درمان پرولاكتين بالا در مردان

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

پرولاکتین چیست؟ از غده‌ی هیپوفیز در مغز ترشح می‌شود و اختصارا PRL یا هورمون لاکتوژنیک هم به آن می‌گویند. پرولاکتین اصولا به زنان کمک می‌کند تا بعد از زایمان، شیر داشته باشند و وجود آن برای سلامت باروری مردان و زنان لازم است. اما آزمایش پرولاکتین چیست و انجام آن برای چه افرادی ضروری است؟ در این مقاله در مورد پرولاکتین و اینکه چرا باید آزمایش پرولاکتین انجام شود صحبت خواهیم کرد.

درمان پرولاكتين بالا در مردان

زنانی که علائم پرولاکتینوما دارند باید آزمایش پرولاکتین را انجام بدهند. پرولاکتینوما، توموری غیرسرطانی در غده‌ی هیپوفیز است که سطح بالایی از پرولاکتین تولید می‌کند. علائم آن در زنان به این شرح است:

این آزمایش به‌خاطر بررسی میزان پاسخ‌گویی بدن نسبت‌به درمان تومور انجام می‌شود. علاوه‌براین، آزمایش پرولاکتین درصورت وجود مشکلات باروری و قاعدگی نظم نیز باید انجام بشود. به‌کمک آزمایش ‌برده امکان تشخیص سایر مشکلات غده‌ی هیپوفیز و هیپوتالاموس هم وجود دارد.

مردان نیز درصورت تجربه‌ی علائم پرولاکتینوما باید آزمایش پرولاکتین را انجام بدهند. نشانه‌ها در مردان به صورت زیر است:

این آزمایش برای این موارد هم استفاده می‌شود:

این آزمایش مانند آزمایش خون است. انجام آن چند دقیقه طول نمی‌کشد و می‌توانید در مطب پزشک یا آزمایشگاه، آن را انجام بدهید. آمادگی خاصی برای آزمایش پرولاکتین نیاز نیست. نمونه‌ی آزمایش نیز معمولا ۳ تا ۴ ساعت بعد از بیداری بیمار در صبحگاه گرفته می‌شود. نمونه‌ی خون را از رگی در دست می‌گیرند و برای بیمار دردی ندارد. شاید حینِ خون‌گرفتن فقط دردی جزئی احساس بشود و بعد نیز، آن ناحیه‌ کمی آزرده شود.

برخی از داروهای ضدبارداری، فشار خون یا قرص‌های ضدافسردگی بر نتایج این آزمایش اثر می‌گذارند. پس قبل از انجام آزمایش باید پزشک را در جریان مصرف داروهای مختلف قرار داد. مشکلات خواب، سطح بالای استرس و ورزش شدید قبل از آزمایش بر نتیجه آن اثر می‌گذارد.

آزمایش پرولاکتین، عوارض جانبی اندکی دارد. ممکن است، کبودی خفیفی در ناحیه‌ای که خون گرفته شده، ایجاد شود. بهتر است خودِ فرد پس از خون‌گیری، مدت زمان اندکی دست خود را روی آن فشار بدهد تا زخم و کبودی ایجاد نشود. ممکن است احساس ضعف و سرگیجه نیز در فرد ایجاد بشود. در موارد معدودی پس از آزمایش، رگ ملتهب می‌شود که به آن فِلبیت یا افروختگی سیاه‌رگ گفته می‌شود. اگر روی این ناحیه برافروخته چندین بار در طول روز کُمپرس آب گرم قرار بدهید، مشکل حل خواهد شد.

اگر فردی اختلالت خون‌ریزی داشته باشد هم ممکن است دچار خون‌ریزی ممتد بشود. قبل از آزمایش باید پزشک را از مصرف داروهایی نظیر وارفارین و آسپرین نیز که فرایند انعقاد خون را کند می‌کنند، آگاه کرد.

