درمان میگرن چشمی با طب سنتی

خواص دارویی و گیاهی

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

به گزارش نبض ما به نقل از ایسنا ، “میگرن یکی از مهم‌ ترین مشکلاتی است که بسیاری از آن رنج می‌برند و متأسفانه هنوز دارویی برای درمان قطعی آن وجود ندارد. در عین‌ حال افراد مبتلا به میگرن همواره با توصیه‌ های مختلف اطرافیان روبرو هستند؛ بد نیست بدانید در طب سنتی سردرد ها به ۲۸ نوع مختلف تقسیم می‌شوند که میگرن یکی از آن‌ هاست.

دکتر علی بهادری، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: افرادی که میگرن دارند، افرادی سردمزاج هستند که زود عصبی می‌ شوند و به‌ واسطه این عصبانیت، تغییراتی در طبع آن‌ها ایجاد می‌شود که می‌ تواند زمینه‌ ساز بروز سردرد های میگرنی باشد. به همین دلیل در اولین اقدام درمانی، طبع این افراد باید گرم‌ تر شود.

از طرفی یکی از علل مهم میگرن، سمومی است که به‌ طور کامل از بدن دفع نمی‌ شود. در این افراد معمولا روده‌ ها خوب کار نمی‌ کنند و فرد با مشکل یبوست مواجه است. برای دفع سموم، هم از طریق سیستم گوارش (به‌ وسیله خوراکی‌ های دفع سموم مثلا مصرف آش گشنیز در سه روز متوالی) و هم از طریق حجامت اقدام می‌شود تا هم از شدت دردها کاسته شده و هم فاصله حمله‌ های میگرنی کمتر شود.

بهادری خاطرنشان کرد: در واقع حجامت و زالو درمانی از جمله بهترین روش‌ های درمانی سردرد های میگرنی به‌حساب می‌ آیند که البته حتما باید توسط متخصص طب سنتی انجام شوند تا نتیجه‌ بخش باشند.

وی افزود: مصرف بسیاری از مواد غذایی می‌ تواند باعث بروز یا تشدید سردرد های دردناک دوره‌ای یا همان میگرن شود که پنیر، گوجه‌ فرنگی، فلفل قرمز و سیاه، غذاهای سرخ‌ شده و ادویه‌ دار، ماهی‌ دودی، ماهی تن، پیاز داغ، باقلا، آجیل، نان سفید، شکر، حبوبات، کلم، سرکه، چای پررنگ و ازجمله این خوراکی‌ ها هستند. بنابراین درصورتی‌ که میگرن دارید، باید دور آن‌ ها یک خط قرمز بکشید.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: ناراحتی کبد، داشتن دندان خراب، ابتلا به ضعف چشم، انجام کار زیاد و خسته‌ کننده، برانگیختن عواطف منفی در خود از قبیل کینه، نفرت و حسادت، بی‌نظمی عادت ماهانه، زیاده‌ روی در نوشیدن چای پررنگ و عامل وراثت می‌ توانند باعث بروز سردرد های میگرنی شوند.

وی با بیان اینکه بعد از کشف علت درد، باید نسبت به درمان میگرن اقدام شود، بیان کرد: در طب سنتی نسخه‌ های گیاهی زیادی برای درمان سردرد بویژه سردرد های میگرنی وجود دارد.

خواص دانه کرچک و مضرات آن

روغن های طبیعی برای ماساژ را بشناسید

روش های خانگی برای تست بارداری

خواص لعاب برنج برای نوزاد چیست؟

بهادری افزود: یک فنجان عرق اسطوخودوس را با همان مقدار عرق سنبل‌ الطیب و آب مخلوط کرده و روزی یک تا دو لیوان میل کنید. مصرف این عرق گیاهی به‌مرور شزمان شدت درد های میگرنی را کاهش می‌ دهد. البته این عرق ترکیبی با “عرق جادویی درمان قطعی میگرن در بسیاری از عطاری‌ ها به فروش می‌رسد، اما توصیه ما این است که خودتان این عرق‌ ها را باهم ترکیب کنید تا از نتیجه درمانی مطمئن باشید.

به گفته این متخصص طب سنتی، مخلوط کردن چند قطره آب با بادام تلخ کوبیده شده و ماساژ سر با این ضماد گیاهی، قرار دادن برش‌ های نازک لیمو روی پیشانی، ماساژ پیشانی با سرکه و بو کردن ریحان و برگ نعناع انواع سردردهای عصبی و میگرن را تسکین می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه دم‌نوش‌ های مختلفی هم برای درمان سردرد ها به‌خصوص سردرد میگرنی وجود دارد، افزود: ۵۰ گرم گل بابونه را با همین مقدار چای کوهی (گل راعی) و ۲۵ گرم سنبل‌الطیب و ۲۵ گرم اسطوخودوس مخلوط‌ کنید و حدود یک‌مشت از این مخلوط را با آب سرد بشویید و سپس با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم‌کرده و روزی ۲ لیوان میل کنید. البته درصورتی‌که دیابت ندارید می‌ توانید با تکه‌ای نبات طعم این دم‌ نوش را شیرین کنید.

بهادری همچنین به دم‌کرده ریحان اشاره کرد و گفت: اگر سابقه درد های میگرنی دارید می‌توانید پنج‌تا ۱۰ گرم ریحان تازه را در یک فنجان آب جوش بریزید تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. بعد آن را صاف و با عسل یا شکر شیرین کرده و بعد از غذا یک فنجان از آن را میل کنید. مصرف روزانه این دم‌ نوش تا حد زیادی از بروز سردرد های میگرنی پیشگیری می‌کند و در صورت بروز هم میزان درد خفیف خواهد بود.

وی دم‌نوش سوسنی را نیز برای درمان درد های میگرنی موثر دانست و عنوان کرد: دم‌کرده سوسن، انواع سردرد به‌خصوص سردرد های میگرنی را تسکین می‌دهد. کافی است دو عدد برگ سوسن تازه را در یک فنجان آب جوش یا ۱۵ گرم برگ خشک سوسن را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. سپس آن را صاف‌ کرده و با عسل شیرین کنید و هر روز دو تا سه فنجان از آن را بنوشید.

این متخصص طب سنتی به دم‌نوش آویشن اشاره و خاطر نشان کرد: بر اساس توصیه‌ های حکمای طب سنتی، دم‌کرده گیاه آویشن در درمان میگرن های شدید بسیار موثر است. برای تهیه این دم‌نوش باید ١٠ تا ۱۵ گرم آویشن تازه یا خشک را در یک لیتر آب بریزید تا برای مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. نوشیدن این دم‌نوش در عرض ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درد شما را آرام خواهد کرد.

وی برگ درمانی را یکی دیگر از روش‌ های درمان میگرن دانست و گفت: خوردن آب برگ چغندر و دم‌ کرده برگ درخت گلابی هم سردرد و میگرن را تسکین می‌ دهد. برای تهیه این دم‌نوش باید ۱۰۰ گرم برگ خشک درخت گلابی را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۲۰ دقیقه بگذارید تا کامل دم بکشد. سپس آن را صاف‌کرده و یک گلابی را بدون آنکه پوست بکنید به قطعات نازکی ببرید و داخل آن بریزید و زمانی که درد میگرن‌ تان‌ شروع شد، یک فنجان از آن را میل کنید.

بهادری روغن زنبق را نیز برای درمان میگرن مؤثر خواند و بیان کرد: یک شیشه روغن زنبق تهیه کنید و هنگام شروع سردرد مقداری از آن را روی پیشانی بچکانید و کمی ماساژ دهید. همچنین یک قطره از این روغن را داخل بینی بریزید. این کار در تسکین درد و کاهش مدت آن تأثیر بسزایی دارد.

دکتر سلام

علل و درمان کمردرد در زنان

دلیل آب آوردن ریه

هشداری درباره تزریق بوتاکس +ویدئو

هزینه آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی چقدر است؟ + فیلم آنژیوگرافی

۱۰ شغل ضد باروری مردان +ویدئو

ویدیو های سلامت

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

علل و درمان انواع جوش صورت/ویدئو

۹ ماه بارداری از ابتدا تا انتها (تشکیل و رشد جنین)+[ویدئو]

رفع سریع دندان درد به روش خانگی

کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

آزمایش ایدز یا عفونت HIV در بهترین آزمایشگاه

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.

میگرن چشمی باعث از دست دادن بینایی برای مدت کمتر از یک ساعت در افراد می شود و این حالت معمولا با سردرد همراه است. بعضی تحقیقات نشان می دهد که در بسیاری از موارد، نشانه های میگرن چشمی به دلیل وجود مشکلات دیگر می باشد.

دکتر فیض، متخصص قرنیه و چشم پزشک در این باره اظهار داشت: «بیماری میگرن چشمی در اثر اختلالات مغز و اعصاب و سردردهای شدید ایجاد می‌شود که در صورت درمان نکردن به موقع آن این بیماری اثرات خود را در چشم نمایان می‌سازد.

در این نوع بیماری دید افراد در اثر میگرن کاهش پیدا می‌کند، به طوری که فرد محیط را همراه با جرقه‌های برقی می‌بیند.

در اثر بیماری میگرن چشمی افراد در بعضی از مواقع با تاری دید روبرو می‌شوند که در این حالت چشم تحت تاثیر سردرد شدید و اختلالات مغزی قرار می‌گیرد و چنین عکس العملی را از خود نشان می‌دهد.

بیماری میگرن چشمی هیچ ارتباط مستقیمی با اجزای چشم ندارد و این مساله به خاطر اختلالات مغزی شیوع پیدا می‌کند.

در بعضی از مواقع در اثر بروز میگرن چشمی افراد به طور موقت ممکن است بینایی خود را از دست دهند.»

به عقیده ی محققان علائم میگرن چشمی در اغلب موارد موقتی بوده و خیلی شدید نیستند، اما «میگرن شبکیه ی چشم» می تواند باعث بروز دوره های موقت نابینایی کامل شود. این نوع میگرن فقط یک چشم را درگیر می کند. در صورت مشاهده ی چنین علائمی لازم است که حتما به پزشک مراجعه کنید.

سردرد در میگرن چشمی معمولا تا ۷۲ ساعت طول می کشد. فرد دچار سر درد از موارد زیر رنج می برد:

درد روی یک سمت سر تاثیر می گذارد.

احساس درد در فرد گاهی متوسط و گاهی بسیار شدید است.

هنگامی که فرد مشغول انجام فعالیت بدنی می باشد؛ درد شدید تر می شود.

 

حالت تهوع

استفراغ

حساسیت غیر معمول به نور یا صدا

علامت مهم و شاخص بیماری میگرن شبکیه، از دست دادن بینایی در یک چشم می باشد. میگرن مکرر موجب ایجاد مشکلات دید در نقاط کور در چشم فرد می شود.

 

طبق نظر کارشناسان، عامل مشخصی جهت ایجاد میگرن شبکیه وجود ندارد؛ اما برخی از عواملی که ابتلا به این بیماری را تشدید می کنند عبارتند از:

گرفتگی در رگ های خونی شبکیه چشم(یک لایه ی ظریف در پشت چشم وجود دارد.)

تغییراتی که در سراسر سلول های عصبی شبکیه چشم ایجاد می شوند؛ و گسترش می یابند.

افرادی که به میگرن شبکیه مبتلا هستند؛ در معرض خطر از دست دادن بینایی اند. با گذشت زمان، هنوز مشخص نشده است که استفاده از داروهای ضد افسردگی و یا داروهای ضد تشنج می توانند در جلوگیری از ابتلای فرد به نابینایی دائمی موثر باشند یا خیر.

 

برای تشخیص میگرن چشمی، پزشک درباره ی علائم و نشانه های ایجاد شده در این بیماری در بدن شما، سوالاتی را از شما می پرسد. پزشک با پرسیدن این سوالات سعی دارد تا علائم این بیماری را از سایر بیماری های مشابه تمییز دهد و به تشخیص قطعی برسد. مواردی که ممکن است علائمی شبیه علائم بیماری میگرن شبکیه داشته باشند عبارتند از:

نابینایی یک طرفه: این کوری موقت به دلیل عدم رسیدن جریان خون به چشم صورت می گیرد. علائم این بیماری به علت انسداد در عروق چشم ایجاد می شوند. و در این حالت بینایی یک چشم به طور گذرا از دست می رود.

گرفتگی و اسپاسم در عروقی که وظیفه ی خون رسانی به شبکیه را دارند.

آرتریت سلول ژانت: این بیماری باعث التهاب عروق خونی می شود. این اتفاق می تواند منجر به مشکلات بینایی و کوری شود.

سایر مشکلات عروق خونی مرتبط با بیماری های خود ایمنی

سوء مصرف مواد مخدر

بیماری هایی که موجب لخته شدن غیر طبیعی خون می شوند. این بیماری ها عبارتند از: بیماری سلول داسی شکل و پلی سیتمی

در بیماری سلول داسی، گلبول های قرمز به این شکل در می آیند؛ و توانایی حمل اکسیژن را از دست می دهند.

 

دارو های زیادی جهت درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری میگرن چشمی مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال پزشکان به طور معمول داروهای زیر را جهت درمان این بیماری توصیه می کنند:

آسپیرین

داروهای مورد استفاده در درمان صرع، مانند والپوریک( والپروئکس سدیم ) یا توپیرامات

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، مانند( آمی تریپتیلین ) و یا Pamelor( نورتریپتیلین )

مسدود کننده های بتا

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک کنید.

8
 − 

  
2

.hide-if-no-js {
display: none !important
}

مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

درمان سریع میگرن

درمان قطعی میگرن

درمان خانگی میگرن درمان میگرن با داروهای گیاهی

راههای درمان میگرن

درمان گیاهی میگرن چشمی

علائم سردرد عصبی

علائم میگرن چیست؟

درمان قطعی میگرن چشمی

تشخیص میگرن

انواع میگرن

درمان دارویی میگرن

درمان گیاهی میگرن

درمان میگرن عصبی

میگرن چیست

درمان میگرن با طب سنتی

برایلطفا وارد حساب کاربری خود شوید.



سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *