا میشود. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهابها، آسیبپذیرتر میکند. با این مطلب همراه باشید تا با ۱۲ راه برای درمان خانگی کبد چرب آشنا شوید.
بیماری کبد چرب به دو نوعِ کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی تقسیم میشود. علت اصلی بروز کبد چرب الکلی، مصرف بیش از اندازهی الکل است درحالیکه عواملی غیر از سوءمصرف الکل در ابتلا به کبد چرب غیرالکلی دخالت دارند.
به غیر از مصرف بیش از حد الکل، عواملی مانند کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع ۲، هپاتیت ویروسی، کاهش وزن سریع و سوءتغذیه میتوانند در بروز کبد چرب مؤثر باشند.
معمولا بیماری کبد چرب در ابتدا علائم خاصی ندارد. هرچند ممکن است علائمی مانند دردهای شکمی، احساس خستگی، کاهش اشتها و در برخی افراد ظاهر شود. از این رو تشخیص درست و بهموقعِ بیماری کبد چرب، پیش از شروع روند درمان ضروری است.
تاکنون درمان قطعیِ کبد چرب شناسایی نشده است ولی عوارض منفی این بیماری میتواند با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی سالم و درمانهای خانگی تا حد زیادی کاهش یابد.
سرکه سیب اولین پیشنهاد ما برای درمان خانگی کبد چرب است. این مادهی غذایی به کاهش تجمع چربی در کبد کمک میکند و در کاهش وزن مؤثر است. علاوه بر اینها سرکهی سیب به عملکرد درست کبد و کاهش التهابات کبد نیز کمک میکند.
یک قاشق غذاخوری سرکهی سیب خام و تصفیهنشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. میتوانید به آن عسل هم اضافه کنید. دوبار در روز و پیش از مصرف غذا آن را میل کنید. این کار را برای چند ماه ادامه بدهید.
لیموترش ویتامین سی بالایی دارد. این ویتامین با خاصیت آنتیاکسیدانی خود به کبد کمک میکند تا با تولید آنزیمی به گلوتاتیون، اثرات سموم را بر کبد خنثی کند. بنابراین لیموترش با خاصیت سمزداییاش بهعنوان یک درمان خانگی کبد چرب شناخته میشود و به بهبود کبد چرب کمک میکند. همچنین ترکیب دیگری که در لیموترش وجود دارد، نارنجین دارد و در کاهش التهابات کبدی مؤثر است.
آب نصف یک لیموترش را در یک لیوان آب بریزید و آن را میل کنید. این کار را دو یا سه بار در روز و بهمدت چند هفته تکرار کنید. همچنین میتوانید دو تا سه لیموترش را برش بزنید، در ظرف آبی بریزید و آن را در بازههای منظمی میل کنید.
گیاه قاصدک گزینهی مناسبی برای درمان خانگی کبد چرب است. این گیاه به تجزیهی چربی جمعشده در کبد کمک میکند و عملکرد کبد را بهبود میبخشد. براساس تحقیقاتی که نتایج آن در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده است، عصارهی برگ قاصدک میتواند در پیشگیری و درمان چاقی مرتبط با کبد چرب غیرالکلی مؤثر باشد.
یک قاشق چایخوری ریشهی خشکشدهی قاصدک را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. بهمدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درپوشی روی آن بگذارید. میتوانید کمی عسل به آن بیفزایید تا از خواص عسل نیز بهرهمند شوید و نوشیدنیتان را خوشمزهتر کنید. روزانه سه فنجان از این نوشیدنی را میل کنید. این کار را بهمدت چند هفته ادامه بدهید. همچنین میتوانید از برگ قاصدک در سالادها و غذاها استفاده کنید.
اگر در دوران بارداری بهسر میبرید یا به بیماری دیابت مبتلا هستید، از مصرف این گیاه خودداری کنید.
براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ در مجلهی بینالمللی پزشکی مولکولی به چاپ رسید، چای سبز با دارا بودن مقادیر بالای کاتچین به بهبود عملکرد کبد کمک میکند و موجب کاهش چربی موجود در کبد بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی میشود. علاوه بر اینها چای سبز جزو بهترین خوراکیهای چربی سوز است و به کاهش وزن کمک کند.
برای محافظت از کبدتان و اسیر نشدن در دام کبد چرب، روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز میل کنید.
زردچوبه با دارا بودن آنتیاکسیدانهای ارزشمند، میتواند درمان خانگی مؤثری برای بیماری کبد چرب باشد. براساس مطالعهای که در سال ۲۰۰۸ در مجلهی داروهای چین منتشر شد، زردچوبه میتواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک کند. با این حال هنوز به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.
زردچوبه قدرت بدن در هضم چربی را بالا میبرد، بنابراین از تجمع چربی در کبد جلوگیری میکند. علاوه بر این، زردچوبه به سم زدایی از کبد نیز کمک میکند.
یکچهارم قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد. آن را دوبار در روز بنوشید. این نوشیدنی را بهمدت چند هفته مصرف کنید.
میتوانید از شیرین بیان برای درمان بیماریهای کبد، خصوصا کبد چرب غیرالکلی استفاده کنید. براساس تحقیقات صورتگرفته، عصارهی ریشهی شیرین بیان در کاهش فعالیت آنزیمهای ترانسآمیناز (شامل آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز) در بیماری کبد چرب غیرالکلی مؤثر است. همچنین شیرین بیان از آثار منفی فلزات سنگین و سموم بر کبد جلوگیری میکند.
براساس آیورودا (علمی باستانی در هندوستان که در آن از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده میشود) میوه و دانهی پاپایا برای درمان بیماری کبد چرب مفید است. همچنین پاپایا در چربی سوزی نیز مؤثر است. چربی موجود در غذا نقش مهمی در بروز بیماری کبد چرب دارد.
۵ یا ۶ دانهی خشک پاپایا را آسیاب کنید. پودر حاصل را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه ترکیب و دوبار در روز میل کنید. این کار را بهمدت یک ماه ادامه بدهید.
براساس مطالعهای که در «European Journal of Medicinal Chemistry» به چاپ رسید، ترکیبات طبیعی موجود در سبزیجات، میوهها و گیاهان برای درمان بیماری کبد چرب مفیدند. بنابراین افزودن این مواد به رژیم غذایی بسیار ضروری است.
یک راه مناسب برای بهرهمندی از خواص سبزیجات، گرفتن آب آنهاست. با این کار میتوانید تا حد زیادی آسیبهای واردشده به کبد را جبران کنید. مصرف آبِ سبزیجات، هضم و جذب آنها را آسانتر میکند. سبزیجاتی مانند کلم پیچ، کلم، کاهو، گل کلم، کلم بروکلی، مارچوبه، چغندر و کرفس در سمزدایی کبد مؤثرند.
خوراکیهایی که فیبر بالایی دارند، به سلامتی دستگاه گوارش، جلوگیری از بیماریهای گوارشی و تسریع سمزدایی از بدن کمک میکنند. بهعنوان مثال ریشهی زنجبیل برای دستگاه گوارش مفید است. با جوشاندن برشهای زنجبیل در چای سبز یا آب، میتوانید چای زنجبیل درست کنید. همچنین میتوانید زنجبیل را به غذاهایی مانند سوپ بیفزایید و از خواص آن بهرهمند شوید.
سیبزمینی شیرین بهخاطر داشتنِ پتاسیم بالا، برای تصفیهی کبد مفید است. یک سیبزمینی شیرین نزدیک به ۷۰۰ میلیگرم پتاسیم و مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین D و ویتامین B۶ دارد. علاوه بر آن منیزیم و آهن نیز در سیبزمینی شیرین بهوفور یافت میشود. سیبزمینی شیرین طعم دلپذیری دارد و قند موجود در آن بهآهستگی وارد جریان خون میشود. بنابراین باعث جهش ناگهانی قند خون نمیشود. غذاهای خوشمزهی زیادی را میتوان به کمک سیبزمینی شیرین درست کرد.
وجود ۴۷۰ میلیگرم پتاسیم و مواد مغذی دیگر در موز، آن را به میوهای مفید برای تصفیهی کبد تبدیل کرده است. مصرف موز به هضم مواد غذایی کمک میکند و فلزات سنگین و سموم را از بدن میزداید.
خار مریم (ماری تیغال) با خاصیت سمزدایی بالای خود به بازسازی سلولها و حفظ سلامت کبد کمک میکند به همین دلیل بهعنوان درمان خانگی کبد چرب شناخته میشود. براساس مطالعهای که در مجلهی علوم و بیماریهای گوارشی به چاپ رسید، خار مریم میتواند میزان مرگومیر افرادی را که از نارسایی کبد رنج میبرند، کاهش بدهد. خار مریم میتواند تأثیرات منفی مصرف الکل، آفات موجود در غذاها، فلزات سنگین در آبِ آشامیدنی، آلودگی هوا و حتی سموم را خنثی کند.
براساس نتایج مطالعاتی که در سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید، خار مریم میتواند در درمان کبد چرب الکلی، هپاتیت ویروسی حاد و مزمن و بیماریهای مزمن کبدی ناشی از سموم مؤثر باشد.
اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، بههیچوجه الکل مصرف نکنید. کبد چرب نمیتواند با سرعت کافی الکل را تجزیه کند. براساس تحقیقات صورت گرفته، علت بروز کبد چرب در افراد الکلی تنها بهخاطر سوءمصرف الکل نیست، الکل موجب بروز التهاب و ایجاد سم در بدن میشود. حتی اگر به کبد چرب غیرالکلی هم مبتلا هستید، بهترین کار این است که از مصرف نوشیدنیهای الکلی پرهیز کنید.
از مصرف غذاهایی مانند نان، برنج و ذرت تا حد امکان خودداری کنید. تا جایی که میتوانید مصرف نانهایی را که از آرد سفید تهیه شدهاند، کاهش بدهید. مصرف زیاد کربوهیدراتهای تصفیهشده (مانند آردهای سفید که فیبر و مواد مغذی آنها جدا شده است) باعث افزایش سطح انسولین خون میشود. حساسیت به انسولین خود یک عامل کلیدی در بروز کبد چرب است.
از مصرف محصولات تهیهشده از غلات کاملی که بر روی برچسبشان عبارت «غنیشده» نوشته شده است، خودداری کنید. اگر گاهی هوس خوردن نان به سرتان زد، نان تازه بخرید. اگر قصد مصرف برنج هم داشتید، برنج قهوه ای گزینهی بهتری نسبت به برنج سفید است.
نوشابههای گازدار، نوشابههای انرژیزا و بسیاری از آبمیوهها سرشار از شکر و شیرینکنندههای مصنوعیاند. این شکر وارد شده به بدن میتواند منجر به بروز کبد چرب شود. بدنتان نمیتواند شکر موجود در یک قوطی نوشابه (که محتوی ۱۰ قاشق چایخوری شکر است) را تجزیه کند و این امر بر روی کبدتان تأثیر منفی میگذارد.
براساس تحقیقات دانشگاه پزشکی آتلانتا شکر (بهخصوص فروکتوز) میتواند باعث بروز و پیشرفت کبد چرب غیرالکلی شود. بین شکر و افزایش چاقی، چربی خون و مقاومت به انسولین رابطهی مستقیمی وجود دارد.
روغنهای هیدروژنه، شکر تصفیهشده، غذاهای حاضری و سوسیس و کالباس برای بدنتان سمی هستند. نیترات و نیتریت که در بسیاری از این غذاها از جمله سوسیس و کالباس یافت میشوند، ارتباط مستقیمی با بسیاری از بیماریها از جمله سرطان دارند. شربت ذرت با فروکتوز بالا که در غذاهای فرآوریشده یافت میشود، از مهمترین عوامل بروز کبد چرب است و برای بهبود این بیماری، باید مصرف اینگونه غذاها را متوقف کنید.
سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است
14تومان
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
”
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
تشكر،
عرق كاسني هم جهت رفع التهاب كبد و همچنين كبد چرب مفيد است
البته بايد با ورزش چربي جمع شده را از داخل كبد خارج نمود
سلام خیلی عالی بود
خوب بود
خواص خوراکی ها
خواص روغن بنفشه برای سلامتی و چگونگی استفاده از آن
خوراکی های انرژی زا؛ ۱۱ خوراکی که خستگی بدن را کاهش میدهد
چای ماسالا، طرز تهیه و خواص آن
چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟
خواص کره بادام زمینی؛ ۱۶ اتفاقی که با خوردن این خوراکی در بدن میافتد
کتاب بابا لنگ دراز اثر جین وبستر؛ ههای یک دختر جوان به قهرمان زندگیاش
خواص تخم هندوانه؛ ۱۱ خاصیت این خوراکی سرشار از مواد معدنی
جاهای دیدنی قشم؛ ۱۰ جاذبه دیدنی سرزمین عجایب
آیا رژیم دارچین و عسل برای لاغری مفید است؟
علت قی کردن چشم و روشهای درمان ترشحات چشمی
بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟
کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آنها را نشنیدهاید
ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت
پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷
۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید
نویسی در چطوربه منزلهی پذیرفتن
شرایط و مقررات
میباشد.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
کبد مثل نیروگاه بدن است و کارهای اساسی زیادی را برعهده دارد. این کارها شامل تولید پروتئین، کلسترول و صفراست که درنهایت به ذخیرهی انواع ویتامین ها و مواد معدنی و کربوهیدرات منجر میشود. کبد مواد سمی مانند الکل، داروها و موادی را که در طی سوختوساز تولید شدهاند، تجزیه میکند. برای همین سلامتی بدن به سالم نگه داشتن کبد بستگی دارد. این مقاله مواد مفید برای کبد را به شما معرفی میکند.
قهوه یکی از بهترین نوشیدنیها و مواد مفید برای کبد است. تحقیقات نشان دادهاند که نوشیدن قهوه در مقابل بیماریها از کبد محافظت میکند. این موارد شامل کسانی که به مشکلات کبدی دچار هستند هم میشود. مثلا تحقیقات متعددی نشان دادهاند که نوشیدن قهوه احتمال ابتلا به سیروز کبدی (التهاب شدید کبد) را کاهش میدهد.
نوشیدن قهوه همچنین احتمال ابتلا به نوعی از سرطان کبد را کاهش میدهد. این نوشیدنی تأثیرات مثبتی هم روی بیماریهای کبد و التهاب آن دارد. قهوه احتمال مرگ را در کسانی که به بیماریهای مزمن کبدی دچار هستند، کاهش میدهد. محققان این تأثیر را در کسانی دیدهاند که حداقل روزی سه فنجان قهوه مینوشند. این فواید احتمالا به این خاطر هستند که قهوه از تجمع چربی و کلاژن جلوگیری میکند. تجمع چربی و کلاژن دو نشانهی اصلی بیماری کبد هستند.
قهوه همچنین موجب کاهش التهاب میشود و سطح آنتی اکسیدان گلوتاتیون را بالا میبرد. آنتیاکسیدانها رادیکالهای آزاد را که بهصورت طبیعی در بدن وجود دارند و میتوانند به سلولها آسیب برسانند، خنثی میکنند. قهوه فواید زیادی برای سلامتی کبد دارد. کبد شما برای یک لیوان قهوه آرامشبخش برای صبحانه، سپاسگزارتان خواهد بود.
خلاصه: خواص قهوه برای سلامتی بسیارند. قهوه آنتیاکسیدانهای کبد را افزایش میدهد. این آنتیاکسیدانها التهاب کبد را کمتر میکنند و خطر ابتلا به بیماری کبد، سرطان و کبد چرب را کاهش میدهند.
امروزه بسیاری از مردم با فواید چای برای سلامتی آشنا هستند، شواهد هم حاکی از این هستند که چای ممکن است برای کبد بسیار مفید باشد. تحقیق گستردهای در ژاپن نشان داده است که نوشیدن ۵ تا ۱۰ فنجان چای سبز در روز میتواند نشانههای کبد سالم را افزایش بدهد.
تحقیق کوچکتری روی بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی انجام شده است. در این تحقیق مشخص شد که ۱۲ هفته نوشیدن چای سبزِ حاوی آنتیاکسیدانهای بالا، سطح آنزیمهای کبد را بهبود میبخشد. چای سبز همچنین در کاهش استرس اکسیداتیو (غلبهی رادیکالهای آزاد بر دفاع آنتیاکسیدانی بدن) و کاهش تجمع چربی در کبد مؤثر است.
بهعلاوه در تحقیق دیگری مشخص شد افرادی که چای سبز مینوشند، کمتر به سرطان کبد مبتلا میشوند. کمترین خطر ابتلا به این سرطان، متوجه کسانی است که روزانه چهار فنجان یا چای سبز مینوشند.
تعدادی تحقیق روی موشها و موشهای صحرایی تأثیرات مفید عصارهی چای سیاه و سبز را اثبات کردهاند. برای مثال در یکی از این تحقیقها مشخص شد عصارهی چای سیاه بسیاری از تأثیرات منفی غذاهای چرب روی کبد را از بین میبرد. همچنین چای سیاه نشانههای کبد سالم را افزایش میدهد.
اما برخی افراد، مخصوصا آنهایی که مشکل کبدی دارند باید مکملهای غذایی حاوی چای سبز را با احتیاط مصرف کنند، زیرا چندین تحقیق نشان دادهاند که مکملهای غذایی حاوی عصارهی چای سبز، به کبد آسیب رساندهاند.
خلاصه: چای سیاه و سبز ممکن است سطح آنزیمها و چربی کبد را بهبود ببخشند، اما اگر از عصارهی چای سبز استفاده میکنید بهتر است مراقب باشید. عصارهی چای سبز ممکن است باعث ایجاد آسیب شود.
گریپ فروت حاوی آنتیاکسیدانهایی است که بهصورت طبیعی از کبد محافظت میکنند. دو آنتیاکسیدان اصلی گریپفروت نارینجنین (یا نارنژنین) و نارینجین (یا نارینژین) هستند. چندین تحقیق روی حیوانات نشان دادهاند هردوی این آنتیاکسیدانها از آسیب به کبد جلوگیری میکنند.
گریپفروت به دو روش از کبد حفاظت میکند:
تحقیقات نشان دادهاند این آنتیاکسیدانها میتوانند فیبروز کبدی را کاهش بدهند. فیبروز کبدی بیماریای است که در آن بافتهای متصل اضافی در کبد رشد میکنند. این مشکل معمولا بهخاطر التهاب مزمن بهوجود میآید.
بهعلاوه آزمایش روی موشهایی که تغذیهی پُرچربی داشتند نشان داده است نارینجنین میزان چربی درون کبد را کاهش میدهد. نارینجنین همچنین آنزیمهای لازم برای چربی سوزی را افزایش میدهد. این میتواند از جمعشدن چربی اضافی در کبد جلوگیری کند.
نهایتا آزمایشها ثابت کردهاند در موشهای صحرایی نارینجین توانایی سوختوساز الکل را میکند و برخی از تأثیرات منفی آن را نیز از بین میبرد.
تابهحال تحقیقی درمورد خود گریپفروت یا آب گریپفروت انجام نشده است. تمام تحقیقات درمورد مواد مغذی موجود در گریپفروت بودهاند. بهعلاوه تقریبا تمام تحقیقات انجامشده درمورد آنتیاکسیدانهای گریپفروت روی حیوانات بودهاند. ولی شواهد موجود نشان میدهند گریپفروت میتواند از بروز آسیب و التهاب جلوگیری کند و کبد را سالم نگه دارد.
خلاصه: آنتیاکسیدانهای موجود در گریپفروت با کاهش التهاب و افزایش مکانیسمهای دفاعی از کبد محافظت میکنند. اما دربارهی خود گریپفروت یا آب گریپفروت تحقیقات زیادی روی انسانها انجام نشده است.
تمشک آبی و زغالاخته هر دو حاوی آنتوسیانین هستند. آنتیاکسیدانهایی که به این میوهها رنگ خاص خود را میدهند. بهعلاوه این آنتیاکسیدانها فواید زیادی هم برای سلامتی دارند.
چندین تحقیق روی حیوانات نشان دادهاند تمشک آبی و زغالاخته، یا آب یا عصارهی آن میتواند به سلامت کبد کمک کند.
خوردن این میوهها برای ۳ تا ۴ هفته از کبد در برابر آسیب محافظت میکند. بهعلاوه تمشک آبی عکسالعمل سیستم ایمنی و آنزیمهای آنتیاکسیدان را افزایش میدهد.
یک آزمایش دیگر به این نتیجه رسیده که آنتیاکسیدانهایی که در تمشکها دیده میشوند ایجاد زخمهای فیبروز کبد را آهستهتر میکنند. این مواد ایجاد بافت التیامی در کبد موشها را کند میکند.
بهعلاوه آزمایشها نشان میدهند عصارهی تمشک آبی از رشد سلولهای سرطان کبد انسانی در لولهآزمایش جلوگیری میکند. ولی برای تأیید این نتایج باید همین آزمایش را درمورد کبد انسان هم انجام داد.
استفاده منظم از این تمشکها باعث میشود کبد آنتیاکسیدانهای لازم برای سلامتی را دریافت کند.
خلاصه: تمشکها آنتیاکسیدانهای زیادی دارند. این مواد کمک میکنند کبد آسیب کمتری ببیند. تمشکها حتی ممکن است عکسالعمل دفاعی و آنتیاکسیدانها را هم بهبود ببخشند. ولی برای تأیید نتایج باید تحقیقات بیشتری را روی انسانها انجام داد.
انواع انگور مخصوصا انگور قرمز و بنفش، مواد مغذی مفید زیادی دارند. یکی از شناختهشدهترین این مواد رستراترول است. این ماده فواید زیادی برای سلامتی دارد.
تحقیقات زیادی روی حیوانات انجام شدهاند که نشان میدهند انگور و آب انگور میتواند برای کبد مفید باشد.
تحقیقات نشان میدهند انگور فواید زیادی دارد. این فواید شامل کم شدن التهاب، جلوگیری از آسیب و افزایش آنتیاکسیدانها میشوند.
تحقیق کوچکی روی انسانهای مبتلا به کبد چرب غیرالکلی انجام شد. این تحقیق نشان داد استفاده از عصارهی دانهی انگور برای سه ماه عملکرد کبد را بهبود میبخشد.
اما از آنجایی که عصارهی دانه انگور خیلی فشرده است، ممکن است با خوردن خود انگور این نتایج را نبینید. باید تحقیقات بیشتری انجام بدهیم تا تأثیر عصارهی دانه انگور روی کبد انسان تایید شود.
شواهد زیادی از تحقیقات حیوانی و انسانی بهدست آمدهاند. این شواهد نشان میدهند انگور برای سلامت کبد خیلی خوب است.
خلاصه: تحقیقاتی که روی انسانها و حیوانات انجام شدهاند، نشان میدهند عصارهی دانه انگور میتواند از آسیب به کبد جلوگیری کند. این ماده همچنین آنتیاکسیدانها را افزایش میدهد و تورم را کم میکند.
انجیر خاردار هندی با عملی اپونیتا فیکوس ایندیکا نوع معروفی از کاکتوس خوراکی است. میوه و آب آن معمولا بیشترین استفاده را دارند.
این گیاه در طول تاریخ بهعنوان داروی گیاهی برای درمان زخمها، خستگی و بیماریهای کبدی مورد استفاده بوده.
تحقیقی در این مورد در سال ۲۰۰۴ روی ۵۵ نفر انجام شد. نتیجه این بود که عصارهی این گیاه عوارض خماری را کمتر میکند.
شرکت کنندگان در این آزمایش حالت تهوع، خشکی دهان و بی اشتهایی کمتری داشتند. در این آزمایش افراد دقیقا به یک اندازه الکل مصرف کردند. نیمی از شرکتکنندگان قبل از نوشیدن الکل از این عصارهی استفاده کرده بودند. این افراد نصف بقیه عوارض خماری را تجربه کردند. الکل معمولا در کبد تجزیه میشود.
نتیجه این شد که این تأثیرات بهخاطر کاهش تورم کبد بودهاند. کبد معمولا بعد از نوشیدن الکل تورم پیدا میکند.
تحقیق دیگری روی موشها انجام شد. محققان ابتدا به موشها حشرهکشی دادند که به کبد آسیب میزند. بعد به آنها عصارهی انجیر خاردار هندی دادند. آنها مشاهده کردند که آنزیمها و کلسترول خون آنها به حالت عادی رسیده بود. تحقیقات بعدی هم به همین نتیجه رسیدند.
جدیدا تحقیقی روی موشهای صحرایی انجام شده است. این تحقیق آب انجیر خاردار هندی را بهجای عصارهی آن برای از بین بردن اثرات الکل مورد استفاده قرار داد.
نتیجه این شد که آب انجیر خاردار هندی اثر سوءِاکسیدکننده ناشی از مصرف الکل را کاهش میدهد. همچنین کبد آسیبدیده را التیام میبخشد. آب انجیر خاردار هندی سطح آنتیاکسیدانها و تورم کبد را ثابت نگه میدارد.
تحقیقات بیشتری را باید روی انسانها انجام داد. مخصوصا با استفاده از آب و میوهی انجیر خاردار هندی، نه عصارهی آن. اما تحقیقاتی که تا به حال انجام شدهاند نشان میدهند که انجیر خاردار هندی تأثیرات مثبتی روی کبد دارد.
خلاصه: انجیر خاردار هندی و آب آن میتواند با کاهش تورم اثرات خماری الکل را کم کند. این ماده میتواند از کبد در برابر آسیبهای ناشی از مصرف الکل محافظت کند.
آب لبو سرشار از نیتراتها و آنتیاکسیدانهایی به بتالین است. این مواد میتوانند به سلامتی قلب کمک کنند و آسیبهای اکسایشی و تورم را کاهش بدهند.
منطقی است که فکر کنیم خوردن خود لبو هم میتواند همین تأثیر را روی سلامتی داشته باشد. اما آزمایشها از آب لبو استفاده کردهاند. میتواند خودتان آب لبو را بگیرید. یا آن را آماده از بازار تهیه کنید.
چندین آزمایش درمورد آب لبو روی موشهای صحرایی انجام شدهاند. این تحقیقات نشان میدهند آب لبو اکسایش و تورم کبد را کاهش میدهد. همچنین آنزیمهای سمزدای طبیعی در کبد را افزایش میدهد.
تحقیقات روی حیوانات نتایج مثبتی داشتهاند. ولی تحقیق مشابهی تابهحال روی انسانها انجام نشده.
تحقیقات روی حیوانات نشان میدهند آب لبو فواید دیگری هم برای سلامتی دارد. این تحقیقات روی انسانها هم نتایج مشابهی داشتهاند. اما باید تحقیقات بیشتری لازماند تا تأثیرات آب لبو روی سلامتی انسانها تأیید شوند.
خلاصه: آب لبو از کبد در برابر آسیب اکسایش و تورم محافظت میکند. این ماده آنزیمهای سمزدای طبیعی را هم افزایش میدهد. اما آزمایشها بیشتری باید روی انسانها انجام شوند.
سبزیجات صلیبی مانند کلم بروکسل، کلم بروکلی و خردل چینی را بهخاطر فیبر بالا و مزهی خاص آنها میشناسیم. آنها مواد مغذی گیاهی زیادی هم دارند.
تحقیقات روی حیوانات نشان داده عصارهی کلم بروکسل قهوهای و جوانهی بروکلی میتواند سطح آنزیمهای سمزدا را افزایش بدهد. این عصارهها میتوانند از کبد در برابر آسیب جلوگیری کنند.
تحقیقی روی سلولهای کبد در انسان نشان داده که حتی وقتی کلم بروکسلها پخته شدهاند هم همین خواص را دارند.
اخیرا تحقیقی روی مردانی انجام شده که کبد چرب دارند. در این تحقیق از عصارهی جوانهی بروکلی استفاده شد که مواد مغذی گیاهی زیادی دارد. نتیجه این بود که آنزیمهای کبد بهبود پیدا کردند و تنش اکسایشی کمتر شد.
تحقیقی مشابه به این نتیجه رسید که عصارهی جوانهی بروکلی از نارسایی کبدی در موشهای صحرایی جلوگیری میکند.
تحقیقات کمی روی انسانها انجام شدهاند. ولی تاحالا به نظر میرسد که سبزیجات صلیبی فواید زیادی برای سلامتی کبد دارند.
کمی آنها را با سیر و آبلیمو یا سرکهی بالزامیک کباب کنید. و یک غذای خوشمزهی سالم خواهید داشت.
خلاصه: سبزیجات صلیبی مانند بروکلی و کلم بروکسل میتوانند آنزیمهای سمزدای طبیعی کبد را افزایش بدهند. این سبزیجات از کبد در برابر آسیب محافظت میکنند و سطح آنزیمهای کبد را در خون بهبود میبخشند.
انواع آجیل سرشار از چربی و مواد مغذی هستند. این مواد آنتیاکسیدانها و ویتامین E و سایر مواد مغزی گیاهی را شامل میشوند.
این ترکیب فواید زیادی برای سلامتی دارد، مخصوصا برای سلامتی قلب. ولی میتوانند برای کبد هم خیلی مفید باشند.
تحقیقی ۶ ماهه روی ۱۰۶ فرد مبتلا به کبد چرب غیرمرتبط به الکل انجام شد. این تحقیق به این نتیجه رسید که خوردن آجیل سطح آنزیمهای کبد را بهبود میبخشد.
بهعلاوه، تحقیق دیگری روی مردانی انجام شد که از مقدار کمی آجیل و دانهها استفاده میکردند. این افراد در مقایسه با کسانی که آجیل و دانههای زیادی میخوردند در معرض NAFLD بودند.
باید تحقیقات وسیعتری در این مورد انجام داد. ولی دادههای اولیه نشان میدهند آجیل برای سلامتی کبد بسیار مفید است.
خلاصه: استفاده از آجیل سطح آنزیمهای کبد را در بیماران مبتلا به NAFLD بهبود میبخشد. و برعکس، مصرف کم آجیل خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
ماهیهای چرب یکی از منابع اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این چربیها مفید هستند و میتوانند تورم را کاهش بدهند. آنها همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
چربیهایی که در ماهیهای چرب پیدا میشوند برای کبد هم مفید هستند. در واقع، تحقیقات نشان دادهاند که این چربیها از جمعشدن چربی جلوگیری میکنند. آنها همچنین سطح آنزیمها را طبیعی نگه میدارند، تورم را کم میکنند و مقاومت نسبت به انسولین را بهبود میبخشند.
مصرف ماهیهای سرشار از امگا ۳ برای کبد مفید به نظر میرسد. ولی اضافه کردن امگا ۳ به رژیم غذایی همهی داستان نیست.
نسبت چربیهای امگا ۳ به چربیهای امگا ۶ هم اهمیت دارد.
چربیهای امگا ۶ را میتوان در روغنهای گیاهی پیدا کرد. خیلی از آمریکاییها بیش از حد مجاز امگا ۶ مصرف میکنند. اگر نسبت امگا ۶ به امگا ۳ خیلی بالا باشد، احتمال ابتلا به بیماریهای کبدی بالا میرود.
بنابراین باید مصرف امگا ۶ خود را هم کاهش بدهید.
خلاصه: خوردن ماهیهایی که سرشار از چربیهای امگا ۳ هستند فواید زیادی برای کبد دارد. اما، نکتهی مهم اینجاست که مراقب نسبت امگا ۶ به امگا ۳ هم باشیم.
روغن زیتون یکی از روغنهای سالم است. این روغن فواید زیادی برای سلامتی دارد، مثلا تأثیرات مثبت روی قلب و سوختوساز.
اما روغن زیتون تأثیرات مثبتی هم روی کبد میگذارد.
تحقیق کوچکی روی ۱۱ نفر که مبتلا به NAFLD انجام شده. نتیجه این بود که مصرف روزانه یک قاشق چایخوری روغن زیتون سطح چربی و آنزیمهای کبد را بهبود میبخشد.
این ماده همچنین سطح پروتئینهایی که سوختوساز را بهبود میبخشند را بالا میبرد.
مصرف این ماده همچنین باعث شد شرکت کنندگان در آزمایش چربی کمتر و گردش خون بهتری در کبد خود داشته باشند.
چندین تحقیق دیگر هم انجام شدهاند که به نتایج مشابه رسیدهاند. اینکه استفاده از روغن زیتون در انسانها باعث تجمع کمتر چربی در کبد میشود. این روغن همچنین حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد و سطح آنزیمهای کبد را بهتر میکند.
تجمع چربی در کبد بخشی از اولین مراحل بیماری کبد است. روغن زیتون تاثیرات مثبتی روی چربی کبد و سایر جنبههای سلامتی دارد. بنابراین اگر میخواهید رژیم غذایی سالمی داشته باشید، باید آن را بخشی ارزشمندی از غذای خود کنید.
خلاصه: تحقیقات نشان دادهاند که استفاده از روغت زیتون سطح چربی کبد را کاهش میدهد. این روغن جریان خون و آنزیمهای کبد را بهبود میبخشد.
کبد عضو مهمی از بدن است که عملکردهای اساسی زیادی دارد.
بنابراین باید هرکاری میتوانید برای محافظت از آن انجام بدهید. غذاهایی که در این مقاله خواندید تأثیرات مفیدی روی کبد داشتهاند.
این تأثیرات کاهش خطر ابتلا به بیماری کبدی و سرطان، افزایش آنتیاکسیدانها و سطح آنزیمهای سمزدا و محافظت در برابر سموم مضر را شامل میشوند.
یکی از راههای سالم و طبیعی بهبود عملکرد کبد آوردن این غذاها در رژیم غذایی روزانهی شماست.
به من بگو چه میخوری تا به تو بگویم که هستی
14تومان
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
”
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
رژیم غذایی هلیکوباکتر پیلوری؛ ۷ خوراکی که عفونت اچ پیلوری را از بین میبرند
رژیم شیر چیست؛ متخصصان درباره این رژیم چه نظری دارند؟
۶ رژیم غذایی عالی برای داشتن پوستی زیبا و شاداب
بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به کمکاری تیروئيد
خوراکی های انرژی زا؛ ۱۱ خوراکی که خستگی بدن را کاهش میدهد
کتاب بابا لنگ دراز اثر جین وبستر؛ ههای یک دختر جوان به قهرمان زندگیاش
خواص تخم هندوانه؛ ۱۱ خاصیت این خوراکی سرشار از مواد معدنی
جاهای دیدنی قشم؛ ۱۰ جاذبه دیدنی سرزمین عجایب
آیا رژیم دارچین و عسل برای لاغری مفید است؟
علت قی کردن چشم و روشهای درمان ترشحات چشمی
بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟
کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آنها را نشنیدهاید
ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت
پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷
۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید
نویسی در چطوربه منزلهی پذیرفتن
شرایط و مقررات
میباشد.1