پزشکان طبیعی‌بودن نتیجه‌ی آزمایش را براساس عوامل مختلفی می‌سنجند. وضعیت کلی سلامت جسمانی فرد یکی از عواملی است که پزشک درنظر می‌گیرد. مقادیر پرولاکتین به‌طور حسوس در آزمایشگاه‌های مختلف متفاوت است. نتایج طبیعی معمولا به شرح زیر است:

پایین بودن سطح پرولاکتین در مردان و زنان، موضع نگران‌کننده‌ای نیست، اما بالا بودن سطح آن که با عنوان هایپرپرولاکتینوما شناخته می‌شود که احتمالا وجود مشکلاتی را به‌همراه دارد. ۱۰ درصد از جمعیت افراد بالغ دچار این مشکل هستند. بالا بودن سطح پرولاکتین در دوران بارداری و شیردهی طبیعی است. علت وقوع هایپرپرولاکتینوما می‌تواند بی اشتهایی عصبی، بیماری کبدی و کلیوی و کم کاری تیروئید باشد. کم‌کاری تیروئید می‌تواند باعث بزرگ‌شدن غده هیپوفیز بشود. این مشکل با درمان‌های هورمونی تیروئید رفع می‌شود. سطح بالای پرولاکتین می‌تواند نتیجه‌ی تومورهای هیپوفیز نیز باشد. این تومورها باید ازطریق جراحی یا درمان دارویی ازبین بروند.

برخی از انواع داروهای خاص نیز باعث افزایش سطح پرولاکتین می‌شوند. برای مثال، داروهای روان‌پزشکی مانند ریسپریدون و هالوپریدول باعث افزایش سطح این ماده در بدن می‌شوند. متاکلوپرامید نیز از این دسته داروهاست. این دارو عموما برای درمان رفلاکس معده یا درمان حالت تهوع ناشی از مصرف داروهای درمان سرطان استفاده می‌شود.

برخی از عوامل استرس زا نیز باعث افزایش سطح پرولاکتین می‌شوند. مثلا کاهش قند خون، فعالیت‌های ورزشی شدید، حتی در برخی از موارد نیز ناراحتی‌های خفیف هم می‌تواند روی آن اثر بگذارد. اگر پرولاکتین در بدن‌تان افزایش پیدا کرد بهتر است سطح استرس را کاهش بدهید و میزان قند خون را در بدن خود کنترل و تنظیم کنید.

شنبلیله، شبدر قرمز یا رازیانه نیز باعث افزایش سطح پرولاکتین می‌شود. اگر فکر می‌کنید سطح این ماده در بدن‌تان بالا است، نباید از مواد ‌برده استفاده کنید.

در برخی موارد، سطح بالای پرولاکتین باعث ناباروری می‌شود. تومورهای پرولاکتینوما می‌تواند غده‌ی هیپوفیز را تحت فشار قرار بدهد و مانع تولید هورمون‌ها بشود. به این وضعیت کم‌کاری هیپوفیز گفته می‌شود. این حالت در مردان باعث کاهش میل جنسی و ریختن موهای بدن و در زنان باعث ناباروری می‌شود.

هایپرپرولاکتینوما، بارداری را برای زنان سخت می‌سازد، در تولید طبیعی هورمون‌های استروژن و پروژسترون وقفه ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که تخمدان‌ها به‌طور نظم، تخمک آزاد کنند یا به‌کلی متوقف بشوند. درمان‌های پرولاکتینوما و سایر داروها به باروری زنان کمک می‌کند. برای درمان باید سریعا به پزشک مراجعه کرد. همچنین می‌توان درمورد برداشتن کامل یا بخشی تومور هم اقدام کرد.

آگونیست‌های دوپامین که درواقع ترکیباتی برای تحریک دوپامین در بدن هستند، مانند بروموکریپتین (داروی پارلودل و سیکلوسِت)، رایج‌ترین درمان‌ها برای سطح بالای پرولاکتین هستند. این داروها به مغز در افزایش تولید دوپامین برای کنترل سطح پرولاکتین کمک می‌کنند. ضمنا این داروها به کوچک شدن تومور پرولاکتینوما نیز کمک می‌کنند. امکان دارد که پزشک داروی کابروگولین نیز تجویز کند. این دارو نسبت به گزینه‌های دیگر جدیدتر است و عوارض جانبی کمتری دارد. اگر سایر درمان‌ها مانند بروموکریپتین برای شما عوارضی به‌همراه دارد، بهتر است برای تغییر آن و مصرف دارویی دیگر مثل کابروگولین با پزشک مشورت کنید.

بدن همه‌ی افراد نسبت به آگونیست‌های دوپامین، پاسخ و واکنش مناسبی ندارد. اگر پرولاکتینوما یا سطح بالای پرولاکتین با این داروها تنظیم نشود، امکان تجویز رادیوتراپی هم پیش می‌آید. در مواردی که تومور با داروها کوچک نشود، بحث جراحی نیز پیش می‌آید. جراحی ازطریق بینی یا قسمت بالای جمجمه صورت می‌گیرد. جراحی و دارو در کنار هم می‌توانند موجب تنظیم سطح پرولاکتین به حالت طبیعی بشوند.

گام‌های دیگر در کاهش سطح پرولاکتین از این قرار است:

ویتامین B6 بخشی از فرایند تولید دوپامین است و سطوح بالاتر آن می‌تواند سطح پرولاکتین را پایین بیاورد. ویتامین E نیز به‌طور طبیعی باعث کاهش پرولاکتین می‌شود. قبل از ایجاد تغییر در میزان مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها حتما با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

اگر سطح پرولاکتین بالا باشد، پزشک معمولا بیمار را به متخصص غدد ارجاع می‌دهد. متخصص غدد در زمینه‌ی درمان و جراحی به فرد کمک می‌کند. پزشک برای بررسی اثر تومور پرولاکتینوما در افزایش سطح پرولاکتین از بیمار MRI می‌گیرد و ممکن است برای کوچک‌کردن تومور، داروهایی تجویز کند. گاهی‌اوقات، دلیل خاصی برای افزایش پرولاکتین وجود ندارد. به این حالت، هایپرپرولاکتینومای ناشناخته گفته می‌شود. این مشکل معمولا بدون درمان در طول چند ماه رفع می‌شود. اگر سطح پرولاکتین کاهش پیدا نکند، پزشک داروهایی تجویز خواهد کرد.

ممکن است در طی مصرف دارو و درمان، فرد باردار بشود. اگر چنین چیزی رخ داد باید حتما پزشک یا متخصص غدد را در جریان قرار بدهید. احتمال دارد که شما از مصرف دارو منع بشوید اما هیچ‌گاه بدون مشورت با پزشک، اقدام به قطع داروها نکنید. پرولاکتین و هایپرپرولاکتینوما خطرناک نیستند و بدترین عوارض جانبی داروهای آنها نیز بعد از درمان از بین خواهند رفت. مشکل ناباروری نیز پس از درمان حل می‌شود. مصرف داروها و درمان‌های بلندمدت این موضوع هیچ اثری بر کیفیت زندگی نمی‌گذارد.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

تربیت کودک را باید بیست سال پیش از تولدش آغاز كرد

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

درمان پرولاكتين بالا در مردان

درمان خارش واژن؛ بهترین درمان‌های خانگی و علت خارش واژن

رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید


جلوگیری از سرطان سینه با ۱۵ خوراکی سالم

علائم عفونت واژن؛ علت، انواع و درمان عفونت واژن

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری

بهترین هتل های استانبول؛ ۲۰ هتل فوق‌العاده در مناطق مختلف استانبول

درمان سردرد با ماساژ؛ ۶ روش ماساژ و آموزش استفاده از نقطه های فشار

آموزش جامع ثبت آزمون GRE جنرال ۲۰۱۹ و کسب آمادگی برای آن

درمان کیست تخمدان؛ انواع روش‌های درمان و درمان خانگی

قانون ۲۰/۸۰ برای بهبود بهره وری و مدیریت زمان

بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق می‌کنند


گران‌ترین ساعت‌های مچی و جیبی دنیا


بهترین کشور برای تحصیل کدام است؟

باهوش ترین نژاد سگ ها در دنیا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها


پردرآمدترین ورزشکاران جهان را بشناسید

موفق‌ترین زنان کارآفرین جهان را بشناسید

در رابطه با پرولاکتین باید گفت که یک نوع هورمن پروتئینی است که از غده هیپوفیز ترشح می شود و ما از علایم پرولاکتین بالا در این مقاله می گوییم.

وظیفه اصلی هورمن پرولاکتین تکامل سینه ها در دوران بارداری و تحریک تولید شیر در سینه ها می باشد. این هورمن هم در مردان و هم در زنان وجود دارد و مقدار آن در بانوان است.  علاوه بر سینه تخمدان، بیضه، غدد لنفاوی و کبد هم این هورمن را دریافت می کنند. برای آشنایی با علایم پرولاکتین بالا و روش های درمان آن در ادامه این مقاله همراهمان باشید.

بیش از سیصد عملکرد مختلف برای این هورمون در مهره‌داران گزارش شده است، اما وظیفه اصلی پرولاکتین تحریک سلول‌های سینه برای تولید شیر می‌باشد. این در حالی است که ترشح زیاد آن موجب آمنوره و ناباروری می‌گردد. هورمون پرولاکتین در زمان حاملگی سبب رشد غدد شیری سینه شده و سینه را آماده شیردهی در بعد از زایمان می‌ گرداند، اما تا وقتی که جنین از رحم مادر خارج نشده است هیچ شیری ترشح نمی‌شود یا در صورت ترشح بسیار ناچیز است. زمانی که نوزاد متولد شود، هورمون پرولاکتین جهش ترشح پیدا کرده و منجر به ترشح شیر از سینه می شود و با مکیدن سینه توسط نوزاد، میزان پرولاکتین افزایش یافته و  بعد از  گذشت دو یا سه ساعت، میزان آن مجدد در بدن کاهش می یابد و به‌ تدریج بدن عادت می‌کند حتی اگر مقدار پرولاکتین بالا نباشد، ترشح شیر از سینه اتفاق می افتد. یکی از دلایلی که بانوان در طی دوران شیردهی به طور معمول، مجدد حامله نمی‌شوند این است که مقادیر زیاد پرولاکتین تولید هورمون‌هایی‌ که سبب  تخمک‌گذاری می‌شوند را مهار می‌ گرداند اما این مسئله به طور قطع برای تمام خانم ها صادق نیست.  پرولاکتین در میل جنسی نیز موثر بوده و به همین علت آن را هورمون عشق می‌ گویند. تولید پرولاکتین به وسیله هیپوفیز تحت کنترل یک واسطه عصبی ب دوپامین است. دوپامین موجب مهار ترشح پرولاکتین می‌ شود. در انسان این هورمون در متابولیسم، عملکرد سیستم ایمنی و پانکراس نیز نقش دارد. پرولاکتین با مهار ترشح GnRH از علل ناباروری در دوران شیردهی می باشد. هورمن پرولاکتین روند تولید آندروژن آدرنال را تحریک کرده و افزایش آندروژن می‌تواند منجر به افزایش وزن و پرمویی شود.

درمان پرولاكتين بالا در مردان

افزایش پرولاکتین در بانوان می توان به دلایل طبیعی و گاه غیر طبیعی اتفاق بیفتد.

در طول بارداری و شیردهی افزایش پرولاکتین بالا کاملا طبیعی می باشد. در هنگامی که استرس روحی وجود دارد و در وقت خواب میزان آن به طور معمول بالا می رود.

کم کاری تیروئید،استفاده از برخی داروها به خصوص داروهایی که برای درمان بیماری های روانی می باششد، بیماریهای کبد و کلیه ها و تخمدان ها، وجود تومورهای هیپوفیز تحریک نوک سینه ها، صدمات و ضایعات قفسه سینه به خاطر درگیری اعصاب سینه ها

علایم پرولاکتین بالا در بانوان به شرح زیر می باشد:

علایم پرولاکتین بالا در مردان نیز به شرح زیر می باشد:

اگر دلیلی برای پرولاکتین بالا خون وجود داشته باشد، می باید دلیل اصلی رفع شود. به طور مثال اگر علت دارو است باید پزشک معالج در مورد قطع و یا تغییر آن تصمیم جدی بگیرد. و یا اگر دلیل کم کاری تیروئید می‌باشد، باید کم کاری تیروئید درمان شود. پرولاکتین بالا خون سبب کم کاری غدد جنسی و کاهش تراکم استخوان می‌ گردد که باید درمان شود. برای درمان افزایش پرولاکتین خون داروهای بسیار موثری وجود دارند ولی پس از اتمام درمان بیمار باید تحت نظر پزشک باشد تا در صورت شدت گرفتن بیماری، مجددا درمان را شروع کند. بیمارانی که نمی‌توانند داروی خوراکی مصرف نمایند، بیمارانی که حتی با درمان اندازه توده هیپوفیز آنها کاهش نمی یابد و بیمارانی که بعد از درمان هنوز دارای اختلالات بینائی هستند، باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند.

به طور معمول داروهای خوراکی توانایی کاهش تولید پرولاکتین و برطرف نمودن علایم پرولاکتین بالا را دارند. همچنین ممکن است مصرف داروها باعث کوچک شدن تومور شوند. پزشکان به طور معمول از داروهایی که به عنوان آگونیست‌های دوپامین شناخته شده‌ هستند برای درمان پرولاکتین بالا بهره می گیرند. این داروها معمولا تاثیراتی شبیه به دوپامین -ماده شیمیایی موجود در مغز که تولید پرولاکتین را کنترل می‌کند، دارند. ولی تاثیر این داروها بسیار و اثر گذاری آنها بسیار قوی تر از دوپامین می باشد. از داروهایی که برای درمان این بیماری تجویز می کنند می‌توان به بروموکریپتین (پارلودل) و کابرگولین اشاره کرد. این داروها تولید پرولاکتین را کم می کند و در افراد سبب کاهش سایز تومور می گردد.

در موارد دلیل بالا بودن پرولاکتین علوم است. اندازه‌گیری میزان پرولاکتین خون و تست‌های تیروئید و غیره و انجام MRI از نظر وجود تومور هیپوفیز برای تشخیص علایم پرولاکتین بالا توصیه می گردد.

توجه داشته باشید که بانوان باید قبل از اقدام به بارداری مشکل پرولاکتین و تیروئید را حل کنند زیرا این عارضه تاثیرات منفی بر روی بارداری دارد و احتمال سقط جنین را بالا می برد.

منبع : آرگا










قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز


نشانی شما منتشر نخواهد شد.

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

پرولاکتین هورمونی است که توسط غده هیپوفیز، که در زیر قشر مغز قرار گرفته ترشح می شود. بطور طبیعی هم مردان و هم زنان مقادیر کمی از این هورمون را در خونشان دارند. ترشح پرولاکتین توسط موادی که به آنها «عوامل ممانعت کننده پرولاکتین» گفته می شود (مانند دوپامین) کنترل می شود.

پرولاکتین باعث بزرگ شدن پستان ها می شود. مقدار پرولاکتین در طول حاملگی افزایش می یابد و بعد از به دنیا آمدن نوزاد، پرولاکتین پستان ها را وادار به ساختن شیر جهت شیردهی نوزاد می نماید. در زنانی که حامله نیستند پرولاکتین در تنظیم نمودن سیکل های عادت ماهانه نقش دارد. در آقایان پرولاکتین به ساخته شدن اسپرم کمک میکند.


هیپرپرولاکتینمی (افزایش ترشح پرولاکتین) چیست؟

هیپرپرولاکتینمی وضعیتی است که مقدار زیادی پرولاکتین درخون زنان غیر حامله یا مردان وجود داشته باشد. این وضعیت در بین بانوان نسبتا شایع است. حدود یک سوم از زنان در سنین تولید مثل با پریودهای نظم و تخمدان های طبیعی، این بیماری را دارند. هیپرپرولاکتینمی میتواند باردار شدن یک زن را سخت نموده و حتی باعث ترشح شیر در زنان غیر حامله شود (که به آن «گالاکتوره» گفته می شود) 9% از زنان با گالاکتوره، پرولاکتین بالاتر از حد طبیعی دارند. زیادی پرولاکتین با تولید هورمون های دیگری مانند استروژن و پروژسترون تداخل می کند و نظم ترشح آن ها را به هم می زند. این اتفاق باعث تغییر یا توقف تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدان) می شود که باعث نظم شدن و یا از بین رفتن سیکل های ماهانه می شود.

درمان پرولاكتين بالا در مردان

در بعضی از بانوان افزایش پرولاکتین هیچ علامتی ندارد.

در مردان افزایش پرولاکتین باعث گالاکتوره، ضعف جنسی، کاهش میل جنسی و ناباروری می شود. مردان با پرولاکتین بالاتر از حد طبیعی ممکن است تعداد اسپرم کمتری در مایع منی خود داشته باشند و یا اصلا اسپرم نداشته باشند.


دلایل شایع هیپرپرولاکتینمی چیست؟


بعضی از دلایل شایع افزایش پرولاکتین:


تومورهای هیپوفیز(پرولاکتینوما)


کم کاری تیروئید


داروهای ضدافسردگی و ضدفشار خون

سوزش دیواره قفسه سینه( به دلیل زخم جراحی ،زونا یا حتی سینه بند های تنگ)


استرس یا ورزش سنگین


بعضی غذاها


تحریک نوک پستان

قابل ذکر است که در حدود یک سوم از موارد، دلیلی برای افزایش پرولاکتین پیدا نمی شود.


هیپرپرولاکتینمی چگونه تشخیص داده می شود؟

با آزمایش خون می توان پرولاکتین را اندازه گرفت. اگر شما جدیداً غذا خورده باشید و یا در آزمایشگاه دچار استرس شوید، سطح پرولاکتین موجود در خون شما افزایش می یابد. در آن صورت آزمایش باید در زمان ناشتا بودن و در شرایط بدون استرس تکرار شود. گاهی ممکن است لازم باشد پزشک شما را از نظر علایمی همانند ترشحات پستان مورد معاینه قرار دهد. اگر مقدار پرولاکتین در آزمایش دوم هم بالا بود، ممکن است لازم باشد که از سر شما جهت ارزیابی غده هیپوفیز MRI انجام شود.


هیپرپرولاکتینمی چگونه درمان می شود؟

چگونگی درمان افزایش پرولاکتین به علت آن وابسته است. اگر هیچ علتی یافت نشود و یا شما تومور غده هیپوفیز داشته باشید، درمان متداول مصرف دارو است. کم کاری تیروئید را می توان با جایگزین نمودن دارویی هورمون های تیروئید درمان نمود که هم زمان باعث کاهش پرولاکتین هم می شود. اگر دارویی که شما به خاطر بیماری دیگری مرتب مصرف می کنید، باعث افزایش میزان پرولاکتین شما می شود، با پزشکتان مشورت کنید که یا داروی شما را عوض کند و یا دارویی جهت کاستن از پرولاکتین شما به داروهایتان اضافه نمایند.

دارو های مورد استفاده در درمان هیپرپرولاکتینمی

داروهایی که بیش از همه در درمان پرولاکتین بالا استفاده می شوند،«کابرگولین» و «بروموکریپتین» هستند. پزشک درمان شما را با دوز کم دارو شروع خواهد نمود و به تدریج دوز دارو را افزایش خواهد داد تا زمانیکه پرولاکتین شما به اندازه طبیعی بازگردد.

درمان تازمانیکه علایم شما فروکش نماید و یا حامله شوید ادامه خواهد یافت. معمولا بعد از وقوع حاملگی مصرف دارو قطع میشود.

کابرگولین بصورت خوراکی دو روز در هفته تجویز می شود و عوارض جانبی کمتری نسبت به برموکریپتین دارد بعلاوه کابرگولین سطح پرولاکتین را سریعتر از بروموکریپتین کاهش میدهد.کابرگولین در دوزهای بالا و در مصرف دراز مدت باعث اشکالات دریچه های قلب می شود اما دوزهایی از دارو که جهت باردار شدن استفاده می شوند، چنین عارضه ای ایجاد نمی کنند.

بروموکریپتین و کابرگولین را در زن حامله هم می توان استفاده نمود. عوارض جانبی احتمالی می تواند سبک سری، تهوع و سر درد باشد. افزایش تدریجی مقدار دارو باعث کاهش این عوارض می شود. راه دیگر کاهش عوارض جانبی دارو، مصرف واژینال بروموکریپتین بصورت شیاف است.

تمام زنان با هیپرپرولاکتینمی به درمان نیاز ندارند هر چند که در بعضی از آنها، پرولاکتین باعث کاهش تولید هورمون استروژن از تخمدان می شود و بنابراین استروژن در این بیماران باید جایگزین شود. بیماران با پرولاکتین بالا مثل بانوان دیگر کماکان می توانند از قرص های ضدبارداری جهت جلوگیری از حامله شدن و یا جهت مرتب شدن عادت ماهانه شان استفاده نمایند.


درمان جراحی

اگر تومور هیپوفیز بزرگ باشد و دارو نتواند بالا بودن پرولاکتین را کنترل نماید درمان جراحی ضرورت پیدا می کند.جهت بررسی مرتب اندازه تومور هیپوفیز بصورت دوره ای و مرتب می توان ازMRI کمک گرفت. لازم به ذکر است که تومورهای هیپوفیزی تولید کننده پرولاکتین همگی خوش خیم هستند. 


“لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید”

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

 پرولاکتین (Prolactin) هورمونی است که از غده ای در مغز به هیپوفیز ترشح می شود. هورمون پرولاکتین در طی دوران حاملگی و شیردهی افزایش می یابد. پرولاکتین به طور طبیعی در مقادیر کم در مردان و در زنان غیر باردار وجود دارد. نقش اصلی پرولاکتین، در روند شیردهی (تولید شیر پستان) است.میزان پرولاکتین معمولا در طول بارداری و درست پس از زایمان بالا است. در طی حاملگی، هورمونهای پرولاکتین، استروژن و پروژسترون، توسعه شیر پستان را تحریک می كنند. پس از زایمان، پرولاکتین به شروع و حفظ شیر پستان کمک می کند.

 

 

بالا بودن هورمون پرولاکتین خون اغلب مانع تخمک گذاری و بارداری می شود. بنابراین باید ابتدا علت بالا بودن پرولاکتن خون روشن شود. بالا بودن میزان هورمون پرولاکتن می تواند مربوط به هیپوفیز یا تیروئید یا دارویی باشد در هر حال قبل از بارداری باید درمان انجام شود و سپس از داروی تحریک تخمک گذاری برای باردار شدن استفاده کرد.

درمان پرولاكتين بالا در مردان

زنان و مردان دارای سطح پرولاکتین بالا ممکن است از ناباروری، کاهش میل جنسی و پوکی استخوان رنج ببرند. همچنین، زنان ممکن است علائم زير را تجربه كنند:‌

دختران نوجوان نیز ممکن است از مشکلات قاعدگی و ترشحات سينه رنج ببرند.

علائم شايع بالا بودن میزان هورمون پرولاکتن در مردان عبارت است از:

اختلال نعوظ (گرفتن و یا نگه‌داشتن نعوظ)

ريزش موهای بدن و كاهش توده عضلانی

پسران نيز  ممکن است به بلوغ ديررس و سطح پايين تستوسترون دچار شوند.

 

آزمایش پرولاکتین نیازی به ناشتا بودن یا شرایط خاصی ندارد. ولی اگر پرولاکتین بالا باشد باید علت آن را جستجو کرد که اکثرا مربوط به غده هیپوفیز و در اثر بزرگی آن اتفاق می افتد. گاهی نیز کم کاری تیروئید و مصرف داروهای آرام بخش آن را افزایش می دهد در هر حال بهتر است زیر نظر متخصص غدد درمان شوید. اگر هم با عدم عادت ماهیانه یا تاخیر در عادت ماهیانه مواجه هستید می توانید از قرص های ضدحاملگی استفاده کنید تا پرولاکتین شما طبیعی شود. در آن صورت عادت ماهیانه شما خودبخود طبیعی خواهد شد.

 

مطالعه بیشتر:

1- علائم و نشانه های کاهش سطح هورمون پروژسترون

2- تغییرات هورمونی در دوران بارداری

3- هورمون های دوران بارداری

4- هورمون HCG چیست و میزان بالا یا پایین آن به چه معناست؟

5- ارتباط هورمون تستوسترون و عملکرد جنسی مردان

6- علائم و درمان اختلال هورمونی تخمدان پلی کیستیک

 

منبع: نی نی پلاس

پرسش و پاسخ نوزادان

پرسش و پاسخ نوزادان

پرسش و پاسخ نوزادان

پرسش و پاسخ بارداری

پرسش و پاسخ نوزادان

پرسش و پاسخ نوزادان

پرسش و پاسخ نوزادان

این بخش در حال طراحی می باشد

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *